VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Du som har msn, läs detta

Kategori: Jag o min vardag

Har megastora problem med min msn. När jag loggar ut stänger ner den så kommer det upp ett mindre fönster med ett meddelande om att msn fick stängas ner pga nåt problem o ändå är det jag som stängt ner.

Har tagit bort msn helt från datorn idag och installerat den på nytt och ändå gör den så igen.

Skumt som bara den.

Är det någon som känner igen sig o har samma problem o kan ge mig en lösning på det hela skulle jag bli jätteglad.


21:09

Kategori: Jag o min vardag

Fick äntligen sovit lite innan idag, men vaknade med ett ryck vid halv 6 för jag hörde smällande i trappan och det visade sig att grannens hund var helt galen på dörren och dörrhandtaget, ekade i hela trappan. Ingen hemma, men hon kom efter en liten stund och då blev det tyst

Nu är Jocke här och vi ska bara ta det lugnt med tv och dator. Ingen av oss ska upp tidigt imorgon, jag är ledig inatt och han har tagit semester imorgon.

Varit nere i vår gårdsbutik och handlat lite gott....

Glöm inte mössan i vinter

Kategori: Jag o min vardag

Morgonpromenad

Kategori: Jag o min vardag

Precis varit ute med Jockes hund på en promenad. Också var vi och kastade pinne som han hittade ute på skolans fotbollsplan. Det gilla han och sprang fram och tillbaka och hit och dit. Ingen risk att man fick ta pinnen från honom. Han bar den ända hem och la den ute på gården.
Såg kallt ut så jag tog på mig varmt, men det var ju hur skönt väder som helst. Mysigt och vara ute när det snöar.

Sova, vad är det?

Kategori: Jag o min vardag

Är så trött på att inte få sova som jag behöver.
Varit ledig sen i onsdags morse då jag gick av kl.6. Sover runt 4 tim per natt och vaknar vid 7-halv 8. Har sovit dåligt innan dess också.
Fick igår veta att jag är ledig denna veckan från jobbet, så hoppas jag kan komma ikapp min sömn lite. Fast inte idag, vaknade kl 7.07 och kunde inte somna om så jag har nyss ätit frukost. Kanske kan vila lite senare.
Ska gå ut med pojkvännens hund en runda om ett par timmar eftersom han jobbar.


wow..kolla

Kategori: Jag o min vardag

Wow som snön vräkte ner här idag. Jättestora flingor. men tyvärr la det sig inte, snyft.
All vår snö som var över julen regnade bort igår. inte alls kul ju

Mer jul

Kategori: Jag o min vardag

JULDAGEN; var vi alla hos mamma igen och åt av julmaten och umgicks.

Senare på kvällen tog Jocke o jag en myskväll. Jag drack en flaska vitt vin "Hidden Rock" och han drack ölen "fem komma tvåan". Vi hade allmänt trevligt och mysigt. Tog en runda tillkrogen oxå, men lite folk precis som vi trodde.

 

Haha så sött, min stora flaska och hans lilla öl

 

 

 

Julafton 2009

Kategori: Jag o min vardag

JULAFTON, firade jag hos mamma med min mormor, Jocke(pojkvännen) och hans mamma.

Vi kollade "Kalle och hans vänner". Efter det så fixa vi maten och åt. Vi hade sill, ägg, romsås, gravad lax, skinka, köttbullar, prinskorv, brysselkål, brunkål, janssons frestelse, olika bröd, rökt korv, ost. Ett par timmar senare var det dags för julklappsutdelning och Jocke fick leka lite tomte.
Sen satt vi och prata och kolla tv med julgodis.



Våra julklappar



Dukat för 5 personer



Janssons frestelse i formen, mammas inlagda löksill i brun skål
Ägg och gravad lax


Längst in till vänster är köttbullar, framför är det prinskorvar, stekjärnet längst in vid väggen är brysselkål och till sist brunkål i grytan och skinkan på fatet



Mormors hemmalagade Janssons frestelse

Hoppas jag inte glömt nåt vi åt med tanke på att jag glömde ta kort innan vi började ta för oss.
Typiskt mig att glömma...grrrrrr på mig..haha!!!

Till Er Alla Från Mig

Kategori: Jag o min vardag



   Önskar Er Alla En Riktigt God Jul och Hoppas Den Blir Som Ni Vill!!!



Mycke som händer här nu

Kategori: Jag o min vardag

Här kommer en snabb uppdatering...

