VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Snällhet vs Godhet

Kategori: Tankarna flödar

Tänk så många snälla människor det finns som oftast aldrig får någon uppskattning för detta. Sen om det i efterhand sägs att den var för snäll, ja då heter det att den var för dum för att veta sitt eget bästa. Men det är faktiskt så att det finns genomsnälla människor som verkligen ställer upp för nära och kära utan att vara dum. En sådan människa är en varm människa med ett hjärta av guld och en normal hjärna.
Visst..sen finns det människor som utnyttjar dessa till max, och sådant förstår jag mig verkligen inte på. En riktig vän ställer upp i alla lägen och får "betalt" tillbaka på samma sätt.
Hur många såna vänner finns det egentligen i varje persons liv???
Själv har jag några stycken sådana och det känns bra och man behöver inte ha massor med såna vänner. Huvudsaken är att man vet var man har varann och inte sviker förtroendet.

Genom åren har jag själv sållat bort många s k vänner just för att de inte varit äkta, utan stannat hos mig pga min godhet på alla sätt och vis. Jag ställer upp med låna ut saker, lyssnar som den goda lyssnare jag är o ger tips o råd om de behövs.
Finns några som bara sugit energi ur mig och de finns verkligen inte i mitt liv längre.

Inget negativt alls med detta, bara en tankegång efter ett långt telefonsamtal nyss med en fin vän som oxå råkar ut för det här med utnyttjande av hennes godhet.

Jag är alltid glad och positiv och ser inte ner på folk eller dömer utifrån det jag ser, och nåt jag absolut inte gör är att lyssna på vad andra säger om andra, jag bildar egen uppfattning, och skulle den sen visa sig att "skitsnacket" var sant, ja..då får det vara så. För att döma nån på förhand finns inte i min värld....








Kommentarer


Kommentera inlägget här: