VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

De här med söndagar

Kategori: Jag o min vardag

Jaha så var de då söndag igen, helgerna går så otroligt fort. Tycker inte man får gjort de man vill och ska.
Men har i alla fall nästan städat klart. Får ta de sista om en stund.

Igår lördag såg jag filmen "The Town", en riktigt bra film med Ben Affleck, lilla snyggingen själv..hehe.
Rekommenderar denna filmen, först kändes den lite udda och som om jag inte skulle palla med den i 2 timmar, men ack så fel jag hade.
Klart sevärd.

Oxå var det ju melodifestivalen, sista deltävlingen. Som vanligt så levererar Linda Bengtzing till 110% och går direkt till final.
Gillar verkligen henne, detta lilla energiknippe.
Annars var där inte direkt några låtar.
Jo Linda Pritchard var oxå rätt bra faktiskt och hon gick ju oxå vidare.
Många i min omgivning trodde på Lasse Stefanz, men det var väl för att det är deras favoriter.
Jag själv kände dock att de inte skulle ta sig någonstans alls, och så rätt jag hade.
Dom hade ändå inte klarat sig i den stora ESC.

Pratat med vännen Sabina en bra stund idag med och vi smidde lite planer, coola sådana, får väl se om de ger de resultatet vi vill.
Återkommer kanske med info om detta när planen gått i lås, ja om den nu gör det..*hoppas*.

Imorgon är det måndag och jag har bytt arbetstid från 14-23 till 7-16 pga ska inventera tillsmammans med lagerchefen. Han ville göra detta med mig eftersom vi gjort det innan tillsammans och för att hans medhjälpare inte är så noga som vi är. Kul:)

Nähä, får väl ut och rota runt i frys, kyl och skafferi och försöka hitta på någon midda, känner inte alls för mat idag. Ibland har man ju såna dagar...





Räkor & långa tassar

Kategori: Jag o min vardag

*suck*...vaknade kl.8 idag, men lyckads slumra om en halvtimme efter mycke om o men.
Jag som hoppades på en sovmorgon efter en hel vecka med upp kl:04.45.

I alla fall så har jag nyss ätit en riktigt god frukost. Räkmackor, ifall ni undrar över majonäsen så ligger den underst pga gillar inte smör alls.



Satt och åt detta vid datorn och under tiden var där en som fick väldigt långa tassar..haha.
Japp min katt Smulan som ju har en liten sovplats på databordet för hon gillar och vara nära mig var jag än är, så där satt hon så fint och tittade på mina mackor och sträckte fram en tass då och då och skulle ha. och såklart fick hon lite räkor, men det var jag som tog dom till henne.
Hon är för söt alltså



Där ni ser den vita handduken är hennes plats och precis nedanför/framför skärmen hade jag min tallrik med mackorna.

Jaha idag är det då lördag och det blir städa här hemma och ta det lugnt. Nån god mat till melodifestivalen tänkte jag.
Men först en tur till Netto med mamsen....

Grisen växer!!!

Kategori: Jag o min vardag

Jobbat kl:06-14 idag o varit en bra dag på jobbet. Precis innan jag skulle gå hem så fick jag förfrågan om att jobba på lördag, chefen fråga speciellt efter mig och sånt är ju kul. Sen är de inte många på företaget som kan göra det som jag jobbar med.
Så jag tackade ja och jag kan börja när jag vill, så min plan är kl:10 och ca 4-6 timmar framåt.

Så man kan väl säga att min lilla spargris börjar bli stor. Tänker dock inte avslöja summan här..hehe. Kanske nån vill råna mig..haha..men då får dom tji för dom är så låsta på banken så jag kan absolut inte komma åt dom på nåt sätt alls.
Man blir himla snål när man är rik känner jag, fast sån har jag alltid varit när pengarna växer, och det är ju en bra egenskap. Med tanke på att man ser många slänga sina pengar hit o dit på massa onödigt.
Hade kunnat haft mer sparat, men har unnat mig lite som t ex, en 42" platt tv, en ny platt skärm till datorn, extern hårddisk på 1TB, extern dvd brännare, surround system till tv:n, lite serie boxar o andra filmer, en del böcker o lite annat smått bara.
Jag är väldigt dålig på att lägga pengar på finare kläder eftersom jag gillar t-shirt o cargobyxor eller träningsbyxor, och skor är endast gymnastikskor.
Kan väl vara för att jag mer är som en pojkflicka. Äger ju inte smink, klänningar, kjolar, högklackat o krämer o sånt där. Inte min grej alls o aldrig varit.




