VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Frukostrutor á la Bengtsson

Kategori: Jag o min vardag

JUST NU

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Minsann bra bilder min nya telefon tar.
 
LG L5 e610 Optimus Smartphone
 
Alla vet väl att man ska leta regnbåge när de regnar i solsken, blir lika fascinerad nu som när jag var barn. Så fint ju..särskilt coolt när de blir tvilling bågar
 
 
 

Röjt & recept

Kategori: Dagens midda

 
 
Idag har jag verkligen röjt runt här hemma. Nästan klart, men känner för att ta resten imorgon. Så har jag nåt att göra då ju.
 
Precis fått i mig en god midda som jag hitta på utifrån vad jag har hemma. Har ju alltid massor o välja på i kyl, frys och skafferi, och dagens blev mums..
 
Recept hittar du i min matblogg
 
 
Kommer helt klart att äta detta igen, kanske ofta till och med.
 
 
 
 
 
Funderar på att baka frukostbullar senare ikväll, istället för att köpa bröd. är riktigt trött på mackor och varit ett tag. Så känner jag för de blir de ikväll, annars nog imorgon.
 
 
 
 

5 dagars ledigt/tatuerare

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Nu har jag gjort mina kursdagar för denna veckan, vilket innbär att jag inte behöver åka in till Helsingborg igen förrän måndag nästa vecka. Känns ganska lyxigt, lite långledig, Och jag kan ta tag i sådant jag lagt på vila och inte känt för att göra.
Blir så ibland när de är sommar och för varmt och göra nåt. Annars i vanliga fall är jag ju städgalen som ni väl vet vid detta laget...haha!!
 
Blir nog sen natt med film. Råkade göra en miss i eftermidda. Har ju sovt runt 3-4 tim/natt i över en vecka nu, plus att värmen har tagit slut på ork o energi. Jobbigt med andningen oxå med min astma.
I ala fall så var missen att jag la mig i sägen o tänkte vila en kvart på den lille visaren och det var vid 14-tiden. Vaknar upp, tar telefon och ser då att den viasr 15.45. Hallååå hur gick detta till..haha. Men de var nog så att jag behövde den lilla powernappen!!
 
Har varit en sväng hos grannen Annika som är tatuerare och snackat lite på balkongen, hon gjorde ju en på min hals förra helgen som jag är så nöjd med. Ska göra en till nästa månad.
Farligt när man väl börjat för man kan inte sluta. Jag har nu 24 st på 13 olika ställen på kroppen. Frågan är när jag kommer och göra den sista..haha.
 
Vill tipsa er om henne och att hon är nogrann och billig, så är ni intresserade så är de bara att höra av er. Hon finns i Perstorp för er som missat var jag bor
 
Nu ska jag ta en dusch och sedan bädda ner mig i sängen men någon/några filmer
 
 
 

Dagens goda gärning

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Fick ett telefonsamtal från mamsen att hon hade en fågelunge i trapphuset. Så jag sprang över med en handduk som jag fånga den med och tog den med ut i det fria igen.
En vinge såg lite konstig ut, så jag lockade in den i en buske. Hoppas verkligen att den bara var chockad och inte skadad
 
Uppdatering 2013-08-01
Fågelungen hade tagit sig in i min mammas trappa igen, och tyvärr så hitta hon den död där igår. Mycke synd att min räddning inte var till nån nytta.
Men den hade nog flaxat omkring där i trappan o in i rutan gång på gång ganska länge när jag fick ut den, så den kan ju ha varit väldigt skadad
 
 
 
 

Min dag idag

Kategori: Jag o min vardag

 
Har varit uppe sen halv 6 efter toklite sömn, varit i Helsingborg på kursen, hemma redan vid 13-tiden efter en runda på netto. Där fick man tag på billiga kräftor som mamma o jag ska avnjuta till helgen. Gör de varje år sen några år tillbaka med henne eftersom hon inte festar längre.
 
Varit tokvarmt idag med så inte många knop gjorda, blev bara en kycklingsallad. Inte alls gott med mat i denna värmen. Fast äntligen lite svalare tack vare molnigt. Härligt....
 
Fick ett samtal för nån timme sedan ang ett extra jobb, de kom till mig, alltså inget jag sökt, sånt kan man väl kalla tur. Men mer om det efter att jag varit på möte om ca 4 veckor.
 
Går ju även o väntar på att en annan sak ska hända i mitt liv, eller ja..jag hoppas att det går som jag vill. Som det sett ut så här långt så är de positivt, men jag tror inte på något förrän jag har det skriftligt.
 
Nä nu ska jag lägga mig i soffan en stund och kolla lite Glamour, bra serie mellan varven
 
 
 
 
 
 

Paus

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
Känner mig piggare nu.
 
 
Tar en paus i städande & tvättanden med en kyckling och bacon sallad
 
 
 
 
 
 
 
 

Trött, trött, trött

Kategori: Jag o min vardag

 
Måste vara vädret, för varmt, kvavt och dåligt med luft. 
2 nätter på rad nu har jag knappt sovit, men varit skittrött när jag somnat. Och idag vaknade jag halv 8 efter knapppt nån sömn alls. Gick ju då rakt inte o sova inatt, skitvarmt ju, rena bastun...haha. Tvätta och städa står på schemat och känner mig redan som en zombie, riktigt trött och matt är jag. Längtar tills det är dags och sova ikväll, men bara för de blir jag väl helt pigg.
 
Varför jag skriver detta är för att alla som känner mig vet att jag sällan/aldrig är trött och klarar mig alltid på 4-5 timmar sömn.
Så alltså måste de vara värmens fel.
Var ju runt 22 grader hela natten..*pust, flämt*.
Härligt att äntligen kvälls/natt värmen kommit ändå ju.
 
Tryckte i mig en makrillmacka och 2 kokta ägg och hoppas på att det ger mig lite energi.
 
 
Tvättstugan nästa nu då....
 
 
 

OBLIVION

Kategori: Filmtips

 
 
Jack Harper är en av de sista robot-reparatörerna som är stationerad på Jorden. Jacks uppdrag, som är en del av en massiv operation för att utvinna viktiga resurser efter årtionden av krig mot ett skrämmande hot kallade ”Scavs”, är nästan fullbordat.

En dag raseras Jacks tillvaro plötsligt när han räddar en vacker främling från ett nedskjutet rymdskepp. Hennes ankomst utlöser en kedja av händelser som tvingar honom att ifrågasätta allt han vet och som lägger mänsklighetens öde i hans händer.
 
 
 
 

Dagens mumma

Kategori: Dagens midda

 
 
Mina vitlöksbiffar med kokt blomkål blev det idag...mums var det
 
 
 

Tjolahej

Kategori: Jag o min vardag

 
Gick upp för en stund sedan, trots att jag somna onykter vid 4-tiden i morse.
Hade ett par vänner över på min balkong och satt och drack och snacka till 3-tiden. En granne kom oxå en runda. Tog lite kort, men tyvärr vill dom inte att jag lägger ut kort på dom, synd...ja ja, bara att respektera. Fast jag sa att jag kunde göra huvudena vita med ett frågetecken så de inte syns vem dom är..haha.
 
Och vet ni....JAG ÄR INTE BAKIS!!!! Som alltid...så alla ni som är de där ute idag, hoppas ni är riktigt avis på mig..haha.
 
Härligt att det är grått och regnar oxå idag. Perfekt för en storstädning precis som planerat.
 
 
 
 
 
 

Fredag

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Go'morron! (fast gick upp vid 8)
 
Oxå var det då fredag igen, säger de igen som så många gånger, var tar dagarna vägen? Går för fort. Men igår var en behaglig dag, det regnade ju..äntligen. Skönt med lite svalka. Men varade inte länge, för idag är solen framme igen och det är redan 20 grader i skuggan.
 
Planerna för idag, har inga...gillar ju att ta dagen som den kommer. Fast är ju Helsingborgsfestivalen nu. Får se om man hamnar där eller nåt annat, eller kanske rent av en lugn hemmahelg, var ju ett tag sen. Ja ja får se...håller det öppet.
 
Förresten måste säga att min nya telefon/smartphone är skitbra, 100 ggr bättre än min förra.
Ett mycke bra köp. Känner att jag fått valuta för varenda krona,
så hoppas jag slipper ångra att jag skrev detta nu :P!!
Fast körde slut på batteriet på mindre än ett dygn..haha..blir ju så när man kolla igenom allt i telefonen.
 
Nähä lite frukost kanske....Är så glad att jag aldrig börjat dricka kaffe. tvi vale säger jag bara...haha
 
 
 
 
 
 

Stekt x 3

Kategori: Dagens midda

 
 
Stekt fläsk, stekt potatis, stekt ägg och tomat o gurka..mums var de. Soffläge en kvart..haha
 
 
 

Paket x 2

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Fick ju sms igår att min telefon gick att hämta på posten. Och idag fick jag ett sms till om paket.
Härlig dag med andra ord.
 
 
 
Telefon från elgiganten
 
 
 
Topp från Bonprix
 
 
 
Tjocktröja med luva från Bonprix
 
 
 
 
 

Yeeeehoooo

Kategori: Jag o min vardag

 
Vaknar upp till en gråmulen molnig himmel. Jaaa, äntligen lite paus från hettan. Kan behövas mellan varven, plus lite regn. Gärna hela dagen..haha
 
Idag ska jag äntligen få min nya telefon. Ska bli så skönt. Har ju i stort sett inte kunnat ta emot sms sedan i måndags. 
 
Oj, redan fredag imorgon igen. Fast inga planer finns än, det är visserligen Helsingborgs festivalen, men nja vet inte, får se. Fredag får bli en sån där spontan dag, dumt och bestämma något ifall det dyker upp annat.
 
Har drömt om Smulan inatt. Att hon varit boende hos nån pga att jag varit iväg. Tänk om detta hade varit sant, så härligt de hade varit att få träffa henne igen, hålla henne i famnen, pussa på henne osv osv
 
 
 
 
 
 

Kyckling & bacon sallad

Kategori: Dagens midda

 
 
Detta inlägg är kopierat från min matblogg:
 
 
Idag är en sån dag då ingen mat känns intressant. Men det känner säkert alla igen sig i när det är 40 grader i solen och 25 i skuggan..*pust, flämt*
 
Så min tanke gick direkt till sallad, finns så mycke man kan blanda ihopa. Och dagens blev himmelskt god. Får bli den resten av veckan om värmen håller i sig.
 
 
Dessutom len och fin för min IBS mage
 
 
Det här behöver du till en person:
 
100 gram strimlad stekt kycklingfilé
1/2 paket stekt bacon, klippt i mindre bitar
1 tomat
6-7 cm gurka
3-4 blad isbergssallad
En halv rödlök skuren i ringar
 
 
 

Summoned

Kategori: Filmtips

 
 
 
Laura läser en dag om en man vid namn Nathan som har hittats död, misstänkt för att ha hoppat från taket på hans hyreshus. Något om detta stör henne och hon berättar vad som har hänt för hennes vän Frank. Det visar sig att Laura, Frank och Nathan alla har suttit i juryn för en av San Franciscos mest uppmärksammade fall: Evan Barber, en ökänd seriemördare. Juryn fann slutligen Evan skyldig och han avrättades strax efter. Medan myndigheterna är snabba med att avfärda Nathans död som ett självmord, är Laura misstänksam...
 
