VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Fredagsplaner

Kategori: Jag o min vardag

Så, nu har man varit iväg o handlat en del o städat av här hemma o på balkongen.

Nu är kvällens planer gjorda.
Det blir fest på min balkong med Jocke, Mamma, Christian o Kralle. Hoppas vädret blir bättre så man kan sitta där ute hela kvällen. Just nu blåser de rätt bra o solen tittar fram då o då. Innan kom de skurar med jämna mellanrum, hoppas man slipper det.
Sen får vi väl se var det slutar, om de blir den lokala krogen eller bara hemma hos mig.

Så ni får ha en trevlig fredag kväll, för det tänker jag ha.

Hörs imorgon gott folk

God Morgon

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp vid halv 11 tiden idag. Blev en sen natt. Låg o kolla film i sängen ju. Det blev "Knight Rider". Har haft den filmen ett helt år o glömt bort den, så jag tyckte det var dags o kolla om den var nåt. Och den var helt klart sevärd. Baserad på serien ju, som jag alltid gillat.

Nu blir de snart frulle frukost med mamma o Jocke o sen är de ju löning idag så vi ska alla 3 iväg o handla lite på Ica, kanske netto med, får se.

Inget kul väder, mulet o solen tittar fram lite lite, min termometer krånglar så jag kunde inte se graderna men gissar på runt 18 grader.

Nu kalla Jocke vid balkongen, där var han med sin hund som hade hittat en boll där ute. Han visa stolt upp den o vaktade den noga.

Bra man kan zooma med digital kameran så man får lite mer närbilder






Lugn kväll

Kategori: Jag o min vardag

Har ätit midda med pojkvännen, blev vars en maträtt.
Vi började kolla på nya Harry Potter filmen, men hinner tyvärr inte se klart den ikväll. Får se klart den imorgon när vi äter frukost.




Min tallrik med kycklingwok med grönsaker o ris(samma som igår som blev över),




Pojkvännens tallrik med marinerad  fläskkarrè o potatis o en himla massa grönsaker


Netto Får Ett wow

Kategori: Jag o min vardag

Denna veckan får Netto ett WOW av mig. Har fått tag i allt billigt där som jag ville ha o inte behövde jag vara där tidigt på måndagen. nej då, där var kvar på tisdagen o även idag. Men räknar inte med att de blir en vana för dom att ha de så. Utan de blir väl en gång på miljonen...haha.


Då Var Det Avklarat och Annat Väntar

Kategori: Jag o min vardag

Sådär ja, nu har man fått tvättat o städat. Nu kan man koppla av med vad man vill resten av dagen/kvällen.

Har fått tag i nya Harry potter filmen, så det blir nog att se den ikväll med pojkvännen.

Torsdagsblogg

Kategori: Jag o min vardag

Torsdag o snart helg igen. Tycker man säger de här för ofta ang snart helg igen, eller nu är de helg igen. Vilket ju då tyder på att veckorna går fort.
Ja man säger ju oxå, att helgen gick fort o imorgon är det måndag igen.
Dag 21 av 31 semesterdagar idag. Ingen sol alls men i alla fall varmt, hela 23 grader, helt perfekt för mig som INTE gillar solen. Vilket jag säger så ofta, så ni vet väl det så väl vid det här laget..haha!!!

Ska snart börja tvätta, oxå blir de att röja över här så man slipper o göra sådant under helgen. Även om jag inte har några planer för den. kanske festa tillsammans med mamma, Jocke o några vänner. Får helt enkelt se imorgon när fredagen kommer.



Aldrig vinner man

Kategori: Jag o min vardag

Precis spelat sammanlagt 5 brickor på mariabingo, men vann såklart inget..*suck*. men var två nummer från full bricka, men nära skjuter ingen hare heter de ju.
Hoppas man får tur nästa gång. hade inte varit fel med lite extra klirr i kassan ju.



JUST DE JA....., mamma o jag åt kycklingwoken jag gjorde igår. Så himla gott var det. och såklart åt vi så vi höll på att spricka..haha. men så blir de ju med god mat.
Tog inga kort på måltiden eftersom jag tog kort igår när jag tillagade den o de kan ni ju blicka tillbaka på om ni känner för det.





Röd Pölse På Stan

Kategori: Jag o min vardag

Precis hemkommen...

Varit i Hässleholm med mamma, hon var på sjukhuset o röntgades o de gick bra. Hoppas inte dom hittar nåt allvarligt fel på henne.

Sen gick vi runt i olika butiker, fanns en hel del jag hade velat köpt men har ju precis köpt mig en laptop med mobilt bredband så jag får hålla lite extra i kassan nu.
Köpte i alla fall 3 nya såna där spiralblock, 3 st för 30 kr, billigt ju...oxå blev de 5 par vita sneakers strumpor för 79kr, kan man ju inte få för många utav.

Oxå åt vi röd pölse med bröd från en sån där Pölsemannen vagn på torget. Så gott ju



Riktigt sommarväder idag, med 22 grader i skuggan o solen går mycke i moln, passar mig perfekt.


Matlagningsryck

Kategori: Jag o min vardag

Fick ett ryck vid 18-tiden, så jag drog med mig mamma till Netto i ica o köpte lite ingredienser till den nya kyckling woken jag velat göra.
Satte igång med den direkt jag kom hem, de hela tog endast ca 40 min att tillaga.



Strimlad vitkål, morot o röd paprika o kycklingfilé. Sweet Hot Chili sås, Ostronsås, fisksås o röd curry pasta. Kokosmjölk.




Grönsaker o kycklingfilé wokas




Såserna o kokosmjölken till sist

Denna mat ska mamma o jag äta imorgon med jasmine ris.

Samlaren I Mig

Kategori: Jag o min vardag

Har ganska länge samlat på salt o peppar kar. Och det är bara vissa jag köper, inte bara för jag ser några, utan de ska vara lite speciella ju. Så här kommer en bild på en del jag har uppställda i mitt kök.

Törsten Har Infunnit Sig

Kategori: Jag o min vardag

Min mamma var här innan på middag. Vi åt matjesill o potatis, tyvärr fick vi inte tag på nån fin gräslök så de de fick bli hackad rödlök. Gott det med ju. Och nu när man ätit sån mat så blir man ju så himla törstig o kan dricka hur mycke som helst hela tiden. Och inte hittar man nåt som släcker den törsten heller.
Sill är så himla gott o finns ju i så många inläggningar, förstår inte hur man inte kan gilla det. Ok, jag gillar såklart inte all sorts sill, absolut inte stekt. Äter inte heller vissa inläggningar som t ex den med senap.
Men löksill är en klar favorit.



Så här ska de ju se ut, fast jag äter dock inte gräddfil

Butterfly Effect: Revelation

Kategori: Filmtips

.Filmen handlar om Sam Reed som hjälper till att identifiera mördare åt polisen. Sam gör detta genom att resa tillbaka i tiden. Problemet är att om han förändrar någonting, avsiktligt eller oavsiktligt, förändras historien radikalt. När han återvänder till nutid efter en resa är allt annorlunda och han har inte något klart minne av vad som hände i hans nya historia. Hans problem börjar när han "bryter" mot reglerna genom att försöka hjälpa sin mördade flickväns syster att ta reda på vem mördaren var. Varje försök han gör för att åtgärda de problem som uppstår sen tidigare resor skapar ännu värre problem, och varje resa rör om i hans minne ännu mer och sätter honom i en värre situation än tidigare. Kan han lösa mysteriet innan han blir tokig?

Skådespelare:

Rachel Miner, Chris Carmack, Daniel Spink, Linda Boston, Catherine Towne, Sarah Neubauer, Chantel Giacalone
 

Säsong 5

Kategori: Jag o min vardag

Go'morron allihopa!!

Ja för mig är det så, blev en sen natt. Har börjat kolla på säsong 5 av LOST, man får svar på mycke nu, spännande kan jag säga. Undrar hur många säsonger det kommer att bli av denna serie. Känns som det aldrig kommer att ta slut. Den är så skickligt o intelligent gjord.

Fler som gillar serien kanske?


Så Söt Man Kan Vara

Kategori: Jag o min vardag

Min söta katt Smulan




Bloggpaus

Kategori: Jag o min vardag

Ja ibland behöver man lite paus från allt bloggande. Och det är vad jag haft nu ett par dagar.
Helgen var ok...
Satt o åt o drack med min mamma o pojkvännen Jocke i fredags. Lång natt...
Lördag o söndag har varit helt lugn o inomhus.

Idag har mamma o jag varit på netto 2 rundor, de hade bl a 2 kg kycklingfilé för 89kr, så när vi hade varit hemma ett tag så bestämde vi oss för en runda till just för kycklingen, superbilligt ju. Så nu har jag 2 kg av de i min frys.
Har en sån där lista på kylskåpet där jag skriver in vad som finns i min frys o sen stryker jag över o ändrar antalet för var gång jag tar nåt. Mycke effektvt kan jag säga. Så nu vet jag med den listan att jag har middagar fram till den 28 september, känns skönt.
Har städat mitt skafferi o möblerat om där lite, har ju börjat fylla på med nya ingredienser till olika thai middagar.
Nu ikväll ska jag pyssla runt här hemma o ta det lugnt. Pojkvännen åkte till sin mamma idag o ska vara där några dagar o det innebär att jag får lite tid för mig själv o sånt kan ju vara bra o ha lite då o då.

Återkommer nog senare ikväll, hörs då

Så typiskt ju

Kategori: Jag o min vardag

Mamma, Jocke o jag skulle precis bege oss ut o handla lite till ikväll o sånt o då börjar de regna, de riktigt vräker ner så man knappt kan se ut. Hoppas de slutar så vi kommer iväg...*suck*



Här ser ni hur de regnar, taget från min balkong

Så var de då fredag igen

Kategori: Jag o min vardag

Oj redan fredag igen. Första semesterveckan gick inte så fort men denna har verkligen rusat. är nu inne på dag 15 av 31 semesterdagar.

Igårkväll så blev de lite pyssel här hemma, målade bl a en del krukor i lila o svart till köket. Ska väl måla vidare i helgen hade jag tänkt. Finns ju lite annat här som kan bli fint i nya färger, som en ny inredning. Hade tänkt o leta upp roliga motiv att rita o måla upp här o var på olika saker som krukor, korgar o annat smått o gott.



Idag blir det eventuellt lite fest, får se senare.
Det är även Helsingborgsfestivalen i helgen, men den dumpar jag i år. Hade skitkul förra året, men i år så känner jag inte alls för det + köpt en laptop ju o vill vara rädd om pengarna som är kvar. Finns ju så mycke annat man kan göra än slänga en massa pengar på alkohol o sånt där.
Billigare o festa på hemmaplan oxå ju!!!

Trist väder, grått o regnskurar då o då. Typiskt juli månad

Fy f-n vad fint jag fått nu

Kategori: Jag o min vardag

Nu är det så fint hos mig alltså.
Har fått upp nya gardiner i kök o vardagsrum, pysslat runt här o var.



Stora fönstret i köket



Lilla fönstret i köket



Fönster i vardagsrummet

Syns de att jag gillar lila o svart kanske. Har tänkt att måla skåpsluckorna i köket lila eller svarta, men de får bli ett senare projekt. Fick ju inte de färgerna av husägaren för han menar på att den som ska bo här efter mig kanske inte gillar såna färger o då fick han ju bekosta en ny målning. men färgerna blå, gul o grön kunde jag välja på. Nej tack!!!!!!!!!!!! Inte snyggt till ett kök som går i mina färger ju.

Min städe dille fortsätter

Kategori: Jag o min vardag

Mamma ringde o ville bjuda på frallor, så hon o Jocke kom ner så vi fika hos mig. Inte varje dag man äter nybakade frallor ju.
Sen började mamma o jag kolla bland mina gardiner + de som jag ska sy till henne o då fick jag ett ryck att sortera bort gardiner, dukar o annat smått som jag inte använder. Så de har jag gjort nu o burit upp på vinden. Så nu blev de rymligt i den garderoben. Tänkte fortsätta o kolla över om de finns mer jag inte använder som kan förvaras på vinden.

Äckligt klibbigt väder är de oxå nu. Solen kunde kommit fram o torkat  upp.

Street Of Blood

Kategori: Filmtips

Såg denna filmen igår o den var helt ok, kanske lite väl mycke skjutande o dödande, men den hade genom det en handling i alla fall. "50 cent" sångaren är ju med i denna o även Val Kilmer o Sharon Stone o dom två är ju båda bra skådespelare.

I
post-Katrina New Orleans är undercoveragenten Andy, en veteran i narkotikabranschen, och hans hispiga oerfarna partner Stan på jakt efter information om en lokal knarkkung. Under ett förhör av en knarklangare, blir denne plötslig skjuten rätt framför näsan på dem. När de sedan kommer tillbaka till polisstationen blir de grundligt förhörda och utsatta för en psykiatrisk utredning. Samtdigt får de reda på att knarkkungen de letar efter är en korrupt, före detta polis, som fortfarande har kvar kontakter inom poliskåren. Andy avslöjar också att hans tidigare kollega, som förmodades ha dött under orkanen Katrina, har blivit mördad. Han och hans nya partner är fast beslutna att undersöka mordet.



Regnig morgon

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade kl.9 o strax efter började de regna, o nu står de som spön i backen. Alltså var är sommarvädret.
Men det är ju så typiskt när man har semester i julig, o sen när augusti kommer o man börjat jobba, ja då kommer de fina vädret.

Hmm, vad ska man hitta på idag då. Kanske skulle fixa lite med datorn, som t ex att bränna ner alla mina digitalbilder så man inte blir av med de ifall nåt händer med datorn, den har ju ett eget liv tyvärr. Sen har jag ju de här med o klippa o klistra i photoshop, men de ska man ju känna för att göra. Ja, ja får väl se vad de blir.
Har en del o göra med min nya laptop oxå ju.



Oplanerat blev fint

Kategori: Jag o min vardag

Alltså städa är bäst när man känner för det o särskilt kvällar. Skulle ha fixat i mitt sovrum ett tag nu. Så fick jag ett ryck vid 19-tiden. Har vänt bägge madrasserna i min säng(ska göras var 3e mån för bästa hållbarhet) o städat där under, ja städat hela sovrummet med o torka av o golven o sånt. Sorterat bort en del som bara tog plats o satt upp på vinden. Så nu ska de bara renbäddas, men vill ju vädra av allt först. Så de får bli precis innan sänggående.
Nu ska Jocke o jag fixa goda kvällsmackor o mysa med en film.

Hörs kanske senare, annars får ni sova gott

Röd curry wok med grönsaker

Kategori: Recept

 

Röd curry wok med grönsaker

4 portioner

  
 4 kycklingfiléer (ca 500g), skivade
7 dl Vitkål, strimlad
1 Morot, strimlad
1 Paprika, i bitar
matolja till wokning
1-2 msk Thai red curry paste
2 msk Fish sauce
1 msk Oyster Sauce
400 ml Coconut milk
1-2 msk Sweet Hot Chili Sauce

TILLAGNING
Woka kyckling, grönsaker  och Red Curry Paste i oljan. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud ett par minuter. Servera med Rice Noodles eller jasminris. Tips! Om du är ovan vid stark mat kanske det räcker med 1 msk Red Curry Paste.


Kina Buffé

Kategori: Jag o min vardag

Nyss hemkommen efter en 2 timmars Buffé middag på Perstorpsgrillen med min mamma, Jocke(pojkvännen) o Marielle (en arbetskompis). Vi satt såklart ute.
Glömde tyvärr i all hast att ta med kameran, o jag som hade tänkt ta kort på allt vi åt. Men får väl försöka förklara de hela...

Sötsurmarinerad fläskfilé i sås med bacongarnering.
Kassler i chutneysås med ris.
Vegetariska vårrullar med valfrisås.
Wokad ris med strimlad fläskfilé och grönsaker.
Wokad kycklingfilé med thai röd curry och grönsaker

Inkl. salladsbuffè, läsk, kaffe, bröd & kakor


75kr/person o man får ju äta hur mycke som helst, men jag valde att inte äta mig proppmätt, för man vill ju orka röra sig sen.

Nu är de tvätta som gäller några timmar....

Go´morron onsdag

Kategori: Jag o min vardag

Usch vilken natt, somna vid halv 3-tiden, haft såna mardrömmar alltså. Vaknat i omgångar. Kan se de framför mig men tyvärr svårt o återberätta.
I alla fall så när jag la mig inatt börja jag kolla lite på en film, i sängen med laptop såklart..hehe.
Där skulle katten oxå va med o titta lite.



Kände inte för att titta klart på filmen, så jag tog boken o läste istället o då la sig Smulan på sin kudde bredvid mig o tvättade sig så gulligt.







Kl.12 börjar jag tvätta o direkt när maskinerna är startade så ska mamma, jocke o jag upp till Kina restaurang o äta buffé där.

Hörs senare

Tisdagkväll

Kategori: Jag o min vardag

Har inte hänt så värst mycke idag. mest tagit de lugnt. Var ute o handlade lite med pojkvännen o sen åt vi pasta o köttfärssås ihopa. De är ju hans tur nu o storstäda på sin semester så jag får lite mer tid ensam så att säga. men de är ingen fara, jag överlever. han måste ju oxå få sköta sitt hem o ta hand om sin söta vovve.
Vi har all tid i världen att ses o umgås.
Kanske blir en film igen för mig ikväll/inatt. Har ju kommit på att de går hur bra som helst o ha min laptop i sängen o kolla film via den.

Sov gott...

Vad gör Netto?

Kategori: Jag o min vardag

Alltså vi fick affären Netto där jag bor för snart 2 månader sen. Men de varor som är de billigaste är ju så gott som aldrig där. Vill man ha nåt av de så får man handla där på måndagen, för sen har allt tagit slut. Svar på det är att varorna delas ut till Netto på alla orter, men de känns som vi får mindre där jag bor, för de händer ju aldrig att där finns o få tag i nåt. Jo, en gång för att vi var där direkt efter jobbet på en måndag, då lyckades jag fynda massor för nästan 500kr.
Som nu var där kassler för 39.90kr/kg, men de fanns inte en enda bit idag när vi kom dit vid 15-tiden. Och inte ens de där 2 bröden för 30kr. Tycker det är synd att de inte kan öka på mängden, för de måste ju märka hur fort reklamblads varorna tar slut.
Fick endast tag på 1 kg nektariner för 10kr.

Är de så här på andra orter oxå vad gäller Netto? Berätta gärna för mig...

Var är semestervädret?

Kategori: Jag o min vardag

Igår stod regnet som spön i backen o åskan varade i flera timmar för den gick runt runt över en ju.
Och idag blåser de riktigt ordentligt. Så det är en sån där dag man bara stannar inne. Och det tänker jag göra.
Kanske blir de att jag byter gardiner här, blev ju inte så igår. Får se lite hur jag mår, har sån värk idag.

Såg sista avsnittet igår av "Harper´s Island". Kan bara säga att det är den bästa serien jag sett någonsin vad gäller skräck o thriller. Riktigt bra var den. Och dessutom gjord på 13 avsnitt o att den tog slut där o inte blev en långkörare. Såklart så kommer den att finnas på dvd hemma hos mig.

The Unborn

Kategori: Filmtips

Vill helt klart tipsa om denna filmen "The Unborn", en av de bästa filmerna jag sett på länge. En mycke bra skräck/thriller.


Handling:
Det händer att själen efter en människa som dött, är så ondskefull att vägen till himmeln är stängd för den. Istället tvingas den till en ändlös vandring i gränslandet mellan världarna på ständig jakt efter en ny kropp att ta i besittning. Och ibland lyckas den...

Skådespelare:
Odette Yustman, Gary Oldman, Cam Gigandet, Meagan Good, Idris Elba, Jane Alexander, Atticus Shaffer, James Remar, Carla Gugino




Rovdyr

Kategori: Filmtips

Precis sett norska filmen Rovdyr som påminner lite om The Hills Have eyes. Kan väl säga som så att den var ju blodig o sånt där med olika kroppsdelar. men skådespelarnas rädsla o skrik var inte de bästa, de ingav inte mig tron om att de var så rädda. Men klart sevärd ändå. Man får ju tänka på att de är en norsk film o nordiska filmer brukar inte vara så skräckinjagande. Så detta är nog den bästa  nordiska skräckis som jag sett.

Handling:
Ett gäng vänner på utflykt genom Norges stillsamma landsbygd får sina livs mardrömsresa när de blir jagade av några till synes galna lokalbor.




Måste tipsa om denna

Kategori: Filmtips

Hittade en serie för ett tag sen som heter Harper´s island. 13 avsnitt finns det, o kom bara till avsnitt 11, men upptäckte sen att den visade på tv o kollade avsnitt 12 i torsdags o nu väntat på sista avsnittet som visas idag, men så hitta jag det igår o tror inte jag kan vänta o se sista till tv sändningstid 23.40 ikväll.