Utelåsta & en styck skalpell

Kategori: Jag o min vardag

Idag när jag kom fram till jobbet lite innan kl:6 så var där ingen där, precis som oftast om måndagar då fabriken varit stängd över helgen. 3 andra arbetskompisar kommer oxå o ingen har nyckel. Så jag kommer då på att jag ju har min nyckel ut dit där jag är o jobbar så jag o en annan går dit medan dom andra väljer o vänta i en bil tills nästa kommer kl:06.30 o kan öppna.
Tur det, för inte en dag till att jag vill stå ute o frysa, eller ja jag gick ju o frös den gången.

I alla fall så under mitt arbete så innebar det att jag gradar bälten, en liten liten grad som man bara kan se med hjälp av ett sånt där stort förstoringsglas med lampa.
Tjoff säger de så sitter skalpellen i min handflata o jag bara stirrar för jag upptäcker att den ju sitter typ 1 cm in. Drog ut den snabbt o de börja ju blöda, så snabbt in i fabriken, inget plåster i skåpet där, bara nån sämre kompress o nåt självhäftande. Men de fick duga så jag kunde ut o jobba igen.

           


Men när jag sen kom hem för ett tag sen såg de konstigt ut så jag pillade lite o upptäckte då att där satt nåt skit i de gapande såret....de gjorde skitont ska ni veta. Så nu är de bra ömt, hoppas de läker fort iaf....

Precis gjort en ny maträtt..plockade saker i frys, kyl o skafferi o slängde ihopa, så en gratäng blev de, ska bli spännande o se om de blev gott.
Kommer ut i min matblogg i såna fall




Var tog veckan vägen?

Kategori: Jag o min vardag

Söndag idag o ännu en vecka har gått, lika längesen jag bloggade.
Ska försöka uppdatera veckan för mina nyfikna vänner..hehe

Har ju jobbat kl:14-23 mån-tors o fredagen kl:14-18. Så de har inte varit mycke händelser under vardagarna där.
I fredags när jag kom hem från jobbet så visa de sig att en killkompis skulle dricka lite med en vän hemma hos sig o jag velade hit o dit om jag ville festa med dom. Till sist så blev de bestämt att dom skulle komma över till mig. Och sen ringer andra o vill ha mig till deras fest, så de bir bestämt att vi 3 ska åka dit. In i en taxi sen kväll o iväg på festen. Hade riktigt trevligt till mannen i huset dummar sig med att ta tag i mina trosor bakifrån o drar som fan så de gick sönder så jag tog en sax o klippte av dom i bitar o slängde på diskbänken mitt framför alla o sen fick han höra. Så jag o en annan kille blev i stort sätt utslängda..Ingen förlust..För så som han gjorde gör man bara inte.
Inte nog med det för han satt o var otrevlig som f-n flera gånger under kvällen o som alltid så slår jag dövörat till. Men när man går till angrepp kroppsligt, ja där går gränsen.
I alla fall var kl:5 på morgonen när killen o jag lämnade huset o började promenaden hem, det tog 30 min, kändes som 2 timmar pga svinkallt så de gjorde ont i fingrar o fötter. När vi kom hem till mig så såg jag på mätaren att det var - 18 grader, så då förstod jag varför de var så förbannat kallt.

Igår lördag låg jag mest i sängen o kollade film o serier. För värmen i huset hade försvunnit pga ett fel i elen där pannan står. Så de var ju bara o bädda ner sig i ett joggingställ o dubbla täcken.
Men de var inte fel de, skönt med en riktig slappedag. Har ju inte varit ledig mer än 2 dagar denna månaden så äntligen fick jag en ledig helg.

Idag är de då alltså söndag o jag ska storstäda, har börjat så smått. Och värmen är tillbaka som tur är för det har varit en kall natt o inte sovit så bra....


Pengar ut & Pengar in

Kategori: Jag o min vardag

Varit på Netto och handlat lite, skulle dit upp för lite cola o annan dricka o frukt.
Och ser då att de finns mer balsam för 19kr/flaska, så jag tog de som var där, 6 flaskor till.
Så nu har jag 15 flaskor balsam....hehe. Räddad ett bra tag.

Precis när jag cyklar hem o in på min gård så ringer mobilen o det är chefen på jobbet som undrar om jag kan jobba imorgon.
Jag berättar att jag ska på fest ikväll o kan inte komma hem förrän någon kan köra mig hem. Och då erbjuder han att betala taxi hem till mig för att han verkligen behöver mig på jobbet imorgon.
Så där slapp jag minsann inte jobba....
Men ingen fara för det blir ju rätt bra extra pengar, helg o högre ob tillägg. Och dessutom kan jag själv bestämma vilken tid jag börjar imorgon o även när jag slutar, kan ju inte bli bättre.




Ikväll är det melodifestivalen oxå. Hoppas på bättre startfält denna lördagen än förra, för då var det ju bara Danny som var nåt.



12 årig buse

Kategori: Jag o min vardag

Min 12 åriga katt har härjat bra inatt i sovrummet o prasslat med allt som bara går i omgångar. Till sist så fatta hon att "mamma" ville sova ju. En sån buse alltså..*L*.

Kom upp vid 9.30 till strålande solsken, minus 7 grader o ett tunt täcke med snö. Härligt väder en ledig lördag.
Skulle egentligen jobbat, men tackade nej pga behöver vilan efter massa jobb i 2 veckor.

Idag har jag tänkt städa. Brukar ju göra det på söndagar eftersom jag tvättar då med. Men denna söndagen blir de ingen tvätt utan på måndag innan jobbet, så då väljer jag städa idag o får en lugn söndag. Kan va skönt de med ibland.

Och nu spelar den arabiska familjen ovanpå arabmusik via sin tv på riktigt hög volym. Mindre kul kan jag säga då jag absolut INTE gillar sån musik.
Får nog dra igång min stereo o överrösta dom.



72 timmar

Kategori: Jag o min vardag

Idag när jag slutade jobba kl:14 så var det exakt 72 timmar tills jag börjar jobba igen.
Så skönt när man haft förmidda för då blir de långledigt, från eftermidda till förmidda blir de ju bara 2 1/2 dygn.
Har en lugn o skön fredag. Skulle ha festat med 2 tjejer men fick sms om att de skulle till annan ort för utgång så jag sa att jag då stannar hemma.
Lite trist när de var de som ville jag skulle komma o festa med dom, men men..då vet man de iaf!!
Blir nog ett film maraton ikväll/inatt känns det som, beroende på hur länge jag är vaken, varit uppe sen kl:04.45 idag ju. Men riktigt pigg fortfarande som alltid.

Just de ja, efter midda så började det snöa, o som vanligt blir jag lika glad när det gör det. Så hoppas det är riktigt vitt ute imorgon när jag vaknar. Fast frågan är om jag har sån tur.

Fick igår reda på 2 saker om 4 personer o jag har skrattat till o från ang detta, en del av det är ju nåt jag o några till bara gått o väntat på, o så rätt jag fick..haha..så patetiska dom är alltså, men vi är många som skrattar gott åt detta eftersom det är så sjukt så ni anar inte.
kan inte berätta så mycke om det här tyvärr då det hade tagit timmar att skriva om. men lovar att ni oxå hade skrattat åt detta, det är som en dålig såpa kan jag säga.
En del av er som läser detta vet nog vad o vem jag menar....