 
 

12 ROUNDS: RELOADED

Kategori: Filmtips

 
 
Sjukvårdaren Nick Malloy hamnar i en dödlig lek med en galen person från sitt förflutna. Malloy har inte lång tid på sig att räkna ut varför just han har blivit utvald eftersom hans frus liv står på spel.
 
 
 
 

R.I.P 2 månader

Kategori: Jag o min vardag

 
Inte sovit alls bra inatt. Det är idag 2 månader sedan min fina lilla Smulan fick somna in pga sjukdom (juvercystor) 15 år gammal. Hatar att denna sjukdom finns, annars hade hon blivit flera år äldre. Men är glad att jag tog beslutet i tid så jag slapp se henne vara sjuk eller ha ont.
Jag fick se henne som en frisk katt in i det sista även om hon var sjuk.
 
Men saknaden gör lika ont fortfarande, och jag kan inte fatta att hon är borta. Känns som hon ska komma gående och prata med mig hela tiden.
 
Är glad att jag tog det beslut jag gjorde med kremering så jag hon kunde komma hem igen.
 
R.I.P fina lilla söta Smulan
 
 
 
 
 
 
 

Fiskbensfläta

Kategori: Jag o min vardag

 
Jenny gjorde en jättefin fiskbensfläta på mig i lördags som jag bara måste visa ju.
 
Tack för bilden Sandra
 
 
 
 

IBS midda

Kategori: Dagens midda

 
 
Ikväll har jag varit snäll mot min IBS mage.
 
Egna biffar & kokt blomkål
Sååå gott var de, blomkål är en favorit grönsak
 
Ska försöka äta snäll mat nu hela veckan så den får bli lite lugn.
 
 
 

Inte många knop

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Sikken het dag de varit och är fortfarande. Kan de vara så att sommaren äntligen kommit för att stanna ett tag. Sugen på att bada är jag riktigt mycke
 
Tog Netto och Ica tidigt i morse eftersom jag ändå gick upp strax innan 6. Oxå städat lite eftersom jag inte gillar och vara i solen, ja jag kan ju inte heller för den delen. Ni som missat varför så är jag ju nytatuerad.
 
Nu har Sandra nyss varit här och bjudit på en longdrink från Tyskland. Gott under parasollet på balkongen.
 
 
 
 

Längesen möte

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Fy bubblan vilken het dag det varit, inte min grej alls. Snö som ni alla vet är min grej, och det hade jag gärna haft i massor nu...haha.
 
Något som däremot var kul när jag kom hem var att min 2 år yngre morbror hade kommit till mamma ända från Trelleborg för att hämta hem henne till deras mamma (min mormor), har ju inte träffat honom på riktigt länge.
 
Nu ska jag ta en dusch och försöka fixa ordning på lite här hemma eftersom jag total slappade hela gårdagen. Fy på mig..haha
 
 
 
 
 
 

Eftermidda i HBG

Kategori: Jag o min vardag

 
Sitter på kursen i Helsingborg, 40 grader varmt och ingen luft i datarummet..*pust, flämt*.
Bussen till Åstorp var smockfull och nästan tåget med som gick vidare till Hbg, hoppas på bättre plats och luft när man ska hem.
 
Klagar jag? Nähähä då, gör jag inte alls, jag bara konstaterar..haha!!
 
Men en kall dusch eller ett dopp i havet hade då rakt inte varit fel. Var ju bastu inatt med, eller hur
"du vet vem du är"..haha
 
 
 
 
 

Revir och drinkar

Kategori: Dagens midda

 
Igår började med att jag förfestade hemma hos mig på min balkong med Sandra & Jenny. Började vid 17-tiden och helt plötsligt var klockan 21.00 och dags och gå till bussen.
 
Jag till vänster, Jenny i mitten och Sandra till höger. Glada i hågen.
Bra foto du tog på oss Subhi
 
 
 
Och alla som känner mig vet hur ofta jag blir kissnödig och vad gör då Jenny, jo säger åt mig att sätta mig och pissa "där"...haha
 
Man kan ju nästan tro att jag sätter mitt revir..haha
 
 
 
Landade i Klippan på puben Rackis vid 22-tiden.
De hade slut på massor vi ville dricka pga att de sålt mycke mer än vanligt dagen innan.
Så bartendern Frida blandade en egen komponerad drink till oss med mjölk, doolies(eler hur de nu stavas), vodka och kaluha.
Så jävla god var den. Blev ett X antal av dessa.
 
Tyvärr gick sista bussen hem kl: 01.00.
Men vi hade skitkul och bestämde att göra detta minst en gång i månaden.
 
Idag är det tvätta och lite annat i hemmet som gäller.
 
Och NEJ jag är inte bakis som vanligt. Hoppas nån där ute är de..haha
 
Förresten...Jenny hade med sig mina "vänner"...Ove, Göran och Anders ni vet. Så goda "vänner" :P
 
 
 
 
 
 

Dagens tillskott

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
 
 

Äntligen lördag

Kategori: Jag o min vardag

 
Ja på mer än ett sätt. Blev bestämt igår kväll att jag ska till grannen och bli tatuerad kl: 12, kul och prova en ny tatuerare.
 
