VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Upp & Ner

Kategori: Jag o min vardag

Förstår mig inte på denna influensa jag åkte på i söndags.
De går upp å ner hela tiden.
Ena dagen ligger jag helt pall och nästa känns det ok, sen kommer sen kväll och natten och då vänder det igen till runt 40 graders feber. Snövlandet och att jag snyter mig hade jag kunnat nonchalera. men feber, frossa och svettas och ont i kroppen och helt orkeslös går bara inte att ta sig till jobbet med.

Så nu är jag väl inte så jättepopulär hos chefen kan jag tänka mig, konstigt nog inte ett enda sms från honom sedan i måndags, det kan inte båda gott känns det som.

Har ringt vårdcentralen och dom menar på att det inte finns något att göra pga att det är influensatider nu och många ligger sjuka. Att jag dessutom kan räkna med att det tar en vecka att bli av med, jo tack det märker jag, inne på 5e dagen nu ju.
Dom vill heller inte ta emot mig där pga smittrisk, och det kan jag förstå. Finns ju ändå inget och göra när det är influensa. Men hade dock känts bättre att ha ett läkarintyg att visa upp för chefen.

Men vi får väl se vad han har och komma med på måndag när jag kommer dit. Ja om jag inte kan jobba imorgon, vilket jag ju hoppas på.

Krämig tacogratäng

Kategori: Recept

Funderade idag på vad jag hade hemma och kom på att jag hade en tacokryddmix, färs, lök, cremé fraiche, lite tortilla chilichips, ris.
Och av detta satte jag ihop ett nytt recept som blev riktigt saftigt och smakrikt.


2 personer

400g färs
halv gul lök
2 dl kokt ris
1 dl krossade tortilla chips
2 1/2 dl cremé fraiche
1 påse taco kryddmix
Riven ost
Margarin till stekning


Sätt på riset och koka enligt anvisning. Bryn färsen, strö över tacokryddmixen och rör om, häll på 2 dl vatten. Låt småsjuda i 5 min så lite vätska är kvar.
Tag fram en ugnsform, lägg halva färsblandningen i botten, hälften av den hackade löken ovanpå och hälften av tortilla chipsen. Klicka ut halva paketet med cremè fraiche så de blir jämnt födelat. Bred över hälften av riset.
Gör denna procedur en gång till med resten som är kvar.
Strö sen riven ost över det hela, använd den mängd du vill ha, anser detta vara en smaksak så jag anger inte mängden på det i mitt recept

In i ugnen på 200 grader, ja om man har en varmluftsugn som jag, annars gissar jag på 175 grader kanske i 40 min med aluminiumfolie över under hela tiden.







Mycke godare än vad bilden visar kan jag säga...
Nästa gång ska jag även ha i en sån där tacosås på glasburk, tror de kan bli riktigt gott






Tidig födelsedagspresent

Kategori: Jag o min vardag

I eftermiddags så kom mamma förbi och hade varit i byn en runda och då var där ett torgstånd som säljer kläder, jag brukar handla av honom och mamma oxå.
I alla fall kom hon förbi och visade en fodrad vit munkjacka som jag tyckte var snygg och hon velade om hon ville ha den eller inte.
Så det sluta med att hon betalar halva i för tidigt födelsepresent. jag fyller ju år om drygt 2 veckor.
Men till saken hör att hon gjorde liknande i våras.
Hon skulle iväg och köpa en ny liten vit micro till sig och visste att jag sagt att jag skulle köpa en ny liten för den jag har är riktigt stor som jag haft sen 1989. Så hon fråga om jag ville ha en ny micro i för tidig present. och de gick jag med på och fick alltså en sådan.
Snäll mamma jag har. Jag gör ju samma med henne, massa presenter hit och dit då och då som jag vet hon behöver och vill ha.

Av det manliga könet

Kategori: Jag o min vardag







Nästan alla män har två livsåldrar: en när han gärna vill vara trogen men inte kan och en när han gärna vill vara otrogen men inte förmår.





