VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Mumsigt x 2

Kategori: Jag o min vardag

Bakat har jag gjort varvat med städning o datorn.
Kardemummabullar blev det, hela 55 st. Försöker göra sådana varannan söndag, gott o ha med på jobbet när man jobbar eftermidda eller om man blir sugen på nåt.



Sen har jag nyss varit på midda hos mamsen. Kalops bjöd hon på. Så himla gott var det, o extra gott eftersom det är nåt jag alltför sällan äter, tyvärr. Men tyvärr blev det utan rödbetor. Vi köpte inga eftersom 2 personer inte äter upp en burk vid en måltid o det är ju inget vi kommer att äta inom kort igen heller. Men de var lika gott utan ju
Såklart så fick hon en påse kardemummabullar av mig.



Nu blir de ut o röja i köket efter bakningen o fixa middan till att ha med till jobbet imorgon.
Ska använda mig av en burk "Uncle Ben's sås" idag o steka kycklingfilé.
Använder så gott som aldrig färdiga såna annars.

Sista dagen är här

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade vid 9 och kunde inte somna om, så jag valde att kolla lite inspelat "Våra bästa år", spännande serie som jag följt sedan 1989.
Söndag och sista dagen på denna veckan. Jag som hade hoppats på att få sova lite längre. Men det positiva är att jag får nog mycke gjort idag.
Har ju lite planer för dagen såsom att baka, städa det sista, middag hos mamma och sen även lite annat jag borde gjort för längesen.

Minus 7 grader och solen är framme så det blir nog en fin dag, kanske skulle se om jag kunde hinna med en liten promenad och ta kameran med mig.

Knappt 2 timmar till midnatt

Kategori: Jag o min vardag

Lördagen går mot sitt slut och söndag imorgon, men ack så skönt och veta att jag kan vara uppe efter midnatt imorgon med. Varannan vecka gillar jag söndagar skarpt.

Har varit en lugn lördag, städat och röjt lite här. Tagit det allmänt lugnt. Skönt och få göra efter en hård arbetsvecka. Och särskilt nu när jag går med de onda i ryggen, bulan/knutan har inte minsakt alls, utan den är som en halv pingisboll fortfarande. Hoppas den försvinner om inte en alltför lång framtid.
Inget vidare att ha de så i mitt yrke.

Blev en saftig midda med potatisgratäng, ungsbakad lax och en sallad



Nu ska jag återgå till sovrummet och krypa ner under täcket och kolla "Smallville" och snyggingen Justin Hartley.
Han skulle man haft här nu..hehe


Sov gott alla läsare, så hörs vi imorgon

Utmanar er läsare

Kategori: Jag o min vardag

Tänkte jag skulle utmana er läsare till att ställa valfria frågor till mig.
Ja alltså inom rimliga gränser då såklart.
Så svarar jag på dessa i ett inlägg...

SÅ VAD SÄGER NI, ANTAR NI UTMANINGEN???


Bi/Homo/Hetero

Kategori: Jag o min vardag

Måste bara yttra mig lite om detta med sexuella läggningar....

Läste en kompis blogg o där var en tjej som kommenterat med att de här med sexuell läggning är något man är född med och inget man kan välja pga killar är idioter...Hur många håller med henne?

Jag kan inte riktigt hålla med...
Man kan ju vara med både killar och tjejer, alltså föds man inte homo. Utan man blir nyfiken o provar sex med samma kön o upptäcker att det är nåt bra o vill då ha mer av detta.
Däremot kan man vara född med att tända på olika kön o få en sexuell läggning av detta.

Har en tjejkompis som alltid haft killar o hon har nu flickvän pga att tjejsex är bättre än med killar säger hon. Och dom två är superlyckliga tillsammans och jag hoppas de förblir dom två, de passar så bra ihopa.

Vet även en 60 årig kvinna som både varit gift o fött 4 barn o vid 40 års ålder kom hon på att hon ville ha kvinnor efter att ha provat detta o idag är hon lesbisk. Men hon provade kvinnor pga trött på all otur med män.

Så helt klart kan man bli lesbisk o bisexuell som tjej om man får massa dålig erfarenhet av killar.

Och idag är det ju faktiskt så att de nästan blivit "mode" med att vara bisexuell som tjej. De får ni väl ändå hålla med om..tänk efter noga så håller ni nog med...

Jag har absolut inte några fördomar mot sexuell läggning, utan var o en får vara med den som den trivs med. Har bisexuella o homosexuella vänner.

Nu var ju detta mest om bi o homo tjejer...men har absolut inget emot homo o bi killar.
Kärlek är kärlek o man blir kär i olika på olika vis, så är det bara.
Tänk om fler människor kunde ta bort sina fördomar mot sådant här. Är ju faktiskt inget brott att inte vara hetero.

Men som sagt, JAG TROR INTE PÅ ATT FÖDAS MED EN LÄGGNING, människan är nyfiken o alltid varit, så man provar sig fram för att se vad man gillar ju...

Inga elaka kommentarer nu tack eftersom jag ser det från allas synvinkel

I Spit On Your Grave

Kategori: Filmtips

Såg en riktigt bra film igår, den grep en ända in i märg och ben och man kände hur illa man mådde för hur killarna behandlade tjejen, men hon fick sin råa hämnd och det gjorde att de obehagliga som hände henne försvann lixom.

Vill man inte se hela pga att man är känslig vad gäller våldtäkt och förnedring så behöver man inte kolla mer än ca 15 min in i filmen o sen spola förbi fram till ca 50-55 min av filmen, tills då hämnden börjar.
Bara ett tips detta....


HANDLING:

En ung författare reser bort från stressen i storstan för lugnet i en stuga nära en liten by där hon hoppas finna inspiration till sin nästa bok. Men några lokala bybor gillar inte hennes närvaro och beslutar sig för att lära henne en läxa. De bryter sig in i hennes stuga för att skrämma henne, men det hela urartar rätt fort och förvandlas istället till timmar av förnedring, våldtäkt och tortyr. Dock begår de misstaget att inte döda henne... för nu är hon ute efter hämnd!

Lyxig frukost

Kategori: Jag o min vardag

Tillät mig själv att gå ur sängen vid halv 11 idag. Tyckte jag förtjänat det, eftersom jag somnade sent inatt plus sovit dåligt under veckan.

Tog mig även en liten lyxfrukost nyss som bestod av räkmackor som jag gjorde själv.
Mmmm så gott det var.
Tur jag köpte en ny äggskivare igår eftersom den andra gått sönder.



Åt dessa mackor vid datorn o min katt hon var ju inte sen att vara där o sträcka fram sin ena tass o försöka knycka lite räkor.
Hade hon inte behövt eftersom hon alltid får äta med mig om där är nåt hon gillar.
Är hon bortskämd? Näe, de kan jag väl inte tro..haha

Fredag med invigning

Kategori: Jag o min vardag

Såja nu är min förmiddagsvecka slut och jag är ledig till måndag kl:14, ska faktiskt bli skönt även om veckan rusat iväg som vanligt.
Känns absolut inte som en 5 dagars arbetsvecka, snarare som en 3 dagars.

Var på Ica idag och har nu under en vecka handlat mat och annat för 1550kr. Ligger ju alltid långt före när det gäller allt i matväg, hygien osv. Hamstrar när olika är billigt, så rätt vad det är en månad så behöver man knappt köpa nåt alls nästan.
Just nu är kyl, frys och skafferi proppfulla, får inte plast mycke mer kan jag säga.
Detta gäller även mina 2 badrumsskåp. Dock inget smink eftersom jag i storts ett aldrig använder sådant, ej heller krämer osv.
Har på min höjd en svart kajal o en svart mascara.

Ikväll har jag invigt min fritös som jag fick av mamsen i julklapp. Så gott det blev o orörligt mätt blev jag oxå..haha!!
Funderar på att ge mig på vårrullar imorgon.

Nu blir de filmkväll tills jag somnar. Många timmar gissar jag....


Dagen mitt i veckan

Kategori: Jag o min vardag

Längtar lite till fredag nu men det är för att jag vet att när jag slutar kl:14 är jag ledig i hela 3 dygn.
Vilket innebär att jag kan vara uppe 3 nätter i rad utan att behöva gå upp tidigt nästkommande dag.
Har massa planerat för helgen oxå. japp för en gångs skull har jag planerat min helg.
Men det handlar om saker i hemmet jag vill/ska göra.

Jaha så har vi då fått en del minusgrader igen. Undrar om det ska komma massa mer ny underbar snö. Eller om vintern har gjort sitt. Trist i så fall. Jag vill ju ha vinter ända in i april.

