VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Inget speciellt, eller???

Kategori: Jag o min vardag

Har inte så mycke och berätta om dagen eftersom jag jobbat kl.14-23.
Jo kanske att chefen kom innan ikväll och pratade en stund, han skämtade och hade sig. Men även lite allvar angående mitt arbete och tider.
Jag ska så småningom börja med 2-skift, skönt och få jobba kl. 6-14 varannan vecka så man får lite mer nytta av dagarna.
Ska även bli en person till på mitt skift vilket innebär att jag inte kommer att jobba ensam mer. Hoppas det blir nån bra och trevlig, även om jag har lätt för att ta alla personligheter.
Men att kunna skämta och ha kul är ju A och O samtidigt som man gör nåt viktigt.

Ligger nu i sängen med min laptop och ska farma lite på facebooks farmville, sen läsa mina favvo bloggar. Därefter släcker jag lampan och hoppas på en hel natts sömn.


Sol och Marabou Polka

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp vid halv 10 och cykla till Netto med Mamma och Jocke, mycke billigt pga att de har 8 års jubileum.

Hittade 200g chokladkakor med polkagrisar, 2 st för 25 kr. Klart jag var tvungen och köpa såna.
har inte smakat än, ska äta snart innan det är dags att jobba, så jag får provsmaka dom sen.



Ser väl gott ut!!


Oxå hitta jag fräcka Playboy trosor, men när jag kom hem och packade upp dom var dom ju för små, och ändå var det storlek S som jag har.
Ringde min granne, hon kom ner och köpte dom rakt av, kanon ju



Tuffa va? Hipsters är modellen, fast jag gillar boxer bäst. Förstår inte hur många tjejer kan springa runt i string och ha de mellan skinkorna hela dagarna. har provat det rätt mycke, men nej tack, icke skönt alls.


Nu blir de lite fika och sen iväg och jobba kl: 14-23.

ha en bra dag så hörs vi ikväll




Nu är de snart ny vecka igen

Kategori: Jag o min vardag

Veckorna går riktigt fort nu. Visst, det gör inte så mycke eftersom vi går mot sommaren, till och med jag som är vinterfantast tycker det ska bli mysigt med sommar..wow va..haha.
Nä men visst gillar jag vår och sommar, det är ju så fint med allt som blommar överallt och att man kan ut i skogen mer än på vintern.
Saknar att inte ha hästarna att ge sig ut på, men vem vet, kanske köper en ny häst nån gång.

Idag har jag i alla fall fått tvättat och städat, skönt
Jocke och jag fixade midda innan ikväll som blev helstekt kotlett, potatis, sås, stekta aubergine skivor och gurka och tomat. Riktigt gott med detta, har ju levt på kycklingfilé med nudlar och grönsaker hela veckan.

Vi skulle egentligen sett filmen "Flickan som lekte med elden", men vi fastna i Wallander filmen på tv4 så vi får se den en annan dag. var ju tänkt för mig att läsa boken innan men det kan jag nog glömma, dåligt med tid att läsa just nu.

Skulle även ätit äpplepaj till filmen men vi var så mätta efter middan så vi orkade inte, men den är i alla fall gjord och kan ju ätas imorgon.







Zucchinilasagne

Kategori: Recept

Den här lasagnen har jag själv hittat på, var så trött på pastaplattor för ett par år sen och började fundera på vad man kunde ha istället och tänkte då att zucchinin har en fast konsistens och måste funka. Sagt och gjort så provade jag och ångrar mig inte. Nu är det alltid det som gäller när de ska göras lasagne.


Gör så här:

Receptet räcker till 1-2 personer

Gör din egen köttfärssås så som du vill ha den.
Min består av fläskfärs ca 350 g, en liten burk svamp, en gul lök, en matsked tomatpuré på tub, lite vatten, 1/2 paket creme fraische.



Skiva en hel zucchini i tunna skivor.
Lägg det i botten på en ugnsfast form, häll på köttfärssås, ett lager till av zucchinin och såsen igen och avsluta med zucchini överst och slutligen riven ost

      

200 grader i mitten av ugnen ca 60 min täckt med aluminiumfolie från början till slut

     

Bilden till höger är min matlåda, så ser ni hur saftig och god den ser ut.


Hoppas de kommer att smaka för er som provar detta

Tvätta & städa

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp vid 11-tiden, somna ju sent igår.
Så nu håller jag på att städa och tvätta för fullt, lär väl inte bli klar innan det blivit kväll, så jag återkommer med uppdatering om gårdagen senare ikväll.

Härligt väder idag med sol och 20 grader på min balkong, underbart...
Man skulle egentligen varit ute men måste fixa här hemma så man har fått undan allt innan eftermiddags arbetsveckan börjar igen, vill inte stå med massa städande och sånt när jag har så lite ledig tid. Och att gå upp 8 på morgonen för sånt är inte min grej, för den delen så går de inte och somna kort efter man slutat jobba kl.23, utan det tar mig några timmar att varva ner ju. Man ska ju duscha och äta lite och sånt där...


Trevlig eftermidda/kväll till er alla, hörs senare

Solig lördag

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp vid 11-tiden(somna 4 i morse), äntligen fått sova lite mer.

Varit ute med mamma och Jocke, vi var bl a på Ica. Får ju blir inköp på helgen nu, så slipper jag tänka på sånt i veckorna när jag jobbar som jag gör.
Härligt väder med sol, men tyvärr inte så varmt. Mycke som blommat och annat som även är på gång att slå ut. Våren är mysig på de viset med att det är så mycke som händer i skog och natur.

När vi kom hem så tog vi en fika hos mig, mamma bjöd på munkar. Gott!!!

Ska väl städa av här nu, plocka undan, dammsuga och torka golv. Så kan man ta det lugnt sen.
Jocke och jag har planerat tacos till ikväll.




Äntligen fredag

Kategori: Jag o min vardag

Ska bli skönt med helg efter en tuff arbetsvecka.
Ska iväg och jobba mellan kl.14-18. Hoppas den tiden går fort.
Ska bli skönt oxå att få laga mat ikväll, har ju fått göra lite enklare och snabbare midda under veckan på förmiddan som jag tagit med mig. är inte så glad för att äta microvarm mat, men men...
Tror vi ska äta tacos om Jockes tand blivit snällare. Annars gör jag nog nåt kött, inte ätit de på över en vecka. Har levt på kycklingfilé på olika vis denna veckan.

Blåser som bara den idag och ingen sol, ser ut att bli regn oxå. Så man får ta på sig vinterjackan ner till jobbet. Tur man inte hängt undan den. Har visserligen bara 3 min cykelväg dit, och det tar ca 10 min att gå. Men väljer att cykla, men sen när våren och sommaren kommit tänker jag promenera.

Hörs ikväll

36 tim och 4 kvar

Kategori: Jag o min vardag

Då var 36 timmar avklarade denna arbetsvecka, bara 4 kvar imorgon kl.14-18, skönt med en kort fredag och sen få lite helg och ledigt.

Det jobbet jag gör nu är kanon, de som oxå jobbar där går ju på dagtid så dom 3 går kl.16 o sen är jag helt ensam fram till kl.23. Helt perfekt, gillar att sköta mig själv.
Sittande jobb visserligen, jag gillar ju som jag sagt innan att stå och jobba eller ja gå mellan maskinerna och packa produkter, sköta maskinerna osv. Men men, detta är ju mycke mer vilande för min ischias så det är ju bra på det viset, men ack så monotont och inte bra för min axel, tennisarm o senskideinflammation som tyvärr sitter i en och samma arm. Men håller på att träna upp vänstern nu så bägge armarna kan göra samma sak lika mycke och det går hur bra som helst.
Har tagit lite bilder idag på min arbetsplats så jag lär väl lägga upp dessa i helgen.

Sitter ju och sätter i skruvar i olika sorters och storlekar på paneler med en skruvmaskin som går på tryckluft. Tur det inte är förhand för det hade aldrig gått, men några moment är förhand tyvärr, har jag gjort en gång men dock inte så många detaljer men gissar att det lär komma då och då längre fram.
Oxå tvättar jag ibland produkter i sprit efter att jag blåst bort damm med tryckluft. Så det är ett väldigt varierande arbete än så länge.

Mötte chefen idag och fråga om jag alltid skulle jobba eftermidda, han svara med att han skulle komma in till mig senare, men där kom ingen. Hoppas få veta imorgon. hade varit skönt med 2-skift så man jobbar kl.6-14 varannan vecka, man får lite mer gjort då.

Lite fritid, Mycke jobb

Kategori: Jag o min vardag

Har rättat mitt förra inlägg, råkade skriva ständig förmiddag och det ska såklart vara ständig eftermiddag...nöjd nu Rosis..haha

Tack för alla grattis och lycka till önskningar jag fått ang jobbet:)

Idag har jag inte gjort mycke mer än jobbat kl.14-23. Hinner inte så mycke med dom arbetstiderna, det blir typ äta, sova, fixa midda till jobbet, umgås med Jocke så mycke som möjligt, fixa dagliga göror här hemma typ.

Min blogg lär oxå bli lidande på vardagar, inga middagsbilder och sånt där pga att jag gör matlådor och tar med varje dag och fixar inte så avancerat då ju. Så helgerna ska jag väl hinna med mer av lite av varje. Synd för jag gillar och blogga några inlägg per dag. Kanske hinner med morgon o kvällsbloggande så småningom.





Lång väntan = positivt resultat

Kategori: Jag o min vardag

Varit och jobbat kl. 14-22, slutade en timme tidigare för att jag blev klar med det som ställts fram till mig. Så imorgon ska jag be om mer så jag kan jobba till kl.23.

Idag kom chefen och sa att jag ska bli fast anställd....så glad jag blev. Ni anar inte alltså.
Som jag har gått och längtat efter detta. Har ju "tjatat" på honom om anställning sen dag 1, jag började ju jobba där i november 2009.
Så väntan har äntligen gett ett positivt resultat. Vet inte mina tider än, men verkar som det blir ständig eftermiddag eftersom de som jobbar dagtid är tillräckligt många. men de gör mig inget just nu i alla fall. mer i månadslön med eftermidda med OB-tillägg.
Så de blir då mån-tors kl.14-23 och fredag kl.14-18. Skönt med tidig fredag, men det är ju för att jag jobbar 9tim/dag de andra dagarna.

Kan inte beskriva med ord hur lycklig jag är idag....säger bara JIIIIIIPPIIIIIE och grattis till mig...hehe!!!!!!!!!!!

Negativt är ju att Jocke och jag inte kommer att ses mån-tors eftersom han kommer att jobba kl.8-16 när hans sjukskrivning går ut.
Blir väl en halvtimme eller nåt när jag kommit hem, för sen ska ju han sova för att orka upp nästa dag...





Härlig start på ny vecka

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp vid 11-tiden, somna ju sent inatt. Jocke kom ner strax efter, satt och planerade lite för veckan och då ringer telefonen och det är från jobbet om jag kan komma idag.
Självklart så sa jag ja, men att jag inte hinner till 14.00, men det var ok.
Så jag fixade till en midda att ha med mig och cyklade snabbt upp till Netto och fick hem de viktigaste som jag behöver under veckan.
Sen bar det av och jobba, mellan kl. 15.30-23.00 blev det. Jobbade själv med att skriva i skrivar i paneler, 12 st i varje. Sittande och enkelt arbete, fast gillar bättre och stå och jobba. Men det går detta med. Går ju tyvärr inte och stå och göra detta.

