VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

1609 x 5

Kategori: Motion & hälsa

 
5 mile på 1 timme och 20 min, riktigt bra med tanke på ett skadat knä. De gjorde Marielle och jag bra.
För er som inte vet detta med mile så är 1 mile = 1609 m
 
Så i kilometer blir de ca 8 km.
 
Gillade verkligen appen RunKeeper även om kvinnorösten babblar på om all info var 5e minut, men de går säkert och stänga av henne nånstans..haha
 
 
Synd jag inte hade appen i torsdags när vi var ute i 2 tim o 20 min, gissar på att den rundan var på ca 13 km, baserat på räkningen från idag
 
 
 
 

Gäster till bordet

Kategori: Dagens midda

Nu har mamma och mormor varit här på midda. Suttit och pratat lite och sånt i några timmar. Dom gilla maten skarpt. Kul...
 
Rörig kycklinggratäng heter middan idag som jag själv komponerat ihop för längesen, finns att läsa om i min matblogg, bara att klicka på länken så kommer du dit...
 
 
 

Innan Kl: 12.00

Kategori: Tankarna flödar

Allt detta har jag gjort tidig förmidda och med andra ord skapat världshistoria. Jag menar de är ju LÖRDAG..haha. Vad jag gjort? Jo jag har diskat, dammsugat, torkat golven, plus stekt upp över 1 kg färska champinjoner och plastat in i portioner för frysning, en del ska vara till middan idag.
 
Fy satan så flitig jag varit..haha. Tänk dammsugat en lördag förmidda..haha..kan inte fatt de själv. Messa mamma om det, hon tror jag slagit huvudet hårt..haha. Kan de vara så att hon har rätt..haha.
 
Känner mig så duktig och nöjd.
 
Middan ska förberedas om ett tag och sen ska vi äta gott. Håll utkik, inlägg om detta kommer senare såklart. Gott (god) mat blir det
 
Ikväll blir de promenad med Marielle, vi ska testa min RunKeeper app. Har bestämt en runda. Ska bli spännande och se hur lång den är.
 
 
 
 
 
 
 

Är detta jag

Kategori: Jag o min vardag

 
Såg precis en väldigt gammal bild på mig på facebook. Tänk att detta är jag, att man varit så liten, endast 11 månader på kortet. Helt otroligt, ja jag kan lixom inte fatta att det är jag. Ser mer ut som en docka typ.
 
 

Senil och dement kanske

Kategori: Jag o min vardag

 
Vaknar upp halv 9 och ser ett missat samtal på mobilen, kl: 05.20 har de ringt, tack och lov att jag sover med ljudlöst. Kollar in på hitta.se och upptäcker att det är från Kiruna, går vidare till ratsit.se, visar sig vara en 80 årig gubbe. Haha, han har då verkligen ringt fel, undrar om han ens är vid sina sinnes fulla bruk.
Nåja, ringer de igen nu när lur är på så får jag ju verkligen säga till om att han ringt fel och att jag inte känner någong 100 mil bort i Kiruna, eller är de kanske mer än 100 mil dit.
 
Tillbaka till halv 9, ja tänk att jag är uppe så tidigt en lördag. Men kunde inte sova eller ens somna om, vaknat flera gånger under natten, trots att jag somna ganska sent pga åskoväder.
 
Blev bara en film igår, "Act Of Valor", visade sig vara en verklighetsbaserad så den var helt ok.
 
 

Svårt val ikväll

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Nu har jag bestämt mig hur resten av kvällen ska se ut, gick genom mina alla flera 100-tals filmer och hittade 5 st jag inte sett. Så kör på dom så länge jag orkar.
 
* Act Of Valor
 
* ATM
 
* Tape 407
 
* The Ministers
 
* The Pact
 
 
Alla 5 verkar riktigt bra. Svårt och välja vilken man ska börja med.
 
Men nu stänger jag ner allt, tar katten och lite baconchips och aplesinjuice och bäddar ner mig i sängen. Så hörs vi imorgon
 
 
 

Fyra i rad!!!

Kategori: Dagens midda

haha, ja vad tror ni detta innebär? Jo att jag idag ätit Texasben för 4e dagen i rad, men idag hade jag även stekta nypotatisar, plus sallad och en yoghurt dressing.
 
Så då är frågan; Vad tror ni jag ska äta imorgon..haha????
 
Nä nä nä, inte mer texasben nu. Imorgon ska jag bjuda mamma och mormor på en midda som är ett egenkomponerat recept som finns i min matblogg. Vad, får ni se imorgon...
 
 

ävla åsna

Kategori: Jag o min vardag

 
 
ävla ävla  åsne vännen Sabina..haha..Hon snacka om en plan hon har ikväll med someone...hehe, men verkar som hon bangar(hade jag ju redan räknat ut). Men i alla fall så snacka hon lite vin och nu har suget satt sig..haha...fy fy på mig, ska inte..ska inte..ska inte!! Händer ändå inget i denna byn. Hade de inte regnat så förbannat kunde ju hon och jag rest iväg till "vår" lilla strand och myst några timmar...*suck*..ingen sol så långt ögat når.
Får hoppas på fler soldagar denna sommaren, kan ju lixom inte vara slut redan.
 
Här har ni henne (bilden), Sabina i egen hög person..aj aj nu skäller hon nog snart för att jag lagt ut denna bilden..hahahaahaha!!!
 
 

Syndar fredag

Kategori: Smått & Gott

 
 
Ja lite måste man ibland, så en munk och en cola ska jag avnjuta nu
 
 
Och fundera på hur jag kan dekorera/inreda med dessa 2 sötisarna, hitta dom på Ica för 10 kr styck.
 
 
 

En vecka har gått

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Och den har gått i rusande fart. Fredag igen men denna helgen ska vara lugn och alkoholfri. Duktig jag är, knappt festat på länge nu ju..haha. Planen är Hbg festivalen om 4 veckor, sen får jag se om de blir en dag in där eller alla 3. Man kan ju faktiskt åka dit utan och dricka nåt.
 
Händer idag då? Jo det blir städa klart eftersom jag inte hann det igår pga gjorde massa annat. Men så kan det bli ibland. Och gårdagen var en toppendag med så.
 
Måste ner till Ica en runda och köpta billiga färska champinjoner till morgondagens midda som jag ska bjuda mamma och mormor på.
Skulle egentligen rest till Väla idag men dom 2 orkade inte. Förståeligt, min mormor blir 83 i år och mamma är ju full av värk och annat trist. Kanske måndag istället
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RunKeeper

Kategori: Jag o min vardag

Tog precis hem programmet RunKeeper i min android så nu ska de tas tid och mätas hur långt man går varje dag. Kan va skoj.
Vet inte hur man tar en skärmdump på telefonen, men hitta en bild på nätet i alla fall på hur appen ser ut.
 
 
 
 
 
 
 
Tack  Jonas för tipset, tror detta kan bli riktigt bra :)
 
 
 
 

2 timmar & 20 minuter

Kategori: Jag o min vardag

Har ikväll varit ute och gått med Marielle i 2 timmar och 20 minuter. Helt underbar kväll.
Lurade iväg henne på en ny runda och blev visst lura, lurade mig själv med..haha. Hittade inte vägen vi skulle vika in på över en bro, kanske inte så konstigt, är ju lixom 14 år sedan jag hade häst och red däruppe. Så de blev en väg som tog slut långt in i skogen vid ett öde hus och där var det bara och vända och gå tillbaka.
 
 
 
Hade ni velat bo här mitt ute i ingenstans?
 
 
 
2 lador här som taget ur en skräckfilm om det hade varit mörkt ute
 
 
 

Skratta inte nu :P

Kategori: Dagens midda

 
 
Men vad tror ni jag nyss ätit till midda? Haha..just de...Texasben och sen STOR sallad. 3e dagen i rad, gott satan om jag får svära lite. Fast idag hoppade jag över de där stekta potatisarna.
 
 
 
 
 
 
 

Röda och söta

Kategori: Jag o min vardag

Sitter här vid datorn och stoppar i mig av jordgubbarna jag köpte idag. Funderar på det här med middag, tror jag hoppar över det. Blev ingen midda i Hässleholm, för varmt, så vi tog bara en liten fika med goda bullar med massa pålägg. Glömde ta kort...fy på mig.
 
Alltså de här med middag då, tror jag gör ett texasben idag igen och endast en sallad till. Brukar funka när det är för varmt med mat. Fast får bli senare ikväll, tror jag....
 
Har pratat med Marielle oxå om en PW ikväll, hon hänger på om hon mår bättre. Om inte får jag ta en ensam promenix, gick bra igår med musik i öronen. Även om jag nästan hoppade till när de kom en joggande karl förbi mig..haha. Synd att det inte var ett mumsigt lammkött..haha. Kanske Marie oxå hade sprungit lite :P
 
 
 
 

Detta trodde jag inte

Kategori: Kläder

Nyss hemkommen från Hässleholm och har minsann fått tag på ett par stretch jeans till. Alltså fattar ni, Marie har köpt 2 par jeans på mindre än 2 veckor..haha. Säkert 15 år sedan sist jag hade jeans, trivs bäst i cargo. Men dessa 2 paren känns riktigt sköna.
 
Har varit riktigt hett idag och är fortfarande. Skönt att solen är tillbaka, hoppas den stannar ett tag nu. Hörde ju att de skulle bli oväder imorgon. Mamma, mormor och jag har pratat om att åka till Väla.
 
Lindex mörkblåa för endast 200kr, hade kostat 499kr..så de kallar jag fynd.
Oxå såklart fler boxertrosor, tag 3 betala för 2, 138 kr.
 
 
 
Där var även massa stånd på torget och ett av dessa var fyllda med jordgubbar. Tror ni jag gick förbi utan att köpa? Klart jag inte gjorde..haha. 2 liter för 50kr fick följa med hem
 
 
Väl hemma med bussen fick de bli Ica en runda, lilla Smulan måste ju ha mer mat, plus sitt fredagsgodis.
Och idag hittade jag en tjej som jobbar där och frågade henne om mitt balsam. Hon var så snäll så hon gick igenom ett antal kartonger för min skull. Och såklart i den sista hon öppnade fanns mitt balsam. Den innehöll 6 flaskor. Tog alla. Billigt ju, 45 kr för 2 st.
 

Precis som jag trodde......

Kategori: Tankarna flödar

............så har antalet läsare ökat kraftigt sen jag länkade denna blogg till facebook. Vilket ju betyder att folket där är nyfikna..haha. Innebär oxå att jag inte behöver skriva några massa statusar som folk gör, även om jag sällan lägger status där. Tycker väl inte att man behöver dela med sig om allt där. Man hör så mycke om vad som händer med folk, dåliga saker då genom att sjuka personer vet var dom håller till och gör dom illa på nåt sätt.
 
Sen finns det ju personer som inte kan annat än "gnälla" och beklaga sig i sina statusar, och många av dessa har själva skapat sina problem och sitt dåliga mående. Men där finns ju "knappen" man kan trycka på att sluta prenumerera typ. Vilket är hur bra som helst. Och såklart att jag gjort det med vissa. Orkar inte logga in där varje dag och se massa "gnäll". Jag är ju själv alltid glad och positiv i allt och tar allt som de kommer, varken hoppas på saker och ting eller blir besviken. Tar det mesta med en klackspark, de som sker de sker. Okej, vissa saker kan man ju påverka till det positiva om det skulle vara nåt negativt. Men tror nog ni fattar vad jag menar med det, utan att behöva skriva i 10 min till..haha.
 
