VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Inte vad jag vill

Kategori: Jag o min vardag

Klockan är över 22 nu och jag borde göra mig klar för sängen eftersom jag ska upp imorgon kl:04.30.
Men det är absolut inte vad jag vill, är hur pigg som helst, så jag känner på mig att det blir en sen natt.
Tänkte i alla fall snart lägga mig och läsa vidare i Carolina Gynnings "Egowomen", varit dåligt med läsandet ett tag nu ju.

Har i alla fall fått städat här idag, sparat toaletten o torka golven till imorgon.

Min midda blev kycklingdelar, potatis, champinjonsås och ugnsbakade morötter



Har även fixat mina "frukost rullar" som jag fyller med lite av varje att ha med till jobbet när jag jobbar förmiddag..finns att spana in i min matblogg

http://mariesrecept.blogg.se

Nu tänker jag gå och fixa mig inför natten och se om de blir någon sömn.

Sov gott alla läsare

Hjälp sökes!!!

Kategori: Jag o min vardag

Jaha så var det då söndag och helgen är över. Nu väntar man bara på att det ska bli måndag och en ny arbetsvecka. Skönt att jag denna vecka har förmidda kl:06-14, så jag får lite mer gjort än när jag har eftermidda.

Städar och har mig just nu och tyckte jag behövde en paus, och vad är då perfekt om inte att blogga lite.

Veckan är inte planerad mer än på lördag blir det ju Halloween fest hos mig, blir spännande och se hur många av de inbjudna som kommer, tyvärr många som ska jobba den helgen ju. men kan ju hoppas på att vi blir en del. Kul oxå och se hur många som klär ut sig, låter de som inte vill komma ändå. Man får ju vara lite snäll..hehe.
Själv så vet jag inte ännu vad jag ska klä ut mig till...kanske någon läsare som kan komma med förslag???? Tänk på att de inte får kosta en massa och att jag inte har så många dagar på mig att fixa rekvisitan på...Tacksam för all hjälp jag kan få!!!!



Härliga lördag

Kategori: Jag o min vardag

Kom upp vid midda idag pga filmtittande inatt. Såg på "Red", den nya med Bruce Willis. Mycke action och skratt mellan varven, alla vet ju hur Bruce är. oxå såg jag "The "Hole" dock inte direkt nån skräckis som den utger sig för att vara, men klart sevärd ändå...

I alla fall så påbörjade jag min städning idag, mådde ju lite bättre än igår. Cyklade även iväg till Netto en runda och köpte goda grönsaker och JULMUST!!!




Min granne/mitt ex flickvän Linda sms:a att hon stod i tvättstugan och vänta på att den som tvättade in på hennes tid skulle komma. Så jag gick dit ner(under min lägenhet) och slet ut de som var i tvättmaskinen för hon vågade inte. Så kunde hon sätta på låset. Sen gick vi upp till mig och prata lite och helt plötsligt var klockan nästan 18.00. oj vad  tiden gick fort. jag som skulle städa klart idag för att bara kunna göra just ingenting imorgon. Ack vad jag bedrog mig..

Nu har jag ialla fall lagat mat och ätit och sitter nu med min laptop i soffan och tittar/lyssnar på "Dansbandskampen", allt för att vårat band från min ort är med...snäll jag är..*L*.



Stekt ytterfilé, råstekt potatis och sallad...en favorit hos mig, vilket nog märks pga många inlägg med detta här...


BESLUTSÅNGEST, ja usch ja vilken sådan jag haft idag. Velat hit och dit ang vindrickande med fina vännen Sabina. Sluta i alla fall med att vi valde en lugn lördag. Och känner nu att jag gjorde rätt. Första lugna helgen på länge. Men nästa helg är de ju Halloween fest hos mig och då jäklar ska de röjas. Bara ingen kommer utklädd som nåt monster, hatar verkligen såna där masker där man inte ser personens ansikte.
Råkade ut för de tidigare ikväll. massa barn knacka på min dör säkert 20 ggr, tur väl har jag dörrgöa och kunde se dom. Så jag öppnade INTE dörren, men mest för att jag ändå aldrig har godis hemma. Men även för att ett av barnen hade sån där scream mask...brrrr...usch..hemskt ju.

Inte alls som planerat

Kategori: Jag o min vardag

Skulle ju varit på 25 års fest ikväll. men så blev de tyvärr inte. Inte mått så bra sen igår. Illamående, feber, yr o allmänt matt. Så jag valde att ta en lugn fredag. var ju dessutom ett tag sen jag hade det.

Men har i alla fall varit och jobbat mina timmar idag. Skönt med helg o ledigt efter en vecka med många arbetade timmar(övertid).

Tittar just nu på Idol...så duktiga dom är alltså och så mycke dom hunnit utvecklas på en vecka och gör hela tiden. Min favorit är fortfarande Jay Smith, och han lär nog vara det hela tiden. Hoppas han vinner hela konceptet, då köper jag lätt hans skiva..eller nä..kan ju få den gratis på annat sätt..hehe!!




