VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Blandad helg

Kategori: Jag o min vardag

Som sagt varit gräsänkling i helgen, vilket innebär att Jocke är hos sin mamma. Skulle kommit idag, men blir imorgon så får han lite mer tid med henne eftersom de ses så sällan.

Igår kollade jag klart serien "Dollhouse", så jäkla bra serie alltså. Mitt tips är att kolla in denna, ni kommer inte att ångra er. Finns i 2 säsonger. Och jag vet var man kan få tag på dessa "gratis".
Oxå såg jag 2 filmer "The Toolbox Murder At 2500" och "Soul Assassin", så hon var runt 8-tiden när jag somnade i morse. men så är det att jobba natt, man fortsätter med sena nätter annars blir de så fel.

Idag har jag tvättat, nyss dammsugat o ska städa vidare strax.
Var på Ica innan ikväll med Marielle, fick låna en serie box av henne "Sleeper Cell" som jag ska se inatt.

Fixade midda oxå för ett par timmar sen. Stekt kycklingfilé, ris o min egen svampsås o grönsaker, o så här såg den ut..

Ingen rolig kväll igår

Kategori: Jag o min vardag

Ca kl.20.10 igår så gick strömmen. Trodde först de var en propp hos mig, men när jag tittade ut så såg jag att de var mörkt hos alla i huset rakt över och likaså gatubelysning osv.
Fick fumla runt efter tändare och ljus, de va inte så kul kan jag säga. Tänk så mörkt allt blir när de inte finns nåt ljus alls från nånstans, rummen kändes hur stora som helst när man försökte hitta fram.
Fick sen ta mig ut med hjälp av mobilen som ficklampa. Ville ju kolla så mamma var ok. Tur hon bor i huset bredvid. De gick ju inte att ringa från mobilen, stod bara överbelastning.
Men väl hos henne så hade hon oxå fått igång värmeljus.

Vid 23-tiden så kom strömmen då äntligen tillbaka. Tv kanaler kom dock inte direkt, oxå nåt internet kom inte förrän idag.

Var vaken hela natten o kollade på serier i datan. Inget bra på tv och Jocke är hos sin mamma denna helgen så jag är ensam.

Kollar melodifestivalen, har fått igång tv kanaler nu på tv i sovrummet så jag bor där i helgen..haha.


Här igen

Kategori: Jag o min vardag

Jaha så har man då inte hunnit blogga igen...

I alla falla så har jag jobbat söndag kl.18 till måndag kl.06 helt ensam i fabriken o skött maskiner med att fylla på massa, trycka på knappar när maskin stannat, packat produkter och annat runt omkring som man gör. Det var kul. Första gången jag fick göra allt ensam.
Jobbade natten som gick 23-06 och ska göra detsamma kommande natt.

I morse när jag gick hem lite över 6 så hade det kommit ca 1 dm snö, härligt och pulsa genom ju. Ja så nu har vi väl fått en meter snö hittills, och det gillar ju jag.

Har skitont i min rygg och mina ben och svårt och gå, mest troligt att det är ischiasen som krånglar. men jag jobbar ändå, har inte råd och tacka nej till arbete. Vissa dagar jobbar jag ju inte så då kan jag ju passa på att vila ryggen, ev blir de så imorgon, får väl se.

Annars har här inte hänt så mycke...
Helgen var lugn tillsammans med Jocke.

Visst ja, i fredags så fira Jocke och jag 17 månader. De glömde jag ju blogga i fredags om jag inte minns helt fel. Tiden går fort, men så är det ju när man trivs.

Nähä, snart Glamour på tv, sen är de fixa midda, duscha o sånt där som gäller innan jag ska iväg

Trevlig kväll till er alla

Fredagsgott

Kategori: Jag o min vardag

Jobbat inatt, så idag när jag vaknade så kom Jocke o sa att han planerat pizza medan jag sov och han hade då varit och fixat en del ingredienser till den.
Sen kom vi för ett par timmar sen på att vi ville prova med räkor oxå, så vi gav oss ut i snöstormen till Ica för att inhandla detta. Men tyvärr blev de inga för dom vi ville ha var slut...typiskt!!

Men nu har i alla fall Jocke fixt pizzan och ugnen ska startas. Väntetid nu på att den ska bli klar, sen midda, men de gör inget för de är ju så gott. Oxå sov jag ju till sen eftermidda.

Pizzan denna gången blir helt nya ingredienser, gul och röd lök, röd paprika, fläskfilé, burksvamp och färsk svamp, skinka och såklart tomatsås, ost och oregano.




Ingredienserna

 

Ugnen med pizza, bara osten som fattas.


Så, nu är då alltså ugnen igång och vänta och vänta och vänta på att den ska bli klar..lääängtar



Onsdag!!!

Kategori: Jag o min vardag

Idag onsdag var jag och Jocke iväg på "hemligt uppdrag"..hehe!!! Kommer väl och avslöja det hela så småningom kanske. Men det var i alla fall INTE på hemmaplan. Nu blev ni allt nyfikna va..*fniss*.
På fredag ska vi iväg på ett till sånt uppdrag. Spännande och kul...

Har inte hänt så mycke idag annars eftersom vi var iväg ett antal timmar.

Har varit ledig denna vecka så här långt, trist chef som inte tycks fatta att jag vill jobba en massa. Går ingen nöd på ekonomin än så länge pga det som tur är. Men trist och gå hemma förr mycke ju.
Har ringt och ringt honom på både mobilen och kontorets nummer plus sms:at utan resultat. Hur snällt är de då. Fast han börjar ju bli gammal och är ganska så förvirrad mellan varven..haha..så får väl ha lite tålamod med det. Tålamod är ju min starka sida. Men imorgon är det jag som promenerar ner dit och "tar honom" mellan 4 ögon.
Det kan nog hjälpa...

Kul med OS oxå att de blivit 2 guld, men synd om Anja, hoppas hon repar sig fort och inte är alltför skadad.
Längtar tills herrarnas hockey börjar, de får man ju INTE missa!!!

Farmville på facebook är farligt..blir ju som att ha en egen gård med att skörda, bygga, ploga med traktor o sånt där. Ska försöka bygga ut tomten imorgon.

Nä nu blir de lite annat här

Mitt eget recept på Frukostbullar

Kategori: Recept

1 pkt jäst
50g margarin
5 dl mjölk
ca 12 dl mjöl (något jag tar som jag vill pga vill ha en kletig deg för de ger fluffigare bullar)
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
ca 1 dl solrosfrön (hacka smått)

Smält smör i en gryta, häll i mjölk och värm fingervarmt. Häll över i en skål med jästen och rör ut.
Blanda i salt och socker och rör ner solrosfröna. Vispa i mjöl med elvisp. Ta lite i taget tills du fått smeten som du vill ha den.

Låt jäsa övertäckt ca 40 min

Knåda degen o platta ut till ca 2 cm tjock, skär i rutor. Jag tar en bit deg i taget för hela på en gång blir för mycke. Skär bort kanter runt om så du får fyrkantiga bitar.


Låt bullarna jäsa på plåt under handduk eller annan bakduk i ca 40 min. Pensla sedan med uppvispat ägg och strö på lite solrosfrön.

Ugn 175-200 grader, mitten ca 12-15 min. Beror lite på vad man har för ugn. Jag har varmlufts ugn så jag hade 175 grader i ca 13 min


Lycka till och berätta gärna om du använt mitt påhittade recept

Tuff natt

Kategori: Jag o min vardag

Lyckades komma i säng tidigare än vanligt igår och somnade runt halv 4. Men tyvärr vaknat nästan varannan timme hela tiden. Och strax innan kl.11 knacka de på dörren och där stod posten med ett paket. Trist och bli väckt men hade ju satt klockan på 11 så de va ju lugnt.
Fick ett paket med kläder. Lägger upp bilder på detta senare. Har och göra nu och ska även snart ut i en massa ärenden.



Alla Hjärtans Dag

Kategori: Jag o min vardag

Den har inte funnits som något firande för mig. Jag är inte mycke för sådana dagar. Det är något någon annan bestämt och satt ut i våra almanackor. Jag visar min uppskattning till nära och kära så många andra dagar per år. Spontant då och inte på något bestämt datum. Tycker det är roligare och ger mer.


Helgen är över

Kategori: Jag o min vardag

Igår lördag kom jag upp väldigt sen eftermidda, men det var ju pga OS invigningen som jag suttit uppe och tittat på.
I alla fall så blev de en dusch och lite plocka undan, sen vid 19.30 kom Mamma (Jocke var redan här). Och vi beställde pizza med hemkörning och dom anlände redan efter 20 min, det kallar jag snabbt.
Vi åt och tittade på Melodifestivalen omgång 2.
Av låtarna gillade jag såklart Andreas, men även Erik och Hanna...
Senare eftermidnatt blev det en film med Jocke, "Driven To Kill". Och även sen natt/tidig morgon i säng...



