VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Husmanskost

Kategori: Dagens midda

 
 
Kalops och potatis blev det idag, men hade tyvärr inga rödbetor hemma.
 
 
 
 

Skärp er

Kategori: Tankarna flödar

 
 
Alla rökare borde ha sådan här.
Tänk på alla små barn, valpar, fåglar som stoppar allt i munnen. Ett ögonblck bara om det fastnar i halsen och dom kan dö.
 
Så sluta kasta fimpar och tänk på mer än er själva.
 
SKÄRP ER!!!!!
 
 
 
 
 

Talar för sig själv

Kategori: Smått & Gott

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ljudlös

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
Ååå alltså, fan och allt vad det heter. Upptäckte nästan nyss att jag glömt sätta på ljudet på telefonen, vilket jag gör typ varje morgon. Och jag som varit uppe sen halv 8..grrr.
 
Så nu missa jag ett erbjudande via sms om en spontan tur till Ullared med min granne, något vi pratat om ett bra tag att göra...grrr... Fasen att hon inte skrev till mig på facebook, har ju suttit och hållt på vid datorn sen jag vakna typ.
 
Ja ja....får väl bli en annan gång då. Även om det hade varit kul och kommit iväg och kanske fått hem en hel del mer julpynt, eftersom det är sånt jag håller på med denna veckan här hemma.
 
 
Grrrrrrrrrrrrr...morrar lite till...hahahaha
 
 
 
 

Två måsten

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Chokladkalendern är ett stort MÅSTE för mig. Kvittar hur gammal jag blir, utan den så känns det inte som vi är på väg mot julen.
 
 
 
Oxå såklart julmusten, som är bland det bästa jag vet. Helt tokig i den....Visste ni de? va va va..haha
 
 
 
 
 
 

Inte långt borta nu ?

Kategori: Tankarna flödar

 
 
 
 
Måndag och ny vecka igen. Inga planer för den, tar de som de kommer som alltid.
Men jag ska påbörja julstädningen från golv till tak, allt ska dammas och torkas av, putsa fönster och byta gardiner, stryka dukar och lägga på överallt, dammsuga och torka golv. Och sen så ska ALLT julpynt fram, och det är inte lite jag har kan jag säga, så de lär ta sin lilla tid. Men blir ju hur mysigt som helst
 
Vaknade vid halv 6 i morse och då var det hela 7 minusgrader här. Så nu hoppas jag på att snön inte är långt borta. Längtar tills jag får vakna upp och öppna persiennen på morgonen och se ett tjockt vitt täcke ligga på marken. Så underbart med vinter, snö och lite kyla. Lääängtar
 
 
 
 
 
 

1 månad, 30 dagar, 720 timmar

Kategori: Smått & Gott

 
 
Det är tiden tills det är julafton.
 
Vad längtar ni mest efter, maten, julklapparna, kalle anka eller att få umgås med era nära och kära? Såklart alltihopa man gillar ju!!!
 
 
 
 
 
 

Bortbjuden

Kategori: Dagens midda

 
 
Idag var de mamma som bjöd på god midda.
 
Varmrökt lax, potatis och romsås.
 
Mumselimums säger jag bara
 
 
 

6 månader

Kategori: Smulan

 
 
Idag är det 6 månader sedan lilla Smulan fick somna in. Min lille söte tös, saknar dig varje dag och kan inte fatta att du inte finns hos mig, och dessutom att det redan gått så lång tid. För mig känns det som det var igår du lämna mig. Men när saknaden är som värst så känns det som evigheter sedan vi sågs. Önskar du var här hos mig nu, om så bara för en liten stund. Att få klappa dig, pussa på dig, ligga och morgongosa i sängen som vi alltid gjorde. 
 
 
R.I.P finaste Smulan
 
 
 
 
 
 
 
 
 

7 dagar i veckan

Kategori: Dagens midda

 
 
Idag blev jag sugen på torsk, så det fick det bli. Och vet det är lördag, men alltså fisk skulle jag nästan kunna äta 7 dagar i veckan. Blir nog dagens maträtt på måndag oxå, eftersom där blev fisk och sås över. Man kastar ju inte mat. Har aldrig provat och frysa in denna rätten, men de skulle säkert kunna gå tror jag.
 