Äntligen fredag

Kategori: Jag o min vardag

Mmm, denna dag har jag längtat efter. Har varit en tuff arbetsvecka med start redan i söndags kl:9 ju. Men den har ändå gått fort. Nu har jag ju bara 4 timmar kvar o jobba, sen är det helg med start kl:18. Ska bli riktigt skönt.
Blir hem o ta en dusch o nåt litet o äta o sen vidare på 25 års fest. Grannens flickvän som fyller år.

Önskar alla en trevlig fredag

Snacka om mör alltså

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp vid 9-tiden idag.
Tog hand om saker i hemmet som att vika tvätt och diska.
Sen bar det av till Ica med mamma och hör och häpna, jag fök´ljde min inköpslista till punkt och pricka, inte en enda onödig sak. Duktiga jag..haha.

Varit och jobbat 14-23.
På jobbet så tävlar jag alltid med mig själv. Som denna vecka då jag står och monterar, plastar och packeterar toa sitsar.

I måndags gjorde jag 190 st, igår 200 st och idag blev det hela 220 st fast på 7 tim jämfört med 9 tim de andra dagarna.
Men fy faen va mör jag är, ont i höger tumme och hand och handled, pga att man får trycka till pin (sprintarna) i efterhand, oxå alla andra moment som tar på händerna.
De är ju de här med mig och monotona jobb som jag egentligen inte ska göra pga tennis- och golfarm plus en senskideinflammtion i höger tumme/hand.
Men jag är envis så jag kör på som typ en robot. Men sen får jag ju ta smällen när natten kommer och man ska sova, då värker de riktigt mycke.
Men som tur är så gör jag inte dessa sitsar så jätteofta.
Förhoppningsvis så slipper jag dessa imorgon eftersom ordern ska iväg vid midda och det är ju innan jag börjar jobba igen...

Just de ja...En kille på lagret kom idag med en tejp rulle, en sån stor man har på fabriker...och undrar om jag vågar hålla den och tänker då att han har nåt lurt på gång för han kommer alltid med nåt dagligen. oxå vrider han på rullen och man ser att där är plast runt den och där i den finns det en STOR spindel....ja jag lovar, den var RIKTIGT STOR!!!
Ja skriker så de hörs över hela frabriken till honom..."hemska människa som du gör mot mig"..oxå skrattar han lite. Men när han ser att jag är rädd så ser man att han får lite ångest för att han skrämde mig.
han vet ju så väl hur rädd jag är och ska alltid "kiva" om detta med mig. Vet ju att han vill skoja och egentligen menar väl.
Men de här med att se en spindel söker mig i flera timmar efteråt. Jag är mer rädd än nån alls kan ana.
Jag ryser och får panik alltså.
Hade jag fått en spindel på mig så hade jag blivit inspärrad på mentalsjukhus pga att jag aldrig hade blivit männsika igen..haha...ja kanske inte riktigt så men ni som läser detta fattar nog nu hur rädd jag är...

Nähä nu blir de duschen och sen krypa ner under täcket och titta på tv om där är nåt, annars får de nog bli en film...

Var faen är snön?

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade upp och solen skiner och det är runt en minus, men var faen är snön då..haha.
Läser på facebook att folk har snö typ 4-5 mil härifrån, men varför kommer de aldrig hit då..*suck*

Psst:.Åsa du har ju snö nu, men varför är den inte här, du lova ju att skicka den till mig...du sköter de dåligt...grrr på dig...haha...

Just nu håller jag på att tvätta. Missa min tid i lördags, trodde de va söndag för att jag i vanliga fall tvättar då. Men hade tydligen ändrat dag pga inte ledigt.
Mindre kul o tvätta innan man ska iväg o jobba ju.

Igår när jag kom hem från jobbet vid 23.30 så var jag rät mör i kroppen kände jag efter duschen och jag satte mig ner o åt lite. Jäkla montering av toasitsar. Och blir väl samma idag.
Somnade faktiskt vid halv 2 inatt, skönt var det.
Men har ju redan jobbat 2 dagar o när fredagen kommer kl:18 så har jag ju jobbat 6 dagar o 46 timmar.

Nähä, ut i köket o ta hand om disken o fixa middan jag ska ha med mig till jobbet...



Solig måndag

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp för en stund sen och möttes av solsken. Inte alls fel. Men något saknas...Och det är såklart den underbara snön. Längtar till den morgon jag vaknar och det ligger ett tjockt vitt täcke där ute.

Ny vecka och detta innebär att jag jobbar eftermidda, kl:14-23.
Undrar om det blir toa sitsar idag och fram till torsdag då ordern på dessa ska vara klara för att skickas iväg. Jag gissar på det. Och då är jag garanterat riktigt mör när veckan är slut.
Som jag sagt innan så tar de väldigt hårt fysiskt på kroppen att göra dessa.

Sitter nu och funderar på om jag ska ta en runda upp till Netto med mamsen, där är ju en hel del intressant denna vecka som är billigt & bra!!
Men vet inte riktigt om jag känner för det.
Får väl äta frukost och fundera en stund till..


Önskar Er Alla En Bra Dag!!!!!



Städat & "Snickrat"

Kategori: Jag o min vardag

Sedan jag kom från jobbet har jag städat och pysslat runt här hemma.
Skönt och få undan allt nu när en ny eftermiddagsvecka på jobbet är på ingående, vilket ju innebär att jag jobbar mellan kl:14-23.

"Snickrade" även ihopa ett nytt middags recept för en stund sen. Riktigt gott som jag verkligen rekommenderar. Provar ni så lovar jag att ni inte kommer att ångra det.
Ingredienserna denna gången blev; bacon, svamp, purjolök, ris, vitlök, turkisk yoghurt, riven ost.
Döpte den till "Maries Mixade Gratäng" och den ligger nu ute i min matblogg

http://www.mariesrecept.blogg.se


Sitter här nu i soffan och är orörligt mätt..haha!!!


Söndagsinventering

Kategori: Jag o min vardag

Nyss hemkommen...

Varit och jobbat ca 09-15 med inventering på jobbet. Vi var 12 st, därför de gick så fort. Skönt och slippa göra detta fler gånger ensam. Eftersom jag gjort detta i omgångar hela sommaren, minst 7 gånger. Men skulle inte bli förvånad om jag åker på de längre fram ändå.
Vi blev uppdelade i 6 lag, så min inventerings partner blev Anders på lagret(mitt ex som många vet).
Men det är lugnt, jag kan skilja på arbete och fritid även om han inte varit helt ärlig mot mig.


Vi blev bjudna på smörgåstårta från Ica Supermarket, faktiskt riktigt god.

Tror det blir lite städa här idag och en sen kväll med tv och film, börjar ju inte jobba igen förrän kl:14 imorgon.
Skulle tvättat oxå idag...ja, trodde jag ja...men hade tagit fel med datum, de va igår..så jag missa tiden...*suck*..men tur väl så är där ledigt på tisdag förmidda.




Igår fredag

Kategori: Jag o min vardag

Igår på jobbet så hade chefen bestämt att det ska göras en inventering på söndag kl:9. Vi ska vara 12 personer så de går fort, indelade i 6 lag. och tydligen gick det inte att tacka nej. Dom tror dom kan göra som dom vill i sista minuten alltid. Blir trött på det ibland.
Denna gången var det för att kund från USA kommer på besök.
Snacka om dåligt planerande när dom vetat detta ett bra tag.
Ok, kommer och tjäna bra pengar imorgon.
Men dom fick minsann möta mig lite på vägen, så jag börjar först kl:9.30 imorgon. Har jobbat som fan veckan som gått o veckan innan massa övertid. Så jag känner att jag behöver sova ut.
Står ju dessutom med dom här toa sitsarna som tar väldigt hårt på kroppen att montera och packa.

Var sen på kvällen uppe hos min granne Emma och hennes flickvän och drack vin. Mycke trevligt och intressant prat. Fick veta lite om en viss person där det fanns bevis på hennes mobil. Mina aningar och misstankar fick jag svar på. Något jag väntat på. Men jag bryr mig inte. Bara kul att få sina misstankar bekräftade för alltid när jag får känslan om nåt eller föraningar så stämmer det ju.
Därav min sida som häxa och född med "gåvan"!!

Kanske dags och lägga lite kort för mig själv, var ju ett tag sen.


I alla fall så var jag hos min granne till strax innan midnatt, blev jättetrött och vi orkade inte gå till krogen någon av oss.
Somnade rätt fort när jag kom hem...

Idag är det en lugn lördag som gäller med film, tv och nåt gott o äta. Blir stekt ytterfilé med råstekt potatis o svamp med en sallad till.
men vet inte om jag ska äta nu, alltid så "dagen efter" hungrig...skulle kunna äta hur mycke som helst. Tur man aldrig blir bakis:)

Blir dansbandskampen oxå..tack vare att ett band från min by är med...Donnez heter dom...




Som jag längtat

Kategori: Jag o min vardag

Idag när jag stod och jobbade så sken solen riktigt mycke och rätt vad det var så blev det väldigt mörkt. Så jag tittar ut och vad ser jag...JO SNÖN FULLKOMLIGT VRÄKER NER!!!
Så himla UNDERBART, som jag längtat efter första snön alltså. Men synd att de inte blev vitt alls.
Men nu har det börjat så då får man hoppas på att det fortsätter riktigt mycke.

Alla som käner mig vet hur mycke jag älskar snö och hade kunnat ha det året runt, eller ja kanske lite vår oxå, fint när allt blommar och så. Även hösten är fin i sina olika färgnyanser ju. Men inget går upp mot snö!!!!

Info pumpning

Kategori: Jag o min vardag

Har under kvällen pumpat Jockes (mitt ex) flickvän Lino på info om en viss person. Haha, fast behövde inte pumpa henne på info, hon delade med sig så frivilligt så, till och med hon som sa att om jag undra nåt var det bara att fråga.

Och kan ju säga att det bara varit positiv info så här långt och detsamma gäller reaktioner ang vad jag sms:at till henne som hon fört vidare till denna person.
Kan bli spännande detta eller inte alls. Får väl se...
Hoppas på de bästa i alla fall, annars är de bara att lämna ämnet och gå vidare.

Jag är ju en stor och stark "survivor" i alla lägen:)




Onsdagsbloggande

Kategori: Jag o min vardag

varit och jobbat kl:6-14.

Ringde canal digital i morse ang att tv kanaler inte funka, fick till svar att de skulle komma idag.
Men när jag kom hem så hade jag fortfarande inga kanaler, ringde dom igen och då fick jag till svar att dom var på väg och en timme senare hade jag kanaler. Jiippiiee så glad jag blev.
Dom knacka på sen hos mig och ville höra så jag kunde se på tv, men min bild var dålig så dom kom in och mätte signalen och den var helt perfekt. Då visa de sig att dessa svarta antenn sladdar är skräp. Det var glapp i en sådan, tog bort den och fick helt klar bild.

Så lite info från canal digital killarna som jag delar med mig är; ut med svarta antenn sladdar, det ska vara dom vita.

Inte gjort så mycke idag mer än suttit vid datorn och plockat lite här. Plus fixat midda. Blev sugen på annorlunda pasta, inte ätit de på länge, så det blev stekt ytterfilé, penne rigate med wokgrönsaker och min egen svampsås med färsk svamp



Nu ska jag se på "halv åtta hos mig" och ev "Bonde söker fru", eller så blir de en film istället

Grrrr på canal digital!!!

Kategori: Jag o min vardag

När jag kom hem från jobbet idag så hade jag fortfarande inga tv kanaler. Andra dagen nu, måste ringa dit imorgon. Mina grannar har ju fått tillbaka sina även om bilden inte är helt hundra. Blir lite smått iriiterad eftersom jag i somras var utan tv kanaler i 4 veckor pga att canal digital i stort sett inte gjorde något fast jag ringde och klagade flera gånger varje vecka.
Så här kan man ju inte ha det.
Kabel tv ingår som tur är i hyran, men mitt internet gör ju inte de. Sura pengar och gå och betala när det inte funkar.
Tur jag har mitt mobila bredband från bredbandsbolaget, lite segt, men bättre än inget.

Unnar mig lite datagodis ikväll
Twisty och tzatziki

Toainredning & God mat

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp 5 idag, var sen o jobbade kl: 6-14. Mamma kom och mötte mig och vi cyklade upp till Netto.
Där hittade jag 3-pack korgar för förvaring till toaletten för endast 39kr plus en liten pedalhink/papperskorg oxå till toaletten för 49kr.
Bra och fina fynd tyckte jag.



Sen då när jag väl kommer hem så funkar inte tv kanalerna och det har tydligen varit så hela dagen och är så fortfarande så nu missar jag massa på tv...suck.
Får kontakta canal digital imorgon om det inte är fixat tills dess.


Hittade även på en ny maträtt idag. Kallar den "Snabba Köttgrytan"
Och detta recept hittar du i min matblogg på http://mariesrecept.blogg.se




Efter maten la jag mig i sängen för att titta på filmen "Mirrors 2". Och vad händer...JO, jag somnar...*suck*...kan jag väl inte somna inatt, visst de var bara en halvtimme, men de räcker för att jag ska känna mig lika pigg som om de vore en ny dag.


Massa söndagsmåsten

Kategori: Jag o min vardag

Idag har jag verkligen varit igång här med att städa i massor. Så nu är här riktigt rent och fint. Och nu ska de minsann hållas. SKA dammmsuga varannan dag, måste...fy på mig annars ju..haha

Som man säger när man städar att man springer och plockar är och var så med de tänket blev de även s k plockemat..lite av varje...Potatisgratängen som blev kvar från igår, köttbullar, prinskorvar och wokgrönsaker. Riktigt gott var det




Efter detta tog jag en paus inne i sängen med filmen "The Rig"....ganska så bra för att vara en monster film där monstret dödade alla utom som i alla andra såna filmer.

Och nu har jag nyss bakat citronmuffins, som kommer upp i min matblogg om en liten stund
http://mariesrecept.blogg.se




Lördags bestyr

Kategori: Jag o min vardag

Var uppe redan kl:9 idag, mår ju alltid oförskämt bra dagen efter. Kan knappt ens stava till bakfull!!

Underbart väder med sol och riktigt höstigt

Hunnit med att röja en del här, och varit på Ica med mamma, gjorde av med lite pengar, men endast på sånt som är ett måste.

Ikväll ska jag göra ugnsbakad marinerad ytterfilé med potatisgratäng...Kommer att lägga ut recept i min matblogg http://mariesrecept.blogg.se   senare ikväll

Just nu tvättar jag och varvar städandet med datorn. Den är ju rätt svår att hålla sig ifrån...de är ni nog många att hålla med om tror jag.

Blir ju Dansbandskampen oxå på TV, måste man ju när ett band härifrån ska vara med... Donnez heter dom
Har en tjejkompis som är kusn med sångaren och hon är just nu på väg upp till Norrköping för att se programmet live, eller ja..dom är väl framme med tåget nu gissar jag.

Den hårda fredagen

Kategori: Jag o min vardag

Igår var det då fredag och de hände en del, tuff dag med mycke.

Börja med att jag gick upp halv 8 efter endast 4 tim sömn. Kl:9 började jag jobba och höll på till 18.00, vilket blev 5 timmars övertid eftersom mina fredagar när jag jobbar eftermidda endast är 4 tim mellan 14-18.

På eftermiddagen så messar min kompis/granne om jag ska vara med och festa. Ringer upp henne och de visar sig att Christian oxå ska dit. Men jag har ju inget och dricka säger jag, och då erbjuder hon sig att handla till mig eftersom hon ändå ska på systembolaget, så snällt alltså.

Så kl: 18.05 cyklar jag då hem från jobbet, då står mamma i sitt sovrumsfönster och väntar in mig. När jag då öppnar vårt (mammas o mitt) cykelrum så ser jag nåt mycke glädjande...en hel flaska 1 1/2 liters julmust.
Så himla snäll mamma som tänkt på mig när hon såg detta på Ica...wow, va glad jag blev. Fullkomligt älskar den drycken ju, skulle kunna leva på den alltså.

Hem och tog en dusch och landade hos Emma strax innan 19, snabba ryck..men så bor hon oxå på 2a vån i min trappa.

Där var hennes flickvän och Christian. Blev massa dricka, prat om gamla minnen och annat...plus att jag avslöjade en sak för Emma och Malin...hehe..dom log lite lurigt och gjorde konstig min när jag berättade..haha..vi vet varför.

Sen råkade Emma spilla ut öl över sin laptop så den sluta fungera, utan musik kunde vi ju inte vara så vi gick ner till mig istället...då kom Robert utanför balkongen, vi bytte nr och sen messa vi och han kom upp o gjorde oss sällskap en stund...

Vid midnatt var det tänkt att gå till Flamman för där var karaoke. Men Emma blev för full som vanligt..haha..och orka inte gå dit.
Gjorde inte så mycke, för när alla gått så var jag så trött ändå. Så jag somna ganska snabbt kan jag säga.




Emma busar i kartongen som min 42 tums plasma tv varit i

Så rätt jag hade!!

Kategori: Jag o min vardag

Vid 11-tiden ringde lagerchefen om att ägaren ville att jag skulle börja jobba tidigare pga toasitsarna. Men tyvärr hinner jag inte börja förrän på utsatt tid kl:14, lite synd, för alltid gott med extra pengar, men ska erbjuda att börja tidigare imorgon, så blir de ju lite extra klirr i kassan nästa lön.
Kanske de ev blir jobb i helgen med, dock inte lördag för då måste jag verkligen tvätta.
Hoppas bara att jag får jobba ensam eller med nån bra som kan hänga med i mitt tempo o tänk.

Tänk så rätt jag hade för vad jag ska jobba med idag.

Go'morron!!!

Kategori: Jag o min vardag

Nja inte riktigt kanske, har ju varit uppe sen halv 10, somna sent inatt, blir så när man jobbar eftermidda.
Ingen sol idag, grått och rått, så då passar de ju bra att stå inne o jobba. Dock kanske mindre kul vad jag gissat på att jag får montera o packa idag ju. Tror jag har rätt, nån som vågar sätta emot mig..hehe.

Idag ska jag göra så lite som möjligt innan jag ska iväg. Fixa middan som jag ska ha med mig o kela med min kise, o mycke data känns det som.

Idag längtar jag riktigt mycke till 18.00 imorgon, för sen är det helg o de ska bli så skönt.
Har tänkt ha en lugn helg utan fest o sånt. bara vara hemma o pyssla, kolla film o sånt där. Kanske baka nåt smarrigt.

Önskar er alla en bra dag

Inget köp av mig idag

Kategori: Jag o min vardag

Den nya fabrikschefen försökte idag få min arbetsledare till att "sälja" mig för att montera och packa toasitsar. Men han fick tji, för på min avdelning fanns det viktigare saker att göra.
Men är bergis på att jag imorgon får göra det istället. Har aldrig nånsin så här långt hänt att jag slipper detta. Det var ju så jag börja på min arbetsplats i nov förra året med att stå med dessa toasitsar ständig natt i 4 mån, bra pengar tjäna jag, men aj aj i arm o hand av gradandet.

Nu vet jag ju att dom väljer mig pga att jag är snabb, noggrann och ha full kontroll på det hela, typ som mitt ansvar och se till att alla skiften gör det dom ska med dessa toasitsar. Har ju fått beröm uppifrån och sånt.
Och det är ju alltid kul.
Så hur jobbigt och trist det än kan vara ibland att göra dessa så är det ändå ok. Särskilt när jag får stå och göra dessa ensam eller med trevliga Larisa.


Idag/ikväll fånga jag min ena arbetskompis Claudia på bild när hon står och tvättar paneler. Riktigt kul..
Hon är mitt lilla mobbingoffer..haha..inte så illa som de låter. hon gillar ju när man skojar med henne.



Idag har dagen på jobbet gått fort jämfört med igår. Hoppas de går fort nu och blir helg. Är så jätte rktigt sugen på att vända upp å ner på hela mitt hem o få riktig ordning överallt.
Städgalen kan man säga att jag är, gör jag varje dag från och till. Ett måste för att trivas riktigt ordentligt.

Nä nu lite inspelat "Våra bästa år"

Hörs imorgon...natti

Pysseldags dille

Kategori: Jag o min vardag

Sov lite längre idag. Kände att jag behövde det. Ska ju iväg o jobba kl:14-23.
Men idag skulle jag helt klart vilja vara hemma, är på sånt pysseldille humör med att städa, putsa fönster, byta gardiner, sortera här o var, röja ur garderober osv.
Hoppas den känslan sitter kvar till helgen.

Härligt väder idag igen med sol, dock bara 9 grader varmt. Märks att vi går mot vintern. Men inte mig emot, älskar ju snö och är inte frusen av mig.

Korvgryta och ris blir jobbematen idag. Har lite färdiga middaga i frysen när jag ska jobba em, bara o koka ris eller vad jag nu vill ha till sen är de klart. Perfekt när man har lite fritid...

Ha en bra dag gott folk

Blir glad för så lite

Kategori: Jag o min vardag

Har då alltså fyllt år idag, ja igår blir de ju i skrivande stund efterom klockan är efter midnatt.
Så många som grattat mig på facebook trodde jag aldrig de skulle bli, så himla roligt och läsa allt från alla.

Och idag när jag kom till jobbet så hade min ryska arbetskompis Larisa lagt presenter till mig i form av godsaker i omklädningsrummet, 2 wienerbröd, 2 plommon och 3 kolor...så himla gulligt gjort av henne!!!



Som person blir jag ju glad för så lite, tanken som räknas. Som t ex plockade blommor är mycke roligare att få än köpta för då vet man att personen lagt ner extra tid på detta, likadant hemmagjorda presenter. Det är inte kostnaden som räknas utan just tanken,,,

Har då alltså jobbat kl:14-23 idag igen...skruvat och bankat på handtag på väskor, höll på att bli knäpp först på dessa väskor för inget jag ville funka, men sen gick de minsann undan felfritt.
Har varit en seg dag, känts som 12-13 timmars arbete istället för 9.

Nu tänkte jag kolla lite TV och sen försöka sova och komma upp i bra tid och fixa med en hel del här hemma.

Just  de ja, fick massa kläder idag, tar kort på dessa imorgon o lägger ut

Sov gott...Zzzzzzzzzzzzz




Födelsedag

Kategori: Jag o min vardag

Idag när jag vaknade var där massa Grattis sms i min mobil..trevligt. Loggar sen in på facebook o där är jag bombad med grattis...så himla kul att se. Och massor i min mail oxå:)

Och innan i förmiddes så kom mamma med lite smått o gott i present som hon vet jag gillar. Lite ihopplock så att säga, fick ju en micro i för tidigt födelsepresent i våras.

Med andra ord är det så att jag fyller 25 år idag...hahahahaha...Nä, skojar, 43 år fyller jag ju.

Snart iväg o jobba kl:14-23.

Önskar er alla en bra dag


Nya läsare

Kategori: Jag o min vardag

Slutade jobba kl:23 och hunnit med en dusch och lite mat från igår som var kvar som jag värmde i micron, även haft med en portion på jobbet...Recept finns i min matblogg http://mariesrecept.blogg.se



Nu när jag loggade in här så hittade jag flera nya kommentarer och det var endast från helt nya läsare, så himla kul när man får respons. Ska in och ge feedback till dessa och spana in deras blogg.
Synd man inte har tid och följa allas bloggar varje dag, får bli genomkörare då och då istället.
Att blogga och läsa andras bloggar är himla kul. Fast sånt där med massa mode och skönhet är ju inte min grej precis. Jag är jag bara och enkel och sminkar mig inte ju, långt mindre finns det typiska tjejkläder i mina garderober.

Jobbet idag har varit bra. Har ju sällskap nu när jag jobbar eftermidda. Claudia går 18.00 och Monica är där lika länge som jag, alltså till 23.00. Kul och ha någon och prata med mellan varven.

Nu blir de lite inspelat från kvällens tv program som jag inte kunnat se på.


Just de ja, köpte ju 2 blommor igår till mina nya krukor och satte dessa i köket.



Natti och sov så gott alla läsare









Ny vecka igen

Kategori: Jag o min vardag

Ja tiden går riktigt fort nu, ny vecka innnan man vet ordet av att det varit helg.
Men gör inte så mycke, då kommer vi närmare vintern och jag får min snö. Och den mysiga julen med massa pyntande osv.

Denna vecka jobbar jag eftermidda, alltså Kl:14-23 och wow inget sms igår eller telefonsamtal idag om att jag ska ändra arbetstid pga inventering. Alltså verkar de som jag för första gången på 3 mån ska få behålla min eftermiddags vecka. Toppen, för det innebär mer lön i november ju.

