VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Sista dagen av år 2014

Kategori: Jag o min vardag

 
 
En dag som denna, självaste nyårsafton så ska man ju festa och fira. Eller? Ett måste, eller inte. Tycker det är upp till var och en faktiskt.
 
Jag är kluven, är bjuden på fest i Helsingborg, Klippan och Hässleholm. Men kluven som sagt eftersom jag verkligen inte kan sova borta. Så jag får se hur jag gör med detta.
Kanske har ett val att festa till det hemma med nån vän, och då blir det ner till Natalie´s som har trubadur och öppet till kl: 02.00...då vet jag i alla fall att jag kan promenera hem och få sova i min egen säng.
 
Beslutsångest deluxe.
 
Eller så skiter jag i allt och bäddar ner mig i soffan och kollar film..hahahaha.
Nä lutar nog åt hemmaplan och Natalie´s som sagt.
 
 
Sista gången för i år som ni hör från mig
 
Bye :P
 
 
 

Gott nytt år

Kategori: Jag o min vardag

 
Jaha, då är sista dagen av år 2014 här. Och tror alla tänker som jag. Var tog detta året vägen?
Men för min del har det varit ett bra år trots en höst med mycket sjukdom. Blir inte bättre än vad man gör det.
Nytt år och nya tag....
 
 
 
 

Ljushuvud

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Magnetröntgen av öronen avklarad, mindre mysigt bara. Huvud och en del av överkroppen in i en smal tunnel i ca 25 min, var inte beredd på hur de skulle se ut där inne så var lite obegagligt först, men jag blundade nästan hela tiden så var de ok.
 
Man ligger ju med ett såkallat nät över huvudet, i hård plast. En antenn som de kallar det och sen bankar, slår och brummar det rätt högt även om jag hade hörlurar med radio musik. Och detta gjordes i 3 omgångar på 5 min, 7 min och 8 min. Men nu är det gjort i alla fall, skönt.
 
Tror det där balansprovet är lite läskigare för då ska dom hälla vatten i 2 olika temperaturer i vardera öra och filma mina ögon vilkdet kommer att ta 90 minuter. Kan man väl fasa för faktiskt.
 
Blev ut och in i en del affärer, men inget som lockade kräsna jag när det gäller kläder.
Hitta en fräck mössa på H&M, undrar om jag kommer att synas i mörkret..haha..ja även dagtid såklart.
 
Längtar tills min USA mössa kommer, 2 veckor sen jag la ordern, men tar ju tid från Kina fick jag meddelande om
 
 
 
Oxå är affären Tiger ett måste när man är i Hässleholm, så där hitta jag salt o peppar kar till min samling i form av hamburgare, fräckt
 
 
Hämtade även ut ett paket idag med min nya Samsung Galaxy telefon, inte hunnit ta kort, kanske gör det imorgon.
Snabb leverans, beställde den i lördags, så 3 dagar kan man ju inte klaga på. Plus att det var rabatt, ja julrea gissar jag ju
 
 
 
 
 

Dagen är här

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Idag blir det en tur till sjukhuset i Hässleholm, ska göra en magnetröntgen av öronen/hörselgångarna, som är en del av utredningen av Ménières sjukdom.
Sen bara 2 sjukhus besök kvar, balansprov och hörseltest i januari. Men detta blir i Kristianstad, väldigt tråkig stad och resa till.
 
Efter allt detta ska jag äntligen få rätt mediciner och doser så jag kan fungera i min vardag. Ska bli skönt och få bättre bukt på detta. Inte så mysigt och vakna yr varje morgon och vänta ut ca 2 timmar innan man kommer igång för dagen.
 
Eftersom det finns gott om affärer i Hässleholm så blir de såklart en shoppingrunda, och jag tar mamma med mig, så hon kommer iväg lite hon med.
 
