VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

1:a advent

Kategori: Jag o min vardag

 
Då är dagen här, 1:a advent. Och min lägenhet glänser och är fullproppad med julpynt. Så himla mysigt. Så idag ska jag i stort sett inte göra någonting mer än laga till en god biff stroganoff och bjuda mamma på middag. Och då blir det att tända första ljusey
 
Ny månad imorgon och idag är det 24 dagar till julafton och 31 dagar kvar på detta året. Detta året har verkligen rusat iväg. 
 
Mycke mer än så här har jag inte och meddela er just nu. Delar ju inte allt i mitt liv här såklart. Jag är en väldigt privat person och vill vara hemlig eller vad man nu ska kalla det.
Men alla har inte med att göra vad jag gör när det är helg eller vem som kommer hem till mig. En del vill inte ens synas i bloggen pga att de är just privata precis som jag.
Hela världen har lixom inte med och göra vad folk gör.
 
 
 
 
 
 

Innan 1a advent

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Idag påbörjar jag min storstädning/julstädning, allt från golv till tak och däremellan ska dammas och torkas av osv. Vilket kommer att ta flera dagar som alltid. Måste vara klar till lördag för det är den dagen som jag ska julpynta. Hoppas jag hinner eftersom jag bara kan göra detta kvällstid.
 
Blir mysigt och vakna upp till på söndagen som är självaste 1:a advent. Finns nog inget mysigare än julen med allt julpynt, och det är inte lite som fyller min lägenhet. Till och med toaletten blir rejält julpyntad..haha.
 
 
 
 
 

Dagens midda

Kategori: Dagens midda

 
 
 
Stekt lax, ugnsrostad potatis, sparris och min egen vitlökssås
 
 
 
 
 
 

18 månader

Kategori: Smulan

 
 
Idag är det 18 månader sedan Smulan fick somna in. 1,5 år sedan. Var har all denna tid tagit vägen. Kan inte fatta att det redan är så längesen, känns som igår ju. Men samtidigt evigheter sedan pga att jag saknar henne så enormt mycket.
 
Denna bilden är någon timme innan hon fick somna in, hon ligger tätt intill mig, som hon så ofta gjorde på olika sätt.
 
 
 

Godmorgon måndag

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Åååå alltså..grrr.
 
Precis pratat med Öron-näsa-hals mottagningen i Kristianstad ang balansundersökningen av mina hörselgångar som ska göras på torsdag. Men eftersom jag fortfarande är förkyld o har en extrem hosta så kanske det inte blir av. Och jag som sett fram emot detta, för att få bukt med min Menieres. Så nu är det bara att hålla tummarna att jag kommer att må bättre tills torsdag.
 
Även fått tid för magnetröntgen av mina öron-hörselgångar, men tyvärr den 26 december som är en röd dag och jag har då rakt inte lust att åka in dit när det är jul. Är kanske inte ens hemma, mamma och jag funderar på om vi ska åka ner till Trelleborg och fira jul med mormor.
Så nu får jag vänta ännu längre för att göra den undersökningen.
 
Åååå snacka om otur nu alltså, jag som vill veta hur allt är med min yrsel, ont i örat, tryck i örat, hör sämre, yrsel, tinnitus osv.
Ja ja, tur jag har tålamod i alla fall.
 
Nähä, snart dags och sätta sig på tåget och göra mina timmar idag. Sjukgymnasten är avbokad pga förkylningen, hon ville inte jag skulle anstränga mig pga att yrsel o sånt är värre nu när jag inte är riktigt frisk. Ingen bra måndag idag. Men jag är lika glad för det.
Japp positiva jag som alltid
 
 
 
 
 

141123

Kategori: Jag o min vardag

 
Hej!
Har ni saknat mig? Såklart! Haha
Jävla förkylning jag åkte på förra helgen, vill ju inte ge med sig, hostar sönder mig o ännu värre på nätterna. Haft 40 graders feber i flera dagar. Och även svimmat. Alla symptomen av Menieres har förstärkts med kraftig yrsel, ont i öronen och tjuter av tinnitusen 24/7.
Trött på detta nu.
 
Ska i alla fall i väg imorgon, plus gå till sjukgymnasten på min tid och se vad hon säger. Kanske inte så bra och träna när man hostar som fan och fortfarande är ganska orkelös och matt i kroppen.
 
Släpper de inte får jag väl uppsöka vårdcentral för något mot hostan. Mamma fick ju lunginflammation av sin förkylning. Hoppas inte jag med har det. Hade det förra hösten i 4 veckor och det var ingen höjdare.
 
Nähä bädda ner mig i soffan till någon film, serie eller TV.
 