Ja nu när ni läst klart detta så vill jag bara säga att detta är ett tidsinställt inlägg eftersom jag är i Hässleholm

Lite äventyr idag

Kategori: Jag o min vardag

Nu har mamma tagit bussen/tåget till Malmö, jag valde att inte följa med. Hon ska bara dit och vända för att hämta upp mormor som kommer in från Trelleborg. Jag ska om ett par timmar åka in till Hässleholm för att möta upp dom, sen blir de en dag där inne i affärer och midda.
 
Ska bli jättekul, har ju  inte träffat mormor på 2 år om jag inte minns fel.
 
Och idag är minsann solen oxå framme och känns ganska varmt, hoppas det håller i sig hela dagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brunt äckel överallt

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
 
Sitter just nu och dricker en jordgubb/hallon/blåbär smoothie efter en 50 minuters PW i uppför och nerförs backar, känns bra för knäet, men fy för den första kilometern, alldeles fullproppat med bruna sniglar i olika storlekar. Fick ju gå och hoppa sicksack hela tiden. Riktigt äckligt. Och ännu äckligare om jag hade råkat trampa på en sådan. Brrr säger jag bara!!
 
 
Tiita, visst är min nya duk fin?  Är ju den jag köpte på Åbymarknad för endast 40 kr förra veckan
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Igår och idag men inte imorgon

Kategori: Dagens midda

Dagens midda avklarad, en repris på igår.
 
Texasben med stekt potatis och sallad.
 
Men imorgon så verkar det som det blir äta på restaurang. Vilket jag gör alltför sällan (läs typ aldrig). Men det har sin förklaring i att jag verkligen gillar att laga mat. Så om det tar 30 min eller 2 timmar, det kan kvitta.
Mat är kul... Ni som kollat min matblogg vet ju hur roligt jag tycker att det är
 
 
 
 

Mer texas

Kategori: Jag o min vardag

Mamma drog iväg mig till Netto..haha. Blev inom Ica med och köpa fler texasben, ni vet de jag åt till midda igår...*slurp*. Skulle köpt balsam oxå men allt var slut. Erbjudande om köp 2 för 45 kr, mitt är ju ElVital. Typiskt att det var slut, men blir lätt så när det är nåt billigt. Hoppas på att de får mer leverans innan helgen så jag kan hamstra hem lite. Börjar sina här, men schampo har jag massor sen sist jag hamstra. Långt hår ner till rumpan kräver ca 2-3 flaskor balsam på en månad om jag tvättar det varje dag. Har lyckats lära mig och stå ut rätt bra med att tvätta det varannan. Så stolt jag är..haha..ja jag menar, efter att ha tvättat det dagligen i nästan 30 år.
 
Nu ska jag på städningen igen, plus fixa midda
 
 
 
 
 

Funkar inte alls

Kategori: Jag o min vardag

Måste ringa tandläkaren, min nya bettskena strular. Den är mycke tjockare o klumpigare än den förra. Så fort den är på plats börjar jag klökas. Har provat och ta på den, ta av den med jämna mellanrum, men de går verkligen inte.
Men har i alla fall sovit natten som gick med min gamla skena, inget fel på den alls, bara att den är hårdplast och den nya mjukplast.
 
Kan ni gissa vad jag ska göra idag?? Just de, städa klart. Tycker ni att jag städar för mycke?? Nä nä nä, inte ett dugg..haha. Mina vänner säger så, men rent och fint hemma vill väl alla ha
 
 
 
 

3 dagar Texas

Kategori: Dagens midda

Fy satan vilken god midda jag fått i mig..haha
Texasben med stekt potatis (kokta nypotatisar) & sallad
 
Köpte en 3-pack på Ica igår, färdigmarinerade och bara att grilla i ugnen. Så nu har jag 2 kvar och frysen är proppfull, så ni kan kanske gissa vad jag ska äta 3 dagar i rad..haha..vet jag är galen. Men är de gott så är de.
 
 

Dåliga nyheter

Kategori: Jag o min vardag

Hörde nyss på radion att det ska bli varmare framöver men tyvärr regna i 2 veckor till. Mindre kul kan jag tycka. Lite planer spricker ju då tyvärr, men men...bara och se glad ut.
 
Nu har även köket fått nya gardiner. Varit en sväng på Netto och köpt hem lite mer bubbelvatten, 24 liter finns här nu, så nu ska jag väl inte törsta ihjäl..haha!!
 
Halva middan står i ugnen och ska förbereda de andra. Vad de blir för gott idag får ni se senare (som alltid).
 
Fortfarande städning som pågår här hemma. Känns riktigt skönt nu att det börjar närma sig slutet. Ja för denna gången :P
 
 
 
 

Små runda

Kategori: Jag o min vardag

 
Gjort egna köttbullar, 37 st blev det. Gott och ha i frysen och ta fram som pålägg på mackan eller som en söndagsfrukost med ägg, prinskorv och sill.
 
Städning pågår fortfarande, nya gardiner är på plats i vardagsrum. Köket kvar, men dom hänger på tork. Allt kommer och ta hela dagen känns det som. Fint kommer här att bli.

Tisdagsaktiviteter

Kategori: Jag o min vardag

Idag blir det storstädning, byte av gardiner och annat smått här hemma, Inget uteväder, så då tänker jag passa på att fixa i massor här hemma.
 
Man kan ju nästan tro att hösten är på intågande. Även om jag gillar snö mer än sol så vill jag såklart uppleva en varm och solig sommar precis som alla andra.
 
Fick igår veta att mamma ska ta tåget ner till Malmö på torsdag och hämta upp mormor som ska komma hit och stanna en vecka. Får se om jag åker med, dom skulle gå lite i Hässlehom oxå eftersom mormor aldrig varit där. Har ju mitt sommarkort, så känns som jag kommer att göra detta faktiskt.
Så blir en del ändringar i planerna denna veckan, men de gör inget. Träffar mormor alltför sällan. Ska bjuda henne och mamma på midda i helgen..."min röriga pastagratäng", recept på detta finns i min matblogg
 
 
 
Nä dags att sätta fart här, om ca en timme kommer mamma och hjälper mig upp med gardiner, inte så lätt ensam när fönster är brett och man är kort i rocken, endast 157 cm.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens

Kategori: Dagens midda

 
 
MIDDA!!!
 
Heter ju denna kategori, så....
 
Kvällens midda blev en kycklingsallad bestående av; kycklingfilé, tomat, gurka, isbergssallad, majs, paprika, ärtor, rädisor och rödlök.
 
Hade även en vitlöksdressing
 
 

Mjuk är bättre än hård

Kategori: Jag o min vardag

haha, eller hur....kanske inte i alla läge. Snusktänk där..haha
 
Nä men alltså nu snackar jag bettskenor.
Har varit och fått min nya idag, så mjuk och behaglig den var att ha på. Jämfört med den andra som är av hårdplast.
 
Så nu jäklar ska jag sova med den varje natt. VARFÖR? Jo för att jag gnisslar tänder kraftigt och biter ihopa stenhårt när jag sover, vilket ju sliter på tandytan, plus förra året lyckades jag bita sönder en kindtand i 3 delar, gick med tandvärk i 3 dygn och sov inget så ont jag hade och detta vill jag absolut inte vara med om en gång till.
 
Så till alla er där ute med samma problem som mig, skaffa en bettskena för er egen skull. Okej, den kostar mellan 3-4000kr, men värd varenda krona.
 
 
 

Det här med att festa

Kategori: Säljes

Satt och åt frukost, kokt ägg och rökt lax på knäcke och kom in på massa tankar. Och efter att ha festat på midsommarafton känner jag ännu mer nu att jag tappat suget, så de 3 helgerna på rad jag var hemma innan var helt rätt. Klagar inte på midsommar, det var både kul och trevligt. Men är verkligen mätt på festandet.
Sen finns det ju bara Flamman här och det är ingen höjdare. Casa oxå men dit vill jag inte. Så nu tänker jag köra vidare på vita helger ett tag igen. Helsingborgs festivalen är det som ligger närmast eftersom jag bestämt detta med en killkompis. Får väl se när dagen är här vad jag vill.
 
 
 
BTW: Säljer forfarnade säsong 1-3 av Buffy Och Vampyrerna,
om nån är intresserad så vill jag ha 75 kr/säsong + frakt. Släng iväg en kommentar så fixar vi det
 

"Sommaren är kort"

Kategori: Jag o min vardag

Så sjunger Tomas Ledin. Känns som denna sommaren är sådan för idag är de ju rena hösten. Blåser riktigt mycke och solen lyser med sin frånvaro, och igår regnade det exakt hela dagen, de bara vräkte ner. Känns inte vidare kul ju. Så idag verkar det som det blir en sån där dag man får hålla sig inne. Måste bara upp till tandläkaren och hämta min nya bettskena.
 
Min vecka:
 
Måndag: Tandläkaren och ett annat ärende, städa
Tisdag: Ringa en del samtal
Onsdag: Tropikariet i Helsingborg
Torsdag: Väla Helsingborg Mormor kommer till mamma så ska kanske åka med mamma o hämta upp mormor i Malmö
Fredag: Ut på praktikturné
Lördag: ?????
Söndag: Tvätta
 
Oxå har jag mitt träningsprogram för knäet att kära 1-2 ggr/dag, plus ut på PW
 
Kan bli en del ändringar, men som det känns nu så är det detta som gäller. Ändring är att det blir Skånes Djurpark spontant när det är sol och varmt en dag. Går ju inte och planera helt
 
 
 
 

Inte allt men en del

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Tvätten är fixad och en del av städningen. Men väljer nu att bädda ner mig till "Gossip Girl". Sååå trist väder, regnet vräker ner mest hela tiden. Så inte de ultimata att bege sig ut på nån PW idag verkar det som. Får väl se om de kanske slutar innan solen går ner. Men tvivlar på det.
 
Så om inget annat händer idag så hörs vi imorgon, okej??!!??
 
 

Håll i er :P

Kategori: Jag o min vardag

Jag är galen, jag körde 15 avsnitt av "Gossip Girl" igår, tokigt va..haha. Men bra serie och man kan inte slita sig. Så de där 3 filmerna som var planen finns orörda.
 
Go'morron förresten!
Söndagen är här och helgen gick i racerfart. Så idag är de städa och tvätta som gäller känns det som, ja i alla fall tvätta, men inte förrän senare.
 
Inte så bra väder idag men hoppas på uppehåll under dagen/kvällen så jag kan få komma ut på en PW, känner verkligen för det.
 
Dags för lite frukost, riktigt hungrig
 
 
 
 
 
 
 

VISA vs CASH

Kategori: Dagens midda

 
Låg i sängen (gör än) och kollade "Gossip Girl" och funderade på midda, men kände inte att jag orkade riktigt och kände sug på pizza men inga cash hemma.
 
Ringer Flamman och pratar med Tanya och det visade sig att dom tar kort vid hemkörning, gissa hur glad jag blev. VISA kort är en riktigt bra uppfinning.
 
 20 min senare knackar de på dörren och där står hennes kille Tobbe med min efterlängtade pizza.
USA medium för 100 kr, men har bara ätit 1/4 del, den är så stor så jag slizar den och fryser in i bitar. Fast tror nog att jag kommer och ta en liten bit till innan kvällen är över..hehe.
 
Men visst ser den väl smarrig ut? Mmmmm....
 
Har hittar 3 filmer oxå som jag har planer på att se idag. Får se hur de blir med de, "Gossip Girl" är såå spännande och ett avsnitt kvar sen är säsong 1 avverkad, tur jag har 3 säsonger till.
 
Hörs vi inte mer idag, så på återseende imorgon!!!

Blöt lördag

Kategori: Jag o min vardag

Oj vad regnet vräker ner mellan varven här.
Pratade med Linda för en stund sedan lite snabbt och bestämde då att jag inte alls är sugen på att festa idag, det verkade inte hon heller, men vi skulle höras senare.
 
Nä känns som de där jag skrev innan är mer frestande, film och gott ni vet. Härligt dagen efter. Mys på hög nivå är ett måste då. Men först ska jag göra nån midda. Kött får de bli, oxå ett måste dagen efter.
 
Hittade Smulan i kojan inatt när jag kom hem. Hade ju tvättat dagen innan och hänger alltid allt hemma på en torkställning, varav det var ett stort lakan med denna gången. Och kunde inte låta bli att göra lite för min underbara katt. Visst är hon väl hur söt som helst
 
 

Dagen efter

Kategori: Fest/Party

Midsommar är här. Så hur mås det därute, mår ni skit och är bakis? INTE JAG!! Alltid varit lyckligt lottad med detta som ni väl borde veta vid detta laget :P!!
 
Dagen igår började med att Linda kom till mig strax efter midda. Vi satt och drack lite och pratade lite "skit". Sen dukade vi upp för midsommarmat och avnjöt på balkongen trots att det regnade. Men Linda är rätt kass som inte äter sill ju..haha..hon och sina korvar.
 
 
Sen tog vi en dusch..haha...eller rättare sagt jag gjorde, hon fick sitta på andra sidan draperiet på toastolen och hålla mig sällskap.
Därefter drog vi hem till henne och fortsatte festa med en hel del folk.
 
Jag var faktiskt duktig och gick hem redan 1 inatt. En del drog till Casa och dit ville varken jag eller Linda plus nån till.
 
Men summan av det hela var att det blev en trevlig midsommar, inget och klaga på där inte. Jo kanske vädret med massa regn och få solglimtar. Men det är ju som det ska vara på denna dag. Inte bättre väder idag. Men vad gör de. Jag ska ändå ha en lugn lördag, tror jag tillbringar den i sängen med film och serier och nåt gott. Mensvärk som fan oxå och mår skit av det.
 
Hörs senare

Provar detta

Kategori: Jag o min vardag

Tänkte minsann prova det här nya som blogg.se gjort. Tidsinställt inlägg.
 
Hur har ni de gott folk, intagit nån alkohol än eller är det för tidigt? haha... Kanske har jag redan börjat. Ni som känner mig vet hur jag kan vara. Usch hur lät de..haha. Undrar om jag ens kommit i duschen och gjort mig klar nu när ni läser detta. Hoppas det...
 
 
 
 
 

Midsommar

Kategori: Jag o min vardag

Midsommarafton idag för er som missat det. Så vad händer då? Jo, har planer men väntar att deta med mig av detta innan det blivit av, så ni får snällt vänta tills imorgon och läsa och se i bilder då.
 
Har ätit mammas smörgåstårta till frukost, riktigt mums.
 
Förresten, varför firar vi midsommar? Är de nåt kristet eller liknande. Är ju inte troende själv så har noll koll på detta. Men googlade och hittade lite text via länken här under
 
 
Har någon en bättre förklaring så skicka gärna iväg en kommentar. Alltid kul att få veta. jag kanske vet de redan men i så fall har jag glömt eller förträngt det..haha.. Men sill och nypotatis blir det i alla fall i dag.
 
Ingen sol än, regn är ju utlovat i Skåne nu på förmiddan. Hoppas det blir bättre ju närmare kvällen vi kommer.
 
Önskar Alla Mina Läsare En riktigt Fin Och Trevlig Midsommar
 
Och gör nu inget som inte jag skulle ha gjort..haha
 
 
 
Hörs imorgon om inget annat!!!!!!!!!!
 
 
 
 
 

Smarrigt värre

Kategori: Jag o min vardag

Precis varit uppe hos mamma och fått en stor bit av en smörgåstårta som hon gjort idag. Ska bli gott att ha i helgen. Frukost och fylle nattamat...haha.
Visst ser den frestande god ut..hehe. Tror ni blir riktigt sugna nu minsann :P
 
 
 
 
 

Massa gott

Kategori: Dagens midda

Mätt och belåten idag igen. Dagen efter och då är kött ett måste..haha. Köpte ju nypotatis innan idag, kokte några såna som jag sedan stekte och till detta även tomat, gurka, rädisor och en chili/ost sås på turkisk yoghurt
 
 

Väntan är över

Kategori: Jag o min vardag

Nu kommer det utlovade inlägget om mitt och Sabinas äventyr igår.
 
Vi fick ett ryck tidig kväll igår och satte oss på bussen/tåget till Helsingborg och promenerade ner till en liten strand. Och kan bara säga, hur mysigt var inte det då. Ryggsäcken packad med dryck och tilltugg och en filt att sitta på. Så jävla nice alltså. Bara att titta på bilderna, så håller ni väl med. Eller hur? Detta kan man ju inte klaga på...
Solnedgången vid havet och utsikt över Danmnark.
 
 
 
 
 
 
 
 

Röda gubbar

Kategori: Smått & Gott

Idag har jag köpt årets första jordgubbar. Lär bli många i sommar. Sååå gott ju :P
 

Härlig morgon som alltid

Kategori: Jag o min vardag

Godmorgon folket!! Uppe tidigt idag trots att jag stack ut på lite äventyr igår kväll med en kompis och kom hem inatt. Mer om detta kommer senare idag med både bilder och text.
 
Nu blir det rakt in i duschen och sen ut och handla och sånt där. Midsommar imorgon ju.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hungriga nu???

Kategori: Dagens midda

Inte jag för jag har precis ätit upp det som fanns på tallriken..haha
 
Sallad på lax, räkor, tomat, gurka, paprika, ärtor, majs och isbergssallad. Med en sourcreme o dill dressing. Repris på igår. Så gott. Skulle kunna leva på detta. Så kanske de blir så ett tag framöver
 
 
 
 
 

Rymningsplaner

Kategori: Tankarna flödar

Har precis. blivit bjuden hem till Åsa & Mats på fest till midsommar. Kollat av med mamsen så hon passar gärna Smulan. Kunde tagit henne med eftersom jag ska ha en hel stor husvagn för mig själv. Men nja, synd om henne att vara där själv. Allt nytt och hon lär höra mig och då blir hon ju ledsen när hon inte får vara med. Så mamsen är en bättre lösning på det hela.
 
Ska iaf fundera på vad jag vill. Både vill och inte vill festa. Är mätt på det som ni vet, varit hemma 3 helger på rad nu ju. Sen har jag även svårt för att sova borta, men kanske dags att offra sig för en gångs skull. Minns Kreta en vecka förra året, sov så dåligt hela tiden.
Men hade helt klart varit superkul att komma hem till dom, ut på landet och så, plus att dom har en STOR pool. Farligt och ha mig i närheten då..haha...kommer och bo i den så dom får serva mig med god dricka, och när jag väl blir "tvingad" upp kommer min hud att se ut som ett russin..haha.
 
Ska ta mig en ordentlig funderar på detta....
 
 
 
 
 

Vad finns i paketet?

Kategori: Kläder

Hämtade ju ut ett paket igår från cellbes. Vilket jag glömde blogga om. Men här kommer det iaf. Ni vet ju redan att jag beställde därifrån förra veckan.
 
Blev att jag behöll den röda och den vita bh:n, första gången jag har en röd, men allt bör ju testas en gång sägs de, nja inte exakt allt. Och vad detta är finns det inte tid att gå in på.
 
Fick även rosa/svart/lila bh men får tyvärr skicka tillbaka, råkade klicka på fel, vill ju ha med bygel. Så bara att beställa om och hoppas de finns kvar i min storlek.
 
Bara att klicka på länken nedan om ni är nyfikna på vad som finns där. För min del köper jag alltid mina behåar där, gardiner eller tyger, joggingbyxor, t-shirts, tjocktröjor/munkjackor, pyjamasbyxor, knäbyxor i modell sport.
Gillar inte toppar med massa krimskrams eller blusar med blommor o sånt där, inte tunikor heller. Detta är lixom inte min stil alls.
 
 
 
 
 

Program & gummiband

Kategori: Jag o min vardag

Hemma igen från sjukgymnasten, Fick prova och göra lite övningar som jag ska göra hemma. Ett häfte med övningar och ett gummiband att använda till dessa. Utöver detta blir det ju träning i form av att promenera och cykla.
 
För er som missat tidigare inlägg så är mitt främre korsband helt av och det får man aldrig tillbaka plus insidans ledband är halvt av men detta läker av sig själv. Ska nu träna upp knä och dess muskulatur under 4 månader. Om detta inte skulle funka så blir det en operation där man tar senor bak i lårbenet och bygger upp ett nytt korsband med. Men de flesta klarar och träna upp knäet och slipper operation, så nu är det att ligga i med träning så man slipper detta och hoppas på det bästa.
 
 
Återbesök om 4 veckor, och har det då gått framåt så kan jag börja träna på gym oxå. Härligt eftersom jag har årskort på gymmet på Ugglebadet.
 
 

Vilken värk

Kategori: Tankarna flödar

Kom upp vid 8-tiden idag, men fy fan vad jag har ont i kroppen, mest rygg, ben och fötter. Och jag vet varför. Promenerade ju sammanlagt runt 6 timmar igår, uppdelat i 2 etapper, kanske mindre bra. Men hoppas de släpper tills ikväll så Marielle och jag kan ta en PW. Annars får jag tvinga mig.
 
Frulle och lite sånt nu, sen ut i ärenden.
 
 Är skitförbannad på en viss person som inte kan vara ärlig, men inte långsint, så tar de med den personen sen nån dag när vi väl möts. Att det ska vara så svårt att vara ärlig. Man kommer ingenstans med att ljuga, sanningen kommer fram förr eller senare.
 
 
 
 

Kvällen är här

Kategori: Jag o min vardag

 
Nu tänker jag göra kväll och bädda ner mig med ett okänt antal avsnitt av "Gossip Girl". Blev ju 7 st inatt.
Men ska försöka somna tidigare idag faktiskt. Först på schemat imorgon är sjukgymnasten, starta rehabiliteringen av mitt knä.
 
Ååånej, kom precis på att jag ju ryckt av påslakan från sägen. Så nu blir de renbädda innan jag ska sova. Alltid gör jag likadant, tar av sängkläderna och sen bäddar jag inte om direkt utan precis innan jag ska inta sängen, när ska jag lära mig..haha!!
 
Känner ni igen er, brukar ni göra detsamma???
 

Blir repris imorgon

Kategori: Dagens midda

Precis fått i mig en sallad på sånt jag hade hemma.
Lax, räkor, isbergssallad, tomat, gurka, ärtor, majs och paprika. Och det var så gott så jag kör på det imorgon oxå minsann.
 