Jocke var hos mig när jag kom hem, snällt så slipper Smulan vara ensam hela tiden, för er som inte vet så är Smulan min katt.
Vi åt minibaguetter med bl a en röra han gjort med ägg, rödlök, tonfisk och majonäs och kryddor, supergod var den, ska försöka hinna göra en egen imorgon.
Vi gör ju många såna här olika röror att ha på mackor.
Får väl ta och lägga ut dom här under recept om det är nån som vill prova, enkelt och billigt.

Jocke gick nyss hem och jag sitter nu i sängen med min laptop, ska farma lite på facebooks farmville, sen blir det väl läsa lite innan det är dags och sova.

Hoppas alla haft en bra måndag, min blev ju bra för att jag fick jobba, kallar jag en bra start på en ny vecka

Äntligen hemma igen

Kategori: Jag o min vardag

Ikväll kom Jocke hem. Har varit tomt utan honom även om han bara varit borta 2 dygn. men man är ju van att träffas varje dag.

Idag har jag tvättat kl.12-17.
Jocke och jag åt sen midda och åt sen upp äpplepajen jag gjorde igår, sen var vi riktigt soffmätta..haha.

Imorgon är det måndag och ny vecka, inga planer än så länge. Men hoppas på att chefen ringer så jag får jobba nåt under veckan. Veckan som gick var jag ju ledig, jobbigt att gå hemma för länge.
Annars får jag väl ringa och trycka på.
Hoppas det blir en vecka med fint väder. Men väder som väder, går inte och göra nåt åt och jag klagar aldrig. Fast längtar ändå till nästa vinter..haha!

Imorgon firar Jocke och jag 19 månader, oj vad tiden går. Men blir väl så när man trivs tillsammans.

Nu ska jag pyssla med lite av varje här hemma, så jag säger godnatt nu, så hörs vi imorgon...

Faran i köket

Kategori: Jag o min vardag

Sitter här och försöker samla mig..

Kom ut i köket för ca en timme sen och stod vid vasken och skulle ge min katt mat. Då ser jag något i ögonvrån som rör sig och tittar ner i slaskvasken och där springer en STOR spindel, ja jag lovar att den var STOR även om alla spindlar är det för mig med värsta spindelfobin.
Men i alla fall, jag springer ut från köket det fortaste jag kan. Paniken är över mig..
Börjar funderar på vem jag ska ringa..men de går ju inte..för spindeln kanske tar sig ut från vasken, så jag smyger sakta sakta in igen och sätter kranen på full speed varmt vatten och ser att den börjar röra sig i vatten virveln och jag ut igen ur köket.
Mamma är inte hemma och inte Jocke heller. Ringer en granne, men han är för långt borta visar det sig. Ringer Emma i min trappa. Hon är oxå rädd säger hon, men om den är död så kan hon ta den med papper. Så hon kommer ner och tar den med en bit papper.

Tack och lov att hon kunde rädda mig för annars hade det inte blivit något mer kök för mig idag innan Jocke kommit hem.

Ni anar inte hur rädd jag är alltså. Jag är förvånad över att jag vågade mig ut i köket igen för att sätta på kranen. men det var väl min överlevnadsinstinkt som gick in där. Kan lova att jag för inga pengar i världen hade rört en spindel, levande eller död, så rädd är jag. Jag hade vunnit många löpartävlingar om en spindel hade visat sig. Snabbare än blixten har nån kallat mig när jag ser en spindel..

Usch vilken dag att vakna till, det tar några timmar innan det lägger sig och jag slutar rysa. känns som den är överallt ju fast jag såg när den åkte ner i toaletten.

Värsta spindelfobin kan man verkligen kalla det jag har
Jag är helt enkelt LIVRÄDD!!!!!!!!!!!!!!!!!!


"Legion"

Kategori: Filmtips

Då har jag sett ännu en film idag, "Legion" heter den.
Jag är inte troende på Gud, Jesus och det där som gäller bibeln osv. Men gillar ändå filmer som har med djävulen och s k Gud att göra. I detta fallet handlar det om apokalypsen om vad som händer när Gud blir besviken på människan.
Filmen hade en bra och spännande handling med en hel del coola effekter. Klart sevärdig
Dennis Quaid är med i denna film. Och en del snyggingar


Om Legion:

När Gud förlorar tilltron till mänskligheten skickar han sin arme av änglar för att inleda apokalypsen. Mänsklighetens hopp till fortsatt överlevnad hänger på en grupp människor på en ödsligt belägen restaurang.



 

"Edge Of Darkness"

Kategori: Filmtips

En riktigt bra och sevärd thriller med Mel Gibson. Om du inte sett den så gör det för du kommer inte att ångra dig...


Handling:

När mordutredaren Thomas Craven utreder hans egen aktivist-dotters död upptäcker han inte bara hennes hemliga dubbelliv utan även en mörkläggningsaffär på regeringsnivå. Han snubblar in i en FBI-historia som omfattar hemlighetsmakeri och undanröjande av bevis och händelser.


Data, film & paj

Kategori: Jag o min vardag

Blivit mycke tid vid datorn idag, men skönt och koppla av vid den när det är helg och man inte har lika många måsten.

Såg på en film för en stund sen "Edge Of Darkness" och gjorde en äpplepaj med vaniljsås till den. Gott till en riktigt bra film


Mår inte så bra

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp vid halv 1, men så somna jag inte förrän 5 i morse.
Mår inte så bra, fick min mens inatt och har världens mensvärk, tagit panodil men dom lär inte funka fullt ut, men man får ju ta dom ändå och hoppas på det bästa.

Idag har jag inga planer. Tänkte cykla till netto en runda, men de blåser rätt bra så jag får se senare.
Ska i alla fall dammsuga och torka golven nån gång under dagen.
Annars blir de bara lugnt med datorn och mina små projekt med den. Har filmplaner oxå, kul med maraton. Blev ju bara 2 inatt.

Blev bjuden ppå fest men de tacka jag nej till. En del av folken är inget att umgås med. Jag umgås inte med folk som snackar skit om varandra och ljuger. Jag väljer mina vänner noga.



