VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Kvarg gott

Kategori: Recept

 
 
Jag gillar ju att experimentera med kvarg, laktosfri naturell. Denna gången hade jag 100 gram kvarg, 100 gram mosade frusna jordgubbar (upptinade såklart, eller ja halvfrusna kanske då), och ett halvt äpple skuret i små tärningar/bitar och 2 teskedar kokos. Bara att röra om, äta och njuta...mumsigt som tusan
 
 
 

Jodå

Kategori: Smått & Gott

 
 
 
 
 

The Marine 4: Moving Target

Kategori: Filmtips

 
Marinsoldaten Jake Carter har sadlat om till underrättelsetjänsteman och jobbar för regeringen under ett livsfarligt uppdrag att rädda en datorhacker som sitter på hemlig information om regeringen.
 
 

Skogen blommar

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Uppe med tuppen, eller ja kl: 8 var en bra tid. Började småstäda i väntan på att vaktmästaren skulle komma. Han och hans fru kunde inte igår, så idag kom de och fixade mitt megastopp i vasken i köket. Hur snällt är inte det då, och komma på en lördag :)
 
Och precis kommit hem från en skogsrunda på 3,5 km på 42 min, tog det lite lugnt eftersom jag haft ett uppehåll nu nån vecka pga mina sjukdomar. Hoppas kunna gå varannan dag nu när det är underbart väder.
 
 
 
 
Och nu ska jag fixa mig en lunch och sedan fortsätta och städa vidare. Vem vet..kanske att jag belönar mig med vin och åker iväg på fest ikväll, får väl se vad man känner för när kvällen väl är här.
 
 

Hässleholm

Kategori: Jag o min vardag

 
Varit på shoppingrunda i Hässleholm med mamsen, och som vanligt när jag har massa pengar så hittar jag knappt något. Tyckte det mest fanns sånt som jag kallar tantkläder. Gillar inte massa färger och mönster och sånt där. Och några byxor/jeans blev det inte, för upptäckte att jag just nu befinner mig mellan två storlekar. Så ett par var lite för tajta och det andra paret säckiga. Hmm..vad gör man då. Går ner i vikt eller...haha..ja ja vi får väl se. Snart sommar och då gillar jag inte långa byxor ändå
 
Hitta i alla fall en tunn långärmad på H&M för 99 kr
 
 
 
Och såklart som alltid 3 par boxer på Lindex, tag 3 betala för 2, bra att det erbjudandet alltid finns.
Plus ankelsockar som är sååå sköna, köpte ju likadana i andra färger för ett tag sedan
 
 
 
Oxå var där en stor matmarknad med mat från 15 länder och typ 20-30 stånd. Polen, Italien, Grekland, USA, Storbrittanien, Ungern, Frankrike m fl
Kolla bara in detta här med massa handgjort godis från Storbrittanien. Såg så gott ut där det låg, men nope köpte inget. Blev lixom aldrig riktigt sugen. Är ju inte den där godisgalningen, mer chips och choklad, ja eller mest choklad faktiskt
 
 

Köp & gåva

Kategori: Jag o min vardag

 
Tog en runda till Ica medan det var uppehållsväder, ja trodde vi för precis när vi sätter oss på cyklarna så börjar de regna. Var ju bara tvugna och ge oss ut eftersom paketet från Ellos hade kommit, nyfiken som man är. Snabb leverans, beställde i lördags.
 
Så nu har jag äntligen mina extra stötdämpande walking/löparskor. Vilket jag måste ha eftersom jag saknar främre korsband i höger knä sedan 2011, äntligen kan jag gå i ordentliga skor på mina rundor i skogen. Och nej springa kommer jag inte och göra för det varken kan eller får jag. Rehabiliteras ju fortfarande hos sjukgymnast för att utreda om operation. 
 
 
 
Köpte även en bukett rosor till min snälla mamma. Aprikosfärgade, syns lite dåligt på bilden
 
 
 

Daredevil

Kategori: Serier

 
 
Det är namnet på en ny serie jag hittade idag. Kört på med 2 avsnitt och vill bara se mer.
 
Daredevils civila alter ego är försvarsadvokaten Matt Murdock. Matt uppfostrades av sin far som försörjde sig som boxare. När den unge Matt visade intresse i att följa sin fars fotspår fick han stryk och förbjöds att träna på gym. Han skulle istället studera och få ett bra yrke. I hemlighet fortsatte dock Matt att träna upp sig. En dag knuffade han undan en gammal man ur vägen från trafikolycka och träffades i ansiktet av en behållare med radioaktivt avfall som flög av från den kraschande lastbilen. Detta ledde till att Matt fick sina superkrafter. Det som föranledde att Matt blev Daredevil var att hans far mördades av gangsters efter att han vägrat lägga sig i en av sina matcher. För att ta hämnd iklädde sig Matt sin fars dräkt och misshandlade de brottslingar som dödade hans far för att sedan överlämna dem till rättvisan. Därefter bekämpar han brott och superskurkar under namnet Daredevil. Han har fått smeknamnet "Mannen utan fruktan".
 