I alla fall är detta en mycke bra serie om man gillar mysterier, blodiga mord, skräck, rysare o annat sånt där som gör det spännande. Kolla mitt tidigare inlägg som handlar om serien, där står det om handlingen.
Serien är ett måste, tror inte att de finns nån som blir besviken på den precis.



Karaktärerna i serien

11 dagen

Kategori: Jag o min vardag

Dag 11 av 31 semesterdagar idag. Varit iväg i ärenden o kollat in veckans buffé på Kina restaurangen o onsdagen var den dag som hade bäst mat som lockade. Så nu är de preliminärt bestämt att de blir o äta där då.

Nu ska jag röja lite här, nytvättade mattor ska läggas på o putsa fönster, stryka gardiner o hänga upp o annat smått o gott.
Härligt o kunna pyssla runt här hemma i lugn o ro för en gångs skull.


Tyckte denna bilden var såå söt.
Har inget badkar själv, aldrig varit så förtjust i att bada hemma, duscha är bättre. men ibland kunde de kanske varit mysigt med ett badkar, t ex på vintern om man kommer hem o är frusen, eller kanske ett hett bad som avkoppling o lite av massage.

Middag o dessert

Kategori: Jag o min vardag

Ätit en god midda med pojkvännen (Jocke) o även efterrätt.
Middan blev ugnsbakade morötter o kycklingfilé i vars ett foliepaket, ris o min egen champinjonsås
Efterrätt blev glass i tre smak o plättar som jag själv gjort.
Sen har vi bara tagit de lugnt i soffan med lite tv-program vi följer o lite data med eftersom vi har våra laptop så nära oss.



Min middags portion



MIn efterrätts tallrik


Nu har pojkvännen gått hem för han hade o göra innan sänggående, o jag funderar på att ta med mig min laptop in i sängen o kolla på nån film, eller läsa boken jag håller på med i serien "Legenden om Ljusets Rike", av Margit Sandemo. Hon har skrivit många bra serier som t ex. Sagan om isfolket, Häxmästaren

Blandad söndag

Kategori: Jag o min vardag

Söndag idag o det är dag 10 av 31 semesterdagar. Först gick de inte fort men nu tycker jag att helgen bara rusade iväg.
Jocke o jag har varit på fika hos min mamma, blev att vi smaska på mina schackrutor som jag bakade häromdagen.

Idag händer de inte så mycke, pojkvännen kommer snart o vi ska fixa midda ihopa, sen blir de väl att röja lite här på de sista av min städning, har ju tvättat alla mattor oxå, o dom ska ju läggas på o torka golven innan det.
Annars blir de väl tv o soffan för oss. Kanske nån film.

Förresten kollade nya Terminator via min laptop i sängen, de gick bra, man kunde se allt hur bra som helst, så nu vet jag de till andra gånger jag vill se film innan sängen kallar. Kan man lägga sig o sen bara släcka dator o lampa o vända sig om o sova. Bättre än att behöva flytta från soffa till säng.

Nä, nu är de köket som kallar, hörs senare gott folk


Terminator Salvation

Kategori: Filmtips

Jag såg nya Terminator Salvation igår. Först kändes det som att den inte skulle vara så bra. Men den var inte så tokig ändå. Kan ju inte skriva för mycke här ifall nån vill använda sig av mina filmtips. Inte kul o veta för mycke innan man ska se den. Men såklart finns Arnold med i denna filmen oxå, men dock en väldigt liten roll.
Men ni som är nyfikna o intresserade så tycker jag faktiskt att ni kan ge den en chans.

Lite av handlingen:
Året är 2018, John Connor är ledaren för de mänskliga motståndarna till Skynet och dess Terminators. En dag anländer Marcus Wright, en man som endast minns att han är dömd till döden. Frågan är om han är sänd från framtiden eller räddad från det förflutna. En fråga som leder John Connor närmare Skynets organisation och planen att utrota människan.


Skådespelare:
Christian Bale, Anton Yelchin, Sam Worthington, Bryce Dallas Howard, Moon Bloodgood, Common, Helena Bonham Carter, Roland Kickinger, Chris Browning, Jane Alexander, Michael Ironside, Jadagrace, Chris Ashworth




10 månader

Kategori: Jag o min vardag

Idag firar Jocke o jag 10 månader. Tänk att det redan har gått så lång tid, känns ju inte alls längesen det var 5 månader mellan oss. Men det sägs ju att tiden går fort när man trivs o har kul. Och det kan man verkligen säga att vi gör o har tillsammans.


Lite bilder från igår o idag

Kategori: Jag o min vardag

Här kommer de utlovade bilderna o några till....



Carina en arbetskompis, på Flamingo



Baren på Flamingo



Chicko, vårt original på orten



Mia, Kristina o Millan som jag träffade på Flamingo



Mahmoud, ägaren av Flamingo



Jocke o jag blev sugna på pizza idag, så vi ringde o beställde vars en Kebab special



Byggde koja med min katt

Fick ett ryck igår

Kategori: Jag o min vardag

Blev fest o krogen igår...
Jocke  o jag var på ica o köpte glass o på vägen hem gick vi o prata om ifall vi skulle gå på fest hos min mammas väninna/granne. Så väl hemma bestämde vi det o fixade till oss på rekordtid, typ 10 min.
Rätt lyckad fest även om de kom folk som inte skulle kommit.
Vid 23-tiden gick vi till vår lokala pizzeria/restaurang, Flamingo det enda utestället vi har.
Där var det väl inte för mycke folk, men det är ju semestertider.
Vid stängning så stod regnet som spön i backen. Men de va bara o bege sig hemåt i alla fall. Mötte folk på vägen o gick med på en efterfest i ca 20 min, nog den tradigaste jag nånsin varit på. Typ 15 pers o alla bara satt där ungefär.
Så Jocke o jag gick hem o fixade käk o "bröt upp" min balkong...haha. Ja handtaget gick sönder tidigare på kvällen, som tur var när jag stängde den. Så nu får jag ta hit vaktis så den går o stänga igen.

Bilder från igår kommer upp senare...
Nu ska Jocke o jag beställa pizza till hemkörning

En del avklarat

Kategori: Jag o min vardag

Då har man hunnit med en hel del nu.
Pojkvännen kom inom när han hade slutat, med armarna i luften skrek han "semester". Kan förstå honom, så som han längtat o jag har ju haft 8 dagar semester nu.

Sen tog jag de sista i min städning så som att rista mattor, dammsuga o torka golv. Så nu är här fint.
Nästan så de hade varit läge för belöning med kalla öl....hehe. Men de blir en lugn helg.

Fixade midda o har precis avnjutit den, blev sugen på stekt fläsk, godast är ju med potatis o löksås, men de orka jag inte göra. Så de blev min specialare med  spagetti...kokar den i grönsaksbuljong tärning o sen när den är klar rör jag ner smör, vit- o svartpeppar, paprika- o grillkrydda. Sååå gott är det.