"The Final"

Kategori: Filmtips

En barnförbjuden film som egentligen hade varit nåt för äldre barn som mobbar. Att det faktiskt finns barn som gör drastisk saker för att få ett slut på mobbing. Att mobbing kan driva ett barn till att göra hemska saker.
En bra och gripande film tyckte jag, psykisk och rå vid sina ställen.


Handling:
En grupp utstötta elever tar hämnd på de som terroriserat dem.


Skådespelare:
Marc Donato, Jascha Washington, Travis Tedford, Matthew Posey, Farah White, Whitney Hoy, Justin Arnold, Julin, Lindsay Seidel




"The Horsemen"

Kategori: Filmtips

Precis sett filmen "The Horsemen" och den är helt klart en film som hamnar på "topp 10" av thrillers bland mina favoriter. En riktigt bra, spännande, detaljerad film som håller en i ett fast grepp från första minuten till sista. Se den, ni kommer inte att bli besvikna
Peter Stormare har dock ingen stor roll tyvärr

Hamdling:
Aidan Breslin är en polis som just förlorat sin fru och kämpar med relationen till sina två unga söner. Då han undersöker en serie ovanligt brutala mord med koppling till Apokalypsens fyra ryttare, finner han en skrämmande länk mellan sig själv och den misstänkte.

Skådespelare:
Dennis Quaid, Zhang Ziyi, Lou Taylor Pucci, Clifton Collins Jr, Patrick Fugit, Eric Balfour, Peter Stormare, Chelcie Ross, Liam James




Ej tillgänglig

Kategori: Jag o min vardag

Jag har låst dörren (fast det är den alltid för annars hoppar katten på dörrhandtaget och går ut), stängt ljudet på mobilen, så ikväll är det bara jag, datorn, tv och dvd som gäller. Alltså en riktigt lugn och ro kväll för mig själv, det gillar jag när jag är ensam, händer inte så ofta ju.

Har ätit kycklingdelar och en sallad och är helt mätt nu, men gott var det.
Har tv på "Så ska det låta", gillar alla tv-program som handlar om musik, kul oxå att själv få gissa sig till de olika tävlingsmomenten.
Inte ett dugg sevärdigt på tv ikväll/inatt så jag ska försöka klara och välja ut lite filmer att titta på.
Kanon med USB-port i dvd spelaren, bara att föra över en film från datorn till ett USB-minne och stoppa i dvd och trycka på play. Kan inte bli lättare och bättre...



Fredag och gräsänkling

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp vid 10-tiden.
Sen kom Jocke och vi var ärenden i byn, hämtade bl a ett klädpaket, snygga byxor och skjorta till honom. Ett par såna där cargobyxor strax under knäna till mig men dom var ju alldeles för stora tyvärr.
Den där plastpåseförpackningen som kläderna kom i var nåt som tilltalade min lilla katt Smulan, hon hoppade ner i den direkt



Och nu kom Jockes mamma och hämtade honom, han ska tillbringa helgen med henne. Så nu blir jag ensam....*snyft*..stackars mig..haha..nejdå jag har och göra och ibland är de ju bra med s k "egentid".

Min snälla granne var här för en stund sen, hon hade varit i Helsingborg och innan hon åkte så bestämde vi att hon skulle köpa ett minne på 1GB till mig och det klarade hon bra med hjälp av ett artikelnummer till Kjell & Co som jag gav henne, snällt av henne...



Och nu sitter det i min dator och funkar jättebra. Gjorde alltihopa själv (de kan Rosis hälsa sin sambo tycker jag..hehe), Jocke min pojkvän är en höjdare på datorer så jag kan lära mig det där med montering av honom vilket är kul. Men det mesta annars fixar jag själv, bara och prova sig fram ju och jag är ju alltid hungrig på att lära mig nya saker, särskilt allt tekniskt.





3 dagar senare

Kategori: Jag o min vardag

Var och kollade in stället med vitsippor som vi såg i måndags och nu 3 dagar senare har de blommat ut en hel del



Godnatt rutin

Kategori: Jag o min vardag

Jocke var här nyss med sin hund, han stannar alltid till vid min dörr och vill säga hej eller godnatt och nu blev de ju natti natti.
Han la sig så fint en bit in över tröskeln




Kvällen i sig har bestått av att Jocke och jag umgåtts med tv och midda, mycke och prata om.
Var en runda hos min granne Emma oxå, hon hade stopp i sin köksvask så jag hjälpte henne så det lossnade.



Kyckling, nudelwok med minimajs, svamp, selleri, böngroddar, vattenkastanjer och bambuskott & tomat och gurka och marinerade vitlöksklyftor.


Nu har jag fått ett ryck och röjer på mitt skrivbord, ska ändra om där lite, så här ser det ut nu. En del saker där som inte ska vara där. Men ni vet säkert hur det är, ibland bara ställer man nåt här och där för att man inte vet var man ska ha det eller inte har tid just då, oxå blir de stående/liggande nån dag. Så nu ska de bli lite ändring på det tänkte jag




Hörs kanske senare igen, annars imorgon


Majblomma & Löning

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp vid 10-tiden (somnar ju sena nätter). Fixa lite här hemma.
Jocke och jag följde mamma till tåget vid halv 1 för hon skulle åka ner till sin mamma.
Sen blev det lite ärenden här och var..löning idag ju. Träffa på massa folk här och var och prata med. Bl a en mamma med sin dotter som sålde majblommor. Köpte en liten som jag gör varje år, samlar på de, har från varje år ca 30 år tillbaka.



Kom hem vid 16-tiden. Så nu har jag betalat mina räkningar och fixat med en del papper, alltså varit duktig..haha..nejdå, det är ju en självklarhet att man betalar sina räkninar direkt när man får lön, tycker i alla fall jag.


Kom idag på att det ju är helg imorgon, vilket innebär att Jocke ska tillbringa helgen hos sin mamma. Och min mamma har åkt till sin mamma..hmm...och jag får vara ensam...stackars mig...haha, nejdå, jag har som jag ska fixa med. Får passa på när man får lite egentid ju.

Sen natt igen

Kategori: Jag o min vardag

Nu är klockan sen natt igen och jag är hur pigg som helst, tur man inte ska upp tidigt imorgon.

Ikväll kände varken Jocke eller jag för någon midda, så jag gjorde amerikanska pannkakor, till det hade vi såklart grädde och jordgubbssylt.
Detta åt vi inne i min säng till "Halv åtta hos mig"...fy på oss och äta i sängen..haha



Har fått städat klart idag, skönt och fått det gjort. Har så mycke ytor och saker överallt som t ex. prydnadssaker, böcker, kramdjurshylla, skrivbord, databord m m, mycke och flytta på och lyfta när man dammar. Tar typ en timme per rum, så allt som allt tar det hela runt 5-6 timmar. Tur man inte behöver göra sånt varje dag.




Här står jag och putsar fönster på balkongen och Smulan sitter på bordet och tittar ut




Medan jag var inne en runda så tog Smulan en promenad på räcket. Busig katt:)
Tur Jocke stod nedanför och hade koll på henne. Men i vanliga fall gör hon inte så, det var nog för att balkongbordet stod intill räcket pga att jag skulle komma fram och putsa fönstret ju


Nu ska jag bädda ner mig och kolla tv, hörs imorgon

Härligt väder

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade vid 10-tiden...

Mamma kom med bullar, så hon, Jocke och jag vi tog en fika hos mig ett par timmar.

Sen drog jag igång med och putsa fönster i vardagsrummet, oxå var jag ju tvungen och städa av balkongen oxå i detta fina väder ifall det blir så man kan sitta där ute inom kort. Blev nog runt 10 spannar vatten som jag hällde ut över golvet där, men inte finaste golvet ju så de blir väl aldrig riktigt rent. Så är de med en kass hyresvärd, han lägger inte pengar på något alls här i stort sett.
Fönster ser hemska ut, snart trillar väl glasrutorna ut en efter en hos oss alla här, har klagat på detta men de fattar i han ändå.

Tog en liten paus nu vid datorn, snart dags och forsätta städa en del inomhus


Här nedan kommer lite foton från vår park, ankor och snödroppar








TISDAGKVÄLL

Kategori: Jag o min vardag

Har varit en lung dag men med en hel del pappersarbete, har ju inte mått så bra, men börjar känna mig bättre nu, skönt att jag inte åkte på nåt långvarigt.
Nu under kvällen så har Jocke varit hos mig, vi har lagat midda, kollat tv och haft det allmänt trevligt.




Ytterfilé, råstekt potatis med svamp och lök, chilimarinerade vitlöksklyftor, tomat och gurka




Rättelse

Kategori: Jag o min vardag





Angående mina bilder där jag skrev att det var blåsippor är fel.
Det är vårstjärna eller eventuellt rysk blåstjärna

Blå- och vitsippor!!!

Kategori: Jag o min vardag

Här kommer lite vårtecken som Jocke och jag såg när vi var ute igår, han tog kort på det med mobilen.







CV

Kategori: Jag o min vardag

Somnade vid 4 inatt, vaknade kvart över 7 av ont och spring i benen, visste faen inte var jag skulle ta vägen, de ville inte släppa, har ju sånt dagligen mer eller mindre men i morse var det olidligt.
Somnade i alla fall om vid 9-tiden till halv 2, skönt var de.

Är fortfarande sjuk så jag är sängliggande med min laptop, fått massa gjort med mitt CV via ams hemsida. Har skjutit på det länge pga att det tar sån tid att fixa till det där. Men nu är det gjort och man är förberedd om man skulle bli arbetslös.
Nja, förresten inte helt klar, ska ta de pö om pö ikväll.

Blev lite arg eller nåt!!

Kategori: Jag o min vardag

Chefen ringde nyss och fråga om jag kunde jobba inatt. Men fick tyvärr tacka nej pga sjukdom.
Och det förstod han eftersom han absolut inte vill ha någon som jobbar sjuk och kan smitta andra.
Sa oxå att jag som så gärna vill jobba och han svara med att det är ju det han vet.
Så det kändes ju bra att han sa så för då vet jag ju att han vet hur gärna jag vill.

Så man kan väl säga att jag blev väldigt arg och besviken på att jag är sjuk...




Blått och Vitt

Kategori: Jag o min vardag

Varit ute i de fina vädret nyss trots att jag mår dåligt. Men kände att jag ville/behövde ha frisk luft.
Blev Netto och köpte lite av veckans erbjudande som t ex, mini baguetter, tonfisk, röd pölse, prinskorvar, ris m m.

Jocke fick punktering mitt i byn så vi fick gå hem och tog promenaden genom parken och stannade till där vid bäcken och tog mer kort på vitsipporna och nu var där blåsippor oxå.
Och en himla massa snödroppar.
Han har tyvärr korten i sin mobil så jag får lägga ut dom här senare, eftersom han inte är hos mig i skrivande stund.


En kompis. Marielle; hörde av sig innan och skulle sälja säsong 1 av Prison Break och fråga om jag ville köpa den för en 50-lapp, såklart att jag sa ja. Dumt och missa ett så bra erbjudande, bra serie och ett antal läckerbitar med..hehe



Ingen nytta av vädret

Kategori: Jag o min vardag

Somnade vid 5 i morse så jag vaknade vid 10 idag och då var där missat samtal från jobbet. Ringde dit, har ju fått en ny arbetsuppgift där från förra veckan och med det en arbetsledare, så det var han som hade ringt. Det han ville var att det inte blev något jobb idag pga massa röra där.
Himla snällt att ringa för att meddela detta. Och inte bara som chefen gör, han kan säga kanske jobb på måndag på fredan innan man gått hem men inte ringa o säga sen att de inte blir.
Så detta uppskatta jag väldigt mycke, fast att de inte ledde till mer arbete. Men hoppas på imorogn.

