VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

IBS är o hälsar på

Kategori: Jag o min vardag

 
God morgon!! Fast jag vaknade för ca 2 timmar sedan. Gick verkligen inte och sova.
Är inte den som klagar i vanliga fall, men nu har jag fåt nog av min mage som krånglat konstant i ca 3 veckor. Min IBS mage, ni som vet vad det är vet hur jobbigt det är, ni andra får goggla fram vad det är. Tar för lång tid att skriva här. Och är absolut inget kul att lida av kan jag säga. 
Så idag lägger jag om min kost sakta men säkert, eftersom det blir julmat i dagarna 2 snart och det vill jag ju äta. Men efter det blir det stenhårt med att ta bort allt som inte är bra för min mage.
 
De här med IBS är från person till person hur man mår och vad man kan äta och inte äta. Och när de onda och kramperna och illamåendet osv kommer så är det inte kul. Först kan det vara så att jag inte varit på toaletten på kanske 5-7 dagar och det är då kramperna uppstår, man får lägga sig i fosterställning och bara vänta på att det ska lätta, vilket ofta tar flera timmar ibland dygn, och när det då väl är dags så mår man så dåligt att man kan sitta där i nära timmen. Och efter är man så slut så man går och lägger sig.  Eller så är det så att man tommer konstant hela dagen vad man än får i sig och detta kan då hänga med i 3-7 dagar. 
 
Men sedan jag fick diagnosen 2008 så har jag fått bra kontroll på att slippa den här flera dagars tömmningen, värre är de med förstoppningen den är svårare o få kontroll över, men hellre det än diarré.
Ja nog om det, kanske inte så kul och läsa om..haha
 
Detta är absolut ingen rolig sjukdom kan jag säga.
Finns inga mediciner för mig att ta, eftersom dessa tabletter innehåller salmiak och det klarar inte min mage eftersom jag 1997 opererade bort gallblåsan pga gallsten, så tar jag dessa så blir de gallkänningar o det är inte behagligt. Men tack o lov så slipper jag gallstensanfall, för det var inte o leka med kan jag säga. Ja ja nog om mina krämpor...finns fler..haha.
Men blir inte bättre än man gör det till.
 
Nu ska jag göra ett matschema till mig för året ut så jag kan få lite bukt på min IBS mage iaf.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: