VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Nu har den lagt av...

Kategori: Jag o min vardag

..ja alltså min inspelningsbara dvd. eller ja fjärrkontrollen. Pallar inte söka efter o köpa en som passar. Så blev en beställning på en blu-ray, fast jag inte ville det egentligen. Men varför köpa en ny dvd spelare när de blir mer o mer blu-ray. 
 
 
 
Enligt leverans ordern så är den nu på väg och ska alltså landa på posten på onsdag eller torsdag. Perfekt inför helgen
 
 

Saijtam

Kategori: Smycken

Smycken - Örhängen 
Bra billig sida full med smycken.
 
Beställde hem dessa, behöver lätta örhängen att ta och på när vi har köksdagar på utbildningen...
 
Du hittar örhängena här
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Händelsernas helg

Kategori: Jag o min vardag

 
Härlig helg jag har haft, riktigt lyckad.
 
Idol och besök i fredags. Vilket gav mig en del på olika sätt, mer säger jag inte..haha
 
I lördags blev det ganska hastigt bestämt att hitta på något med Annica. Så vi beställde hem pizza till oss och hennes lilla mini. oxå kom "tanten" och passade mini när Annica gick med mig hem och drack vin. Och såklart blev det utgång, skulle åkt iväg till annan ort men tiden gick så vi stannade på hemmaplan och gjorde debut på Casa, men alltså hallååå typ 7 pers där ju.
 
Ååå oxå fick vi alla dessa muppar efter oss. Vem har sagt att dom ens får spana på oss alltså...haha
 
Hela helgen resulterade i så lite sömn alltså och jag som hade planerat att vila ut, så hela veckan som gick har jag i stort sett inte sovit mer än sammanlagt ca 30 timmar. Och det är inte bra, men vad gör man när man inte kan sova. Hoppas på att kunna sova lite mer inatt nu när jag går upp 5 på morgonen.
 
Och starten går idag på allvar av min utbildning, 21 tuffa veckor framför mig.
 
 
 

Schema och dejt

Kategori: Jag o min vardag

 
För en gångs skull är jag glad det är fredag. Skönt att vi fick sluta kl: 12 idag, men kom inte hem med tåg förrän lite över 13.00, men ändå hemma 4 timmar tidigare, guld värt.
 
Först idag fick jag högsta betyg på utbildningen för mitt kakbak igår och allt man gör i köket och runt omkring osv. Som t ex att jag diskade medan kakorna var i ugnen. Tycker jag är självklart, sparar man ju tid och har nåt o göra o samma när degen vila 30 min i kylen.
 
Sen fick jag goda lovord oxå ang att klara utbildningen.
Så på måndag börjar det stora allvaret och har dessutom fått scheman som sträcker sig över 21 veckor, varav det är APL vecka 48-51 och vecka 4-6. Nu ska jag bara komma på var jag vill vara ju, knepigt det där. Men blir inte på hemmaplan, jag vill träffa helt nytt folk och vara på en riktigt seriös restaurang.
 
 
Och ikväll blir det lugnt med Idol på TV med en dejt, men med vem tänker jag inte berätta..haha
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måtte jag få....

Kategori: Jag o min vardag

 
 
....sova inatt alltså, är nog i behov av det.
 
Vaknade halv 6 tisdag morgon och sov sen inget förrän igår onsdag vid midnatt, alltså varit vaken i 36 timmar. Och natten som gick blev de ungefär 4 timmar. Konstigt nog är jag inte trött, bara lite tung i huvudet. 
 
Fredag imorgon o helg, så kanske jag kan unna mig en sovmorgon då.
 
 
 

Pilska finnar

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
Hahah, fatta ni rubriken nu då
 
 
 
Riktigt kul på utbildningen idag. Hela förmiddan handlade om eget arbete som vi sedan redovisade och pratade om. Sen kl:12 var det dags för halva gruppen, 7 st att göra kunskaper i köket och detta var då att visa att man kan läsa ett recept.
 
Alla delades in 2 och 2, men jag blev ensam, vilket passa mig perfekt och dessutom att jag fick baka finska pinnar ca 40 st superenkelt ju, men gillar inte smaken på dessa.
 