Våra pizzor, mammas till vänster, min i mitten och Jockes till höger




Idag söndag kom jag upp vid 14-tiden, tvättat en del. Mamma kom ner med fika kladdkaka med grädde.
Sen efter det så blev det en dusch och midda. Kollat en film nyss "The Stephfather", bra film trots att man kan såna filmer nu för att det gjorts så många i den genren.
Bakade under tiden oxå, frukostbullar med solrosfrön i smeten och som garnering...mums.
Var precis och lämnade en påse hos min mamma, smög med nyckel och dörr och satte en påse på tröskeln mellan hennes inner- och ytterdörr. Fin frukost, dock ingen överraskning för jag frågade först eftersom jag inte ville väcka henne så här sent.



Ser väl goda uta va? Recept finns om ni vill prova och baka sådana.


Måste oxå säga att Facebook är riktigt beroendeframkallande...ja åtminstone FARMVILLE spelet. En riktig bonde har jag blivit..haha...flera timmar per dygn sitter jag där och skördar, samlar pengar och poäng. Superkul, men gissar att man tröttnar lite sen när man kommit högt i "level". Har sett nån som är på "levell 54", jag är bara på nr: 17... Skulle avancerat idag, men ack nej, facebook strular som faen ju..*suck*.

Blir i alla fall sängen lite tidigare idag. Löning imorgon och måste ut o handla en del och lite annat och vill hinna med detta i god tid ifall jag ska jobba natten imorgon...

Sov gott alla ni där ute, så hörs vi imorgon


Sitter Här!!!

Kategori: Jag o min vardag

I soffan framför tv:n med macka och tittar på OS invigningen och väntar på att elden ska tändas.
Så fint och avancerat program Vancouver lyckats med. Nästan så man skulle se reprisen senare idag, men då sover jag nog eftersom jag lär komma i säng nån gång efter kl. 06.00 och reprisen är ju redan kl.11.

Fått snö oxå ikväll/inatt, ca 1 dm ovanpå den halva metern vi redan har. undrar hur mycke snö vi ska få denna vintern, det är ju en vara som vi i Skåne annars får snålt av. Men inte denna vintern och det är jag riktigt glad över.


The Keeper

Kategori: Filmtips

Ännu en Steven Seagal film!!!!!!!




Rolland Sallinger är en Los Angeles-polis som, efter att han nästan dödas av hans giriga partner, flyr till New Mexiko för att arbeta som livvakt för en dotter till en förmögen affärsman. När gangsters kidnappar henne så måste han jaga rätt på dem för att rädda henne.


A Dangerous man

Kategori: Filmtips

En myce bra film med Steven Seagal, jag gillar verkligen hans filmer. Ni som oxå gillar han som skådespelare kommer helt klart att gilla denna filmen...



Efter att ha avtjänat 6 år för ett brott han inte begått, släpps Shane Daniels från fängelset med en ursäkt från med en ursäkt från staten Arizona. Efter några timmar i frihet, blir han vittne till till ett polismord utfört av kinesiska maffian som har en kidnappad flicka och en säck med drogpengar.



Beyond Remedy

Kategori: Filmtips

En grupp studenter inom sjukvården vill bli av med sina fobier en gång för alla innan de tar examen. De anmäler sig till ett gruppterapiprogram som ska hjälpa dem att övervinna sina fobier. Programmet tar plats på ett gammalt övergivet sjukhus där de blir mottagna av Professor Gingrich. Hans metoder är lite annorlunda men studenterna tror på hans program. Vad de inte är medvetna om är att en seriemördare har väntat på dem, och genom att erkänna sina största rädslor för varandra har han precis fått övertaget.

Case 39

Kategori: Filmtips




En socialarbetare (Zellweger) kämpar för att rädda en flicka från hennes föräldrar. Situationen är dock mycket värre än vad hon någonsin skulle kunna föreställa sig.


Lite uppdateringar för de nyfikna

Kategori: Jag o min vardag

Ja nu är det ett tag sen igen som jag inte bloggat, fy på mig!!!

Förra veckan var jag helt ledig, så då fixa jag runt i massor med sånt som jag fått vänta med pga massa arbetade nätter.