Rastlös yr höna

Kategori: Jag o min vardag

Inte blev det något jobb idag heller. Kunde inte somna i tid igår så jag startade filmen "Nightmare On Elm Street", ja den nya från 2010. Himla bra var den...
Ganska sent som denna kom igång pga lite på tv jag ville se så jag somna runt 4 i morse. Att jag inte kunde somna berodde på att jag hade feber frossa och var varm omvartannat och låg och nös och snöt mig och hade mig.
Så trött på att vara sjuk nu.

I alla fall så vaknade jag vid 9.30-tiden idag och kände mig så rastlös direkt och har sedan dess snurrat runt här som en yr höna och vill göra så mycke, men vet inte var jag ska börja. har lyckats plocka undan saker här och var och vilat en runda mellan varven.
Hoppas verkligen jag mår bättre under dagen och kvällen, för imorgon kan inget stoppa mig från att gå och jobba.

Satte nyss på filmen "Snabba Cash" och tittade typ 10 min, kändes inte som en film jag vill titta på idag. Så jag provar med "Formosa Betrayed" istället.

Jaha och såklart att jag glömde ta fram färsen ur frysen igår till kålpudding idag, orkar inte rota fram den idag för den ligger såklart allra längst in. Får hitta på en annan midda idag, kanske nytt eget recept som jag alltsom oftast gör.
Eller gör jag mammas falukorv och potatissoppa, fast tyvärr då utan purjolök eftersom jag nog inte har någon sådan kvar i frysen.
Ja ja något till midda blir de ju.

Hörs senare

Singel = Lycka

Kategori: Jag o min vardag

Ja just nu är jag lycklig som singel!!!

Blev ju singel för en månad sedan och sedan dess har många nya härliga människor kommit in i mitt liv plus fått kontakt med gamla vänner.

Oxå jagar killarna mig överallt..haha...skämt å sido, dom är ju några stycken...men har inte tid, ork och lust att vara seriös med killar just nu.

Men livet är på topp och allt känns så jävla bra. Bara min chef på jobbet som är knepig, men de är så liten del av mitt liv så de påverkar mig inte negativt mer än att jag kanske jobbar för 2 om dagarna. Får kanske börja ta de lite lugnare. Blev ju faktiskt sjuk nu för andra gången på 3 veckor.


Dagens idol uttagning

Kategori: Jag o min vardag

Sassa, Björn och Alice vill ju jag ska gå vidare. Men tyvärr kan bara en kille och en tjej gå vidare idag enligt reglerna, så därför hoppas jag på dessa 3, varav den 3e kommer med i efterhand.
Finns ju även Elin..Men näe..de 3 förstnämnda är nog allt mina favoriter faktiskt.

Coolt oxå att jag hörde Alice som lite Tina Turner innan även Laila Bagge påpeka det.

Blir nog en spännande säsong med så mycke olika sångröster och stilar.
Men har ännu inte satt någon favorit, fast kände från första gången jag såg Linda Varg att hon kan gå långt, ser redan ut som en stjärna dessutom.

Nu dröjer det drygt 2 timmar tills vi vet vem de är som går vidare....




Blir alltid så sugen

Kategori: Jag o min vardag

Precis tittat på "Halv åtta hos mig" och gjorde faktiskt midda lagom till det började. Blir ju alltid så sugen på något när jag ser att det lagas mat.

Skinksnitzel, råstekt potatis och en massa olika wokgrönsaker blev det idag.




Imorgon funderar jag på att göra kålpudding, känns som år och dagar sedan jag åt detta.
Blev så sugen på det när mamma sms:a att hon ätit det tidigare idag. Ska bara komma ihåg att ta fram färs ur frysen ikväll och dessutom koka kålen, så jag slipper stå och kocka så länge imorgon när jag kommer hem från jobbet.
Ja om de nu blir något jobba av, mår ju fortfarande inte så bra, men är jag feberfri så tänker jag försöka. Trött på att vara hemma, blir så rastlös eftersom man blir så orkeslös.

Nu ska jag titta på "Idol"...spännande vilka som går vidare.