Sen när alla var klara så fick vi smaka på varandras. Där var drömmar, hallongottor och en enkel hallonsylts rulltårta.
 
Fick även mina kockkläder idag. Byxorna är för stora och typ 2 dm för långa i benen, tar jag en storlek mindre så blir de för tajt tycker jag när man vill ha de löst och ledigt i köket, ja ja bara o leta i gömmorna efter ett skärp. Och kockajackan är alldeles för varm, och ni som vet att jag typ aldrig fryser kan ju bara tänka er hur jag kände mig, gillar verkligen inte långärmat när jag ska göra nåt. Och kocka mössan värmer huvudet ganska bra den med....Ja detta blir säkert bra när jag vant mig.
 
Wow dom hade små kökstofflor till mig med, med mina storlek 35 fötter..hehe.
 
 
 
 
 

Glada nyheter

Kategori: Jag o min vardag

 
Testveckorna på Lernia tar slut på fredag och jag har redan fått veta att jag är antagen att påbörja grundutbildningen som är på 15 veckor + 6 veckor APL, med start på måndag den 30 september
 
Vilket innebär att jag får gå upp 5 på morgonen och hemma med tåget 17.00 varje dag. Lååånga dagar hemifrån men det kan det vara värt. En utbildning kan ingen ta ifrån en, och dessutom handlar det ju om det jag brinner för.
 
Efter dessa veckor så väljer man inriktining och mitt mål är ju att bli kock, och detta betyder då att jag kommer att gå hela utbildningen och inte stanna någonstans på vägen. 
Så detta skulle innebära att jag är färdig kock strax innan jul i så fall.
 
Hur lycklig tror ni att jag är på en 10 skala? Just det....11!!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 

Jobbig saknad

Kategori: Smulan

 
 
Idag är det 4 månader sedan lilla Smulan fick somna in, kan inte fatta var den tiden tagit vägen. Och när ska de göra mindre ont att sakna henne. Önskar att hon var hos mig nu. Lika jobbigt varje dag utan henne, här är så tomt och tyst alltid.
 
 
 
 
 

Det här med.............

Kategori: Tatueringar

 
 
...........tatueringar!!
 
Ett riktigt farligt beroende kan jag säga. Eller hur alla ni där ute som har mer än en eller mer än flera, ja jättemånga då..haha. Har själv på 15 ställen på kroppen och är långt ifrån färdig. Hela vänster armen är under uppbyggnad, den ska bli en sån där sleave. Och sen har jag kommit på lite mer som ska göras. Får ta de lite pö om pö ju, kostar lixom lite med ju. En gång i månaden kan nog bli okej känns det som.
Det handlar ju om tid för läkning oxå, man behöver en paus ibland eftersom det är öppna sår man går med och kanske inte så bra och gå med konstant.
 
Att tatuera sig är även en härlig känsla, för mig så gör det ju inte ett dugg ont, mer massage så att hår i nacken och på armarna reser sig....är jag konstig..haha. Evighetstecknet på fingret är väl de som känts lite, men lovar bara liiiite. En baggis med andra ord.
 
Halsen, överarmar, underarmar, vaden, nacken, handen, skuldran, svanken och örat
 
 
 
 

Var är pengarna

Kategori: Jag o min vardag

 
Ååå vad jag skulle vilja ha denna alltså. Hade passat så bra i mitt vardagsrum, för att inte tala om hur mysigt det hade varit och ligga i den och kolla på massa film.
 
 
 

Osäker på vem som ringer?

Kategori: Smått & Gott

 
Då vill jag tipsa om en riktigt bra app. Bara att ladda ner och sätta igång och använda.
Sen kan du se vem som ringer dig, t ex försäljare
Den är helt gratis
 
 
 
 
 

Resten av kvällen ledig

Kategori: Dagens midda

 
Kört på som bara den här hemma.
 
Började med att jag skulle tvätta, fick ha ner Annica (snälla grannen) till mig att följa med ner i tvättstugan, hade konstig yrsel och gick och vingla och kände mig nästan full, vänster armen domnade till lite och pupillerna var så små så små som jag aldrig sett på mig. Men nu känns det bättre. Gissar på att kristallsjukan är tillbaka. Passar ju bra nu när man precis varit sjuk i över 2 veckor o dras med sviter efter lunginflammationen. Men inget ska hindra mig från att åka iväg till utbildningen imorgon..grrrr
 
Sen har jag städat, dammsugat och torkat golv. Gjort ett storkok, Biff stroganoff blev det, recept från min egen matblogg
 
 
 
Tyvärr så kunde inte mamsen vara med som vi bestämt pga blev sjuk, men eftersom jag fryser in flera portioner så kan hon få när hon blir frisk o sugen.
 