Men förra helgen fick man lite avkoppling på lördagen med god mat o melodifestivalen med Jocke. Sen kväll fick jag ett ryck att vi skulle gå till Tommy & Carina o fira hennes födelsedag. Så jag ställde mig att baka ameriknska chokladmuffins som blev klara runt 1 på natten, o vid 2-tiden landade Jocke o jag hemma hos de. Ingen som var bjuden hade kommit dit mer än en tjej. Så taskigt o göra så tycker jag. Så dom blev jätteglada över att vi kom. Vi satt o drack groggar, öl o aphjärna(för er som inte vet så är det B52, blåbärssoppa o grädde), hade jättetrevligt o prata om allt mellan himmel o jord. Vid 9-tiden på söndags morgonen begav vi oss hem...

Veckan som gått har jag jobbat, röjt här hemma, suttit på facebook varje dag i timmar, har lixom fastnat i Farmville där o skördar o sår friskt..*s*...Farligt de där!! Fått in en kompis på det oxå o hon är lika "hooked" som mig...

Har dessutom hunnit med en del filmer som t ex. "Beyond Remedy", "Case 39", "G I Joe", "Supernatural säsong 4", "Grotesque", "Triangle", "The Keeper" o några till som jag inte minns namnet på just nu i skrivande stund...


Imorgon är de planerat hemkörd pizza o melodifestivalen hos mig med mamma o Jocke. Gott ibland o slippa stå vid spisen...



Nu sitter jag o väntar på att OS invigningen ska börja, får man ju INTE missa.




Denna bild är tagen från min balkong



Snödykning

Kategori: Jag o min vardag

Har alltid drömt om att de ska komma minst en meter snö så jag får dyka i det från min balkong. Jag bor på första våningen så det är ca 2,5 meter till marken från balkongolvet men att hoppa från räcker blir nog närmare 4 m.
Nu har iaf Klara-stina fått nys om detta och om det blir så, så har hon lovat att stå nedanför med en o'boy grogg. Då hoppar jag ju utan o tveka...*garv*.
Jessica bor på 2a vån på sin ort och menar på att vi ju ska ha 2 groggar då om vi hoppar där, och ja då måste det ju bli en hel fylla tycker jag..haha... har lovat henne att filma hela händelsen om möjligheten dyker upp.




Kvällsfika

Kategori: Jag o min vardag

Mamma kom ner till mig, så hon, Jocke och jag tog en fika på glasstårta från Netto.
Riktigt god sådan. Så nu får man ju upp dit på torsdag och köpa en ny.


                                                   

0600-1400

Kategori: Jag o min vardag

Släckte lampan vid 6-tiden i morse, sovit dåligt så jag gick inte upp förrän vid 14-tiden.
Idag snöar det igen, snart har vi eh halv meter som jag önskat mig i så många år. En meter hade inte heller varit fel...


Idag eller denna veckan ialla fall ska jag förska hinna med:

* städa klart

* hänga upp nya gardiner i vardagsrummet

* sortera viktiga papper och sätta in i en pärm

* bära upp saker på vinden som bara står och tar plats

* måla om väggar o golv i skåpet under vasken

* lyssna av och sortera musik i datorn

* baka amerikanska chokladmuffins

* tvätta mattor (onsdag)



Om jag inte ska jobba för många nätter denna vecka så bör jag hinna med allt innan fredag, annars får jag rikta in mig på att det blir klart till söndag kväll.  En del av punkterna tar ju sin lilla tid.....................








Amerikanska Chokladmuffins

Kategori: Recept

Gjorde dessa muffinsen en natt förra veckan och dom blev så goda så jag måste bara tipsa om de. Lovar att ni inte kommer att ångra er....


AMERIKANSKA CHOKLADMUFFINS

12 PORT
Stora formar  6st/plåt
Små formar ca 20 st i en muffinsform

4 dl mjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja

175g mörk choklad (ljus för den som inte gillar mörk)

Blanda alla torra ingredienser väl. Mjöl, bakpulver, kakao, salt, vaniljsocker och socker

Vispa ägg, olja och mjölk ca 1-2 min med elvisp. Rör sen ner denna blandning i mjölblandningen.
OBS: Gör inte tvärtom!!!!!!!!!!!!!
Rör till en jämn smet.
Fyll formarna till lite mer än hälften, tryck ner små chokladbitar i formarna men inte ända ner i botten, använd choklad efter smak o tycke, men ju mer bitar du tar desto godare.