Passade bra oxå att vara ledig idag för när jag vaknade i morse mådde jag inte alls bra och gör det fortfarande inte. Matt i kroppen och ont och orkeslös och trött...bara jag inte ska bli förkyld igen, bara några veckor sen sist ju.
Har inte tid och vara sjuk nu. Och trist och vara sängliggande när det är 20 grader varmt i solen..men, men....
Funderar på att cykla upp till Netto en runda och få lite frisk luft, men vet ärligt talat inte om jag orkar ge mig ut.


Just de ja...förra veckan hitta jag vitsippor vid bäcken i vår park, måste ju försöka ta lite kort där. Alla vårtecken är så mysiga ju



Ingenting, ingenting, ingenting

Kategori: Jag o min vardag

Så ser min dag ut idag. Jag bara slappar och tar de lugnt med mycke dator.

Har tvättat 2 maskiner. Eller i alla fall hämtat upp de färdigt från tvättstugan och hängt upp.
Varje söndag bokar mamma, jag och Jocke en heldag där nere från kl. 08-21 vilket innebär 3 tider, jag hänger på låset på natten så man kan börja när man vill nästa dag. Och då är de alltid mamma som börjar och jag sätter även ner tvätt- och sköljmedel på natten eftersom vi tvättar ihopa så delar vi dessa kostnader, gjort så nu länge i och med att jag jobbat natt, inget extra arbete för henne ju, hon bara lägger i maskinerna och trycker igång och sen hämtar jag upp de.

Gör man inte så, så är där idioter som stryker ens tid, eller bara helt enkelt tar ens tid så att man får ringa vaktmästaren så han kommer och klipper bort låset.
Helt otroligt att det finns massa såna hänsynslösa idioter där jag bor. Och städa av vet dom inte ens vad det är, ser alltsomoftast ut som en svinstia och man får städa en stund innan man kan börja tvätta.
Så trött på detta..har klagat till husägaren men han bryr sig inte, han gör ju inte ett dugg. Han kunde ju skickat ut tvättstugeregler till alla hushållen, vem vet, de kanske hade hjälpt, fast jag tror inte det. För många av dessa som gör fel har jag fångat på bar gärning och gett en avhyvling, men det har inte hjälpt för sen har man fått höra att dom gjort samma med andra här.

Nähä får väl börja fundera ut nån midda kanske, inte alls sugen på mat idag...




Söndag igen

Kategori: Jag o min vardag

Ja fy vad veckorna går fort.

Härligt väder idag, solen skiner, inga moln på himlen. 8 grader i skuggan på min balkong, undrar då hur många de kan vara i solen.

Igår städade jag precis som de var bestämt. Tog en tur till Netto och Jocke var oxå med.
Vi åt plockemat på kvällen för ingen av oss kände för någon midda. Så det blev köttbullar, prinskorv, ägg och olika sorters sill och mackor med rökt lax och ost..gott!!
Sen tog vi de lugnt hela kvällen.
Fast jag kunde inte somna förrän vid 5-tiden i morse.

Idag ska jag tvätt och pyssla med lite av varje tror jag, kanske sätta lite fröer och sånt där


Lördagsgöra, eller inte?

Kategori: Jag o min vardag

Hade himla svårt och somna inatt, fick ta tv och en bok till hjälp, så vid 5 i morse var jag sovande.

Gick upp strax efter 12, inte gjort mycke sen dess, mest facebook och farmville.
Min plan är att städa av ordentligt här, hinner ju inte så mycke sånt på vardagar nu när jag haft ständig eftermidda. Och vill ju vara förberedd om de blir så nästa vecka oxå.

Har fått i mig en macka nyss, har planer på en runda till Netto och funderar på att ta det innan jag drar igång med att röja här, men kan inte bestämma mig.
Visst..kan ta städningen imorgon oxå för då har jag ändå tvättedag. Men bättre och dela upp det känns det som. Eller känner jag mig själv rätt så blir det allt på en gång imorgon..haha







Fredagshändelser

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp vid halv 11 tiden, jobba ju till 23 igår och somnade runt 3-tiden inatt.
Var rätt trött när klockan ringde vid halv 10 så jag tyckte jag behövde vila lite till.

Varit och jobbat kl. 14-18, slutar tidigare på fredagar, skönt faktiskt. Men saknar nätterna, bättre och jobba då tycker jag plus mer i lön.

Direkt efter jobbet cykla jag och mötte Jocke utanför Ica och vi handlade lite. Sen blev det hem och tog det lugnt. Lite tv, data, mat och en dusch.
Och nu gick nyss Jocke och jag har flyttat in i sängen för att titta på lite inspelat från tv som jag missat pga arbete till 23.00 hela veckan.
Vi kände båda att vi behövde komma i säng lite tidigare, så vi kommer upp i tid och får städat och lite sånt imorgon, så har vi kvällen på oss sen i lugn och ro att umgås.


Lady April = Ofelia Ask

Kategori: Jag o min vardag

Januari 1989 köpte jag ett dräktigt sto vid namn Lucky Lady, hon fölade den 13 april, ett litet sto som jag döpte till Lady April.
I maj 1995 sålde jag henne pga att hon ej blev högre än 148 cm, vilket innebar de högsta för ponnygränsen. Hon hade kapacitet för att gå långt inom hoppning och den chansen hade hon inte fått hos mig eftersom åldersgränsen för ponny är slut vid 18 år.
I alla fall hade jag kontakt med den ägaren till hon sålde henne vidare 1998-1999. och bad då nya ägarna att ta kontakt med mig för att jag ville veta hur de gick för henne, men det hände aldrig.
Sedan dess har jag försökt hitta henne på alla möjliga sätt utan resultat.

Idag mötte jag en gammal stallkompis på ica och vi börja prata om hennes hästar och sen mina jag hade och jag berätta då att jag inte hitta Lady April nånstans. Hon tipsa om AVSH:s hemsida, att man kunde söka via hingsten där och mycke riktigt så kunde man det.
Men ett okänt namn Ofelia Ask dök upp, när jag kollat stamtavlan med alla registreringsnummer osv så upptäckte jag att det var Lady April.

Inte konstigt att jag inte hittat henne eftersom hon fått ett nytt namn.
Förstår inte varför man bytt namn och att man kan göra det när det redan finns en stamtavla osv.
Så nu skrev jag en kommentar där och hoppas på att få veta var hon finns och om hon lever.

Glömde ju nåt viktigt häromdagen

Kategori: Jag o min vardag

 




DEN 6 APRIL VAR DET 2 ÅR SEDAN SOM JAG SLUTADE SNUSA
KÄNNS RIKTIGT BRA KAN JAG SÄGA, ÄVEN OM DET VAR GOTT



Kort fredag

Kategori: Jag o min vardag

Jobbade igår med kl.14-23...

Idag blir det oxå jobba men mellan kl.14-18, skönt att det är kort dag, så man kan få lite helg efter hela veckan med 9 timmars pass.
Idag behöver jag inte ta med mig någon midda utan kan tillaga det i lugn och ro när jag kommer hem ikväll.

Inget vidare till väder idag, men det var i alla fall fint igår. Mig kvittar det, jag är aldrig den som klagar på vädret, men däremot önskar jag mig snö så ofta det går..haha



Ständig eftermidda????

Kategori: Jag o min vardag

Fick en ny arbetsuppgift idag, vilket innebar mycke sittande och jag trivs med att stå, men det gick bra ändå.
Han som är arbetsledare där inne fråga mig innan han gick hem för dagen vid 17-tiden om jag skulle komma imorgon och då svara jag att jag inte visste något om det.
Han sa då att han bestämde att jag skulle komma imorgon och sen lät det på honom som om det kunde bli mycke jobb framöver fast ständig eftermidda verkar det som. För där behövs folk på kvällen. Vilket innebär att jag jobbar ensam i den byggnaden precis som jag fick göra idag. Och då är tiderna mån-tors kl.14-23 och fredagar kl.14-18.
Inte mycke fritid man kommer att få, men de kan de vara värt om de finns chans till en anställning längre fram, vill ju bli fast där.

När jag kom hem lite över 23.00 så var Jocke här och väntade på mg. Tog en dusch och sen åt vi minipizzor precis som igår..gott som vanligt.
Och nu ska jag försöka nanna kudde, så jag kommer upp i någorlunda tid. Vill ju ha några timmar vaken tid hemma.


Rosis: kul att brevet kom fram och att det gjorde dig glad, även om det är en vecka sen jag la det på lådan
Emma: Jo soliga dagar kommer det många, men kanske inte för mig om jag ska jobba ständig förmidda inne på en fabrik..men, men..tjänar hellre pengar än gör av med dom..hehe



SOV GOTT MINA VÄNNER


Då var de dax igen!!

Kategori: Jag o min vardag

När jag vaknade i morse så var där sms från chefen om att jobba i eftermiddag igen. Och det sa jag ju såklart ja till. Så kl: 14.00-23.00 ska jag jobba. Vilket innebär att jag snart ska iväg.

Lite trist att stå inne på en fabrik när solen skiner och det är riktigt varmt ute..men, men..får se det från den ljusa sidan att jag kommer att tjäna pengar.
Och jag gillar ju att jobba och särskilt där...

Trevlig dag till Er alla, hörs ikväll


Snabba ryck & pengar

Kategori: Jag o min vardag

Pojkvännen kom och väckte mig kl: 13.20 för chefen hade ringt på hans hemtelefon och frågat efter mig angående att jobba eftermidda och Jocke sa såklart ja för vi har bestämt att om chefen ringer och jag inte är vaken så ska han säga ja så jag inte missar att jobba.

I alla fall fick jag ringa tillbaka till chefen för att höra om jag kunde bli lite sen för att hinna göra mig klar och det var inga problem så Kl. 14.20 landade jag på jobbet. Lite ovant och jobba vid den tiden eftersom jag är van att jobba ständig natt. Men det var kul och tiden gick himla fort. Jag fick jobba helt för mig själv med toalettsitsar, grada, tryckluftsmaskin som trycker dit sprintar, stoppa i påsar och bränna av överflödigt så det blev en tillslutning i påsen och sen ner i kartonger.

Kom hem lite över 23.00. Då var Jocke här hos mig, tog en dusch och sen gjorde vi små mini pizzor på smördegsplattor, så himla gott alltså.
Något jag rekommenderar starkt till alla att prova. Bara att slänga på vad man gillar och in i ugnen ca 10 min.
Denna gången hade jag påskskinka, lök, champinjoner, tomat och ost




Nu ska jag bädda ner mig i sängen med min katt och titta lite på tv




Min egen tacogratäng

Kategori: Recept

Då var de dags igen, hittat på ett nytt recept idag...

TACOGRATÄNG

1-2 personer

400 g fläskfärs
1 påse taco krydda
8 potatisar 
1 lök
1 burk tacosås
en tomat


Bryn färsen och häll på påsen med tacokrydda och 1 1/2 dl vatten, låt puttra så lite vätska blir kvar
Skiva potatisen tunt, hacka lök, skiva tomaten tunt.

Smörj en form med lite smör. Lägg ett lager potatis, häll på tacosåsen, lägg på ett lager potatis, häll över färsen och bred ut, strö löken över och lägg på tomatskivorna, lägg på ett lager potatis.
Salta varje potatislager litegrann

200 grader i ugnen ca 60-75 min.