 
 
 
 
 

2 timmar PW

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Varit ute på promenad med Marielle  2 timmar i naturen. Härligt väder, får ju passa på när vi har det. Så imorgon blir det ut igen. Bestämde att försöka gå varje dag. Man känner sig så nöjd efteråt, en härlig känsla
 
Rätt bra skärpa på mina bilder trots att det är taget med min telefon
 
 
 
 
 
 
Ser ni den ensamma ankan?? Den kom och dök i vattnet när vi stod där och tittade
 
 
 
 
Nu ska jag ta och fixa en lax och räksallad, inte ätit midda idag. Så det ska bli riktigt gott. Såklart visar jag det goda senare, så håll utkik :P
 
 
 

Säljer dessa 3

Kategori: Säljes

Någon som gillar Buffy och vampyrerna, har dubbelt av säsong 1-3 att sälja i så fall för 75 kr/st + frakt.
Alla är i fint skick, faktiskt ser dom ut att vara i nyskick.
Skriv en kommentar om detta isf.



Fick tag på en hel del

Kategori: Smått & Gott

Hemma igen från marknaden, ett 100-tal stånd som alltid med massa skit som man säger..haha. Fick med mig kryddor, löpare till bordet i vardagsrummet och naturgodis.



11 påsar kryddor för 100 kr, billigt. ja jag vet de fattas en men den fick mamma.
Jag valde 6 påsar grekisk grillkrydda för att den är så himla god, och basilika har har jag alltid hemma så blev en sådan påse oxå. Sen 2 st, chili/cheese och sourcream/dill är såna man kan göra dippa/kall sås på. Kan nog va gott.
Oxå indisk grillkrydda, blir att hitta på nån ny maträtt med den.




Bananchips, japanska risblad och mexicanos med ost.
4 påsar för 100 kr varav mamma fick en



Bordslöparen 33 x 110 cm för endast 39.90 kr


Blev in en runda på Ica på hemvägen och hämtade ut ett paket från cellbes, bloggar om de senare. Sen när jag är på väg hem, kanske gått ca 100 m får jag sms om ytterligare ett paket, tur de så jag slapp gå ner sen igen. Och detta var Buffy och vampyrerna boxen från cdon för endast 599 kr. Så nu kommer jag att sälja säsong 1-3 som har redan hade, inget och ha dubletter ju.
Om nån är intresserad av att köpa dessa så vill jag har 75 kr per säsong + frakt. Alla är som i nyskick








Mer död än levande

Kategori: Jag o min vardag

Godmorgon!! Är halvdöd ju, fastnade med "Gossip Girl" inatt, fick tips av kompisen Marielle att den serien var bra. Så tänkte..."varför inte". Och hann med 7 avsnitt, hade svårt oxh slita mig, så det betyder väl att jag gillade serien. Tur jag har 4 säsonger..haha!!

Usch känns som jag har svårt och vakna idag, grannen vägg i vägg har haft trafik halva natten, folk som kommit och knackat på och inte bara det för dom har ropat i hans brevinkst oxå, plus när dörr öppnats så har den slagit i min. Mindre kul när grannens besökare inte fattar att det är natt och att andra sover. Ja ja nu sov ju inte jag, men i vanliga fall gör jag ju de vid 3-tiden.

Får hoppas att duschen gör mig piggare. Ska ju iväg till Åby marknad i Klippan om några timmar. Ja om vädret håller sig i schack. Ganska mörkt åt det hållet även om solen kom nu mellan alla moln.












Nyttigheter

Kategori: Dagens midda

Fått i mig dagens midda.
Fileéad kycklingfilé i bit och sallad. ja ja de ser kanske mycke ut...haha, men de är de ju inte, bara skitmycke god sallad, helt enkelt suppernyttig midda idag



Shoppingrunda

Kategori: Jag o min vardag

Varit i Hässleholm med mamma och shoppat loss lite. Hittade äntligen svarta jeans byxor, rena turen att jag gick sprang på dom. Endast 99 kr på H & M, skitbilligt.



3 par boxer på Lindex, tag 3 betala för 2, 69.50 kr/st.



Tiara Mascara svart 49 kr och svart kajal 79kr från Parelle Cosmetics
Använder detta typ när de är fest, aldrig sminkat mig dagligen, men ibland kan det vara skoj o göra det.




Liten grön ugnsfast form 20 kr, lagom till en person att göra t ex potatisgratäng.
Fotoram 10 kr
Korthållare för alla plastkort 20 kr.
Dessa 3 är från Tiger
Oxå vitt nagellack 25 kr från Lindex



Blev en liten fika oxå såklart...



Haft helt underbart väder hela dagen. Men nu börja de precis spöregna, tur man slapp det när man var iväg.



Härliga måndag

Kategori: Jag o min vardag

Ny vecka och en del att göra:

Måndag: Ärenden och Hässleholm för shopping
Tisdag: Åbymarknad i Klippan
Onsdag: Sjukgymnasten och städa, kanske Väla eller Helsingborg för shopping
Torsdag: Ärenden och tvätta

Midsommarhelgen: Festa som det ser ut nu. Men kanske går mot strömmen och håller mig nykter och hemma, får se.


Kommer säkert att bli mer, men det är vad jag vet just nu.

Dags och göra mig klar och sen bege mig ut. Hörs senare





Dukat bord

Kategori: Dagens midda

Varit på midda hos mamma. Kalopps och nypotatis. Tog med mig rödbetor som jag själv lagt in i vintras. Blev så mätt så la mig på sängen när jag kom hem, vilket jag ändå skulle för att titta på "One Three Hill".

Känner ni igen er

Kategori: Smått & Gott



Det här med facebook har blivit ett farligt beroende för många, Så här har ni det nya hjälpmedlet..haha

41 frågor

Kategori: Smått & Gott

Hittade ett test på nätet och var tvungen att göra detta. Länken till detta om ni vill testa är:

http://se.41q.com


Skrämmande hur rätt det kan bli genom att svara på 41 frågor....



Din personlighetstyp:

Kreativa, handlingskraftiga och snabbtänkta. Duktiga på många saker. Tycker om att debattera och kan vara angelägna om att få sista ordet. Entusiastiska över nya idéer och projekt, men kan brista i förmåga att hantera vardagliga rutiner. Oftast frispåkiga, uppriktiga och bestämda. Uppskattar att umgås med andra och är själva stimulerande sällskap. Utomordentlig förmåga att förstå komplicerade koncept och finna logiska lösningar på problem.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Entreprenörer, jurister, psykologer, fotografer, konsulter, säljare, skådespelare, ingenjörer, forskare, uppfinnare, marknadsförare, programmerare, komiker, analytiker, kreditrådgivare, journalister, psykiatriker, PR-ansvariga, designers, skribenter, artister, musiker, politiker.

Konstigt huvud

Kategori: Jag o min vardag

Kom upp kl: 8 idag. Matade katten och kände mig sen konstig i huvudet så gick och la mig igen. Undrar om det har med igår och göra. För när vi var ute på promenaden var där en lång stund som hela huvudet ville luta sig och vänster och dra mig åt det hållet. Precis som med en dålig kundvagn ni vet. Man går där och stur den åt ett håll och den vill åt ett annat pga att hjulen är kass.
Fick gå och lägga mig igen, och vaknade nu vid halv 12..aj aj inte bra, men fick 2 timmar sömn till och nu mår jag som vanligt. Skumt mående helt klart och hoppas det inte kommer tillbaka.
Nu blir det en dusch och sen ska jag till mamma och klippa henne, och bli bjuden på midda, kalopps blir det, år och dar sen man åt. Ska ta med mig mina egen inlagda rödbetor.














Kvällsryck

Kategori: Jag o min vardag

Ja det fick Sabina och jag. Blev en promenad på ca 1,5 timme i skogen och lite inne i bostadsområden.
Vi hamna bl a på en smal stig som var snårig och lite läskig pga alla svarta sniglar, men till sist så kom vi ut på bättre väg.
20 grader varmt och fuktigt i luften så kläderna klibbade fast vid kroppen. Undrar om det ska bli åska, hoppas inte...döläskigt ju.





Detta foto på mig är taget av Sabina, där ser ni hur smal o snårig stigen är och samma med bilden här under



Vi gick även förbi uggledammen, och oj vad där var vass o annat. Sist jag var där så var där knappt ens nån näckros





På den lille visaren

Kategori: Dagens midda

La mig i sängen för ett par timmar sedan för att se filmen "21 Jump Street" (baserad på en gammal serie), men den var så seg så efter ca 20 min blev mina ögon sömniga, så jag vilade en stund på den lille visaren. Och vaknar upp hungrig. Så nu har jag fått i mig dagens midda; snitzel, ris, egen svampsås och wokgrönsaker.




Pratade med Linda i telefon tidigt i eftermiddags, vi skulle höras senare ang om vi skulle dricka lite och ta tåget till Klippan och kolla in festivalen. Men hon svarar inte, provat ringa 3 ggr på en timme så taskigt alltså....hmmm...bara och svara och säga att hon inte fick barnvakt eller vad nu ursäkten är.

Men ändå skönt med en vit helg, så de kan kvitta







Tidsfördriv

Kategori:

UTSEENDE

Hur lång är du? 157 cm
Ögonfärg? Gröna
Hårfärg? Svart emn egentligen blond
Stil? Lös och ledig, gillar inte mode
Är du nöjd med ditt utseende? Inte tänkt på
Är du mogen? Blir jag aldrig..haha

FRITID
Du har varit på läger? Jodå, konfirmationsläger
Du kör handboll/basket? Har spelat
Du kör fotboll/innebandy? Har spelat båda
Du är ofta med kompisar? Japp när tid o lust finns
 

DU TYCKER OM ATT…
Kramas? Oooooja med Smulan
Kyssas? Gottit
Prata? ja alltid
Sova? Ibland
Gå upp tidigt? ja om jag måste
Lyssna på musik? Ett måste
Vara ensam? Ja ofta, det är en härlig känsla
Att vara kär? Är det nåt man kan äta
Vara i skolan? Längesen
Kolla på film? Minst en om dan

HYGIEN
Hur ofta duschar du? Varje dag såklart
Använder du deo? Dum fråga, såklart att jag gör
Brukar du borsta tänderna varje dag? Ja, minst 3 ggr
Använder du parfym? Ja men inte varje dag pga astma o allergi

KÄRLEK
Är du kär? Fortfarande inte fått svar på om de är nåt man kan äta
Har du sagt ”jag älskar dig” utan att mena det? Använder inte dom orden
Är du rädd för kärleken? Tänker inte ens gå in på de

BADGIRL/BADBOY
Har du rökt? Har väl alla tänkte jag säga..haha
Snusat? Japp, i 26 år, slutade 2008
Däckat? Aldrig
Tycker du att det är coolt att supa? Ja skitcoolt ju..haha
Kysst en främling? EN? haha
Gjort ett sugmärke? Ja det tror jag
Har haft oskyddat sex? ja fy på mig
Pussat en tjej? Ja klart
Har du haft sex med mer än 20 Personer? Nä men över 100..haha
Gråtit inför mer än 10 personer? Ja
Smygit ut? Aldrig
Haft kvar känslor från ett tidigare förhållande? Nej, alltid jag som gjort slut
Sovit bredvid någon av samma kön? Ja
Sovit brevid någon av motsatt kön? Vad är sova :P
Skrikit ord som hora och slampa till någon? Tror inte de, fula ord som fan
Slagit någon på skoj? Ja
Blivit slagen på skoj? Ja
Varit på sol semester? Kreta förra året
Badat i havet? Ja, och vill göra de ofta

Har haft snöbollskrig? Ja
Inte sovit på en hel natt? Ja
Varit på sjukhuset? Ja
Sovit i över 12 timmar? Nope inte utan att vakna emellan
Sett en film mer än 10 ggr?  Dirty Dancing måste vara mer än 10 ggr
Varit ute en hel natt? Minst en gång i veckan
Bråkat med en vän? De har väl alla gjort

 

DU FÖREDRAR
Cola/Fanta? Cola
Tv/Data? Dator
Blå/Rosa? Blå



HAR DU NÅGONSIN…
Varit medvetslös: Ja
Hånglat med nån riktigt ful: När fyllan går in är alla snygga..haha
Hånglat med fler än 50 pers: Självklart, kan ju inte dö utan erfarenhet
Gjort något riktigt dumt: Oj oj ni skulle bara visst
Gjort något du verkligen ångrar: Ångrar aldrig nåt, blickar framåt
Varit nykter på någon nyårsafton: har hänt
Åkt ambulans: Ja många ggr
Gjort nåt olagligt: ja, varför vara som alla andra
Skämts över dina föräldrar: ALDRIG!!!
Sagt jag älskar dig och menat det: Använder fortfarande inte de orden
Vilka kläder sover du i: Kläder?
Vad hatar du verkligen: SPINDLAR!!!
Har du varit kär i någon du inte haft chans på: Nej
Vill du gifta dig: Jag gör inga dumheter.
Vill du ha barn: Inte tid

Lunchgott

Kategori: Jag o min vardag

Tog mig en lite extra lyxig lunch idag när det är lödag. Ägg, löksill, prinskorvar och köttbullar från frysen som jag gjorde för ett tag sedan. Och hur gott var inte detta då. Mätt och belåten.


Ååååå nej :P

Kategori: Jag o min vardag


Kolla vad jag blev sugen på och det är fina vännen Emmas fel, hon la ut bild på fb vad hon har i kylen..grrr på henne. Riktigt frestande bild. Den med melon är ju bara så för himla god, om jag inte minns helt fel nu...haha!! Har inga hemma och bolaget stänger om ca en timme..ska jag rusa..haha!! Nä tror inte det. Då blir jag bara rund under fötterna och vill hitta på bus ju..haha. Eller kanske terra Sabina idag istället och dra med henne på festivalen i alla fall. 2 singeltjejer bland allt kött, kan bara sluta på ett sätt...*asg*!! Men vi behöver aldrig slåss om dom eftersom hon vill ha avskalat och jag påskalat..hahahaha







Wide Awake

Kategori: Musik

Lyssnade på en låt för första gången idag och fastnade direkt för den, Katy Perrys "Wide Awake"

Klicka på länken om ni vill höra den, vet fortfarande inte hur man gör för att få in länk med bild. Eller rättare sagt funktionen syns inte som den brukar. Den kom ju för ett tag sedan. Hoppas jag snart kan få rätt på detta.


http://www.youtube.com/watch?v=iwT94sxi6VA





Penance

Kategori: Filmtips

Här kommer då den råa filmen jag såg igår. "Penance" heter den. Verklighetsbaserad. Trodde den skulle vara runt 90 minuter, men helt plötsligt så tog den slut och då hade de gått drygt 40 min. Men ändå värd att se tack vare att när den slutar så rullar massa text om vad som hänt personerna osv.
Så helt klart värd att se...
Handling:

För att rädda sin dödligt sjuka dotter bestämmer sig unga Amelia för att börja strippa. Men istället för en enkel väg till pengar blir det raka vägen till helvetet. Redan under sin andra natt hamnar hon på en plats bortom hennes mörkaste mardrömmar. På en övergiven klinik har en religiös fanatiker skapat skärselden på jorden; en plats dit "fallna" kvinnor kidnappas. Hans mål är att rena dem från sina synder - och han gör det med skalpell...



Nobels Testamente

Kategori: Filmtips






Kollade på filmen "Nobels Testamente" igår och måste säga att Malin Crépin gör rollen som Annika Bengtzon mycke bättre än Helena Bergström.


Handling:

En mystisk kvinna i aftonklänning smyger sig obemärkt in på Nobelfesten i Stockholm. Mitt på dansgolvet skjuter hon den israeliske Nobelpristagaren i medicin, Aaron Wiesel, och Nobelkommitténs ordförande Caroline von Behring. Annika Bengtzon dras ofrivilligt in i dramat – inte som journalist, utan som vittne.

Hela världens medier rapporterar om religiösa motiv med kopplingar till Mellanöstern, men Annika förstår snabbt att de är på fel spår. Snart befinner sig Annika mitt i en våldsam historia av terror och död. Var hon än letar så hittar hon spåren efter samme man: Alfred Nobel, den ensamma industrimagnaten som lämnade sin förmögenhet för att delas ut till nytta för mänskligheten. Successivt inser Annika att ledtrådarna leder till Nobels testamente, med intriger och maktspel inne i det allra heligaste av Nobelsfären. Till slut befinner hon sig livsfarligt nära sanningen.


Go'morron

Kategori: Jag o min vardag

Go'morron!! Så skönt och vakna upp denna lördag med att veta att man inte var ute igår. Även om jag aldrig blir bakis (ja ja jag vet, skriver de alltid..haha).
Vad händer då idag? Vet ej än... Men Jaana kom på fb chatten igår och skrev att vi ju skulle varit på Klippan festivalen igår. Smart och komma med detta när klockan nästan var 22 på kvällen. Vi snacka lite löst om att höras idag på eftermiddan och se om vi känner för att åka in dit idag. Men tror faktiskt jag väljer att bli hemma.
Blev 2 filmer igår som jag kommer att slänga upp inlägg om idag. Fast den ena filmen varade bara runt 40 min, det var en verklighets dokumentär, en rå sådan. Sjuka människor de finns.

Nähä magen kurrar lite, så de får bli en macka nu


Slynan är en fegis :P

Kategori: Jag o min vardag

Har ätit lite och tagit en paus i soffan med Glamour. Lite sisådär spännande nu, även om de börjar bli tjatigt där. Påtal om tjat, skulle ju terra Sabina på msn o mobil, totalt glömt, så jag var nog inte så sugen på att slå runt idag trots allt. Men såg precis att hon loggat ur msn, sikken en fegis va..haha..men jag vet allt var hon bor och de tar endast max 7-8 min att gå dit, och görmma sig kan hon inte heller. Nämligen första våningen hon bor på, så jag kan lätt klättra in om jag vill. Så akta dig Sabina..haha!!

Hittade lite filmer som jag funderar på att kolla på ikväll faktiskt. Får se...




Untouched x 2

Kategori: Jag o min vardag

Usch känner mig lite rastlös, konstigt för detta fenomen eller vad man ska kalla det brukar inte vara vanligt hos mig. Kan det vara för det fina vädret, varit regn och rusk ett tag nu ju. Eller är de för att jag inte festat sen den 28 maj, inte alls likt mig, men det har varit skönt med lugna helger, absolut!! Nåt är det i alla fall..hmm..men vad. Mest troligt att jag vill festa för det är fint vädet. Gott vin med nån vän på balkongen. Hur mysigt är inte det då. Men idag verkar de som inte en enda vän är på hugget...visst är dom taskiga, så jättetaskiga..haha. Linda är inte barnfri och Sabina är rätt och slätt kass. Visst, har fler vänner, men dessa två kan man ju busa och hitta på galenskaper med som man inte kan med så många andra. Fast alla vet hur galen jag kan vara..haha.
Tror jag ska telefonterra Sabina och msn terra, kanske funkar till slut. Trött på mitt "tjat" om inget annat..haha!! Annars får jag snällt vänta tills midsommar.
Men bästa vinet är ju detta Untouched, eller hur Sabina? Minns när vi hitta det för första gången förra året på bolaget och gick hem till mig och testa det. Innan vi visste ordet av så var paketet slut, tur vi köpte 2 den gången...*slurp*!!


Så kass hon är

Kategori: Jag o min vardag

Såja då har man varit iväg och fått ta avtrycken för bettskenan, gick bra. Lite andra ärenden oxå.

Nu sitter man här hemma, fint väder och det rycker riktigt mycke i kroppen för att hitta på bus..haha. Pratade med Sabina om vin på min balkong och sen ta tåget in till Klippan festivalen. Men hon "tjata" bara om att hon var trött. Ja eller hur..haha. Så går de när man redan smuttat på flaskan. Vin måste man dricka mer av annars bli man ju trött.
Så kass hon är..haha.

Aja, vi skulle höras senare och se hur vi gör :)





Tacksam för hjälp

Kategori: Tankarna flödar




Om du läser min blogg i internet explorer så vore jag tacksam för en kommentar om detta. För vi andra som läser via den kan inte. Jag använder mig nu utav google chrome.

Tack på förhand












Google chrome för att läsa min blogg

Kategori: Jag o min vardag

Har precis kollat o det går att läsa min blogg i google chrome men inte i explorer, så jävla trist

Strul med bloggen, hoppas de löser sig snart

Kategori: Jag o min vardag

Återkommer så fort allt är fixat. har kontakt med blogg.se, hoppas på att ska kunna läsa detta

Box och pilla

Kategori: Jag o min vardag

Min 14 åriga katt Smulan har skrikit i omgångar under natten så jag fick typ 2 timmar sömn, och idag har hon gjort detsamma. Så har nyss varit iväg och mött upp Marielle för en p-pilla till henne. Fall i fall att hon fått ett återfall med att löpa. Vilket hon ju inte gjort på mer än 1 år. Bättre och ta det säkra före det osäkra. Katter lider ju och mår inte bra när dom löper. Så jag tycker riktigt synd om henne. Nu är pillan i magen på henne så imorgon ska det väl ha lagt sig.
Just de ja, fick Navy CSI säsong 1 oxå av Marielle, hon hade dubletter, snällt :)
Nu ska jag strax gå och bädda ner mig, varit uppe sen kl: 06.15 och hoppas på mer sömn inatt. Imorgon är de ju tandkis igen, fast bara ett tandprov för min bettskena som jag sen ska hämta ut 10 dagar senare. Sen blir de sova med den varje natt resten av livet. Jobbigt i början, har ju slarvat med den jag har, men den är av hårdare plast, denna nyare är mjukare och ska vara bättre. Inga billiga skenor, men allt för att va rädd om tänderna. jag biter ju ihop stenhårt och gnisslar tänder.

Nog om detta...Natti natti gott folk


Grrrrr

Kategori: Jag o min vardag

Ingenting funkar ju nu när dom gjort om bloggen. Hoppas de löser sig snart

En liten fisketur........

Kategori: Jag o min vardag

.............haha, i frysen ja, nu trodde ni väl att jag varit iväg och fiskat på riktigt!! Men nje, tog fram en bit lax som jag stekt tillsammans med matvete, champinjoner, broccoli och zucchini, plus lite sallad.
Ja det var dagens midda.







Okänt kuvert

Kategori: Jag o min vardag

Fan vad glad jag blev för ett par timmar sedan. Fick ett brev och när jag öppnade detta så var där ett meddelande om att ett antal 1000 lappar kommer att gå in på mitt konto imorgon. Hade inte alls räknat med detta så det var en trevlig överraskning. Ska rakt in på ett sparkonto så länge. Har ju massa äventyr som ska göras i sommar, så dessa pengar satt som en smäck kan jag säga. Inte för att jag är så fattig i vanliga fall. Men som alla vet och känner så är ju alltid pengar välkomna för man hittar alltid något hål att stoppa dom i.
Så nu firar jag med en burk cola..haha..inte druckit detta på 2 veckor, så den kan jag vara värd, tycker ni inte det?



Ingen dag är som nån annan

Kategori: Jag o min vardag





Gick bra hos tandläkaren och nya bedövningen funka, ingen allergichock iaf. Skönt.. Fast nu när den börjat släppa värker de ju, men tar panodil och hoppas på det bästa.

Träffade Linda en runda efteråt och snackade lite "skit". Aldrig fel ju....Hmm, vad ska man hitta på idag då? Jo ringa lite samtal och svara på en del mail. Kommer på det efterhand som alltid. Ingen sysslolös Marie här inte.

Har fått tvättat en maskin oxå trots att jag tvättade i måndags, men tog sånt där udda ni vet. De ligger typ till de samlas mycke av.










Måste ju testas

Kategori: Smått & Gott





Hittade denna bilden på internet. Ett måste att testa ju. Fräckt som tusan, eller vad säger ni? Kanske godare att äta ägget oxå

Blev de inte

Kategori: Jag o min vardag

Blev ingen promenad ikväll med Marielle, fick ett telefonsamtal så jag var tvungen och hoppa i skorna och rusa iväg ett par timmar. Men vi tar igen det imorgon kväll, och hoppas på lika fint väder som ikväll.

Usch, ska till tandis imorgon kl: 7.40 då läggs en bedövning, sen ut och vänta till den börjat värka ca kl: 8.10. Tandis hitta ju ett pyttelitet hål och vill borra upp tanden från alla amalgam för att kolla så hålet är ok. Egentligen inget och laga, men hon mena på att det var bättre eftersom jag ahr så starka och fina tänder. Och där kunde jag ju inte annat än hålla med. Men är som sagt rädd för tandis och alltid varit, men ännu mer efter förra året då vi upptäckte att jag är superallergisk mot deras vanliga bedövning. Första gången i mitt liv som jag ju blev bedövad i munnen. Så den mardrömmen sitter ju kvar.

Men är glad att hon ska borra upp amalgamen från tanden så blir jag av med den, den har ju suttit där sedan jag var 10 år gammal, kallas barnlagning. Så de blir de där vita som hon fyller på med sedan.

Nu blir de TV i sängen tills jag somnar...


I min ägo

Kategori: Jag o min vardag

Igår kom då sommarkortet, så härligt och ha detta. 2 månader att åka så mycke jag vill i hela Skåne, och jag ska verkligen ut på äventyr med mamma och vänner, ska bli kul med tanke på att jag är ledig denna sommaren. Eller ja fram till jag hittar ett jobb eller en praktik som kan leda till jobb.





Nu väntar jag bara på att Marielle ska ringa så vi kan ut på en långpromenix. Hååll tummarna för att vädret håller i sig.



Brunt & Vitt

Kategori: Dagens midda

Dagens midda är intagen. Köttgryta som jag hade färdig i en burk i frysen. Kokte ris till detta och skivade lite gurka...gott de med.



Nu blir det att låta maten sjunka och sedan ut på en powerwalk med Marielle. Ja om vädret tillåter. De svartnar på mer och mer, så regnet är nog nära nu ser det ut som. Kan ju hoppas på att det passaerar och faller på annan ort.




Tips för dina ben

Kategori: Smått & Gott

Tur jag var hemma annars hade jag fått vänta.

Det knackade på dörren och där stod brevbäraren, som jag känt i typ hela mitt liv nästan. Hon hade ett paket till mig. Snällt för hade jag inte varit hemma så hade jag fått en lapp med posten och gå och hämta ut. Så kändes lite lyxigt..haha

Paketet är 6 st Intuition refills från Sensitive Care, rakhyvlar för benen. Använt dessa i några år och är supernöjd.
270 kr per paket som kommer var 4e månad, men man kan själv ändra hur ofta man behöver refills. Vilket är kanon. Har inte funderat på hur länge dom varar. Man rakar ju benen mer noga på sommaren än vintern, eller? Ja i alla fall är de så för mig.

Så här fick ni ett bra tips om ni inte visste detta.



Musiktips

Kategori: Jag o min vardag

Varit ute i massa ärenden igen. Trodde ju de var lite kyligt pga grått och ingen sol och tog på mig min adidas träningsjacka under skinnjackan. Men det var ju hur varmt som helst, så de var bara av med jackan och släpa på den över en arm istället.

Just de ja, har ni tips om gamla bra sommarlåtar så kom gärna med dessa. Ska göra en mapp som vi ska spela på midsommar festen.






Nu blir de ringa massa viktiga samtal...









Inställt

Kategori: Jag o min vardag

Blev ingen kvällspromenad med Marielle idag, fick huvudvärk, kändes som de skulle bli migrän. Tog 2 panodil, hoppade över citodonen. Och nu börjar de nog kännas ok. Men lite sent och mört och ta en promenad ensam nu. Får ta det imorgon hoppas jag.

Nu blir de nog snart sängen och tv eller en film. Eller stopp vänta, tror jag ska läsa, inte gjort de sen förra veckan om jag inte minns fel.

Nåväl, hörs imorgon!!!



Klapp på axeln....

Kategori: Dagens midda

...bara för att jag varit så duktig så...haha. Har röjt här hemma och dammsugat, plus torkat golven. Skinande rent och luktar gott.

Vilket avslutades med att jag lagade en god midda.

Vitlöksbiffar med pasta och grönpepparsås, till detta lite gurka och stekt broccoli






Nu är ögonen lite trötta, har ju som sagt inte sovit så mycke på nätterna under en veckas tid pga min busiga katt. Men hon är ändå BÄST!!!



Liten liten shopping

Kategori: Kläder




Klickade hem lite BH:ar. Rätt söta tycker jag. Kan ju alltid skicka tillbaka dom om jag ångrar mig. Ändå bara jag som kommer att se dom.

Beställt från cellbes pga enda stället jag hittar min storlek 80  DD/E kupa, billiga o bra har jag fått tag på där i många år.

Och nej jag har inte opererat brösten, dom är äkta vara.






Lånade bilder från

http://www.cellbes.se












Dricka i mängder

Kategori: Jag o min vardag



Kanon härligt väder ute, varmt och soligt, hoppas det håller i sig ett tag nu.

Varit på Netto och fyllt på mitt förråd med vatten, jordgubb/lime. Så nu har jag 12 liter nya plus 4 liter i kylskåpet.

2 mindre flaskor gömer sig bakom dessa, kolla bilden längre ner så ser ni vad för gottit det är :P





Och påtal om dricka så har jag kvar 2 st 1,5 liters julmust från i julas. Den som spar han har..hehe. Kanske skulle dricka lite sånt till midsommar maten. Kan nog va gott :P


Go'morron härliga tisdag

Kategori: Jag o min vardag

Nästan uppe med tuppen idag igen, ja nästan pga solen är ju uppe redan vid 4 och vad ska man göra så tidigt. Men det är ju ett talesätt så ni förstår nog hur jag menar.
Påtal om sol så var det soligt när jag steg upp men nu har molnen fullkomligt rusat in och gömt den. Hoppas dom sticker iväg igen så den kan titta fram igen. Promenad ikväll igen med Marielle om det inte regnar.

Har haft en dålig natt igen med sömn, hon ger sig inte lilla Smulan, hon bara ska härja på natten alltså. Men jag är lika glad för det. Hon kommer väl att sluta någong gång hoppas jag :P.

Har lite ont i knä och öm i ländryggen. Men då är de som de ska vara efter en 2 timmars powerwalk igår. Jag ger mig inte, mitt knä ska tränas upp och få tillbaka sina muskler. Vill ju helst slippa en operation.

Nu blir det snart duschen, städa lite och senare ut i ärenden som de ser ut nu, måste bara vänta på att posten ska ha varit här.


Oxå vill jag önska min fina vän Rosis ett stort GRATTIS på sin födelsedag idag. Hoppas den blir helt underbar för henne.


Power, power

Kategori: Jag o min vardag

Varit ute på en 2 timmars powerwalk i skogen med Marielle. Men usch för skogen just nu, tror vi höll på att trampa på runt 100 st bruna och svarta sniglar. Och nej jag överdriver verkligen inte, för dom låg överallt och i flock med plus söndertrampade osv. Riktigt äckliga är dom..urk.
Men hur som så finns det inget härligare än att vara ute i skogen. Minns alla mina 26 år då jag hade egna hästar, det var en underbar tid och man red nästan dagligen i skogen, ja när man inte tränade dressyr eller hoppning. Saknar den tiden nåt enormt mycke.

Tog lite naturbilder, kom för en gångs skull ihåg kameran.




Denna skylten hör ihopa med bilden på stigen som kommer här under










Ser ni de 3 ankorna?








Fågel, fisk eller kött

Kategori: Dagens midda



Fisk såklart. Idag blev det lax och råstekt potatis tillsammans med champinjoner och broccoli och lite sallad till detta. Kan ju säga att det var supermumsigt.





Bilder på mig

Kategori: Jag o min vardag

Lite bilder på mig från cruisingen för 2 veckor sedan som Linda tog på mig..hahaha..gillar inte foto på mig själv och aldrig gjort, men får väl bjuda på dessa då för att vara snäll.




Undrar vad jag gjort och kolla minen då..haha. Okejdå, får väl avslöja att de var vår dunge som en såkallad toalett, syns väl med papper på marken..haha. Linda fånga mig ju bra där :P





Dumma dumma Linda, hon tvingade mig att posera på två bilder. Riktigt elak är hon..haha







Fullt upp dag

Kategori: Jag o min vardag

Kom upp halv 8 i morse, efter en natt med knappt någon sömn alls. Varför? Jo, min lilla Smulan har busat och väckt mig i omgångar, och så här har hon snart hållt på en vecka. Tänk 14 år och så busig..haha...Och nej hon löper inte, det sluta hon göra för över 1 år sedan och då sluta jag med p-piller oxå på henne.

Sen var de bara och ringa viktiga samtal, slänga in en maskin tvätt och bege sig till Netto och Ica med mamma.

Väl hemma, hämtade jag upp tvätt, och strax efter kom Linda alias Klara-Stina och vi snackade lite "skit", plus hon nu fått se bevis på hur idiotisk en människa kan vara via mail och sms.

Ut igen i andra ärenden, hemma igen nu och tvättar klart.

Dags för midda tror jag, inte hunnit äta idag kom jag på. Dumma jag...haha.

Oxå ska de städas lite och dammsugaren fram. Eventuellt en powerwalk ikväll med Marielle om det inte regnar för mycke.


Smulan låg och mös i soffan när Linda var här




Detta bjöd jag på....

Kategori: Dagens midda

Många bra bevis

Kategori: Jag o min vardag

Förra söndagen så ringde en person till mig som jag inte pratat med på typ 2 år.

Började med att personen tog kontakt på facebook via mailen och vill ha mitt nummer och snacka lite.
Vilket jag efter några timmar gick med på. Fick efter samtalet ett x antal sms, sparade dessa. Vilket jag är glad för idag pga detta som pågår nu. För vad de verkar som så har eventuellt personen sagt att det var jag om tog kontakt. Och är det så, ja då  är det lögn. JAG TOG INTE KONTAKT!!!! Har bevis på facebook och för att inte tala om vad som står i sms:en.