Och nu tycker jag banne nej att snön kan komma och inte bara massa minusgrader. När det är kallt ska det vara snö och inget annat, Så de så
 
Just de ja, nyårsafton imorgon. Får se om de blir fest eller inte. Just nu lockar det inte alls. Men det kan ju ändras, vilket det gör oftast för mig
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Debug

Kategori: Filmtips

 
 
Sex unga hackers skickas till övergivet rymdfartyg som spöklikt svävar ensamt ute i de mest avlägsna delarna av vår galax. Det står snabbt klart att inte allt står rätt till med skeppet, och att det kanske inte övergetts frivilligt av sina passagerare.
 
 
 
 
 

a walk among the tombstones

Kategori: Filmtips

 
 
Den före dette New York-polisen Matt Scudder arbetar numera som en olicensierad privatdetektiv helt utanför lagen. Scudder behöver alla uppdrag han kan få och går därför motvilligt med på att hjälpa en heroinlangare att finna de män som kidnappat hans fru. Under sina efterforskningar upptäcker Scudder att det inte är första gången som förövarna kidnappat någon och då ledde det till brutala mord. Han inser också att tiden håller på att rinna ut och att det inte går att ta hänsyn till vad som är rätt och fel.
 
 

141229

Kategori: Jag o min vardag

 
Då var det söndag och halva min ledighet har gått, 9 dagar kvar. Rätt skönt faktiskt.
Vet att jag inte bloggat så mycke, men ibland känner man inte för det. Men min jul har varit helt perfekt med massa god mat och fina julklappar. Hoppas ni hade detsamma
 
Snart är det nyår, och vad jag ska göra då bestämmer jag typ samma dag, har ju lite och välja på.
 
Härligt att det blivit massa minusgrader, för då kanske det snart äntligen kan komma snö. Kom ju lite igår, men inget jag kallar snö, för de lilla gör varken från eller till. Vill ju ha flera dm, eller ja helst en meter.
 
Hoppade över festen igår och kollade 2 filmer, som snart kommer att läggas upp.
 
Och en söndag som denna ska jag tvätta och städa.
 
 
 
 
 
 

Nu är den här

Kategori: Jag o min vardag

 
 
God Jul allihopa.
 
Ät gott och må bra och hoppas ni varit snälla så ni får får julklappar,
om inte så får ni skämmas till nästa jul..hahaha.
 
 
 
 

Hur är bakfickorna?

Kategori: Kläder

 
Riktigt sugen på att beställa dessa byxorna. Men det negativa är att det inte finns bild på dom bakifrån. Vill gärna se fickorna där bak, väldigt viktigt när de gäller byxor. Inga snygga fickor = inte vill ha...haha
 
Får fundera lite och se hur jag gör. För det är inte kul och skicka efter något och som man sedan måste skicka tillbaka. Men gillar dom som fan
 
 
 

Regn & rusk

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Har varit den perfekta innedagen för att baka ett gäng kardemumma bullar. Alla finns inte i bild eftersom mamma hann få hälften innan kameran åkte fram.
Men ack så mumsiga som alltid
 
Skulle ju egentligen varit iväg och köpt det sista inför julafton, brysselkål och bröd. men inte fan vill man gå ut och bli dyngvåt. Inte jag i alla fall. Får hoppas på bättre väder imorgon.
 
Kan ni fatta att det är dan före dan före dopparedagen redan. Inte jag, Dagarna bara rusar iväg. Men skönt med lite julledighet iaf
 
 
 
 

Kite

Kategori: Filmtips

 
 
En ung kvinna vid namn Sawa lever i ett korrupt samhälle där kriminalitet och gäng terroriserar gatorna. När Sawas mamma och pappa faller offer för ett hemskt dubbelmord, påbörjar hon en hänsynslös jakt på mannen som mördade dem.
 
 
 
 

The Maze Runner

Kategori: Filmtips

 
 
Ännu en bra film till idag, men nu vill man ju se tvåan av denna
 
 
 
Efter att ha fått sitt minne raderat placeras Thomas tillsammans med några andra ungdomar i en gigantisk labyrint. Deras enda chans att överleva är att hitta en väg ut. Wes Ball regisserar detta post-apokalyptiska äventyr baserat på den bästsäljande boken med samma namn.
 
 
 

Good People

Kategori: Filmtips

 
 
En berättelse om ett amerikanskt par, Tom och Anna Reed, som hamnar i svåra skulder medan de renoverar Annas familjehem i London.
 
