VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Mechanic resurrection

Kategori: Filmtips

 
 
Arthur Bishop trodde att han hade lagt sitt mordiska förflutna bakom sig när hans mest formidabla fiende kidnappar kärleken i hans liv. Nu är han tvungen att resa jorden runt för att slutföra tre omöjliga mord, och gör vad han gör bäst, få dem att se ut som olyckor.
 
 
 

Månz & Mikki

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
 
 
 

Hard target 2

Kategori: Filmtips

 
 
Pensionerad mixed martial artist Wes "fångvaktaren" Baylor (Scott Adkins) kan inte vägra en miljon dollar i rubiner som erbjuds för en final i Burma. Men när han anländer för kampen, visar det sig att han blivit lurad till att bli föremål för en mänsklig jakt. Med sig har han endast vatten och en tygpåse fylld med  rubiner som den sista överlevande personen får behålla , Nu måste Wes överlista en tungt beväpnade grupp som har betalt för att döda honom. När han kämpar för sitt liv i den förrädiska djungel terrängen, 

Triple 9

Kategori: Filmtips

 
Ett kriminellt gäng slår sig samman med några korrumperade poliser för att kunna genomföra en stor kupp.
 
 
 
Bildresultat för triple 9

mannen utan hjärta

Kategori: Boktips

 
 
En kvav sommardag hittar Miguel Alemany sin sambo, antikhandlaren och mediaprofilen Jussi Ståhl, brutalt mördad i sitt hem på Södermalm. Jussi har skjutits till döds och därefter har hjärtat skurits ur kroppen och placerats i en antik silverskål, som ett groteskt stilleben.

Psykologen Siri Bergman erbjuds i samma veva jobb inom polisens gärningsmannaprofilgrupp av sin gamle studiekamrat och vän Vijay. Hon hamnar mitt i utredningen av det makabra mordet på Jussi Ståhl. 
Det som på ytan ser ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt mer oroväckande.
 
 
Mannen utan hjärta (inbunden)

Just de ja

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Igår bakade jag ett gäng kardemummabullar. Kommer ju inte att kunna baka o sånt på minst 2 månader. Mums blev det såklart
 
 

Andra handen med

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Såja, då har jag idag varit iväg o opererat även den andra handen (vänster) för karpaltunnel.
Gjorde ju högern tidigt i våras.
 
 
 

Månz & Mikki

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
 
 
 
 

Innan du dog

Kategori: Boktips

 
 
Innan du dog (e-bok)
 
 
Februari 2005: En narkotikapåverkad tonårstjej bevittnar ett brutalt mord i en park i ett av Stockholms exklusivare områden. Hon ser både förövare och gärningsman, men hennes minnesbilder blandas med groteska hallucinationer, vilket gör henne oanvändbar som vittne.Fem år senare: Terapeuten Siri Bergman har äntligen fått balans i tillvaron. Hon är nybliven mamma och kärleken till sambon Markus är stark.Så går hon igenom en gammal kartong med papper som tillhört Stefan
 
 

Midnattsflickor

Kategori: Boktips

Midnattsflickor
 
Det är valborg i Uppsala - studenternas stora högtid. Men den uppsluppna stämningen förtas när två kvinnliga studenter våldtas inom loppet av några dygn. Kort därpå hittas ännu ett offer. Den här gången är kvinnan strypt till döds och utstuderat placerad i den anatomiska teatern i en av universitetets äldre byggnader.
Oron sprider sig och polisen befarar att det kommer begås fler brutala överfall. Nathalie Svensson, Nordens främsta expert på psykopater och medlem i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, kallas in för att bistå i utredningen. Även kommissarie Johan Axberg från Sundsvallspolisen får rycka in. Han och Nathalie har precis avslutat ett fall tillsammans, och trots omständigheterna ser de fram emot att ses igen

Daylights end

Kategori: Filmtips

 
 
År efter en mystisk farsot harödelagt hela planeten och gjort de flesta av mänskligheten till blodhungriga varelser, en skurk som är på en hämndlysten jakt snubblar över ett band av överlevande i en övergiven polisstation och går motvilligt med på att försöka hjälpa dem att försvara sig och fly till helgedomen de så desperat behöver.
 

Mina söta pågar

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
 
 
 
 

Bittrare än döden

Kategori: Boktips

En regnig höstkväll, någonstans i Stockholm, blir femåriga Tilde vittne till hur någon sparkar hennes mamma till döds. Gömd under köksbordet bevittnar flickan det brutala mordet. Samtidigt träffar terapeuten Siri och hennes kollega Aina en helt ny grupp med patienter: De har åtagit sig att leda en självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer, och under ett antal mörka höstkvällar berättar kvinnorna i gruppen den ena grymma historien efter den andra om omöjlig kärlek, våld och förnedring.
 
 
 
 

Månz & Mikki

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ensamfjäril

Kategori: Boktips

 
Det är julafton och ett våldsamt snöoväder lamslår Hudiksvall. På eftermiddagen nås Polisen av ett larm. Henna Pedersen, gift med Sveriges bästa fotbollsspelare, har hittats ihjälskjuten i hemmet med parets två små barn som enda vittnen. Familjen har just återvänt till Sverige efter många år i Italien.

Den hemvändande polisen Johan Rokka får brottsutredningen på sitt bord. De enda trådarna värda att följa upp är ett läderband som offret hade runt halsen och ett okänt telefonnummer i hennes mobiltelefon. I ett försök att få fram mer om offrets tidigare liv åker Rokka till Italien. Ju mer han nystar i brottet desto säkrare blir han på att fotbollsspelaren döljer något avgörande, och att han egentligen inte kände sin fru.

Under tiden dras Rokka dessutom in i en erotisk affär med den förföriska dottern till en barndomsvän. När ytterligare ett kallblodigt mord sker inser Rokka att hans jobb och förflutna obönhörligen kommer att flätas samman.
 
 
 
Ensamfjäril (inbunden)

Mikki & Månz

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
 
 
 
 
 

De öde fälten

Kategori: Boktips

 
 
Det är värmebölja i Norfolk när en grävskopa på en byggarbetsplats stöter på något hårt i marken: ett flygplansvrak från andra världskriget - med piloten kvar vid spakarna. Ruth Galloway inser dock snart att kvarlevorna rimligen inte kan vara så gamla. DNA-tester visar att mannen är Fred Blackstock som rapporterats saknad till havs. Polisen, med Harry Nelson i spetsen, kopplas in och utredningen fortsätter.

Strax intill byggarbetsplatsen driver nu den anrika familjen Blackstock en grisfarm. En mystisk man ses smyga omkring på området varefter en rad obehagliga incidenter sker. Och när kvarlevorna av ytterligare en kropp hittas ställs saker och ting på sin spets. Vad är det som pågår på släktens ägor? Och hur ska man egentligen tolka de anhörigas reaktion?
 
 
 
De öde fälten (pocket)

Andron: The black labyrinth

Kategori: Filmtips

 
En grupp människor störtade ner i en mörk, klaustrofobisk labyrint, där de måste kämpa för att överleva, 
 
 
 
 
 

OS 2016 i Rio

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Från och med inatt fram till söndagen den 21 augusti lär jag inte vara direkt social och inte heller kanske blogga så mycke. För det är ju OS, får man inte missa. Och eftersom jag har tur i oturen att vara sjukskriven nu, så tänker jag minsann ta o följa detta som den sportgalning jag är..haha....speciellt fridrott o simning, men såklart även många fler grenar.
Och invigningen inatt får man absolut inte missa
 
 
 
 

Blunt force trauma

Kategori: Filmtips

 
 
Välkommen till en underjordisk, pengafylld subkultur av människor som bär skottsäkra västar och skjuter på varandra. Filmen följer John och Colt vars världar kolliderar när den ena söker efter spänning och den andra är ute efter hämnd
 
 
 
 
Blunt Force Trauma

De utstötta

Kategori: Boktips

 
Vid en utgrävning vid slottet i Norwich hittar arkeologen Ruth Galloway skelettet av mor Krok, en kvinna som hängdes 1867 för att ha mördat flera barn. 

Kommissarie Harry Nelson har inte tid med mördare från 1800-talet, han är djupt involverad i fallet där tre barn i tur och ordning hittats döda i samma familj. Han är säker på att någon i deras närhet ligger bakom. Kort därefter sker en kidnappning och det enda polisen har att gå efter är en lapp från gärningsmannen.

Samtidigt blir Ruth alltmer engagerad i fallet med mor Krok och ett fynd i graven, en amulett, lämnar inte Ruth någon ro. När ett teveteam kommer till platsen för att dramatisera mor Kroks liv blir Ruth av en slump alltmer indragen även i polisutredningen. 
 
 
 
De utstötta