 
Och nu tänker jag hålla kväll och bara ta det lugnt med en dusch och serien "Breakout Kings". Började ju titta på den igår, och den är riktigt bra. Synd att de bara finns 2 säsonger
 
 
 

Ååå inte redan

Kategori: Jag o min vardag

 
Söndag!! Och OJ, var tog helgen vägen. Känner att jag skulle vilja ha lördag idag, en dag ledigt till hade inte skadat för mig att få vila upp mig på. Nåja känner mig i alla fall friskare för var dag som går. Så det går åt rätt håll som tur är..ja peppar, peppar.
 
Söndag var det ja, vilket innebär att jag ska tvätta och röja här hemma. Oxå senare idag ska jag bjuda mamsen på midda. Vad et blir får ni då. Men gott ska det bli.
 
 
Saknar min lille tös, när ska de bli lättare o sakna henne. Kan ju säga att de inte går en kväll utan att mina ögon är blöta. Jobbigt är de
 
R.I.P fina lilla söta Smulan
 
 
 
 
 

Breakout Kings

Kategori: Serier

 
Riktigt bra serie som har samma skapare som "Prison "Break". Den är från 2011 så verkar som den gått har gått på TV 11 vilket jag tyvärr missat, men nu har jag chansen i alla fall att se båda säsongerna
 
Tre av de mest hårdnackade, notoriska och svårfångade brottslingarna i USA utses för att tillsammans med en före detta polis bilda ett team av prisjägare. De specialiserar sig på att fånga förrymda brottslingar under ledning av polisväsendet.
 
 
 

Tors- & fredag

Kategori: Jag o min vardag

 
Härligt med helg, känner att jag behöver ladda om. Varit en tuff vecka på utbildningen samtidigt som man inte mått bra. Och massa hit och dit rännande.
 
I torsdags så var vi på IKEAs personal restaurang på studiebesök, mycke intressant och givande. I ett sånt kök hade jag kunnat tänka mig att jobba. Endast anställda av IKEA som får äta där. 
Efter detta så gick vi runt i Helsingborg och kollade menyer på minst 30 restauranger mellan Gustav Adolfs torg och nästan ända ut till Pålsjö, och VI GICK..inget bussåkande inte. Kan säga att det var en riktigt lång promenad, så de var tur vi hade bra väder.
Men såklart bussen tillbaka ut till Lernia.
Där fick vi bygga ihopa 5 st trerätters menyer utifrån den info vi samlat in under förmiddagen. Och det var inte bara och ta vad som helst, utan det skulle vara en röd tråd i alla 5
 
Igår fredag började vi tidigare så de innebar att jag fick ta tåget redan kl: 06.21. och när vi väl är samlade där inne så kommer utbildaren med egna uppgifter. Och bara och ge sig ut igen. Bussen ut till Berga för att kolla upp personalmatsalar. Sen tillbaka in till stan och undersöka i en butik och svara på 20 frågor, plus menyer från 3 restauranger.
 
Snacka om 2 dagar med mycke promenader och resor osv.
Därför var det skönt att komma hem lite över kl: 14 igår.
 
 
 
 
 
 

Nya talanger

Kategori: Serier

 
Ikväll är det dags för IDOL igen, Tittar ni och tycker ni att rätt gått vidare så här långt?
Bland tjejerna tycker jag de, men med killarna är jag kluven. Så får väl se vad som händer när alla är klara för finalen
 
 

John Blund

Kategori: Smått & Gott

 
Tänk att han hänger med än idag. Man ser statusar på facebook där folk skriver t ex "han hälsar på så måste lägga mig".
Särskilt kul och läsa från de som inte ens är uppväxta med honom.
 
 
 

Titta, kom och titta, 
kom sätt er häromkring. 
Det dröjer säkert ännu en stund 
innan sömnen kommer med John Blund. 
Han vill visa oss någonting.

