VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Happy Halloween And Goodnight

Kategori: Jag o min vardag

Kärleken

Kategori: Jag o min vardag

Min lördagkväll

Kategori: Jag o min vardag

Nyduschad och sitter i pyjamas. Tittar på "Körslaget" på tv 4, bloggar och surfar runt på min laptop med julmust och Sun Rice(se inlägget innan detta). Blir CSI på femman sen och tänkte efter det flytta in i sängen och titta på en film eller två.

Är ju som sagt ensam i helgen för Jocke(pojkvännen) är hos sin mamma.



Ser ni julmusten..hehe

3 för 12

Kategori: Jag o min vardag

Hittade dessa på Ica...
3 st Sun Rice för 12 kr, puffat ris med choklad. Mycket goda

Den gick trasig

Kategori: Jag o min vardag

På väg till jobbet i onsdagsmorse upptäckte jag att jackan öppnade sig nerifrån, det var dragkedjan som delade sig. Väl framme på jobbet så lirkade jag och hade mig och provade om och om igen men den ville inte hålla sig stängd. Så det var bara att in på olika internetsidor och leta efter en ny jacka. Hittade en på haléns för 399kr. Ville egentligen ha puma jackan där, men tyckte inte jag hade råd med 1499kr.
Man har ju lite begränsad ekonomi när det är akut med ny jacka. Men bästa jackorna är inte alltid dom dyra. Tyvärr så blev det ingen med hätta, för alla dom med det var inte alls i min smak.
Men huvudsaken är ju att jag har en jacka och slipper frysa. Får ta till en mössa, har en sådan och tänkte jag skulle hitta en till lite roligare.

Denna nya jackan blev en svart, fast den röda ser snyggare ut på bild

                                 

Riktigt gott och längesen

Kategori: Jag o min vardag

Vet inte när jag sist åt kokt potatis och sås. Äter mest nudlar, råstekt potatis och ris.
Men idag blev det kokt potatis och sås som jag såklart gjorde själv och hade sen kycklinglår till detta och en sallad. Åååå sååå gott det var alltså!!!
Så nu får jag väl äta detta lite oftare kanske.
Är inte heller så glad för kött, blir mest kyckling i alla dess former och fisk.




Blir alltid 2 tallrikar när jag äter kycklingdelar för jag rensar bort skinnet och annat. Gillar inte att äta skinn och särskilt inte efter att jag fick gallsten för 12 år sen, är visserligen opererad men minns vilka fruktansvärda anfall jag fick när jag åt detta. Och sen är det inte så fräscht att äta skinnet kan jag tycka, men minns att det var gott med alla kryddor där och att det var krispigt och knaprigt.
Men nej tack!!!


Riktigt gott och mycke

Kategori: Recept

Nu är min egen köttgryta klar. Riktigt god blev den och hela 5 portioner att frysa in. Blir en sådan middag med till jobbet på måndag


650 g grytbitar i strimlor stekta med kryddor...vitpeppar, svartpeppar, salt, chilipulver och grillkrydda
1 röd paprika i strimlor
1 mellan burk svamp
1 liten burk bambuskott
1 stor morot i slantar
1 grönsaksbuljong
ca 5 msk turkisk yoghurt

Låt småkoka i ca 15-20 min och häll i redning och lite soya



470 kr..oj oj oj!!

Kategori: Jag o min vardag

Ica besöket blev inte billigt. Gick runt och plockade det jag skulle och tänkte inte alls på summan. Kändes som jag var uppe i runt 300 kr, väl framme vid kassan så blev de hela 470kr. Kändes som att det var nåt fel. men väl ute ur affären och en kvittokoll så såg jag ju att det stämde. Köpte ju grytbitar, grönsaker, frukt, massa kattmat, bröd, kryddor, pålägg, plastpåsar och folie, tvättmedel, tandkräm och annat smått. Så nu när jag tänker efter så fick jag ju väldigt mycke för pengarna.
Kan ju oxå vara så att man får så mycke för en så liten peng när man handlar på Netto. och ändå handlar jag bara det billigaste på Ica. Man kan fynda bra där om man går dit oftare än en gång i veckan eller bara vissa bestämda dagar som man lär sig är dagar då man kan hitta olika billigt.

