VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Krokodil

Kategori: Okategoriserat

Hatar verkligen droger. Och nu läste jag om en ny drog som är värre än värst.
 

Krokodil är ett stort problem i Ryssland där fattiga missbrukare själva tillverkar den i hemmalaboratorier med hjälp av jod, röd fosfor och värktabletter innehållande kodein. Resultatet är ett ”smutsigt” desomorfin, en drog som är 8-10 gånger starkare än morfin. Desomorfin är en farlig drog i sig själv, men slaggprodukterna från tillverkningen ger upphov till svåra inflammationer, vävnadsskador och kallbrand. Enkelt uttryckt börjar missbrukarens lemmar ruttna.

Krokodil används av begripliga skäl endast av de tyngsta och mest desperata missbrukarna. Den dök först upp i Sibirien och de ryska delarna av Asien år 2002, men under de senaste tre åren har användningen spritt sig över hela Ryssland. Förra året rapporterade den tyska tidningen Bild om att den hade kommit till Tyskland, och under den senaste tiden har rykten om den kretsat i Västerås.

 

 

 

 

 

GLAD PÅSK

Kategori: Okategoriserat

 
 
Önska Alla Mina Läsare Glad Påsk!!!!!!!
 
 
 
 

Besiktigad och rengjord

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Så imorgon tar jag den och flyger till Blåkulla. Så till alla andra häxor säger jag bara, vi ses imorgon och fy fasen så kul vi ska ha :P
 
 

Helgen som gick

Kategori: Fest/Party

 
Tänker inte skriva nåt om den utan ni får gissa och fantisera via bilderna
 
 
 
 
 

En till dej...

Kategori: Jag o min vardag

En till dej och en till dej och ingen till mej....haha..jodå 2 bitar fick jag.
 
Vad jag då menar är att jag varit hemma hos Linda och bl a hjälpt henne att fylla påskäggen till hennes 3 söner.
En hel del godis, eller vad säger ni?
 
 
 
Oj, där ligger visst en godisbit på golvet oxå..haha
 
 
 
Fick även en parfym av henne, fina Linda så snäll hon är.
Åååå vad jag ska lukta gott på fredag kan ni tro..hehe
 
Fräck förpackning den ligger i oxå
 

The Incident

Kategori: Filmtips

 
 
 
Hittade denna filmen bland mina gömmor, den är från 2011 och absolut inget för den känsliga. Psykopater på ett mentalsjukhus kan ju inte bli annat än blodigt och....ja se den och avgör själv
 
 
 
Tre vänner jobbar i köket på ett mentalsjukhus i Seattle men drömmer om en
musikkarriär. En dag slår ett oväder ut säkerhetsutrustningen så att cellerna
med landets värsta psykopater öppnas. De vanliga arbetsrutinerna byts ut mot en
hård kamp för överlevnad. Filmen innehåller en sekvens som gjorde att människor
svimmade vid premiärvisningen på Torontos filmfestival

Just nu

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Tonfisksallad med min egen vitlöksdressing
 
 

Matglada barn

Kategori: Jag o min vardag

 
Måste ju bara berätta något roligt.
 
Ett företag vid namn Matglada Barn http://www.matgladabarn.se  mailade mig häromdan om jag ville vara med hos dom genom att de lägger ut mina egna recept från min matblogg http://www.mariesrecept.blogg.se.
Vilket jag såklart tacka ja till, så nu ligger ett x antal av mina recept på deras hemsida. så jäkla (ursäkta) kul alltså. Och sen är det bara för mig att fylla på med nya recept efterhand
 
Superkul att fler kan ta del av mina recept, som är både enkla och billigt för plånboken.
 
Klicka på länken så kommer ni dit
 
 
 
 

Nu är den här.....

Kategori: Jag o min vardag

 
 
...hemma hos mig!!!!!
 
Vilken då? Jo, påskmusten..*slurp*. Men ni ska oxå veta att jag sparat på min back med julmust och har några flaskor kvar, duktigt va..haha
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trade Of Innocent

Kategori: Filmtips

 
Denna film måste ni se alltså, verklighetsbaserad om sexhandel av små flickor i Asien.
 
Handling: Ett par som sörjer förlusten av deras dotter ger sig ut för att rädda unga flickor som utnyttjas inom sexslavhandeln.
 
 

The Wicked

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
 En mörk och nervkittlande rysare där en grupp ungdomar bestämmer sig för att pröva sanningshalten bakom myten om en häxa i skogen. Det dröjer inte länge förrän ondskan väcks till liv i den lilla staden...

Saknat mig???

Kategori: Jag o min vardag

 
Klart ni har..haha!!
Har haft en hård helg, festat från tidig fredag kväll till lördag natt, de ni..hehe...men som ni vet blir jag ju aldrig bakis. Så med andra ord är det ju inte bokstavligt talat hård helg.
Finns en del foton har jag hört, får väl försöka få tummen loss ur Linda rumpa så jag kan få lite bilder till bloggen, tycker ni inte de :P!!
 
