VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

11e dagen

Kategori: Jag o min vardag

 
Vet att jag varit dålig på att blogga nu i över en vecka. Är inte den som klagar o gnäller men efter många dagar så får man nästan nog....Har haft så ont o knappt kunnat göra nåt alls. Sitta o ligga har varit värst, upp o gå kan man ju inte hela tiden. Men sjukgymnasten sa vila i fredags efter jag varit där. är nu inne på dag 11 med det onda. Ont i nacke, skuldror o strålar ut i armarna o fingrarna o sticker o domnar. vaknar varje morgon utan känsel. Gör ont konstant, finns inte en enda tablett som hjälper, provat allt till o med tramadol...suck.
Men visst lätta de lite efter massagen jag fick av sjukgymnasten i fredags. Men de tär sån där smärta som söker en hela tiden.
 
Så de här med datorn o att blogga får vara så länge de gör ont
Men jag är inte sjukskriven eller hemma för de, jag gör de jag ska, så de så, men i min takt, vilket är accepterat av vederbörande
 
 
 
 
 
 
 

Love, peace, sport

Kategori: Kläder

 
 
Varit på Ica och hämtat paket från bonprix
BH:ar och ett par supermysiga trikåbyxor/mjukisbyxa
 
 
http://www.bonprix.se/produkt/trikabyxa-ljusgrameleradvit-962634/#image
 
Hmm, vet inte varför inte länken är klickbar, ja ja vill ni kolla in sidan så vet ni väl att man kan kopiera den o lägga den i adressfältet
 
 
 
 
 
 
 
 

8 månader

Kategori: Smulan

 
 
Idag är det 8 månader sedan lilla söta fina Smulan fick somna in, var har den tiden tagit vägen, känns som igår. Saknar henne nåt enormt mycke, hade gjort vad som helst för att få gosa med henne igen
 
 
Kvällarna och nätterna när man ska lägga sig och sova är värst, för hon skulle alltid nattas en stund, innan hon gick och la sig på sin kudde, ja hon hade en egen bredvid mina
 
Så tomt när man varit ute o kommer hem, ingen som kommer o möter o säger hej(mjau), ingen o ge mat, ingen som är med mig här hemma vad jag än gör
 
 
 
 
 
 
 
 

Ninja: Shadow of a tear

Kategori: Filmtips

 
Bra film med snygge Scott Adkins, ja om man nu gillar ninja filmer med massa slagsmål och sånt där. Jag gör i alla fall
 
 
 
Slåss mot allt och alla och lita inte på någon är mottot som Casey Bowman lever efter. När hans mästare mördas och det enda spåret är en rad lik måste Casey vässa sina instrument för att hämnas.
 
 

Escape Plan

Kategori: Filmtips

 
 
Precis sett en film med Sylvester Stallone & Arnold Schwarzenegger och 50 cent, som ni helt klart måste se. Lovar att ni inte kommer att bli besvikna.
 
 
Säkerhetsexperten Ray Breslin blir på falska grunder anklagad för ett brott och blir inlåst på samma rymningssäkra fängelse som han själv varit med och byggt.
Nu måste han försöka ta sig ut och se till att få tag på den som satt honom bakom galler.
 
 
 
 

Säsongspremiärer

Kategori: Serier

 
 
Härligt att alla serier börjar dra igång igen.
 
Som t ex. Arrow, The Walking Dead, The Originals, The Vampires Diaries, Pretty Little Liars, Ravenswood, Supernatural som är några av mina favoriter. Såklart finns de fler, men palla rabbla..nej tack. Kolla in min kategori 
TV program/serier så kan ni läsa om en del av de jag följer.
 
Finns såklart Hannibal, Teen Wolf, Warehouse 13 m fl oxå.
 
Vad gäller Sons Of Anarchy får man nu vänta ända till september...suck..och de ska tydligen då vara den sista säsongen som kommer att sändas..ännu mera suck och snyft
 
Har ni tips på fler i stil med dessa tar jag tacksamt emot detta
 
 
 
 
 
 

Alkohol och änglar del: 1

Kategori: Jag o min vardag

 
Idag är lördagen här och den planerad festen ska bli av. Blir mat först som jag ska tillaga, vad de blir berättar jag inte nu, för då blir de ingen överraskning. 
Men när maten är avklarad kommer de fler folk, gissar på att de även lär komma objudna, alltid någon som ringer eller sms:ar och kollar av om man festar. Så vi får väl se vem och hur många vi blir. Bara folket är kul så kan det kvitta.
 
Härliga lördag är de verkligen då vi har typ 2 dm snö, och nej jag har inte varit ute än. Men gissar på att en å annan snöängel kommer att fastna på kort..haha..sånt man inte kan låta bli att göra, det är ju ett måste..haha
 
Hörs imorgon med den spännande fortsättningen....haha
 
 
 
 
 
 

Mycke idag

Kategori: Jag o min vardag

 
 
landade med tåget i Hässleholm strax innan 8.30. Var sedan på Miroi till halv 3. Vidare till optikern och nu blir de läsglasögon, eftersom jag ser lite suddigt när texten är liten, så jag kan läsa mina böcker på kvällarna. Annars inget fel på min syn.
 
Och tidigt i eftermiddags fick jag överraskningens sms, att mitt paket kommit. Mitt SOFFBORD..gissa hur glad jag blev. Försökte ragga skjuts så jag kunde hämta ut det, men ingen tur alls förrän mamma ringde och sa att hennes granne kunde hämta upp mig med paketet. Så glad jag blev.
 
Så när jag kom hem vid 16.30 blev de bara in och sen montering direkt. Så jävla fint blev det, synd bara att man på bilden inte kan se att de är en hyllplan under bordsskivan, men så är de när de är svart mot svart. Jag är i alla fall sååå jätte super nöjd.
 
 
 

Dolmar & pudding

Kategori: Dagens midda

 
 
Tillbringat ett X antal timmar i köket med att göra kåldolmar och kålpudding.
 
För endast 55 kr fick jag 20 kåldolmar och 1 stor kålpudding (tyvärr ingen bild eftersom jag redan portionerat upp den, glömde ta kort, men alla vet ju ändå hur en sådan ser ut, eller...)  vilket gav mig 16 middagar. Såklart har jag ätit kåldolmar nyss med egen potatismos
 
Nu ska allt svalna så de kan frysas in. Kåldolmarna  2 st per folieförpackning, bara att ta fram och värma i ugnen sedan, detsamma gäller kålpuddingen, portioner i lagom storlek.
 
'****************SE HIT********************
 
Vill ni ha tips på hur ni gör billig, god och enkel mat för en liten peng och få pengarna att räcka till annat oxå, så är de bara och säga till, hjälper gärna till, finns ju så mycke och bara en liten del har hunnits med i bloggen här. Tänker mest då på er som kanske studerar och får CSN, socialbidragstagare, långtidssjukskrivna, ensamstående...ni brukar ju ha lite tuffare ekonomi än de som arbeta 40 tim/vecka med lön.
Jag har alltid varit ekonomisk oavsett hur mycke pengar jag haft och leva på. 
Såklart är alla välkomna att höra av sig.
 
 
 
 

Mitt i veckan

Kategori: Jag o min vardag

 
Go'morron!!
 
Men..onsdag redan, alltså var tar dagarna vägen..hmm. Ja ja, min lediga dag i alla fall.
Så idag ska jag göra ett gäng kåldolmar, mmm vad gott det ska bli till midda idag. Och på det som blir över av kålen och färsen blir de kålpudding.
Sist jag gjorde detta var i april förra året, gör det alldeles för sällan även om jag fryser in och har ett tag, får bli bättre på det.
 
Annars idag då? Jo lite städning, få tag på vaktis för jag har stopp i köksvaskarna, kranar jag vatten så är där fyllt på typp 1 min och sen tar de en hel timme innan de runnit ner, så hoppas verkligen han kan komma, annars blir jag ju galen av att inte kunna diska.
 
Nu ska jag göra mig klar och ner på Ica en sväng.
 
 
 
 

Inredning

Kategori: Smått & Gott

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Låt ögat njuta

Kategori: Smått & Gott

 
 
 
 
 

Grill och vitlök

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Estrellas grillchips har alltid varit mina favoriter. Men efter att ha varit på Netto idag och hittat grillchips med vitlök så har jag nu nya favoriter tror jag.
 
Köpte för att ha till den eventuella middan och festen till helgen, men var ju bara tvungen att provsmaka. Och dom var så farligt goda att de blev 2 nävar jag stoppa i mig..haha...frågan är om jag har karaktär nog att låta bli resten av påsen nu när den är öppnad..haha
 
 
 

Nähä inget alls

Kategori: Jag o min vardag

 
Go'morron!!!
 
Då var det ny vecka, igen. Ser att det är is på bilarna, min mätare visar på -4, men gissar på runt -8. Min brukar visa lite mindre pga att sladden till den hänger ut i en hörna.
Så jag får nog ta på mig en av mina mössor när jag snart ska gå och ta tåget till Hässleholm.
 
Blev dock lite besviken att det inte kommit någon snö under natten, hoppas på idag istället som utlovat. Jag längtar riktigt mycke efter snön nu. Den är ju grrrrrrrrrr så sen denna vintern.
 
Nähä packa ryggsäcken och göra mig klar.
 
Ha en bra dag allihopa
 
 
 
 
 
 
 
 

6 veckor

Kategori: Recept

 
 
Jag ska ju åka till Hässleholm tidig morgon och hemma sen kväll 6 veckor framöver. Och har svårt för varm mat mitt på dan, jag vill gärna äta min midda när det blivit kväll. Så därför testa jag en ny smaksättning på pasta idag. Har ju gjort sånt innan med andra smaker, men denna är nog den godaste jag gjort. Så jag gissar att detta kommer att vara min matlåda alla veckorna. Enformigt? Näää tror jag inte, kycklingsallad är ju så gott
 
Är du sugen på att testa denna så klicka på länken så kommer du till receptet i min matblogg
 
 
 
 

Dagen efter

Kategori: Jag o min vardag

 
Just precis vad det är här, klockan är snart 16.00 och jag har hunnit massor.
 
Varit på Ica och burit hem 2 kassar med varor. Tvättat 4 maskiner tvätt, diskat, ätit kotlett med ugnsbakade grönsaker, röjt ur 2 skåp och slängt gamla plastburkar (samlat på mig för många kände jag). Förberett kycklingsalladen jag ska ha med mig till lunch imorgon, Renbäddat. 
 
Och ändå somna jag vid 4-tiden i morse, men var uppe kl: 10. Man är verkligen lyckligt lottad med att aldrig bli bakis, det enda som händer är att jag är extra hungrig och sugen på coca cola..haha. 
 
 
Nä nu ska jag ut i köket och göra klart salladen till imorgon, sen blir det lite mer röja här hemma innan duschen och TV i min nya soffa..hehe!! Äntligen använder jag min 3 år gamla 42 tums platt tv som i stort bara stått där utan nån nytta..haha
 
Flitig söndag i alla fall
 
 
 
 
 
 
 

Trevliga timmar

Kategori: Fest/Party

 
 
Suttit hemma hos mig med Sandra i massa timmar o druckit öl och vin och haft supertrevligt i min nya soffa. Kunde inte blivit bättre, och nu har hon nästan nyss gått hem och jag funderar på om jag ska ha nåt att äta innan jag ska föröska sova. Fasen va jag alltid får upp aptiten av alkohol..haha,
 
 
 

78 x 78

Kategori: Jag o min vardag

 
Nu har jag varit igång igen med min nätshopping.
 
