VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Bling, bling

Kategori: Jag o min vardag

Jag är inte mycke för det här med smycken och sånt där.  Har 4 små ringar i höger öra o 2st i vänster, en stav i ögonbrynet, en liten guldriing i näsan, en stav i tungan, en enkel smal fotlänk som suttit där sedan 1999 o ett armband i platt kedja.


Halsband använder jag inte alls. Kanske lät som mycke fast jag nyss skrev att jag inte var mycke för sånt, men menar ju att jag inte köper nytt eller samlar på mig, utan det jag har på mig är det jag har o använder. Visst har jag flera halsband, örhängen osv som jag fått genom åren av folk vid dop, konfirmation, födelsedagar o sånt.


Med detta inlägg vill jag tipsa om en sida med riktigt snygga smycken


http://www.cocoo.se


Hittade en söt sak där i form av ett halsband, en liten liten laptop..sååå söt alltså

Facebook eller inte???

Kategori: Jag o min vardag

Skapade mig en facebook 2007 och inte varit där förrän idag. Såg massa mail i min hotmail och loggade in och där hade då verkligen varit aktiviteter på min sida. Fastnade där i över en timme.
Men det känns som det är en sida som är för jobbig att hålla aktiv. Oxå känns den inte säker för sitt privatliv.
Vad säger ni? Är den något att hålla till på?
Om ni läser detta och finns på denna sajt så skriv gärna något till mig om detta....


Äntligen är den färdig

Kategori: Jag o min vardag

Fick tag på en billig stationär dator förra helgen och nu har jag äntligen fått igång den med allt som behöver. Riktigt glad är jag. Ok, laptopen är oxå bra. men ibland så är en stationär bättre.
Väldigt mycke bättre när man ska sitta länge och göra massa som inte går med laptop.

Ska jobba natten imorgon så det gäller att vara uppe länge inatt så man håller rätt dygnsrytm.
Har lite och göra några timmar framöver så det ska nog fixa sig...


The Midnight Meat Train

Kategori: Filmtips
Handling:
Leon är en frilansande fotograf som kämpar för att slå igenom. En kväll räddar han den asiatiska modellen Erika från att bli antastad av ett ungdomsgäng. Just när hon går in i den sista tunnelbanevagnen fotograferar Leon henne. En mystisk hand håller upp dörren för henne. Nästa morgon läser Leon i tidningen att hon är försvunnen. Han går till polisen i tron att det är gänget som är de skyldiga. Men polisen bara rycker på axlarna. Leon blir mer och mer besatt av fallet och börjar spana på samma tunnenbanestation. Sent en natt kommer en man klädd i fin kostym ut från ett tåg. Leon följer efter honom. Snart visar det sig att mannen är en livsfarlig motståndare och ingen går säker...

Skådespelare: Bradley Cooper, Leslie Bibb, Vinnie Jones m.fl.


AVSLÖJANDE AV HEMLISEN

Kategori: Jag o min vardag

Här kommer då de hela om min hemlis....

Tisdagen den 10 nov på eftermiddagen så kallar min chef in mig på sitt kontor och frågar om jag är intresserad av ett arbete som gäller på natten och jag undrar då var och vad det gäller.
Och det visar sig då att det är ett plastföretag som vi tar emot produkter från som vi sedan avsynar, monterar och packar åt detta företaget.
Jag tackar såklart ja....
Så sagt och gjort så jobbade jag den natten, vilket innebar att jag först var på mitt arbete 8-15 och sedan började jag på det nya kl.22.30 samma kväll och gick sedan av på onsdagsmorgonen kl.6 och hade då varit vaken i 23 timmar, fick sedan jobba kommande 2 nätter (ons- och torsdag).
Veckan därpå blev det 2 nätter(tis- och torsdag)  och nu veckan som gått har jag jobbat 3 nätter(mån-, tors- och fredag).
Och träffade chefen i morse strax innan 6, och han ville då att jag skulle komma alla nätter veckan som kommer (mån-fre) vilket blir 5 nätter.
Han har även sagt att om konjukturen vänder så kommer jag att få en anställning.
Och det tackar jag inte nej till...
Där jag jobbar idag finns inte chans till någon fast anställning. Trots att jag är arbetsledare där och ser till så att alla produkter görs felfritt och levereras ut korrekt till kund, inventerar och ser till att allt finns när vi behöver det m m.
Så med andra ord axlar jag ett stort ansvar där. Har inte varit där nu på 2 veckor eftersom det är dagtid och jag kan ju inte hålla på att dubbel jobba varje dag, så jag har fått ledigt.
Detta nya jobbet ger mig dessutom dubbelt upp i lön per månad, och det säger ju inte lite de.
Så nu får vi väl se vart hän det bär. Jag hoppas på det bästa i alla fall.
Emellanåt känns det som om jag drömmer för jag har sedan 2006 velat jobba på detta plastföretag.
Alla som är där är jättetrevliga. Och på natten är det jag och en annan. Så det är skönt när man bara är två och vi kan sköta oss själva.

Ingen ro, ingen vila....finns inte tid att gå och sätta sig att äta eller liknande, utan det får man göra vid maskinerna. men det är helt ok. Att man inte kan gå och sätta sig är ju för att maskinerna "spottar" ut vars en produkt i minuten och dessa ska sedan packas i kartong, och kartongerna som sedan är fulla ska stapplas på pall. Ibland ska även produkten "gradas" (skär/skrapar bort en kant med överflödig plast) innan den ska i lådor m m. Såklart hinner man gå på toaletten i lugn och ro. Där finns 7 maskiner och oftast är alla igång. Så det är mycke promenerande mellan dessa.

