VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Gideons ring

Kategori: Boktips

 
 
 
En naken ung kvinna springer på en väg i försommarnatten. Morgonen därpå hittar Hammarbypolisen henne utanför pianoteknikern John Gideons dörr på Söder i Stockholm. Men Veronica kan inte berätta vad hon har råkat ut för och varför hon hamnat just där, och John Gideon öppnar inte dörren. Grannarna skvallrar otaliga tjejer som sprungit där genom åren. 
Conny Sjöberg och has arbetslag vet inte riktigt vad de ska tro. Och vart har John Gideon tagit vägen? När fallet får sin uppösning visar sig många av deras fördomar komma på skam. Det finns medmänsklighet där man minst anar det. Och hos dem man tror att man kan lita på ibland ett mörker, större än det går att föreställa sig. 

INDEPENDENCE DAY: ÅTERKOMSTEN

Kategori: Filmtips

 
 
 
För att skydda jorden har världens länder tillsammans använt sig av tekniken utomjordingarna lämnade efter sig. Men inget kan förbereda oss på utomjordingarnas avancerade och otroliga styrka. Endast några män och kvinnors uppfinningsförmåga ska rädda planeten från total förstörelse.

Zoo

Kategori: Serier

Idag började säsong 2 av serien Zoo att sändas. En lite annorlunda serie. Där djuren tar över världen, med att var de som jagar o dödar. Så som människorna gör idag med en massa oskyldiga djurarter. En serie värd att se, om inget annat så är serien riktigt bra gjord för att visa vad som skulle kunna hända   
 
 
 
Våldsamma djurangrepp på människor förekommer över hela världen. Jackson Oz, en amerikansk zoolog och hans kenyanska vän, Abraham, en safari guide, liksom Los Angeles reporter, en excentrisk veterinär patolog, och en fransk underrättelseagent alla försöker de undersöka den mystiska pandemin allteftersom attackerna blir mer samordnade och våldsamma .
 
 
 

Triologi

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Kört ett Blade maraton med en vän, dessa filmerna blir man aldrig trött på. Några av mina favoriter.
Nu blir det sängen och försöka sova.
 
 
 

En timme

Kategori: Motion & hälsa

 
 
Promenad blev det tidigare idag i härlig skog, med strålande solsken. Kör på en likadan imorgon oxå såklart, bara det inte spöregnar. Inte det minsta trevligt och bli helt blöt ju
 
 
 

Criminal

Kategori: Filmtips

 
 
 
En oförutsägbar och farlig fånge får en bortgången CIA-agents minne och färdigheter implanterade i hopp om att han ska kunna stoppa en ond plan.

Helgonet

Kategori: Boktips

 
 
 
Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru.

Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.

Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och avrättades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?

Utredningen leder Hammarbypoliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ.

Trevlig midsommar

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
Och gör nu inget som inte jag skulle ha gjort...hahahahaha
 
 
 
 

The huntsman: winter's war

Kategori: Filmtips

 
 
 
I denna uppföljare till Snow White and the Huntsman får drottning Ravennas syster Freya höra talas om sin systersöde och samlar sina krigare för att en gång för alla återföra den magiska spegeln till den enda häxa som fortfarande kan tillgodogöra sig dess krafter.
Men när Freya upptäcker att hennes syster går att återuppliva står det förtrollade landet plötsligt inför sitt största hot någonsin. De enda som står mellan den till synes oövervinnliga armén och total ödeläggelse är ett par jägmästare som förvisats från riket efter att de brutit mot drottningens viktigaste regel: bli aldrig förälskade

Vyssan lull

Kategori: Boktips

 
 
 
Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet. Man hittar inga spår efter gärningsmannen och frågorna blir bara fler. Varför lever barnens svenske far isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden? Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner?
Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan, när ett ungt par en solig majdag stannar till med bilen vid en kiosk för att köpa lördagsgodis till de två små pojkar som leker i baksätet.
Kriminalkommissarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en hjärtinfarkt , Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på den man som våldtagit henne och kollegan Einar Eriksson är försvunnen och har inte dykt upp på jobbet. 
Sjöberg själv är splittrad och bestämmer sig till slut för att gå till botten med sin gåtfulla bakgrund som hans mamma vägrat tala om. En dag knackar han på dörren hemma hos sin farmor som han under hela sitt liv trott var död.

japp så är de

Kategori: Jag o min vardag

Var finns de ärlig människorna?  Själv sårar jag hellre med sanningen än att glädja med en lögn. 
 