Oxå är det ju idag som jag och ett par vänner ska festa hos mig och sen iväg till en pub på annan ort. Ska bli kul, den ena har jag ju inte festat med på nästan 2 år, eftersom hon fått barn för inte så längesen.
 
Igår blev det vin och breezer på min balkong med en vän, plus att Sandra kom ett tag. Härligt underbart varmt väder att sitta där till sen natt/tidig morgon
 
Kom i säng vid 4-tiden i morse nöjd och belåten..haha. Tur tur tur att jag aldrig blir bakis eftersom jag ska på det idag igen. Och ni som läser detta...ja jag vet att ni är sååå sååå avundsjuka på att jag mår sååå oförskämt bra dagen efter..hehe.
 
Nähä lite mat i magen och sen upp till grannen....
 
 
 
 
 

Fredag och 8 veckor

Kategori: Jag o min vardag

 
Så var de då fredag igen...
 
Idag är det 8 veckor sedan min lilla sötnos fick somna in o saknaden gör lika ont fortfarande. Kan inte fatta var denna tiden blivit av. RIP fina lilla Smulan
 
 
 
 
 
Ska städa klart nu och senare blir de midda hos mamsen.
 
Sen får man se vad kvällen bjuder på..
För imorgon lördag är ju redan planerad...då ska vi, fy för alltså..haha
 
 
 
 

LG

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Nu orkar jag inte med min telefon mer, så har idag beställt en ny.
jag får alla sms 10-12 ggr hela tiden, plus att vissa sms får jag inte förrän nån timme senare.
 
Det blev en svart 

LG Optimus L5 med Android 4.0

 
 
 
Så till alla er som spelar wordfeud med mig...Rätt vad det är så bryts våra spel, men jag addar er och startar nytt spel igen så fort jag laddat ner appen igen.
 
 
 
 
 
 
 

Pengar in och ut

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Vilken underbar dag....
 
Varit hos tandläkaren för jag visste att jag slarvat och hade tandsten, men det var tydligen inte alls så farligt som jag trodde sa min tandhygienist. Glad blev jag, fast jag erkände att jag slarvat med plackers o flux..haha. Men nu jäklar ska de användas dagligen för det lovade jag henne ju.
Jag som är så rädd för tandläkaren blev såklart glad.
Kostar ju en del att gå dit.
 
Men när jag kom hem så fanns det ett brev om oväntade pengar, så snacka om att jag känner mig rik igen. Var ju lite orolig där ett tag.
 
Så man kan säga att det är en underbar torsdag trots rädslan jag hade när jag vaknade.
Migränen är oxå borta, 3 dygn stannade den denna gången.
 
Nu ska jag och träffa en ny tatuerare för och se hur duktig denne är. Vad jag vill göra vet jag redan.
 
 
 
 
 

Broken City

Kategori: Filmtips

 
 
 
Den före detta polisen Billy Taggart jobbar numera som privatdetektiv. Han blir anlitad av New Yorks borgmästare för att ta reda på om borgmästarens fru är otrogen mot honom. Men Taggart finner sig snart vara en större skandal på spåren, som dessutom involverar borgmästaren. 
 
 
 
 

Paket, paket, paket

Kategori: Kläder

 
 
Idag kom då äntligen mitt paket från
 
 
Beställde därifrån förra måndagen, så tyckte det var en snabb leverans.
Dessutom passa alla 3 tröjorna perfekt...härligt och slippa skicka tillbaka.
 
 
Detta ledde till att jag beställde 3 tröjor till, men dom får ni se sen.....
 
 
 
 
99kr
 
 
69kr
 
 
 
69 kr
 
 
 
 
 
 

Ååå vilken ska man ha då

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Måste köpa en ny telefon, min Huawei har tekniska problem när det gäller sms. Så alla sms jag får av alla folk och annat återkommer 3-7 ggr med minuters mellanrum. Skitjobbigt..man måste ju kolla hela tiden fall i fall det kommer från andra samtidigt.
Får kolla lite mer telefoner med jämna mellanrum, svårt och välja när det finns så många.
Kom gärna med tips, men den får inte kosta flera tusenlappar o jag är inte intresserad av det senaste, för jag följer verkligen inget mode när de kommer till detta.
Vill kunna surfa enkelt o ladda ner spel o spela typ. Inte att jag ska gå in på youtube o ha spotify. Allt stort och mycke kan jag göra via min vanliga dator
 
 
Har hittat 2 st lite snabbt som jag blev sugen på, men vet inte hur pass bra dom är. Men såg recesioner från folk och där var inget negativt alls.
Jo en kille som skrivit att de var kass och porrsurfa för där kom inte upp bilder på snygga brudar...haha..så jäkla klockren ju.
 
 
 
ZTE Blade III
 
 
 
 
 
 

LG Optimus L5 med Android 4.0

 
 
 
 
 
 

Aj aj ont

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Måndag och ny vecka!!
Gick och la mig igår med världens huvudvärk och den är kvar idag, men svaret på det är ju att jag har det där roliga nu som alla vi tjejer/kvinnor får en gång i månaden. Många gånger hade de varit skönt och slippa pga att jag mår så dåligt som jag gör. Annars hade det inte varit så farligt.
Ja ja nog om det, mindre intressant ju.
 
Ledig dag i alla fall och jag har en del och fixa, för imorgon är det dags för kursen igen. Har varit 5 härliga dagar ledigt. Och det börjar närma sig med att snart få veta om det blir som jag vill. Hoppas på nästa vecka nån gång.
 