Jag har ju gått en utbildning på Lernia i Helsingborg, Polymerteknisk. Så det är kul att jag kommit vidare inom detta område.
Jag gillar utmaningar och det finns det gott om på detta företag.

Så nu blir det att jag sover på dagarna, somnar runt 8 på morgonen och går sedan upp någon gång mellan 14.00-15.00.
Just de ja...på fredagsmorgonen går jag av kl.6, och sen kör man 12 timmars pass fredagnatt vilket innebär start kl.18 på fredagen och sedan går jag av kl.6 på lördagsmorgonen, de andra dagarna är kl.23-06.


Ja det var då alltså min lilla hemlis, och nu ska jag nog snart bädda ner mig och kolla på en film.
Hörs imorgon...ja, eller...senare idag blir det ju eftersom klockan är tidig morgon.

SOV GOTT!!!!!!!!

Min hemlighet

Kategori: Jag o min vardag

Då var det dags för mig att äntligen kunna gå ut med min lilla hemlis. Vet inte om jag har tid och ork att skriva det just ikväll eller inatt, annars blir det imorgon. Men ska verkligen försöka få det gjort idag. För jag är så himla glad så det går inte att beskriva med ord.

Så ni som vill veta får hålla utkik efter ett inlägg med rubriken "Avslöjande av hemlis"!!!


Biverkningar

Kategori: Jag o min vardag

Vid midnatt började min arm göra ont, de kom stickningar och domningar. Sen har de hållt på så hela natten. Så jag har sovit från och till sen 3-tiden inatt tills idag vid 14-tiden.

Känner att jag hade kunnat sova mer.

Har ju som tur är hört vänner och andra som fått samma biverkningar.

Men är ändå glad att jag bestämde mig för att ta sprutan. Hellre detta än svininfluensan.


Någon mer som fått biverkningar och andra sådana än jag fått får gärna berätta för mig.....

Gott innan midnatt

Kategori: Jag o min vardag

Nyss blivit klar men en laddning muffins.
Det blev hälften med chokladglasyr och chokladströssel och andra hälften med chokladglasyr och kokos.
Ska snart bli mums..Ja man måste ju prova det man bakar oavsett tid på dygnet. Eller vad säger ni??? Hihi...

TISDAGKVÄLL

Kategori: Jag o min vardag

Ikväll har jag varit på "drop in" vaccination mot svininfluensan. Den kändes inte alls men däremot blev överarmen varm och lite domningar en timme. Sen har det inte varit mer, känner mig lite trött, har hört från andra att dom oxå blivit de.

Får väl se vad mer det blir för biverkningar. Bättre det än att få influensan i alla fall.

Var sen på Netto och fyndade bl a 2 kg milda margarin 30kr, 4 kg mjöl 15kr, mörkchoklad, julmust, svamp.

Efter det blev det hem och äta. Jocke och jag har tagit en lugn kväll och han gick nyss hem och la sig pga upp kl.6 imorgon, det ska ju inte jag. Utan jag tänkte jag skulle ut i köket nu och baka chokladmuffins. Resultat kommer senare eller imorgon

 

En del ska inte ha hund

Kategori: Jag o min vardag

Var precis ute på min balkong och då ser jag en kille som går med sin hund och har en annan kille med sig. Hunden bär på en boll och då sparkar den andre killen hunden i huvudet.
Jag blev så chokad så jag skrek rakt ut: "va fan gör du"!! Dom bara tittade på mig...
Till saken hör att det var en pittbull, inte så smart o göra så då ju.
Har sett dom tidigare med att hålla på att "trissa" hunden på olika sätt.
Så gör man fan inte....

Blir så arg när jag ser folk behandla sina hundar illa.

Inte mycke här idag

Kategori: Jag o min vardag

Måndag och händer inte mycke idag mer än att min lilla hemlis fortsätter i positiv riktning idag. är så nöjd med den så de känns som om jag drömmer.
Ber om ursäkt om jag gör er alltför nyfikna..hehe...men hoppas kunna avslöja den nu under veckan. Känns som det i alla fall.

Hitta massa billigt i netto reklamen såsom margarin, mjöl, blockchoklad, ost o kyckling som jag kanske ska iväg o handla idag, annars får det vänta till imorgon. Bäst o va snabb där för allt sånt brukar ta slut fort. Typiskt med erbjudanden ju....
Mycke o baka inför julen så man vill ju ha tag i alla billiga ingredienser som dyker upp
Söndagnatt/måndagmorgon(tidigt)

Kategori: Jag o min vardag

Ny vecka är på ingående igen..

Är meningen att jag ska vaccineras imorgon men eftersom jag måste göra nåt annat viktigt så får jag tyvärr skjuta på det till tisdagkväll då vi har drop in tid här.

Idag har jag o Jocke haft en riktig slappedag. Låg länge i sängen o kollat massa tv. Skönt o göra så ibland. hade ju tvättedag igår, vilket annars är på söndagar. Kändes riktigt bra o slippa det idag.

Tror jag ska lägga mig snart o titta på en film via min  laptop.

Idag lördag..igår fredag

Kategori: Jag o min vardag

Blev inget mer bloggande igårkväll så här kommer en liten uppdatering om den.

Åt god mat med Jocke och kollade på idol, helt otippat att det blev Reza och Erik som fick duellera. Ja Reza hade jag ju gissat på men sen kom jag inte längre, för gillar ju dom andra. men hoppas på Tove och Calle i finalen.
                                                                                                            

Var inte så lugnt heller i huset, en granne som hade fest och ett jävla liv hos sig. Ganska sent inatt vid 2-tiden när Jocke och jag låg i soffan och kolla tv (fick ha den högt pga dunkande musik från grannen) så hör vi något i trappan och då kommer grannen till mig om att någon snott hennes propp så hon blivit av med strömmen och hon förstod inte varför. Jag mena på att det var väl någon som tröttnat på hennes väsen.


Har pratat med henne idag om detta men vet inte om hon lärt sig en läxa, hon gjorde ju inte det sist det var så.


Har även varit på Netto och Ica idag med mamsen och Jocke. Fyllde såklart på mitt lager med julmust..hehe. Fortfarande 2 st 1,5 liters flaskor för 10kr, billigt!!!

Min mat igår, skinksnitzel, potatis och min egen champinjonsås och en sallad.

 

Fredagsblogg

Kategori: Jag o min vardag

Fredag och helg igen. Har sagt det innan och säger det igen, fy vad veckorna går fort.
34 dagar till julafton
41 dagar kvar av 2009
32 dagar kvar tills jag får 15 dagar julsemester
Längtar till nästa helg då jag ska julstäda och julpynta. Ett måste för mig att göra det så tidigt, kan inte vänta, för det är så mysigt med allt julpynt och sånt där.

Ikväll blir de myskväll med Jocke, vi ska äta gott och titta på Idol.
Min lilla "hemlis" flyter på framåt som den ska, egentligen är det inte en så liten hemlis för det är ju något jag velat i över 3 år och äntligen har allt kämpande gett reslultat.
Det roliga är att den kom till mig som ett obeställt paket. Ni vet sånt där som att man i regel inte vill ha, vissa saker som man inte bett om. Men detta ville jag verkligen ha.
Längtar till den dag då jag kan dela med mig om detta här i min blogg. Vem vet, det kanske blir en fin julklapp till mig.
Har lärt mig att inte avslöja positiva hemligheter i förväg. Inte så att jag skulle bli besviken om det inte fortsätter positivt denna gången. För ingen kan ta ifrån mig att jag oavsett vad det blir så är det något positivt och bra som jag kan ta med mig hela livet ut!!

Jag är väldigt lycklig nu, har en underbar mamma, en underbar pojkvän, en underbar hemlis, en underbar "tjänst" som arbetsledare på mitt jobb, en underbar katt, en del underbara vänner (ni vet vem ni är, särskilt Du Rosis) och en massa annat som jag är nöjd med.
Är ju alltid glad och positiv som person och klagar aldrig på livet. Bara min arm som ju kunde varit bättre. Hoppas att den blir de om en snar framtid.
Är ju ledig från den 23 dec 09 till den 7 jan 10 så då får den chans att vila en hel del.

Nä nu ska Jocke och jag snart iväg och handla lite


14 månader

Kategori: Jag o min vardag

Idag firar Jocke och jag 14 månader tillsammans. Tiden går och det känns fortfarande inte så längesen vi blev ett par. Är det det här som kallas äkta kärlek? Om så är fallet så fattar inte jag varför jag haft förhållande med andra innan honom. För så här har jag aldrig känt.

Laptop och stationär

Kategori: Jag o min vardag

Min stationära dator la moderkortet av i för ett tag sen och jag tänkte jag skulle köpa nytt. men Jocke min pojkvän har en kompis som hade en dator hemma hos sig som det visade sig fanns allt i så den fick jag billigt idag.
Moderkort, grafikkort, nätverkskort, fläkt, 80GB hårddisk, minne(minns inte hur stort), dvd brännare, disketenhet ja allt för att kunna användas direkt. Sen lägger vi till min andra Hårddisk på 160GB, 2 minnen på 512 GB vardera, en extra dvd enhet, mitt nya grafikkort och nätverkskort (även dubbelt av detta ju).

Äntligen kommer jag att kunna koppla tv med dator igen för att kolla på film. Visst de går med laptop till tv med men har ingen sån sladd ännu, men de kommer de med.

Så till helgen blir det mycke data för mig, allt som jag ska installera osv...Usch de blåser/stormar riktigt mycke ännu, de knakar i fönstren och man ör saker smälla där ute och fara rundor. Men det var ändå värst mellan kl. 19-23. Störmmen frsvann hos vissa. Här har det bara blinkat till dåoch då, skönt för jag behöver ström ikväll när jag tänkt vara uppe länge och småpyssla.
Måste ju sova länge imorgon, vända dygnet som det heter. För min lilla hemlis är igång igen imorgon. Hoppas på att kunna avslöja den snart.


Sov gott om vi inte hörs mer inatt...Hela serien billigt

Kategori: Jag o min vardag

Fick ett mail från cdon om att handla nu och betala 28 feb 2010. Och började fundera lite på det och tittade runt lite här och var på deras hemsida och bestämde mig för 3 böcker.
Det blev Stieg Larssons triologi som ju släppts på film. Jag har sett "Män som hatar kvinnor" men inte läst den, tyckte den var riktigt bra. Så jag är såklart nyfiken på de andra två och tänkte att dessa ska jag läsa innan jag ser dem på film.
39kr/pocketbok blev priset, billigt tycker jag. Och endast 29kr i frakt.