Sedan, genast sedan 
när sagan tagit slut 
så lovar vi att sova så sött 
efter dagen är man ganska trött. 
Men först tar John Blund med oss ut.

Läggdags, det är läggdags 
för klockan slagit sju. 
Vi träffas säkert åter en dag 
då roar vi oss åter ett slag. 
Sov så gott! God natt med er nu.

 

 

 

Minns ni dessa?

Kategori: Smått & Gott

 
 
Ååå minns ni dessa blåa fiskarna? Så salta och goda ju.
Minns i mitten på 90-talet när jag och en annan tjej brukade blanda sådana med sprit och shota, hur gott som helst. Och nyktra var vi inte precis efter det...haha.
 
 
 
 

Något man aldrig blir trött på

Kategori: Smått & Gott

 
 

Plopp, en liten svensk godbit, fylld mjölkchoklad med toffee, när du vill unna dig en stunds njutning.

Ursprunget från 1949 är den lilla minibiten som står för nostalgi blandat med glädje och lekfullhet.

Eftersom kärlek och Plopp hänger ihop lanserades Plopp mini i kärleksskrud med orden Puss, Kram, Lycka och Kärlek i samband med Love Stockholm 2010 och det Kungliga Bröllopet samma år.

Den perfekt påsen med små bitar som är precis lagom när man blir sugen

 

 
 
 

Kvällen är här

Kategori: Jag o min vardag

 
Då var man hemma igen och fått lite mat i magen. Blev snabblagat som jag hade klart i frysen, orkar inte stå o kocka i timmar så här sent. 
 
Har vait en dag full med teori och massor av prov via datorn, men jag fixade allt så de ser ut att gå bra med utbildningen. Denna veckan och en till sen är testveckorna slut. Ska bli kul och se var man hamnar. Alla får ju ett individuellt schema.
 
Duschen och idol på tv o lite annat, sen blir de upp till Annica och snacka lite, plus en person till som kommer. Kommer och bli hur trevligt som helst eftersom jag vet att jag är saknad av den där personen..hehe.
 
 
 
 
 

yeeeey

Kategori:

sitter med massor av prov och teori vid dator. Haft samtal och inget snack om att jag ska börja om. så nu kör jag så de ryker.

förresten detta inlägg är via mobilen. ladda ner appen o tvungen o prova

Äntligen

Kategori: Jag o min vardag

Go*morron!
8 grader varmt visar mätaren, så får väl ta på mig en extra tröja trots att jag inte är ett dugg frusen av mig. Men får tänka på att jag fortfarande har lunginflammation.
Ska blir skönt att kunna åka in till utbildningen.Nu är det bara och hålla tummarna för att det funkat med mitt hemarbete så jag kan gå kvar. Om inte så kommer jag att få ett nytt startdatum. Suck och vänta i så fall.Får hålla tummarna för mig, alla ni där ute.
Önskar er alla en trevlig dag så hörs vi ikväll
En bomb

Kategori: Jag o min vardag


Här får ni en liten maträttsbomb på lite av sådant jag lagat till midda så här långt detta året.Man blir ju hungrig bara man tittar..haha
Och glöm inte bort att min matblogg finns

 http://mariesrecept.blogg.se/

Beroende is the shit

Kategori: Jag o min vardag

Minns när jag bodde mitt i centrum och där fanns/finns en liten tobaksaffär. Gick dit varje dag och köpte en coca cola 50 cl på burk (finns tyvärr inte längre). Men i alla fall så var jag som sagt beroende som ni väl förstår. Detta pågick nog i ett par år. Kommer ihåg när jag skulle sluta, hade konstant huvudvärk i 2 veckor, trodde huvudet skulle sprängas.
Och nu är jag där igen sen maj månad detta pret, fast bara en 33 cl per dag, MÅSTE lägga av med detta tramset snart. helst igår. Men hur gör man när de är så förbannat gott. Dumt när jag har en sodastreamer och det egentligen bara är kolsyran man är ute efter, gillar ju inte sött i vanliga fall.
Måste helt klart ta mig i kragen och sluta med dessa dumheter, kostar en del med ju..hmm..men inte så lätt när det även finns en liten gårdsbutik där jag bor nu. Nära till dumheterna..haha.Ja ja tur man inte gillar godis i alla fall och proppar i sig flera hekto om dan..haha.