Sol och 9 grader idag, oxå kan man inte få vara ute. ja ja, hoppas de blir fint till helgen oxå.

Hann tyvärr inte uppdatera min receptblogg igår som jag ville. men ska försöka fixa de när jag kommer hem ikväll.

Såg en bra film igår, ja 2 faktiskt...."Jonah Hex" och "The Skeptic"

Ha en bra dag alla

Riktigt lugn lördag

Kategori: Jag o min vardag

Igår tog jag de så lugnt som jag inte gjort på evigheter.
Bara massa gott o äta..ja dagen efter kan jag äta o äta o äta..haha
Blev lite filmer o dvd boxen säsong 2 av Angel. Dock inte riktigt klar med denna.
Tvättade ju lite oxå. Skulle ha städat men det tänkte jag ta idag. Ska ju inte börja jobba förrän kl:14 imorgon..ja om nu inte chefen hör av sig senare o ändrar mina arbetstider, vilket han gjort nu i flera månader så fort jag ska ha eftermidda. Men känns inte som att det är dax för inventering än, men de lär säkert komma inom kort eftersom inget stämmer i programmet.

Nu är de repris av "Idol" som gäller. Hade ju lite fest i fredags och vissa hade svårt o vara tysta då så man kunde höra. Så jag vill gärna hålla mig riktigt uppdaterad hur dom utvecklas.

Jay Smith är min favorit och han måste bara vinna alltså, annars fattar jag inte hur svenska folket tänker när dom röstar.





En riktig sovmorgon

Kategori: Jag o min vardag

Ja det kan man säga att jag haft idag. Gick upp vid 9... Trots att det är dagen efter, mår ju alltid oförskämt bra då ju.
Mest tagit de lugnt så här långt in på lördagen. Precis sett filmen "The Loved Ones"...riktigt bra film om du gillar rått och blodigt och psykopater.

Strax dax att börja tvätta, sen funderar jag på att gå ut i det fina vädret och ta kameran med mig och kanske få några fina höstbilder.

Inte likt mig

Kategori: Jag o min vardag

Usch, tredje dagen nu som jag sover en timme runt 16-17 tiden. Inte alls likt mig. Måste vara duster från influensan jag hade i 8 dagar med massa feber.
Längtar till helgen så jag kan få slippa gå upp halv 5 och kanske känna mig piggare på dagen och kvällen.

Idag har jag jobbat kl: 6-14 och ännu en dag som jag sluppit inventera. Hoppas att de dröjer ett tag till innan chefen kommer och rycker bort mig för detta igen. Riktigt trött på siffror, artikelnummer osv...

Idag blev det god midda, blev så äckligt mätt så jag knappt kunde gå ur soffan på en timme..haha

Stekt ytterfilé med potatis, kokta morötter och min egen champinjonsås.





Började på boken "Ego woman" igår, så tänke nu efter "Efterlyst" gå och bädda ner mig i sängen och läsa vidare på den.


Natti natti på er alla läsare..hörs imorgon

NU ÄR DEN STARTAD

Kategori: Jag o min vardag

Har nu startat en till blogg, där alla mina recept kommer att hamna hädanefter, eller jag kanske lägger dom här oxå.
Men i alla fall den nya bloggen kommer endast att innehålla alla recept och annat i matväg som jag hittar på.

Skulle det vara så att jag tar någon annans recept som jag kanske gillar så kommer dessa recept att hamna under en annan kategori.


Adressen till mina recept är:

http://mariesrecept.blogg.se







En dag utan det

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp vid 5-tiden i morse. Varit och jobbat förmiddag mellan 6-14. Idag har jag fått jobba ute på den avdelningen jag tillhör med att skruva L-stöd och lite annat, plus varit i fabriken och stått och passat och skött en maskin pga en kille som skulle hem på sin middag.
Alltså en dag utan inventering, Faktiskt riktigt skönt att äntligen få jobba med hela kroppen och inte bara men huvudet.

Sen kom mamma och mötte mig och vi tog en runda på Ica och där fanns det blommot, tag 2 för 40kr och jag slog till, oxå blev de 4 svarta krukor.
Även på posten och hämtade ut mina paket från cdon med böcker och säsong 2 av "Angel".

Och nu har jag  precis ätit midda, stekt fläsk och hemmalagad potatismos blev det. Riktigt mätt nu.
Tror jag ska vila en stund på soffan innan jag ska tvätta och städa.



Himla snygga krukor och blommorna gjorde sig bra i dessa...




"Den förlorade symbolen" av Dan Brown & "Ego woman" av Carolina Gynning.
Läste hennes första "Ego girl" och tyckte den var riktigt intressant, och likaså Dans böcker som är riktigt spännande.


Ostbullar

Kategori: Recept

Nu har jag precis bakat ostbullar och tänke dela med mig av mitt recept på det...