Tisdag och underbart väder idag igen. Sol och inte ett moln på himlen så om ett tag ska jag minsann bege mig ut.
 
 
 
 
 
 
 

Blandad fredag

Kategori: Jag o min vardag

 
Fredag igen..Hallååå var tog veckan vägen. Nu går de alldeles för fort, hinner ju inte med. Men de positiva är att vi fått mycke snö, men töar väl bort en del idag eftersom solen är framme och skiner så fint. Med andra ord härligt väder.
 
Så vad ska då Marie göra idag, JO hon ska göra sånt där...gör inget som inte jag skulle gjort. Men innan dess så ska jag bjuda mamma på midda, min egen påhittade zucchinilasagne.
 
Sitter även och väntar på ett viktigt samtal, ska bli spännade eftersom det gäller en del av min framtid. Hoppas på det bästa...
 
Och den där jävla bulan är på besök igen, en gång i veckan har jag fått den sedan drygt 2 månader tillbaka. Ja jag vet, GÅ TILL DOKTORN MARIE!!! haha...får väl fundera på de tills på måndag.
 
Nähä dags och ta fram dammsugaren tror jag
 
Önskar er alla en trevlig fredag fall i fall vi inte hörs mer idag
 
 
 
 
 
 
 
 

Kött & grönt

Kategori: Dagens midda

 
 
 
Mätt i magen efter en härligt god portion med snitzel & ugnsbakade grönsaker
(morot, palsternacka, zucchini)
 
 
 

Japp så här blev det

Kategori: Okategoriserat

 
Så underbart att vakna upp till detta idag, massa härlig snö. Så till alla er som sa att våren var på väg och att det inte skulle komma mer snö, ni fattar nu att ni hade fel, eller hur..hahaha.
 
 

Så enkelt

Kategori: Tankarna flödar

 
De här med att kommentera hos mig får ni gärna göra, men det är jag som bestämmer om din kommentar blir publicerad. Varför? Jo för att jag gillar inte om de används fula ord och påhopp. Jag är ju inte sådan själv. Tack och lov har mina snart 5 år som bloggare inte haft mer än kanske 4-5 såna kommentarer. Fast bara för jag skriver det nu så skulle de inte förvåna mig om de kommer en eller två..haha. Men de bjuder jag på. Tar ändå aldrig åt mig av om nån tycker illa om mig, man kan inte tycka om alla, så är de bara.
 
Och att "tjata" på mig om och om igen med frågor som jag ändå inte besvarar är inte ens lönt, lägger inte energi på sådant eftersom jag ändå vet bäst själv. Så får ni inte svar på era onödiga frågor så är de helt enkelt för att jag inte bryr mig om vad ni tycker och tänker om mig. Så nu vet ni hur jag fungerar på den punkten.
 
Påhopp, skitsnack, lögner om mig osv...biter inte ett dugg på mig. Jag är för stark för att bli berörd av sånt trams.
 
 
Förresten snöar de hos er?? Här kommer de en grynig massa, bli vitare och vitare. Skönt att den där stormen inte passerade igår.
 
Nähä, dags och ta disken och sedan ut i lite ärenden
 

Grön pasta med recept

Kategori: Dagens midda

 
Nyss fått i mig lite zucchinispagetti och min egen tacogryta
Äntligen provat och göra detta, och det funka hur bra som helst. Mycke bättre än att få i sig massa pasta på mjöl med tanke på min IBS
 
Recept på spagettin hittar ni såklart i min matblogg
 
 
 
 

Del 1 av 3

Kategori: Boktips

 
I fredags kom del ett av nya triologin "80 dagar......." som ska vara i stil med "50 nyanser....". Spännade och se vad dessa har att komma med. Men tyvärr släpps inte de 2 andra delarna i pocket förrän den 15 april och 15 maj och såklart har jag bokat dessa så jag får dom direkt.
 
 
 

Lite bilder från helgen

Kategori: Fest/Party

 
 
 

Soliga Fredag

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Varit på Ica en sväng med Linda och Nilla, handlat lite till mamma som ligger i maginfluensa. Härligt underbart väder massa snö, soligt och inte ett enda moln på himlen.
 
Och nu blir de lite fredagsröjning här hemma. Därefter göra sig reda för en kväll med bowling (wii) och vin tillsammans med min bästis Linda.
 
 
Önskar er alla en trevlig fredag och gör inget som inte jag skulle gjort
 
 

Tredje Dagen I Rad

Kategori: Dagens midda

 
Hemmagjord mos blev det idag, 3e dagen i rad, men vad gör det när det är så gott. Fast med stekt fläsk och grönsaker denna dag
 
 
 
 

Vill bara säga......