Smått frustrerad

Kategori: Jag o min vardagVaknar halv 6 idag och gör mig redo för att åka till utbildningen, oxå börjar hostattackerna. Fick knappt luft och kände mig svimfärdig. Så de var bara och bädda ner sig i sängen igen. Trött på denna lunginflammationen nu. Vill bli frisk. Nytt försök imorgon annars får de bli återbesök på vårdcentralen.
Verkar som det inte var bra att städa och tvätta i helgen. Vet att man ska ta de riktigt lugnt när man har denna sjukdom. Men pallar inte med de mer nu, varit sjuk i 2 veckor nu ju. Måste ha nåt och göra och inte bara slappa hela tiden.
Ja ja, finns de som har de värre så nu får jag sluta "gnälla"..haha


Byzantium

Kategori: Filmtips

 
En väldigt annorlunda vampyrfilm jämfört med många andra man sett, men med en ganska intressant historia, så med andra ord klart sevärd.
 
 
Hela sina långa liv har Clara och hennes dotter Eleanor varit på flykt. Livet som nattens varelser, det som brukar kallas vampyrer, har börjat tära på dem. De slår sig till ro i en sömnig liten badort och hoppas kunna starta ett nytt liv. Men för en ung flicka är det svårt att behålla en hemlighet, hur mörk den än må vara.
 
 
 
 

Plats 16

Kategori: Tatueringar

 
Var hos grannen igår kväll och gjorde en ny tatuering i nacken....12 med romerska siffror (XII), Plus fyllt i 3 små tatueringar, stjärnan på örontappen, bokstaven S i handflatan och evighetstecknet på fingret.
Såå nöjd som alltid
 
Nu blir de tvätta och göra klart hemarbetet som lär ta hela dagen. Men måste vara klart tills jag ska iväg imorgon bitti. Hoppas verkligen att jag är på bättringsväg och orkar med denna dagens sysslor
 
 
 
 

Är jag på bättringsväg tro?

Kategori: Jag o min vardag

 
Känner mig piggare idag, tror jag i alla fall..hmm..vet ju aldrig när de bara kommer över mig. Hostattackerna är verkligen sökande, får knappt lluft ju.
 
Så idag tänker jag ge mig på att göra klart mitt hemarbete varvat med massa städning så kan jag bara ta det helt lugnt imorgon, ja förutom tvätten då ju. Men det är inte så ansträngande eftersom jag bor precis ovanför tvättstugan.
 
 
 
 
 

Nu ska jag vara lite tjatig

Kategori: Dagens midda

 
Fy faen vilken pärs de var att renbädda sängen, alltså den här lunginflammationen är inte och leka med. precis när jag tycker mig känna mig bättre så bara pang bom så slår de omkull mig igen och jag ligger där helt färdig. Vill bli frisk nu, orkar inte mer, snart 2 veckor ju.
 
Har i alla fall fått i mig en god midda, hemmagjorda pommes av potatis i fritös..de ni..hehe...och snitzel och min berömda vitlöksdressing
 
Så nu tänker jag ta mig en dusch och vandra upp till grannen och spana in lite motiv som vi ska bygga ihopa för en tatuering på hela vänster armen, spännande. Lär ju ta många timmar så kanske inte blir klar förrän höst o vintern är över, men vad gör de när det är så underbart och bli tatuerad
 
 
 

Hur snygga är inte dessa då

Kategori: Skor

 
Nummermarkeringarna är i den ordningen jag tycker dom är snygga. Och vill riktigt mycke ha nr 1, men alltså fatta, dom kostar nästan 2000 kr..hmmm..de billigaste kostar ca 600 kr
 
 
 
 

Fredagen den 13

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
 
Tror ni på otur denna dag? Inte jag....Förutom att jag då har lunginflammation, men det var ju inte idag jag fick det.
 
Påtal om idag då, helg igen, dagarna rusar. Men denna helgen ska jag bara vara hemma och ta det lugnt och hoppas bli frisk till måndag så jag kan fortsätta på min utbildning.
Har en del filmer som jag nog ska plöja igenom, filmmaraton kanske.
 
 
 

Lite piggare

Kategori: Dagens midda

 
Nu börjar de verkligen bli jobbigt att vara sjuk och inte orka göra så mycke, inne på dag 9 nu, men känner mig lite piggare idag ändå, så får hoppas de går åt rätt håll nu och att penicillinet gör nytta. Jäkla lunginflammation som ställer till det så här för mig :(
 
 
Har fixat lite med hemarbetet och faktiskt gjort en stadig midda med ugnsbakade grönsaker, snitzel och vitlöksdressing. Skötte sig själv i stort sett ju. Gott var det kan jag säga. 
 
 
 

Tack för hjälpen

Kategori: Jag o min vardag

 
Fy fan (ursäkta) men den här lunginflammationen jag åkt på är verkligen inte att leka med. Verkar inte som det blir att jag kommer iväg mer denna vecka till utbildningen..*snyft*.
Har absolut ingen ork och när hostattackerna kommer så håller jag nästan på att svimma, totalt orkeslös och matt i hela kroppen, ont i lungorna så de känns som om dom ska sprängas. Men envis som jag är så ligger jag inte i sängen konstant, de går bara inte. Måste röra på mig mellan varven.
 
Därför vill jag tacka dig (du vet vem du är) för att du kom och hämta mig med bil efter jobbet och körde mig till Netto så jag fick hem det viktigaste. Guld värt....
 
Nu blir det i alla fall sängen tills jag somnar.
Måste ringa utbildarna imorgon så jag får tag på fler hemmauppgifter, så jag inte blir back
 
 
Natti på er alla
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förra veckans köp

Kategori: Boktips

 
 
Upptäckte ju att mina lurar till min mp3 spelare slutat och ge ifrån sig bas, så blev en beställning från http://cdon.se/  och det tog bara 2 dagar så kom dom med posten, såklart ett par KOSS som är de bästa.
 
Plus att ajg beställde boken "Stockholmssyndromet" velat ha den så länge, men glömt bort och beställa varje gång jag köper böcker på cdon. Alltid bra & billiga böcker hos cdon. Ja mycke annat oxå, och alltid snabb leverans.
 
 
 
 
 
 

World War Z

Kategori: Filmtips

 
 
Den FN-anställde Gerry Lane reser jorden runt i en kamp mot tiden för att förhindra en pandemi som har fått armér och regeringar på knä och som nu hotar att utrota hela mänskligheten.
 
 
 
 
 

Dagens dom

Kategori: Jag o min vardag

 
Har ju varit ganska sjuk en vecka nu, med hosta och dunderförkyld. Mådde inte alls bra igår när jag åkte in till utbildnings starten. Men skam den som ger sig, vill ju inte missa nåt.
 
Sov i stort sett inte något inatt, så när det var dags att gå ur sängen halv 6 i morse, kan jag ju säga att jag kände mig väldigt liten och ynklig. Hosta som fan, ont i lungorna och brännande smärta och svimfärdig. Så det var bara och lägga mig igen och vänta på att klockan skulle bli 8 så  jag kunde ringa vårdcentralen.
 
Sen börja de icke bra när de var dags att bege sig, kommer ut o ska cykla iväg, ja då är de punktering på bakdäcket...grrr..så fick promenera och det var en pärs utan dess like, fy fan säger jag bara, helt slut när jag kom fram.
 
Läkaren konstaterade en kraftig lunginflammation med ordinerad sträng vila och penicillin, fick dessutom förnyat mitt ventoline recept, härligt, så är man trygg med astman oxå.
 
Ringde i till min utbildare igen på Lernia och får då veta att det finns ett mail skickat till mig ang lärportalen vi ska använda oss av under utbildningen. Så nu kan jag göra hemarbete i min egen takt fram tills jag orkar ta mig in dit igen. Helt perfekt så kommer jag inte efter i schemat.
 
