VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Lovande fredag

Kategori: Jag o min vardag

Börjar undra vad detta är för en fredag..hmm.
Trillar in folk som vill göra nåt med mig

Först har vi då fest hos Jimmy & Co, sen vill eventuellt killkompisen Tomas komma och dricka lite med mig och kolla på Idol.

Och nu ringde Emma och kollade vad jag skulle göra och vill komma med en tjejkompis.

Kul när de blir så här. Och bestämt är att Emma tar tåget till mig när hon tvättat klart och sen får vi se om Tomas hör av sig och vill komma, eller rättare sagt orkar för han har ju varit sjuk och febrig hela veckan.

Hur det än blir så blir det i alla fall alkohol med Emma, sen Flamingo (Flamman) där det är kareoke.


Och nu funderar jag på när jag ska börja färga håret, behöver ju minst 2 timmar på mig tror jag, sätta i färgen tar väl minst 20 min, sen ska de verka i 40 min, duschen och sköja ur en halvtimme..så ja....1 1/2 timme då. Aha, då kan jag ju vänta till minst kl:16, känns bra för då får jag städat klart med, lite fint vill man ju ha när man får besök, eller vad säger ni?!?!



Önskar Alla En Trevlig Fredag ifalla vi inte hörs mer idag.
Uppdateringar imorgon, och ska försöka ta med mig kameran ut och verkligen använda den.





Svart + paket

Kategori: Jag o min vardag

Så glad jag blev, fick paket med posten i brevinkastet, fast de ena var trasigt, jävla brevbärare som inte ringde på dörren utan stoppade bara in det. För hade jag hört de så hade jag gått och öppnat och stoppat det hela. Tur inget gick sönder, Var paketet med film + box som gick sönder, boken kom i separat paket. men tyvärr var inte telefon minnet med..hmm..förstår inte varför. Fick ju sms och mail igår att allt var inlämnat till posten. Typiskt så kommer det på måndag väl. Ja ja, dom var i alla fall snabba med leverans, mindre än ett dygn. Så det ska vara



Har även varit på Netto och handlat till mamma, tog en runda inom Ica och köpte detta:



Så nu kan ni väl gissa vad jag ska göra idag? Japp färga håret, hela 3 paket går det ju till mitt långa hår som räcker ner till rumpan. Har inte färgat mer än utväxten ca var 3e månad i nästan 2 år nu, så kände att det var dags och köra hela håret nu. Sommaren och värmen är över, gillar inte och färga håret när det är sommar, de sliter så pga solens blekning och värme.
Men fasar för att göra det, tar en hel evighet och smeta i allt och sen väntan och ännu värre i duschen, tar ju runt 30 min att få ur all färg. Men vill man bli fin får man lida pin..haha.




Nu tänker jag vara arg och med all rätt

Kategori: Tankarna flödar

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13705190.ab

Kolla in länken...

Fy fan säger jag bara, hur kan man vara så rå och rutten och utsätta sin valp för detta. Hur sjuk i huvudet är man när man gör så, finns inte ord för hur arg och ledsen jag blir när jag ser djur fara illa. Såna människor som gör så borde bli utsatta för exakt samma tortyr. Ett hjälplsöt djur som inte kan försvara sig på något sätt alls. Varför skaffade han hund kan man undra. I vår värld finns det för mycke djur som far illa. Förstår inte hur man kan ge sig på så oskyldiga individer. Blev riktigt ledsen när jag läste artikeln. Och jag som person har svårt och släppa tanken på detta, målar upp bilder i huvudet och mår ännu sämre, tar dagar innan det släpper. Hoppas killen får ett riktigt ordentligt straff, men antagligen inte eftersom straffsystemet i Sverige är alldeles för milt.

Skulle kunna skriva hur mycke som helst om detta och vad jag tycker, men är så arg så jag känner att jag bara kommer att upprepa mig med typ samma ord och meningsbyggnad.

Men är det nåt jag hatar så är de djurplågare...FY FAN!!!!!!











Go'morron fredag

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade kl:8 helt pigg, hade satt klockan på 9. Men lyckades somna innan 2 inatt och har för en gångs skull sovit ca 6 timmar i ett sträck, år och dar sen jag fick göra det. Känns skönt. Och sen att komma upp till sol och en himmel utan moln är ju helt underbart.
Funderar på att snart cykla upp till Netto och handla, mamma som ligger sjuk vill ha lite varor och klart man då ställer upp. Nu får jag äntligen "betala" igen för när hon hjälpte mig när jag gick på kryckor, känns bra.

Hade även tänkt gå och träna, men har fått problem med hosta/astma sen igår kväll och ventoline vill inte riktigt ta de, så får nog ge mig på kortisonen känns det som. Så får vi se senare om jag kommer iväg då kanske. Bara jag inte blir sjuk av att ha träffat mamma, hon är ju dunderförkyld. Inget jag vill bli nu.

Just de ja, fredag... Vilket innebär att det är fest ikväll. Men helt ärligt lockar det inte alls idag, men det kan ju ändras eftersom det är ganska många timmar kvar tills den drar igång.

Tror jag ska se nu vad jag vill ha till frukost



Vågar man hoppas på imorgon??!!??

Kategori: Jag o min vardag

I förmiddags så beställde jag lite saker från cdon, och nu ikväll har jag fått sms om att paket är postat därifrån. Kan man ha sådan tur att jag får ett nytt sms imorgon om att jag kan hämta ut det på posten. Hoppas eftersom där är ett minneskort till min nya mobil som ligger på 8 GB, och hoppas att jag beställde rätt sådant oxå.

Beställde:

* Filmen Inception (2 disc)(Blu-ray+DVD), fick den för endast 9 kr i erbjudandekod, så då säger man ju inte nej precis

* En bok; Angelologi: Änglarnas tecken av  Danielle Trussoni

* En serie; Sons Of Anarchy, säsong 1, har sett den och är nu på säsong 4, men den är så riktigt bra så den vill jag ju såklart ha i min samling, även här var de rabatt eftersom jag handlade för mer än 100kr

* Minne till mobilen; SanDisk MicroSDHC 8 GB 

Så man kan väl säga att jag fyndat lite på nätet idag....





            





Kökslekar :P

Kategori: Recept

Haha, hur lät den rubriken då? Jodå, visst har jag lekt i köket. Har ju hittat på ett nytt kycklingrecept. Och såklart ligger de nu ute i min matblogg

http://www.mariesrecept.blogg.se


Rätten blev riktigt god, och mamma gilla oxå den och var glad för den eftersom hon ligger sjuk. Enkel och billig att tillaga, och tar inte alls lång tid, 30 min skulle jag gissa på.






Eller hur, visst ser det sjukt gott ut?????






Hemma igen från hemlisen :P

Kategori: Tankarna flödar

Då var jag hemma igen, varit på en anställningsintervju med kort varsel. Får se om jag får jobbet, ja och om jag vill ha det. Innebär 2 eller 3-skift, vilket jag inte har problem med. mMen handlar om lite mer än tiderna med ju.

Glömde kameran hemma och glömde även bort att jag har ny mibl som tar riktigt fina bilder, klantigt..ja jag vet. Får lära mig detta nu ang min nya mobil.

Har fixat midda oxå, ett nytt recept (bild senare ikväll). Var och lämnade av en portion hos mamsen, hon ligger ju sjuk så får vara lite snäll, även om jag alltid är det mot henne.


Skulle tagit en powerwalk med en kompis men hon lämnade återbud pga mår inte så bra. Får se om jag går ut ensam eller fortsätter och fixa klart här hemma. Fortfarande sommarväder ute ju.


Inte som planerat men bra ändå

Kategori: Jag o min vardag






Mina planer för dagen gick i kras. Fick ett telefonsamtal och måste iväg på ett hastigt "möte". Hoppas det ger mig vad jag vill, annars får det bli bättre lycka nästa gång ju. Skam den som ger sig.

Fick 2 samtal och det andra innebär den där anställningsintervjun som AF ringde mig om förra veckan. Ska träffa företagets VD på tisdag i Arlöv.
Spännande...
Fast lite velig är jag pga det inte är heltid med en gång och sen är de långt och resa och köpa månadskort och sen inte ha full månadslön, så får ringa facket och kolla upp allt så jag inte gör fel och se hur mycke jag tjänar på det eller förlorar på det. Vill ju inte bli utstämplad heller pga tar ett halvtids jobb som kanske inte leder nånstans och sen står man där utan inkomst.
Nä får fixa med detta imorgon så jag vet vad jag får och inte får.




Inte min natt

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade strax innan 6 i morse, helt pigg fast jag bara sovit drygt 4 timmar. Men lyckades somna om igen vid 7 tills klockan ringde nu 9. Inte mycke sömn inatt inte. Men känns som det räckte i alla fall.
Idag är det träna och städa klart som gäller, så mycke mer än så hinner jag inte med denna dagen känner jag. Imorgon är det ju fredag och antagligen som blir det utgång, inte bestämt mig än. Men vill ha renstädat innan det blir helg, känns roligare. Vet ju aldrig vem som kommer på besök :P

Drömde oxå nåt väldigt konstigt inatt. Om en kompis moster som köpte upp företaget jag jobbade på innan, och detta ledde till att jag fick jobb där igen. Ja det hade ju inte varit fel alls, för det är ju bara cheferna som gör att folk inte vill jobba där.






Ännu en dag slut

Kategori: Jag o min vardag

Då var snart även denna dag slut, onsdag heter den ja. och jag ahr ju inte gjort för mycke idag..haha. Eller jo de har jag kanske. Vikt tvätt, lagat mat, diskat, städat toaletten, renbäddat sängen, lärt mig massa med min nya mobil, fick ju igång den idag utan comviqs hjälp. Börjar undra vad de gör som arbetar där när jag kan mer än dom..*suck*.


Bjuder på en bild från min balkong tidigare ikväll. Snygg himmel med rött som ju brukar betyda att det blir fint väder dagen efter. Och sen i fredags har vi verkligen ahft sommarväder här, vilket SMHI lovat hela veckan. Härligt när det snart är oktober.





Imorgon är det planerat ett träningspass med Marielle, får se om det blir på morgonen eller eftermiddagen.

Just de ja, sett Idol med såklart, tyckte de var rätt som gick vidare idag, Olle och André heter han väl om jag inte minns fel. Ibland så fattar svenska folket vem dom ska rösta på..haha.







Gröna huvuden

Kategori: Smått & Gott

Middagen avklarad. Ugnsbakad falukorv, gjorde den i aluminiumfoliepaket och måste ju tipsa om hur god och saftig den blir genom denna tillagning jämfört med i en ugnsfast form.
Till detta hade jag egengjord potatismos såklart, kokta morötter och brysselkål.

Det här med brysselkål äter jag ju alltid på julafton, aldrig annars, men fy fasen vad gott det var idag, så de får jag äta oftare. Fast på julafton kokar jag de först och steker de sedan med salt och vitpeppar, riktigt gott. prova om ni inte gjort det.





Nytt är inte populärt!!

Kategori: Tankarna flödar

Massvis klagar nu på nya facebook, förändringarna som gjorts. Kan förstå en del, men om alla bara kollar runt hur man gör med nya funktionerna så är det faktiskt inte så svårt och fixa till så man får det som man hade det innan ungefär.

Har hittat roliga bilder av mina vänner som de lagt ut som gäller ogillande av nya facebook och tänkte dela med mig av dessa för dom är faktiskt liiite roliga..haha
Eller vad säger ni????










GRATIS DIGSTER ERBJUDANDE

Kategori: Smått & Gott




Jag har fått möjligheten att dela ut Digster gratis i 6 månader och tänkte nu göra detta till er via min blogg, och hoppas på att det är något ni är intreserade utav

GÖR SÅ HÄR :


Surfa till Digster och klicka på ”Skapa musikprofil”.


Välj hur du vill logga in. Om du använder Facebook för att registrera dig kan du bara logga in med Facebook.


Klicka på ”inställningar” under ditt namn. Skriv in Buzzadorkoden: buzzador, till höger där det står
"Min premium" och klicka på OK


Ange dina musikpreferenser i dina Inställningar så att Digsters 20 musikredaktörer kan föreslå
spellistor som de tror att du gillar.



Dela ut Buzzadorkoden till dina vänner så att de kan signa upp sig på Digster Premium i 6 månader.
Uppmana dem att sprida koden med Facebook och blogginlägg.


Hoppas detta kommer till nytta för er. Berätta gärna innan den 20 oktober vad ni tyckte
om tjänsten eftersom jag ska lämna in rapport.

Jättetacksam för ert omdöme!!!




Dålig onsdagsstart

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade halv 7 i morse efter 4 timmar sömn, kände mig rätt pigg och framförallt sjukt hungrig, lite skumt de där eftersom jag inte är en frukostmänniska. Tog mig en macka, bädda ner mig under täcket igen och slog på TV:n och kollade på "Vakna med The Voice" (de heter väl så va). Vid halv 9 blev jag riktigt trött, blundade i reklamen och nästa gång jag öppnade ögonen och tittar på klockan, ja då är den 11.30. Shit alltså, så mycke fy på mig. Men jag var nog trött helt enkelt.
Inte varit så kry ett par dagar ju.
Hade tänkt träna idag, imorse..men så blev de inte, behövde nog en vilodag till.
Så imorgon bär det av till träning, måste och vill.
Det är ju hur kul som helst.

Idag ska jag nog dra igång värsta storstädningen igen.
Ja ni vet som jag sagt innan så tar det väldigt många timmar att damma allt hemma hos mig.
Och det är ju sånt man vill göra minst en gång i veckan.






Kvällens Idol

Kategori: Tankarna flödar

Vad gäller kvällens Idol så tippade jag på Amanda x 2 som skulle gå vidare, men hade även Moa i tankarna, så ett halvt rätt fick jag. Men tror att Amanda P kommer att väljas av juryn som ett sånt där "wild card" för hon är verkligen duktig.
Sen tycker jag det är kul att svenska folket röstade på Amanda F och Moa eftersom dom är udda jämfört med vanliga människor och sånt säljer.
Blir spännande på fredag känner jag. Får man inte missa, Fast 2 kval kvar först.







Lite av varje tror jag

Kategori: Jag o min vardag

Nyss ätit kålpudding och potatismos, såklart är bägge delarna hemmagjorda av mig. Riktigt äckligt mätt nu kan jag äsga, och ändå var de inte en stor portion, vilket det brukar ha förmåga att bli när det är extra god mat :P.... Men lite arg på mig själv för jag glömde ta kort på de hela..fy mig..grrrrrrr..haha!
Nåja, har en sån midda till i frysen, så får komma ihåg det till nästa gång.

Även ringt gymmet och tränaren där, så vi har bokat om tiden till måndag. Han tyckte oxå att det var dumt av mig att träna redan med tanke på min feber och inte alls mått bra, plus han hade råkat dubbelboka sig, så det löste sig ju bra för oss bägge.

Nu blir det att hämta sista tvätten i tvättstugan, diska och röja i köket och sen lite tv,
"Halv åtta hos mig" och "Idol"...som man INTE får missa!!!


















Fram & tillbaka x 2

Kategori: Jag o min vardag

Var på Netto och Ica och handlade en del. Kommer hem och vad hittar jag då med posten, jo min avi om min nya mobil telefon, så det var ju bara ut igen och sätta sig på cykeln och trampa ner för att hämta ut den. Nyfiken som jag var så kunde jag ju inte vänta.
Packar upp den, sätter i mitt comviq kort och gör alla inställningar, letar kod till mobilsurfen som är gratis i 1 år, hittar inget om det. Ringer comviq, då skickar dom mig vidare till Brightpoint och där fattar dom inget pga de inte har hand om sådant. Och det sa jag oxå till henne jag prata men så hon ringer comviq åt mig och ringer mig igen. Blir då kopplade tillbaka till comviq och till svar blir att det nu gjorts en felanmälan om det hela och att jag får vänta minst hela veckan på koden.
Men alltså hallåå, dom har gjort fel inte jag.
Så sätter jag i mitt kort igen och nu kommer jag inte in i den, finns bara en android icon och en högtalar icon. Va fan är nu detta då? Suck, suck och åter suck...
Kan det vara så att mitt nummer inte aktiverats än för android eller varför? ja inget som jag vet, eftersom det funkade innan ju...Hmm, skumt detta.
Sånt gör mig irriterad och otålig. Vill ju veta NU vad felet är och inte om typ en vecka eller så






Oxå hitta jag dessa söta ljusmanchetter på ica idag för endast 10kr/st, billigt




Tisdagen är här

Kategori: Jag o min vardag

Somna vid 4 i morse och ändå uppe vid 9 idag trots att jag låg dålig igår med feber och sånt. Känns lite bättre idag. Funderar på att gå och träna, men vet inte om det är så bra dagen efter man haft feber. Kanske ska vänta tills imorgon då jag har inbokad tid med personlig tränare för att få en lektion i alla redskapen så man inte skadar sig, plus träningsprogram.
Får väl fundera på detta om idag.
Annars får det bli en promenad med en vän eller ensam.

Måste i alla fall ut i lite ärenden under dagen känner jag.






Inte vad jag ville alls

Kategori: Jag o min vardag

Sovit dåligt inatt, och vaknade i morse helt matt och öm i kroppen. Halsen känns konstig och feber.
Så idag lär det nog inte bli mer än detta inlägget. Men de förstår nog ni kära läsare, att ibland blir det paus, och det gäller nu när jag är sjuk faktiskt.
Men får se, kanske hörs ikväll eller imorgon.





Jodå, jag lyckades!!!

Kategori: Jag o min vardag

Nu har jag fått mat i magen, och köttfärssåsen lyckades jag verkligen med. Riktigt god blev den, så nu har jag 2 middagar till för frysen. Härligt



"Rotat runt" och sånt där

Kategori: Tankarna flödar

Nu har jag verkligen "rotat" i frysen, eller rättare sagt grävt fram det jag valde från min "kylskåpslista", och valde färs för jag ska ge mig på att göra köttfärssås, vilket jag inte ätit eller gjort detta året. En maträtt jag tröttnat på helt enkelt plus inte varit nöjd med smaken på länge. Men idag hoppas jag på att lyckas, kör i vitlök så kan väl inget gå fel..haha!!

Just de ja, söndag idag och redan bjuden på fest på fredag, sen har jag ju 30 års festen på lördagen den helgen oxå, men den blev jag ju bjuden på för ett tag sen. Får se om det blir bägge eller bara en av dom. Vill inte festa för mycke nu när jag kommit igång med att gå till gymmet. Inte för att jag är sån som kommer att hålla massa "sjuka" dieter och bara tänka träning, "jag måste träna". Utan detta är för mitt eget välmående, dels för knäet, ryggen som är kass sen jag var liten, ischiasen och tennisarmar..oj vad den listan blev välfylld med skador. ja ja jag lever och mår bra i alla fall och klagar inte. Allla har vi våra krämpor och det finns alltid någon som har det värre än mig. Positiva och glada jag låter inget stoppa mig :)

Härligt väder idag med, rena sommaren ju och det ska tydligen hålla i sig hela veckan som kommer. Känns rätt välkommer kan jag känna med tanke på allt regn vi fått i september, ja augusti med ju.
Men sen vill jag verkligen ha snö, vilket ni vet som känner mig..haha





Vad är "dagen efter"?

Kategori: Fest/Party

För mig är det nu "dagen efter". Hamnade på fest hos Jimmy vid 21.30-tiden med bl a Linda och Subhi. Resten namnger jag inte här eftersom det är personer jag inte vill ha här i min blogg av olika anledningar. Var ju tänkt att jag skulle ha en lugn hemma lördag, men blev som sagt bjuden på fest och det ångrar jag inte för vi hade riktigt kul och trevligt.
Så det brukar vara när det blir så spontant med fest.
Brukar ju bli mycke roligare än alla dessa planerade.
Blev 2 liter vin (ja de där vinet jag la ut bild på i onsdags).
Riktigt gott, vilket jag ahde glömt pga längesen jag fick tag på det.
Kom hem vid 4-tiden i morse. Tog en liten frukost, satte på TV:n och la mig i sängen, råkade visst somna i reklamen upptäckte jag när jag vaknade vid 8 och såg att TV fortfarande var på. Så jag måste nog ha varit lite trötter.


Nu ska jag "rota" lite i min frys för jag vill ha en riktigt god söndagsmidda. Kanske får bli med potatis, vilket jag inte ätit på hela veckan. Inte likt mig ju, så jo det får nog bli päror (som vi säger på skånska) idag ja.






Inte det vanliga idag

Kategori: Smått & Gott

Hade inte gjort några goda räkisar till idag, vilket jag oftast gör till lördagen. Faktiskt glömt att köpa hem räkor, kan vara undermedvetet eftersom jag vet att frysen är proppful med lite av varje. Men det får duga med skinka/skagenröra & ägg/kaviar.
Huvudsaken är ju att man kan lyxa till frukosten lite när det är just lördag.


Go'morron/Go'midda Lördag

Kategori: Jag o min vardag

Äntligen har jag fått sova ut, fast vaknat 2 ggr under natten med hosta och killande i halsen. Så har fått ta ventoline bägge gångerna. Tur det inte blev ett astmaanfall av detta och tur att min ena medicin hjälpte och att jag slapp ta av den andra oxå som är kortison.
Tack för att dessa mediciner finns även om de är väldigt dyra.
Känner forfarande av det i halsen, lungorna och så. Så jag avvaktar med att gå ut på promenad till senare. Förstår lixom inte varför jag helt plötsligt nu får massa problem med detta. Kan det vara pga draget av de otätade nya fönsterna som gör detta. Om så är fallet så husägaren lätt få en riktig känga på måndag.

Känns skönt idag att man inte var ute igår även om jag aldrig blir bakis.





2 timmar varenda gång

Kategori: Jag o min vardag

Precis lagt på luren (läs: tryckt på röd lur på mobilen), pratat med Marielle i nästan 2 timmar.
Vi pratar/träffas inte så ofta, men när vi väl gör det så har vi en förmåga att göra det i nästan
 2 timmar varenda gång, tur vi har comviq kompis bägge två annars hade de blivit dyrt ;) och massor har vi alltid och prata om, plus att vi kan berätta allt för varandra och att det sen verkligen stannar mellan oss, och så har det varit enda sen dag ett då vi lärde känna varandra för lite mer än 6 år sedan.
Sådant är kul och uppskattas verkligen, det man kallar riktiga och äkta vänner.
Hon har oxå kort på badet, så vi ska gå och gymma ihopa lite då och då, beror ju lite på hur hon jobbar om dagarna. Jag kan ju när som just nu när jag är arbetslös.
Kul och ha flera att kunna hitta på aktiviteter med, ger ju lite omväxling oxå, plus man peppar varandra och sånt där.




Har varit riktigt skönt och ha en lugn hemma fredag, ångrar inte alls att jag hoppade över festen och krogen. Fått lite sms om att jag var/är saknad och sånt är ju alltid roligt att få:)

Blev åt rätt håll

Kategori: Jag o min vardag

Har nyss tittat på "Idol" och ätit gott. Blev en sån där bordskyckling, sallad och stekt svamp, så gott så nu är jag riktigt mätt och funderar på att bädda ner mig i sängen med ett gäng nya filmer.




Så här såg de ut på min tallrik, kom inte och säg att det inte ser gott ut för då blir jag arg, riktigt arg..haha..nädå, jag skojar bara såklart! Jag bli arg, skulle inte tro det. Något jag har väldigt svårt för kan jag säga.




Har satt min mobil på ljudlös för folket tjatar att jag ska komma på fest och hänga med ut på krogen, men känner inte för det, och för den delen så är ju klockan halv 10, vilket innebär att allihopa nog är rätt bra i gasen och kommer att gå ut om ett par timmar. Nä, jag har gjort rätt val idag med att vara hemma och ta det lugnt.






Hmm, vad gör jag

Kategori: Jag o min vardag

Vet inte, men känner mig helt rastlös, inte vanligt när det gäller mig. Har och göra, typ städa i massor, bjuden på fest ikväll, men väljer en vit helg, dags för en sådan nu känns det som. Men vem vet, många timmar kvar tills det är kväll ju. Fast borde verkligen ta tag i städningen..ja jag vet, det gör ajg ju varje dag..haha. Men rent och fint i hemmet är så mycke trevligare.
Så nu ska jag bara komma igång med ju, känner mig lite trött bara eftersom jag sovit ganska dåligt natten som gick, ja förra med om jag inte minns fel.
Men damma, röja runt, dammsuga och torka golv hinner jag inte idag, så får i alla fall börja och sen ha hela helgen på mig. En sådan städning tar ju tid pga alla ytor som ska torkas av och sånt där. Och jag har ju inte lite ytor med massa saker.


Men är kluven ändå ang fest, både vill och inte vill. Men lutar åt hemma och då brukar det bli så. Bättre nästa helg, då är de karaoke på krogen på fredan och 30 års fest på lördan.



Hösten är verkligen här, måste ut och fotografera alla färger den för med sig. Ska försöka imorgon när jag ändå ska ut på en längre powerwalk. Så skogen får det bli i så fall om det inte ösregnar.






Ett härligt pass avklarat

Kategori: Jag o min vardag

Gick iväg för att möta Ewelina och Frida för träning på gymmet, men där var de ingen energi precis. Precis gått ur sängen och sånt, fy på sig..haha. Så jag valde att gå dit i förväg. Absolut inte sur, irriterad eller liknande. Bara att jag inte orka stå och vänta
Inget illa menat alls mot Ewelina eller så, men jag är som person att jag alltid kommer i tid till utsatt tid, gärna minuter innan med. Men när den bestämda tiden passerar, ja då blir jag trött och orkar inte vänta. För jag tycker att det är viktigt att hålla tider oavsett vad det gäller. Men tyvärr är inte alla likadana. Absolut inget fel i det. Men det måste ändå bli skärpning från henne ju..hehe.
Annars får jag gå och träna själv, och då ska det minsann bli typ 8-9 på morgonen, skönt och ha det gjort ju, så har man hela dagen sen för att kunna göra måsten och sånt där.


Men Ewelina om du nu läser detta så vet du att jag inte menar nåt illa, tror du förstår mitt tänk i det här och känner mig hur jag är som person vid detta laget.

Go'morron fredag

Kategori: Jag o min vardag

Usch, inte alls sovit bra inatt, vaknat flera gånger. Och kallt är det ju oxå i sovrummet eftersom det drar från fönstret under listen. Hade husägarens bror här igår som fick kolla in det hela.
Han ringde sedan husägaren och nu äntligen har jag fått bekräftat att det inte ska vara så.
Frågan är bara när de ska ta tag i och komma och sätta i mer tätningsmassa för jag orkar inte ha det så här. Det drar nåt fruktansvärt på mig och man får ha täcket ända upp över näsan ju.
Och jag som i vanliga fall knappt har nåt täcke på mig, det typ bara finns där bredvid mig och över benen ungefär.

Solen skiner och några få moln på himlen, men ändå lite kyligt pga blåser lite.
Planer för idag? Ja det har jag, men bara att gå iväg och gymma vid halv 12.
Sen vet jag inte. Är bjuden på en fest, men denna helgen tror jag faktiskt att jag väljer att stanna hemma.