Och nu sitter jag här på min balkong o katten ligger o sover på en stol bredvid mig. Ser väl mysigt ut?

Vad ska man tro?

Kategori: Jag o min vardag

Har följt det här med Michael Jacksons bortgång o nu verkar det som hans läkare är skuld i detta, vad ska man tro? Hemskt om det är sant.
Han säljer i alla fall fortfarande sin musik o mycke mer just nu. Och alla hyllar honom på olika sätt. Tänk vilken stor popicon han var. En sådan som man aldrig kommer att glömma och ej heller sluta lyssna på hans musik. Han var speciell.
Synd bara att det här med plastikoperationer steg honom åt huvudet. Han var ju okej som icke vit tyckte jag. Men det blir väl lätt så när man inte är nöjd med sitt utseénde. Själv anser jag att ingen är ful, bara smaken som är olika.

Hoppas ialla fall att man får vetskap i hur han dog o varför.

R.I.P Michael Jackson



Balkongväder med min nya laptop

Kategori: Jag o min vardag

Precis varit nere i byn med mamma i gjort lite ärenden. Hitta lite gott på ica för 10kr. Twisty med ostsmak, perfekt som tilltugg när man sitter vid datorn o blir sugen på nåt. Såklart blev de en coca burk oxå. Farligt när man väl fått smak på de. Har klämt 3 st 24-pack lådor på 2 mån. Får nog börja tänka på att minska ner på det. Blir ju ett beroende, ja vilket det redan är känns det som. Men, men..gott är det.
Synd att inte julmust finns året runt för då hade de blivit en sådan i glasflaska per dag.
Sitter på min balkong nu och det är skönt här i skuggan. Nån timme till sen kommer solen.

Fredagsmix

Kategori: Jag o min vardag





Fredag o helg igen, idag ska verkligen min storstädning bli klar. Ska ut i lite ärenden först med min mamma.
Tvättade massa mattor igår. Så blir de riktigt rent o fint. Nästa vecka ska jag putsa alla fönster o byta gardiner.

Idag är de pojkvännens sista arbetsdag o han ska bli bjuden på Buffé på kina restaurangen av sin chef.
Sen efter det så slutar han för dan o det innebär 2 veckor semester för honom. Ska bli kul att få lite mer tid tillsammans.

Härligt sommarväder idag, 22 grader i skuggan.

Dagens midda

Kategori: Jag o min vardag

Har inte ätit panerade fiskfileér på evigheter så de gjorde jag till midda + kokta nypotatis som jag stekte.
Glömde göra sallad, o jag som köpt en ny salladskrydda idag. Ja ja, får väl göra det imorgon.
Det var jättegott i alla fall o snacka om att jag är helt mätt alltså.



Mycke för pengarna

Kategori: Jag o min vardag

Precis kommit hem efter flera timmars besök i olika affärer. Varit på Förmedlingscentralen i Tyringe  o ÖB i Hässleholm o där blev en hel massa.....

Duschcreme, rengöringsmedel, plastfolie, aluminiumfolie, bakplåtspapper, allmogefärgburkar o pensel, jordgubbskräm, salladskrydda, svartpeppar, chips, svamp, disksvampar, fryspåsar, rödkål, cd-fodral, förvaringsbox, 2 grisar i form av salt o peppar, grytlappar, blå/vit randigt parasoll(fick de av mamma) m m.



Oxå var vi på Jysk o där fick jag tag på min barnkudde som jag gillar att sova på, den andra jag har är dålig.
Lila bordstabletter i bomull 4-pack för 25 kr



Inte att förglömma. Athena vatten 6 st 1,5 liters.
Gott o dricka nu när det är sommar o varmt.



Allt som allt gjort av med 500kr, tyckte de va lyckade saker för den pengen.

Blev en flytt bara

Kategori: Jag o min vardag

Pojkvännen gick hem o la sig för han ska upp o jobba imorgon. Och då gick jag in från balkongen. Men bara för att flytta mig in i sängen o där fick ju datorn oxå hänga på..haha. Men de får ju inte bli en ful ovana.
Har även loggat in på rixfm o lyssnar på lugna favoriter.

Imorgon ska jag upp vid 9-tiden o ha frulle frukost med mamma o sen ska vi iväg o shoppa med Kralle.
Hoppas jag hittar lite smått o gott som jag vill ha.



Stationär eller laptop?

Kategori: Jag o min vardag

Sitter på min balkong nu med pojkvännen o vi har våra nya laptop med oss, Suttit med dom sen vi kom hem, ca 5 timmar nu. Tiden går fort när man har kul.

Stationär dator är helt klart bättre när man vill sitta länge vid datorn. Både vad gäller tangentbord, mus o fast bredbandsuppkoppling.
Med laptop blir tangentbordet så litet att man lätt slinter på knapparna o de mobila bredbandet stänger ner sig med jämna mellanrum. Praktisk att man kan sitta med den överallt o inte tung att bära med sig.
Men kul att ha båda så här långt.



En spännande kväll

Kategori: Jag o min vardag

Nu har jag äntligen fått hem min nya laptop. Så nu blir de väl att man håller på med den tills man blir så trött att man stupar i säng..haha.



Mamma, Jocke o jag har även varit på torget o ätit mat från en sån där vagn med kebab, falafel, hamburgare m m.
Blev en kebabrulle för 20kr, veckans erbjudande. Himla god var den. Kostar 40kr i fortsättningen. Lagom pris.
En stor falafelrulle kostar 35kr, så de blir väl att man provar en sådan inom kort, har aldrig ätit en sådan ju.


Min lilla katt har legat på balkongen o sovit i flera timmar idag.




Lite av min utsikt från min balkong




Populär figur

Kategori: Jag o min vardag

Hello kitty har blivit en populär figur bland både vuxna o barn. jag kan förstå varför, hon är ju sååå söt sååå.
Har dock ej något själv från henne, men vem vet, de kanske kommer med tiden.

4 timmar kvar

Kategori: Jag o min vardag

4 timmar kvar tills jag får hem min laptop, hoppas dessa timmar går fort, längtar. Är så nyfiken på hur den ser ut o hur den är att använda.
Ska bli kul o kunna sitta ute o blogga o annat nu när det är semester o allt. Gillar o sitta på min balkong.
Bra oxå att jag kan koppla ihopa den med min stationära här hemma ifall jag behöver hämta nåt till laptopen, t ex bilder o musik.

Tänk att man är så beroende av dator o internet. Jag hade aldrig klarat mig utan det. Mycke bra uppfinning i alla fall.



SMÅ SÖTNOSAR


Lugn morgon

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade för en stund sen, öppnade balkongen o satte mig där ett tag. Helt tyst ute, man hör inte en människa eller ens en bil. Riktigt skönt.
Pojkvännen messa innan oxå, så jag ringde upp honom. Det visade sig att vi kan hämta våra laptop på posten idag. Ska bli spännande o få använda den.
Bra leverans tid oxå ju, de tog bara 3 dagar, helt perfekt. Han går ju på semester på fredag så då har vi o göra när vi är lediga..hihi.