Denna sommaren har de då rakt inte varit varma kvällar och nätter än, undrar om den värmen kommer. Inte för att jag bryr mig, för alla som känner mig vet ju att jag gillar snö och vinter bättre. Men kom att tänka på de när vi satt på min balkong i fredags till sent på kvällen att det inte var lika varmt och sitta där med bara armar efter att solen gåt ner. 
 
Nä dags och göra sig klar för en tur till Ica
 
 
 
 
 
 

Nostalgitripp

Kategori: Jag o min vardag

 
Ser att det är Grease 1 och 2 på TV4 nu halv 1 till halv 6 ikväll. Tror faktiskt jag ska bädda ner mig i sängen framför tv och spana in dessa filmer, så bra ju. Särskilt den första med John och Olivia.
 
 
 
 
 

Sandra & Jag

Kategori: Fest/Party

 
Helt spontant vid 20-tiden igår bestämde Sandra och jag vin på min balkong och kan ju säga att det blev hur lyckat som helst. Träningsvärk i mage och mungipor så som vi skrattade..haha. Och detta höll i sig till nästan 3 inatt.
 
Och nästa lördag ska vi på det igen, plus en vän till. Då blir de förfest hos mig och sen utgång på annan ort. Kan nog bli livat..haha
 
Söndag idag så nu ska jag ner och börja tvätta.
 
Och vet ni, dagen efter och jag mår oförskämt bra...är ni avis nu va va va...haha...klart ni är!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag och bloggen

Kategori: Jag o min vardag

 
Ibland är man lite nyfiken på vem/vilka som följer ens blogg, jag ser ju bara hur många besökare jag ahr dagligen. Och vissa vet jag följer och vissa kan jag gissa mig till.
Men oavsett vad, så bloggar jag för att det är kul, inte för att bli en kändis eller leva på det. Tycker det är en bra funktion, särskilt för de som står en närmast som vill följa ens vardag så de inte missa nåt..ja ni vet vem ni är som inte kan låta bli att "kolla mig"..haha..skämt å sido, men tror ni fattar vad jag menar.
 
Har ni tips på bra och roliga bloggar jag bör kolla så kom gärna med det. men är INTE intresserad av mode och skönhet, inget som jag lägger tid och pengar på.
 
Kläder köper jag när jag känner för det eller behöver och inte för att det är trend eller liknande, även om jag är tokig i allt som har med adidas o göra. Så med andra ord följer jag inget mode, en t-shirt/topp o ett par jeans med höga gymnastikskor duger bra till mig. 
 
Skulle aldrig ens ta på mig en klänning, kjol, högklackat eller nåt väldigt urringat, jag är mer vardagstypen och har alla mina kläder oavsett vad jag ska.
Alltså inget komplicerat och kvinnligt för min del.
 
Använder inte smink..ja ja en å annan gång svart kajal och svart mascara, men de är typ en gång i månaden om ens det o då vid fest, men inte vid varje fest som jag ens tar de på mig.
Parfym gillar jag såklart.
 
Och vad gäller håret så tvättar jag det dagligen med schampo och balsam, drar fingrarna försiktigt igenom håret och låter det självtorka. Men så har jag ju oxå så pass långt hår som ner en bit över rumpan..oops lite kortare nu för jag klippte mig själv häromdan kom jag på nu..haha
 
Så det var lite om enkla jag...
 
 
 

Fast and Furious 6

Kategori: Filmtips

 
 
Såja då har man sett 6:an och fördjävla bra som alltid. Full av acyion och härliga scener
Och snyggingar ju..hehe
 
 
Dominic Toretto och Brian O'Conner är på jakt efter sanningen om Dominics flickvän Lettys försvinnande. Tillsammans med sitt elitteam och Polisen Hobbs tar de sig an den tuffaste fienden de någonsin mött. En brittisk fd specialagent.
 
 
 

 

7 veckor sedan

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Fredag igen...
7 veckor sen min lilla Smula fick somna in, var har den tiden tagit vägen, samtidigt som det känns som igår så känns det evigheter sen, men det är ju för att jag saknar henne så himla mycke.
Vissa dagar går bättre än andra, men dom är lätträknade. Har jag bara fullt upp och göra så hinner man inte tänka så mycke. Värst är kvällarna när man kommer till ro och allt lugnat sig. Då flyr tankarna och tårarna trillar ner för mina kinder.
Nä nog om det annars blir jag alltför ledsen.
 
Som sagt fredag igen, och vad händer idag då. 
Planen är en lugn hemma helg i min ensamhet, har inte haft nån sådan på 5 veckor, så känns som det är dags för det nu faktiskt.
Fast man vet aldrig, för alltid när jag bestämmer det så kommer nån med nåt förslag som jag inte kan motstå..haha!!
Men så är de och vara singel utan barn, man kan göra som man vill 24/7, helt underbart tycker jag. Skulle inte byta ut det mot nåt här i världen.
 
 
 
 

Finner inga ord

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
Som mina flesta läsare väl vet, ja och alla mina vänner såklart, så har jag ju en matblogg, och måste berätta hur glad jag är. Besöks statistiken stiger och stiger och bloggen blir mer och mer känd,
dels via t ex hittarecept.se och matgladabarn.se.
 
Är så glad för alla fina kommentarer osv jag får. Kan nog inte beskriva det med ord. Men vad gäller att laga mat, hitta på egna recept, bjuda folk på midda är ju något jag brinner för och alltid gjort.
Är dessutom helt självlärd, okej några frågor och tips har jag såklart kört via mamma, men så är det ju alltid att barnen frågar föräldrar om det mesta.
 