"Kvällsgöra"

Kategori: Jag o min vardag

Haft lite kvällsgöra med att se på "Halv åtta hos mig" och "CSI".
Efter det så portionera jag upp skinkgrytbitar och pålägg för infrysning, som jag köpte idag, kollade av min kylskåpslista (den där jag visat i ett inlägg ang min välfyllda frys) och skrev om den, så nu har jag middagar exakt året ut om man räknar bort julafton, juldagen och nyårsafton för då brukar man ju alltid äta nåt annorlunda. Känns bra att där är fullt så långt. Skafferi och kyl är ju oxå välfyllda som alltid.
Skulle behövt en liten frys till som jag kunde haft till grönsaker och bakat. Som det är nu får jag bara in lite selleri, purjolök, gul lök och färsk svamp. Vem vet, kanske investerar i en sådan så småningom. Hade varit bra och bara kunnat handla utan och tänka på plats..haha..säger jag som har mat för över 3 mån som det är nu.
Jo, men jag gillar ju att handla mat i massor och ha lite av varje hemma så jag kan tillaga vad jag nu än vill ha till midda.

Nu funderar jag på att gå och bädda ner mig och kolla vidare på serien
"Warehouse 13".








Utan avbrott

Kategori: Jag o min vardag

Nu har jag äntligen fått i mig en midda och utan avbrott.

En riktigt god sådan oxå som jag hittade på med; auberginer, svamp, röd och vit paprika,
broccoli och strimlat kött och en del kryddor.

Kommer såklart att läggas ut i min matblogg, hoppas hinna med detta nån gång ikväll.

Nu blir det i alla fall en dusch




2 x 2 = 500

Kategori: Jag o min vardag

Ställde mig vid 14.30 och började förbereda min nya maträtt jag hittat på. Och då ringer min lilla mams och frågar om jag vill med till Netto igen för hon ville köpa hem lite sånt där "bra och ha". Och jag sa såklart ja, så slipper hon cykla ensam. Och detta resultera i både Netto och Ica, så idag har jag gjort av med 500kr på massa mat och det där "bra och ha".
Men kan ju säga att jag verkligen fyndat billigt, som alltid när jag handlar eftersom jag inte köper hem allt när jag får lön, utan jag handlar 2-3 ggr/vecka, på de sättet så blir man oxå medveten om när vissa produkter är billigare, plus man kan fynda rejält och sparar flera 100-lappar i månaden.

Idag har det alltså blivit Netto och Ica 2 ggr, men nöjd är jag. Inget mer handlande på minst en vecka..haha..säger jag alltid, och fast jag har massor hemma av allt så sticker jag ändå iväg för nåt och får extra med mig hem, fast de känner nog dom flesta igen sig med.

Nu ska jag ge mig på middagen igen, nu får inget störa mig..haha. Lixom bara ätit en macka och en banan idag, lite lite mat sen 9 i morse fram tills nu när klockan är strax över 17.





Glatt erbjudande :)

Kategori: Jag o min vardag

I förmiddes så ringde min mobil och det var en kille från Arlövs arbetsförmedling. 
Han hade suttit och handplockat mig för en tjänst på ett plastföretag där som jag blev erbjuden.
Så jag tackade såklart ja till en anställningsintervju.
Jag menar..hur kul är inte det att dom handplockat just mig av alla arbetslösa i Skåne, det känns väldigt kul och kan ju säga att jag blev lite längre i rocken av detta :)
Då känner man sig viktig och duktig vad gäller arbetslivserfarenhet, betyg och utbildning.

Så nu är det bara och vänta på ett nytt samtal från Arlövs AF om när jag ska dit. Chefen på företaget pratar tydligen bara engelska. Men inga problem, jag kan ju det språket flytande.

Spännande detta....

Befriande känsla

Kategori: Jag o min vardag

Då har man varit duktig. Tränat i 1 1/2 timme, så skönt när jag gör benövningar för det känns lixom som att det lossnar lite i knäskadan. Är riktigt glad att det inte gör mer ont av detta, då kanske det är på rätt väg och att jag gjort rätt som börjat träna min skada.

Men skulle helst av allt vilja träna vid 8-tiden på morgonen, men det där ställer ju inte sömntutan Ewelina upp på..haha. Men Frida som var med oss idag hade inga problem med tidig morgon, då borde ju vi två som blir majoritet vinna över henne, tycker ni inte de :P.. Får försöka köra nån form av övertalningsförmåga längre fram. Annars kanske jag börja köra själv vissa dagar.
Ja ja, vi får väl se hur det blir, huvudsaken är ju att man nu kommit igång med träning och tycker det är kul.




Grönt för 100

Kategori: Jag o min vardag

Har varit iväg på Netto och handlat grönsaker för drygt 100kr, ja det är ett måste när jag gör mat, mycke godare med midda då. Ska även hitta på en ny maträtt idag ju. Den kommer såklart ut i min matblogg plus på bild här.

Nu ska jag iväg och träna med Ewelina och hennes kompis Frida.


Fredagsplaner

Kategori: Tankarna flödar

Onsdag idag och verkar som jag redan kan planera min fredag idag om jag vill, fast jag gillar inte att planera så jag väntar med och välja faktiskt.
Är i alla fall bjuden på en fest på fredag och har riktig beslutsångest om jag ska ha en lugn helg eller inte. Borde eftersom jag nu äntligen börjat träna, och då är de inte så bra att festa typ varje helg kan jag känna. Kanske längre fram, men inte just nu, mycke omställning som det är ändå för kroppen. Man måste ju lyssna på den och inte andra.
Fast de gör jag inte ändå. Festar jag så gör jag det för att jag vill och inget annat.
Nåja, mindre viktigt det här. Får helt enkelt se när kvällen infinner sig på fredag om jag går iväg eller blir hemma. Fick ju vin oxå idag, de kan ju inte stå där och mögla...hahah..nejdå, skojar såklart bara.
Världens enklaste sak och ha alkohol hemma utan att frestas av att festa. Har aldrig nånsin fallit för grupptrycket, inte ens i tonåren, har alltid gått min egen väg. Vilket nog inte många gillat, kanske därför man upptäcker när ens vänner är falska. När det inte passar vad dom vill och tycker och man inte hänger på, ja då duger man inte. men har hellre få nära vänner, än många på "flykt". Och de vänner jag har är guld värda och det vet dom om genom mig och hur jag behandlar dom.
Oj, här halka jag visst in på annat än fredagen....haha, som det kan gå.


Så jävla snällt

Kategori: Jag o min vardag

Fick en förfrågan förra veckan om jag ville köpa billigt vin från tyskland, 12 liter vitt.

Eftersom jag förra sommaren i stort sett "levde" på detta vin när jag festade så kände jag mig trött på det. Bad ändå killen hålla de lite till mig ifall jag ångrade mig, men det gjorde jag inte.
Så jag frågade Jimmy om han ville köpa det, minns ju att han gilla det.
Och det ville han. Fick det levererat idag och överlämnade det till Jimmy, och upptäckte då att det inte var det vinet från förra sommaren, utan det var det vinet jag lärde mig dricka vitt vin genom för 4 år sedan. Så jag fråga om jag kunde köpa in mig på någon liter och det fick jag, och tog 3 paket och sluta med att han gav mig två till och sa att jag fick alla 5 för att jag varit snäll och fixat billigt vin till honom.
Jag sa tack men att han ska få pengar, lite väl mycke och ge till mig för att jag fixa vin,
nästan halva brickan ju.
Men himla snäll tanke ändå av honom.





Fast min favorit är ändå systembolagets "Untouched", inget annat vin slår detta.









Vitlök & svamp

Kategori: Jag o min vardag



Precis fått i mig en god midda, blev nog lite väl mycke, för jag känner mig sådär
 riktigt soffmätt ni vet..haha. Nåväl, vitlöksbiffar, ris, champinjonsås och bönor blev det.
Ja jag är tokig i min hemmagjorda svampsås, skulle kunna äta den varje dag..hihi.

Har även fått tag på Ewelina och imorgon är det träning halv 12 som gäller, så hon lyckas komma upp den lilla sömntutan.
Kommer hon inte då, ja då går jag själv ;) Så här kan vi inte ha det ju :P!!!

Nu ska jag strax dra fram dammsugaren tror jag, får låta maten sjunka och känna efter om det verkligen är nåt jag vill göra idag, finns ju en morgondag oxå..haha!





44 dagar kvar

Kategori: Smått & Gott

Känns långt borta även om det redan gått halva väntetiden.
Men är ju så när man vill bli tattuerad direkt man kommer på vad man vill ha. Denna gången blir de 2 st på samma gång, likabra och få det gjort så man slipper vänta. Att tattuera sig är ett stort beroende när man väl börjat. Har 8 st idag, så undrar var det slutar innan man är klar?! Nä, tror aldrig man blir klar, inte jag i alla fall, är kanske mer platserna på kroppen som kommer och tryta, vill ju inte sätta de hur som helst så de blir bladdigt och inte har nån betydelse. Alla mina tatueringar står jag för och de betyder nåt för mig. Skulle aldrig göra ett motiv bara för tatuerandets skull.

Platser kvar jag vill ha tatueringar på är; fingrar, runt vristen, bakom örat, på sidan av överkroppen, utsidan av låret, i handflatan.

Just nu har jag på överarmar, underarmar, svanken, skuldran, vaden och nacken







Känner ni igen trollen

Kategori: Smått & Gott



Någon som känner igen dessa små sötnosar? Jag gör helt klart, hade säkert 100 st i olika storlekar när jag var liten, både vanliga och såna som man satte på pennan när man gick i skolan.
Tyvärr har jag inga kvar eftersom det brann i en källare där jag bodde i mitten på 80-talet, så mycke av mina barndomssaker blev förstörda där av rök, sot och vatten.






Lyser med sin frånvaro

Kategori: Jag o min vardag

Gick ut för att möta Ewelina, väntade och väntade, ingen kom, messade o ringde utan svar. Hmm..dumma henne :P. Sånt slarv och inte komma upp i tid för träning nu när vi bestämt, fy fy på henne...haha. Trött människa... Får väl se om hon hör av sig senare, annars drar jag och tränar själv minsann. Allvar ska det vara och inte massa hit och dit och ingen reda alls.
Om inte så får det bli en låååång promenad.
Har visserligen rätt ont i mitt onda knä idag, så kanske hade varit bra och vila, eller bara träna överkroppen går ju oxå. Men som sagt, kan inte alla redskapen än och en vecka kvar tills vi ska få vår undervisning och träningsprogram.




Sova 4 timmar???

Kategori: Jag o min vardag

Usch vilken dålig natt jag haft, inte sovit alls mycke, kanske 4 timmar, och nu ska jag strax iväg och träna. Tur jag pignar till fort i alla fall, så man inte är seg deg i flera timmar.
Mindre roligt väder, sånt där disregn, ja sånt tätt smått skit ni vet..haha. Tur man har bra kläder så man inte blir blöt på vägen ner till badet.








Kvällen är här

Kategori: Tankarna flödar

kvällen är här och klockan är snart halv 8, och då ska jag såklart kolla på "Halv åtta hos mig" och "Idol". Måste ju säga att denna dagen bara stack iväg lixom, vet inte alls var den tog vägen.
Tycker inte jag gjort så mycke ju; varit iväg o tränat, fixat midda, tagit en dusch, diskat och ja vad mer, fast tänker jag efter så har jag nog fastnat en hel del vid datorn idag,
så därför man inte märkt av tiden.
Hoppas kunna somna innan 4 på morgonen denna natten,
eftersom det är väldigt längesen jag gjorde det.
Vill ju vända dygnet så jag kommer upp vid halv 9 varje morgon, vilket då innebär att jag somnar vid 2 på natten, precis lagom med 5-6 timmar sömn även om jag aldrig sover i ett sträck, 
vaknar minst en gång under sovtiden.






Cool datanörd bild jag googlade fram, fast jag skräpar inte ner så runt mitt bord o dricker inte ens kaffe. Men man känner ändå igen sig när man "råkar" fastna i datorn..haha







Kostvanorna

Kategori: Jag o min vardag

Nu när jag börjat träna så får jag ju lägga om kosten lite, lite grann, men inte mycke alls eftersom jag alltid faktiskt äter nyttig mat och mycke sallad & grönsaker.
Men tydligen ska man äta proteiner efter träning för att bygga muskler,
så de får man ju försöka göra.
Blev stekt kycklingfilé och en sallad nyss... Fast sånt åt jag ju innan oxå,
bara så utan nåt till för att det ju är så himla gott.




Träning startad

Kategori: Jag o min vardag

Varit på badet och tränat med Ewelina, vi körde ca 75 min, får ju vara lite försiktiga så här i början. Bokade tid med en tränare där nere som ska visa oss de olika redskapen så vi inte skadar oss,
plus få vars ett individuellt program.
Tror det här kommer att bli skitbra. Känner mig så nöjd och belåten nu. Känns även bra i mitt onda knä, tror det kan vara bra träning för den skadan, i alla fall känns det så nu, så peppar peppar!!

Har ju i flera år velat börja med styrketräning av hela kroppen, men inte fått någon med mig.
Lite roligare att komma igång med en kompis, man kan peppa varandra och sånt där.
Och sen är de ju kanon att vi har samma mål med träningen och att vi tänker så lika.




Hur kunde jag ha glömt det?