Kategori:

 
......att idag vaknar man upp till ännu mera snö. Och vet ni....DET ÄR HELT UNDERBART!!!!!!!! Haha
Nu gör de inget om det blir typ en halv meter. Så får jag en sista omgång med massa vit härlig snö, som är bland det bästa jag vet när det gäller årstider.
 
Kanske skulle hitta några barn idag att få ut och busa med.
 
 
 
 
 
 

Magen och de där ute

Kategori: Dagens midda

 
 
Oj oj oj vad mätt jag är i magen nu. Blev köttfärslimpa idag, och hemmagjord mos även idag eftersom de var så gott igår, plus grönsaker såklart.
 
 
 
Skrev så här i morse:
Vaknar upp till snö idag, eller ja det började ju faktiskt sent igår kväll att komma. Till och med jag som verkligen tycker snö är sååå underbart tycker nu att det får vara nog. Men det är ju för att vi haft underbar sol i flera dagar.
Hoppas de vänder efter denna veckan.
 
Och nu när det är kväll och jag ser att vi fått runt 1 dm så ångrar jag mina ord i morse, för nu sprätter de riktigt mycke i kroppen av all härlig snö som kommit. Och det snöar fortfarande, så blir spännande detta och se hur mycke mer det kommer, i alla fall för mig. Oj vad många nog blir lite smått "arga" på mig nu..haha
 

BALUT

Kategori: Okategoriserat

Har ni hört talas om en Filippinerna delikatess som heter Balut.
Det är ett befruktat ägg som man inte låter växa klart och äter det som snacks.
Fy fan alltså så läskigt, skulle aldrig nånsin kunna äta detta
 
 
 
 

Hmm..vilken dag eller

Kategori:

 
 
Vaknar upp till snö idag, eller ja det började ju faktiskt sent igår kväll att komma. Till och med jag som verkligen tycker snö är sååå underbart tycker nu att det får vara nog. Men det är ju för att vi haft underbar sol i flera dagar.
Hoppas de vänder efter denna veckan.
 
Idag blir det nog inte många knop gjorda, mår skit..jävla mensen som kommit. Ont i huvudet, mår illa, yrsel och skit ont, för att inte prata om att jag nästan förblöder ju..haha. Viktig info eller hur. Nä, men de är min blogg o jag skriver vad jag vill..haha.
Men ska väl städa lite idag ändå tänkte jag. Putsa fönster blir de då rakt inte som det var planerat att jag skulle.
 
Tänker på min bästis Linda idag, 2 års dagen för hennes lillebrors bortgång.
 
 
 
 
 
 

Lååånga minuter

Kategori: Dagens midda

Längesen jag var så hungrig som idag när stod och fixade med middan och minuterna kändes lååånga, typ 8 minuter kändes som en halvtimme..haha..men nu sitter jag här mätt och belåten. Äntligen :P
 
Så vad åt jag då kanske ni undrar. Jo idag har jag minsann provat Icas egna frysta grönsaker, broccolimix heter den och den var riktigt god, så den kommer jag nog ha hemma ofta.
Till detta hade jag snitzel och hemmagjord mos
 
Inte så avancerad midda idag, men oftast är de enkla riktigt gott ju
 
 
 
 
 
 

Till Vederbörande

Kategori: Tankarna flödar

 
La igår ut en frågestund i min blogg och fick då en fråga från Per i Perstorp (Billesholm/Ekeby). Svarade på denna och anade sedan vad som komma skulle och så rätt jag hade. Och för mig är det inte så svårt och räkna ut varför just Du kommer med dessa frågor.
 
Jag har aldrig och kommer aldrig få ett behov av att behöva hävda mig om vem jag är och varför. Utan det är upp till var och en och gilla mig eller inte. Alla kan inte tycka om alla och alla har alltid nåt elakt och komma med för att man inte är som alla andra. För de som säger nåt negativt om mig är ju just såna som är avundsjuka på nåt jag har eller är som inte de har eller är. Plus att de inte har ett eget liv. Men det bjuder jag på.
 
Jag är nöjd med att jag har min mamma och mina vänner runt omkring mig och att dom vet vem jag är och varför. Mer än så behövs inte för mig. Jag säger alltid vad jag tycker och tänker rakt ut utan och blinka och är det det som folk har svårt för med mig så varsågod, jag är som jag är Du/Ni är som Du/Ni är.
 
Så nog om detta för min blogg är min blogg och jag väljer själv vad jag lägger ut i den, och gillar man inte det, ja då är det ju väldigt enkelt att bara sluta läsa den..eller hur???????????!!!!!!!!!!!!?????????
 