Händer mycke är nu så tiden räcker lixom inte till. Jobbar ju ständig natt. men denna veckan jobbar jag bara natt till imorgon o natt till tisdag, ska bli skönt med lite ledigt o bara få ta det lugnt över julen.

Snö har vi oxå fått i massor, det har snöat från o till i en hel vecka nu o 6-9 minusgrader, riktigt härligt. Äntligen en vit jul här i Skåne, de va flera år sedan det hände sist. Jag är helt underbart lycklig för detta.

I lördags firade Jocke o jag 15 månader...

Idag checkar jag av det sista i städning, julklappar o sånt där som ska finnas o vara gjort innan julafton.

Skulle egentligen varit på julbord på mitt gamla jobb idag, men får hoppa över detta eftersom jag behövde min sömn inför nattens arbete o annat som måste fixas. Lite synd, men men...snart julafton o jag får äta julmat.

Har varit en lugn helg med massa tid med Jocke. Skönt för de behövde vi efter ett antal stressiga veckor.

Här kommer lite vinterbilder där jag bor..



Vår stadspark







Bron över bäcken i parken ca 200 m från centrum


Nä nu ska jag fixa vidare här

EN RIKTIGT HÄRLIG DAG

Kategori: Jag o min vardag

Jobbat natten som gick och kom hem lite över 6 i morse. Så var det snöslask ute.

Sen åt jag frukost och somna runt 9-tiden, och gick upp vid 16-tiden och möts då av en hel massa snö när jag tittade ut. Så underbart alltså, som jag har längtat efter det och det vräker ner fortfarande, är väl runt 1 dm nu. Synd jag har och göra innan jag ska iväg och jobba annars hade jag gått ut och promenerat i det.

Så detta är en HELT underbar dag för mig...JIIIIPPIIIIIIIE!!!!!!!!!

Tidig frukost

Kategori: Jag o min vardag

Slutade jobba kl. 06.00 och när jag kom hem så var det dags för Jocke att gå och jobba.
Så nu har jag gjort frukost, vilket inte hör till vanligheterna att jag äter så tidigt, men har ju lixom varit vaken länge, ja ända sen 17.30 igår kväll, kunde ju inte sova för förmidda o eftermidda som jag borde.. Det blev kokt ägg och mackor med skinka, kalkonbröst, creme bonjour vitlök och cocktail tomater.
TV:n är på femman och det är "vakna med The Voice".



Tänkte försöka sova sen om det går, annars får det bli efter midda som det varit ett tag nu.

Visst ja, det är lönedag för mig idag. Spännande, minn första lön på mitt nya arbete. Är ju inte helt säker på min timpeng, men hoppas på att det stämmer med det som han jag jobbar med sagt.
Nästa månad blir en riktigt fet lön kan jag säga.
Vad ska man göra då med alla tusenlappar..haha... Sparas såklart. Jag är inte slösare. Tvärtom, extra snål när jag har mycke pengar.

Nä nu ska jag äta, hörs senare idag....



VIKTIGT!!!!!!!!!!!!

Kategori: Jag o min vardag

GLÖMDE JU DET VIKTIGASTE AV ALLT IDAG. SEN EFTERMIDDAG SÅ BÖRJADE DET SNÖA HÄR, DET DALAR SAKTA NER OCH DET LIGGER ETT TUNT VITT TÄCKE PÅ GRÄSMATTORNA. HOPPAS PÅ ÄNNU MER NÄR JAG VAKNAR IMORGON...

ROSIS: DU VET HUR GLAD JAG BLIR DÅ! HEHE

ÅSA: JA JAG VET ATT DU INTE VILL DET UTAN DU VILL HA SOL OCH VÄRME..HAHA

Veckan som gått

Kategori: Jag o min vardag

Tuffa veckor nu när jag jobbar ständig natt har jag märkt. Är ju tänkt att jag ska sova mellan ca 8-14, men tyvärr blir det inte så eftersom jag har svårt o somna o dessutom så krånglar min ischias dygnet runt så jag har sååå ont i mina ben så ni anar inte. Oxå har jag ju en trasig axel som jag knappt kan röra just nu, blir så av monotona arbeten. Men envis som jag är så kämpar jag på utan att klaga o "gnälla", men tror nog jag får ringa vårdcentralen imorgon eftersom ischiasen är så jobbig o se om dom kan ge mig nåt mot smärtan när den är som värst.

Har i alla fall jobbat natten mån-tors kl.23-06, på fredagen när jag slutar 06 är det bara o hoppa i säng så fort som möjligt eftersom jag börjar igen kl.18. Sen går jag av lördag morgon o ledig till måndag kl.23, så ser alltså mina arbetsveckor ut. Imorgon kommer mi första lönelapp, blir spännande.