Kategori: Smått & Gott

Stod och diskade och som alltid när man gör det så flyr tankarna åt alla håll och kanter.
Började tänka lite på mat och pålägg och kom då på en röra jag brukade göra innan till knäckebröd, så jag slängde ihopa en sådan. Så riktigt gott alltså.
1 burk tonfisk, majonäs efter smak och lite hackad rödlök..hackat kokt ägg går oxå bra,
har provat det med.
Så ett knäcke med sånt ahr jag precis tyckt i mig..*slurp*.
Prova, lovar att ni inte ångrar er....



Min lilla 13 åring

Kategori: Tankarna flödar



Min lilla bäbis Smulan som blir 13 år i november, närmare bestämt den 15e.
Börjar bli lite gammal, inte alls vad man vill ju. Man vill ha sina djur hos sig alltid. Tyvärr så går inte detta ju. Har haft så många djur genom åren, katter, hund, hästar, undulater, marsvin, dansmöss, råtta..tror de var alla. Och det gör lika ont varje gång någong dör eller att man måste släcka deras liv pga sjukdom. Har ahft himla tur med alla mina djur, som blivit gamla och dött av hög ålder, en del själva och en del via djursjukhus.
Vänner och de som känner mig säger allit att inget djur kan ha de så bra som de ahr de hos mig. Och det är väl rätt sant faktiskt, jag skämmer bort till max. Blir aldrig arg eller något alls och aldrig blivit på ett enda djur jag haft. De har alltid fått göra som dom vill, och ur detta har kommit att de alltid är så snälla. Okej att en blomma kan åka i golvet från fönsterbrädan, men det är ju för att de velat fånga en fluga, och sånt är ju smällar man får ta.

Hade jag kunnat och haft möjligheten hade varenda hemlös katt bott hos mig, och även alla dessa illa behandlade hundar som man ser nästan dagligen. Gör ont i hjärta och själ när man ser det. Har 2-3 grannar här som inte borde haft hund eller katt.


Slö dag, pigg kväll

Kategori: Jag o min vardag

Har haft en riktigt slö dag. Somnade ett par timmar i eftermiddags, blev riktigt matt av att magen krånglade. Tog lite tid sen att piggna till, men nu är jag på G igen kan man säga. Har fått tvättat klart de jag skulle och fått i mig en god midda, kålpudding gjorde jag idag. Hur gott är inte det då. Fast kåldolmar är nog ett strå vassare tror jag. Så nästa gång jag köper kål så ska jag göra det.




Kollat på Idol har jag oxå gjort, riktigt kul med sådana program och se vem som går vidare och hur duktiga många är. Har väl några favoriter nu faktiskt. Men svårt och hålla koll på alla namnen, så får helt enkelt se om någon av dessa kommer med, i så fall så lär jag ju säkert nämna dessa som favoriter.

Nu får det bli en sen dusch, diska och plocka undan lite eftersom det är lite av det jag skulle gjort innan idag.

Men måste bara först säga att det är riktigt kul med hur många läsare jag har, även om jag fortfarande bloggar mest för min egen skull, gillar ju att skriva och sånt där.
Måste bara komma igång mer med olika ämnen oxå eftersom jag är en stor tänkare och tyckare även om jag oftast inte säger så mycke om olika saker pga att jag låter allt och alla vara som de/dem är.

Hörs kanske senare igen, annars imorgon




Ny lag från den 1 okt

Kategori: Tankarna flödar

Den 1 oktober kommer det en ny lag mot de som är utsatta för att vara förföljda av något slag och så här lyder denna:



Stalking, eller olaga förföljelse, införs som ett nytt brott den 1 oktober då en ny lag träder i kraft. Samtidigt ändras lagen om besöksförbud och det blir möjligt att förebygga brott med hjälp av fotboja.


Riksdagen har fattat beslut om att stalkning kommer att införas som ny lag från 1 oktober.


Nya lagen om stalkning

Med stalkning, eller olaga förföljelse, menas att någon systematiskt förföljer, kartlägger och smyger sig på den utsatta personen. Det innefattar även att gärningsmannen tar upprepade kontakter med sitt offer som är oönskade och uppfattas som störande, kränkande eller skrämmande.

– Idag kan gärningsmannen endast dömas till var och ett av de lagöverträdelser som sker, såsom hot, misshandel eller överträdelse av besöksförbud. Med stalkning som begrepp kan större hänsyn tas till helheten, säger Inka Wennerberg, handläggare för brottsofferfrågor.

 


Besöksförbud ändras till kontaktförbud

Den praktiska lagändringen till kontaktförbud innebär att det finns ökad möjlighet att få beslut om elektronisk fotboja. I dag är det ungefär en tredjedel av totalt cirka 4000 besöksförbud som överträds, men det leder sällan till någon påföljd då det är svårt att bevisa den här typen av brott. Från den 1 oktober finns möjlighet för åklagare att kunna besluta om så kallat särskilt utvidgat kontaktförbud som kan leda till elektronisk övervakning. Beslutet berör idag endast en handfull personer, men kan komma att utvidgas i framtiden.

– Beslutet är ingen påföljd eller dom, utan används enbart i förebyggande syfte för att kunna skydda den utsatta personen bättre, säger Inka Wennerberg.


Så fungerar elektronisk fotboja

Gärningsmannen är skyldig att medverka till den elektroniska övervakningen eftersom det kräver att batterierna laddas kontinuerligt och att personen bär med sig fotbojan. Om detta inte efterföljs kan gärningsmannen dömas till ett års fängelse för hindrande av elektronisk övervakning.


Övervakas av polisen

Det är polisen som kommer att ansvara för övervakningen. Rikspolisstyrelsen håller på med förberedelser gällande teknik och organisation för att polisen ska kunna uppfylla den nya lagstiftningen. Personen med fotbojan övervakas genom GPS-teknik och får inte röra sig på de platser brottsoffret brukar vara på. Skulle gärningsmannen överträda den gränsen går ett larm till polisen som kan rycka ut för att avstyra ett troligt förestående brott. Elektronisk fotboja innebär inget fullgott skydd, utan är främst utformat i förebyggande syfte, men även för att underlätta bevisföringen om någon sökt upp ett brottsoffer.







Det var ju verkligen på tiden att det ändrades i lagarna tycker jag, för många unga tjejer med sina bloggar blir påhoppade, hotade osv på ett sätt som inte är acceptabelt.
Läser själv ett par stycken bloggar där dessa tjejer är utsatta, så hoppas verkligen att denna nya lag kommer att hjälpa dem på något sätt






Blandad måndag

Kategori: Jag o min vardag

Solen skiner och det är härligt väder.

Skulle stuckit till badet med Ewelina och köpt träningskort för en stund sedan men hon orka inte pga lite sömn inatt...ajabaja o låta sånt styra..haha.

Jag mår illa och min mage bråkar sen inatt, hade även frossa igår och nös som fan, trodde jag skulle bli förkyld, men tror de var en liten släng av allergi kanske.
Nåja, blir magen snäll så sticker jag iväg o köper kortet senare. Påtal om magen ja, oxå har jag tagit fram färs för att göra kålpudding idag, får väl se hur det blir med det.

Tvättar gör jag med idag, o ska även städa.

Känns som den här dagen blir en sådan där jag knappt får nåt gjort för att magen kommer att styra och ställa. Har ju en magsjukdom sedan några år tillbaka och ibland spökar den pga vad jag äter o dricker. Kanske slarvat en del med det nu den senaste tiden nu när jag tänker efter.
Fast blir kanske bättre med det nu när man ska börja träna..hoppas!!!

Påtal om träna ja..ska verkligen bli kul och ha nåt och göra om dagarna nu när det blir vinter, alltså nån aktivitet som man kan utföra oavsett väder.
Synd bara att jag inte får simma än pga knäet. Har mer o mer ont med under knäskålen, hoppas menisken håller sig hel. Går denna smärta inte över så får jag ringa ortopeden igen på en MR.
Känns alltid bättre ju om man får kollat det så inte nåt värre händer. inte så road av att behöva bli opererad.
Tänk om jag har sån otur så det händer kort efter att jag köpt ett träningskort, då kommer jag att skrika högt kan jag säga.








Snygging i rutan

Kategori: Jag o min vardag

Hade en superlugn lördag med film i sängen. Kollade på "The Ledge" med "Charlie Hunnam" från serien "Sons Of Anarchy", snygg kille så man fick dräggla lite..hehe!!!




Oxå blev det en dansfilm med som heter "Beat The World", kollade på den mest för dansandets skull. Så den var inte så tokig, kanske mer en ungdomsfilm, men gillade den ändå.


Förresten, jag åt skinkstek till midda igår med potatis och sås, flera år sedan jag åt detta. Så gott det var, får jag göra om inom kort igen.






Dagen efter igår

Kategori: Jag o min vardag

Så var det då lördag igen, vet inte varför men det har nog alltid varit den dag gillar bäst.

Igår valde jag att gå på den lilla festen, den stora låg ju som sagt 5 km bort. Och det ångrar jag inte, vi hade supertrevligt och prata om en massa skoj, minnen och sånt där.
Sen blev det såklart ner på krogen med, och där var folk som jag inte träffat ute på ett tag, så det gjorde ju krogbesöket mycke roligare än vanligt, plus en del nya människor som man lärde känna.

Fanns en tjej som berätta nåt roligt om där jag var arbetsledare innan jag fick jobb på ett plastföretag.
Och det var att när jag skulle lämna det stället så bad chefen mig välja ut en annan person som skulle vara arbetsledare och då valde jag en som heter linda men hon ville inte vara det så Jenny fick vara det. Vilket i sin tur ledde till att folket gilla inte hennes sätt att "beordra" folk till vad de skulle göra och inte göra. Så de hade sagt hela tiden att de vile att jag skulle komma tillbaka och vara deras arbetsledare igen, för jag var mycke snälla och vänligare när jag satte folk i arbete.
Sånt är roligt och höra, blev lite tårögd nr Jenny berätta detta för mig.

Oxå blev jag bjuden på en annan Lindas fördelsedagsfest om 2 veckor för att även om vi inte umgås som förr så kände hon ändå att jag var en riktigt nära och bra vän till henne.
Där blev jag oxå rörd. Så min krogkväll var verkligen rolig och trevlig.

Gick och snacka med Linda på vägen hem och det blev mycke intressant prat där mellan oss.
Hon gick hem och jag vidare på en liten mindre efterfest och kom hem vid halv 6 i morse.

Så summan av detta är att jag absolut valde rätt som gick ut och festade igår.
Och mår som vanligt oförskämt bra som alltid när det är dagen efter, och tycker inte ett dugg synd om er som är bakis idag...haha..snäll jag är va :P

Nu är den på besök

Kategori: Jag o min vardag

Beslutsångesten är på besök ikväll. Inte ovanligt när det är helg för mig. Är bjuden på en stor fest och sen en lite mindre. Vet inte vilken jag vill på, eller om jag ens vill festa överhuvudtaget.
Och klockan går, 19.06 nu ju....Ska, ska inte, ska, ska inte.....ja så låter de i mitt huvud nu..haha!!

Har i alla fall tagit en dusch fall i fall så de bara är och sticka iväg om jag får ett ryck. Gör snabbt vid mig ju, fingrarna genom det långa håret, på med kläderna och sen är de klart. Sminkar inte mig och sånt där och aldrig gjort. Ibland blir de lite svart kajal när det är fest, men inte alls ofta.
Naturligt är det jag gillar, varför gömma sig bakom en massa smink och krämer, alla är fina som dom är tycker jag.
Men som alltid så är de ju så att vi alla tycker olika, himla tur är det.


Blir det fest för mig så hörs vi imorgon...


Lite strulig dag eller nåt

Kategori: Jag o min vardag

Snacka om en del strul idag...

Först så fick jag brev från facket igår om att jag hade obetald fackavgift, och jag tänkte, men faaan va dom ska strula då.
Jag fick svar förra månaden att min avgift dras på utbetalning av a-kassa.
Ringde dit idag, då fanns det inte ens registrerat att nån skickat ut ett brev till mig
 om obetald avgift.
Så hon jag prata med sa att jag skulle riva brevet.
Och sen visa det sig även att jag ska betala 222kr/mån och de har dragit 297kr varje månad, så nu blir de en del pengar tillbaka istället.


Sen så beställde jag den där telefonen via nätet från comviq, då får jag ett svar att det inte gick att genomföra, så jag provar en gång till och då gick det. Går in och kollar min mail och då finns det 2 beställningar där, alltså gick den första igenom trots allt. Så nu har jag mailat dom om att ta bort den ena beställningen, hoppas nu dom fattar och gör detta.
För 2 telefoner är jag inte intresserad av ju.






Så var fredagen här igen???

Kategori: Jag o min vardag

Fredag igen, och som jag sagt så många gånger så säger jag det igen.."Var tar veckorna vägen?"!!
Har varit ute i lite ärenden i det fina vädret, sol och riktigt varmt och inte ett enda moln på himlen.

Inga planer för denna dagen/kvällen än så länge. Är ju tänkt att jag ska ha en lugn helg, dags för det nu känns det som. Men man vet aldrig, klockan är ju inte så mycke, så allt kan ändras på ett kick.

Idag tror jag att jag ska beställa den där telefonen jag prata om igår.
Och på måndag ska jag och Ewelina ner på badet och köpa träningskort på hälsoteket, ska bli skoj och ha något och göra i vinter. Synd bara att jag varken kan eller får simma än pga knäet.
För det är något jag verkligen gillar och göra på vintern.
Hoppas, hoppas att det inte dröjer alltför länge innan jag kan göra detta.

Nu blir det lite fika och sen ta itu med disken




Svar på frågestunden

Kategori: Smått & Gott

Har svarat på en del frågor som ni läsare mailat mig och tänkte lägga ut dessa här och nu. För sen blir det sängen, är riktigt trött nu, var ju vaken nästan ett dygn när jag somnade vid 7-tiden i morse, och ovanpå det har jag ju haft 3 nätter i rad innan denna natt med 3-4 timmar sömn. Så tror jag behöver komma ikapp med lite sömn....