Så jag kör en fiskhelg, för imorgon ska jag till mamsen och äta rökt makrill, romsås och potatis. 
 
Receptet hittar ni i min matblogg
 
 
 
 

Rött, varmt o mysigt

Kategori: Jag o min vardag

 
Efter ett X antal timmar och dagar vid symaskinen så är nu äntligen mina julgardiner klara och upphängda i köket. Ja jag kunde inte vänta till nästa helg, blev ju nyfiken på hur de skulle se ut. Och kan ju säga..helt klart nöjd, och glad jag köpte den där vita spetsen och sydde på på kappan, blev ju lite sött och så.
 
Bilderna är kanske inte de bästa, beroende på ljuset så ser de ut som olika röda nyanser, men de är de inte. Plus ser att gardinerna hänger lite snett och sånt där, men ska såklart ändra på de. Ville bara ta kort och visa, och vadå..palla ta massa kort tills det hänger perfekt ? Nej tack!!!
 
Ni ser ändå resultatet
 
 
 
Det stora fönstret
 
 
Och det lilla lilla fönstret

Ravenswood

Kategori: Serier

 
Är en spinoff serie till Pretty Little Liars, den är värd att se kan jag tipsa om
 
Ravenswood är en stad, inte långt från Rosewood som har lidit under en dödlig förbannelse i generationer. Fem främlingar finner sig plötsligt anslutna med denna dödliga förbannelse och behöver gräva i stadens mystiska och fruktansvärda historia innan det är för sent för var och en av dem. 
 
 
 
 
Nicole Anderson som Miranda
 
 
Brett Dier som Abel
 
 
Elizabeth Whitson som Olivia
 
 
Britne Oldford som Remy
 
 
Merritt Patterson som Tess
 
 
Och såklart även
 
 
Tyler Blackburn som Caleb
 
 
 
 
 

Var 10e minut

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Go'morron!!
 
Hade en jättetrevlig kväll igår med Sandra, som alltid när vi träffas.
Jag gjorde min egen pizza och bjöd henne på och vi blev så mätta att vi typ var 10e minut beklaga oss över hur mätta vi var..haha..men gott var det, oxå blev det lite vin för mig och öl för henne och titta på Idol såklart. Men säger bara en sak, hur FAN röstar svenska folket. Okej att inte Jens var så bra igår kanske, men den där Eric kunde åkt ut istället. Är i alla fall glad att Kevin och Elin är kvar.
 
 
 
Receptet på min smarriga pizza hittar du som vanligt i min matblogg
 
 
Såklart åt vi inte upp hela, knappt halva ens. Så mäktig
 
 
 

Mmmmm

Kategori: Dagens midda

 
Och gott var det att äntligen få mat i magen.
 
Ugnsfalu och hemmagjord mos, en stor favorit hemma hos mig
 
 
 

Många timmar, men fint blir det

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Började sy nya julgardiner till köket igår, och fortsatt idag, ser ut som dom kommer och bli färdiga imorgon. Tar tid med att sicksacka, nåla överallt och sen sy. Men kul är det och fint kommer det och bli. KÄnner redan hur dessa gardiner kommer och göra ett varmt och mysigt kök.
 
Nu är middan i ugnen, ugnsstekt falukorv och hemmagjord mos. Riktigt hungrig, inte ätit sen 9 i morse. Man glömmer lixom bort tid och rum när man har fullt upp och helt inne i det. Så att vänta i
40 min nu är hemskt med en kurrande mage. Synd om mig..haha
 
Jaha oxå har vi då fredag imorgon igen, tiden rusar då verkligen i 200 nu. Funderar på en lugn hemmahelg med massa film och serier, ska ju ändå påbörja julstädandet från golv till tak. Men med mig vet man aldrig, är så spontan så vad som helst kan ändras och hända. Men satsar i alla fall på en vit helg, ett bra tag sedan jag hade en sådan.
Just de ja, kanske kanske får besök med kom jag på nu, men det får man se då.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Musik i mina öron

Kategori: Musik

 
 
Måste tipsa om 2 riktigt bra plattor, om ni inte lyssnat så gör de. Ni bara måste alltså.
Riktigt jäkla bra är dessa
De går varma hemma hos mig, rätt hög volym med..haha
 
 
 
 
 
 

Hoppat av

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Min dröm var att bli kock och det ahr varit så i många år. Men den drömmen har jag nu lagt på hyllan.
 