Det unika med Daredevil är att han är blind, men som kompensation har fått förhöjda sinnen och en sorts radarsinne. Hans hörsel kan läsa av hjärtslag, vibrationer och ljud. Hans lukt kan känna nervositet och rädsla. På grund av Daredevils känsliga känsel, kan han läsa genom att föra fingrarna över bokstäverna på ett papper.
 
 
 

 

Believe

Kategori: Serier

 
 
Dags igen att tipsa om en ny serie som jag hittade häromdagen. Dock är den bara på avsnitt 6 i USA, nytt avsnitt varje måndag på en av deras kanaler, som jag mitt i allt glömt vilken den är..haha.
Ja ja, men ett tips är ett tips. Och sen är de ju inte fel att killen är snygg lixom
 
 
Bo är en tioårig flicka som föddes med speciella förmågor som hon inte kan kontrollera. När dessa börjar utvecklas måste de människor som skyddar henne vända sig till en utomstående. Detta leder dem till William Tate, en felaktigt dömd dödsdömd fånge, som de bryter ut ur fängelse. Även om han är ovillig att ta på sig rollen som hennes beskyddare så bildar dem ett band som kommer att vägleda dem till att hjälpa både varandra och andra utomstånde samtidigt som de ständigt är på flykt från polisen.
 
 
 

 
 
 
 

Chariot

Kategori: Filmtips

 
 
Sju främlingar vaknar upp på ett flygplan utan att veta varken hur de kom dit eller vart de är på väg. Tids nog får de reda på att de är ofrivilliga deltagare i ett av regeringens planerade evakueringsprogram och att något har blivit väldigt, väldigt fel.
 
 
 
 
 

Ask me anything

Kategori: Filmtips

 
 
Den vackra, vilda, roliga, och vilsna Katie Kampenfelt tar ett år ledigt innan college för att finna sig själv, samtidigt som hon skriver om sina äventyr i en anonym blogg, som så småningom leder till att mörka delar av hennes förflutna dyker upp...
 
 
 
 

Son of a gun

Kategori: Filmtips

 
 
JR avtjänar ett mindre fängelsestraff och upptäcker snart den hårda verkligheten innanför murarna. För att överleva måste man ha skydd. JR får sitt skydd helt oväntat från Australiens mest ökända brottsling, Brendan Lynch. Men skyddet från Lynch och hans gäng har ett pris: När JR väl släpps måste han iscensätta ett rymningsförsök och som belöning delta i en kupp som kan leda till miljoner
 
 
 
 

Dying of the light

Kategori: Filmtips

 
 
CIA-agenten Evan Lake har fått order om att gå i pension, men inleder istället ett farligt uppdrag för att eliminera sin svurne fiende.
 
 

Kyckling och bulgursallad

Kategori: Dagens lunch

 
 
Gjorde mig en sallad idag, så god så jag gissar på att...nä förresten, jag vet att jag kommer och leva på detta ett tag framöver.
 
Och så här gjorde jag:
 
Tog lite mer än en näve babyspenat som jag strimlade och la på en tallrik. Ovanpå den bädden så la jag tunnskivad rödlök, lite champinjoner på burk, skivad gurka.
Kokte bulgur i hönsbuljong och blandade med lite olivolja, vitlök och persilja. La detta ovanpå.
Stekte strimlad kyckling i currykrydda och delade ett kokt ägg i 4 klyftor och la ovanpå.
 
Nyttigt, gott och mättande
 
 
 

Toxin

Kategori: Filmtips

 
 
Ett läkemedelsföretag rekryterar en välkänd vetenskapsman för att hjälpa till att utveckla ett vaccin mot ett dödligt virus.
 
Film med Danny Glover, nog den sämsta filmen jag sett. Oxå dessutom med en så bra skådespelare som honom. Kände efter 3 minuter att den skulle vara kass. Men som alltid så måste jag få veta hur filmen är osv, så jag stod ut i ca 90 minuter som filmen varade.
 
 
 

Taken 3

Kategori: Filmtips

 
 

Bryan Mills liv slås i  spillror när han blir oskyldigt misstänkt för mord. Situationen blir inte bättre av att han lyckas fly från brottsplatsen och får polisen, FBI och CIA efter sig. Men Bryan tänker inte vara passiv och se mördarna gå fria eller riskera att de ger sig på hans dotter Kim. Han kommer använda de kunskaper han samlat på sig under ett helt liv av rökridåer och dubbelspel. Den jagade blir jägaren.

Luc Besson har ännu en gång skrivit manus till en actionpackad thriller med Liam Neeson i rollen som den fd agenten Bryan Mills.

 

 

 

 

Ingen karaktär alls när det kommer till....

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Denna glassen!!!!!!!!!
 
 
Ätit en sådan burk 3 dagar i rad nu..haha...farligt gott. Man tar en tesked ur burken och typ 20 minuter senare är den tom. Vad hände liksom..haha
Måste ta en paus från detta nu, inte alls bra för min IBS mage. Tur man är ledig nu 4 dagar ifall magen börjar bråka pga min dumhet.
 
 
 
 

Glad Påsk

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Jaha då var det skärtorsdag och dags och göra sig redo med kvasten och flyga till Blåkulla.
Kommer att bli en händelserik påsk.