Och till er där ute som far med onödiga lögner. Lär er att sanningen alltid kommer fram
 

mamma pappa barn

Kategori: Boktips


små runda

Kategori: Smått & Gott

Precis bakat mördegskakor med kardemumma. Eget påhitt med smaksättning. Gillar ju släta bullar med kardemumma o tänkte varför inte. Blev riktigt lyckat. 
Recept är enligt mördegs recept oxå tillsatte jag 4 teskedar kardemumma. 
Mamma fick hälften o blev helt såld
 

Pepparkakshuset

Kategori: Boktips

 
En måndag i november, klockan är fyra, det mörknar och blöt snö faller över Stockholm. Mannen sätter sig tillrätta på tunnelbanan. Han undrar om det syns utanpå att han är lycklig. Om det stör? Tåget bromsar in och han kliver av. För upptagen med sina tankar för att se att en dyster figur följer efter honom. 

På kort tid inträffar flera bestialiska mord i Mellansverige. När kriminalkommissarie Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen börjar ana att de hör ihop blir han iskall inombords. Det finns en människa därute vars drivkrafter är mycket personliga och som inte kommer att backa undan för något.

Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen är första delen i Hammarbyserien, en ny deckarserie med täta, gastkramande intriger och överraskande vändningar. När boken är slut önskar läsaren bara att berättelsen ska fortsätta. Och det gör den.
 
 
Har lånat hela serien på 8 böcker med ett sånt där sommarlån, men de lär ju ta kortare tid. Så de närmaste nu är att jag lägger ut om dessa böcker så fort en är utläst
 
 
 

Prio ett

Kategori: Boktips

 
 

Tredje boken om åklagare Jana Berzelius och Norrköpingspolisen är, och liksom i de tidigare böckerna Märkta för livet och Vita spår är tempot högt. Redan från första sidan trampar Emelie Schepp gasen i botten.

Jana Berzelius är inte som andra åklagare, hon har mörka hemligheter i sitt förflutna som hon måste skydda till varje pris. Samtidigt måste hon hålla fasaden uppe utåt; som åklagare krävs det att hon är kompetent, saklig och välpolerad. När hennes mor avlider rubbas återigen balansen i Janas tillvaro.

Norrköpingspolisen får också ett bestialiskt mord att utreda då en kvinna hittas med händerna avhuggna och ambulanspersonalen inte förmår rädda hennes liv. Kvinnan är endast det första offret för någon som är ute efter hämnd, och på något sätt måste Jana Berzelius och poliserna Henrik Levin och Mia Bolinder försöka stoppa mördaren.

 

 

Ett tag sedan

Kategori: Jag o min vardag

 
Ja, som ni ser så har det bloggats dåligt. Men ni som följer mig vet ju varför, operationen av handen.
Men nu kan jag använda handen ganska normalt, även om det gör ont o så. Nästa hand blir inte förrän i augusti pga att det är sommar. 
 
Men i alla fall, under dessa 2 månader som gått så har jag hunnit med ett X antal böcker som jag inte kunnat blogga om o likaså hittat en del serier. Kommer ju inte att lägga ut allt detta nu i efterhand för det är alldeles för mycket att ta tag i.
Därför tänkte jag nu försöka att fortsätta med min blogg som jag gjort innan, fram till nästa operation.
Kommer och lägga ut de 2 senaste böckerna jag läst, eftersom jag avverkade dessa 2 på 5 dagar.