 
 
 
 
 

Sin City: A Dame To Kill For

Kategori: Filmtips

 
 
 
I Sin Citys mörka underjordiska gångar planerar Dwight sin hämnd mot kvinnan som svek honom, Ava Lord, samtidigt som Nancy försöker hitta ett sätt att hantera Hartigans död.
 
 
 

Gutshot Straight

Kategori: Filmtips

 
 
En professionell pokerspelare, Jack Daniel, hamnar i blåsväder när han antar ett vad från Duffy, en skoningslös hasardspelare. För att försvara sig och sin familj måste Jack överlista Duffys galne bror Lewis och hans sluga fru May som båda försöker få Jack att mörda den andra.
 
 
 

Smulan 16 år

Kategori: Smulan

 
 
Idag skulle lilla Smulan ha fyllt 16 år om hon fortfarande hade varit i livet. Kan inte fatta att det om 10 dagar är 1,5 år sedan hon fick somna in. Saknar henne enormt mycke varje dag, känner mig lixom inte hel utan henne.
 
Varje kväll innan jag ska lägga mig så säger jag godnatt till henne där urnan står, och det har jag gjort varje kväll, plus tänder ett ljus varje kväll. Något jag aldrig kommer att sluta med, det känns bra och göra så.
 
 
 
 
 
 
 
 

Håller tummarna

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Var på vårdcentralen igår och fick penicilin. Har ju haft en bula/knuta strax under vänster öga i nästan 2 veckor. Och det är i det området där jag har små leverfläckar.Helt svullet och gör ont, knutan är lite större än en grön ärta.
 
Läkaren trodde att penicillin sulle ta det om det är en inflammation. Annars fick han skära i den om en vecka. Brrr vill jag verkligen inte, är livrädd för lokalbedövning sen jag fick uppleva allergin mot den för 2 år sedan, det är den där bedövningen som har bokstaven X i ordet. Glömmer alltid vad den heter.
 
Håller tummarna nu att penicillin hjälper
 
 
Nu är det snart dags att börja tvätta, tror jag ska städa oxå om jag känner för det, annars får det vänta tills imorgon. Springer ju inte ifrån mig precis..haha
 
 
 
 
 
 

wiiihooo

Kategori: Jag o min vardag

 
Snart iväg på ett spännande möte om min framtid och i eftermiddag är det sjukgymnasten som gäller. Men däremellan är det såklart arbete som gäller.
Känns som det kommer att bli en toppen dag. Även om jag tycker alla dagar är bra, har inget och klaga på. Men så är det och vara mig, alltid glad och positiv.
 
 
Hörs kanske senare idag, ha en bra dag allihopa
 
 
 

Open Windows

Kategori: Filmtips

 
 
 
Nick Chambers (Elijah Wood) är en lycklig kille, för ikväll kommer han att äta middag med Jill Goddard, den hetaste skådespelerskan på jorden. Hon marknadsför nämligen sin senaste film och han har vunnit huvudpriset i en online-tävling. Men då får han plötsligt ett telefonsamtal från en kille som heter Chord, som förklarar att middagen har avbokats. Chord kan givetvis kompensera för det hela och erbjuder Nick verktygen för att spionera på Jill från sin dator för resten av natten, på ett sätt som inget fan hade vågat drömma om...
 
 

Låt en vecka gå fort

Kategori: Serier

 
 
Precis sett veckans avsnitt av Sons Of Anarchy. Haha, som avsnittet började, man log och fnittrade lite där. Men usch för att det sluta sådär bra för att helt plötsligt ta en sån vändning den sista minuten. Och nu får man vänta en heeeeeeeeeeel vecka...suck.
oxå är det dessutom bara 3 avsnitt kvar tills serien är slut för gott. Känns inte alls roligt. Bästa serien jag nånsin sett.
Får väl ta och kolla om den sen, har ju köpt dvd boxarna efter hand som de släppts på cdon.
 
 
 

Liten mini

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Äpplepaj ska avnjutas nu, och såklart med vaniljsås.
 
Recept på denna hittar ni såklart i min matblogg, fast till en stor sådan
 
Jag gjorde 2 såna pajformar och hade ett äpple som jag födelade i båda med lite socker och kanel efter smak. Pajdegen/smuldegen uppe på är 65 gram smör, 1 dl socker och 1,5 dl mjöl
 
 
 

The Seasoning House

Kategori: Filmtips

 
 
Angel är en ung dövstum tjej som slavarbetar på en bordell för militärer. Hennes jobb är att ta hand om de prostituerade. Fast i hemlighet planerar hon sin rymning och hämnd.
 
 
 

Apornas planet: Uppgörelsen

Kategori: Filmtips

 
 
 
Året är 2026 och mänskligheten har näst intill utrotats av ett dödligt virus. När en grupp överlevande söker sig ut i skogen nära San Francisco för att hitta en ny energikälla upptäcker de istället ett samhälle av intelligenta apor som leds av Caesar. De två arterna sluter ett bräckligt fredsavtal men motsättningarna ökar och snart är de på väg mot fullskaligt krig...

Choklad i 24 dagar

Kategori: Jag o min vardag

 
Härligt, choklad kalendern är släppt på Netto och såklart köpte jag en, oxå fick mamsen med den, plus en Amaryllis. Denna blomma ger jag henne varje år vid denna tiden.
 
 
 

Komma och gå som jag vill

Kategori: Jag o min vardag

 
Snart dags och ta tåget och jobba några timmar, ska till sjukgymnasten oxå i eftermidda.
 
Ganska bra just nu med ett arbete där jag kan lägga upp mitt eget schema hur jag vill/kan arbeta mina 40 timmar per vecka.  I och med att jag har sjukgymnasten och ska på massa sjukhus besök i Kristianstad för utredning av min sjukdom Menieres. Balansundersökning, magnetröntgen av hörselgångarna och ett nytt hörseltest ligger framför mig. har ju redan varit hos en specialist på öronkliniken vad gäller yrseln. När allt är klart så är det dags för ändring med mediciner och hitta dosering som förhoppningsvis ska göra min vardag lite lättare.
 
Men som alltid är jag lika glad ändå. Alla har alltid något trist dom dras med, ingen vet hur någon annans smärta är. Tur är att vi i alla fall har en bra sjukvård i vårt land, så man kan få lite rätsida på vad man nu än söker läkare för.
 
Oxå var det då fredag igen. Den tänker jag hålla lugn, Idol får man ju inte missa. Kanske blir det någon film oxå, aldrig fel.
 
Ska göra stekt ytterfilé med hemmagjorda pommes ikväll och ge mig på en egen dragonsås. 
 
Trevlig fredag till er alla
 
 
 

Among the Living

Kategori: Filmtips

 
 
Victor, Dan och Tom skolkar från skolan och vandrar istället runt på ett övergivet nöjesfält när de ser en kvinna i tunga kedjor bli dragen över fältet av en man iklädd en clownmask. Den maskerade mannen får syn på pojkarna som panikartat springer därifrån. Men innan de försvunnit därifrån ser de något mer, något de inte borde sett, något som gömts i åratal, något de inte kommer att kunna glömma.
 
 
 
 

 
 
 

Kantemir

Kategori: Filmtips

 
 
En grupp skådespelare samlas i en avlägsen stad i nordöstra USA för att repetera en mystisk teaterproduktion.Men istället slungas de in i en helvetisk värld där deras verkliga liv reflekterar teaterpjäsens fruktansvärda berättelse.    
 
 
 
 
 

  
 
 
 
 

white swan

Kategori: Filmtips

 
 
Maya blir målet för den ryska maffian efter att hennes make, en framgångsrik
amerikansk affärsman, dödas.
 
 
 

 
 
 

Gotham

Kategori: Serier

 
Är namnet på en ny serie som jag hittade igår och den verkar kanon, första säsongens 6 avsnitt är släppta, så nu får man följa även denna serie varje vecka
 
 
 
 
I en stad präglad av korruption och brottslighet börjar historien om en av vår tids mest populära hjältar. Här möter den unge rättrådige polisen Jim Gordon en tolvårig pojke vars föräldrar just mördats – hans namn är Bruce Wayne.

OM SERIEN

Thrillerserie som utspelar sig i den korrumperade staden Gotham City innan Bruce Wayne förvandlades till den förklädde brottsbekämparen Batman. Vi får följa den unge polisen James Gordon vars första fall som kriminalinspektör blir mordet på lille Bruces föräldrar. Vi kommer också att få träffa unga versioner av en hel del snart ökända namn, från Pingvinen och Jokern till Gåtan och Catwoman. Serien är skapad av Bruno Heller som låg bakom "Rome".
 
 
 

 
 

Just de

Kategori: Smått & Gott

 
 
 
 

Lördag

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Idag är det tvätta och städa som gäller och det där med fest hoppar jag över för min egen skull faktiskt. Inte värt och äventyra mitt mående.
 
Idag ska jag även tänka ljus för min lilla Smulis och alla andra djur jag haft som gått bort, plus en del nära och kära. Så här lär det bli massa ljus hela kvällen, mysigt.
 
Tänkte tagit en promenad i eftermidda, men vädret lockar inte precis, så får se hur det blir med detta.
 
 
Önskar er alla en trevlig lördag