18 billiga fynd

Kategori: Jag o min vardag

Varit på Netto idag och fyndat rejält.
Jag använder ju bara en sorts schampo och balsam och det går ju rätt mycke när man har så långt hår som mig, ända ner till rumpan har jag.
Och det är av märket L'ORÉAL vital Paris ELVITAL
19kr flaskan kostar det där nu.
Så det blev 6st 400 ml schampo och 9 flaskor 200 ml balsam...allt detta gick på endast 285kr och pryder nu ett av mina badrumsskåp så fint!!!
Kan ju säga att jag tömde hyllan på Netto av just denna sorten. Hade där varit fler hade jag nog köpt några till.




Man ser även lite av Palmolive duschcremé 750 ml, köpte ju 3 st sådana oxå för 29kr/flaska






Sol & plus 9

Kategori: Jag o min vardag

När jag cyklade till jobbet idag vid 05.30 så var de riktigt skönt ute, inte alls kallt även om jag inte är den som fryser i första taget.
Och sen när man slutar jobba kl:14...nja 15.00 blev de ju pga möte .
Ja då är de strålande solsken och 9 grader varmt. Helt underbart ju. Tror många fått vårkänslor idag faktiskt. Dock inte jag, jag vill ju ha en omgång snö till...*s*!!
Nä, jag skojar inte..de som känner mig vet att jag talar sanning.
Även om våren är underbar på sitt sätt, då när allt knoppar sig o börjar slå ut o gräset blir grönt osv.
Helt klart skönt o slippa vinterjacka o vantar då med ju.

Nu blir de ut i köket o röja

En klar favorit

Kategori: Jag o min vardag

Var på ica idag och blev sugen på glass. Hade stora problem med att välja vilken jag vill ha.
Men så föll mina ögon på en wienernougat från sia glass, så den fick de bli.
I en sån där 0,5 liters oval plastburk.
Bra tänkte jag...Den kan man ta ut och in i frysen och äta från då och då.
Trodde jag ja, helt plötsligt så var burken tom..haha!!!!





Ett nyttigt dille

Kategori: Jag o min vardag

Köpte sockerärtor förra veckan, aldrig smakat såna tidigare.
Och nu kan jag bara säga att jag blivit beroende av dessa, så himla goda alltså.
Men ack så dyra, så de kan ju inte bli så mycke av dessa tyvärr




Ska prova att odla dessa nu till våren/sommaren och hoppas på bra resultat



Tips....Tips....Tips

Kategori: Jag o min vardag

Tänkte bara påminna mina läsare om min matblogg som jag uppdaterar då och då med egna recept.
Gjorde en ny midda idag som jag lagt in receptet på.
Och så här såg den ut på min tallrik





Ta en titt om ni känner för det!!!!

http://www.mariesrecept.blogg.se





En läsare

Kategori: Jag o min vardag

Till Bixie som skrev till mig, tror du stavade det så.
Vad gäller skorna så beställde jag dessa igår, de skrev jag ut i ett inlägg med bild o allt..hehe.
jackan får jag fundera på...
Men tack för du tyckte att detta skulle passa mig. Vare sig du känner mig eller inte. men det är helt klart min stil iaf.

De gick ju inte o klicka in på ditt namn så jag vet inte vem du är så därför får du ett inlägg tillägnat bara dig.
Snällt va..*L*

Du kan ställa vilka frågor du vill, kommentaren godkänns ju endast av mig när jag läst den.
Jag är inte rädd för "konstiga" frågor osv.
Jag svarar på de frågor jag känner att jag vill blotta

Hoppas du har av dig igen

Utmaning igen

Kategori: Jag o min vardag

Ingen som tog min förra utmaning med att ställa valfri fråga till mig.
Är ni så ointreserade av mig..*snyft*!!! Haha, nädå skojar bara.
Eller så tycker ni att ni fåt all info ni behöver genom att läsa mina inlägg.

SÅ VAD SÄGER NI, HAR NI INGA ROLIGA FRÅGOR TILL MIG????

Love Is In The Air

Kategori: Jag o min vardag

Min katt är för söt alltså, hon ska ofta pussas när man sitter vid datorn. Hon promenerar fram o tillbaka framför skärmen o ska ha uppmärksamhet hela tiden.
Och jag kan omöjligt bli arg på henne hur mycke hon än är i vägen, puttar lite lätt på hennes rumpa så går hon till sin plats bredvid där jag gjort en bädd med en handduk. Så får hon iaf vara med mig.
Men nån minut senare promenerar hon förbi igen..haha, så kan de hålla på hela tiden.

Lyckades häromdagen fånga en riktig puss med henne....

Klicka = fattig

Kategori: Jag o min vardag

Har i ett par månader nu spnat på ett par skor o velat hit o dit om jag ska ha dom eller inte.
Känt att om jag gör det så blir jag fattig...haha....Bara som jag inbillar mig, jag vet ju det.
Men 899kr är ju ändå nära en tusenlapp.
Men har iaf nyss klickat hem dessa skorna.

Finns ju en jacka med som jag funderat på lika länge, men den tog jag inte. Inte än iaf...

Extra & förmåner

Kategori: Jag o min vardag

Igår kväll en timme innan jag skulle sluta jobba, alltså vid 17-tiden, kom f d chefen och gav mig en ny uppgift jag skulle göra.
Och det visade sig att det skulle vara klart i helgen. Så jag erbjöd mig då att jobba lördag(idag).
Och vi skulle vara två då så jag fick ringa en vän o valde då min vän Sabina.
Så idag har vi varit o jobbat kl: 10.00-14.30 och f d chefen bjöd oss på midda på San Angelo, jag tog en kebabtallrik, o den portionen räckte lätt till 2 personer så jag fick tyvärr lämna lite för jag blev så mätt.
Sen innan vi gick hem så fick vi varsen väska som vi tillverkar på jobbet.
En snygg lila, tog till o med från en pall som jag monterat.


Matt tisdag

Kategori: Jag o min vardag

Gårdagen var mindre kul...
Kom upp vid 10-tiden, tog de lugnt pga mådde fortfarande illa av dagen innan.
Tog mig till jobbet kl:14, jobbade på som vanligt och tog min midda vid 17.30, en timme senare kom den middagen upp, måde superilla och frossade.
Med andra ord var jag fortfarande maginfluensasjuk.
Så kl:19.00 stämplade jag ut och cyklade hem och bäddade ner mig i sängen.
Lyckades somna ifrån detta illamående runt 3-tiden inatt.
Gick upp 10.30 idag, känner mig utvilad och mår bättre, lite illamående kvar, men tror ändå det är på väg bort nu. Så det blir att jobba idag kl:14-23.

Jag som aldrig drabbas av maginfluensa och det här med att kräkas vet jag knappt vad är. Har ju aldrig ens blivit bakfull.
Och man har ju hört om hur folk kräks när det är dagen efter, glad att jag alltid sluppit sådant.

Nä, dags o fixa min midda som ska med till jobbet

Ingen rolig måndag

Kategori: Jag o min vardag

Igår måndag var absolut ingen rolig dag.
Vaknade vid 4-tiden på morgonen av att jag mådde riktigt illa, yr o kallsvettades. Efter en stund så fick jag rusa in på toa och jäklar vad magen satte fart. Sen höll det på så från o till hela dagen, provade att äta o dricka lite olika snälla saker men inget fick jag behålla.
Vid 18-tiden gjorde jag spagetti o köttfärssås o det fick jag minsann behålla men mådde riktigt illa ändå.
Ska snart se om jag kan få i mig frukost o sen gå o jobba kl:14.
Hoppas på det bästa för jag vill inte vara hemma en dag till.

När jag ringde vårdcentralen igår så sa dom till mig att återkomma idag om det inte gett med sig efter 12 timmar.
För ibland kan tydligen såna maginfluenser endast sitta i runt 12 timmar.
Och det verkar ju som att det var det jag haft o inte den maginfluensa som går runt omkring mig nu i skolor, på arbeten, bland vänner osv.