Underbar dag

Kategori: Jag o min vardag

Idag är det måndag och det har varit en riktigt bra dag...

Började med att jag gick upp vid 5-tiden i morse efter att äntligen fått sova bra natten till en måndag där jag ska jobba kl:6-14. I vanliga fall sover jag bara 2 timmar den natten, men min snälla mamma delade med sig av en halv sömntablett så jag har sovit hela 5 timmar inatt.
Så skönt o vakna så pigg o sen dessutom varit de hela dagen o är det ännu.

Efter jobbet var mamma o jag på netto, fick med mig massa billigt hem, o inne en runda på ica för potatis o även där hitta jag gott o billigt.

När jag kom hem o packade upp alla varor så kollade jag min lista över vad jag har i frysen, o det visade sig att jag nu har middagar o pålägg fram till den 31 mars...Även kyl o skafferi är proppfullt.
Så härligt när de är så. Även om det alltid är så hos mig. Fast nu är det riktigt mycke av allt.
Bara färskvaror o bröd man behöver fylla på med då o då ju.

Nu är det kväll o jag ska kolla på "Halv åtta hos mig" och "CSI"


Vill inte ha söndag

Kategori: Jag o min vardag

Helgerna går alltid så fort och man hinner inte med allt man skulle vilja, vill verkligen inte ha söndag idag, kunde ju varit lördag så jag fick en dag till och hinna med allt.
Idag blir det i alla fall städa och tvätta.

Det positiva är att jag har en förmiddags vecka framför mig på jobbet, vilket ju innebär att jag får mer fritid och kan göra saker och ting som jag vill och inte kan när jag har eftermidda.

Har även haft en nykter helg. Har typ festat en gång de senaste 2 månaderna och det var ju på nyår, och inte varit på våran lokala krog på 3 månader. Känns riktigt skönt detta och så tänker jag fortsätta.
Oj, visst ja...glömde ju att jag och Sabina var på skitstället Harrys i Hässleholm på juldagen. Eftersom det var en riktig besvikelse att åka dit så var det nog därför jag glömde att jag även festade den dagen.
Men aldrig mer att jag ska dit!!!!




Har inte varit min vecka

Kategori: Jag o min vardag

Usch för veckan som gått. Har jobbat eftermidda, vilket innebär kl:14-23. Och alla dessa dagar har jag haft svårt o somna på natten, somnat runt 5 på morgonen, så jag har ju då kommit upp sent på förmiddagen. Vilket resulterat i att de bara blivit de viktigaste här hemma som blivit gjort, ibland inte ens det.
Så igår fredag var de skönt att man slutade kl:18.
Då blev det hem och förbereda tacomys med mamma. Och det var nåt hon verkligen gillade. Vi började dricka o'boy groggar, men efter 2 st kände vi att de här var inte nåt vi ville o inte ens gott, så hon gick hem strax efter 22 o jag tog en dusch o la mig o kollade på Smallville.



Så idag lördag har jag städat lite o sen bara tagit det väldigt lugnt, de har behövts. Måste komma ikapp min sömn och få tillbaka energin. Har knappt ens ätit idag, inte varit sugen på nåt o ändå är frysen full med mat för 2 månader framåt.

Får tacka fullmånen i veckan för att jag fick sån ork o energi till att verkligen få mycke gjort på jobbet(får jag i vanliga fall med) eftersom jag sovit så lite.
Sover ju lite i vanliga fall med, men inte som denna veckan.

Nu är det kväll o jag ska ta mig en dusch, sen ska jag nog lägga mig i sängen o mysa med min lilla katt till Smallville o nån film. Om jag kan välja, beslutsångest som alltid på den punkten..haha!!




Inte min dag idag

Kategori: Jag o min vardag

Idag hade jag gärna legat kvar i sängen exakt hela dagen och bara kollat på film eller dvd serier.
Knappt sovit inatt och känner mig riktigt mör i hela kroppen.
Kan vara pga det jag fick göra på jobbet igår, gjorde det trots att jag har svinont i min rygg, ischiasen och bulan som är där är inte och leka med just nu.
Men som den fighter jag är så finns det i stort sett inget som stoppar mig.
Så, såklart ska jag och jobba idag kl:14-23.

Snön töar här för var dag som går. Nu gör det inget om allt går bort för det är inget roligt med gammal snö som dessutom blivit förstörd av allt regn. Nä bort med allt och hit med massa nytt!!