Just nu puttrar en köttgryta på spisen med strimlat kött, bambuskott, morötter, röd paprika, svamp. Ska när den är färdig tillsätta turkisk yoghurt och se om det kan bli gott, kan ju inte bli räligt i alla fall.
Storkok på helgen är bra när man inte vill stå och laga middagar på vardagar som man ska ha med till jobbet, ja eller att man kanske inte hinner på kvällen.
Gör alltid en eller två sådana varje helg, så jag kan ha runt 4-5 olika maträtter per vecka.

Härligt väder med strålande solsken har det varit hela dagen. Nu hade det varit underbart med snö oxå ju..*L*





BABY BLUES

Kategori: Filmtips

GAG

Kategori: Filmtips

Go´morron lördag!!!

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade kl. 9.05 och kunde inte somna om, men de gjorde inget för kommer man upp i bra tid brukar man få mycke gjort. Så om ca en timme ska mamma och jag ta cyklarna och ut i samhället på en shoppingrunda, handlar mest om mat och sånt där men ändå.

Kollade på Idol igår, men såg inte röstningen utan valde sängen o filmerna "Gag" en sjuk, galen tortyrfilm, oxå "Baby Blues" om en mamma som får en psykos och börjar plåga o ta död på sina barn, en bra gripande film.



Tillbaka till Idol, tyckte att fel åkte ut denna gången, gillade Erika bättre än Rabih så han kunde åkt ut. Lite roligt ädå för alla andra röstningar har jag tyckt lika.
Min idollista:
1. Tove
2. Calle
3. Reza
4. Erik
5. Mariette
6. Eddie
7. Rabih


Nähä, nu ska jag få i mig lite frukost

Helg igen och gräsänkling

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade kl. 6.20 i morse och var så där jätte kissnödig ni vet. men jag stod emot, ville ju inte gå upp 30 min tidigare. Somnade sent inatt och kände att all sömn/vila var välkommet.
Gick sen upp vid 7-tiden och cyklade till jobbet ca 7.40. Var hos sjukgymnasten och fick massage en halvtimme kl.10.30 för min axel oxh skuldra. Det var himla skönt kan jag säga.
Sen vid 14-tiden fick vi veta att vi skulle sluta tidigare och kl.14.45 fick vi gå.

Varit på Netto effter det och fyndat 3 liter julmust för 10kr, såklart så köpte jag 6 liter...ni som känner mig vet varför..haha. Sååå gott ju!!! Hitta även persika iste 3 liter för 12 kr så de köpte jag oxå.

För en stund sen åkte pojkvännen hem till sin mamma för att vara där i helgen och hjälpa henne med sånt som behöver göras när man har ett litet hus på landet. Kommer att bli ensamt såklart. men jag reder mig ändå, finns ju telefon och sen ses vi på söndag igen, snart vill jag påstå för helgerna går alltid så fort.

Go´morron och en ny dag väntar

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade innan klockan ringde, alltså 6.30 ungefär. Har för en gångs skull fått en bra natts sömn vilket inte händer ofta alls, skönt och sluppit vakna var och varannan timme.
Oj vad jag var svarthårig..haha. Men det var ju det jag ville resultatet skulle visa.

Nu ska man snart iväg och jobba. Har riktigt ont i min arm idag så jag får väl försöka ta det lite lugnare idag. Säger jag nu ja, men väl på jobet så vet jag inte vad dra ner på tempot är. Jobbar för två och typ 10 olika saker i huvudet samtidigt som ska göras. Mycke och tänka på som arbetsledare. Produkter som ska bli klara på utsatt datum, se till så allt till dom finns såsom kartonger etiketter, delar och annat, se till så att alla gör det dom ska och att man då klarar av det moment man är satt på. Se till så att tider ang raster hålls och mycke mer.

Kunde ju fått vakna upp till snö idag..hehe...Eller hur Åsa och Rosis????