Predators 2010

Kategori: Filmtips

PREDATORs 2010

En grupp människor blir strandade på en okänd planet. De är alla mänskliga "rovdjur"; legosoldater, maffiamedlemmar, fångar. Det går snart upp för dem att de samlats för att agera byte, och en skräckfylld katt-och-råtta-lek börjar där de skoningslöst jagas av en utomjordisk ras känd som Predators.



Usch för idag

Kategori: Jag o min vardag

Klockan(mobilen) ringde 5.45. Gick upp då och matade min katt. Men sen fick de bli rakt i säng igen. Mår fortfarande inte bra. Om bara den här förkylningen/influensan kunde bryta ut ordentligt istället.
Jag som hade tänkt gå och jobba idag. Svara ju det på chefens sms igår. Så nu är väl inte han så glad. men kan inte hjälpa att jag är sjuk.
Jag har ju inte ens varit utanför dörren sen i fredags.

Så imorgon får man väl se om han är sur osv på mig. Han är ju en sån chef som inte accepterar sjukdom, tyvärr.
Men jag har faktiskt ett liv utanför arbetet oxå. Även om den här inventeringen av företaget jag håller på med är viktig.



Sjuk, sjuk, sjuk

Kategori: Jag o min vardag

Jaha då var man sjuk igen, en seg förkylning som började visa sig sent i lördags. Så typiskt, bara 3 1/2 vecka sen sist.
Är nog inte så populärt hos chefen idag, med tanke på att han anser att man kan jobba oavsett hur sjuk man är och även med feber, men de anser inte jag.
Jag blir ju inte hemma och förlorar pengar frivilligt precis. Så imorgon tänker jag gå dit om inte febern är värre.

Fick i helgen veta en sak som jag misstänkt ett tag, tänk att folk kan vara så falska och inte ha något samvete alls. Stackars deras barn och hoppas att dom absolut inte tar efter sina föräldrar. För fler sådana personer behövs inte i denna falska värld vi lever i.

Låter kanske negativ nu, men jag är nog en av de mest positiva som finns.
Ska blogga om detta längre fram, om ca en månad, men just nu håller jag tyst pga en sak som jag vill ska hända. Så hoppas de gör det.


4 bra filmer

Kategori: Filmtips

Jag såg 4 bra filmer igår som jag vill tipsa om


VERTIGE:

En grupp vänner som är på semester beslutar sig för att våga sig på ett spår högt uppe i bergen som har varit stängt för reparation. Klättringen visar sig vara farligare än planerat, särskilt som de inser att de inte är ensamma. Äventyret blir en mardröm.






RESIDENT EVIL: AFTERLIFE

Alice forsätter sitt sökande efter överlevande för att leda dem i säkerhet. Hennes kamp mot Umbrella når nya höjder, men Alice får oväntad hjälp av en gammal vän. En ny ledtråd som pekar mot en säker plats leder dem till Los Angeles, men när de kommer dit är staden full av odöda och Alice och hennes följe inser att de är på väg att gå rakt in i en fälla.
 






IRON MAN 2

Tony Stark lever sitt nya liv som en rättvisans finansman med sitt alter ego Iron Man. Dock så lurar konkurrenten Justin Hammer och Whiplash, en man med en liknande robotrustning, i vassen. De hotar Tonys goda rykte både som finansmogul och superhjälte. Tony blir också intresserad av Natasha, vilket strular till det i Tonys förhållande med Pepper.




30 DAYS OF NIGHT: DARK DAYS

Efter att ha överlevt händelserna i Alaska ansluter sig Stella till en grupp vampyrjägare för att hämnas på Lilith - vampyren som låg bakom attacken som ödelade hennes hemstad och dödade hennes make Eben.



Usch som jag mår

Kategori: Jag o min vardag

Usch, mår inte alls bra. Huvudvärk dygnet runt sen i torsdags. och idag har jag även ont i kroppen och är ganska så matt. Bara jag inte ska bli sjuk. 3 veckor sen sist. Har inte tid med sånt nu.
Och chefen på jobb är ju inte riktigt klok när man är sjuk, enligt honom finns de inga sjukdomar som gör att man måste vara hemma.

Är här bara snabbt och kommer att uppdatera om helgen vid ett senare tillfälle, kanske senare om jag orkar, men inte just nu i alla fall.