Ibland är de bra och vara smart och bara hänga på i snacket när nån ringer och sedan dessutom spara allt så man kan bevisa hur snäll och ärlig man är. I detta fallet jag. Usch för personer som inte kan säga som det är. Det var väl inget farligt och erkänna att man tagit kontakt. Jo eftersom det tydligen skulle vara som hämnd på sitt ex. Sådant är ju oxå löjligt, vuxna människor ska väl ändå kunna sluta med såna fjortis fasoner. Eller???

Så av allt detta är det bara o konstatera att jag inte gjort ett dugg fel.

Personerna ifråga lär ju säkert läsa detta....

Blandad söndags info

Kategori: Tankarna flödar

Söndagen är här o slutet på denna veckan. Ny spännande vecka på ingång får man ju hoppas. Vet en sak och det är att jag ska till tandläkaren på fredag och ta ett bettprov för en ny bettskena som jag ska ha när jag sover, en mjukare, den jag har nu är hård och haft den i 3 år, tyvärr slarvar jag me den, men kanske blir bättre när jag får en mjuk.


Ikväll ska jag bjuda mamsen på min egen zucchinilasagne.


Fick förresten igår ett mail på facebook som jag skrattade ett bra tag åt. Att han bara ens är så osmart. Ja ja de får ju stå för honom, lixom han som gjort bort sig ochInte jag, jag har snarare triumf på hand vi sms som han skickat till mig om det skulle hända nåt. Vilket det ofta gör i denna byn. Massa drama o intriger överallt hela tiden. Tur man sällan råkar bli inblandad i allt detta. Försöker hålla mig så långt borta jag kan från sånt folk.


Hade en hemsk natt i flera timmar, tog en citodon som alltid när migränen börjar. Men denna gången blev jag sjuk av tabletten, fick som ett gallstensanfall, är opererad men man kan få känningar i gallgångarna iaf. Svetten bara sprutade av mig och krampade nåt fruktansvärt, blev nästan totalt orörlig och avdomnad, hade yrsel och svartna framför ögonen och svimfärdig fast jag låg ner, mådde illa och hade andningssvårigheter.
Det var inga rooiga timmar kan jag säga. Nästan dödsångest ju


Vet ju enligt anvisning att man inte ska äta dessa om man har/haft problem med gallan, men det har funkat ganska bra länge nu mot knäet, migränen o mensvärk. Men nu vette fan om jag vågar ta av dom nästa gång jag har mens. Vilket är sorgligt för dom dom funka ju ganska bra.
Får ta kontakt med en barnmorska istället som kan skriva ut andra tabletter mot detta. Minns några jag tog i yngre ålder som jag kanske kan få.







Repris från igår

Kategori: Dagens midda



Middagen igår var så go så jag körde samma idag.
För att jag kan...hehe











Gjort upp planer

Kategori: Jag o min vardag

Gjort lite sommarplaner med mamma när hon var här en stund innan. Vi har ju nu beställt sommarkortet Skåne, gjorde det via skånetrafikens hemsida och fick 25kr rabatt, perfekt.

Så här långt har vi planerat:

* Skånes Djurpark i Höör
* Citadellet i Landskrona
* Tropikarier i Helsingborg
* Fågelparken i Helsingborg
* Sofiero Helsingborg
* Marknader; Klippan, Åhus, Hästveda, Hörby


Listan kommer att byggas på efterhand som vi kommer på vad vi vill se och uppleva. Kul ska detta bli. Sen blir de såklart en del shoppingrundor oxå till bl a Väla.





Kvällen är då här

Kategori: Tankarna flödar

Fredagskvällen har kommit och klockan är strax över 21. Balkongen är öppen här intill mig där jag sitter vid datorn. Man hör och ser folk från husen och på sin balkongen, gissar att det är pga fotbollen och att det är studentfester. Men är skonad från detta i min trappuppgång i alla fall. Fast hade ändå inte brytt mig.

Är hemma med andra ord, trots att grannen i huset intill har bjudit in mig på fest. Men jag tackade snällt nej, känner inte alls för att sitta och hälla i mig alkohol idag. Och vad gäller krogen så lär där ändå vara ganska folktomt med tanke på vad det är för dag. Visst, där är storbilds tv så vem vet om ägaren startat den så folket kan kolla fotbollen. Det var ju så när Eurovison Song Contest var för 2 veckor sedan.

Lite småhungrig känner jag, tror jag ska ta mig ut i köket och slänga ihop en smoothie. Gott och mättande.



Om vi inte hörs mer ikväll så får ni sova gott och till alla fulla människor vill jag bara säga; gör inget som inte jag skulle ha gjort!!! Haha....







1 år sedan

Kategori: Dagens midda

Satan så god midda jag precis fått i mig. Drygt ett år sedan man åt nypotatis. Kokte den och stekte sedan. Tillsammans med hela champinjoner som jag delade på mitten. Snitzel, sallad och en yoghurt örtdressing.

Vet exakt vad jag ska äta imorgon för där blev potatis, svamp och sallad över och har mer snitzel i frysen. Är de gott får man lov att köra repriser :P


Sommarkortet

Kategori: Jag o min vardag

Nyss hemkommen efter lite ärenden och kan ju säga att trots solen lyser med sin frånvaro så är de riktigt varmt ute. Kan ju hoppas för alla studenters skull att det inte blir något regn. Själv så ska jag hålla mig inne idag. Jävla tjat jag vet, men jag ska INTE ut och festa som alla andra. Jag ska vara lugn och snäll..haha. Trivs riktigt bra nu med mina lugna hemmahelger.

Just de ja snart börjar sommarkortet gälla. Och har kollat upp det här med tågen eftersom det ska vara banarbete på sträckan Åstorp-Hässleholm. Men trots detta går tågen en gång i timmen med byte i Åstorp och det kan man stå ut med. Så det blir att köpa sommarkortet och göra massa kul som inte blev förra sommaren.
T ex: tropikariet i Hbg, Sofiero, Skånes djurpark, marknader, kanske en sväng ut till Ven, Landskrona kvinnofängelse som jag inte varit på sedan 80-talet hade oxå varit kul. Ja det finns massor.

Har ni några bra förslag på sevärdheter i Skåne så är ni mycke välkomna att lägga en kommentar om detta


550kr, men köper man det på skånetrafikens hemsida så kostar det endast 525kr.








Var är solen

Kategori: Jag o min vardag

Ja det kan man undra. Läste precis en väns blogg, han är i Kiruna och där snöar det. Gissa om jag hade velat vara där. Jo helt klart!! Ja jag vet att jag är knäpp, men har så länge jag kan minnas haft en försmak till snön. Så himla mysigt med flera dm en mörk vinterkväll. Ut och gå och höra den knirra under skorna, eller bara ut och busa och göra änglar och sådant där. Ja sånt som ens vänner i stort sätt inte hänger med på, taskigt eller hur..haha..klenisar är dom:P

Nyduschad och ska snart bege mig ut i ärenden och sen hem och röja i hemmet lite. Vad kvällen bjuder på får jag se, men ska göra en god midda först och främst.








Nästan så der sådan himmel här idag. Regnet kommer väl när som oxå



Frukost

Kategori: Jag o min vardag





En knäcke macka med makrill i tomatsås och 2 kokta ägg. Och apelsinjuice




Busig natt

Kategori: Jag o min vardag

Kom upp 8 men är mer död än levande kan jag säga, men de ändras nog under dagen. Varför? Jo, för Smulan ahr busat i sovrummet halva natten i omgångar, varit uppe på TV och högst upp i min bokhylla och välte ner saker så jag vaknade. Hur hon nu kom upp där vet jag inte, för det är högt, men å andra sidan är där en hylla en liten bit ifrån så hon tog nog sats därifrån. Kan ni fatta att hon är 14 år och så busig..haha. Betyder i alla fall att hon mår bra för sin ålder.

Nähä nu blir de lite frukost, prcis kokt 2 ägg. Ett tag sedan jag åt, så det blir nog mums

Ser ut att bli fint väder oxå, vilket ju kan bli trevligt med tanke på att de finns människor idag som tar studenten






Men vad är detta....

Kategori: Tankarna flödar

......hmm, fredag imorgon igen ju. Tiden går alldeles för tokfort.

Har i alla fall ägnat rätt många timmar till göra en lista över företag som jag ska ringa om praktikplats. Tar ju lite tid att komma på en massa som ska passa så att man kan pendla både dagtid och skift. Om inget annat får jag flytta, ja om de finns chans till jobb så gör jag helt klart det. Jobb går först oavsett var mina vänner bor. Dom får helt enkelt komma och hälsa på och tvärtom.


Kollade Criminal Minds innan, vilket var säsongsavslutning och såklart så slutade det dumt som faen. Nu får man vänta ända till efter sommaren för att få veta om någon dog eller inte. Ja jag vet, det är bara en serie, men en bra sådan ju.
Revenge har nog oxå sommaruppehåll såg det ut som.

Och imorgon börjar blä fotbolls EM, inte min grej att titta på även om jag håller på MFF.
Tur man har många kanaler och välja bland och filmer, plus serier att komma kapp.

Som sagt helg imorgon igen då, och den ska jag tillbringa i lugn och ro och utan fest och utgång, så skönt ska de bli. Fjärde fredagen på rad. har bara varit ute en lördag för 2 veckor sedan, duktig jag är. Men känner att man kan ha pengarna till mycke roligare. Plus jag och Sabina snackar om en kryssning och även en utlandsresa, får väl se hur de blir med det.






En klar favorit

Kategori: Dagens midda

Kör på kyckling till midda idag, vilket är en klar favorit hos mig. Blev en liten kycklingwok, men hade inga nudlar hemma så jag körde på ris. Går ju precis lika bra.

Men har ett problem bara, och det är att det blev så mycke mat att de räcker till ehn portion till. Antingen får jag ha det imorgon eller fysa in det.
Min plan ang midda imorgon är ju nypotatis som jag kokar först och sen steker, så gott alltså. Ja jag vet en liten tjuvstart innan midsommar. Fy på mig. Inget jag gjort innan om åren så detta blir premiär. Kunde inte låta bli, är så sugen. Blir mycke stekta nypotatisar(eller päror som den skåning jag är, och även panntofflor i Trelleborg där jag är född) på sommaren.








Möte & kärt återseende

Kategori: Jag o min vardag




Gick upp 8 i morse för att göra mig klar och ta tåget till Klippan vid 10 för ett möte på AF. Gick hur bra som helst. Öppnades många portar för mig nu när min a-kasa är på väg att ta slut och jag går över på jobb- och utvecklingsgarantin. Som t ex att jag ahr fram till 1 aug på mig att hitta en praktikplats som kan leda till jobb, och de ska jag jäklar i de finna, kan inte vara så svårt ju. Gratis arbetskraft för en arbetsgivare måste ju vara välkommet kan man tycka, får hoppas på det bästa.  Lite knas de där, skulle varit samma när man har a-kassa.

Efter 1 aug om jag inte hittat en praktik är det annars jobbsökarkurs i Helsingborg som gäller kl: 8-16 varje vardag. Och det är tydligen bra där inne för de har hjälpt massor med arbete.

Så hur som så känner jag att detta kommer att bli bra.

Lite lyx oxå att få vara ledig i sommar. Planerar att köpa sommarkortet så man kan resa här och var och hitta på saker. Sånt som mamma och jag skulle gjort förra sommaren, men då var de ju knäet och kryckor som hindrade mig. Hoppas på bättre tur denna sommaren.