Vilket fint namn din blogg har, är det ditt namn?
Nej det är inte mitt namn, jag heter Marie. Shaminelle är ett namn jag själv hittade på för 3 år sedan.


Vilken läggning har du?
Jag är 100% hetero, men har inga fördomar. Umgås med bisexuella.


Vad är det tokigaste du gjort?
OJ, svår fråga det där..Jag är väldigt spontan av mig, skäms aldrig för nåt och ordet pinsamt
finns inte för mig. man har inget och skämmas för.


Är ditt hår äkta svart och samma vad gäller längden på håret?
Nej, jag är egentligen blond, började färga det svart 2009
JA, min längd på håret är äkta och inte löshår.


Undrar om du har nån kille i ditt liv, ser aldrig att du skriver om någon
HAN så att säga?
Nej, jag är singel sen 1 år tillbaka och trivs med det, eftersom jag gillar
att ta dagen som den kommer utan massa krav och regler.


Har sett att du har en matblogg och besökt denna, all mat där ser riktigt god ut.
Hur vet du vad du ska hitta på och vilka ingredienser som passar ihopa?
Tack så jättemycke för att tycker så om den bloggen, att laga mat och hitta på
nya maträtter är nog bland det roligaste jag vet. Hur jag ska göra och vad jag
ska ha i maträtterna bara "poppar" upp i huvudet lixom, har tyvärr ingen förklaring
till hur jag vet vad som funkar tillsammans. Är väl bara att jag tänker helt logiskt
helt enkelt känns det som.


Hur är du som person?
Jag är väldigt lätt att umgås med eftersom jag inte dömer någon alls, utan var och en får
vara som den vill, jag ställer inga krav på mina vänner, snäll, omtänksam, rak och ärlig och
säger alltid vad jag tycker och tänker i alla situationer.
Alltid glad och positiv, ordet sur finns inte hos mig, inget jag blir, men däremt kan jag såklart bli besviken
om det är nåt, men inget jag hänger upp mig på en längre tid. För gör man besviken för många gånger så är man inte min
vän och då talar jag om detta för personen och den vänskapen är avslutad. Ja hård men rättvis
det är jag det...

 

Återkommer med svar på fler frågor imorgon....
 

Svar på frågor

Kategori: Jag o min vardag

Har fått massa frågor till min mail som tillhör min blogg, så tänkte försöka svara på dessa under kvällen och sen lägga ut. Så håll utkik om ni vill veta, ni som ställt frågorna.
Hoppas hinna lägga ut dom tidigt, men får se....









Riktigt sugen på denna nu

Kategori: Smått & Gott

Har comviq kontant kompis i mobilen och de har nu ett erbjudande för en telefon som kostar 888 kr, men fri surf i 1 år till ett värde av 479kr. Hur billigt som helst. Är verkligen riktigt sugen på att köpa denna. Så tror faktiskt att jag tar och beställer den idag eller imorgon känns det som.
Mobilen jag har idag har några år på nacken så det är absolut dags att köpa en nyare känner jag.




Någon som har en sådan och kan uttala sig om den är bra och så?
Tacksam för svar....


Lång mysig natt

Kategori: Jag o min vardag

Pigg och vaken så här lite sent på eftermiddagen. Men det blev sent inatt/imorse lixom.
Ewelina kom hit vid 20-tiden igårkväll, jag bakade en äpplepaj som vi åt med vaniljsås. Hon hade med sig choklad, chips, dippa och cola. Snacka om riktig gottefrossa...haha.

Vi kollade en ny film som heter "The Ward" och sedan så såg vi 2 äldre som "House On Hounted Hill", och den sista var "GREASE", en film man kan se hur ofta som helst och r ett måste att ha i samlingen. Förutom film hade vi mycke prat o började planera en sak som vi tänkte sätta i verket nästa vecka, så hoppas det kan bli så, får väl se.

Vid 6-tiden i morse så var Ewelina rätt trött och hon skulle gå hem, men såg hur det regna och blåste så jag erbjöd henne min soffa. Vad gör man inte för sina vänner.




Här är nästa nya sorts chips "Kebabdrömmen" som jag såg på Ica häromdan, vilka Ewelina hade med sig och de var faktiskt goda tillsamman med en ny sorts dippa, nåt med Mexican hette den nog, vänta...kan ju googla den och se om den kommer upp...






Och där har ni den goda dippen, riktigt god tillsammans med Kebabchipsen












Strul och mys

Kategori: Jag o min vardag

Suttit och hållt på med mitt grafikkort som är ett ATI, hade nvidia innan. ATI är klurigare när det gäller inställningar för HDMI, så en vän får komma och hjälpa mig för jag har kört fast, hoppas han kan komma om inte alltför länge.

Har hunnit med midda oxå, stekt lax, hemmagjord potatismos och kokta morötter.



Nu blir det lite av det sista och göra innan en vän kommer hem till mig för myskväll med film och godis, hoppas vi hittar några riktigt bra filmer.




En del ska INTE ha djur!!!

Kategori: Tankarna flödar

Såg nyss en kille med sina 2 hundar komma gående och då sätter sig valpen och bajsar på en liten gräsmatta. och vad gör killen?
JO, han drar i kopplet så hunden kasar på sina bakben, och bajs hänger ut ur rumpan.
Varför gör man så? Var det för att killen tyckte att den inte skulle göra sina behöv där.
Tror jag inte, för man kan inte lära en hund var den får och inte får göra sina behov. 
För som djurägare så har man påse med sig överallt så man kan "plocka" upp efter den.
Sånt här gör mig så sjukt arg och irriterad.
Hade god lust och gå ut på balkongen och fråga vad fan han höll på med.
Sen till råga på allt så får bara hundarna en liten stund ute på ca 5 min.
Han ska verkligen INTE ha hundar!!!










14 är inte acceptabelt

Kategori: Tankarna flödar

Legat inne i sängen och kollat på "Halv åtta hos mig" och "Idol"
med mysbyxor, t-shirt, munkjacka och täcke.
Ja så kallt är det i mitt sovrum, snart nere på 14 grader.
Nu känner jag att det får vara nog.
Har ringt hyresvärden men de säger bara att numret ej kan nås
 och sms går inte ens och skicka,
hoppas jag kan få tag på honom imorgon eller att han i alla fall
 kommer till kontoret denna veckan.
Annars bryter fan helvetet lös här.
Jag menar, man ska kunna vara utan långärmad och strumpor i sitt eget hem ju.




Så klockren alltså

Kategori: Smått & Gott

Hitta den fräckisen på nätet.
Man kan inte annat än gilla den, eller hur?






Täcke på pasta!!!

Kategori: Recept

Fastnade vid datorn i några timmar upptäckte jag när magen satte igång att kurra.
Hade ju tagit fram kycklingfilé ur frysen igår, så det blev det idag tillsammans med pasta,
röd o grön paprika, gul lök o min egen champinjonsås.
Med andra ord hitta jag på en icke avancerad maträtt
som alla kan klara av att laga och god var den dessutom.

Har såklart lagt ut receptet i min matblogg..."Täcke på pasta"...döpte jag den till!!



http://www.mariesrecept.blogg.se




Internetleverantören!!!

Kategori: Tankarna flödar

För nästan 2 timmar sedan så sitter jag mitt uppe i mitt lilla projekt och vad händer. JO, internet försvinner. Har gått här och väntat på att det skulle komma tillbaka, och äntligen kom det nu.
Tur, för annars hade jag ju fått ringa och höra vad problemet var.

Som tur är så är det sällan mitt internet strular, och jag har haft samma leverantör i lite mer än 8 år. Mitt mobila bredband som jag hade till laptopen skickade jag ju tillbaka för snart 2 månader sedan, kände att jag använde det för lite för att det skulle vara löndande.
Bara och skaffa igen om jag skulle ångra mig.

Nähä, får väl gå och ta bort handduken från mitt nytvättade hår. Har ju alltid den minst en timme, för om jag skulle låta det hänga och torka direkt så skulle ju hela min tröja bli dyngvåt, och det är inte bra, man fryser och sånt. Men så är det att ha hår ner till rumpan...Och JA, det är äkta, får väl ta lite kort på det och lägga ut kanske, eller vad säger ni???
Har ju lagt ut nån bild tidigare, eller ja...nog bara en tror jag....





Detta är inte klokt

Kategori: Jag o min vardag

Fick ju nya fönster i min lägenhet i maj och för nån vecka sedan var killen här och satte upp plåten utvändigt. Jag sa då till om att det drar in under fönsterna i springorna, han mena på att det inte skulle göra det mer nu pga att han tätat och satt plåt. Jaha men murbruks kakorna som trillat av när dom bröt bort de gamla fönstret då. Nädå, de skulle han absolut inte täppa till.
Vilket resonemang, väggen under fönster är ju sönder och så ska de inte se ut.
Har frossat här hemma varje dag i en hel vecka nu, så igår kände jag under fönster i sovrummet och snacka om att det drar kallt där, handen blir iskall på en minut. Tog in min digitala termometer och la den i sängen som står intill väggen vid fönstret och efter nån timme kollade jag och den visade på 16 grader, inte normalt precis.
Har ju gått och lagt mig med värmeljus tända och somnat med dessa, farligt..jag vet..men vad gör man, kallt ju.
Så idag ska jag försöka få tag på husägaren så de kommer och täpper till springorna, om inte så får jag väl själv gå och köpa nån tätning och spruta dit.
Kan ju inte ha det så här, det blåser ju dessutom väldigt kraftigt idag. Man känner hur det drar i både sovrum och vardagsrum.
Tänk sen när vintern kommer, hur kallt kommer de inte då att bli...brrrrr..bara jag tänkter på det. och ändå är jag inte alls frusen av mig faktiskt, varmblodig som bara den.
Men betalar man hyra så ska man minsann ha valuta för pengarna oxå.
De bytte ju fönster efter flera års "tjat" från alla hyresgäster att det drog in runt alla fönster, och då ska de fan inte vara värre nu ju, för det är verkligen värre.

Så nu ska jag ringa lite samtal och se om jag kan få rätsida på detta







Hålet under fönstret och fönsterbrädan intill väggen så att säga. Det är inte bara stort, utan djupt med, kan sticka in halva mitt finger där

Bättre sent än aldrig

Kategori: Jag o min vardag

Tog en sen dusch och vad händer? JO, jag blir på sånt städhumör. Så jag tar duschslangen och spolar av hela badrummet och därefter så torkar jag av allt, så nu kan man verkligen säga att det glänser där.
Sen fortsätter jag och städa vidare lite här och var. Det kallar jag ett sent ryck, äntligen är min energi tillbaka. Hoppas jag vaknar så imorgon med för dammsuga och torka golven är lite väl sent att göra nu kan jag tycka. Fast egentligen inte med tanke på att en del av grannarna inte vet vad tyst är när det är sen kväll och natt. Men jag tänker inte vara som dom. Så jag är snäll och tar det imorgon.

Har även kollat av frysen, kylen och skafferiet om något fattas och det gör de inte, utan där är middagar i frysen fram till jul, härligt.
ja ni minns väl inlägget om min fryslista som jag har på kylen så jag lätt kan bestämma vilken midda jag vill ha för dagen, sen är det bara och leta upp var det ligger, vilket jag oftast minns exakt var allt ligger.

Jag är tokig i att handla middagar när det är billigt med kyckling och kött, samma gäller bröd, massa pålägg och färska grönsaker, konservburkar.
Men har nu bestämt mig för att inte handla ett dugg mer denna veckan och helst inte nästa heller, som det ser ut nu så behöver jag inte köpa något alls mer denna månad, inte ens potatis och grönsaker verkar det som.

Nä, nu ska jag röja vidare en stund till, hörs imorgon...










Nam nam gott

Kategori: Smått & Gott

Köpte ju billig benfri skinkstek på Ica idag, så den skar jag i tunna skivor och fick skink snitzlar istället. Så det fick det bli till middag idag tillsammans med potatisgratängen som blev över igår, och såklart en sallad till detta.



FARLIGT GODA!!!!!

Kategori: Smått & Gott

Var på Ica och skulle ha lite frukt och sådant, gick förbi chipshyllan och ser kebabchips och tänker.."hmm, kan de verkligen vara goda"!! Och då ser jag några andra nya som heter Sourcream Italian Cheese och tänker; "alltså dom måste ju bara vara riktigt goda"!!
Så jag köper en sådan påse eftersom det är planerat att jag och en kompis ska ha en riktig myskväll, med massa gott och film nu i veckan.

Kom hem med chipsen och vad händer..JO, jag bara måste testa dom..hihi... och fy fan (ursäkta) vad goda dom var.

Precis när man får in chipset i munnen och börjar tugga påminner de om sourcream, sen går det över till att smaka parmesan och när man tuggat klart och sväljer så känner man en svag smak av svartpepparn.

Så jag har bara en sak att säga:

NI SOM LÄSER DETTA MÅSTE PROVA DESSA CHIPSEN


Hej och hejdå måndag

Kategori: Jag o min vardag

Måndag och ännu en ny vecka, hade planer för idag. Men är helt orkeslös, min energi är som bortblåst. Känner mig helt hängig och vissen, frusen och slö. Undrar vad detta beror på.
Bara jag inte håller på att bli sjuk.

Får väl se om jag kommer igång senare.