Nu blir det till att fixa middan jag ska ha med till jobbet och lite annat


Mitt liv bestämmer jag över

Kategori: Jag o min vardag

Har under kvällen fått erfara att folk försöker bestämma över vilka jag ska/får umgås med.
Men som vanligt går det inte att påverka mig med något, jag bestämmer själv vilka jag vill umgås med.
Skulle aldrig någonsin lyssna på skitsnack om någon, jag tar reda på den fakta jag själv vill av personen och bildar mig därefter en uppfattning och avgör om jag vill ha personen i mitt liv eller inte.
Men de som tror de kan påverka mitt beslut är just såna som jag valt bort ur mitt liv. jag vill ju bara ha vänner som jag kan lita på, andra kan inte tillföra mig och mitt liv nåt positivt.
Svårare än så är de inte...Så är du en av dessa negativa som läser detta så lägg ner för du kommer ingen vart med det du håller på med.
Man blir bara mer och mer nära vänner ju mer folk försöker förstöra.

idag har det annars varit en lugn dag med mycke data, städat lite, fixat midda, blev så sugen på pommes så de fick de bli, äter de ju så sällan, fast glömde bort fritösen, fick ju en sådan av mamsen i julklapp. Nästa gång ska den invigas.

oxå har jag bakat kardemummabullar igen, använde torrjäst för första gången i mitt liv, vet inte vad som skiljer torr från färsk, men bullarna blev super fluffiga.

Resten av kvällen blir de Smallville inne i sängen, skönt med tv o dvd där inne.
Blir nog lång vaken natt, börjar ju inte jobba förrän kl:14 imorgon...




Dessa kardemummabullar finns i min matblogg

http://mariesrecept.blogg.se



Igår lördag, idag söndag

Kategori: Jag o min vardag

Igår var det lördag, gick upp relativt tidigt för att ta vara på dagen så mycke som möjligt.
Blev tvätta och städa och lite annat och helt plötsligt var det kväll. Som vanligt går tiden fort när det är helg.

Idag är det söndag och man ska gå på en ny arbetsvecka imorgon. Men lite positivt är det att jag börjar kl:14 imorgon. Rätt skönt för då har man ingen sängtid att hålla ikväll. Vilket innebär att jag kan titta på mera "Smallville" ikväll/inatt, spännande som bara den ju.

Har dessutom haft ännu en vit helg. Så skönt och bara ta det lugnt, får se hur länge jag känner för att ha såna här helger. Men som jag känner nu så lär de bli många på rad.
Tröttnat/blivit mätt på att festa med samma folk alltid, samma utegångsställe osv....Paus är bra och ha då och då.
Njuter ju även av mitt liv som singel som jag varit nu i ett halvår. Kan inte bli bättre...


Unstoppable

Kategori: Filmtips

En riktigt bra och spännande film från början till slut om ett skenande tåg med typ 30 vagnar efter sig. Snygge Chris Pine är oxå med, och såklart Denzel Washington som ju är en riktigt bra skådespelare.
Har du inte sett denna film så gör det. Den är verklighetsbaserad.


HANDLING:

En lokförare och en tågmästare försöker stoppa ett obemannat tåg lastat med farliga kemikalier. Misslyckas de kommer en hel stad att utplånas.



DIE

Kategori: Filmtips

Såg filmen "Die" igår.
Det stod att om man hade sett "Saw" och "Hostel" och gillade dessa så skulle man absolut se "Die" och inte bli besviken för den skulle vara i stil med dessa.
Men denna filmen kom inte ens i närheten av hur äckliga de är. Jag gillar ju såna filmer och blir inte rädd eller liknande.
Så man kan väl säga att jag blev lite besviken på denna filmen pga det.
Men annars var den bra, den hade en bra handling och personerna det handlade om fick ju ta svåra beslut och sen stå där maktlösa och inte kunna göra något åt situationen.
Tycker inte att det var en dålig film, men fel o jämföra den med de andra filmerna.


OM FILMEN:

Sex för varandra främmande människor vaknar inlåsta i ett cellkomplex, utan en aning om vem som fört dem dit eller varför. Snart anländer en mystisk man, som under hot tvingar dem att delta i ett experiment han kallar "rättegångarna". En efter en måste deltagarna låta tärningen avgöra ödet för en annan medfånge. Ett turligt kast innebär frihet, ett olyckligt slutet. Och medan dödsångesten sprider sig, börjar ett dunkelt motiv uppenbaras.