Sista 10 min kan man strö på ost som får smälta, vilket jag totalt glömde.
Man kan oxå klicka i lite creme fraishe mellan lagerna för att få en saftigare gratäng, hade ingen hemma men nästa gång ska de bli så






Hoppas det ser så gott ut så de finns någon som testar detta. Berätta gärna i så fall

kl är 19.20

Kategori: Jag o min vardag

Min nya maträtt står i ugnen sen snart en timme och jag är jättehungrig..hmm..och får snällt vänta minst en halvtimme till. Oxh ska jag titta på "Halv åtta hos mig" alldeles strax och där lagar dom mat, gissa om jag kommer att känna det som om jag svälter ihjäl..haha.
En egenpåhittad tacogratäng som jag lägger ut under kategorin "recept" senare. Om nu någon vill prova den. Enkelt och billigt


Tycker inte om att Åsa vifta med kvasten i helgen när snön kom, inte snällt mot mig..*snyft*...haha

Beslutsångest

Kategori: Jag o min vardag

Vill se en bra film men vet inte vilken. Har typ 40st nya att välja mellan. Så nu förstår ni kanske varför jag har sådan beslutsångest.
Det är ju Johan Falk ikväll som tur är och den måste jag se. Så jag har ju några timmar på mig att ta det stora beslutet angående vilken/vilka filmer jag ska se inatt...

Annandag påsk

Kategori: Jag o min vardag

Somnade i morse som vanligt och vaknade vid 13-tiden, låg o snooza ett bra tag...skönt..haha.
Idag har jag inga planer alls. Bor i sovrummet med tv och dator typ. Skönt och bara få ta det riktigt lugnt och göra just ingenting.
Ska prova en ny maträtt idag, är tipsad om 2 ingredienser men sen blir de eget recept, återkommer med det senare när det är avsmakat.

Min katt ligger här och sover gott i min säng



Rena hösten ute idag så jag tänker inte gå ut, har ändå inget ärende ut så. Allt får vänta till imorgon

Gott ihopaplock

Kategori: Jag o min vardag

Hade bara ätit 2 mackor idag så jag blev sugen på nåt här för ett tag sen så jag plockade ihopa lite av varje som jag oftast har hemma och när tallriken var fylld upptäckte jag att de ju var påskmat.
Och gott var det kan jag säga, har en hel del kvar så jag tror det får bli frukost imorgon.

Köttbullar, prinskorvar, klassisk löksill, tomatsill och ägg.


Detta har hänt

Kategori: Jag o min vardag

I fredags så gjorde jag potatisgratäng och bordskyckling som jag åt tillsammans med Mamma, Jocke och hans mamma hemma hos mig. Lite senare kom Tommy och Carina. Vi festade till det lite lagom och var en runda på krogen Flamingo. Och det var ju ingen höjdare, men de visste jag ju redan innan att det inte skulle vara. Just därför som jag i stort sett slutat att gå dit. i fredags var första gången i år och nu ska de dröja länge innan jag hamnar där igen, om jag ens gör det.
Men kvällen hemma hos mig var i alla fall trevlig och vi avsluta hemma hos mig vid 3-tiden på natten.

Igår lördag var de bara lugnt i sängen med tv och film. Det här med påskmat hoppade jag över i år, tycker inte det är nåt längre och hålla på med.

Idag har jag fått tvättat och tar de nu lugnt med datorn o tv inne i sängen.

Glömde tyvärr ta kort på dukning och mat i fredags..kan vara för att vi var så hungriga när maten var klar...haha..men ni har ändå alla sett en gratäng och kyckling tror jag

Planerad Långfredag

Kategori: Jag o min vardag

Somnade inte förrän vid halv 7 i morse pga min granne som kom hem vid 3-tiden och satt sen och sjöng så de hördes in till mig, vet att hon brukar ha hörlurar på dig så hon hörde ju knappast hur högt det var...Men ikväll ger jag igen..haha...

Ska ha middagsbjudning och fest. Hoppas på trevligt och roligt. Tar kanske en sväng till krogen oxå innan de stänger, får se hur man känner då.

Solen är framme och det är 10 grader i skuggan, känns som graderna kommer att stiga lite till, riktigt härligt vårväder. man kan ha balkongdörren öppen.



Så jag kommer inte här mer idag, utan återkommer imorgon med hur denna dag och kväll varit.

Trevlig fredag till er alla

Svart i natten

Kategori: Jag o min vardag

Nu har jag då äntligen fått färgat håret svart igen, hela 3 paket gick det åt precis som de andra gångerna. Skönt och få det gjort, har ju gått o dratt på det i flera veckor just pga att man blir svart överallt..ja ni skulle bara se mina öron, pannan, halsen osv..haha..och sen vänta medan de verkar och en halvtimme i duschen innan man fått ur all färg.

Ikväll blev det samma midda som igår för vi orkade inte stå och kocka eller rättare sagt kände inte för det. Så skinksnitzel och potatissallad blev det och sallad med såklart..gott gott i gott gott!!.
Sen var de en ny serie på kanal5 "The Forgotten" och den kändes som värd att titta på.



Fotot är taget direkt efter så håret är blött på bilden

Glad Påsk

Kategori: Jag o min vardag





Önskar alla mina nära och kära, vänner och läsare en riktigt Glad Påsk och var rädda om Er!!!






Efterlängtat bokpaket

Kategori: Jag o min vardag

Fick lapp om paket på posten och då fick jag såklart bråttom ner för det var mitt bokpaket som jag väntat på från cdon.
Det var böckerna:

Mias Hemlighet av Maria Eriksson
Andreas Carlssons och Jessica Anderssons biografier, ska bli skoj och läsa om deras liv och vad de gått igenom för en väg till framgång.




Har ett antal personers självbiografier, men tar gärna emmot tips ifall det är någon bra jag missat att köpa/läsa

Jättegullig påskpresent

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade vid 13-tiden. Strax efter kom min fina pojkvän Jocke och hade med sig påskpresenter. Gulligt...
Rosor i olika färger och ett färdigt påskägg