Hoppas alla får en bra dag

Hår och arbete

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp kl.6.45. Varit och jobbat kl. 8-16. Sen blev det Ica med Marielle (kompis/arbetskompis) och hon följde med mig hem och hjälpte mig färga håret, 3 paket blev det. Och färgen blev svart igen.
Blev jättenöjd. Hoppas det håller färgen längre nu än sist, tar ju lite tid innan det biter eftersom jag är blond i vanliga fall. Haft denna färgen nu i snart 1 år, eller ja jag börja ju med purple men de höll inte mer än 2 veckor ungefär.




Nu ska jag gå till köket och kocka middag till imorgon som jag ska ha med på jobbet. Det blir stekt kycklingfilé, nudlar, min egen svampsås och ugnsbakade morötter, ev lite broccoli oxå.

Så vad har ni gjort idag då? Berätta gärna...



Kvällsgöra

Kategori: Jag o min vardag

Nu har jag fått min dagliga dusch. oxå har jag och Jocke ätit varma mackor. Var längesen sist, så det var riktigt gott. Åt hela 3 st men hade lätt kunnat få ner en till. Men är i alla fall mätt. Men mitt matvrak till pojkvän åt bara 3 av sina 4, wow kryss i taket..haha. Ja han kan ju äta för typ två.





Mina mackor och såklart så drack jag julmust till




Jockes mackor, fast han drack ju mjölk. Han är ju inte lika tokig i julmust som mig. Nu är de "Äntligen hemma" och sen ska vi se på "The Mentalist".
Sen blir det väl kudden o sudoku

Sov gott så hörs vi imorgon

Astro 2010

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade kl.6.45 och var pigg som vanligt när klockan ringde då. Varit och jobbat kl. 8-16 och det har varit en bra dag där. Var sen iväg och hämtade boken "Astro 2010" som jag köpt via jultidningar av en arbetskompis dotter.
Verkar vara en kul och intressant bok.


 

Nu blir det och fixa kvällsmaten och lite annat


Svar på vad det blev

Kategori: Jag o min vardag

Avslöjar härmed att bilden på en del av ingredienserna blev amerikanska pannkakor med grädde och jordgubbssylt.
Det blev mamma, Jocke och jag som åt av detta. Riktigt gott var det. Till och med mamma tyckte om det som egentligen inte gillar pannkakor, men det är nåt visst med amerikanska, mer smak o fyllighet.
Tror jag får göra de en gång till i veckan för där blev ju grädde över. Synd och slänga.

Nä nu ska Jocke gå hem och nanna kudde och jag ska gå och lägga mig, blir nog att se en film via min bärbara dator eller läsa lite. Samma beslutsångest varenda kväll jag lägger mig och ändå hamnar jag med en sudoku tidning haha.

Natti och sov gott så hörs vi imorgon





Ett solklart måste

Kategori: Jag o min vardag

TV-guiden som jag köper varje vecka för endast 5 kr. Sen markerar jag för varje dag torsdag-onsdag i den de program jag måste se/vill titta på. Är jag lite galen eller?? Hahaha!!!





Måndag och gissa vad?

Kategori: Jag o min vardag

Precis hemkommen från jobbet och lite ärenden. När jag kom ut från Ica så regna det rätt bra. Trist att bli blöt, men det var bara och slänga av sig kläderna när man kom hem. Och helt mörkt var det oxå ju, kolsvart kan man säga. Märks att vi är på väg mot vintern. Men var är då den efterlängtade snön. Vill ha den här nu. Minst en halv meter (nu kommer Åsa o morra på mig..haha)!!!
Har varit en bra dag på jobbet. Alla som är där nu är snälla och jobbar på bra. Och framförallt så lyssnar de på mig, ja för ni som inte vet sen innan så jobbar jag ju med plast och är arbetsledare där.

Köpte lite ingredienser på Ica, hade en del hemma, men här kommer i alla fall en bild på det som jag köpte. Och nu undrar jag om ni kan gissa vad jag ska göra ikväll till Jocke (pojkvännen) och mig????????




Ja vad ska det bli. Nä nä, tänker inte avslöja det än. Ni kan gott få gissa lite..hehe.




Mini gräddbullar

Kategori: Jag o min vardag

Var på Netto en runda med Jocke (pojkvännen) och hitta såna där små mini gräddbullar, 20 st för 10kr. Köpte såklart vars en ask.




Mina gräddbullar





Jockes gräddbullar


Glömde ju en viktig sak

Kategori: Jag o min vardag

MIN SNÄLLA MAMMA HADE VARIT PÅ NETTO IDAG OCH DÅ KÖPTE HON 2 ST 1,5 LITERS JULMUST TILL MIG.
GISSA OM JAG BLEV GLAD???  SÅKLART!!!!!
mITT FÖRRÅD MED DEN DRYCKEN VÄXER BRA HÄR, DRICKER SÅKLART DET VARJE DAG...SLURP

Kycklingfilé med spenat

Kategori: Recept

Nu har jag kokat ihop ett nytt recept igen. Supergott blev det. Ska ha med det till jobbet imorgon och sen frysa in resten.





Kycklingfilé med spenat

3 portioner

300 g kycklingfilé

1 gul lök

5 vitlöks klyftor

24 knyten hackad spenat

3 dl vatten med en halv grönsaksbuljong

4 msk cremé fraiche


Stek kyckling i små strimlor. Bryn löken lite. Häll i buljong i en kastrull, lägg i kyckling, lök och spenat när det börjat koka och till sist finhackad vitlök och cremé fraiche. Låt det småkoka ca 10-15 min.
Servera med pasta, t ex tagliatelle



Sista dagen

Kategori: Jag o min vardag

Jaha så var det då söndag, sista dagen på veckan och ingen höjdare alls. Man vet att det är måndag imorgon och en ny vecka. Känner nu att jag skulle behöva få vara hemma en vecka och bara ta hand om mig själv.

Har senskideinflammation i höger hand och går med en stel skena nu och hos arbetsterapeut, ischias och ett möjligt diskbråck, problem med höger axel och fått tejpat skuldran och som jag går hos sjukgymnast för, och även tennisarm i den armen. Kan det bli värre? Ja såklart finns de värre "krämpor". Men vill få bukt med mina så att jag vet hur jag ska handskas med dom och sånt där.

Tvättar i alla fall idag och ska röja upp här. Tänkte även hitta på nåt nytt recept med spenat som en av ingredienserna. Har upptäckt att jag gillar spenat. I skolan var det alltid spenatstuvning och jag smakade aldrig på det eftersom jag inte gillar stuvningar.

Regnar gör det oxå idag. Tur man inte behöver gå ut


Sen Eftermidda/tidig kväll och ett bra erbjudande

Kategori: Jag o min vardag

Vad kallar man kl.16.35? Tidig kväll vill jag nog ha det till
Har kollat klart säsong 3 av Heroes och vilat en timme pga att jag sov väldigt dåligt inatt. Och nu tänkte jag sätta mig och titta igenom runt 800 st digitala bilder för att välja ut 100 st och skicka till fuji direkt för där är ett erbjudande om just 100 bilder för endast 29kr. Så de får man ju inte missa. Ska fuska lite och ta 100 bilder i mammas namn oxå. Får ju inte vara dum..hihi

Gäller t o m den 27/10


http://www.fujidirekt.se/asp/_campaign/cj/index.asp?utm_source=CommissionJunction&utm_medium=CPO&utm_campaign=100_gratis_cj



Maffig frukost

Kategori: Jag o min vardag

Nu är frukosten avklarad. Riktigt maffig blev den så nu behöver man väl inte äta mer idag...haha.
Blev ju bara Jocke o jag eftersom mamsen blivit dålig. Så vi avnjöt den framför tv med ett inspelat avsnitt av CSI Miami.




Min frukost bestod av frallor med ost, salami och gurka, räksallad och skinka, ägg och löksill
Och SÅKLART ett glas JULMUST!!!!




Jockes frukost bestod av frallor med ost och marmelad, salami med mjukost och gurka, skinka och mjukost med gurka, ägg och löksill med tomat och oliver


Go´morron lördag

Kategori: Jag o min vardag






Lördag o riktigt ruskväder. Varit vaken ett tag o bara tagit det lugnt. Har köpt frallor i den lilla gårdsbutiken som finns i huset jag bor i. Perfekt och ha det så nära och ett måste på lördagar ju.
Sitter just nu och väntar på att mamma och Jocke(bor i samma trappa som mmig) ska komma och äta frukost med mig, men fick ett sms från min lilla mamma att hon blivit dålig så hon kan inte komma, synd. Får gå upp till henne(hon bor ju i huset bredvid mig)  med frallor lite senare.
Nära och bra till både mamsen och pojkvännen.