10 år sedan

Kategori: Tankarna flödar

Idag är det 10 år sedan som terrorist attacken var ang World Trade Center. Och jag har såklart följt så gott som varje minut alla timmarna det visades på Svt 1 idag.
En fin och rörande ceremoni. Det kändes som det var igår det hände. Detta har verkligen satt sina spår. Så jag kan inte finna ord i att skriva hur jag känner för detta så jag slutar här.
Minns när det hände och att jag följde varenda minut på tv den dagen, även följande dagar. Gick inte ens ut, ville verkligen inte missa nåt alls för det var så hemskt och rörande, man kunde lixom inte fatta att det hade hänt.
Vad rör sig egentligen i huvudet på självmordsbombare?! Förstår inte hur man kan ha så mycke hat i sig så man offrar sitt liv för något sådant.
Eller jo innerst inne gör jag väl det, det är för all okunskap i världen och sen det här md religioner, själv så tillhör jag inte nåt alls, jag är inte troende alls. Jag tror på det jag ser/sett och kan/har tagit på.

Oxå var där en man som blev intervjuad på tv idag som överlevt attacken mot Pentagon där han jobbade då, fast ärr efter 35 % brännskador i ansiktet, på armar, magen, ryggen, ben och stjärten och att hans fru var med i den flighten som flög rakt in i pentagon. Han sa så här:
"Bättre att leva vidare och hylla de som dog än att sörja för annars har terroristerna vunnit!
... Något i den stilen sa han...









Den 11 september 2001 lär nog aldrig någon glömma

Uppdatering var de ja

Kategori: Jag o min vardag

Rätt sent i fredags fick jag och en tjejkompis ett ryck att dricka lite hemma hos mig så det gjorde vi, sen ville hon åka till Helsingborg, jag stannade på hemmaplan och var på krogen och efter det hamna jag på en efterfest tillsammans med trevligt folk och kom hem på lördagsmorgonen strax innan halv 6. Ja det var det hela, tog några kort oxå men känns inte som de passar och lägga ut här

Och hela lördagen var ju då som sagt super super lugn. Vilket jag kände att jag behövde. Och NEJ, jag var inte bakis, fortfarande aldrig varit i hela mitt liv.

Såg  3 bra filmer igår som jag gärna tipsar om:

* Skeleton Lake
* Assassination Games
* Hanna


Nu ska jag hämta sista tvätten och fixa lite här hemma, sen får de bli sängen och lite film. Känns som det kan vara ett bra avslut på denna veckan...










Tog slut för fort

Kategori: Jag o min vardag

Middan idag blev potatisgratäng, vitlöksbiffar och sallad.
Så saftigt och gott, de sa bara poff så var tallriken tom..haha..blir så när det är för gott.
Ni känner väl igen de va? Hehe, fick gratäng över och tänkte ha den imorgon.
 
Denna gratäng är min egen ju och finns utlagd i matbloggen om ni vill prova och göra den.

http://www.mariesrecept.blogg.se







Nu är de snart dags och titta på "Idol"!!!











Kära läsare

Kategori: Jag o min vardag

Nu undrar ni kanske var jag tagit vägen, jag är här och lever. Tog en paus från allt igår och hade de bara mysigt i sängen med massa film, men andra ord gjorde inte ett skit..haha.

Senare ikväll kommer massa uppdaterings inlägg, kan nog blir en 3-4 st på raken där känns det som.
Men just nu är de kolla mina söndagsserier på tv och fixa en midda som gäller, tvättar ju oxå.

Så vi hörs senare...



RÄKISAR!!

Kategori: Jag o min vardag

Som alla vet så gillar jag räkmackor på lördagar, och idag är det ju en sådan dag, enda skillnaden är att jag inte gjort dom dagen innan. Utan..slängde in en baguette i ugnen och kokte några ägg och fixade till min lördagsfrukost precis nyss






Återkommer om kvällen igår lite senare...sååå hungrig nu ju





Det var inte meningen

Kategori: Fest/Party

Kände mig tung i huvudet och frusen så jag gick in och la mig i sängen, efter kom Smulan och la sig tätt intill och där låg vi och mös tillsammans.
Och rätt vad det var så är det 2 timmar senare....OJ, jag råka visst somna..haha.
Var nog lite trött och sånt där. Inte sovit så bra inatt heller.

Pigg är man nu i alla fall och svinhungrig. Så vad gör man då för mat, hur jobbigt som helst och stå och kocka länge när magen kurrar och har sig. Vill ha mat nu ju, ja nu på direkten och inte om ett tag...stackars mig..haha

Blev bjuden till Hässleholm nyss oxå till en vän, men får säga nej, det blir för sent innan jag är klar här med mat, dusch osv. Tror jag...



Smulmys!!!

Kategori: Smått & Gott

Smulan gillar verkligen sin nya säng jag köpte till henne igår.
Det syns väl




Ingen rolig meny

Kategori: Jag o min vardag

Varit ute några timmar i ärenden och cyklat lite med mamma.
Hon skulle ju bjuda mig på Buffé på Kinarestaurangen idag, men när vi kom dit så var dagens 5 rätter m m inget vidare alls. Ingen sån där mat som man kände.." åå de ska bli gott", så vi bestämde att kolla in nästa veckas lista på hemsidan och se om där är något som faller oss i smaken.

Träffade en f d arbetskompis som jag inte träffat sedan hon slutade (en månad innan mig), härligt och höra att hon hade jobb igen på ett kontor och att hon trivdes och att cheferna är snälla. Jämfört med vårt gamal jobb, där man inte visste när de skulle stå bakom ens rygg och spionera och massa annat. Jag personligen påverkades aldrig av detta, men många andra som jag jobbade med mådde dåligt av detta.

Idag börjar finnkampen, något jag måste bänka mig framför tv och se, så tänkte hitta på nån god mat och äta till det. Kanske prova och göra egna pommes, får se senare.



Fredag igen

Kategori: Tankarna flödar

Jaha så har vi då fredag igen, tyckte de var fredag precis ju. Var tog denna veckan vägen. Kan man undra, för nu rusar ju verkligen veckorna bara fortare och fortare ju.
Inte så att de gör så mycke, för jag gillar hösten och vintern när det blir mörkt tidigt och man kan mysa hemma om kvällarna.
Men mindre bra att tiden går fort är för att även mina dagar på a-kassan rusar iväg, okej nu är det ingen panik alls på den fronten eftersom jag har hela 10 månader kvar att få stämpla, men tankarna går ändå åt det hållet att man ju vill ha ett jobb innan de tar slut. Som det är nu med lågkonjukturen och som det sägs om framtiden just nu så ser det mörkt ut på arbetsmarknaden.
Irriterande är att jag för en månad sedan kunde fått ett jobb rakt av om jag bara hade haft körkort, tankarna går ju åt att skaffa ett, men just nu känner jag att jag verkligen inte har råd och sen är det ju även så att jag vet inte om orken och lusten finns. Jag menar, tänk så skriver jag in mig på körskolan oxå känner jag att jag inte fixar det här med att tvingas plugga in en massa, det är lixom inte min grej det här med att lära mig genom att plugga.

Ja ja dessa små "problemen" löser sig väl så småningom gissar jag, som med allt annat i mitt liv.
Går inte och är deppig och negativ, det finns inte i min personlighet, det är inte jag.

Jag är alltid glad och positiv och går alltid min egen väg oavsett alla andra.
Och nu när jag ändå är inne på detta med andra så kan jag ju säga att DU som springer runt på byn och säger massa om mig som jag skulle ha sagt om ett visst antal personer. Hur orkar du? Den gången det är du som själv som sagt allt det du påstår om mig. men vet Du vad, jag blir bara så mycke mer än dig ju mer du håller på om mig itsället för att att Du har ett eget liv.
Den som snackar om andra är en person som inte har ett liv och inte trivs med sig själv. I detta fallet är Du en sådan person som hela tiden söker bekräftelse och vill skapa intriger. Finns många såpor på tv som man tycker mindre om, men Du skapar verkligen en egen, den sämsta av alla till och med. Hoppas bara att du en dag vaknar och skaffar dig ett liv, för mitt lär Du aldrig få vara med i igen eller ta del av. Fast Du smygläser min blogg och berättar för andra att de ska kolla vad jag skriver, gör så för en del av detta har gjort så att jag har runt 1000 läsare varje månad nu. Så jag vill ju påstå att mitt liv måste vara väldigt intressant då ju.

En ful/dum/omogen kommentar från personen eller dennes vänner skulle inte förvåna mig alls ang detta inlägg, men det bjuder jag på. Det är MIN blogg, jag skriver vad jag vill, vill Du och dina vänner inte läsa vad jag skriver så strunta i att läsa.





Uggs eller hur?

Kategori: Kläder

Nu har jag hittat en sida med mina skor/stövlar jag vill ha.


http://www.uggsinfashion.com



Ville haft såna där uggs förra vintern, men fick då inte tag på min storlek. Har nu hittat en sida som har barnstorlekar. Så denna gången ska jag väl få till det med ett par i storlek 34-35.
Svarta såklart, har ju hittat en snygg svart vinterjacka oxå, finns i ett tidigare inlägg.




Hur är vissa människor funtade???

Kategori: Tankarna flödar

Fick ett långt mail från en kille på en sajt, vilken kan kvitta, men hela mailet antyder till sex, våld osv...riktigt äckligt, läste först bara lite, men var sen tvungen och läsa hela, för det är så sjukt. Ett skämt eller allvar kan man undra. Fast alla vet vi ju att ingen är lik den andre, men de här tar priset. Har som tur väl aldrig varit i närheten av en person som är så här.

Delar med mig av mailet, läs om ni vill, men som sagt varnar för sjuka saker:




Hej, du. En äkta loserkille på 26 år från södra Stockholm här. Som kille vet jag att jag mycket aggressivt måste söka upp er tjejer/kvinnor, för ni gör verkligen inte det. Faktum är at ni ytterst sällan svarar alls, och då nästan alltid negativt. Nåja. Jag gör helt enkelt så att jag listar några fantasier som jag tänder på och ser om du matchar någon av dem. Kan även tänka mig kombinationer av dessa:

* Skulle vilja bli inneboende hos dig och din pojkvän och höra er ha sex men aldrig få vara med själv, annat än kanske slicka upp satsen eller "städa upp".
* Skulle vilja få mina möjligheter att runka begränsade rent fysiskt, med "kukfängelse", till vilken du har nyckeln.
* Skulle vilja tvingas suga kuk/svälja medan du leende ser på.
* Skulle vilja bli "peggad", alltså knullad med strap-on-dildo.
* Skulle vilja bli smiskad/piskad hårt.
* Skulle vilja bli allmänt förnedrad fast privat... helst inte öppet... även om tanken är lockande. Typ bära för små tröjor så man ser min feta mage, eller ha kvinnokläder på mig och handla... och sådant...
* Skulle vilja bli pengaslav igen. Har varit det några gånger i mitt liv, men fast det var otroligt upphetsande kände jag mig alltid otroligt dum efteråt och ångrade mig. Men är fattig nu, så det går inte speciellt bra.
* Skulle vilja låtsas vara din bäbis och bli bytt blöja på och så under en helg eller dylikt.
* Skulle vilja bli "utpressad" genom att du får någon bild eller video på mig och all personinfo som du sedan kan använda mot mig och lägga ut på nätet så jag blir för evigt utskämd om inte jag gör precis exakt som du säger. Fast detta är också något jag känner att jag bara inte vågar göra...
* Skulle allmänt vilja vara din undergivne bitch på något sätt utan att få sex.
* Skulle allmänt vilja bli psykiskt nedbruten/mobbad av dig och hånad som den loser jag faktiskt är.
* Skulle faktiskt vilja få olika former av sex också, men detta känns så osannolikt att vi kan skippa den punkten.

Förmodligen har jag glömt en massa saker nu. Men du kanske inte ens orkat läsa allt detta. Nåja. Jag hoppas verkligen att du är intresserad av något/några och svarar.
 

Sånt här gör mig så trött

Kategori: Tankarna flödar

Huvudvärken/migränen började ge sig till känna för några timmar sedan så jag gick och la mig, efter läkares ordination. Att gå och lägga sig efter intag av värktablett ska vara det bästa, så denna gången gjorde jag det direkt och somnade en timme och när jag vaknade kändes huvudet riktigt runt, men kan ju säga att det kändes 1000 ggr bättre än innan jag la mig.

Men innan jag fick min vila fick jag ut i trappan och "skälla" på barnen som lekte i trappan, inget ovanligt, händer ju nästan dagligen och alltid är grannens barn ovanpå inblandade. Och denna gången var dom 5 barn ute i trappan ovanpå så jag sa åt dom att trappan inte var någon lekplats och att de hörs och ekar in i lägenheten och skär i öronen.
De svara nåt med "att de ska gå in" eller vad det var dom sa.
Jag stänger dörren och står kvar och kollar i mitt dörröga pga att jag inte litar på att det blir så. Och vad ser jag då...JO, ett av barnen kommer nerför trappan och säger "håll käften kärring" och spottar mot min dorr.
Jag öppnar snabbt och blev riktigt förbannad så jag ryter till "de där såg jag" och säger åt honom att hämta sina föräldrar, en större pojke kommer ner och ber om ursäkt för att de var i trappan men att dom har besök och deras föräldrar inte kan han ha alla inne.
Alltså vad är detta tänker jag. Så jag svarar med att de har inte med saken och göra, så som den lilla pojken gör så gör man inte, ni får inte leka i trappan.

Eter en liten stund blir det tyst och nu har det börjat igen, men tack o lov inte som innan.