Mitt soffbord är ju alldeles för stort nu till den nya soffan. Behöver ett mindre. Så kollade IKEA och hitta ett billigt där som jag tycker kan passa bra hemma hos mig.
I alla fall tills jag hittar ett bord jag verkligen vill ha
 
La en beställning och får nu vänta ändaaaaaaaaaa till nästa fredag innan jag har de. Ååå vill ha det nu ju..haha. Och att skicka efter det blev till och med billigare
än att jaga upp någon som kan köra mig
 
 
 
 
 
 

11.38 - 12.02

Kategori: Jag o min vardag

 
 
11.38 ringer telefonen och en kille presenterar sig med namn som jag inte minns nu och säger att han är från Ekeby möbler och står med min soffa i min port.
 
Lägger på och går ner, och jodå där står 2 killar, snygga och tatuerade...wow...haha. Och de erbjuder sig till och med att montera ihop den. Såklart att jag säger ja, för då går det ju fortare och få se resultatet. Och det var ju inte fel att stå och se dessa killar jobba lite med tanke på att båda två var slurpiga ögongodis..haha.
Dom satte till och med på möbel tassar på benen, de kallar jag bra service
 
Snabba var dom oxå, betalningskvittot visar 12.02.
Och inte nog med detta, dom tog även med sig allt kartong papper och plast som soffan var inpaketerad i. Detta kan man väl kalla tur och lite lyx.
 
Och så jävla snyggt jag har nu alltså, bara ett bord som jag ska jaga rätt på nånstans.
 
 
 

skadad x 2

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Mamma och jag köpte 3,5 kg billig julskinka som vi ska dela och ha som pålägg på mackorna. Så igår kväll tänkte jag att jag kunde skära upp den till oss. Står och skär bort allt fett och svål på ovansidan, och ni vet man skär ju alltid mot sig eller ja mot den handen som håller skinkan stilla. I alla fall så på nåt sätt så får jag kniven rakt på pekfinger, precis på sidan där nagel börjar, kändes inget så jag fortsätter och skära och då börjar de forsa blod. In på toaletten och sköjde av finger, men de hjälpte inte, så fick ta papper och försöka få ett tryck på fingret. Efter några minuter lyfter jag på pappret och ser då genom att peta lite med en nagel att det är ett jack på 1 cm snett inåt och en flik som är ca 3-4 mm tjock. Bestämmer mig för att ringa mamma så hon får ta hand om skinkan. Och ner kommer hon, och vi båda känner då att det där jacket behöver sys. Men rädd som jag är för såna där lokalbedövningar (är hyper allergisk mot en sort) så väntar vi en stund med kompress och tejp runt, och ser då efter ca 30 min att fliken lagt sig fint. Och jag bestämmer mig för att inte åka iväg. Min snälla granne Annica erbjöd skjuts direkt när hon fick höra vad jag gjort.
 
Idag har jag ont och är riktigt öm, kommer bli en jobbig dusch, finger får ju inte bli blött så de lossnar igen. Ska försöka med plastfolie runt fingret som är klätt i kompress och tejp. Och sen en gummihandske utanpå, frågan är om de går at ens tvätta håret så, ni som känner mig vet ju hur långt och mycke hår jag har på huvudet. Ända ner en bit över rumpan. 
 
Och sen idag då, står med rivjärn och ska laga midda, tunnriver morot ni vet den där sidan med där man skär tunna tunna skivor och har en stor bit och precis när jag tänker en gång till så nog fasen river jag av en tjock skinn bit på tummens knoge och det var dags att blöda en bra stund igen, så nu har båda händerna förband.
 
Alltså detta verkar inte alls vara mina dagar nu.
 