En vecka sen sist

Kategori: Jag o min vardag

Ja, då var det fredag igen, en vecka sen sist. Fattar inte var dagarna tar vägen. Känns inte som fredag precis.
Har precis kommit hem. Vid kvart över 12 ungefär kom chefen och sa att vi alla fick gå hem när vi städat upp överallt så detta fixa vi undan och kl.13.00 slutade vi. Så skönt var det.
Och då blev det till Netto en runda. Och kan ni gissa vad jag köpte där? Tror jag inte ni kan!! hihi
Men i alla fall så blev det såklart 2 flaskor till av den underbart goda drycken julmust. Börjar bli ett litet förråd här hemma med det. Gott...

Inga planer för ikväll mer än att Jocke (pojkvännen) kommer och vi ska äta gott och titta på idol.
Kanske hinner vi med en film oxå, vi har ju pratat om att se "G I Joe" i helgen. Har några till vi vill se, men får väl se om där finns tid och lust.


Kul respons och 2 till

Kategori: Jag o min vardag

Loggade in på min blogg och hittade då flera trevliga och kul kommentarer ang mitt julmust inlägg.
Tack för att ni skrev, de va jättekul...

Har varit på Netto idag igen och ökat på mitt julmust förråd med 2 st 1,5 liters flaskor. Ett måste ju..hihi.






Köpte även lite helggodis till mig o Jocke (pojkvännen). Det blev sour cream onion chips och ostbågar från Mr Party för endast 8,95 kr.
Rekommenderar verkligen deras ostbågar. dom riktigt smälter så gott i munnen.



Nä, nu ska jag ta en dusch. Sen blir det att fixa maten till jobbet imorgon. Har för det mesta olika middagar att ta fram och sen behöver jag bara koka ris eller nudlar till. Blir ingen potatis då jag inte gillar smaken efter att man micrat dessa.

Hörs senare, hej så länge



Äntligen har den kommit

Kategori: Jag o min vardag

Var på Netto i måndags och gissa vad dom fått in? JO, JULMUST SÅKLART!!!!!
Gissa om JAG blev glad...*slurp*
Alla som känner mig vet hur mycke jag gillar julmust.
Nu är det bara snön som fattas. Eller hur, Åsa och Rosis..hahaha





Söndagsgott

Kategori: Jag o min vardag

Såja då var de söndagkväll.
Jocke(pojkvännen) och jag har ätit middag, blev mos idag igen. Det är ju så himla gott, så man får passa på och njuta av sånt när det är helg. Inte så gott och ta med till jobbet o micra ju.
Och nu sitter vi och avnjuter vars en milkshake som jag gjort i min blender med jordgubbar(hade kvar i frysen från i somras), 3 smak glass och mjölk. Så himla gott blev det



Min tallrik: Min hemmalagade mos, stekt kycklingfilé, ugnsbakade morötter och broccoli




Färska jordgubbar som jag haft i frysen, 3 smak glass(päron, jordgubb och vanilj) och mjölk och e blender.




Glasen med färdiga milkshakes.....Mmmmmums!!!!


Söndag, söndag, söndag

Kategori: Jag o min vardag

Söndag och då är det alltid full rulle hos mig, konstigt nog. Vaknade strax innan kl.9 och var då uppe o gav katten sin frukost. La mig sen igen o kelade med henne och tittade på inspelat "Våra bästa år" som jag spelat in under veckan som gått.
Vid 11-tiden kom pojkvännen och då blev det frukost. Och nu har vår tid i tvättstugan börjat. Under den tiden ska jag städa och lite annat här hemma, fixa middan till att ha med på jobbet imorgon och sen blir de middagslagning till kvällsmat med pojkvännen och lite tv.