Och nu ska jag gå och lägga mig och ta det väldigt lugnt, måste lyda doktorn, ja så länge jag klarar de..haha..nä men, ska vara försiktig eftersom lunginflammation inte är och leka med
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Side Effects

Kategori: Filmtips

 
Jon Banks är en ung, ambitiös psykiatriker som letar efter rätta tillfället att visa framfötterna. När en ny patient, Emily, söker hans hjälp efter ett självmordsförsök skriver Banks ut alla tidigare beprövade antidepressiva mediciner, men ingen av dem har någon verkan. När Banks som en sista utväg sätter Emily på en ny studiemedicin som heter Ablixa blir hon åter den person hon en gång var: lycklig, full av energi och passionerat förälskad i sin man Martin.
 
 
 
 

Tidsinställt = tummen upp

Kategori: Tankarna flödar

 
 
Eftersom jag kommer att vara hemifrån hela dagarna från runt halv 7 varje morgon till runt 5 halv 6 på kvällarna så kommer jag att göra en hel del tidsintällda inlägg, Just för att min blogg inte ska vara tom och mina läsare få nåt och läsa och spana på ändå.
 
Hur bra är inte detta då? Skitbra tycker jag....
 
 
 
 
 
 
 
 

Penthouse North

Kategori: Filmtips

 
 
En tillbakadragen journalist, som blivit blind under ett uppdrag i Irak, lever ett stillsamt liv i New York. Men allt förändras när en sadistisk brottsling på jakt efter en gömd förmögenhet dyker upp
 
 
 

Till er alla

Kategori: Jag o min vardag

 
Det är jättemånga som skickar sms och mail på facebook osv, så därför svarar jag er alla här istället. Tar mindre av min tid, har super mega mycke och göra idag, så är glad att jag kom hem vid 14-tiden. Har ju legat sjuk och mycke har hamnat på efterkälke men även annat.
 
Men ett stort tack till alla er som hört av er med ett grattis, lycka till och frågor om hur det gått, det värmer jättemycke att så många är glada för min skull.
 
Så ang kockutbildningen som jag började på idag så är det som så att jag nu i 3 veckor går en s k testmodul för att se hur man ligger i kunskap om matlagning och andra ämnen runt omkring detta här med att jobba i ett kök, därefter har man ett möte för att se om man behöver grundutbildningen eller inte.
Denna är då på 15 veckor + 6 veckor praktik.
Efter denna är du köksbiträde
 
Härefter kan man stanna och gå ut och jobba om man vill och sedan komma tillbaka för att läsa vidare till kock, servitris eller kallkök/kallskänka
 
Men i mitt fall så ska jag gå direkt på kockutbildningen som är på 35 veckor + 6 veckor praktik.
 
Så allt som allt rör det hela sig om ca 1 år innan jag är färdig kock. Men allt är individuellt och kan ta kortare tid. men de får jag se längre fram.
 
Så här ser testmodulen ut....kl: 8-15.30..måndag-fredag
 
Blir upp halv 6 på morgonen och hemma runt 5 på kvällen
 
 

Neeeeeej inte nu

Kategori: Jag o min vardag

 
Jaha då verkar de som att jag är på väg att blir sjuk...suck. Börjde ju hosta lite smått i måndags o ökade på igår, men slog bort de som om de bara var lite problem med astma och allergi. Bränt i luftrör och lungor och gör än. Så inatt tog de fart, legat och hostat hela natten och fått lite sömn nu, är helt matt i hela kroppen kan jag säga, totalt orkeslös och yr, nog lite feber oxå. Börjat snörvla med, så är de en förkylning så kan den bryta ut nu för jag har lixom planer på fredag som jag vill sätta i verket med mina vänner. Grrr..måste må bra tills dess. Eller i alla fall till måndag då min utbildning börjar, är glad att jag blir sjuk medan jag är ledig
 
Så nu går jag och lägger mig igen. Inte mycke på TV, men massa hysteri iaf om detta med Barack Obama. Eller hysteri är fel ord, viktigt med säkerhet ju så det inte blir krig, terror osv i vårt land. De vill vi ju inte ha. Räcker bra som det är med all annan skit som man läser om.
 
Blir en riktig heldag i sängen känner jag, har tack och lov massa filmer som jag inte sett. 
 
Hörs när jag orkar igen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista dagen och 5 kvar

Kategori: Jag o min vardag

 
Då var de sista dagen inne på kursen i Hbg, ledig resten av veckan. På måndag startar mina testveckor inför kockutbildningen. Är så nyfiken och redo att köra på nu.
 