VARFÖR?
 
Ska försöka förklara det så gott jag kan, inte det lättaste känner jag, hade jag berättat ögon mot ögon hade ni förstått bättre.
 
Kan ju säga att vi var 19 st i min grupp från början och nu är dom bara 9 st kvar, och det säger ganska mycke, för dom som slutade kände som jag
 
Jag kände att Lernias kockutbildningen inte var seriös (gjorde jag från början, men gav det en chans ändå) , utbildarna var inte vad jag förväntat mig. Mer dagisnivå vad gäller allt folk, inte mycke "bruka allvar" där inte. Så hur ska man då kunna lära sig något när inget är 100% seriöst och allvar.
Utbildarna var som om de bara var där för att få sin lön och inte mer.
Och sen att ta in utbildare somknappt har en susning om hur man är som "lärare" förstår jag inte riktigt. För att lära ut måste man kunna det man pratar om.
Och kursdeltagarna visade absolut ngen respekt gentemot att det faktiskt fanns folk som ville lära sig i massor. Och jag som är kunskapshungrig fick inte denna chansen
 
Varje kurs (som kunde vara i allt från 2-9 dagar) gick ut på bl a att där var massa frågor att besvara, antingen via böcker eller filmklipp. När dessa var klara så gick man igenom dom genom att var och en blev tilldelad en fråga att besvara muntligt inför klassen, plus att man skulle göra massa i powerpoint och redovisa inför gruppen.
 
Genom detta lärde man sig inte mycke pga att det var massa runt om snack som inte ens tillhörde matlagning.
 
Så..... sagt de, men säger de igen, de var inte mycke seriöst alls. Varför jag nu känner att jag gjort rätt i att hoppa av. Men jag är välkommen att gå utbildningen vid ett senare tillfälle om jag skulle ändra mig. Ja det skulle jag kanske göra med andra utbildare och seriösare kursdeltagare
 
Nu är jag igång och ska satsa på annat, vad får ni veta när de händer.
Som sagt inte lätt och vara arbetslös i dagens läge. Och jag ger mig inte. Jobb ska jag ha, eftersom jag bröt utbildningen. Det finns, gäller bara och hitta det. Så ni som inte tror detta...GE INTE UPP..de finns!!!!
 
Så nu behöver ni inte fråga mer hur det går, för nu vet ni hur det ligger till
 
 
 
 
 
 

Var tog helgen vägen?

Kategori: Fest/Party

 
 
I fredags åkte jag iväg på fest hos min goda vän Peter, det blev massa öl under ca 8 timmar. Lärde känna en ny person, skitkul hade vi. Synd bara att sista tåget går hem alldeles för tidigt. Hoppas på att hitta nån med bil som kan hämta mig nästa gång
 
Igår lördag så tog jag de så lugnt jag bara kunde...och nej jag var inte bakis, blir ju aldrig det som ni nog vet vid detta laget. Lyckligt lottad sägs det..hehe
 
Idag söndag har jag tvättat och varit med Annica och barnen på Väla.
Även ätit skräpmat på Maxi, den där friscomenyn blev det. År o dar sen jag åt detta, men det var gott i alla fall
 
Med andra ord en superkul och trevlig helg.
 
Måndag imorgon igen vilket betyder tillbaks till verkligheten..haha...upp 5 hela veckan och åka till utbildningen, hemma sena kvällar. Men det är det värt och kämpa för att få papper på att man är utbildad kock.
 