Just de ja, vi åt gott igår. Här kommer bilder på hur våra tallrikar såg ut då



Min tallrik: Min egen hemlagade mos, stekt fläsk, broccoli och en sallad




Pojkvännens tallrik: Min egen hemlagade mos, kotlett, lingon, grönsaker o en sallad


BLOOD AND BONE

Kategori: Filmtips



I Los Angeles undre fightvärld tar en före detta brottsling omvärlden med storm när han bestämmer sig för att hedra minnet av en bortgången vän.


Regissör: Ben Ramsey
Manus: Michael Andrews
Skådespelare: Michael Jai White, Julian Sands, Eamonn Walker, Dante Basco, Nona Gaye, Michelle Belegrin


Michael Jai White


Såg denna filmen nu ikväll, en riktigt bra fighting film med en spännande handling och snygga fighting scener. Mycke sevärd och rekommenderas starkt



Karaoke

Kategori: Jag o min vardag

Ja det har jag varit uppe på för första gången i mitt liv för ca 3 veckor sen, det var himla kul och fick bra respons efteråt.
Det var med Frida och låten vi valde var "Det gör ont" med Lena Ph.



Jag i mitt esse...haha


Lördagsgöra

Kategori: Jag o min vardag

Var i förmiddagss iväg med mamma och Jocke(pojkvännen) vi handlade på Netto och Ica, blev bl a lite ingredienser ifall jag ska baka imorgon. Gillar ju att baka i massor.
Efter det så tog vi en frulle fika hos mig med olika bullar och massa pålägg som dansk salami, 2 sorters rökt skinka, bredbar ost, kalkonbröst m m.

Har även plockat undan o haft mig. Och nu är det kväll och pojkvännen o jag ska fixa midda och kolla film. Vi har valt ut GI Joe och Blood and Bone.






TV-tittarna avgjorde

Kategori: Jag o min vardag

Sitter o tittar på omröstningen nu av idol. Och duellen mellan Camilla o Nicklas så tycker jag att Camilla var bäst. Men vem blir det????????????

Nu sa Peter Jihde Camilla, håller absolut inte med..........suck




Idol vs Michael Jackson

Kategori: Jag o min vardag

Precis sett på "Idol". Alla där är mycke duktiga, fast om jag måste välja någon att åka ut så får det bli Niklas eller Camilla efter vad dom åstadkom ikväll.
Men tv-tittarna bestämmer ju, så det ska bli spännande o se om ca 45 min vem som åkt ut.
Svårtippat.
Men mina favoriter är Tove, Calle, Reza, Erika och Mariette.
Eddie är mer en söt pojkbandskille och hade gjort sig bra i en sådan karriär.
Erik är väl mer åt rock och sjunger oxå väldigt bra men där är nåt med honom jag inte kan sätta fingret på, därav att han inte tillhör någon favorit för mig.
Oxå sist men inte minst han som börjar på R....glömt hans namn..haha..inte snällt ju. Men han har en röst som låter samma hela tiden oavsett låt han väljer. Rabih heter han ja.....





Ior från en fin vän

Kategori: Jag o min vardag

Ior ja, han kom med posten idag i ett paket med ett fint kort från min fina vän Rosis.
Hon är bara för helgo alltså. Finns inte många som hon, hon är äkta i alla lägen och en riktig vän. Och det roliga är att vi haft kontakt via internet, sms o telefon sedan år 2000 o aldrig träffats o ändå så nära vänner som finns för varandra i alla lägen.

Här kommer en bild på kramdjuret o kortet jag fick




Limepaj

Kategori: Recept

8 bitar

Botten:
150 g margarin
15 st digestivekex

Limekräm:
4 limefrukter
3 dl vatten
1 1/2 dl socker
3/4 dl maizena
3 äggulor
1 msk smör

Maräng:
3 äggvitor
1 dl socker


1. Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 grader. Häll smöret och mjölet i en matberedare och kör till en grynig massa. Tillsätt vatten och kör tills allt är blandat till en klump.

2. Tryck ut degen i en pajform ( ca 25 cm i diameter). Fäst folie runt kanterna så att dom inte sjunker ner under gräddningen. Förgrädda pajskalet i ca 15 min i nedre delen av ugnen. Ta ut skalet och låt det svalna, ta bort folien. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.