Hoppas alla haft en bra helg för de har jag haft.

Spotify vs TV

Kategori: Jag o min vardag

Kollade på "Halv åtta hos mig" och "Idol", o skulle sett på "CSI Miami", men fastnade i spotify med att leta massa godingar och hittat riktigt många.

Bara att konstatera att Spotify är FARLIGT!! hahaha...men kul.
Har ju suttit där nu i 2 timmar och funderar på att lägga mig och läsa så jag kommer till ro nån gång o får lite sömn inatt.
Men å andra sidan är de fredag imorgon.

Just de fredag ja... Bestämt med Sabina på msn att vi ska dricka vin o kolla "Idol" hos mig imorgon med gott snack. Och vem vet, vi kanske hamnar på Flamman oxå, även om där är rätt dött, men man ser lite människor i alla fall.
Hoppas inte min beundrare är där. fast har sagt nu till honom att jag är singel o vill fortsätta vara det plus att han är långtifrån min typ o inget lammkött ju..*asg*!
Japp yngre ska de vara, typ mellan 25-35 åringar, inga gubbar här inte...haha

Så nu blir de snart sängen....tror jag...hmm..ja om jag kan slita mig!!


Mätt och belåten

Kategori: Jag o min vardag

Måste ju lägga in min midda idag, längesen jag la upp nåt ätbart.

Stekt skinksnitzel, kokt potatis o morötter, min egen svampsås med färska champinjoner.
Enkelt men ack så gott ju


 


Och nu en dusch sen är de TV i massor, "Halv åtta hos mig", "Idol" och "CSI Miami"


Klart i tid

Kategori: Jag o min vardag

När klockan ringde 5.45 i morse, visste jag inte om de var onsdag eller torsdag, kan vara för att dagarna går så fort och alla dessa siffror och produkter som gäller min inventering på jobbet gör mig nog lite yr oxå..haha
Nåväl, har i alla fall jobbat mina 8 tim idag. Bl a varit ute o skruvat lite L-stöd. Dom där som chefen ville jag skulle gjort inatt för att dom var försenade o skulle iväg vid midda idag.
Och tji fick han för Larysa och jag fixade dessa på 2 tim, alltså klara strax lite över kl:9.
Var ju de jag visste igår när han hetsade mig med sina sms, dock så funka de inte för jag svara ju inte på dom igår.

Idag har inte Monica varist snäll. Hon frågade mig om jag ville ha den röda väskan som hon stod o höll i (ja vi göra såna där i plast på mitt jobb som nu säljs i olika färger i olika affärer), och de visa sig att där var en spindel i den och hon vet mycke väl hur rädd jag är för dessa kryp och då menar jag verkligen rädd, går inte i närheten av dom ens, långt mindre in i ett rum där jag vet att de finns en.
I alla fall så försökte hon närma sig mig lite o ville jag skulle titta i väskan, men icke jag gjorde utan jag gick längre o längre bort från henne o sen tog hon död på den med en bit papper, tack o lov.
usch va jag ryser av bara tanken, dom är så fruktansvärt läskiga alltså. Klarar verkligen inte av dessa kryp.

Helt underbart sommarväder idag är det oxå, man vill egentligen inte vara inne. men har tyvärr en del o sköta här hemma så jag får snällt nöja mig med en öppen balkongdörr.

Nu ska jag ut i köket o fixa midda...Skinksnitzel, potatis, kokta morötter och svampsås.
Kanske kommer upp en bild på detta senare om jag bloggar mer idag.

16 tim av 24

Kategori: Jag o min vardag

Varit o jobbat kl:07.00-16.00 och såklart inventerat idag igen.
Lagerchefen var sjuk idag, så jag har fått hjälpa de två andra killarna lite som oxå är på lagret.