Behöver jag säga att dom är araber. Alltså jag är absolut INTE nån rasist alls, alla människor är lika värda. Men det är så typiskt att de värsta till att inte visa hänsyn och respekt för sina grannar är just folk från dessa länder.
Bara för att dom inte ska sova på natten eller upp tidigt och kan hålla på och störa alla tider på dygnet, så innebär ju inte det att deras grannar är likadant.
Min granne vägg i vägg säger samma som mig, vi båda sa en gång nästan i munnen på varandra att det lät som elefanter som rullar bowlingklot och som om det är runt 30 pers däruppe och pratar med en meter stora bokstäver.
Sådant här är inte acceptabelt, har sagt åt föräldrarna så många gånger.
De har ju kastat in fruktskal, papper och annat på min balkong, skakat mattor när man varit  där ute, spottat så de träffat mina vänner på armen, ja listan kan bli lång.
Har klagat hos hyresvärden, men han bryr sig ju inte precis...*suck och åter suck*.

Ska man hämnas? Nä de går inte, för dom är så nonchalanta. Jag är inte sådan, har långt tålamod, men nu börjar bringaren bli full.
Och flytta tänker jag inte pga dom, jag har bott här i lite mer än 8 år, medan dom kom lite innan julen-10.








Satt fint en dag som denna

Kategori: Jag o min vardag

Har ofta lite färdiga maträtter i frysen som jag kan ta till då och då eller när jag gör storkok. En del middagar går inte och göra så det bara räcker till en gång till en person, som t ex. soppa, köttfärssås.

Så idag tog jag fram min egen kött & grönsakssoppa. Perfekt väder för det idag.
Grått och skurar då och då och endast 14 grader varmt.
För min del så är det inget kallt väder, men ganska hettande och äta soppa om det är för varmt ute.




Smått och gott i massor

Kategori: Jag o min vardag

Sådärja, då ska jag avslöja var jag varit..hehe

En som både mamma och jag känner frågade mamma i morse om vi skulle köra till Förmedlingen i Tyringe. Och klart vi ville det.
Så nu har vi varit där, där finns massor med olika avdelning, allt från hygien, kläder, torrvaror till möbler. Och riktigt billigt är där oxå. Man kan gå där i flera timmar och titta.

Mina köp idag blev; pärm, pennor, bakplåtspapper, parfym, block, kryddor, vitlök i marinad, soppor, hänglås, plastpåsar, dusch, rakhyvlar, en kattbädd, ett fräckt toapapper som jag bara ska ha som prydnad på toaletten m m.









Coolt toapapper va? Det fanns med sedlar oxå, men tyckte detta var klart fräckast.








Go'morron världen!!

Kategori: Jag o min vardag

Har nog början till migrän idag känns det som. Hela 6 dagar har jag fått vara fri från detta nu. Så hoppas det blir korlivat denna gången om det bryter ut.
Tänker i alla fall utmana ödet och åka iväg på lite äventyr som jag blev erbjuden för en liten stund sedan. Var? Ja de får ni veta när jag kommit hem, snällt va? Haha




Ögongodis är väl aldrig fel!!!

Kategori: Ögongodis

Eller vad säger ni, är inte dessa killar just såna man kan sitta och dräggla för...haha.
Även om inte utseende är allt.
För min del så är ögon något jag tittar på först och verkligen faller för.
Och då är de ju inte fel heller att alla dessa har just det.
Men nej jag faller såklart inte för dom..haha..kändisar är inte min grej precis.
Och oftast är dom ändå upptagna.
Men titta, dräggla osv är ju inte förbjudet...





Kan om jag vill

Kategori: Smått & Gott

Suttit och lekt lite i mitt fotoprogram. Går framåt nu minsann. Så dumt att jag inte gjort detta innan när jag vet hur kul det är.

Har tagit lite foton på största delen av min lägenhet
och gjort ett kollage som jag tänkte dela med er läsare.

Finns väl en del som borde rättats till, som t ex; en bäddad säng, ingen disk i diskstället, oxå nåt som låg på golvet o sånt där.... Men det bjuder jag på denna gången..haha!!!


Snällhet vs Godhet

Kategori: Tankarna flödar

Tänk så många snälla människor det finns som oftast aldrig får någon uppskattning för detta. Sen om det i efterhand sägs att den var för snäll, ja då heter det att den var för dum för att veta sitt eget bästa. Men det är faktiskt så att det finns genomsnälla människor som verkligen ställer upp för nära och kära utan att vara dum. En sådan människa är en varm människa med ett hjärta av guld och en normal hjärna.
Visst..sen finns det människor som utnyttjar dessa till max, och sådant förstår jag mig verkligen inte på. En riktig vän ställer upp i alla lägen och får "betalt" tillbaka på samma sätt.
Hur många såna vänner finns det egentligen i varje persons liv???
Själv har jag några stycken sådana och det känns bra och man behöver inte ha massor med såna vänner. Huvudsaken är att man vet var man har varann och inte sviker förtroendet.

Genom åren har jag själv sållat bort många s k vänner just för att de inte varit äkta, utan stannat hos mig pga min godhet på alla sätt och vis. Jag ställer upp med låna ut saker, lyssnar som den goda lyssnare jag är o ger tips o råd om de behövs.
Finns några som bara sugit energi ur mig och de finns verkligen inte i mitt liv längre.

Inget negativt alls med detta, bara en tankegång efter ett långt telefonsamtal nyss med en fin vän som oxå råkar ut för det här med utnyttjande av hennes godhet.

Jag är alltid glad och positiv och ser inte ner på folk eller dömer utifrån det jag ser, och nåt jag absolut inte gör är att lyssna på vad andra säger om andra, jag bildar egen uppfattning, och skulle den sen visa sig att "skitsnacket" var sant, ja..då får det vara så. För att döma nån på förhand finns inte i min värld....








Hur tänker folk

Kategori: Tankarna flödar

Läste precis om flygplansolyckan med ett hockeylag från Ryssland där svenska Stefan Liv spelar.
Inga uppgifter finns ännu om han var med.
Men läser på facebook om folk jag känner som lägger ut länken till annonsen i expressen och sedan kommenteras det hit och dit. Och en skriver "tänk om det hade varit Rögle".
Hur kan man bara ens tänka så, vadå skulle Rögle spelarna vara mer värda som individer än det ryska laget? Nej verkligen inte!! Alla människor har lika värde, utan att behöva gå in på riktigt sjuka människor som gör sådant man inte ska och får, men ni fattar nog vad jag menar.

Blir riktigt irriterad och chockad när folk jag känner osv uttrycker nåt så dumt. Riktigt kallt och egoistiskt tycker jag...

Här nedan har ni länken på om de senaste ang kraschen...



http://www.expressen.se/nyheter/1.2553318/kant-ishockeylag-i-flygkrasch-42-doda





Det var ju lite kul

Kategori: Smått & Gott

Suttit och lekt lite med min bloggs utseende, men har nu kört fast lite. Men det blev i alla fall lite annorlunda. Så vad tycker ni. Första gången jag provat vad jag kan minnas.
Men jag ger mig inte, ska lyckas göra en ny design inom kort hoppas jag.
Ska bara klura ut det här med bilder och att man kan variera med texten på olika sätt.

Tacksam för tips om någon har!!!!







Denna är ett MÅSTE att prova

Kategori: Smått & Gott

Alla vill vi ju att våra kläder ska lukta gott när de är nytvättade, och ibland kan det vara lite svårt med och välja vilket sköljmedel man vill ha.
Man står där i butiken och öppnar flaska efter flaska och luktar på och har svårt och bestämma sig. Men när man väl funnit sin favorit så kör man på den. Känns de igen?!?

På Netto har dom haft ett sköljmedel sedan ca 1 år tillbaka titt som tätt nu för 10 kr, en liter för endast 10 kr och det luktar så supergott.
Hittade den idag igen och köpte 4 flaskor. Bra och bygga upp ett lager ifall den tar slut i affären, sånt man aldrig vet ju.





Har NI inte provat detta, så gör det, lovar att det luktar hur gott som helst....

Det tar emot...

Kategori: Smått & Gott

....ja enormt mycke tar det emot, men med tanke på bilden jag nu kommer och lägga ut, så får jag väl erkänna att jag har fått ett litet beroende.

Eller vad säger ni?

Rätt solklart kan jag tänka mig att ni tycker, men en 2-pack kostar ju endast 5kr,
kan man stå emot då...Nähähä minsann, klart man inte kan..haha.





De är ju så billiga så jag skulle inte förvånas över om jag tar en runda till Netto igen under veckan för fler sådana här. Vad tror ni???



Hej Hej

Kategori: Tankarna flödar

Absolut att hösten är här, det är grått och trist ute. Men som jag sagt innan så gillar jag verkligen den med alla sina skiftande färger.

Vad händer idag då?
Tror det blir till Netto en runda, och sen funderar jag även på att besöka biblioteket och se om de har en bra bok som handlar om webbdesign, vill ha nåt riktigt snyggt till min blogg.
Läst masor på nätet men känner att jag inte riktigt har orken/lusten. Med en bok att läsa så kan man inspireras mer. Fast det bästa hade ju varit om någon kunde hjälpa mig att bygga min header osv. Men ser tyvärr mörkt ut med det, ingen av mina vänner kan sådant..*suck*.
Om någon läser detta och är duktig på det osv så får ni gärna kontakta mig på min mail som är:

[email protected]

Kollade min statistik igår över läsare varje dag här och upptäckte att jag har drygt 1000 läsare per månad nu, riktigt kul. Men fortfarande är det så att frågan är fri att fråga mig om vad ni vill, ge tips om vad ni vill läsa om osv. Jag är öppen för förslag. Hittills har ingen gjort detta och då tolkar man det i alla fall som att ni gillar det jag skriver och lägger ut i bildväg.



Är det någon som säger nej till detta?

Kategori: Smått & Gott

Funderade på en sak när jag låg där i soffan och tittade på "Halv åtta hos mig" och "Idol"
och åt min frukt.

Och det jag kom att tänka på då var om det verkligen finns människor som inte tycker om någon frukt alls. Finns ni verkligen?? Har svårt och tro på detta

Själv så kan jag äta hur mycke som helst, utom sånt jag är allergisk mot som persika, ananas, kiwi, banan, avocado, Ja dom där typiska tropiska sorterna, tyvärr.

Full fart idag minsann

Kategori: Jag o min vardag

Har städat hela sovrummet och då menar jag dammat och torkat av allt, plus sorterat bort sådant som är onödigt och ha där, sen fick även köket sig en omgång medan jag hittade på en ny maträtt.
Nu är det bara vardagsrum kvar som jag tänkte ta i varje reklam när jag ska kolla tv några timmar senare. Ja under tiden det är tv med ju, för till "Idol" går detta eftersom man inte måste titta varje minut, funkar så bra att lyssna med och slå blickarna mot tv:n mellan varven, huvudsaken är ju att jag inte missar nån bra talnag. Perfekt och förena nytta med nöje.
Och toaletten tar jag samtidigt som jag duschar eftersom duschslangen är så bra till att duscha av allt med och sedan är det bara och torka rent typ.

Här har ni min nya maträtt som jag döpte till 
  
"K & G á la Fluff" 

om ni tittar i min blogg så kommer ni och förstå varför jag valde detta namnet!!!

http://www.mariesrecept.blogg.se






Känner ni igen detta

Kategori: Smått & Gott

Är det nu som jag måste erkänna att jag fått ett dille/beroende? Nä, inte jag inte..haha

Créme Bonjour Gräslök är slut, kanske inte så konstigt med tanke på hur jag ätit av den,
så idag får det bli med vitlök.
Men alltså hallåå, det är ju så otroligt underbart gott med detta på långa baguetter som man skär i mindre bitar.

Klar idag tack

Kategori: Jag o min vardag

Idag hoppas jag på att bli klar med min stora storstädning, men gör absolut inget om det blir imorgon.
Har varit en runda på Ica med mamma, behövde lite för ett nytt recept jag tänkte fixa till idag, och som vanligt läggs ju sådant i min matblogg och inte här som innan.
Oxå köpte jag lite tv-godis, fast nyttigare idag. Galia melon och Physalis..gott, gott!!!
Frukt är alltid gott och de kan man inte äta för mycke av







En sak glömde jag ju...fy på mig

Kategori: Jag o min vardag

Dagens midda fångade jag ju såklart på bild.

Stekt kycklingfilé, hemmagjord potatismos och gröna bönor.



Fanns inte tillräckligt med tid idag till att skapa en ny maträtt, men kanske imorgon




Lugna kvällen

Kategori: Jag o min vardag

Tog en dusch och sedan gjorde jag mys i soffan med täcke, kuddar och lite tv godis och där har jag varit sen 19.30. Riktigt skönt faktiskt. Och lilla Smulan har oxå legat hos mig från och till.
Hon blir alltid så glad när jag ligger i soffan och kollar TV för då kan hon ligga på mig. Varför hon inte gör detta i sovrummet när man ligger i sänden vet jag inte. Men å andra sidan gosar hon in sig så nära hon bara kan och helst ända upp i ansiktet och sträcker ut tassarna över mig.
Så söt är hon den lilla busan.



Tog lite kort jag tänkte dela med mig av, mitt vardagsrum i olika vinklar.
OBS: en vissen blomma kom med i bild..haha..glömt kasta den.
Men, men..ni ser lite av hur jag bor i alla fall om detta är av intresse



Ska ta mer kort senare och lägga upp då och då, eftersom jag förutom matlagning gillar all slags inredning som jag helst gör själv som t ex; syr gardiner, målar krukor, arrangerar ljus med lite av varje, bygger saker osv.

En del glöms bort

Kategori: Smått & Gott

Skulle sätta in majsburk i skafferiet och fastnade där med att kolla av allt som jag har där.
Och bakom en del hittade jag kolor som jag köpte förra hösten. Totalt glömt bort dessa.
Men å andra sidan rätt så förståeligt eftersom jag inte är en godis människa och aldrig varit.
Äter kanske 2-3 hg per år.