 
 
 
 
 
 
 

Jaha....

Kategori: Jag o min vardag

 
Så var det då fredag igen. Och idag flyr jag hemorten för fest hemma hos min goda vän Peter med son och oväntade besökare som alltid när man är där. Vi har så himla kul när vi kommer ihop oss så de vet jag att vi lär ha idag med.
 
Nu blir de massa måsten och ärenden och fullt upp innan det är dags att ta tåget.
 
Önskar er alla en trevlig fredag, och gör inget som inte jag skulle gjort..haha
 
 
 
 

15 år idag

Kategori: Smulan

 
 
Idag skulle lilla Smulan fyllt 15 år, saknar henne något enormt, kan inte fatta att det snart är 6 månader sedan hon fick somna in. Saknaden efter henne blir inte lättare. Lika tufft varje dag. Tur jag har massa fina minnen av henne och fullt med bilder.
 
Grattis på din dag söta lilla smulisen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dubbelt upp

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Härligt och få paket och till och med 2 st på en och samma dag.
 
En ny extern hårddisk på 1 TB från http://cdon.se/
Den är superliten, ungefär i storlek med min telefon.
 
Råka ju välta den jag redan hade när den stod på golvet, och jag som alltid ställt den där när jag för över nåt...grrr..måste ha råkat ställa den för nära stolen..suck.
Ja ja, nu har jag en ny iaf o den andra var ju ändå 3 år gammal. Hoppas på att kunna plocka isär den och koppla den till datorn och kanske rädda de som var viktigt. Eller ja viktigt o viktigt, där fanns nog inget som jag inte kan få tag på igen om jag minns rätt. Och som alla vet har jag ju ett superminne..haha
 
 
 
Och en ny smoothie mixer från http://www.ellos.se/
Med dubbla muggar som man desutom kan ta med sig, perfekt nu när jag pendlar till Helsingborg, särskilt på morgonen eftersom jag inte är nån frukostmänniska
 
 

The Conjuring

Kategori: Filmtips

 

 

 

 

 

Ed och Lorraine Warren, världsberömda utredare av övernaturliga händelser, kallas in för att hjälpa en familj som terroriseras av mörka krafter. I familjens hus mitt ute på landsbygden blir Warrens tvungna att utmana en stark demonisk kraft och blir då indragna i det otäckaste fallet de någonsin skulle komma att råka ut för.

THE CONJURING bygger på den sanna berättelsen om Ed och Lorraine Warren och manus är baserat på det faktiska fallet om fembarnsfamiljen Perron från paret Warrens arkiv.

Spisens dag

Kategori: Dagens midda

 
Idag har det varit ett X antal timmar vid spisen.
 
Först gjorde jag storkok på köttfärssås för infrysning, bra och ha nu när utbildningen startar igen imorgon och man ska ha matlåda med sig. Har såklart andra rätter oxå i frysen, man får ju fylla på efter hand.
 
Sen gjorde jag kycklingwok som blir morgondagens matlåda
 
Och nu till sist så har jag haft mamsen på midda, min egen curryfisk som hon beställde.
Och som alltid så hittar ni mitt recept i min matblogg
 
 
 
 
 

The Wolverine

Kategori: Filmtips

 
 
 
Wolverine är tillbaka i ett actionspäckat äventyr som utspelar sig i nutida Japan, där han möter sin värsta fiende. Sårbar för första gången och pressad till det yttersta, både fysiskt och emotionellt, ställs han inte bara mot dödligt samurajstål utan tvingas även brottas med sin egen odödlighet. En kamp som för evigt kommer förändra honom.
 
 
 
 
 
Efter händelserna i X-Men: The Last Stand reser Logan/Wolverine till Japan. Han möter även en bekant person från sitt förflutna, Ichiro Yashida, som han räddade livet på under andra världskriget. Yashida erbjuder på sin dödsbädd Logan en chans att bli dödlig men Logan tackar nej. Men en dag visar det sig att Logan har blivit dödlig, för under en strid på Yashidas begravning kan han inte hela sig själv. Sårbar för första gången och pressad till det yttersta, ställs Logan inte bara mot dödligt samurajstål utan tvingas även brottas med sin egen odödlighet. En kamp som för evigt kommer förändra honom.
 