Efterlängtad fredag

Kategori: Jag o min vardag

Idag när jag vaknade kl:04.45 så kände jag bara, låt arbetsdagen gå fort. Inte nån vanlig tanke jag har i vanliga fall. Men det i ryggen är verkligen jobbigt.

I alla fall så gick tiden på jobbet fort och efter det blev det apoteket och äntligen var min medicin där. Så nu hoppas jag att smärtan ska minska så småningom.

När jag kom hem sen var jag riktigt trött, knappt sovit på nätterna ju så det blev vila en timme.
Blev nästan väckt av Jimmy som var i behov av en dataskärm och jag har ju några sådana i mitt förråd och såklart fick han låna en. Vet ju själv vilken panik man kan få om man inte får surfa..haha.
Det är ju ett måste varje dag...

Sen har de varit lugnt, gjorde 3 räkmackor som jag åt för en stund sen. Varvar mig med "Let's Dance" och datorn.
Lugn kväll och ett par skräckisar senare hade jag tänkt mig.




Ska ha en helt lugn helg och bara njuta av min ledighet fram till måndag kl:14. ja förutom tvätta och den vanliga helgstädningen imorgon.
Ska baka lite oxå tänkte jag, kanske hitta på en ny maträt oxå. Men detta är ju sådant som inte är ansträngande precis.

En halv pingisboll

Kategori: Jag o min vardag

I tisdags eftermidda så kände jag på nedre delen av min rygg där jag haft ont i 4 månader nu, nästan dygnet runt. Och känner då en bula som är stor som en halv pingisboll. Väldigt obehagligt, så igår morse ringde jag vårdcentralen och fick en tid en timme senare.
Det visade ju sig då att min ischias är igång igen (det visste jag redan sen 5 år tillbaka) men bulan däremot, jag de var tydligen en kraftig inflammation. Och de hela gör ont i hela nedre delen av ryggen, ut i vänster skinka, strålar ner i vänster ben ända ut i tårna, så håller de på konstant dygnet runt, och går jag så efter 3 min haltar jag riktigt mycke o de gör så ont så tårarna är nära. Och då kan jag säga att de gör fruktansvärt ont, eftersom jag har en väldigt hög smärtgräns.
Finns inte mycke smärta som klubbar mig.

Idag skulle jag då till apoteket och hämta ut min smärtstillande medicin. Och vad händer? Jo jag får ingen för där finns inte nåt recept registrerat. Lite irriterad blev jag. Ringde mamma o hon har samma tabletter mot sin värk osv så jag får låna av henne så länge...snällt:)

Väl hemma ringde jag vårdcentralen o sköterskan som svarade skulle lägga en "utskällning" om var min medicin var.
Så nu hoppas jag att den är där imorgon.

Det blir även sjukgymnasten, men där var det ingen tid förrän den 25/1..*suck*..så nästa är en kiropraktor i Klippan som sjukgymnasten tyckte kunde vara en bra idè. Får se om jag beställer tid eftersom tågen inte går så ofta eller i tid just nu pga att kylan o snön ställer till det för tågens system.

Men detta stoppar mig minsann inte från att jobba.


Riktigt ont nu

Kategori: Jag o min vardag

Somnade vid 2-tiden inatt och sen vaknade jag vid 4 och kunde icke somna om, så vid kvart i 5 gick jag upp och gjorde det jag skulle. Vidare och jobbade Kl.6-14.
När jag sen kom hem så tog jag mig en fika och bestämde mig för att lägga mig och vila och jiippiie jag lyckades somna en timme.
Tur de för jag har så förbannat ont i min rygg, ja ischiasen på vänster sida, strålar genom benet o skinkan dag ut o dag in nu sen 4 mån tillbaka. Blir värre o värre o idag så började jag trycka på de onda stället riktigt hårt o hittar då en bula/knuta stor som en halv golfboll.
Så imorgon blir de o ringa vårdcentralen o få veta vad det är. Vet ju att min ischias aldrig kommer att försvinna. Men kan kanske iaf få lindring på nåt sätt.