Saker och ting flyger omkring

Kategori: Jag o min vardag

Idag när jag vaknade vid 15-tiden (somnade vid 8-tiden i morse) så regnade det rätt bra hörde jag. Och sen när jag kom in i storarummet och skulle öppna balkongdörren upptäckte jag att de va storm ute. Och nu är det nästan orkanstyrka. Man ser lite av varje flyga omkring.
Jocke (pojkvännen) berättade om ett parasoll som kom flygande när han kom hem från jobbet.
Läste nyheterna på hd.se och de visade sig då att ett tåg kört in i ett träd ca 1 mil från där jag bor pga stormen, hoppas inte någon skadat sig allvarligt.

Nu sitter jag är här med en coca cola burk och mumsar på chili majssnack. Strötittar på "Bonde söker fru".


Varför jag vaknade så sent undrar ni säkert. Men det tillhör min lilla hemlighet..heheIDAG KOM DEN

Kategori: Jag o min vardag

Idag kom min kallelse till vaccineringen. Så måndagen den 23 nov ska jag dit och ta sprutan mellan kl.10-12. Hoppas att man bara får ont i armen och lite trött som alla andra runt omkring mig varit.

Min lilla hemlighet går framåt i en positiv takt. Får väl se när jag kan avslöja den här. Vill ju inte göra det för tidigt. Men oavsett hur det går så kommer jag att berätta om den såklart. För det är så himla roligt att just detta hänt mig. Har ju velat detta i ca 3år. Och även om det inte blir nåt stort av det så har jag ju i alla fall fått vara med om det. Och det är nåt positivt jag kan ta med mig genom hela livet.
Oj vad ni är nyfikna nu..hehe


Fiskpinnar & Glass

Kategori: Jag o min vardag

Fick ett ryck idag att äta fiskpinnar, vilket jag inte gjort på minst 15 år. Då jag såg foton av en kompis som jobbade på Findus hur dom gjordes.
Så fiskpinnar med hemmalagad mos åt Jocke och jag idag och glass till efterrättFiskpinnar med mos och en sallad till
GB gammaldagsvanilj glass med skivad banan, hemmagjord maräng, chokladsås och chokladströssel


Avbruten i mitt hemarbete

Kategori: Jag o min vardag

Sitter alltid på golvet och viker tvätt som är smått. Enkelt och bra.

Och just som jag lägger en handduk över mina ben (sitter i kors) så kommer min katt och puffar på handduken och lägger sig tillrätta där.

Är hon lite knasig eller..haha...Såklart fick hon ligga kvar så länge hon ville, kan ju inte köra bort henne när hon är så söt!!

11 år fyller hon idag!!!

Efter att ha varit i mitt knä hoppar hon upp på bokyllan och sätter sig bakom den ena högtalaren...

Cool katt va??? Såklart!!!!!!!!
Mini storkok

Kategori: Jag o min vardag

Nu har jag varit igång igen med ett storkok, men bara ett mini denna gången pga att fysen är ganska så full. Så det blev en midda att ta med imorgon och en till att frysa in.

Mitt eget recept som heter "Kycklingfilé ajvar". Ett väldigt hemligt sådant så lägger inte ut det här, kanske vid ett senare tillfälle, vem vet.Tvättstugan

Kategori: Jag o min vardag

Idag när jag kom ner i tvättstugan och skulle börja tvätta kl.12 fick jag som vanligt dra ut tvätt ur tvättmaskinerna och torktumlaren. Att det ska vara så svårt och passa sin tid där...suck.
Och sen visa de sig dessutom att den ena maskinen inte funka som den skulle så tvätten där i fick jag tvätta om i den andra maskinen. Och aldrig att där är städat eller nåt sånt.

Sen inte nog med det, utan torkrummet ska ju vara tömt en timme efter avslutad tvättid, alltså kl.13 och den tvätten där inne fick jag oxå rycka ner.

Suck...Gissa om man är trött på sina grannar i husen som inte vet vad tider är. Alla vill vi ju utnyttja vår tid fullt ut.


Dans runt granen

Kategori: Jag o min vardag

När jag var nere i centrum idag så upptäckte jag att den stora granen kommit upp mitt på torget. Stor och fin är den. Blir fint sedan när ljuslingan kommit upp. Julskyltning om 2 veckor här.

Bakat gott!!!

Kategori: Recept

Har bakat nu under kvällen.
Det blev citron muffins och maränger. Snabbt och enkelt. Ja förutom marängerna som ju skulle vara 45 min i ugn.


Maränger: 3 äggvitor och 1/2 dl socker vispas till skum, tar en stund. När det är hårt så rör man försiktigt ner 1/2 dl socker. Klicka ut på bakplåtspapper eller använd en sprits. Grädda i 45 min, 125 grader, 100 grader i varmluftsugn.
Dessa ska vi äta med glass, strössel och chokladsås till CSI

Citron muffins:  150 g smält smör, 2 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver, 4 ägg, rivet skal från en ctron och 2 msk saft från citronen, 4 dl mjöl

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Citronskal och saften. Tillsätt ett ägg i taget. Sist mjölet 1 dl åt gången.
Håll igång elvispen hela tiden.
Ca 24 st...175 grader....ca 15 min
Så goda alltså. Ett recept ni helt klart måste prova

Mycke för pengarna

Kategori: Jag o min vardag

Jocke och jag har precis kommit hem från en shoppingrunda på Netto och Ica. Fick verkligen mycke för pengarna. Ibland kan man fynda riktigt ordentligt.