Grrrrrr

Kategori: Jag o min vardag

 
Idag är det fredag och jag går här hemma med ischias, vaknade med dessa smärtor o knappt sovit inatt. Jävla skit rent ut sagt. Det är de enda tråkiga med att vädret blir kallare för då kommer det onda.
Kan knappt sitta, gå och ligga. Tafit smärtstillande och hoppas de lossnar, plus har lite övningar som jag fått från sjukgymnasten för 10 år sedan då det började. Så ska köra lite sådana.
Ska ju lixom på fest idag ju på annan ort, men vi håller det öppet och hoppas på att de onda går bort. Ja schas iväg med det onda, inte acceptabelt när det är helg ju. Eller hur?
 
Kanske lite julmust hjälper de onda..haha...hm..de är väl o drömma i alla fall.
 
 
Hade ju andra planer oxå som involver festen, ett är intsällt men ett annat väntar jag svar på..hoppas
 
 
 
Trevlig fredag till er alla om vi inte hörs mer idag.
 
 
 

Gråter floder

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Kommer upp på Netto så är Apotekarnes julmust flaken slut...snyft. 
Jaha så istället fick det bli 2 st vårgårda 12-pack i små 33 cl flaskor, men men funkar det med i brist på annat. Godare och dricka ur små förpackningar.
Och nu är mina dagar räddade för ett tag fram över. Eller ett tag är kanske och ta i, jag är ju heltokig i JULMUST. Visste ni de...va va va...hahahaha
 
 
 
 
Köpte även den årliga Amaryllisen till mamma, glömde dock ta kort på den. Fast den är ju bara 2 dm hög så tar ju kort sedan efter hand tills den blommar så fint
 
 
 

Film dejt

Kategori: Jag o min vardag

 
Torsdag och va fan, helg imorgon igen. Men inte mig emot, ser ju framemot morgondagen. Nåt som jag tycker är kul är att få träffa nya människor. Vilket jag kommer att få göra imorgon på en fest jag ska till.
 
Kanske även ikväll, en filmkväll med skräckisar. Så idag ska jag fixa ordning ordentligt med mitt surround system i vardagsrummet så man kan se film på min stora platt TV. Bra ljud i den och systemet.
 
Idag ska jag iväg till Netto och köpa det godaste jag vet. JULMUST...ett helt 24 flak...*slurp*. Frågan är hur länge dessa kommer att räcka för mig..haha. Ni vet väl hur tokig jag är i denna dryck vid detta laget..haha!!!!!!!
 
Just de ja, bollen är i rullning igen och nu väntar jag på nytt startdatum för att kunna fortsätta min kockutbildning. Härligt...
Hoppas jag får vara frisk nu med. Har ju varit det i 2 veckor...peppar, peppar
 
 
 
 
 

Förberedd

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Var inne på bolaget och köpte mina bästa kompisar idag..haha. Så nu är jag laddad inför fest på fredag på annan ort. Ska även bli kul och träffa en viss ny person ;)
 
 
 

Svordomar...haha

Kategori: Skor

 
 
Ja nu ska jag svära, fy fan alltså..haha
Mina vinter boots kom med posten idag och fy satans in i helvete så sköna dom är och mycke snyggare i verkligheten än på bild så tack ellos.se för snabb leverans och ett kanon köp.
Sååå jävla nöjd är jag.
 