 
 

Fråga vad ni vill

Kategori: Okategoriserat

 
Har varit lite slö med mitt bloggande under denna månad, jag vet..men ibland tappar man lusten från och till. Hoppas de blir bättre framöver.
Så idag kör jag en liten frågestund, skriv i kommentarsfältet eller till min mail som är
 
 

En tanke bara

Kategori: Okategoriserat

 
 
 
 

Vecka 11

Kategori: Jag o min vardag

 
Lite av vad som kommer och hända denna veckan. Gillar inte att planera ju, men en del är måsten som sagt
 
 

Respekt och hänsyn

Kategori: Tankarna flödar

 
Inget nytt och upptäcka att många inte vet vad det är, men har sett en del denna veckan så de är därför jag tar upp ämnet. Förstår inte varför inte alla har det naturligt i sig. Nä istället är många så himla nonchalanta.
 
 
 
Exempel på sånt jag tycker är viktigt att tänka på:
 
* Att skaka sina mattor när man har en granne under som faktiskt kanske sitter där ute för att njuta i solen eller kanske rent av äter sin midda.
 
* Cykling på trottoaren. Varför är de så få som fattar vad höger trafik är och ändå är de även sådan som man vet har körkort dessutom
 
* Bor man i lägenhet så vet man att det ska vara tyst efter kl: 22.00, finns ju faktiskt folk som ska upp och jobba.
 
* Att inte grilla på balkongen för all rök går rakt in till grannen
 
* I affären så håller man koll på sin kundvagn så man inte kör in i hasorna på nån
 
*  Om man kommer gående med sin hund så håller man den ifrån passerande eftersom de finns dom som är rädda och att de inte kan "hoppa undan" just där man möts.
 
* Man tränger inte sig före i en kö
 
* Är man i affären och tagit en vara och sen kommer på att man inte vill ha den, varför då lägga den där man står istället för att gå tillbaka o lägga den på sin plats
 
* Att föräldrar till barn ser till så att deras barn förstår att man inte leker i trappuppgångar, källare och tvättstuga
 
 
 
Finns mycke mer, men detta är vad jag kom att tänka på i skrivande stund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shoppingdag

Kategori: Kläder

 
Hemma igen efter en shoppingdag i Hässleholm med mamsen.
 
Äntligen hade kappahl fått in mina camouflage byxor som jag väntat på
399kr, men fick dom för 349kr för att jag blev medlem där idag, fynd kan man säga
 
 
Haha, undrar vad det gråa är ovanför mina fötter, har lixom en svart tröja på mig
 
 
2 tröjor på Intersport för 199kr
 
 
Och ett måste som alltid på Lindex, 3 par boxer, betala för 2
 
 
Till sist var vi inom en runda på Tiger, och jag fick med mig 2 st salt & peppar kar till min samling
 
 
 

Vårkänslor

Kategori: Jag o min vardag

 
Vaknade halv 8 och solen skiner, har ni precis som jag lite vårkänslor. Förra året vid denna tiden hade redan vitsipporna kommit, men tyvärr lite för kallt ännu i marken för det, men jag har ett ställe jag alltid håller koll på, så jag ska kolla ändå för säkerhets skull idag, för det är ju ett mysigt vårtecken.
Gagarna går fort nu, drygt 3 veckor till sommartid, vilket jag längtar till så det blir ljust längre och längre om kvällarna och man kan ut och promenera i skogen.
 
Idag ska jag minsann ut på lite äventyr med min lilla mams. Får väl se vad man får med sig hem. Hoppas massor.
 
Nähä, lite frukost om en stund kanske...kokt ägg, bärsmoothie, kaviarmacka och
ett glas apelsinjuice kan nog bli bra
 
 
 
 
 

Storkok x 2

Kategori: Jag o min vardag

 
Nu har jag haft storkok i köket några timmar.
Först ut var en tacosoppa/gryta med färs, tacokrydda, sockerärtor, lök, svamp, morötter, ärtor..denna kan man äta som den är eller ha nåt till som t ex: ris, pasta, bulgur...ja precis vad man känner för.
7 middagar för 50 kr, ja jag vet de syns bara 6 burkar men tagit bort en som jag ska äta ikväll.
Recept på denna kommer såklart i min matblogg, får se om jag hinner ikväll
 
 
Sen blev det en korv stroganoff. Ska ju kanske ut och resa lite imorgon med mamsen och då kan de passa bra för oss och komma hem och slippa stå och kocka i flera timmar
5 middagar för 30 kr
 

Buzzar TicTac

Kategori: Jag o min vardag

 
Idag landade denna kartong full med TicTac Strawberry Mix hos mig. Jag kommer att dela ut till vänner och bekanta för smakprov och att de sedan i gengäld säger vad dom tyckte.
 
Själv tycker jag att dom är riktigt goda, ja farligt goda...
 
http://buzzador.comVill ni bli en buzzare så säg till mig så fixar jag det till er