Ca 25 st

1 pkt jäst
1 ägg
1/2 tsk salt
1/2 msk socker
5 dl mjölk
ca 8-10 dl mjöl
50 g margarin

Smält margarin i en gryta, häll på mjölken, värm till fingervarmt. Smula ner jäst i en skål, häll på lite av margarinet o mjölken o rör så jästen smälter. Häll i resten plus ett ägg o rör om.
Jag kör sen med elvisp länge när jag häller på mjöl med jämna mellanrum....låt degen bli väldigt klibbig för då blir bullarna mycke fluffigare och mjukare

Låt degen jäsa ca 40 min. Rulla ut så stora bullar du vill ha. Låt sen jäsa på plåt ca 40 min.
Pensla med ägg o strö på den ostsort du vill ha, denna gången körde jag med gouda.

10-13 min i mitten av ugnen på 200 grader(varmluftsugn har jag)



Syndandet är nära

Kategori: Jag o min vardag

Bakar ostbullar och lyssnar på härlig musik och känner vinsuget komma..haha.
Vännen Sabina är på msn och vi hade samma tankegång där.
Så nu är frågan om min lugna helg kommer att bestå eller om jag inte kan stå emot suget efter kväll med vin och mycke gott snack med henne..haha.
Klockan är ju snart 5 så den är ju bara barnet, lång tid på sig att bestämma sig..hehe..eller nä, kanske inte.

Hmm, beslutsångest som fasen alltså. Men va faen, man lever ju bara en gång. Så lördagen får bli som den blir..hehe


DAYBREAKERS

Kategori: Filmtips








Året är 2019 och en pest har förvandlat nästan alla människor till vampyrer. Innan allt blod tar slut så måste vampyrerna fånga in och fängsla de människor som finns kvar, samtidigt som en forskare jobbar tillsammans med en hemlig grupp av vampyrer för att rädda mänskligheten och finna ett substitut för blod innan det är för sent.




Lördag, lördag, lördag

Kategori: Jag o min vardag

Kom upp vid 10-tiden efter en sen natt med tv o filmen "Daybreakers".
Har nu varit på Netto med mamma plus tagit en fika hos henne, hon hade gjort smörgåstårta, så himla gott ju.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska ta tag i småsaker i hemmet som t ex. sortera bland papper som ska in i pärmar, har en hög som väntar. Fattar inte varför jag inte lär mig att göra detta varje månad så slipper de växa på hög. kan vara för att de är mindre kul..haha.

I alla fall så är det skönt att ha en lugn helg helt ensam. Var ju inte igår precis som jag hade det.
våren och sommaren har gått i festens tecken varje helg. Känner att det nu är dags att lugna ner sig på den biten av olika anledningar.

Såg något innan idag som gjorde att jag kände att jag verkligen gjort rätt val. Aldrig mer säger jag bara.



Nu blir det nog en flytt inom kort

Kategori: Jag o min vardag

Tänkt länge på att göra ytterligare en blogg där jag bara lägger ut massa mat.
Det blir då allt jag hittar på själv inom mat, bakning, dressingar, sallader, och olika tips osv.

När jag kommit på vad denna blogg ska heta så lägger jag ut adressen och missar ni detta så är det bara och skriva att du vill ha adressen dit, så fixar jag det


Vill ni komma med förslag till vad bloggen kan heta så går de jättebra.
Vem vet, ni kanske vinner nåt om jag tar ett av förslagen..*L*




Kycklinggryta med curry

Kategori: Recept

Idag har jag varit igång igen och skapat och tillagat ett nytt recept.

En kycklinggryta med curry och grönsaker

En snabblagad maträtt som tar ca 30 min, ungefär den tid de tar att sätta på ris och få det att koka.

2 personer

400g kycklingfilé
1 liten burk bambuskott
1 liten burk vattenkastanjer
en halv gul paprika
en halv röd paprika
1 burk skivad svamp
1 hönsbuljongtärning
4 dl vatten
1 dl creme fraiche
salt
curry


Strimla kycklingfilén och stek upp med lite salt och så mycke curry du vill ha, jag stekar alltid allt i lite margarin och lite olja.
Strimla paprikan.
Häll vatten, buljongtärning, vattenkastanjer, bambuskott, svamp och paprika i en gryta. Och lägg i kycklingen och låt detta stå och småkoka i ca 15 min, tag i ev mer curry medan de kokar om du vill ha rikligt med smak av detta, dra grytan av spisen och rör ner creme fraichen, låt ej koka efter det för då kan det skära sig i smaken.

Servera med ris


En hel vecka

Kategori: Jag o min vardag

Jaha, då har man varit hemma från jobbet hela veckan pga en seg influensa. Känns inte alls bra. år o dagar sedan jag behövde vara hemma så länge pga sjukdom.
Och utanför dörren har jag ju inte varit sen förra fredagen, börjar kännas, får ta mig ut imorgon och få lite frisk luft. Hoppas det är lika fint väder då som vi haft under veckan.

Har hittat hyllor till alla mina dvd filmer och tv-bänk på Ikea som jag vill ha, så nu försöker jag ragga någon med körkort så man kan komma dit. Men inte så lätt, min vänkrets består mest av personer som inte har körkort, o har dom så har dom ingen bil.

Annars blir det en lugn fredag. Göra nåt gott att äta o titta på idol ikväll