Kassarna innehöll clementiner, bananer, citroner, potatis, fiskpinnar, margarin, 2 flaskor julmust(3 liter) för 10kr, 3 pkt iste(3 liter) för 12 kr, 2 ark julklistermärken för 10kr, choklad, kattsand, grädde, yoghurt, chokladströssel och sen var det nog inte mer, men allt detta kostade 165kr, billigt tyckte jag.
En del av det jag handlade ska jag använda till att baka citronmuffins. Vi ska äta glass med banan, chokladsås och strössel ikväll, tänkte göra egen maräng till detta om jag hinner.
Middan har vi ju färdig tack vare de billiga pizzorna igår.
Lite lördagsbloggande

Kategori: Jag o min vardag

Har äntligen fått sova ut efter en tuff vecka. Gick faktiskt inte upp förrän vid halv 1 idag. Okej, har ju vaknat då och då hela natten och så. Men känner mig i alla fall utvilad.
Har plockat undan och haft mig nu ett tag och kände för en data paus.

Inatt när jag la mig så tittade jag på film via min laptop och valde då filmen "Farmhouse", lagom blodig och spännande, men dock ett oväntat slut, så den sista kvarten förstörde nästan filmen ju.
Men jag gillade den ändå på nåt sätt.Handlingen om filmen:
Vi får följa ett ungt par när de bestämmer sig för att börja om på nytt genom att lämna sina nuvarande liv bakom sig. Efter att ha blivit övergivna på en avlägsen vingård mitt ute i ingenstans, tvingas det unga paret att möta de hemligheter de flyr ifrån.Lördagen är inte planerad mer än att Jocke och jag ska ut och handla lite, äta upp pizzan från igår, kolla TV och nån film. Oxå blir det väl en del med våra datorer som vi har och fixa till.


Och DU Rosis...ang ditt sms igår, så avundsjuk jag blev alltså, vill ju oxå ha snö här i Skåne. Hmm...men det kan jag väl drömma om..*snyft*

 
Fredagsmys

Kategori: Jag o min vardag

Äntligen fredag och helg. Har varit en tuff vecka med mycke arbete, lite sömn och lite fritid. Men den har varit mycke givande och då särskilt min lilla "hemlighet". Kommer att avslöja den med tiden när jag vet säkert att det blir som jag vill. Det har ju precis börjat och sakta men säkert framåt.

Jocke och jag har precis tittat på Idol och ätit pizza. Han var snäll och cyklade och hämtade dessa då man fick 3 st till priset av 2. Så har vi en liten midda till imorgon oxå. Gott och slippa fixa midda idag.
Oxå fick ju min katt oxå vara med o äta gott.Den 3:e pizzan som vi ska dela på...En Olympia med lök, skinka, kebab, svamp, räkor, oxfilé och mild sås.Min pizza, Kebabpizza special med kebab, lök, svamp, grönsaker och vitlökssåsJockes pizza... Kebabpizza special med kebab, lök, svamp, grönsaker och stark- och vitlökssås.


Min lilla katt Smulan fick oxå vara med. Tonfisk fick hon...HAHA.... Kolla in denna alltså....

Kategori: Jag o min vardagÅrets julklapp genom åren

Kategori: Jag o min vardag

1988 - Bakmaskin
1989 - Videokamera
1990 -  Wok
1991 - CD-spelare
1992 - TV-spel
1993 - Parfym
1994 - Mobiltelefon
1995 - CD
1996 - Internetpaket
1997 - Elektroniska djur
1998 - Datorspel
1999 - Böcker
2000 - DVD-spelare
2001 - Verktyg
2002 - Kokbok
2003 - Mössa
2004 - Platt-TV
2005 - Pokerset
2006 - Ljudbok
2007 - GPS-mottagare
2008 - En upplevelse

Undrar vad det blir detta året. Någon som har en gissning????????????

Jag kan faktiskt inte gissa, har inte så bra koll på sånt som säljer o är populärt efter som jag varken följer modet eller trenderna. Utan jag bara köper det jag vill ha o inte sånt som alla andra köper.

Mycke just nu

Kategori: Jag o min vardag

Händer en del positivt i mitt liv nu så därav min frånvaro i min blogg nu några dagar.
Kommer dock inte att berätta om detta här, då det endast är för mina nära vänner.
Så ni som anser er vara det får gärna höra av er så kanske jag berättar privat med mail eller ett telefonsamtal...hehe!!!
Kul är det för mig i alla fall det som sker. Kommer ju att ändra hela min tillvaro i livet till det bättre

Hörs kanske imorgon eller i alla fall till helgen

Ha de gott allihopa och hoppas ni kan vänta på mig.
Den som väntar på nåt gott väntar ju aldrig för länge sägs det...haha


Vaccination...ja eller nej????

Kategori: Jag o min vardag

Kom precis och tänka på det här med svininfluensan och vaccinering mot den.
Jag ändrar mig från dag till dig, men ju mer man läser och tiden går så känns det som ett säkert kort att gå och få sprutan. Även om man läser att det drabbar dom yngre först. Men tar man den så hindrar man ju den oxå från att spridas. Men sen är det ju mindre kul om man skulle bli sjuk av vaccinet oxå. Fast å andra sidan blir ju det lindrigare än om man skulle åkt på sjukdomen i sig.
Svårt val det här tycker jag...