Men nu hittde jag ju dessa kolor och tänkte att de får ju komma till nytta, så tog ett liters ölglas och hällde i dom där, och ställde sen glaset uppe på mitt databord. Så kan jag inte missa dom ju, kanske vänner som hälsar på vill smaka.


Kanske inte så mycke idag känns det som

Kategori: Jag o min vardag

Precis varit hos mamsen och klippt henne, hon blev nöjd som vanligt.
Känns som det inte kommer att bli så mycke bloggande idag faktiskt, har massor och göra i mitt hem plus en del på tv som t ex; "Halv åtta hos mig", "Idol", "CSI NY".


Bjuder på en liten höstbild eftersom vi är på väg in i den årstiden nu.
En årstid jag gillar väldigt mycke, den har så många fina färger.
Och sen gör det ju inte saken sämre att jag även är född på hösten, om exakt 37 dagar fyller jag år.




(en fin google bild)

Nu igen, hinner ju inte med

Kategori: Jag o min vardag

Måndag och ny vecka igen, veckan som gick stack verkligen iväg i 190.
Går alldeles för fort nu tycker jag. Det enda positiva är att vi kommer närmare vintern och jag får min efterlängtade snö.

Idag vräker regnet ner. Passar bra för mina planer för dagen.
Här ska de städas i massor, sen ska jag upp till min mamma och klippa henne under dagen.
Men annars blir det bara en sån där innedag med massor att göra i hemmet, såna dagar gillar jag.
Sen kommer det att vara superfint här, ja tills det är dags för en ny sådan omgång, om typ en vecka eller nåt..haha. Nädå, sånt här gör jag väl en gång i månaden ungefär.
Har ju allergi/astma, så därför måste jag ju vara noga med att hålla allt damm borta så gott det går.

Måste komma på nån midda med som jag är sugen på, funderar på att göra nåt med kycklingfilé, var ju ett tag sedan, detsamma gäller ris.





Lite här & Lite där

Kategori: Jag o min vardag

Är en sådan dag idag, att jag röjer runt här hemma mellan tv programmen, en timme paus mellan varje ju. Helt perfekt.
Undrar ni vad det är jag tittar på? Berättar fall i fall då:
* Pretty Little Liars
* One Three Hill
* Idol
* Hawaii five-0

Oxå har jag ju kollat lite friidrott VM oxå, vilket jag ju gjort en del hela tiden från start.

Tog mig en lättare midda nyss, något som jag verkligen gillar. Stekt fläsk och spaghetti, kryddade med svart- o vitpeppar, paprika pulver, vitlökspulver o aromat, kokt i grönsaksbuljong.
Supergott alltså

Huvudvärken lyckades jag idag bota med först en panodil och några timmar senare en citodon, läkaren sa ju att jag får prova mig fram för vad som passar bäst av det som jag redan har hemma och funkar inte det, så är det apoteket nästa. Efter det en uppföljning hos min läkare så att jag slipper gå med det så länge som denna gången. Orkar inte med det en gång till faktiskt.







En stund sedan.....

Kategori: Jag o min vardag

.......jag vaknade efter en sen natt/tidig morgon med CSI maraton på kanal 5. Och nu tänkte jag ta mig en liten sen frukost bestående av baguette, kassler och rökt lax. Känner av huvudvärken igen, 2 hela dagar som jag klarade mig utan den. Hoppas den försvinner snart igen. För idag hade jag tänkt städa som bara den ju.


Gott men farligt

Kategori: Jag o min vardag

Har ätit tacos och kollar serien "Angel" inne i min säng, tog en liten paus.
Usch så mätt jag är, tacos är riktigt farligt. Glömde tyvärr ta kort på dessa godingar.

Åter till "Angel"..Vet inte vilken gång i ordningen jag är på med att se den serien, kanske 20:e eller nåt ditåt. Men den är riktigt bra, och jag är nu på sista säsongen, så gissar att jag blir i sängen resten av kvällen för att se klart den.
Känns skönt att bara göra ingenting.
Imorgon har jag ju en hel del jag tänkt göra/ta tag i.

Så hörs vi inte mer idag, så får jag önska er en trevlig lördag kväll...
Ja jag hoppar över båda festerna jag var bjuden på.


Nästan alla drabbas

Kategori: Smått & Gott

"Dagen efter" är en konstig åkomma som de flesta känner igen.
Vissa ligger dåliga med huvudvärk och kräks.
Medan andra bara är hungriga hela tiden, detta kan man ju då kalla, bakishunger tycker jag..haha.
Jag hör ju till de lyckligt lottade och aldrig råkat ut för att vara bakis.
Men däremot kan jag äta hela tiden när det är dagen efter. Så nu tog jag nåt och äta.
Baguette (långa varianten) med Créme Bonjour Gräslök, riktigt gott.
Inte provat? Då säger jag att NI bara MÅSTE göra det!!!


Hittade den till sist

Kategori: Kläder

Nu har jag äntligen hittat vinterjackan jag vill ha.
999kr på
http://brandsinfashion.com

Så nu måste jag bara köpa den alltså...






Så fina dom är

Kategori: Jag o min vardag

Bild från igår hemma hos mig på mina fina töser, Emma & Malin. Kärlek på hög nivå.
Verkligen ett fint par som jag önskar allt gott.



Ska/ska inte!!

Kategori: Tankarna flödar

Mycke bra fråga, är bjuden på två fester idag,
och vet inte var jag ska gå eller om jag ens vill gå på fest idag.
Känns som en lugn lördag lockar mer faktiskt, fast klockan är ju inte så mycke så man vet ju aldrig om jag får ett ryck.
Den ena festen är ju mycke blandat folk som jag inte träffar och pratar med så ofta, så den hade nog varit kul att gå på. Medan den andra är mer vanligt folk som man kan utan och innantill.
Ja ja, får väl se när det väl blir kväll...

Det tog en snabb vändning

Kategori: Jag o min vardag

Efter att jag igår skrivit att mina vänner inte kommer utan jag får ha en lugn fredag så tog hela kvällen en snabb vändning.
Blev bjuden på en annan fest, men det var vid 20-tiden och kände att det var för sent och ta duschen och göra sig klar och gå dit sen hade tagit minst 30 min, går ju inte så fort än pga knäet.
Fick veta att det var karaoke på krogen, sms:a detta till Emma. Och efter några minuter svarar hon med att dom kommer.
Haha, där ser man vad som lockade, så det blev att dom kom i alla fall, blev ju inte så många timmar hemma hos mig innan det bar iväg till krogen. Men de gör inte så mycke, kul att dom kom.

Massa folk på krogen som jag inte träffat på ett tag så det var kul när de kom fram och snackade och sånt där.
Fick veta att en f d vän springer och snackar skit om mig, att jag ska ha sagt saker om andra som inte är sant. Förstår inte i nöjet i detta, att jag sagt upp vänskapen med personen innebär ju att den inte var något att lita på. Så varför kan då inte personen bara vara vuxen nog att ta det för vad det är. Fast klart, den gick ju inte att lita på och det visar personen ännu mer när denne kommer med osanning om mig, med andra ord var det ju helt rätt att säga upp vänskapen från min sida.
Så nu får personen hålla på att snacka bäst den vill.
Mina vänner vet att personen kommer med osanning gång på gång.
Så ibland kan det vara bra med krogen, och få lite info som man inte visste.
Brukar inte lyssna på sånt, men personen hade ju sagt de till en vän som i sin tur berätta för mina vänner

När krogen sedan stängt så hamnade jag på en efterfest inte så långt hemifrån, perfekt för då slipper man gå så långt när man vill hem.
Hem kom jag vid 5-tiden i morse.
Och idag är jag pigg och vaken och såklart inte bakis, bara otroligt hungrig..haha.
Så får väl gå och länsa kylen eller nåt.

Såhär får de nog bli

Kategori: Jag o min vardag

Blir ingen fest idag, annat kom emellan för mina vänner, men sådant som händer.
Nästa helg däremot har vi planerat att träffas och göra hela byn osäker..haha.

Så idag känns det som om det blir en lugn fredag för mig, rätt skönt faktiskt, även om det är underbart väder.

Finns smått pyssel jag kanske skulle ta tag i och göra, som att måla klart lite krukor, fixa bland mina foton i datorn, leka lite med photoshop så jag lär mig det igen, sen har jag ju mitt projekt med som haft paus pga huvudvärken.
Har lätt för att sysselsätta mig och är aldrig uttråkad så de löser sig nog.

Bereavement

Kategori: Filmtips




Såg denna filmen natten som gick, ganska rå och ska tydligen vara verklighetsbaserad.
Tyckte i alla fall att den var ganska bra, men en film jag inte kommer att se igen.
Vissa skräckisar ser man bara en gång oavsett om de är bra eller mindre bra eller jättebra.



Handling:


1989 blev sexårige Martin Bristol kidnappad när han satt och gungade på bakgården hemma i Minersville, Pennsylvania. Graham Sutter, en psykopat och enstöring, höll Martin fängslad på sin övergivna grisfarm, där pojken tvingades bevittna och delta i ohyggliga skräckupplevelser. I fem år förblev Martins öde ett mysterium, tills sjuttonåriga Allison Miller kom för att bo hos sin farbror Jonathan. När hon började utforska sin nya omgivning upptäckte hon att saker och ting inte stod rätt till på bondgården bortåt vägen. Hennes nyfikenhet rörde upp ett getingbo, fyllt av ondska och förtvivlan

Händelserik helg

Kategori: Jag o min vardag

Kanske blir en helg med full rulle.

Kompisen Emma("min dotter") sms:a innan att hon hade kli i kroppen..haha..så hon och hennes flickvän kanske kommer och festar ikväll. Detta vet jag efter 16-tiden då hon slutat jobba.
Mamma hänger nog oxå på oss då. Hon brukar vara med och festa, just för att hon inte är "gammal" och inte heller bryr sig om åldrar. Och mina vänner gillar henne.

Och sen blev jag bjuden till min granne Linda på födelsedagsfest som hon ska ha imorgon.

Så nu är frågan om man ska festa 2 dagar i rad eller bara ta idag. Får se lite beroende på mitt onda huvud, men sen jag vakna idag har det varit relativt lugnt..*peppar, peppar*. Och ändå somna jag vid 5 i morse och uppe igen vid 9.30
Och det där med att få huvudvärken tillbaka pga bakis, de finns inte hos mig.
Aldrig nånsin varit bakis ju.
Så festa 2 dar i rad går alldeles utmärkt för mig.



Undersökning med resultat

Kategori: Jag o min vardag

Har idag varit på vårdcentralen och träffat en riktigt bra läkare. Han ställde massa frågor, fick göra nerv och balans tester.
Och han kom fram till att jag har den svårare graden av migrän.
Så nu gäller det att hitta rätt mediciner som funkar på just mig för att kunna lindra detta, eftersom det är återkommande ganska ofta och dessutom ärftligt. Så min mamma och gammelmormor har gett mig detta, dumma dom..haha..nädå, bara skoja.
Skönt och få veta vad felet i 3 veckor varit med mig och att jag nu kan kanske kan hitta nåt som hjälper mig när det är dags igen, även om det kommer att innebära några dagars vila och lugn och ro när det händer.
Att det sitter i så länge är för att jag ahr ont i flera dagar och då sprider det sig till nacke, axlar och rygg och det enda som lindrar då är massage på dessa delar av kroppen, vilket jag ska få hjälp med av min sjukgymnast.
Hoppas verkligen att jag kan få ganska bra bukt på detta nu i framtiden även om det är nåt jag får lära mig och leva med.
Fast det är redan gjort, har ju stått ut i 3 veckor nu, och första gången jag fick sånt här är ju säkert 15 år sen, så dumt att man inte kollade upp det direkt.
Men det är jag det, söker läkare när det nästan är försent, alltid varit sån, typ...
"äh de går över".."finns de som har de värre"...äh det är inte så farligt, jag klarar mig"..osv osv.
Listan kan bli lång....

I alla fall ska jag nu träffa denna läkare då och då för uppföljning för att hitta rätt mediciner som funkar för mig.




Någon som känner igen sig i de där med att "noncha" att gå till läkare???

Bättre kunde det inte bli

Kategori: Jag o min vardag

Sådärja, då är mamma firad med min midda som jag hittade på själv.
Potatis varvat med en röra på stekt strimlat kött, röd och vit paprika, svamp och purjolök i ugnen.
Mamma riktigt njöt som alltid av min mat :) Roligt sånt, och hon är oxå en riktig höjdare på att laga mat. Nog henne jag ärvt det av tror jag, för mormor är inte sådan.
Fast mamma säger att jag är mer för mat än hon, och jag är ju dessutom självlärd i all matlagning, pga allt mitt experimenterande hela tiden.
Men nog om mig, detta är ju mammas dag, så lite bilder på maten ska ni såklart få se


VIKTIG DAG IDAG

Kategori: Jag o min vardag

Idag fyller min MAMMA år.

Jättemassa GRATTIS Till Henne!!!!

Ska göra midda och bjuda henne på lite senare. I födelsedagspresent fick hon en skinnjacka. Skulle köpa blomma med ju men hon har varit med mig ute i ärenden nyss och då kunde jag inte köpa de eftersom det ska vara en överraskning. Får se om jag cyklar ner senare pga denna eviga huvudvärken.

Ska i alla fall vila nu mellan maskinerna. Tvättar ju idag och tar även hand om mammas tvätt för att det är hennes dag. men även för att hon hjälpte mig de 7 veckorna jag gick på kryckor.