Det enda är ju att jag emellanåt inte kan göra nya recept pga måste lägga om kosten då och då, eller rättare sagt att kroppen/magen/tarmarna måste vila från vissa matprodukter pga min IBS.
Men oftast utmanar jag ödet på den punkten och får stå mitt kast.
Tänker inte gå in i detalj hur jag kan må, utan är ni nyfikna får ni googla om det.
Men kan säga att det är inte nådigt och lida av diarré eller förstoppning med kramper mellan varven. Men som jag alltid brukar säga när jag blir sjuk..."det finns de som har de värre"!!
 
Klicka på länken så kommer ni till min matblogg
 
 
 
Godnatt och sov gott så hörs vi imorgon
 
 
 
 
 
 
 
 

Spider

Kategori: Filmtips

 
Absolut ingen höjdarfilm, men tänk att jag klara och titta som är så fruktansvärt rädd för spindlar. Ni som känner mig vet hur dåligt jag mår när jag ser en sån i verkligheten. Men denna påverka mig inte fullt så, kan vara pga att såna här finns ju inte.
 
 
 
 
 
 Efter att en rysk rymdstation krockat med en meteorit sprids delarna ut i rymden varpå en bit landar i New Yorks tunnelbanesystem. Där upptäcks en ny giftig spindelart – de växer sig snabbt gigantiska och hotar människorna i New York. Nu är det upp till förmannen Jason och forskaren Rachel att rädda världen från hoten på åtta ben – innan militären hinner skrida till verket med sina lömska planer.
 
 
 

G.I. Joe: Retaliation

Kategori: Filmtips

 
 
 
Actionfilm som måste ses.
 
 
 
 
 
 
 
G.I. Joes slåss inte bara mot sin dödsfiende Cobra, de möts även av ett internt hot från regeringen som hotar deras överlevnad
 
 
 

Pigga och gröna

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Äntligen köpt hem favoriten Piggelin. Och tänk så billigt, 28.90 kr för 15 st. Skulle man köpt dom ute styckevis hade de ju gått på 105 kr.
 
Så nu är min sommar räddad ett tag, en om dan frå jag bara ta, som om jag själv kommer att tro på det då..hahaha. 
Ni tror inte det heller, eller hur....
 
 
 

Hopplösa natt

Kategori: Jag o min vardag

 
Go'morron!!!
 
Tur att jag oftast klarar mig på väldigt lite sömn, för inatt blev de inte mer än ca 3 timmar, och nu ska jag snart åka iväg till Helsingborg. Hoppas på att vara hemma igen runt halv 2, huvudet har nämligen redan börjat värka...suck.
 
Ska ju även ringa och uppdatera ang den goda nyheten jag fick igår. Eftersom jag inte kommer att få något riktigt svar förrän om ca 2-3 veckor. 
Och jag som vill veta nu, eller ja i alla fall ha det på papper.
För som det ser ut nu så är allt klart, men jag tror inte på saker innan jag ser det.
Hoppas kan man ju....
 
 
Hoppas ni alla får en trevlig dag, hörs senare idag!!
 
 
 
 
 
 
 

Inget varmt vatten

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Hmm...imorgon stängs vattnet av här för byte av fjärrvärmepannan eller nåt liknande, kommer inte på vad de heter i skrivande stund, men har i alla fall med fjärrvärmen och göra...en pump kanske de är, nä fan så hette det inte alls ju..haha. Ja ja skit samma ni fattar.
 
Men det innebär att vi bara har kallt vatten från 7 på morgonen ända till midnatt....suck..Hoppas verkligen att varm vattnet kommer tillbaka tidigare, annars måste jag jaga upp någon att duscha hos. Har frågat 3 st men inget napp, snälla vänner jag har..haha!! Flera andra vänner som oxå drabbas av samma ju. Tur är att det bara gäller en dag och inte flera
 
Annars får jag kanske gå ner på vårat utebad och fråga lite snällt och blinka med ett öga och hoppas på att dom är snälla och låter mig ta en dusch där.
 
Nu blir det en film eller läsa boken tills jag blir nannig i ögat. Upp halv 6 imorgon o åka till Helsingborg
 
 
Saknar min lille tös 24/7...R.I.P fina Smulan
 
 
 
 
 
 

Glädjens dag

Kategori: Jag o min vardag

 
Många människor gillar inte måndagar, själv så har jag aldrig brytt mig så mycke om vad det är för veckodag typ. Såklart när de är fredag vilket innebär 2 dagar ledigt om man inte jobbar helg.
 
Men idag fick jag ett sånt glädjande mail, är så glad så jag inte vet var jag ska ta vägen. Vill inte avslöja något än, vill ha allt på papper först.
 
Lite kul med glädje mitt i all sorg, för igår kväll/natt var ingen höjdare, fick ett riktigt gråt anfall ang sorgen efter Smulan. Saknaden efter henne är fruktansvärt jobbig, fattar fortfarande inte att hon är borta och att jag måste leva utan henne.
6 veckor sen hon fick somna in, fattar inte var alla de dagar tagit vägen.
 
Men går allt som det ska så är de en av mina drömmar som kommer att gå igenom. Så ni får gärna hålla alla tummar och tår för mig.
 
 
 
 
 
 
 

Trevlig midda

Kategori: Dagens midda

 
Nu har mamma och mormor precis gått efter att ha varit här och umgåtts och ätit midda. Såklart glömde jag ta kort på det hela.
Men ni som är nyfikna kan ta en titt i min matblogg på receptet.
Lätt att laga och så himla gott
 
 
Fast här är bilden från bloggen i alla fall
 
 
 
 
 
Oxå har jag fått tvättat och städat en del.
 