Vad tycker/känner ni?? Skriv gärna och berätta, tycker det skulle vara intressant och höra andras åsikterSöndagsgöra

Kategori: Jag o min vardag

Sitter här nu och tänkte att jag kunde blogga lite medans golven torkar. Har riktigt ont i min arm nu och senskideinflammationen i höger hand. Blir så när man gör en massa i flera timmar som påverkar det. Har tid för detta på onsdag hos arbetsterapeuten. Blir väl röntgen nästa gissar jag, för ingen utav skenorna har gjort så det gått över.

Har tvättat och städat klart nu. Och även gjort ett storkok för frysen, det blev "Gryta á la marie" (finns under kategori: Recept för den som är nyfiken på vad det är).
Det är riktigt gott kan jag lova. Tänkte gjort nåt med fisk också men inte köpt hem det, så det får bli under veckan.
Matlådor för frysen, bara att koka ris sen eller vad man vill ha till

THE HAUNTING IN CONNECTICUT

Kategori: Filmtips


Om The Haunting in Connecticut :


En familj är tvungna att flytta närmare den klinik där deras son behandlas mot cancer. I deras nya hem börjar familjen uppleva våldsamma, övernaturliga händelser som föräldrarna först skyller på deras stress för sonens sjukdom. Senare upptäcker de dock att deras nya hem är ett före detta bårhus med ett mörkt förlutet.


Skådespelare:

Elias Koteas, Virginia Madsen, Amanda Crew, Kyle Gallner, Martin Donovan, Ty Wood, DW Brown, John B Lowe

 

Söndag och sysslor

Kategori: Jag o min vardag

Orkade inte blogga mer igår kväll, så lite från då kommer nu.
Jocke och jag åt min gratäng med potatis, strimlat kött, broccoli, svamp, purjolök och grädde och creme fraische. Vi åt upp hela formen och var sen rätt mätta. Blir så när det är så förbannat gott.
Också kollade vi på filmen "The Haunting In Connecticut" som var riktigt bra, Jocke han satt och hoppa i soffan med jämna mellanrum och fick gåshud..haha...och jag som inte reagerar alls.Glömde ta kort när formen var orörd. Men hoppas denna bild duger ändåMin första portionJockes första portion


Idag är det söndag och jag har precis varit i tvättstugan och lagt i tvätt men innan jag kunde göra detta så fick jag dra ut någon annans tvätt ur maskinerna för att denne inte lämnat över i tid. Att det ska vara så svårt och passa sin tid, så är det så gott som varje söndag när jag ska tvätta och aldrig har den före städat efter sig.
Hade jag haft råd så hade det varit all idé att köpa en tvättmaskin och ha hemma på toa.

Ska nu städa klart och göra lite storkok som jag kan ha i frysen.Får jag vara med?

Kategori: Jag o min vardag

Min morgonrock är nog riktigt mysig för min katt har lagt beslag på den idag igen. Frågade om "jag fick vara med" men hon bara låg där och mös och rörde sig inte ur fläcken haha.

Ögonbryns piercing

Kategori: Jag o min vardag

Här kommer bilder på min piercing i mitt vänstra ögonbryn.
Har även i näsan och tungan. Hade på sidan av överläppen innan oxå men de läkte så den blev sned på insidan med en liten bula, mindre behagligt så den tog jag bort.
19 månader sen igår

Kategori: Jag o min vardag

Glömde ju skriva igår att det då var 19 månader sen jag slutade snusa. Snusade sammanlagt i 25 år.
Minns mycke väl hur gott det är med en general snus, men tänker aldrig börja med det igen.
Började med östan(smak av lite lakrids), röda lacket och grov snus, man fick ju prova sig fram efter vilket som var godast. Efter ungefär 1 år så fastnade jag med general. Och runt 1990 började jag med portion pga ett jobb jag hade och sen var det bättre och ha portion när man var i stallet så många timmar om dagen som jag var.

Min första dosa var sommaren 1983 och den kostade då 3,85 kr. Annat mot idag då den kostar 34 kr, lite dyrare på vissa andra ställen. Men ack så dyrt ändå.


Sol och fint

Kategori: Jag o min vardag

Precis hemkommen...

Varit på Ica med mamma och Jocke och handlat lite, helt underbart väder med sol. Lite kallt av vinden i ansiktet när man cyklade men inte så man frös i alla fall.

Lite trist att var man än ville cykla så låg där nästan krossat glas överallt. Förstår inte nöjet i att kasta glasflaskor. Men det är ju helt klart på natten när folk är fulla och på väg hem från krogen. Men har även sett barn gå in i våran gårdsbutik och köpa 33 cl läsk på glasflaska och sen kasta dom i gatan, bättre och gå tillbaka och få ut 60 öre i pant.Kollade runt bland allt julpynt och hittade denna söta nalle där för 39.90kr, var bara tvungen och ha den. Så liten och söt så satt den bara där. Kunde ju absolut inte gå ifrån den..*L*

Oxå var där ett en liten påse med julgranspynt med småpaket och småkulor som jag också var tvungen att ha till min lilla julgran i plast som jag sätter fram varje jul. (återkommer med bild på den när den är framme och klädd)
Hittade 2 st 800 grams bröd för 25 kr som jag kände att jag ville prova. Dr Sterns Hembakat lant, kan nog vara gott...hoppas jag

Nu är det dags och dra igång och städa, vilket inte blev gjort som de skulle idag pga ica.

Ska efter det göra min egen gratäng till Jocke och mig med potatis, stekt strimlat kött, broccoli, svamp och purjolök varvat..också grädde och creme fraische på varje lager.