Vid halv 3 tiden fick jag ett meddelande via en annan från chefen att jag skulle jobba kl:23-07 inatt, men tackade nej. Det hade ju lixom blivit jobba 16 tim på ett dygn
Då fick jag sms om att jag skulle försöka lösa det o att om inte de levereras till kund i tid så kan de bli att flera mister sitt jobb.
Anser inte att de är mitt problem att dom inte kan hålla sina leveransdatum. Jag har ju lixom jobbat mina 8 tim idag precis som jag ska. Och att komma så sent på eftermiddagen med detta är inte så kul, för de första vill man ju få lite sömn o vila innan det är dags o jobba igen o de hinner man inte på 7 tim. Inte jag i alla fall, kan inte somna på beställning, plus att jag har svårt o gå ner i varv när jag kommit hem efter jobbet. Annars hade jag gärna jobbat natt, för de är en perfekt tid att jobba på eftersom jag är nattmänniska.

Mötte upp med mamma och var på Ica, fyndade blillig mat igen...mumsig kassler som jag skär i tunna skivor o har som pålägg o lite annat helggott.

Nyss ätit egen påhittad wokgryta o ris, hade en portion i frysen så det var ju bara att koka ris, skönt att ibland få slippa stå o kocka länge.

Snart en dusch, diska och kolla "Halv åtta hos mig" och "Idol"



Ack vad jag bedrog mig

Kategori: Jag o min vardag

Varit o jobbat kl: 7-16 som vanligt med inventering o när jag var klar så gick jag upp till ägaren o berättade detta plus meddelade hur mycke som inte stämmer.
Så nu kommer jag o jaga varenda kotte på jobbet med blåslampa o dra dom i öronen så dom gör rätt o som dom ska...haha..inte så allvarligt som de låter.
Men måste göra nåt för ägaren sa idag att jag ska börja om på en ny runda inventering o hålla på tills allt stämmer o gör inte alla sin bit så kommer det ju aldrig att stämma.

Vi har ett hus vi kallar pumphuset pga alla pumpar o delar som är där o när jag höll på att flytta runt pallar där så känner jag lukten av nåt dött o sen ser jag en liten, liten kaninunge som ligger där död på golvet. Usch va ont de gjorde i mig o veta att den på nåt sätt tagit sig in o sen inte kunnat komma ut igen, utan svält ihjäl. Fick ta tag i mig o fixa så den kom ut där ifrån, inte så trevligt kan jag säga.
Stackars liten så liten o söt den var.

När jag kom hem från jobbet så hade mamma varit o lämnat kotletter till mig som hon hittat billigt på Ica, snäll mamma jag har, så jag har nyss ätit midda bestående av Kotlett, potatis, egen sås o wokgrönsaker. Riktigt gott o jag äter ju inte kött så ofta. Aldrig varit så glad för det, fisk o kyckling är mycke godare.

Nähä, nu ska jag vika tvätt o plocka lite här innan det är lite tv som gäller, får ju inte missa "Idol".

WOW, va jag är flitig med min blogg nu..hehe

05.10

Kategori: Jag o min vardag

Ja, det var det klockslaget jag vaknade idag. Och kunde icke somna om så det var lika bra att gå upp.
När jag vaknade och kollade klockan på min mobil så såg jag 2 missade samtal, det senaste kl:00.39. Himla tur är att jag har mobil på ljudlös när jag sover. För det är just sådant här man inte vill vakna av.
Och den som ringde visste mycke väl att jag sov och skulle upp tidigt och jobba. Så funderar skarpt på att ge personen en avhyvling. För så gör man inte anser jag.
Ettrig beundrare kan jag säga..

Jaha nu ska man strax iväg till jobbet och inventera igen, hoppas verkligen jag blir klar idag.
Det som är kvar är lite knepigt för det är 2 olika områden där jag kommer att få dra typ 50 pallar med handtruck för att komma åt allt som står bakom, och detta för att komma åt att läsa på pallflaggorna vad det finns i pallen och antalet. Mindre kul kan jag säga.
Ska försöka ta hjälp av en av killarna ute på lagret.

Märks ute nu att hösten är riktigt på ingående. Inte mig emot för då kommer vi ju närmare vintern och jag får min snö (eller hur Åsa o Rosis).


Nähä, dags och göra sig klar...

Önskar er alla en underbar tisdag



Måndag = Ny vecka

Kategori: Jag o min vardag

I morse när klockan ringde 05.45 så ville jag inte alls upp, så jag snoozade till 06.10..fy på mig..haha. För sen blev de ju bråttom. Tur jag inte äter frukost och annat som typ kaffe.