Nä, nu ska jag göra mig klar här o cykla till tandläkaren o få undersökt min bettskena som jag sover med. Den spänner o gör ont ju, har flera nätter vaknat o tagit av den.





Just de ja, nu är batteriet laddat o jag har tagit kort på kakorna jag bakade inatt.

Natten är här

Kategori: Jag o min vardag

Ja då var tisdagen slut...
Pojkvännen fixade min cykel tidigare ikväll, så nu kan jag cykla igen.
Har nyss bakat schackrutor på mördeg...o såklart så tog batteriet i digitalkameran slut, så jag får fota dom imorgon. Så får ni se så smarriga dom blev. Små men ack så goda!!!!!

Nu ska jag pyssla lite här innan sängen kallar.

Sov gott så hörs vi imorgon

Blåbärspaj i trevligt sällskap

Kategori: Jag o min vardag

Har haft besök av min söta granne Emmalito nu ett par timmar. Hon, Jocke o jag har suttit på balkongen o pratat gamla minnen o annat o ätit blåbärspaj med vaniljsås. Himla trevligt. Skönt sommarväder oxå ju, 22 grader just nu.
Trevligt att både hon, jag o Jocke bor i samma trappa.

Nu blir det att se Kronprinssesan Victorias födelsedagsfirande på tv. Brukar ju vara bra artister där...

Glömde ta kort innan vi högg in på pajen, så ni får nöja er med en bild jag googlade fram.
Men det är ju i alla fall den sortens paj vi åt

Gott vid datorn

Kategori: Jag o min vardag

Fyllde igår ett tjockt en liters ölglas med  "Werther´s Original Mint" o ställde vid datorn.
Lite gott om man blir sugen på nåt...

Cykelverkstad

Kategori: Jag o min vardag

Nu har jag varit iväg o fått nytt däck 140kr o slang 50kr till min cykel. han ville ha 100kr för att byta detta till mig, o att jag sen kunde hämta cykeln vid 17-tiden.
Men tackade nej eftersom pojkvännen kan göra detta gratis till mig.

Riktigt varmt ute, klibbigt o kvavt

Tog llte kort o såklart skulle min katt vara med, som hon låg o rullade, snurrade runt o hade sig.







Street Fighter: The Legend of Chun-Li (2009)

Kategori: Filmtips

Vill tipsa om denna filmen som jag såg igår, den var helt klart sevärd med bra innehåll o effekter.
Och hon Lana Lane från Smallville har huvudrollen.

Baserat på tv-spelet med samma namn, denna gång följer vi Chun-Li i strävan om att skippa rättvisa, enligt egen mening. Under historiens gång får man träffa alla olika sorters karaktärer från spelet och dess omåttligt många uppföljare.

Skådespelare:
Kristin Kreuk, Michael Clarke Duncan, Neal McDonough, Moon Bloodgood, Chris Klein, Robin Shou


5:e dagen

Kategori: Jag o min vardag

Idag är det dag 5 av 31 semesterdagar. Dagarna går väl i lagom takt känns det som.

Har ringt en cykelverkstad o han hade däck o slang till min cykel, så i eftermidda ska jag iväg o fixa detta så jag kan cykla igen. Trist o vara utan den när det är semester. Tur i alla fall att den inte gick sönder när det var arbetsdag för då hade jag ju fått gå till arbetet, mindre kul för det tar ca 20 min att gå dit. På morgonen vill man ju slippa gå upp alltför tidigt..haha.

Nä nu ska jag fortsätta med storstädningen. Tror dock inte den blir klar idag, tyvärr



Var bara tvungen o lägga ut denna bilden, den ser så läskande god ut, eller vad tycker ni?


"Spöken" hos grannen

Kategori: Jag o min vardag

Precis varit hos grannen..
Fick ett sms som löd så här: "Allvar, där är någon på min toa"...
Så jag o pojkvännen gick dit upp till henne o min pojkvän smög sig fram o hörde ett prasslande ljud. Och de visa sig att där var en skalbagge på ca 3 cm lång o 1 cm bred i en pappkasse.

Grannen hon berätta hur hon legat o försökt sova o hört detta ljud gång på gång, smögit upp för att kolla var ljudet kom från o rätt vad det är hört att de va på toa o fotat igen dörren o sen messat mig så fort hon kunde, o ni skulle bara se henne framför er hur hon såg ut när hon berätta hur rädd hon var, man såg de i hennes ögon. men vi skratta gott åt de hela när hon berättade...haha
Jag vet ju hur rädd jag är för spindlar, jag springer fortare än blixten..haha

Så "spöket" var i alla fall inte farligt....

Himlen just nu

Kategori: Jag o min vardag

Tog precis kort på de mörka molnen som är rakt över mitt hus nu, o nu börja de regna lite. Verkar vara en rejäl skur på ingång...Bara de inte blir åska, gillar de inte alls



Fiskgryta 2 port

Kategori: Recept

300 gram  fiskfilé(er)
2 dl  purjolök(ar)
1 tsk  smör
0,5 tsk  curry
0,5 tsk  salt
2 st  tomat(er)
1 st  ägg, hårdkokt
0,5 dl  dill

Tillagning

1. Skär fiskblocket eller filéerna i bitar. Skölj och strimla purjolöken.

2. Smält smöret i en serveringsgryta. Tillsätt curryn och purjolöken och fräs några minuter under omröring. Lägg fisken ovanpå, salta och sjud under lock 5-10 minuter.

3. Hacka tomaterna, sedan ägget och sist den finklippta dillen i grytan.

Servera med kokt potatis. Vill du ha en "allt i ett"-gryta kan du tillsammans med lök och purjo tillsätta 200 g tärnad rå potatis.

Grahamsbullar

Kategori: Recept

Grahamsbullar.

Ingredienser:

100 g jäst
50 g smör
1 liter filmjölk
2 tsk salt
ca 1,5 l grahamsmjöl
ca 0,5 l vetemjöl

Gör så här:

Smula sönder jästen direkt i degbunken.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt filmjölken och låt blandningen bli fingervarm ca 37 grader.
Häll den ljumma mjölkblandningen över jästen och rör om så den löser sig.
Tillsätt salt, grahamsmjöl och största delen av vetemjölet.
Arbeta ihop allt till en deg.
Arbeta degen smidig och låt den sedan jäsa övertäckt i ca 30 min.
Arbeta ihop degen i degbunken.
Tillsätt ev. lite mer vetemjöl.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
Dela degen i 4 delar.
Rulla dem till längder och dela varje längd i 10 delar.
Baka ut dem till runda bullar och lägg på smorda plåtar.
Låt dem jäsa till nästan dubbel storlek, ca 30 min.
Grädda i ugn vid 225 grader ca 12 min.
Låt bullarna kallna på galler under bakduk.