 
 

The Equalizer

Kategori: Filmtips

 
 
Idag är det dagen efter för mig, såklart utan baksmälla. Sånt drabbas inte denna stålkvinnan av..haha
Men dagen efter är det alltid skönt att bara ligga i soffan och slappa med film och serier. Och har nyss sett en grymt bra film, längesen jag såg en så bra film
 
 
 
Robert McCall är en före detta hemlig specialagent som förfalskat sin egen död för att få leva ett lugnt liv i Boston. När en ung flicka vid namn Teri behöver räddning bestämmer han sig för att ge sig tillbaka in i hettan, och hamnar öga mot öga med ryska gangsters.
 
 
 

Blå vitt

Kategori: Smått & Gott

 
 
Dessa hittar man på Ica Supermarket.
Bästa laget
Heja di blåe
Heja MFF
 
 
 

Party party

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Ikväll blir det fest hos mig, fira lite att man är ledig nu ända till den 7 januari nästa år.
Dricka och äta gott. 3 apor är mina bästa vänner och de sviker jag aldrig..haha
 
Och såklart blir de utgång på vårt nygamla Nathalie's.
 
Någon mer som ska dit kanske? Ja isf kanske vi ses o hörs!!
 
 
 
 

Sista veckan

Kategori: Tankarna flödar

 
 
Japp, och sen är det semester fram till den 7 januari nästa år.
Kan inte fatta att det är 16 dagar kvar av 2014. Jag menar var tog detta året vägen, gick i rekordhastighet. Men om jag tar en snabb tanke tillbaka så har detta året varit ett bra år för mig. Fått upplevt mycke och gjort en massa, även om jag oxå varit/är sjuk en massa. Men nästa år i januari förhoppningsvis så ska väl all utredning om Menieres vara klar, man får hålla tummarna.
 
Nåja, tillbaka till att det snart är 2015. Tycker ändå inte det känns så längesedan som vi gick in i 2000-talet. Eller vad säger ni? Ni som hade små barn då, känner nog mer att tiden rusat iväg kan jag tänka mig, för dom är ju vuxna nu, eller ja snart i alla fall.
 
Som sagt 16 dagar kvar på detta året. 
Nyårslöften? Nej nej, såna ger jag aldrig, tycker bara det är löjligt. Bara och ge sig fan på något så går det. Löften är bara till för att brytas..haha. Nä men, tror ni fattar vad jag menar!!! Eller hur??!!??!!
 
De där med att få snö på julafton är väl att önska och drömma för mycke. Fick ju ingen förra året, och förra vintern var inte snöig, typ 2 veckor i februari. Knappt lönt. Inte för mig som vill ha massssssssssor.  Nästan bud på att flytta till Norrland..haha...en skåning där, nä usch...norrlänningar är så sega och tröga..hahaha!! Men någon gång i framtiden så skulle jag vilja åka till Kiruna, särskilt januari månad då solen aldrig går upp, sen på sommaren har dom ju en månad då solen aldrig går ner, juni tror jag det är, minns inte på rak arm nu
 
Yehooo får oväntade pengar imorgon, och gissa vad jag ska göra? Jo, köpa ännu fler julklappar till mamsen. Världens bästa är endast värd det bästa!!!
 
Blev lite snurr hit och dit i detta inlägg, men så kan det bli ibland när tankarna flödar
 
 
 
 

Så lycklig

Kategori: Kläder

 
 
Satt och googlade runt efter en speciell mössa som jag letat efter i något år men aldrig hittat. Såg då Anna i Big Brother ha en just sådan jag vill ha.
 
Och vet ni, jag hitta en länk i google och den ledde mig till tradera, köp direkt. Så nu är den beställd. Stod 2-4 veckor, hoppas den tiden går fort. För nu har jag inget tålamod alls...haha. Ååååå vill ha den nu ju.
 