175 grader i mitten av ugnen

20-25 min stora muffins
15 min små muffins





Använde formarna med zebramönster



Så här goda ser dom ut...Frestande va???





Formen jag använde. har tyvärr bara en så med den tog det ju 1 timme sammanlagt i ugnen.


Om Ni provar detta så kommentera gärna så jag får veta vad ni tyckte.
och som jag sa innan, NI kommer INTE att ångra ER!!!!!








Äggleverans

Kategori: Jag o min vardag

Har en jättesnäll vän/granne/"dotter" som jobbar på en äggfabrik. Hon köper billiga ägg till mig där.
10kr för en 12-pack och dessa får jag levererade direkt till min dörr, innan hon går hem till sitt på 2a vån. Imorgon är det dags igen, eller ja...i alla fall en dag denna veckan.
Perfekt och ha det så, har ju lite fobi eller vad man ska kalla det när det gäller ägg. "Vågar" inte köpa i affären och stoppa i en kass och bära hem, utan de brukar mamma eller Jocke få göra, men det har jag sluppit och göra i snart 1 år, kan inte bli bättre.
Är helt säker på att något av äggen eller rent av alla hade säkert gått sönder om jag själv försökt mig på den transporten..haha.


                                                                                                 

Sent men gott!!!

Kategori: Jag o min vardag

Sen midda till CSI blev det. och såklart kommer de lite bilder på maten Jocke o jag åt. Vi gör ju våra egna middagar eftersom vi tycker så olika. Han kan blanda allt möjligt och då menar jag verkligen ALLT!!!!




Min tallrik med skinksnitzel, råstekt potatis, svamp, lök och röd paprika, ugnsbakade morötter, cocktailtomater och gurka




Jockes tallrik, men han valde kokt potatis och sås


Ny vecka och nya möjligheter

Kategori: Jag o min vardag

Måndag och ny vecka, inget planerat. Sover på dan och uppe på nätterna blir de som vanligt fall i fall dom ringer och säger att jag ska jobba natten...
Hoppas på många nätter denna veckan, tycker ju mitt nya jobb är jättekul!!! Tänk, jag har redan varit där i 3 mån, tiden går fort när man trivs och har kul...
Visst saknar jag mitt gamla jobb och folket där, men tyvärr fanns där ju inte någon chans till fast anställning pga av anställningsstopp och indragningar.
Mycke synd för jag trivdes där med min roll som arbetsledare. Alla bemötte mig på ett positivt sätt och respekterade mig och mina beslut. (ni vet vilka ni är)

Varit ute idag, Jocke o jag var på Netto och Ica. Massa snö överallt, svårt och cykla nu när de var nollgradigt, massa mjukt och slirigt ju. Mer snö är på väg hörde jag. Härligt...vi har ju flera dm nu och det händer minsann inte ofta här i Skåne så jag är såklart överlycklig för detta mysiga väder...*hehe*.
Måste försöka komma ut i skogen och ta fina mysiga vinterbilder.

Ikväll blir de en del på tv som jag följer. Oxå en god midda såklart (snitzel, råstekt potatis, svamp och sallad) . En sen sådan blir det idag, till typ CSI vid 21-tiden.
Ska även fixa klart här med lite av varje, så det bara är dammsuga och torka golven kvar imorgon, hoppas jag.
Lätt man fastnar vid datorn ju..facebook har lixom blivit som en magnet, fy på mig..haha.


                                              




Korv!! Kramdjur!! Böcker!! Tvätt!!

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp vid halv 3 idag ftersom jag somnade vid 6 i morse. Blir så när man har dygnet inställt på att vara vaken på natten pga att jag jobbar ständig natt.

Idag har jag äntligen fått ordning i mitt sovrum, har sorterat i mina skrivbordslådor och hyllan tillhörande den. Oxå dammade jag bland böcker o kramdjur, har ju ett antal av dessa.
Tog ett par timmar därinne.



Har även tvättat idag och röjt andra delar av mitt hem.
Sen kväll blev det midda och filmen "Universal Soldier: Regeneration" med Jocke såklart!!



Min tallrik med ugnsstekt falukorv, hemmagjord mos, ugnsbakade morrötter, cocktailtomater och gurka


WOW...TITTA ROSIS...JAG HAR ÄTIT "KÖRV" SOM NI GILLAR SÅ MYCKE...*ASG*..ELLER I ALLA FALL DIN ANDREAS...HAHAHAA