Hunnit med en hel del nu

Kategori: Jag o min vardag

Har dammat o torkat av allt i vardagsrummet, o påbörjat i köket. men fick avbryta för de var dax o göra ärenden i byn med mamsen.
Skulle cykla ner, men upptcäker då att där är så gott som ingen luft i bakdäcket. Så vi promenerar ner till statoil o lånar luftklockan där (ja jag har ju bildäcksventiler). Och hittar då ett hål. Helt otroligt, har haft cykeln sen 1995 o aldrig nån gång lagat hål eller ens bytt däck o slang. Vi promenerade vidare till en nyöppnad cykelverkstad/butik, såklart stängt o bara öppet tis- ons- o fredagar.



Sen blev de netto o fyndade bra där....300g fiskfilé 20kr, 1 kg majskyckling klubbor 19kr.
Oxå nåt gott som mini kokosbullar/gräddbullar, endast 10kr



Var inom ica oxå för jag skulle på posten o skicka ett paket, o köpte då mitt favoritbröd



Och nu är jag alltså hemma igen o ska fixa lite midda o fortsätta städa.

Stoppet borta

Kategori: Jag o min vardag

Äntligen har vaktmästaren varit här o fixat stoppet i mina rör i köket o jag kan börja städa.
Trist när man går o väntar o väntar, man kommer lixom inte igång med det man planerat.
Men nu så....

Hörs senare

Go'morron

Kategori: Jag o min vardag

Idag är det första riktigta semesterdagen för mig. Gick upp kl.9 för vaktmästaren kommer snart o fixar rören i köket.
Men vad möts jag av, jo att regnet står som spön i backen. Fast det känns att det är ett riktigt sommarregn, det luktar riktigt av sommar.
Hoppas de slutar uppåt dagen. Mamma ville ju ut i ärenden o jag har lovat o följa med.

Idag är det att fortsätta med min storstädning som gäller. Undrar hur många dagar det kommer att ta.



Förresten vad gäller igår så blev det att jag gick o la mig o läste

En sista bild för ikväll

Kategori: Jag o min vardag



Jag på min fest förra helgen

Natti natti

Kategori: Jag o min vardag

Ska stänga ner datorn strax o välja vad de blir härnäst...

1. Fortsätta med storstädningen tills jag blir trött
2: Kolla på nån film
3. Lägga mig o läsa

Ännu en tv-apparat

Kategori: Jag o min vardag

Jaha då har man varit högst upp i min trappa o sett att även där står en tv-apparat vid dörren in till vinden.
Inte dåligt med 4 st tv-apparater i trappan...hahaha

Söndagskväll

Kategori: Jag o min vardag

Åt en sen frukost med pojkvännen. Sen var de dax o tvätta några timmar.
Grannen Emma kom o hälsade på en runda, o så gjorde även mamma mellan maskinerna eftersom vi tvättar ihopa.
Sen blev de lite pysslande här i hemmet, som fortsatt storstädning, inte klar än, hoppas på imorgon. Tar tid de här med från tak till golv. Men fint kommer det o bli...
Det blev ju till sist sen eftermiddag riktigt fint väder med  25 grader i solen. Tur man har balkong, men synd den är åt väster, fast solen kommer ju runt 15-tiden där så man får ju rätt många timmar ändå. Fast hade varit bättre åt söder, då hade man haft den från den gick upp till runt 20-tiden.

Ätit sen kvällsmidda med pojkvännen o så här såg min tallrik ut
Ungsbakad chili kycklingfilé, stekt nypotatis som först blev kokta, stekt svamp o lök o slanggurka



Och lilla Smulan skulle tvunget sova på bordet, bortskämd som hon är så körde jag inte bort henne..hihi
Är hon inte söt? Klart hon är....



Har ju semester nu så jag funderar på att vara uppe länge ikväll/inatt o pyssla/städa vidare här. Får väl se vad jag känner för när Jocke gått hem för att sova. Ja, han har ju inte semester än tyvärr, men snart, snart nog.

Visst ja, har ju glömt att plantera om mina paprikaplantor. Får ta o göra det imorgon...MÅSTE!!!!!

Gulliga vi är då

Kategori: Jag o min vardag



Söndag

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade inatt o såg då ett sms från pojkvännen. Hans granne vägg i vägg spelade för halva huset, så jag blev lite irriterad o gick upp till honom o ut på hans balkong o kallade på henne. Talade om för henne vad jag tycker om henne o hennes nattliga fester på både helger o vardagar, men som vanligt går ju inte "klagomål" fram hos onyktra personer. Hennes tuffa bröder dumma sig med att sparka i balkongräcket o väggen när jag hade gått in från balkongen. Hur moget är det då.
Vi är i alla fall några i vår trappuppgång som tycker likadant om henne, så imorgon ska vi ta ett snack med hyresvärden, för nu får det vara nog. Går inte o ha det så här när man ska upp o jobba kommande dag.




Idag är de dag 3 av 31 semesterdagar. Hoppas de går sakta så man hinner känna av sin ledighet.
Kommande vecka är sista för pojkvännen, sen har han 2 veckors semester. Ska bli skoj så vi får lite mer tid tillsammans. Han fick även hem sin hund igår, hans mamma har passat honom pga hans långa arbetstider.
Så det blir väl någon promenad med honom i skogen, där han kan springa lös o nosa runt o busa.

Idag är de tvätta som gäller, ska väl även fortsätta med min storstädning.

Pizza och Whisper

Kategori: Filmtips

Köpt ny Laptop

Kategori: Jag o min vardag

Har alldeles nyss beställt laptop + mobilt bredband från bredbandsbolaget till ett superpris...
Gissa om jag längtar tills den kommer med posten.
Pojkvännen beställde såklart oxå en.




Modell:Acer Aspire One D250
Processor:Intel Atom N270/N280 1,60/1,68 GHz
Minne:1 GB
Hårddisk:160 GB
Nätverk:WLAN - 802.11bg, Ethernet
USB-portar:3 st USB 2.0
Webbkamera:0,3 Megapixel
Operativsystem:Windows XP Home Edition
Storlek:258,5 (B) x 184 (D) x 25,4 (H) mm
Skärmstorlek:10,1 tum
Vikt:1,3 kg
Färg:Svart
  
  
  

TV tittande i trappuppgången

Kategori: Jag o min vardag

Ja sånt kan man göra i min trappuppgång skulle man kunna tro när man kommer in där.

Våningsplan 1: Denna tv åkte ut från en lägenhet igår för att den stod där när den nya hyresgästen flytta in




Våningsplan 2: Dessa två ställde en hyresgäst där när hon flyttade ut för 1 1/2 vecka sen, hon hade ingenstans o ta vägen o hade hela sitt möblemang överallt i trappan. Satt till o med där nere o söp med sin mor hela dan till sen natt. Ändå hade hon haft 3 mån på sig med o planera flytten.



Bor jag konstigt eller? hahahaha

Michael Jackson Hyllning

Kategori: Jag o min vardag

Pojkvännen kockar pizza

Kategori: Jag o min vardag

Nu har pojkvännen satt igång pizzaugnen, så då är de bara o vänta. Låååång väntan, hela 1 1/2 timme ju...*suck*..haha.
Tror ni att jag längtar? Kolla bilderna så förstår ni....*slurp*.