 

Go'midda lördag

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade vid 10 idag efter en sen natt/tidig morgon pga en granne och en kompis till denne som inte fattar vad respekt och hänsyn är.

Blev kvar i sängen och tittade på lite "Våra bästa år" från veckan som gått och gosade med min lilla katt.

Angående igår och "Idol" så var det helt klart rätt person, Rabih; som åkte ut. Börjar bli riktigt spännande nu och svårt och tippa på vem som åker ut kommande helger. Men tror det blir Eddie och Mariette framöver.

Nähä, nu tror jag att jag ska dra igång och städa av här faktiskt. Så får man en tidig kväll att bara koppla av tillsammans med Jocke.


Båten och frun

Kategori: Jag o min vardag

Pelle och Erik var tvillingar. Ödet ville sig så att Eriks fru dog samma dag som Pelles båt sjönk. Några dagar senare träffade Pelle en tant som trodde han var Erik.

-Så ledsamt att höra om din förlust.

Pelle trodde hon menade båten och svarade:

-Nja, faktiskt är jag glad att jag blivit av med henne . Hon var ju genomrutten och underdelen var fullständigt slut och luktade gammal fisk. Hon läckte hela tiden och hade en stor spricka där bak och ett ganska stort hål fram som blev större varje gång jag använde henne. Jag tror att det som tog knäcken på henne var att jag hyrde ut henne till fyra killar som ville ha lite kul. Idioterna försökte att komma i henne alla samtidigt. Så hon sprack på mitten. Men det är ju inte hela världen, jag får väl leta i annonserna efter en ny...

 

22 av 27

Kategori: Jag o min vardag

Ännu ett uppträdande av id0l är över, har följt det sen de började. Mina klara favriter är Tove, Calle och Reza. Tror att Rabih och Eddie får duellera. Ialla fall inte Mariette och de andra. Erik var riktigt bra ikväll med Queens låt "The Show Must Go On"!!!

Ska bli spännande och se vad svenska folket röstat om ca en timme


Har ju ätit varma mackor till dettaMina varma mackorJockes varma mackor, han hade oxå 4 st
Liten mini present

Kategori: Jag o min vardag

Fick en minipresent av min söta pojkvän Jocke ikväll i form av 2 st mini USB-minne på 2 GB per minne.

Supergulliga med utbytbara höljen i 3 olika färger. Grön, rosa och turkos.Fredag och 48 dagar kvar

Kategori: Jag o min vardag

Fredag igen, känns som det var igår jag sa det senast. Och bara 48 dagar kvar till julafton. Börjar längta efter all god mat som man dukar fram. Alla sorters sill, julskinkan, mammas supergoda köttbullar, prinskorvar, ägg och romsås m m.

Julmusten har jag ju redan gjort en start på och har många 1,5 liters flaskor i mitt skafferi. Går inte en dag utan att jag dricker något glas, så gott ju. Finns de som tycker jag är helt galen. VA, är jag? Nähähä tror jag inte..haha!!! Eller?

Fick sluta halv 4 idag på jobbet, skönt…men kom inte hem tidigare pga fick en del ärenden att göra. Också kom Jocke in med bussen från jobbet, han åker ju bil i vanliga fall, så jag väntade in honom på Ica. Snäll som jag är…*L*.

Nu ikväll är det ”Idol” som gäller att titta på med Jocke och till detta ska vi äta varma mackor.

Har även lånat filmer av en arbetskompis som jag tänkte hinna med i helgen.
”Haunting In Connecticut”, ”Hack”, ”Hit And Run” och 80-tals rysaren av Wes Craven  ”Deadly Blessing” med Sharon Stone.

Så nu ska jag hoppa in I duschen och göra mig klar för några timmar tv.


Dagen innan fredag

Kategori: Jag o min vardag

Torsdag idag, en dag kvar på veckan sen äntligen helg så jag får gjort en massa som blivit liggande.
Dagarna, veckorna går riktigt fort nu. Hinner ju inte med något känner jag. I morse när jag kom upp så var alla gräsmattor vita av snö, inte mycke men det var ju dock snö som jag vill ha, men nu är det borta igen, snyft!!!
Har i alla fall varit och jobbat idag som vanligt. Vi är ett härligt sammansvetsat gäng som jobbar ihopa nu och det är himla kul.
Kan inget annat än att berömma dom varje dag(för er som inte vet så är jag ju arbetsledare).
Just nu gör vi en beställning på 44000 st pumpar i färgerna lila, rosa och svart, skitsnygga. Ska försöka fixa hem en så jag kan lägga ur den på bild här i min blogg. Eller får jag försöka fota den på jobbet.

Köksan Marielle gjorde mjölkchoklad pannacotta idag som såldes för 10kr biten till fikarasten. Himla gott, men lite väl sött för min smak, men åt såklart upp den ändå, allt gott kastar man inte..hehe!!!

Har fixat i köket med lunchlådan och plockat undan, och nu ska jag se glamour....
Äntligen kom den

Kategori: Jag o min vardag

Varit uppe sen kl.7 och sen jobbat 8-16. Har varit en bra dag, inget och skriva om den inte.
När jag kom hem vid 17-tiden så börja det snöa, ÄNTLIGEN..(eller hur Rosis och Åsa). Men tyvärr vara det inte så länge...snyft. Jag som hoppades på ett vitt täcke på marken.
Har blåst riktigt mycke idag, mindre kul. Men tur man jobbar inne då.