Väl på jobbet blev de ju inventering i 8 tim..*suck*..börjar bli riktigt trött på det nu, tur jag har  ett enormt stort tålamod med alla siffror osv.
Men trist att inte alla på företaget engagerar sig i detta nya system för det innebär ju då att det aldrig kommer att funka o jag får bara inventera om o om igen.

Mötte upp med mamma på Ica efter jobbet. Hitta en del billigt där både vad gäller mat och hygienartiklar.

Och nu har jag fått i mig midda, äntligen...korvgryta och pasta snäckor.
Blev lite sen sådan för jag satt och vänta på att killen från audio o video butiken skulle komma o titta på varför min nya 42 tums plasma tv inte ville starta.
Och så typiskt att den gick igång på hans första försök, men skönt för då slapp han ta den med sig för en koll.
Han sa att de va minnet som behövde startas om, oftast tar de 12 timmar men tydligen lite längre för denna tv:n. Ja ja..hoppas det inte händer igen.

Nu blir de en dusch o sen tv..."Halv åtta hos mig"!!


Just de ja, fick under natten hem den nya "Resident Evil" filmen, funderar på att titta på den i sängen innan jag ska sova

Go'natt söndag

Kategori: Jag o min vardag

Söndagen går mot sitt slut och som vanligt skulle jag vilja haft lördag och en dag ledigt till. Hinner ju aldrig med allt jag planerat för helgen...*suck*.

Fast idag har jag:

* tvättat
* diskat
* plockat undan här o var
* fixat midda
* sorterat bland papper
* kollat klart en serie o en film
* bloggat
* städat toaletten

Skulle även ha gjort:

* bakat frukostbullar
* dammsugat o torkat golven (blir imorgon)


Funderar nu på att se den nya Robin Hood filmen, fast vet inte ändå för den varar ju i 2 1/2 timme o då somnar jag inte förrän vid 2-3 inatt. Okey att jag klarar mig på lite sömn, men ska lixom fortsätta att inventera på jobbet imorgon så de gäller nog att försöka få så mycke sömn som möjligt tror jag.

Frozen

Kategori: Filmtips



Såg filmen "Frozen" nyss, och vill tipsa om den utan att avslöja för mycke.
En film man inte bör missa..



En kylig vinter kväll, tre skidåkare i en stollift blir förvirrade när deras resa till toppen plötsligt avstannat. Den isande vinden förvärras när strålkastarna släcks och lämnar dem strandsatta i mörkret. När de väntar på hjälp, träffar den verkliga mardrömmen dem. Skidorten har just stängts för helgen och lämnat gruppen strandsatta högt över bergssluttningarna i en mötande snöstorm. Med olycksbådande ylningar som ekar genom den omgivande skogen, kommer de att behöva göra några tuffa beslut för att överleva.


The Vampire Diaries

Kategori: Filmtips

Måste helt klart tipsa om denna serie som är superbra och man kan absolut inte sluta titta.
Finns 22 avsnitt av säsong 1. Jag fick tidigt i våras tag på de första 8 avsnitten och sen sökt med ljus och lykta efter resterande. Vet ju att de gick på TV6, men jag ville se alla när jag fick lust och kunde och inte sitta och vänta en hel vecka mellan varje avsnitt.
Så till slut hitta jag alla avsnitten på en sida som heter tankafetast.se
Så igår till idag har jag sett de resterande avsnitten och längtar nu tills jag får tag på säsong 2...



När serien börjar möter tittaren syskonen Elena och Jeremy Gilbert som nyligen förlorat sina föräldrar i en bilolycka och nu bor hos sin unga moster Jenna. Elena söker tröst hos sina vänner Bonnie, Caroline och ex-pojkvännen Matt medan Jeremy flyr till drogernas värld tillsammans med Matts syster Vicki. Det nya skolåret på Mystic Falls High School för med sig en spännande ny student; Stefan Salvatore. Elena och Stefan dras genast till varandra, men Stefan har en hemlighet som Elena inte känner till, han är en vampyr.