3. Limekrämen:
Riv skalet på limefrukterna och pressa ur saften. Blanda limesaften, maizena, vatten och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulorna i krämen. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och låt krämen sjuda upp (men inte koka, annars skär den sig). Rör ner limeskal och smör, låt krämen kallna.

4. Marängtäcke:
Vispa äggvitor till hårt skum, blanda försiktigt ner sockret.

5. Häll ner krämen i pajskalet och bred maräng över. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15 min så att marängen får lite färg.

Servera med vanlig vaniljglass


ETT TIPS:
Ibland kan de vara svårt att veta om man har vispat äggvitorna tillräckligt länge, ett tips är att ta bunken/skålen upp och ner (försiktigt), om marängen håller sig fast har du vispat tillräckligt.






Mörk chokladmousse

Kategori: Recept

10 portioner

125 g mörk choklad
3 äggulor
4 msk starkt kaffe
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
1/2 dl chokladströssel

Gör så här:

1. Smält chokladen över ett knappt sjudande vattenbad eller på låg effekt i mikron. Låt den svalna något
2. Rör ner äggulorna en i taget, samt florsocker och kaffe. Vispa grädden hårt och vänd ner den.
3. Fördela portionsformar av folie eller vackra glas. Strö på strössel

Ställ i kylen nån timme innan servering


Vänner som tänker på en

Kategori: Jag o min vardag

Läste det här inlägget hos en vän/familj o var bara tvungen o kopiera o lägga ut det för när man läser sådant så blir man lixom varm i kroppen, så här stod det:



"Oj vad dagarna går fort!
Och så mörkt det är morgonen :(
är inte så precis glad för höst & vinter,så jag längtar redan till våren & sommaren.
Kan tänka mig att Marie sitter och väntar på snön redan, hehe

Ja just det,Grattis Marie på din födelsedag:) Hoppas du har varit snäll,så du får många paket *S*


Tack Åsa med familj för ert fina inlägg.....



Min födelsedag

Kategori: Jag o min vardag

Idag är det min födelsedag, ja den är ju snart slut, men i alla fall.
Har såklart fått presenter o massa grattis via sms, mail o annat sätt på nätet. Tack alla ni som kommit ihåg mig, sånt blir man glad för.
Firar inte mina födelsedagar på nåt speciellt sätt längre, kanske när man typ nollar men annars är de inget viktigt direkt.

Blev i alla fall glatt överraskad ikväll, för vid 18-tiden så kom mamsen med en mycke fin överraskning i form av en varm smörgåstårta o den hon gör är en riktig höjdare.
Avnjöt den tillsammans med henne o Jocke.
Min katt Smulan var oxå med på ett hörn med fin tonfisk.

KOLLA IN TÅRTAN ALLTSÅ, SER DEN INTE GOD UT?






NU BLIR DE SNART KUDDEN, SOV GOTT SÅ HÖRS VI IMORGON


Liten och söt

Kategori: Jag o min vardag

MIN LILLA KATT SMULAN UNDER TÄCKET





Gryta á la Marie

Kategori: Recept

Nytt recept, ny midda att ta med till jobbet imorgon



Ingredienser:

2-3 portioner

350g färs
1 gul lök
1 liten purjolök
1 röd och 1 grön paprika
400 g krossade tomater
400 g krossad ananas (valde jag bort pga allergi)
1 krm salt
1 1/2 krm chilipulver
1 krm vitpeppar
1-2 vitlöksklyftor (efter smak)

Skär löken i klyftor, strimla paprikan, skär purjon i slantar. Bryn färsen så den får fin färg.
Häll tomater o ananas i en kastrull o rör om väl. Blanda i lök, purjo o paprika. Tillsätt färsen och låt puttra i ca 25 min. Ca 10 min innan grytan är klar tillsätt kryddor o vitlök efter smak.
Servera med ris o en sallad.

SMAKLIG MÅLTID

Dollhouse

Kategori: Filmtips

Dollhouse är en ny serie jag tänkte börja titta på inom kort. Faith(Eliza Dushku) från Buffy o
vampyrerna är med i denna serie o då känns den som den absolut kan vara sevärd.

