Men sen vet jag hur jag är..säger jag ska beställa tid o sen så går tiden o jag har fortfarande inte gjort det. Men det är jag o mitt super tålamod o envishet som gör mig sådan, plus att jag är en riktig kämpe o lär mig hela tiden leva med olika smärtor som dyker upp.
Men jag vet...detta MÅSTE jag ta tag i och jag SKA verkligen göra det.
För man vill ju inte helt plötsligt en dag känna att.."oj jag kan knappt gå"....2 ggr har jag varit med om detta de 3 senaste åren o ambulans har då fått hämta mig, o de vill jag ju inte igen.

Måndag & Resor

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp kl:04.45 efter endast 2 timmar sömn..*suck*.
Väl på jobbet så är där kallt överallt och jag som så gott som aldrig/sällan fryser. Mindre mysigt kan jag säga.
Slutade kl:10.00 idag, varför kan jag inte berätta här.
Men efter detta så kom jag hem och var supermegatrött, så jag satte mobilens klocka på ringning och vaknar 2 timmar senare...och upptäckte då att jag glömt aktivera larmet, jag som bara skulle vila 45 min.

Blev därefter en runda på Ica med mamsen, massa 10kr saker där så jag fyndade på rejält. Något bra och ha och något som jag fyllde på av i skafferiet och sånt.

Vad har då kvällen min att bjuda på:
JO..jag ska fixa midda, diska, ta en dusch, titta på "Halv åtta hos mig" (börjar nya avsnitt idag), oxå är det väl CSI.
Sen vet jag inte riktigt, blir nog sen kväll/natt jag somnar tack vare somnade i eftermiddags...*suck o åter suck*.
Får väl försöka bli trött till att fortsätta kolla på "Smallville".



Har även idag funderat på att köpa mig en resa till nåt intressant land, men vet inte var än, har många tankar. Men om detta blir eller inte får vi ju se.

Gott & Ordning

Kategori: Jag o min vardag

Nu har då mamma varit här på midda, vi åt mitt egna recept som jag kallar "Köttröra varvat med potatis, och denna rätt finn i min matblogg om ni är nyfikna på att testa. Den är riktigt god

http://www.mariesrecept.blogg.se

Klippte även henne, oxå hängde vi upp nya gardiner i mitt vardagsrum. Lite klurigt och göra ensam när fönster är så brett.

Nu är det snart "One Three Hill" på femman, längesen de sluta för säsongen, så det ska bli intressant och spännande och se vad som händer ikväll. Minns inte riktigt hur det sluta förra gången.
Sen blir det en dusch, bädda ner sig i sängen och titta på "Bones" och fortsätta med "Smallville" tills det är dags att släcka lampan.

Trevlig kväll till er alla så hörs vi imorgon





Söndag, söndag, söndag

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp för en timme sen ungefär, sovit endast 4-5 timmar, men var ett måste för imorgon ska jag upp kl:04.45 för en förmiddagsvecka på jobbet. Gäller att komma rätt i dygnet efter 4 dagar ledigt, annars kan jag glömma mycke sömn kommande natt ju.
Okej, inte för att jag sover mycke när jag jobbar förmidda, kanske 4 tim/natt. Men det funkar så det är ingen fara.

Idag har jag lite och göra. Ska tvätta, mamma kommer på midda, oxå ska jag klippa henne. Även få upp nya gardiner i vardagsrummet och sovrummet är det tänkt.

Sen tänkte jag hinna med några avsnitt Smallville med ikväll. Håller ju på att gå igenom säsong 6 angående vilka avsnitt jag missat där, sen är de bara att gå på säsong 7-9, riktigt spännande.

Usch vad det töar nu, vill verkligen inte att all mysig snö ska försvinna. Hoppas det kommer nytt inom kort. Jag menar...vintern är ju inte slut än, även om den kom tidigare än vanligt.

Nu ska jag ut och röja i köket


Rent & Rutor

Kategori: Jag o min vardag

Då är jag äntligen klar med storstädningen av hela hemmet, skönt.
Så nu kan jag ha en lugn och skön kväll.
Har tacos kvar från igår, men blev så himla sugen på stekt fläsk och spagetti idag. Så de blir nog till att frysa in tacofärsen och ha denna vid ett senare tillfälle i veckan.

Mamma kom och hälsade på för en stund sen och hon kom mitt i bakningen, så hon fick med sig kakor hem. Bakade kokosrutor. Supergoda blev dessa. Finns recept i min matblogg.

http://www.mariesrecept.blogg.se





Snart har jag de Smallville säsonger jag saknat, så ikväll/inatt blir de nog ett lite maraton av denna serien.

Önskar alla läsare en trevlig kväll ifall vi inte hörs mer idag!!!



Dagen efter dagen före

Kategori: Jag o min vardag

Idag hade det kunnat vara dagen efter, men det är det inte. Jag var snäll igår och var hemma, inget festande alls. Och så ska det vara ett tag framöver nu. Varken vill eller känner för att festa.

Idag töar det, tyvärr...*snyft*..bara inte all snö töar bort nu på några dagar. Har ju hört att vår vargavinter är över. Kan det vara så att våren kommer tidigt i år. Hört om vårfåglar som sitter och kvittrar sin vårsång. Lite galet. Men låter ändå mysigt.
Visst är det härligt med vår, men vill ändå ha snö några månader till faktiskt.

Lördag och för en gångs skull går min långledighet sakta. Har inte blivit klar med min storstädning än, blir lätt så när man fastnar i annat som är lite mer intressant och roligt. Men nytt försök idag.

Ska väl iväg en runda till Ica oxå, planerat att baka idag eller imorgon, imorgon ska jag även bjuda mamsen på middag.

Fyndat gott

Kategori: Jag o min vardag

Då var man hemma igen efter en runda på Netto.
Fyndade rejält idag känner jag....Julskinka för 20kr/kg så jag slog till med en på nästan 3 kg, gott som pålägg. Oxå blev de en bal toapper, 800 gram skalade räkor för 39kr. Sen lite mer smått o gott, som spagetti, olika sorters drickor, gillar ju inte kranvatten precis.
Handlade tungt så de var tur man hade en snäll vän som kom o plocka upp mamma o mig med alla varorna.

Nu blir de att fortsätta med storstädningen..hoppas, hoppas jag blir klar idag. Annars har jag ju 2 dagar till på mig.
Bakningen får nog vänta till imorgon, fick inte tag i kokos på Netto. Ok, har en gårdsbutik i mitt hus så kanske kollar där senare, eller får de bli en sväng till Ica imorgon

Go'morron

Kategori: Jag o min vardag

Nästan nyss kommit ur sängen. Somna inte förrän vid 6-tiden i morse. Kollar serien Buffy o vampyrerna på dvd, finns ju 7 säsonger och fastnade i säsong 3. Har sett den här serien så många gånger att jag tappat räkningen, men den är ju så bra.

Idag blir de storstäda klart. Men först ska mamma o jag gå till Netto o handla lite. En vän ska hämta upp oss där när vi är klara pga tungt o bära hem. Snällt
Vi får ju inte ut våra cyklar ur vårt cykelförråd eftersom dörren frusit så den blivit sned, går att öppna den typ 2 dm. Trist...

Jaha fredag idag ja...men jag ska vara hemma o ha en vit helg. Mätt på att festa för tillfället.
Funderar på om jag ska göra tacos ikväll till "Let's Dance". Kul program att titta på faktiskt.



Detta foto är taget från min balkong

Julen åker ut

Kategori: Jag o min vardag

Tillät mig att gå ur sängen vid midda idag faktiskt, händer inte alls ofta kan jag säga. men å andra sidan kollade jag på film o serier tills 5 i morse.
Såg bl a "Death Race 2", den påminde för mycke om ettan så det kändes mer som en upprepning. Fast den var ändå bra, o snygga kilalr var där ju med..hehe

Idag är jag då igång med att städa ut julen, tagit bort allt julpynt o kan ju säga att jag hade MYCKE sådant så de tog sin lilla tid, sen har jag torkat av allt i vardagsrummet o köket, strökit dukar. Tar ju oxå tid.
Lika bra o köra en storstädning när man ändå är igång o är långledig.
Sovrum, toa o hall är kvar nu o sen ska gardiner strykas o hängas upp. Och lite annat smått. Så tror inte jag blir klar idag faktiskt, men satte ett mål till att bli klar innan imorgonkväll.

Nu ringer min timer, vilket betyder att middan är klar


Mitt där jag står

Kategori: Jag o min vardag

Alltid när jag kommer hem från jobbet så får jag ju snöra upp mina kängor. Och fullt påpälsad som man är så vill man ju bli av med detta innan man påbörjar kängorna. Så jag bara kastar av mig allt där jag står. Mössa, vantar, extra tröja/träningsjacka, mp3 spelare, ryggsäck o nycklar.
Och så här kan de då se ut. Ja de gjorde det nu ikväll för ett tag sen när jag kom hem.