Inte gjort så mycke sen jag kom hem mer än diskat och plockat undan och fått i mig lite kvällsmat. Fick bli snabbt där med pommes och panerad snitzel. Äter aldrig midda två gånger om dagen, men idag blev det så pga att jag inte var så hungrig till lunch och åt bara lite då.

Pojkvännen är här och kockar till sig nu, sen ska vi kolla på tv4:s "Oskyldigt dömd",. Bra serie om man gillar Persbrandt och det gör ju jag.

Kollar även en ny serie via min laptop i sängen innan jag ska sova som heter "Dollhouse", är på avsnitt 6 av säsong 1 och den blir bara mer och mer spännande. Har börjat räkna ut mycke saker där nu. Haft rätt i mycke redan, men så är det alltid med mig när det gäller filmer och serier, jag räknar fort ut händelser osv.

Blir nog bara detta inlägget idag så jag säger väl natti och sov gott här och hörs imorgon
Ännu en dag i mitt liv

Kategori: Jag o min vardag

November är här, känner att man inte riktigt vet var året tagit vägen, det har gått så fort ju. Inte långt kvar nu tills man ska skåla in 2010.

Nåja...varit och jobbat idag som vanligt 8-16 och dagen där har varit helt ok, alla är snälla och trevliga mot varandra så stämingen är på topp. Sen blev det då Netto och en runda på Ica, fått ett paket ju. Pojkvännen kom och mötte upp där, var ju en vinterjacka i paketet till honom. Och den passade bra och var riktigt snygg med.

Sen har vi gjort kvällsmat och ätit, blev en lätt sådan idag. Har ju båda ätit midda på jobbet.
Min kvällsmat. bullar med köttbullar, ost och kassler med philadelphia örter och vitlök
Jockes kvällsmat. Mini baguetter som man själv gör i ugnen med kassler och dallassallad, ost och marmelad, skinka och mjukost


Och nu är det kväll och inga planer finns, men känns som det blir att Jocke håller på med sin dator och jag med min. Datanördar bägge två..haha

Jag kom på en kul grej

Kategori: Jag o min vardag

Var på Netto igår och kom på en kul fräck grej. Hittade choklad adventskalender där och tänkte att man kunde göra en insamling på jobbet från alla och ge till vår chef och arbetsmarknadskonslulent.
Alla på jobbet svarade ja idag, så det blev 5kr per skalle.
Sagt och gjort....Så idag var jag och köpte två sådana som vi ska ge dom på torsdag när alla är där samtidigt. Kan nog bli kul och se deras miner.
Spindelmannen till chefen

Prinsessan till arbetsmarknadskonsulenten, fast det ser ut som askungen med tanke på att det står disney på förpackningen.

Gott & Blandat

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp kl.7. Varit och jobbat 8-16. Sen blev det Netto och ica med Jocke (pojkvännen).
Hämtade bl a paketet från Haléns och där i var min nya vinterjacka, blev riktigt nöjd med den. Synd lite att den inte hade någon hätta, men men..får hitta nån cool mössa någonstans. Oxå 10 par boxertrosor/hipster.
Köpte lite av varje, tog lite foton på detta, dock inte på allt. Men på det som jag gillade bäst typ...
Hitta lite fint som har med julen och göra. En burk med pyttesmå polkagrisar som har ett snöre, så dom ska få hänga i min minigran till jul. Oxå fräcka julklappsetiketter och julklappssnören.Sudoku tidningen som jag köper varje månad, ett måste och ett beroende.
Lite gott oxå. Sun Rice 3st för 12kr på Ica. Jättesalt på Netto för 5,50kr/påse, aldrig smakat så det ska bli spännande sen när jag öppnar en sådan.


Nu är det Tinas Cookalong och CSI på tv som gäller...


Mamma & Jag

Kategori: Jag o min vardag

Haft mamma på middag. Jag lagade till kålpudding, potatis och ugnsbakade morötter.
Mamma fick göra såsen för den gör hon så god ju.
Och nu är vi mätta och belåtna, precis som det ska vara efter en smarrig midda.
DETTA VILL JAG HA NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kategori: Jag o min vardag

Aldrig någon ordning!!!

Kategori: Jag o min vardag

Började ju tvätta strax innan 12 och kom ner nu för att byta i maskinerna. Och gissa vad som hänt..JO den ena maskinen hade stannat mitt i sköljningen. Så det var ju bara o dra över allt de dyngvåta till den andra maskinen och tvätta om.
Aldrig/sällan något är som det ska i vår tvättstuga. Är det inte maskinerna som felar så är det att där är ostädat, någon som inte tömt ur torkrummet så man får hämta vaktmästaren så han klipper av låste, eller att någon inte fattar att deras tid är slut och då får man bryta programmet och dra ut all tvätt, oxå är aldrig filter i torktumlaren rensat. Förstår inte att det kan vara så svårt och veta vad klockan är eller att städa efter sig.
Tur idag att man bokat dubbeltid via mig o Jocke annars hade vi inte hunnit bli klara.
Söndag och helgen gick för fort

Kategori: Jag o min vardag

Söndag igen och som vanligt har helgen gått för fort, men idag kommer min älskling hem.
Somnade vid 3-tiden inatt efter att jag sett på några avsnitt av serien "Dollhouse" och gick upp nu för en kvart sen. Idag är det tvätta och städa som gäller. oxå ska jag bjuda mamma på middag, kålpudding står på menyn. Så idag blir det kokt potatis igen, fast potatismos hade oxå varit gott.