Veckan som gått

Kategori: Jag o min vardag

Veckan som gått har varit helt ok. Händer inte så jättemycke nu ju. Jobbar 8-16 o sen är de massa hemma som ska skötas på kvällen, oxå vill man ju koppla av mev tv o träffa pojkvännen.
Helgen har varit lugn, städat en hel del och ska ta resten nu idag o även tvätta.

Kollade såklart idol i fredags o tyckte väl inte att riktigt att rätt person åkte ut. Killen (glömt hans namn) som Carolina duellerade mmot var faktiskt sämre.
Vad gäller vinnaren hoppas jag på Tove känns de som, hon har allt "de där"!!!

Just de ja förra helgen gjorde jag egna räkmackor o dom tog jag såklart en bild på o den kommer här








Smulan o Jocke delar på en glass. Ser ni hur hon riktigt njuter



Tillbaka igen

Kategori: Jag o min vardag

Mådde bättre när jag vaknade i morse så jag tog mig till jobbet och det gick bra. Skönt för nu orkar jag inte ligga sjuk mer. Räcker med min ischias och senskideinflammationen i höger tumled.
Kan ju jobba med det så gott det går.
Imorgon är det dags för sjukgymnasten, så får vi se hur länge jag ska gå där denna gången. Om 2 veckor ska jag ju till min arbetsterapeut och se om inflammationen i tumleden läkt nåt, hoppas det. har ju en sån där stödskena på mig dygnet runt...Nja, nästan...fy på mig, men orkar inte sova med den tyvärr.
Påtal om att sova med...fick ju i våras en sån där bettskena eftersom jag biter ihop och gnisslar tänder när jag sover..hallååå när använde jag den sist. Fy på mig igen..haha. Får väl ta tag i och bruka allvar med den oxå kanske.

Nu är Jocke här och vi ska snart äta kvällsmat.

Så har de då alltså varit igång igen

Kategori: Jag o min vardag

Inte nog med att jag var dunder förkyld för exakt 5 veckor sen, har sedan dess dragits med en jobbig hosta och förra måndagen fick jag penicillin mot luftrörsinflammation. Och vad händer då, JO...i lördags vaknar jag helt matt och orkeslös men ger mig ändå på att städa köket. Vilket jag nog inte skulle gjort för sen hamna jag i rygg läge och legat i soffan och sängen omvartannat sedan dess i en ny förkylning.
Men imorgon ska jag minsann utanför dörren och iväg och jobba för nu är jag trött på att vara sjuk. Tur att man i alla fall inte fått svininfluensan(hoppas jag), har dock inte testat mig, men tycker att man borde känna av om det är en vanlig förkylning eller om det skulle vara något allvarligare.

Sitter här nu i min säng och funderar på om jag ska sova eller fortsätta och titta på Heroes säsong 3, har ju bara 4 avsnitt kvar och se på. Men kollar jag klart dom så är hon ju typ halv 3 när jag somnar och kanske inte så smart då jag ska upp kl.6.30.
Får nog bli lite sudoku istället, nog lugnast så, även om jag ofta fastnar i såna tidningar.

Ni får sova gott så hörs vi imorgon


Min lördag så här långt

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade halv 8 och kände att de va väl fasen om jag inte skulle få sova länge nån gång när det är helg. Så jag la mig igen vid 9-tiden och lyckades sova till och från fram till strax runt 1-tiden.
Så sen dess har jag städat och torkat av köket. Äntligen fått igång min storstädning som ska vara klar innan söndagkväll.

Helg och jag är ensam hemma, Jocke har åkt till sin mamma, vilket han ju gör 1 gång i månaden och hjälper henne med lite av varje med hennes hus och trädgård.
Saknar honom såklart, men ibland kan det vara skönt att få lite tid för sig själv.

Ska göra mig några räkmackor ikväll och titta på nån bra film. Eller kanske fortsätta se på Heroes säsong 3 eller Lost säsong 5, får se vilket de blir.

Återkommer senare med mer info




Ett mycke bra schampoo och balsam jag använder...
Har byggt upp ett lager med flera flaskor, fanns billigt på ica, 20kr per schampo flaska o 24 kr per balsam flaska på netto. Så nu har jag sånt för ca ett halvår framåt