På vägen hem genom parken så låg där 2 små söta ankungar med sin mamma, tyckte lite synd om den ena ungen som inte låg intill mamman som den andra gjorde.


Oxå när jag stod och väntade på tåget hem så kom en kille Thomas heter han, vi har inte setts på flera år, så de var riktigt kul att träffas även om det var en snabbis. Men facebook finns ju så vi bestämde att leta upp varandra där så vi får lite tätare kontakt.













Redan färdigt

Kategori: Dagens midda

Blev ingen avancerad midda idag. Hade färdiga kåldolmar i frysen som jag gjorde för ett tag sedan, detsamma med svampsås. Så de var bara att värma upp i ugnen o på spisen, plus kokte lite matvete till detta.





Totalt glömt bort

Kategori: Jag o min vardag

Har ju en buzzador kampanj att fixa innan den 10 juni..hmm..hinner de verkligen inte.
Temat är tappas och fick ju massa gratis produkter för ett tag sen. Men ska bjuda in folk på lite tappas gott och sedan ta kort på allt detta och skicka in och göra en rapport. Ja en undersökning.

Men tyvärr får jag stå över denna gången, alla andra kampanjer har jag skött och fått bra betyg för. Får istället föröska fixa detta under sommaren och sedan skicka in en mail rapport istället så dom ser att jag utnyttjat det hela som man ska för att vara medlem.
Vill ni bli en buzzador är de bara och höra av er med en mailadress, så fixar jag detta till er.
Det är massor med fina och bra erbjudande utifrån vad du väljer att klicka i som du är intresserad av som t ex. mat, djur osv



6 juni

Kategori: Jag o min vardag

Sveriges Nationaldag idag. Undrar om många ligger bakis, eller har dom kanske inte vaknat än...haha. Själv var man uppe redan halv 9, känns bra. Solen har börjat titta fram, kanske man kan hoppas på lite finare väder idag. Inte för att de gör mig så mycke att det inte är så varmt. Men gillar ändå årstiden där man slipper har långa byxor osv, vår, sommar och höst. Men vintern är ju ändå en klar favorit.
Eftersom mina planer är en flytt så kanske man skulle börja tänka sig uppåt i landet, typ där de har snö längre än i Skåne. Men nja, nä vem lämnar Skåne frivilligt..hehe.

Nu får de bli lite frukost känns de som.










Jahaja

Kategori: Tankarna flödar

Jäklar vad läsarantalet och titten på antalet sidor har ökat sedan i fredags. Måste vara många nyfikna människor därute..hehe. De gör inget, de får ni lov och vara, därför bloggen finns. Ja alltså om ni hittar nåt kul att läsa eller titta på osv. Ja ni fattar själv.

Idag är de ju dagen innan nationaldagen och gissar att nästan halva Sverige är ganska onyktra nu. Men inte jag, jag är duktig. Har jag bestämt mig så har jag och då kan ingen rucka på mig. Så hur länge jag ska hålla mig från festandet är min lilla hemlis. Men såklart får ni veta om jag lyckats....haha..låter ju som en alkis. Men det är faktiskt så att jag har en plan med detta. Och jag tycker det är en utmärkt plan som kommer och ge bra utdelning.



Snart är kl: 21.00..hmm..funderar på att bädda ner mig med Smulan och kolla nån film eller fortsätta på serien Fringe.



Blev en promenad istället

Kategori: Dagens midda

Både mamma och jag blev sugna på att cykla till Netto. Men när vi kom ut till cykelrummet så var där punktering på hennes cykel. Så de blev en promenad till Ica istället. Vilket var bra för då slipper vi ta bägge affärerna på torsdag när jag kommer hem från AF möte som jag ska på.

Och nu har jag fått i mig lite midda, Tacosoppa blev det idag. Hade färdig i frysen.

Receptet i min matblogg hittar ni via denna länk:


http://mariesrecept.blogg.se/2012/january/en-annan-variant.html



Glömde ta kort innan jag började äta, så tar en av mina gamla bilder.


Sååååå.....

Kategori: Jag o min vardag

.....duktig jag är idag...hahaha!!!

Jodå säger jag och klappar mig på axeln.
Kom upp vid 8-tiden i morse, käkade 2 knäcke till frukost och tog en runda vid datorn. Sen fick jag ett ryck och har städat skåpen i köket, tagit ut allt och torkat av och sånt där. Men har några skåp kvar. Riktigt intressant och göra, har hittat en del som jag glömt att jag hade.









Hahahahaha

Kategori: Smått & Gott

Dålig aptit!!!

Kategori: Dagens midda

Har inte fått tillbaka aptiten på mat än, men äta måste man ju. Så idag gjorde jag en sallad med vitlöksdressing (gjord på turkisk yoghurt) och stekte en kotlett, plus tog fram några av köttbullarna jag gjorde förra veckan. Inte alls en tokig midda faktiskt.



Frukt & bär

Kategori: Smått & Gott

Det är något som är ett måste i mitt hem, äter av det varje dag. Antingen frukten som den är eller slänger ihop en smoothie.

Hittade små söta påsar på Ica med papaya och mango i småbitar, kan nog bli gott och blanda med jordgubbarna.






Helt klart en vinnare

Kategori: Jag o min vardag

Såg hela sändningen 24/7 från huset igår i Big Brother.
Så jävla härligt att Hanna vann, det var hon så värd alltså. En riktig vinnare i alla lägen. Blev faktiskt lite tårögd då när beskedet kom och man fick sitta och se henne tåras av glädje.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Efter programmet fick jag ett telefonsamtal som gav mig en väldig massa "kött på benen" om en viss person. Med andra ord är det precis som jag alltid trott om denna person. Men att få det ännu mer bevisat är verkligen skitbra. Så nu vet jag precis vad jag ska göra. Så som jag alltid gör med personer som inte förtjänar min vänskap.

Tack till dig som ringde mig.







VARNING...VARNING...VARNING

Kategori: Jag o min vardag

Har idag sett att många vänner och andra på facebook har gått på det nya som cirkulerar där. Förstår inte att folk inte är försiktigare. De gnälls ju hit och dit om att fb strular osv. Det borde dessa personer tänka på innan de klickar på allt som de ser.

Så jag vill varna för detta nya virus "The Pink Profile". Googlade om det när jag såg det på fb. Så kolla gärna in denna länken så ni inte drabbas


http://www.securitynewsdaily.com/1385-pink-facebook-survey-scam.html





VARNING...VARNING.....VARNING

Tycker till lite

Kategori: Jag o min vardag

Idag är det Big Brother final och såklart fortsätter jag att följa programmet med 24/7. Men måste säga att Amandus var riktigt irriterande tjurig mot Hanna igår vid många tillfällen. Han lyssnade inte klart på henne och avbröt och nästan snäste av henne som om hon skulle tycka som honom. Lite trist, men när man ser sånt här så kan man känna det där med att förstå varför de andra deltagarna retade sig på honom.

Men själv så får var och en vara som den är. Alla människor funkar inte ihopa, det bara är så. Även om jag typ aldrig stör mig på folk runt omkring, men man kan få tycka till. Jag låter var och en vara som den vill, tycka som den vill, göra sina egna val utan att klanka ner på personen.
En persons val i livet är inte de som gör den till en vän, man får ta en person för vad den är med sina brister. Ingen är perfekt. Men visst, sen finns de såna som tror de är mer än andra. Men dessa personer kan man ju faktiskt välja bort ur sitt liv om man inte vill vara med dom.


Nu ska jag köra klart min storstädning tänkte jag




En smarrig repris

Kategori: Dagens midda

Kör på sallad idag igen, var ju så gott igår.

Isbergssallad, körsbärstomater, gurka, räkor och kyckling och såklart lite tzatziki



Myslördag med pyssel

Kategori: Jag o min vardag

Lördagen är här och startade med ösregn, 3e dan i rad men nu skiner solen och knappt nåt moln på himlen. Jag har tagit vid där jag slutade igår, vilket innebär storstädningen av min lägenhet, allt från golv till tak. Kommer och vara skinande rent när jag är klar. Hoppas på att bli klar imorgon.

Ikväll är de sexparty hos Sabina. Men vet inte om jag ska dit. Som sagt har ju fått min mens och blöder som fan och mår skit, vilket hon har förståelse för. Så reagerar en äkta vän till skillnad från en kompis till henne som avbokade partyt igår pga en dejt med en kille, så gör man inte mot sina vänner tycker jag. Och de flesta tycker väl säkert som jag.

Just de ja, jag varvar min städning med Big Brother, köpte ju 24/7 i torsdags. Bra sällskap och höra de prata genom min stereo när jag håller på här hemma. Och ska bli väldigt spännande imorgon kväll och se vem som vinner. Svårt val känner jag.

Fast tror nog så här:

1. Hanna
2. Annika
    3. Amandus

eller kanske att Annika vinner. Hmm..kluven i den frågan.
Vad tror ni andra som tittar på detta program????












Blandad bra dag

Kategori: Jag o min vardag

Mår skit alltså men är ändå hur flitig som helst här hemma. Den dumma mensen har kommit med hemsk smärta, illamåenden och byta binda en gång i timmen som alltid. Kass info jag vet, så vi lämnar de nu.

Har kommit en bra bit på vägen i sovrummet. Fick ju 5 plastbackar från Ica av mamma, såna där på hjul att ha under sängen istället för kartonger. Skitbra kan jag säga, så nu ligger de flesta dagböckerna förvarade fint där. Tillbaka till de här med kartonger, de som nu är tomma har jag ställt i hallen, nån i varann. Letade efter Smulan pga inte sett henne på en bra stund. Knepigt och hitta henne, min till slut så hitta jag henne i en kartong. Sover stenhårt där...så söt alltså.





Fick även sms om att mitt paket från cdon hade kommit till posten för att det var för stort för brevinkastet. Drog med mig mamma ner eftersom där var en överraskning till henne, försenade mors dags present, boken Keith & Jag ville ju inte komma i tid. Hon fick den direkt så fick inte tagit nåt kort på den, men lånar en bild på nätet så ni ser vilken jag menar.
Oxå var där 2 böcker till mig med Peter Rätz-Nio år som undercoveragent och
Patrik Sjöberg-Det du inte såg plus Supernatural säsong 1









Har även fått i mig en sallad bestående av isbergssallad, kyckling, tomat, gurka och räkor och en liten tzatziki till denna...gott gott





Nu blir de att städa vidare här hemma. Kanske hörs senare, om inte så imorgon



Helgen är här med....

Kategori: Jag o min vardag

Hallå folket!!!

Fredag igen...Och vad händer? Absolut inget för mig idag. Ska bara vara hemma och ta det lugnt. Eller ja lugnt och lugnt, ska städa sovrummet från golv till tak vilket nog tar sin lilla tid eftersom jag har en stor hylla och 2 mindre fulla med böcker, oxå ska sängen eller ja madrassen vändas, nog så knöligt i ett litet sorum och den är ju 160 cm bred, men de går, gjort de många gånger förut

Tog ju toaletten sent igår kväll när jag hade duschat. Vilket är perfekt, då kan man skura och spola allt med duschen, redan naken och ingen risk att blöta ner massa kläder.

Kom på att man kan kalla det att köra "En Hanna" i Big Brother. Men å andra sidan har jag alltid städat toa naken....haha...säkert fler där ute som gör som jag, eller hur???