Underbar solig o varm kväll, sitter och funderar på om jag ska ta mig ut på en promenad innan jag tar en dusch. Dumt och sitta inne en så här härlig kväll. 
Undrar om nån vill hänga på eller om jag ska stoppa lurarna med musik i öronen och gå ensam. Kan vara skönt det med och bara koppla av.
Ska fundera en liten stund. Har ju en del hemarbete oxå som ska vara klart till tisdag då det är dags för kursen igen.
 
 
 

Söndag idag ja

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Fredag:
 
Blev en runda till ängen med Linda. Satt där vid en grill och snacka om en hel massa som hänt och så, var ju lixom ett tag sen vi sågs på tu man hand. Men det var i alla fall riktigt trevligt.
 
Lördag:
 
Vaknar skitpigg kl: 8.03, och inte lönt att bli kvar i sängen då ju.
Vid 09.30 försvann strömmen, visa sig vara så för 100 hushåll här. Redan kl: 11 fick vi tillbaka den igen, dröjde dock lite innan TV kanalerna gick igång igen.
För att inte tala om internet, de kom ju inte tillbaka förrän strax innan 19-tiden. Och jag bara tänkte att kommer inte tv o internet tillbaka kan strömmen likaväl försvinna igen..haha. För fy för och usch och vara utan internet, riktigt abstinens igår ju..haha
Ang lördan så kom även Ellen och hälsa på, inte träffat henne på 5 år, sen hon flytta från byn. Hade ju henne som granne i min trappa.
 
Idag är det söndag och det blir tvätta, städa och bjuda mamma o mormor på midda.
 
Nu ringde Linda och står tydligen utanför min balkong..hehe
 
 
 
 
 

En blev två

Kategori: Jag o min vardag

 
Nytatuerad och fin :)
 
Skulle egentligen bara gjort evighetstecknet.
 
Men blev bokstaven S oxå, som är ett litet minne för min katt Smulan som fick somna in för 6 veckor sedan. Ett litet minne som jag ser dagligen.
Usch att det är så längesen hon somna in, kan fortfarande inte fatta att hon är borta. Saknar henne dygnet runt, så tomt utan henne.
 
 
 
 
 
 

Dags för den 18e

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Sådärja, då var fredagen här. Och jag tror de är den dagen och inte rörigt längre som de var i onsdags..haha.
Har inget planerat än så länge, men man vet aldrig vad som kan hända :P
 
Just nu väntar jag på att klockan ska bli typ 12.30..för då ska jag promenera iväg och bli tatuerad. Blir den 11 platsen på kroppen i ordningen, men den 17e tatueringen.
Vad det blir får ni se senare idag...
 
 
 
 
 
 

Glass i stora lass

Kategori: Smått & Gott

 
 
Piggelin - 52 kcal
Solero Fruit Ice Orange - 65 kcal
Frutz citrus rush - 72 kcal 
Frutz Raspberry passion - 78 kcal
Päronsplit - 83 kcal
Twister fruit - 85 kcal
Calippo cola - 92 kcal
Oatly jordgubbspinne - 94 kcal
Solero strawberry banana smoothie - 98 kcal 
Lill-Per - 105 kcal
Lakritspuck - 162 kcal
Sandwich - 165 kcal
GB Sandwich - 180 kcal
88:an - 183 kcal 
Glassbåt - 192 kcal
Nogger - 200 kcal
Magnum Ghana - 260 kcal
Magnum Classic - 260 kcal
Magnum Mayan mystica - 286 kcal
Ben & Jerry's Cookie - 315 kcal
Daimstrut - 347 kcal
TipTop - 376 kcal
 
 
 

2 saker på en och samma gång

Kategori: Dagens midda

 
Bakat och fixat midda samtidigt. Mätt och belåten och varit hos mamsen med kokosrutor, överraskade henne och mormor och det var uppskattat.
 
Att baka är superkul, bara det att jag inte är så glad för att äta bakverk, aldrig varit förtjust i sånt. Så när tillfälle ges så bakar jag till nån jag vet vill ha.
 
 
Middan....foliepaket med torsk, kokt potatis, morötter, rödlök och dill
Receptet hittar ni i min matblogg
 
 
25 st kokosrutor blev det, så bara en del här på bilden
 
Recept finns i min matblogg
 
 
 

Adidas tokiga jag

Kategori: Skor

 
Hitta precis ett mail från  http://www.sneakersnstuff.com Det är där jag alltid köper mina höga adidas gymnastikskor/sneakers eller vad man nu kallar dom. Höga för min del i alla fall.
 
Dessa var riktigt grymma, tyvärr slut, vilket nog var bra med tanke på priset 2299 kr
 
 
 
Där fanns även en adidas skinnjacka för 20499 kr...snacka om att vara en dyring.
 
 
 
 
 

...20 kr...

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Sikken tur att jag var och mötte mamma och mormor vid bussen, en bit ifrån stod en kille och sålde jordgubbar för 20 kr..mums, kvällen räddad med film/TVgottis.
 
När vi sedan gick hemmåt så stod de 2 olika på torget och sålde för 25 kr och inne i Icas ingång så satt en söt tös som jag brukar köpa av, men där kosta dom 30 kr.
Så man kan ju säga att jag fyndade röda gubbar idag
 
Ca 2 veckor innan midsommar så började fok sälja dessa här o då kosta dom 40 kr
 
 
 

Roligt besök

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Nu ska jag snart bege mig för att möta upp mamma och mormor vid bussen, så de slipper bära hennes bagage. Mamma har varit och hämtat mormor i Malmö som kommer ända från Trelleborg. Hon ska vara här nu över helgen. Ska bli kul, träffar ju bara henne typ en gång om året. Blir så när man inte har körkort och inte kan stanna över natten där. Ska i alla fall bjuda dom på midda i helgen och baka nån god kaka som dom kan ha till sitt eftermiddagskaffe.
 