Just nu håller jag på med middan o är halvvägs. Superjobbigt när man är sådär jättehungring ju. Är van att äta midda vid halv 6 när jag jobbar eftermidda, men idag blev det inte så pga slutade tidigare eftersom vi har arbetstidsförkortning.
I alla fall blir de kycklingben, kokt potatis, blomkål och min egen champinjonsås(ja jag vet, har de ofta, men de är ju så gott)!!

Ska avnjuta den till Våra bästa år som jag spelar in dagligen. Och sen blir de en varm dusch o antagligen en runda i sängen med min lilla katt Smulan o mysa lite till en film känns det som.
Eller så drar kanske datorn mig på andra hållet till sig..haha...den har en förmåga att förstöra mina planer titt som tätt, någon som känner igen detta???

18:00

Kategori: Jag o min vardag

Just nu längtar jag faktiskt till kl:18.00, slutar jobba då och har inte ens börjat än..haha.
Gillar mitt jobb oerhört mycke, men ska bli skönt med 4 dagar ledigt. Ska städa ut julen då, plus de blir städning från golv till tak, så det lär ju ta sin lilla tid.

Kommit mer snö igår kväll o inatt, o det välkomnar ju jag som alla vet.
Om en liten stund ska mamsen o jag iväg o handla lite på Ica.

Nu ska jag göra mig klar, men hörs nog ikväll

Arbetstidsförkortning

Kategori: Jag o min vardag

Denna veckan jobbar jag kl:14-23 med ledig på fredag pga det är en klämdag.
Igår fick vi veta att det är arbetstidsförkortning som gäller imorgon, vilket innebär att jag slutar kl:18 o inte kl:23.
Passar bra med lite långledigt, hela 4 dagar. Ska ju bl a städa ut julen o de lär ta sin lilla tid.

Även möte på jobbet idag direkt när jag kommer dit. Undrar vad det kommer o handla om. Lika spännande varje gång. Men det roliga är att alla bara sitter tysta o säger inte ett ord.
Varför?? Undrar jag med!!!

Just de ja..idag har det även varit solförmörkelse..ja en partiell sådan som inträffar några ggr om året.
Gick dock inte att se där jag bor pga dåligt väder.




Mot sitt slut

Kategori: Jag o min vardag

Jaha då börjar denna dagen nå sitt slut och jag har fått städat och tvättat som planerat.
Inte gjort mycke annat mer än varvat de hela med datorn o lite tv.
Nyss gjort våfflor oxå, blev så sugen på att inviga våffeljärnet jag fick av mamma i julklapp





Har ju eftermidda kommande vecka, vilket innebär att jag börjar jobba kl:14 imorgon och det känns bra för då kan jag vara uppe hur länge som helst idag ju. Funderar på en film eller två, beslutsångest som vanligt för att jag har så många och välja på.
Blev ju klar med serien "Angel" inatt, så nu har jag sett alla 5 säsonger igen, tror det är minst för 10:e gången, kanske mer. Funderar på att köra vidare på "Buffy", har ju 4 säsonger kvar där av en ny runda.
Kan inte sluta titta på dessa underbart bra serier.

Andra dagen av 365

Kategori: Jag o min vardag

Idag är de då andra dagen på de nya året 2011. Ska detta året gå lika fort som 2010?!
Hoppas inte...Eller det är ju så att 2010 gick fort för mig pga att det hände så mycke. Och det gillas ju när det gör.

Mitt lilla "spel" jag satte igång förra året i juli månad gick rakt dit jag ville. Inga elakheter med det här spelet, men kände bara att det var rätt att göra detta pga olika anledningar.
Ni som känner mig på hemmaplan vet idag vad spelet gick ut på.
Alla dessa vänner har verkligen visat att jag kan lite på dom pga att de inte kläckt ur sig nåt avslöjande alls. Men finns dock en som jag hoppas öppnar munnen om en sak för det hade suttit mitt i prick..hehe. Vet att den personen väntar på rätt tillfälle.

Tack till alla dessa vänner som vet vem dom är.
Men det gick dit jag ville o det är det jag är glad för:)
Man ska inte jävlas med mig...haha..nädå, så illa är de inte.

Nu ska jag börja tvätta o städa, så får vi se hur många timmer det går åt till detta idag.

Hörs kanske senare

Har lite nyårsbilder oxå jag tänkt lägga ut, lyckats fånga fina raketer på bild