Hoppas jag har bättre tur med soffan på fredag. Annars går jag fan i ide...haha. Ja iaf till söndag om den utlovade snön kommer då
 
 
 
 
 

Mat i paket

Kategori: Dagens midda

 
 
Dagens midda
 
Foliepaket i ugnen med torsk, potatis, morot, lök och basilika
 
 

Plus till helgen

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Idag kom telefonsamtalet jag väntat på, så på fredag eftermiddag kommer soffan...äntligen. Sen läste jag på hd.se att de är snö på ingång oxå, kan ju inte bli en bättre helg.
Härligt glad och lycklig känner jag mig redan..hehe
 
Så idag städar jag vardagsrum och möblerar om och inreder om lite här och var, så får vi se hur det ser ut när soffan är på plats.
 
Blir en middagspaus med, foliepaket med fisk och grönsaker i ugnen
 
 
 

Sorgligt adjö

Kategori: Jag o min vardag

 
Tillbringat eftermiddagen med att lämna över min skinnsoffa till nya ägaren. Mycke pilleri för att få den på plats, eftersom den var högersvängd och skulle bli vänstersvängd istället. Men vi gav oss inte så nu står den så fint så.
 
Men det är med lite sorg i mitt hjärta som jag gjort detta, men vet ju att jag kommer att få sitta i den igen många gånger. Men glädjen kommer ju i att jag äntligen får min divansoffa i tyg.
Svart skinnsoffa är himla rent och snyggt, men kall på vintern och varm på sommaren.
 
Bye bye fina skinnsoffa
 
 
 
 

Aktivitet på ingång

Kategori: Jag o min vardag

 
Tisdag, vilket innebär att fixa klart här hemma så allt är klart när soffan kommer och ska monteras upp. Jävla tjat om den där soffan va..haha..men jag är ju bara glad lixom. Ja rent ut sagt lycklig. Hade ju varit kanon om den kommer imorgon. Undrar om jag har sådan tur.
 
Ledig imorgon oxå sen börjar allvaret. Vilket innebär att klockan ringer vid halv 7 på morgonen, sen iväg med tåget till Hässleholm och hemma vid 17-tiden på kvällarna. Ska bli skönt och komma igång igen efter långledigt. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pyttelipytt

Kategori: Dagens midda

 
 
Måste ju ha mat oxå mitt i alla röjande, börjar närma sig slutet nu. Ska bara ha bort min soffa så jag kan städa ordentligt på den platsen innan nya soffan ska ställas där, plus lite anant, men känner att jag blir klar imorgon. Så hoppas nya ägaren till min skinnsoffa kommer och hämtar den imorgon. Måste ju möblera lite med eftersom den nya soffan är bra mycke större än den gamla
 
Egen pytt blev det idag
 
 

Kör på idag med.........

Kategori: Jag o min vardag

 
 
.........att städa efter julen. Allt julpynt är borta, bara stjärnan och staken kvar, plus stryka gardiner till köket. Men vardagsrum och kök är städat från golv till tak. Planen är att bli klar idag, men vi får väl se. 
Ser väldigt naket ut utan allt julpynt, med tanke på att jag alltid har såååå mycke.
 
Imorgon ska jag ringa och äntligen få ett datum för när min nya soffa kommer. Hoppas och håller tummarna för att de inte tar flera veckor. Hade ju inte varit fel och få den denna veckan, fast så fort tror jag inte det går faktiskt. Men nästa tycker jag helt klart.
 
Det positiva med ny soffa blir ju att jag äntligen kommer att använda min 3 år gamla tv i vardagsrummet, för även om den är 3 år så är den bara använd som om den är ca 3-4 månader gammal. Blir så när man har tv i sovrummet och inte gillar och ligga i en skinnsoffa. Men nu blir de en STOR tygsoffa med divan i båda ändarna. Så då kan de ju inte bli annat är mysigt och behagligt och ligga i den. Åååå vad jag längtar nu då
 
Uppdatering kl: 12.45
Ringde ekeby möbler och fick då veta att min nya soffa kommer denna veckan. Gissa hur lycklig jag är nu då på en 10 skala....12 såklart..haha
 
 
 
 
 
 
 

idag åker du ut

Kategori: Jag o min vardag

 
 
haha, nu undrar ni väl över rubriken. Men lugn, det är bara julen som ska ut. Vill passa på och göra det nu under de lediga dagar jag har kvar.
Alla prydnadssaker och dukar åkte bort igår och sen tappa jag lusten. Tycker ju att det är så mysigt med massa julpynt, blir sådan värme i hemmet på nåt vis.
 