Med tanke på alla dessa år jag letat efter de perfekta vinterskorna och dessutom haft problem med att hitta min storlek. 35 är inte de lättaste och hitta
 

Liten och röd

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Åååå äntligen lyckades jag zooma in en liten domherre i rönnbärsträdet en bit från min balkong, kämpat med detta i några dagar. Så sällan man ser såna nu för tiden här i Skåne. Och sen brukar dom ju inte synas om det inte är snö. Så man kan ju undra om den är på ingång eller om det blir en vargavinter som det skrockas om. Inte mig emot, vinter o snö är min favorit årstid som ju alla vet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blomkål

Kategori: Dagens midda

 
Är den godaste grönsaken jag vet, kan äta den som den är kokt, men idag blev det en snitzel till
 
 
 
 

Hmmm

Kategori: Tankarna flödar

 
 
Besviken på dig, att du inte ens kunde prata med mig först innan du gjorde en sådan sak är riktigt dålig stil. Men sån är du....Tur att jag inte är sådan i alla fall.
Mer än så skriver jag inte här..du vet vem du är...
 
Så nu var detta ur världen för mig..hejdå
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skånes stolthet

Kategori: Jag o min vardag

 
Blev ju klart redan förra veckan, men idag är sista matchen spelad och bästa laget Malmö FF kan fira sitt SM guld som dom verkligen gjort sig förtjänta av. Nu är guldet himma igen..heja di blåe heja di blåe.
Önskar man hade kunnat vara där och fira hela kvällen o natten lång
 
 
 

5 plus käk

Kategori: Dagens midda

 
 
Nu ahr jag sett 5 avsnitt av serien "The Originals" som hade säsongspremiär för en månad sedan. Riktigt bra serie som man får reda på vad som hände syskonen under tiden de försvann från
serien "The Vampires Diaries". Så ni som gillar den, ska även se denna nya tycker jag
 
Har även fixat mat och fått i magen, idag gjorde jag baconlindad köttfärslimpa, kokt ris, grönpepparsås och gröna bönor
 
 
 

Happy halloween

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lugna favoriter

Kategori: Jag o min vardag

 
Måste tipsa om en bra radiokanal att lyssna på via internet. Det är inte så nu att jag börjat lyssna på den idag, gjort de ganska länge. Men kom på nu att jag ju kan dela detta med er. Gammal och ny musik blandat som jag gillar, massa bra tips för vad man kan ha i sin mp3 spelare
 
Lugna favoriter passar i alla lägen
 
 
 
 
 
 

The Originals

Kategori: Serier

 
Jaha och hur har jag lyckats missa denna seriestart..hmmm...och grrr på mig.
 
spinoff-serie, The Originals(Julie Plec, USA, 2013-), som alltså handlar om de tre kvarvarande originalvampyrerna, det vill säga Klaus(Joseph Morgan), Rebekah(Claire Holt) och Elijah(Daniel Gillies).
 
 
 
 
 

The Originals handlar om syskonen Mikaelson, mer känd som världens ursprungliga vampyrer: Klaus (Joseph Morgan), Elijah (Daniel Gillies) och Rebecka (Claire Holt).

Nu måste Klaus strida mot sin skyddsling, Marcel (Charles Michael Davis), som nu är ansvarig för New Orleans för att ta sin stad tillbaka eftersom han var den som ursprungligen byggde upp New Orleans.

 

 

 
 
 

 

 

Världens dyraste gram

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Hitta 1 gram för 30 kr. Vad pratar jag då om? Saffran såklart!! Världens dyraste, till och med dyrare än guld. Men på Netto var de lite billigare än annars. Brukar kosta runt 40-50 kr/gram. Ja eller som det säljs med 0,5 gram per påse för 20-30 kr.
Minns för 2 år sedan då det kostade 70-80 kr/gram, men de stoppade inte mig från att köpa
 
Visst ska visserligen inte använda detta på minst en månad, men billigt får man ju inte missa. Så ni kan väl gissa vad jag ska baka, eller??
 
 
Just det...lussekatter såklart!!! MUMS
 
 
 

Nu har jag bestämt mig

Kategori: Skor

Nu blir de soffläge

Kategori: Dagens midda

imso.com

Kategori: Skor

 
 
Åååå hur coola är inte dessa då, billiga med.
Jag är hopplös när det gäller sneakers, hittar ofta såna jag vill ha. Men tycker det räcker med de 3 som står i hallen på skohyllan just nu. Man ska ju hinna använda alla med.