Förresten härligt väder idag, skönt med lite sol och lite varmare, även om de varit varmt fast de varit grådassigt. 
 
Igår trodde jag de var tisdag och idag känns det som fredag, hur snurrigt är inte det då. Fattar inte varför jag rör till veckodagarna på det viset. Kan det vara för att de rusar iväg så fort så man inte hinner med.
Ja ja, imorgon är det i alla fall fredag och helg. Undrar hur den kommer och bli. Inget planerat som oftast, vill ta allt som det kommer. Vem vet, kanske jag får känna mig lika nöjd som helgen som gick. Fast kunde ju varit lite mer nöjdare faktiskt..haha...finns inget stopp hos mig lixom..haha..ja ja dig de gäller fattar vad jag menar. Bara och relatera till en viss låt, så har man hela paketet..haha.
 
Nu ringde mamma och deras buss är här om ca 30 min, så får väl gå och klä mig, ja jag sitter i typ pyjamasen än fast jag gick upp vid 8, skönt och kunna göra så ibland.
Har faktiskt gjort nytta och diskat och plockat undan och sånt där, så de så...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Olympus Has Fallen

Kategori: Filmtips

 
 
Jäkligt bra film som ni måste se om ni inte sett den. Detta kan ju faktiskt hända i verkligheten om det vill sig riktigt illa
 
 
Och som alltid spelar Morgan Freeman så bra
 
 
 

Vita Huset (Secret Service kodnamn: Olympus) attackeras av en grupp skickliga och skrupelfria terrorister, samtidigt som de kidnappar presidenten. När attacken sätter igång med full kraft tar sig presidentens före detta Secret Service-agent Mike Banning in i Vita Huset. Det nationella säkerhetsrådet samlas för att komma med en räddningsplan och motdrag. Då inser de att de tvingas att förlita sig på Bannings ingående kunskap om huset om de ska ha något hopp om att återta Vita huset, rädda presidenten och förhindra en ännu större katastrof som plötsligt hotar nationen.
 
 
 

Snabbleverans

Kategori: Kläder

 
WOW..beställde från http://www.ellos.se/ i söndags och idag kom paketet. Det kan man väl kalla snabb leverans. Äntligen en svart tjocktröja med luva som jag verkligen kommer att trivas i.
 
Köpte även toppklädsel till sängen, men inget som är lönt o fota, alla vet hur en sådan ser ut, eller hur? Om inte får ni väl googla de..haha
 
 
 
 
 

Mycke på 2 timmar

Kategori: Jag o min vardag

 
Upp kl:05.30. Buss och tåg kl:07.00. Framme på kursen vid 8-tiden. Bara jag och en till som kom så dagens workshop blev inställd. Satte mig med eget arbete. Och fick träffa coachen 4 timmar tidigare än jag skulle, Vilket resulterade i att jag kom hem nyss. Ganska skönt istället för vid 16-tiden.
 
Fast de 2 timmarna jag var där inne resulterade i mycke på gång för mig nu. Bara att vänta och hoppas på att bollarna jag satt i rullning ska stanna snart och ge med goda nyheter.
 
Så med andra ord en bra onsdag så här långt..höll på att skriva tisdag, vet inte varför de känns som det är tisdag idag. Hoppas det rättar till sig annars blir ju veckan helt fel när det väl blir helg. Ja ja, kan kanske kvitta, för nu behöver jag inte åka till Helsingborg igen förrän på tisdag i nästa vecka. Lite långledigt, semestertider för en del av coacherna ju.
 
 
Vad göra idag då? Hmm..kanske skulle ta tag i sovrummet, blev ju aldrig storstädning där förra veckan av olika anledningar. Bättre sent än aldrig heter det ju. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Välbärgad frys

Kategori: Dagens midda

 
Helt enkelt sugen på falukorv idag. Och då är de perfekt att jag gjorde ett storkok förra helgen på korv stroganoff och frös in. Bara att ta fram och värma på och koka lite ris till.
 
 
 
 
 
 

Spanat in

Kategori: Kläder

 
 
 
 
 

Så gott o så sällan

Kategori: Dagens midda

 
 
 
Stekt nypotatis, stekt fläsk, stekt ägg och lite tomat och gurka. Och hur gott var inte det då :P. Något man äter alltför sällan
 
 
 

Proppfullt med massa gott

Kategori: Jag o min vardag

 
Ända till september ut.
Vad jag då pratar om är min frys.
Där finns storkok på korv stroganoff, biff stroganoff, kycklinggryta, kycklingsoppa, köttgryta, kåldolmar, piroger
 
Men även kycklingfilé, falukorv, kycklingben, kassler, fläsk, skinksnitzel, fläskfärs, lax, torsk, vitlöksbiffar,.
 
Plus grönsaker, svamp, pitabröd o annat bröd, o pålägg. 
Undrar om jag glömt nåt nu, har jag alldeles säkert. Men som vanligt har jag en lapp där jag skriver upp exakt allt som finns i frysen, så jag har stenkoll även om jag alltid minns.
 
Men som alla vet så brinner jag ju för matlagning och hittar på recept alltsom oftast.
 
Men idag ska jag göra något som jag inte ätit på evigheter, snabbt och lätt.....stekt nypotatis, stekt fläsk och stekt ägg..mums ska de bli