VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Vilken pärs alltså

Kategori: Jag o min vardag

Fick en sömntablett av mamma igår så jag kunde somna pga den hemska tandvärken, men vaknade 4.40 i morse av världens värsta smärta alltså.
Gjorde så ont så jag grät och visste inte var jag skulle ta vägen.

7.30 ringde jag tandläkaren och fick en tid kl:11.50..och kände då bara att hur ska jag klara alla timmar fram tills dess. Det som hände var att jag svimmade 2 ggr av smärtan.
Ringde mamma så hon kom ner. och vi ringde vårdcentralen för smärtlindring och tandläkaren igen och de sa åt mig att komma direkt.
Så vid 9-tiden kom jag till tandläkaren och en kvart senare hade min tandläkare bedövat hela höger sidan och jag kunde sätta mig ner i väntrummet och vänta i lugn och ro utan smärta. Så skönt det var alltså.
Kände riktigt hur kroppen började hitta tillbaka till sitt normala jag.

Kl:10.00 blir jag sen inkallad och upp i stolen där de tar ett antal bilder, men hittar inget, hon petar lite på den tanden som kändes ondast innan bedövningen och jag tycker mig känna något, hon går och hämtar en kollega och han börjar peta lite mer på den tanden och jodå där var det onda.
Efter noggrann undersökning och borrat upp och tagit bort gammal amalgam så hittar hon och kollegan en spricka rakt över tanden.
Och det visar sig att jag fått den pga att jag biter ihopa och gnisslar tänder riktigt mycke när jag sover.
Så nu får jag lida pin för att jag slarvat med att använda min bettskena som jag fick för 2 år sedan.
1225kr kostade det idag...*suck*..och nästa besök skulle kosta nånstans mellan 1000-1500kr.

Resultatet blev att hon fixade till tanden provisoriskt så jag blev av med det onda.
Hon fick dessutom lägga 8 bedövningar tror jag det var.
Och nu blir det till komma tillbaka om en månad och dra ut tanden.
Är redan duktigt nervös, har ju aldirg i hela mitt liv dragit ut en tand, och långt mindre lagat tänder ju. Sist jag laga en tand var när jag var 13 år (1980), så snacka om att jag är riktigt rädd för detta nu.
Vill bara att det ska vara gjort och ur världen.....


Nu vet jag hur det är och ha tandvärk, och trodde aldrig att det kunde göra så förbannat ont alltså. Som det sökte mig hela tiden, och inga tabletter eller nåt hjälpte ju. Hoppas det är första och sista gången jag drabbas av detta.

Gallstensanfall var fruktansvärt när jag hade det, men tror faen att tandvärk gör ondare eller så är det bara för att det sitter i ansiktet. Jag hade ju ont i hela käken på höger sida, upp mot örat och i örat, och vid tinningen upp i huvudet och ner en bit på halsen och helt uppsvullen.




Kommentarer


Kommentera inlägget här: