VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Bitten

Kategori: Serier

 
 
Hittade denna serie med 2 säsonger i mina gömmor, tydligen totalt glömt bort att jag hade den. Och eftersom jag gillar filmer med varulvar så verkar denna riktigt bra. 
Googlade om den oxå, och upptäckte då att USA nyss börjat sända säsong 3.
 
Bitten är en actionfylld, erotiskt laddad serie som utspelar sig i en bekant värld… där varulvar råkar leva bland oss. Varulvarnas överlevnad hänger på att de kan fortsätta vara hemliga och deras samhälle bevakas av The Pack – en organiserad varulvsfamilj som den 25-åriga Elena Michaels brukade vara en del av. Efter ett års frånvaro från The Pack återvänder Elena motvilligt när en ung kvinnas lik påträffas i skogen utanför den lilla orten Bear Valley i New York, där The Pack har slagit sig till ro. Kan detta vara en enskild incident eller är det startskottet på ett krig med The Mutts – skurkaktiga varvulvar som vill förgöra The Pack? Elena slits mellan sitt nya liv i Toronto och den gamla lojaliteten mot sin familj. Hon tvingas utkämpa sitt eget krig mot kvinnan hon är och varulven hon har inom sig.
 
 
 
 

Sandmannen

Kategori: Boktips

 
 
 
En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende.

Forsaken

Kategori: Filmtips

 
 
John Henry återvänder till sin hemstad i hopp om att reparera sitt förhållande till sin avlägsnade far, men det visar sig att ett lokalt gäng numera terroriserar staden. John är den enda som är kapabel att stoppa dem, men han har övergivit både sitt vapen och sitt rykte som en fruktad vapendragare.
 
 
 

The Revenant

Kategori: Filmtips

 
 
 
Under en expedition i den outforskade amerikanska vildmarken blir Hugh attackerad av en björn och lämnad att dö av de andra. I sin kamp att överleva får han utstå obeskrivlig sorg och att ha blivit bedragen av sin närmaste vän John Fitzgerald. Nu är han på jakt efter upprättelse i den bittra vintern och drivs bara av ren viljestyrka och kärlek till sin familj.

Olycksfågeln

Kategori: Boktips

 
 
 
 
Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har haft en lugn vinter. Men när våren kommer börjar det hända saker. Den omdiskuterade dokusåpan Fucking Tanum drar in i samhället och än en gång drabbas Fjällbacka av ond bråd död. 
     Det som först ser ut som en vanlig bilolycka visar sig vara ett mord. Sedan Patrik upptäckt kopplingar till liknande fall runt om i Sverige inser han att gärningsmannen troligen har fler liv på sitt samvete. Kort därefter hittas en av dokusåpadeltagarna död i en soptunna. Har detta brutala mord något samband med seriemördaren som polisen jagar?

Det som inte dödar oss

Kategori: Boktips

 
 
 
 
 
Tidskriften Millennium har fått nya ägare. Elaka tungor hävdar att tiden har sprungit ifrån Mikael Blomkvist och han funderar på om han borde göra något annat.

Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack till synes utan någon särskild anledning. Hon tar risker hon vanligtvis är noga med att undvika. Det är inte likt henne.

En sen natt ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.

Mikael Blomkvist börjar hoppas på det scoop som både han och Millennium behöver. Lisbeth Salander har som vanligt sin alldeles egen agenda. I Det som inte dödar oss fortsätter berättelsen. Det har blivit dags för deras vägar att korsas. Ännu en gång.

Dagens fynd

Kategori: Inredning

 
 
Hitta det här gulliga minidurkslaget på netto idag för endast 25 kr, så perfekt när man kokar pasta för en person. Såklart kan man ha den till mer än det.
 
 
 
Även denna fina lilla skålen med lock fick följa med hem för en tjuga
 
 

Riot

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
Stenhårda snuten Jack Stone iscensätter ett bankrån med syfte att bli arresterad och kastad i samma fängelse som den ökände ryske gangsterledaren Balam. Till och med fängelsechefen är rädd att ta sig i närheten av Balam, som omgärdas av lojala och livsfarliga fångar som ständigt är på vakt. Men Jack är inte vilken man som helst. Han drivs av ett hat så starkt att han är beredd att offra allt för att eliminera denne man som mördade hela hans familj…

Outsiders

Kategori: Serier

 
 
I Outsiders får vi följa klanen Farell, en grupp människor som står utanför samhällsnätet, och deras kamp om makt och kontroll i de karga och mystiska bergen i Appalachia.
 
 
 
 

Eldvittnet

Kategori: Boktips

 
 
 

Flora Hansen kallar sig för spiritistiskt medium och har i många år försörjt sig på att låtsas att hon kan tala med de döda. En kväll i augusti läser hon på löpsedlarna om ett fruktansvärt mord som skett på en sluten anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende. Flora Hansen bestämmer sig för att ringa polisen och hävda att hon har kommit i kontakt med den dödas ande.

Den tekniska undersökningen pekar entydigt på att mördaren är en av de intagna, en snäll och tystlåten flicka som rymde från anstalten samma natt som mordet skedde. När Joona Linna börjar undersöka hennes förflutna visar det sig att hon inte alltid varit så snäll.

Joona har redan stannat längre på denna brottsplats än vad någon annan kommissarie skulle göra. Ändå är han inte färdig, han tänker att han måste se ytterligare någonting för att bli utsläppt från detta fruktansvärda rum, han måste hitta en detalj som kan leda vidare, som kan föra tråden som en nål.
Han ser på flickan i sängen. En svag värme utstrålar fortfarande från den nakna huden. Hennes händer ligger över ansiktet, som om hon lekte kurragömma. Han lutar sig försiktigt över henne och upptäcker att någonting har fastnat under hennes vänstra pekfingernagel. Det ser ut som ett djuprött sandkorn, en flisa av en rubin.
Han blinkar och försöker skärpa blicken. Det är svårt att koncentrera sig på detta lilla röda korn i ett rum nerstänkt av blod, men han ger sig inte, han lutar sig bara närmare, känner den söta doften från henne och förstår plötsligt vad det är han ser under nageln.

Jakten på förövaren tar gång på gång våldsamma och oväntade vändingar. Varje svar tycks bara leda till nya gåtor, och det som nyss var enkelt är plötsligt labyrintiskt. 
Men trots att utredningen hamnar i en återvändsgränd ignorerar polisen Flora Hansens telefonsamtal. Först begär hon pengar för sina upplysningar, men sedan ber hon dem bara att lyssna, allt mer desperat.

 

  •  

Paganinikontraktet

Kategori: Boktips

 
 
 

En sommarnatt hittas en kvinna död på en stor fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen.
– Hon har drunknat, Joona, säger Nålen.
– Drunknat?
Nålen nickar och ler vibrerande.
– Hon har drunknat ombord på en båt som flyter, säger han.
– Antagligen har någon hittat henne i vattnet och lyft ombord henne.
– Ja, men om jag trodde det så hade jag inte tagit upp din tid, säger Nålen.

 

Nästa dag hittas en man död i sin paradvåning på Östermalm. Mannen hänger i en snara från lampkroken i taket. Hur har det gått till? Det är högt i tak och det finns inte en enda möbel i hela rummet, ingenting att klättra på. Trots det är kommissarie Joona Linna övertygad om att det rör sig om självmord.
Han har givetvis rätt.
Mannen har tagit sitt eget liv, men självmordet avslutar inte fallet, utan blir istället upptakten till ett hisnande intensivt och farligt förlopp.
Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

Creed

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
Adonis Johnson har aldrig lärt känna sin berömde far, tungviktsmästaren Apollo Creed, som dog innan han föddes. Men ingen kan förneka att sonen har boxningen i blodet, så han beger sig till Philadelphia, staden där den legendariska matchen mellan Apollo Creed och uppkomlingen Rocky Balboa gick av stapeln. 
Adonis söker upp Rocky och ber honom att bli hans tränare. Trots att Rocky bestämt sig för att lämna boxningen bakom sig har han svårt att säga nej eftersom han hos Adonis känner igen den styrka och målmedvetenhet som karakteriserade Apollo Creed – rivalen som kom att bli en av hans bästa vänner. Men har Adonis vad som krävs för att utveckla inte bara viljan hos en sann kämpe, utan också hjärtat? Och hinner han innan det är dags att kliva upp i ringen?

Beck Steinar

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
I resterna av en husvagnsbrand hittas en oidentifierad kropp. Ägaren till husvagnen saknas men är det verkligen hon som är offret? Martin Beck tappar kontrollen över sin grupp när hans chef beslutar att den norske mordutredaren Steinar ska leda utredningen. Utredningen blir infekterad av den nya uppsättningen och Martin Beck försöker hitta tillbaka till sitt gamla jag.

De underkända

Kategori: Boktips

 
 
 
 
En känd dokusåpadeltagare hittas mördad i en övergiven skola, skjuten i huvudet med bultpistol. Han sitter på en stol i ett klassrum, bunden, med ansiktet vänt in mot hörnet och en dumstrut på huvudet. Ett flersidigt frågeformulär sitter fastnitat på ryggen med häftpistol. Testet har med allmänbildning att göra och den mördade har uppenbarligen inte klarat kraven.

Det första offret följs av flera, alla samma sorts mediala kändisar, och Riksmord kopplas in. De famlar efter bevis men Sebastian Bergman hittar spår i anonyma insändare i tidningar och chattar. Skribenten raljerar mot bristen på allmänbildning hos den nya generationens förebilder, men uppehåller sig lite för gärna vid morden. Sebastian börjar utmana och inser snabbt att den anonyma vet saker om morden som bara polisen känner till.

Hypnotisören

Kategori: Boktips

 
 
 
I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen.

Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det.

Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken. En skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början.

The 100

Kategori: Serier

 
 
Det har gått 97 år sedan ett kärnvapenkrig utplånade allt liv på jorden, men i omloppsbana ovanför hade 12 nationer bemannade rymdstationer som slog ihop sig till en stor kallad "Arken" där mänskligheten försöker överleva i väntan på att jorden återigen ska bli beboelig så att de kan återvända. Men Arken är nu döende och ledningen bestämmer sig för att skicka 100 kriminella ungdomar från Arken till jorden för att undersöka om den har blivit beboelig. Väl där nere inser de snart att allt liv på jorden är långt ifrån utplånat och att de inte är ensamma. De kommer att bli testade av sig själva, av naturen och av de människor som lever på ytan. Många hinder måste övervinnas om en ny civilisation ska kunna byggas