Så nu ska jag snart dra igång med att plocka bort resten av julpyntet, hälften kvar, damma överallt, stryka dukar och lägga på, byta gardiner i köket. De blir ett X antal timmar jag har framför mig, ja om jag ens blir klar idag. Om inget annat så får jag spara dammsuga och torka golv till imorgon.
 
Skulle tvättat idag med, men de fick jag avboka pga kunde inte slita mig från "The Walking Dead" inatt, och det resultera i att jag somna runt 7.30 i morse. För att sen vakna vid 10 av att en person stod och knacka på min dörr och sökte min granne. Alltså hallå jag kan då verkligen inte hålla koll på mina grannar. Lite irriterad var jag allt eftersom jag nästan nyss somnat. Men fick i alla fall 3 timmar sömn till. Så inatt hoppas jag kunna vända dygnet lite...dröm vidare tänker jag, så dålig som jag är på att kunna sova så blir de säkert en lång natt.
 
Har varit en lugn och skön helg utan fest och folk, man behöver det ibland
 
 
 
 

Open grave

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
 
 
En man med minnesförlust vaknar upp i en grop fylld med döda kroppar. Han måste ta reda på om mördaren är en av främlingarna som räddade honom eller om han själv är mördaren.

Zero

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Slog till idag och köpte en ny soffa. Lite kluven bara för att den är så stor. Men de ska nog bli bra ändå. Hoppas de inte tar alltför lång tid innan den kommer hem till mig från
 
 
 
 

Hässleholm

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Jaha, varit på möte idag i Hässleholm.
Så från och med kommande torsdag och 6 veckor framåt så ska jag vara där inne mellan 8.30-16.00, utom onsdagar för då är jag ledig. Detta är ett steg i rätt riktning för min framtid och kommande karriär.
Hoppas på det bästa såklart, men som alltid så tar jag en dag i taget och agerar därefter. Har funkat hela mitt liv, så varför ändra på detta nu. Nä, då blir de bara fel ju.
 
Nu blir det och planera..ja ni läser planera..haha..men det gäller planering av min kost, haft stora problem med min IBS nu i nästan 2 månader, vilket resulterade i att jag mådde sämre än vanligt igår, kramper, ont och illamående hela dagen så jag knappt kunde röra mig, låg i fosterställning i sängen så gott som hela dagen. Så från igår vid 17-tiden åt jag inget alls förrän idag vid 15-tiden. Har inte vågat, men än så länge känns de lugnt, hoppas de fortsätter så.
Och eftersom jag ska göra matschema nu en vecka i taget så ska jag nog få bukt på det hela. Bara en del som ska uteslutas helt och sånt där
 
 
Med andra ord en lugn fredag
 
 
 
 

Nattlig Nostalgitripp

Kategori: Jag o min vardag

 
 
God fortsättningern på det nya året till er alla!!
 
Igår så bestämde jag mig ju för att bojkotta allt vad festande heter. Kände inte alls för att åka iväg. 
Men vid 22-tiden dök ett oväntat besök upp och det blev vin och öl för oss. 
Vi satt och snacka och jag kom på att jag hade en skivspelare, så den drog jag fram och koppla in  till min stereo och plockade fram ett x antal vinyl skivor från 80-talet, bl a Europe, och sen satt vi och lyssnade och drack till runt 5-tiden i morse. Riktigt kul och trevligt.
Den där skivspelaren måste jag ju helt klart använda oftare, kraftig nostalgi ju
 
Tack för en trevlig nyårsafton, du vet vem du är