Den kommer och matcha min fina adidas dunjacka som går i rött/svart/vitt
 
 
 
 
 
 

Rött blir gult

Kategori: Jag o min vardag

   
 
Bakade en sats lussekatter innan idag, samtidigt som jag tvättade. Gott som fasen, svåra och låta bli, så de ligger nu i frysen. Som om de skulle hjälpa då när man kan tina de i micron på nolltid..haha
 
 
 
 
Och nu blir det åter till soffan. Har ju börjat köra om Criminal Minds från säsong 1. Finns ändå inget bra på TV och många av mina serier jag följer har ju uppehåll..trist nog.
 
Tänkte ge mig på en ny serie som heter "White Collar", har 5 säsonger så här långt. Hört den ska vara bra, och tror nog det är något för mig efter att ha sett en liten trailer av första avsnittet.
 
Om någon av er sett den eller ser den så får ni  gärna skriva ert tycke om den....
 
 
 
 
 
 
 

Gone Girl

Kategori: Filmtips

 
Såg en riktigt bra film igår, fy fan så bra alltså. Och sen att den varade ca 2.5 timmar det märkte man inte av. Det hände något hela tiden. Så är du bara smart och sånt..haha..så lär du räkna ut ett och annat, jag räkna fort ut varför
 
 
 
På sin femte bröllopsdag rapporterar Nick Dunne att hans hustru Amy har försvunnit. Under press från polis och media börjar Nicks historia dock att fallera och hans märkliga beteende gör att många börjar ställa den oundvikliga frågan: Har Nick dödat sin fru?
 
 
 
 
 
 
 

En vecka senare

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Oooops, ser att jag inte bloggat på en hel vecka, men så kan de bli ibland. Alla har inte med och göra vad som händer i mitt liv. Och har haft fullt upp med en massa.
 
Förra fredagen fick jag besök av en person som bjöd på vin, när denne sedan åkte vidare så mötte jag upp Nilla o Linda och var på nyöppnade Natalies och där var hur kul som helst, mysigt med. Träffa mssa roliga människor. Nackdelen är att lokalen är så stor med tanke på att vi hamna vid ett bord närmast utgången och toaletten låg längst ner i lokalen. Och alla ni som vet hur kissnödig jag är kan ju fatta vad jobbigt det var..haha..typ när jag varit på toa och promenerat hela lååånga vägen tillbaka så var det ju nästan dags för en kisserunda igen..haha.
Hamna såklart på efterfest och kom hem runt 5-tiden på lördagsmorgonen.
Så min fredag kallar jag helt klart lyckad.
 
Fredag idag igen, så man bli nästan sugen på en runda igen, men nej..idag ska jag vara hemma och kolla serier och film, har äntligen hittat några nya filmer som jag är sugen på att se. En del serier gör ju uppehåll nu till efter nyår, och flera av dessa har slutat sååå spännande...grrrrr.
 
Sons Of Anarchy är oxå slut för gott. Kommer och sakna den serien grymt mycke, sorgligt slut som bara den. Bästa serien som någonsin gjorts.
 
Idol finalen har varit och rätt person vann, heja fröken Ajax.
 
Igår var det Big Brother finalen och alla 4 hamna på den plats jag gissat
1. Anders
2. Anna
3. Erland
4. Pelle
 
Storm/orkan på väg in idag, så idag har jag/vi fått ledigt eftersom ingen vet när den kommer och tågen slutar rulla. Man vill ju lixom vara säker på att man kommit hem, för inga ersättningsbussar skulle sättas in. Och att gå hem är inte ens ett alternativ, jag menar 17 km, vem går så långt frivilligt.
 
Så idag eller imorgon måste jag baka lussekatter, aldrig nånsin varit så sent ute som nu, har alltid varit klar med dessa innan Lucia, men i år ser det mörkt ut. Blir så när man har fullspäckat schema. 
 
Nä, nu ska jag ta och göra lite nytta här hemma.
 
Önskar er alla en trevlig fredag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finalister

Kategori: Smått & Gott

 
 
Kolla på Big Brother och nu är det klart att Anna & Anders är klara för finalveckan. Härligt...Har hållt på de två hela tiden. Hoppas dock på att Anna vinner, gillar hennes personlighet och känner igen mig i henne.