Ingredienser: tomatsås, fläskfärs, lök, zucchini, svamp, bacon, vitlök



Med ost o oregano



Igång i ugnen


Nu är man på G

Kategori: Jag o min vardag

Har kommit igång med storstädningen o snart är sovrummet klart. Blir så fint så där.

Ikväll ska pojkvännen göra pizza till oss i sin pizzaugn, var ju ett tag sen sist så de ska bli himla gott. oxå blir de väl nån film. Är vi väl värda efter en hel dags städande!!!

Halv frukost

Kategori: Jag o min vardag

Haha, som vanligt så glömde jag ta kort innan jag började äta.
Men så här såg i alla fall min frukost ut idag.
Ägg o sill är ju så himla gott.
Och såklart åt jag den med pojkvännen.

Morr(n) Morr(n)

Kategori: Jag o min vardag



Hmm..vaknade vid halv 6 i morse av knarkare som står o gapar o skriker på gården utanför mitt sovrums fönster. Typiskt när man vill sova länge. Oxå vill man ju kunna sova med fönster på vid gavel nu när det är sommar o varmt.
Men jag la mig igen o somnade om till nu för en stund sen. Tur, för mina planer idag är att påbörja min storstädning.
Sovrum först får de bli, har ju en hylla där som är full med böcker o kramdjur, o dessutom ett skrivbord med hylla. Och just dessa två möbler kommer att ta tid att fixa......

Bokhyllan

Tidig kväll

Kategori: Jag o min vardag

Idag gör pojkvännen o jag tidig kväll till sängen. Han har jobbat över o är rätt slut o jag har sovit dåligt inatt.
Det är visserligen helg o semester för mig, men kan vara skönt ibland o lägga sig lite tidigare. Blir ju inte att jag somnar direkt precis, får ju läsa lite så jag blir nannig i ögonen.

Hörs imorgon gott folk

Fruktdrink

Kategori: Recept

Gjorde vars en fruktdrink till pojkvännen o mig.
Loka skogsbär, jordgubbar, galiamelon o nektarin




Hässleholms resan

Kategori: Jag o min vardag

Ja då har jag o mamsen varit i Hässleholm o shoppat. Fick dock ta ett tåg hem lite tidigare pga skyfallet som kom o inte ville ge med sig. Men vi hann med en hel del i alla fall o hade trevligt...

3 par boxertrosor Lindex, tag 3 betala för 2 blev 119kr, 5 pack sneakers sockar Kappahl barnavdelningen pga storlek 34/36 79.50kr



Löpare på Hemtex 10kr (tidigare 129kr), 6-pack blåa värmeljus Hemtex med doft 5kr (tidigare 29kr)




3st spiralblock A5 för 30kr




Sen när vi gick av tåget på hemmaplan så ville mamma bjuda på mat så vi gick till Restaurang Flamingo o åt.
Mamma tog en Mixtallrik med Kulpotatis, scampi med vitlök, chickybits, kyklingklubbor(mini) med flamingosås.
Jag tog en Kebabpizza special med tomat, ost, kebab, lök, champinjoner, isbergssallad, tomat, gurka o vitlökssås

Frukost o planer

Kategori: Jag o min vardag

Mamma ringde o var rastlös, så kl. 11.15 tar vi tåget in till H-hlm på en shoppingrunda. Där ska tydligen va rea, så hoppas man hittar nåt kul.


Frukost, mackor med bonjour grekisk vitlök, skinka o gurka o ett glas Loka skogsbär

Första dagen

Kategori: Jag o min vardag


Min första semesterdag o vad händer. Jo, jag vaknade kl. 7.40 o tänkte då att jag är ju ledig o kan försöka somna om en stund. Men ack nej, då börjar de smällas med lägenhetsdörr, o upptäcker då att nån ska flytta in bredvid mig, ja vägg i vägg. Sen börjar de bankas under mig i tvättstugan. Kan de bli värre.

Inget bra väder idag precis, molnigt o mulet med solglimtar då o då o 15 grader i skuggan.

Funderar på att dra igång storstädningen som jag planerat nu när det är semester, hade tänkt börja på måndag med den, men kan lika gärna påbörja den idag känns de som. Är ju uppe i tid ofrivilligt.




sista dagen

Kategori: Jag o min vardag


Torsdag o sista dagen på jobbet.
Vilket betyder SEMESTER till den 10 augusti.
Tror ni att jag längtar tills arbetsdagen är slut...hehe

Önskar Alla Mina Läsare En Bra Dag!!!!!!!!!!!!!!

GLÄDJANDE BESKED

Kategori: Jag o min vardag

Fick idag veta att semestern börjar imorgon när vi slutat för dan, skönt o slippa fredan.
Fick även sluta kl. 13 idag för att vi monterat o paketerat 4800 pumpar på drygt 2 dagar.


Två bilder från min fest helgen som gick...
Från vänster, min pojkvän, jag o sen 3 arbetskompisar, Chrille o Nille o sen Tommy med ciggen




Jag




Ska väl försöka lägga upp lite fler bilder, typ på fredag. Min första semesterdag, ska bli så gött alltså.

Lyser med min frånvaro

Kategori: Jag o min vardag

Ja tyvärr gör jag de o har gjort ett tag nu, men de har varit o är lite mycke runt omkring mig just nu.
Men på fredag går jag på semester, så kan ni hålla ut tills dess så kommer jag med lite uppdateringar då. Har ju 4 hela veckor semester, så då ska de minsann bloggas kan ni tro....

Ha de bäst så länge...

Nytt inköp

Kategori: Jag o min vardag

Köpte mig en ny dvd idag, det blev en inspelningsbar såklart.
Inte provat o spela in än, men kollat lite på en film.
Skitbra bildkvalitet på tv program när man kör tv genom den.





Äntligen klart

Kategori: Jag o min vardag

Idag kl.11.30 blev jag o de 2 killarna jag hade med mig till ett företag äntligen klara. Vi fick sluta då för dagen, skönt o komma hem flera timmar tidigare.
Var o redovisade för chefen hur mycke vi gjort o de visa sig att vi packat drygt 19000 st förrådsbackar på 30 timmar (4 arbetsdagar).

Imorgon så ska vi på jobbet till utebadet o bada, grilla o spela brännboll. Företaget bjuder på det hela. Ska bli skönt o få göra nåt avkopplande. Vilket även innebär att man får sovmorgon imorgon, för vi ska samlas kl.9, när vi jobbar börjar vi ju kl.8.

Idag har min dvd kommit, så jag ska ner på posten o hämta den ikväll. Hoppas den är bra....
Min VHS la ju av i helgen, så det har varit mycke handikappat att inte kunna spela in sådant på tv som man inte vill missa, som t ex "Våra bästa år" som ju går när jag jobbar.

Idag är det 5 1/2 arbetsdagar kvar till semestern....läääängtar riktigt mycke nu kan jag säga.
Regnskurar o åska nu då o då, men inget regn som gör de svalare, tvärtom, helt klibbigt blir de ju.