Under veckan har jag då alltså sovit ibland på förmiddagen o ibland på eftermiddagen. Umgåtts kvällarna med pojkvännen o tagit det mest lugnt.
Nu ikväll bakar jag släta bullar igen och ska röja de sista av julstädningen som jag ju varken hunnit eller orkat med.

Så med andra ord händer det inte mycke i mitt liv just nu mer än massa arbete o försök till skälig sömn och vila för mina tråkiga krämpor.
Hoppas kunna blogga lite mer nu framöver. Men dröjer det så vet ni ju varför....

*gäsp*
Nej, nej..ingen sömn här inte på flera timmar än, måste ju hålla dygnet så jag sover sent o kommer upp vid midda. har ärenden imorgon som jag MÅSTE hinna med!!!

Hoppas ni alla har det bra o är rädda om er

 

Måndagsbloggande med uppdateringar

Kategori: Jag o min vardag

Har varit frånvarande igen pga var sjuk i fredags. Och så har jag julstädat och julpyntat hela helgen. Sovit dåligt som bara den så jag har varit rätt slö och inte orkat med mer än det viktigaste.
Men inatt så bakade jag släta bullar med kardemumma. Saftiga och goda som bara den blev dom.

 

Ser dom inte goda ut, VA???


Vaknade halv 8 och hade då bara sovit ca 4 tim, så har de varit hela helgen. I lördags vaknade jag kl.5 på morgonen och kunde icke somna om så då blev det att städa osv här plus var i byn med mamma. Lyckades sedan sova ett par timmar sen eftermiddag. Igår var det lika illa, då vaknade jag oxå tidig morgon med ett par timmar sömn.
Kan vara att jag var sjuk i fredags och att jag ställt om dygnet eftersom jag började jobba ständig natt för en månad sedan. Tar väl ett tag och vänja sig kan jag tänka mig.

I alla fall så tänker jag gå och lägga mig nu igen och se om jag kan få några timmars sömn innan jag ska iväg o jobba ikväll kl.23.00

Ha en bra dag så hörs vi kanske senare

Klätt granen

Kategori: Jag o min vardag

Skulle ju egentligen ha julstädat och julpyntat helgen som gick men där blev inte tid till detta eftersom jag jobbade natten till lördag.

Men tog fram den lilla granen och klädde den nu ikväll. Den är köpt för Smulans (katten) skull, blir så gulligt med massa små julklappar under den till henne.

Återkommer längre fram med en sådan bild.




Nu blir det Criminal Minds på tv och sen kl.23 ska jag iväg o jobba natten igen.

Denna bllir man aldrig för gammal för

Kategori: Jag o min vardag

Köpte i förra veckan vars en chokladkalender till mamma, Jocke o mig. Ett måste att ha o öppna dagarna fram till jul.

Kvällsgott, eller hur?

Kategori: Jag o min vardag

Fixade chokladpudding o vispgrädde till Jocke(pojkvännen) o mig som vi nyss ätit.

Flera flera år sedan jag åt det

kl.7.06 i morse

Kategori: Jag o min vardag

När jag cyklade hem i morse lite över 6 så var månen riktigt stor o lyste gul orange, såg den sen från min balkong så jag var ju bara tvungen att fota den. Zoomade in den för att hoppas på att få se den tydligare o det blev ju riktigt bra....



Var tog dagen vägen?

Kategori: Jag o min vardag

Har jobbat natten (kl.23-06) som gick o kom hem lite över 6 i morse. Kunde inte somna då så jag åt lite frukost o tittade på "Vakna med The Voice". Kul för där var Laila Bagge gäst, gillar henne. Hon verkar så enkel o alltid så glad.
Blev sängen sen o somnade runt halv 9. Och GRRRRR..vaknade sen igen kl.11.20 helt pigg. Men bestämde mig för att fösöka sova lite mer pga jobba natt igen.
Jodå visst somna jag till slut, men innan dess så stängde jag av väckningen på mobilen för jag kände att jag inte ville upp kl.14. Och vad händer..JO, jag vaknar av att det är mörkt överallt och kollar klockan, som då visa 16.47.
Och det var ju inte så länge jag skulle sova ju, men uppenbarligen behövde jag en del sömn. Hade ju en del sömn att ta igen, så det var rätt skönt. Men hade ju planer för idag som jag får skjuta på o hoppas kunna ta tag i imorgon.

Nu blir de midda o lite sånt