I och med att jag är ledig nu i 5 dagar så innebär detta att jag ska ta tag i allt som behöver göras så jag bara kan fokusera i lugn och ro på utbildningen.
Känner redan hur mycke jag har och göra, men jag är snabb och effektiv så det fixar jag. Resten får man fixa på helgerna när man är ledig.
 
Så idag drar jag igång med storstädningen så den blir klar innan fredag. För då är de karneval/festival här, 60 års jubileum med jan Johansen, Nick Borgen och Kvinnaböske Hasse. Men hm...sånt snack det varit i 1 år nu om att kommunen skulle slå på stort, eller hur...vad är detta för artiser då. Ingen stora iaf. Men Jan Johansen ska jag iaf se.
Blir lite fest hos mig på fredag med några härliga vänner.
 
Och en av dessa kan man ju hoppas på angående en viss sak..hehe. Skriver jag att jag ska ha min vilja fram så blir de väl inte så...haha..eller jo, för jag vet att personen inte kan säga nej till mig...var jag kaxig nu..haha...må så vara, men du de gäller får inte svika lilla mig ju :P!! Så ses på fredag och ta med din "kompis"..väldigt viktigt ;)
 
 

Leverans till dörren

Kategori: Jag o min vardag

 
De knacka på dörren för en liten stund sedan och där står Thomas och sträcker fram ett paket från hans syster. På kortet står de lycka till med kockutbildningen. Och vad tror ni ligger i paketet? Jo en söt kock mössa. Hur gulligt är inte detta av hans syster Annika
Blev jätteglad och mycke överraskad.
Kan ju säga att detta gjorde min dag.
 
Tack så jättemycke Annika
 
 
 

Givande dag på många sätt

Kategori: Jag o min vardag

 
Idag var det näst sista dagen på kursen, så jag bjöd hela gänget på kardemummabullarna jag bakade igår. Det blev uppskattat.
 
Efter jag sluta där så fick jag skjuts med en kurskamrat ut till frivården. Där jag var på intervju/möte med en kille ang att jag ska bli övervakare. Man fick själv sålla bort vilken typ av brottslingar man inte ville/vågade blanda sig med. Så i dagsläget blev det våldtäktsmän. Om de blir fler får jag se när jag blir tilldelad en klient.
 
Men allt kändes bra och han jag prata med sa efter en väldigt kort stund att han hörde på mig att jag var en bestämd kvinna som man inte kunde manipulera eller sätta sig på och det kändes ju bra för jag som person är ju hård men rättvis och man kan inte lura mig, plus att jag har ett tålamod som inte går att knäcka.
 
I väntan på bussen hem så kommer de en tjej och säger hej...och det var Monica som jag inte träffat på flera år, hann dock inte prata så länge pga min buss kom och hon skulle in till sjukhuset till sin lilla bäbis som ligger där och dom inte vet vad som kommer att hända. Hoppas verkligen allt går åt rätt håll. Monica du ska veta att ni alla finns i mina tankar. Och det var riktigt kul och träffa på dig bara så där hux flux.
 
Precis fått i mig midda, har lixom inte ätit sen jag var på midda hos mamsen igår, så det var riktigt gott med hemmagjord mos ovh mina goda biffar. Mätt och belåten gör jag nu kväll.
En dusch, TV och lite plock här och var typ.
Får ju inte glömma "Idol" på TV kl: 20.00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så attans gott

Kategori: Dagens midda

 
 
Varit på middag hos mamsen, så attans gott så ni anar inte.
 
Varmrökt lax med potatis och romsås
Och hennes egen röra på räkor, ägg och dill
 
 
 
 
 

 
 
 

Många som får

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Bakade 60 st kardemummabullar. Gick upp till grannen Annica och bjöd hennes familj på några, plus Carolina och hennes man som är där och blir tatuerad. Kul och träffa Carolina igen som är en gammal arbetskompis.
Sen resten ska jag ta med till Helsingborg eftersom det är min sista vecka där.
 
Nästa att få avnjuta bullarna är mamsen. Hon ska bjuda på midda om ett par timmar.
 
 
 
 
 

Grattis

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
Grattis lilla mamma på födelsedagen!!!
 
I eftermidda blir det hem till henne och fira....