Meddelande till tjuven

Kategori: Jag o min vardag

Denna lappen hängde jag inne i kylen på jobbet till den person som tagit min yoghurt 2 ggr inom loppet av mindre än 2 veckor.
Riktigt fult och göra så. Ha jobbat där sedan i november förra året och aldrig tidigare drabbats av något sådant.
Även företaget har blivit av med en stor ost, dom bjuder ju alla på på bröd, smöt och ost...2 mackor per person och dag.


Fredag med beslutsångest

Kategori: Jag o min vardag

Kom hem igår vid 16-tiden från jobbet. Helt slut i huvudet efter en vecka full av inventering. Massa siffror och sånt.
Väl hemma hade jag fest och filmkväll att välja mellan och kunde icke bestämma mig så jag gjorde midda, grillribbs och potatissallad och åt detta inne i sängen till lite TV (fy fy fy på mig att äta där..haha).
Blev icke rörligt mätt..haha.

Men till slut vid 20-tiden gick jag upp till min granne Emma och hennes flickvän Malin, där var även Jazz. Vi satt och drack, kolla Idol och snackade.
Efter några timmar kom även Sabina.
Sen bestämdes det att gå ner till Flamman, mötte upp med min mamma som messat innan att hon ville med ut om vi skulle de.

Väl där nere så var där såklart inte så mycke folk, men dock en del trevliga.
Bl a en kille Micke som jag kände igen som 2 killars pappa, gick fram till honom och fråga om han var deras pappa. Och mycke riktigt var det så.
Så till slut när stället stängde så gick jag med honom hem och träffade hans söner, de va trevligt, bra tag sen jag såg dom ju.

Sabina ringde mig medan jag var där, så hon kom oxå upp. Hon hade ett stort dilemma som inte ens var hennes fel utan nån annans. Lovade att hjälpa henne med detta problem så gott de går. Ska nog gå och lösa. Den skyldiga får ju ta på sig skulden, helt klart.
Vi lämnade Mickes samtidigt och hon gick med och hämta sin cykel. och jag hem och åt och somna i sängen med TV på.
De händer typ ALDRIG, så jag var nog riktigt trött...

Fy för tjuvar

Kategori: Jag o min vardag

Idag när jag kom till jobbet upptäckte jag att någon druckit upp min yoghurt, var lixom halva kvar, o dessutom satt in paketen i kylen igen. Detta hände för 2 veckor sen oxå. Så idag satte jag upp en lapp med texten...
"Du som druckit av min yoghurt bör söka upp infektionskliniken omedelbart"

Haha, rätt åt personen, har mina misstankar...
Hoppas han/hon blir riktigt orolig.

Har i alla fall jobbat idag Kl:7-16, med inventering igen, himla springande mellan alla hyllor, pallar osv o datorn hela dagarna. Börjar kännas i huvud och kropp nu. Plus att jag sovit kanske 4 tim per natt sen i söndags. Så det är verkligen välkommet med helg imorgon kan jag säga.

Egen hemmagjord mos med fiskpinnar har jag ätit idag. År o dar sen ang fiskpinnar pga bilder jag fick se 1995 hur dessa görs på Findus, icke aptitligt kan jag säga. men idag gick dom ner o de va faktiskt riktigt gott. Oxå min egen gurkmajonäs till detta....ett måste till mos ju.

Ska nu kolla "Halv åtta hos mig", Idol" och CSI..efter det funderar jag på att göra min egen röra till mackor med tonfisk, rödlök, dill, majonäs, creme fraiche.

Trevlig kväll önskar jag alla mina läsare

Onsdag?!?!

Kategori: Jag o min vardag

Ja vad ska man skriva om denna dag då, inte hänt så mycke.

Jobbat kl:7-16, lönelappen kom idag men jag körde rakt hem efter jobbet o har med andra ord inte börjat spendera min lön..duktigt tycker jag..*s*...men å andra sidan köpte jag en ny TV igår ju.
Sitter nu o kollar på nätet efter lite nya sportbyxor; puma o adidas, även hittat snygga pumaskor ju som jag kollat in innan. Brukar inte vela när de gäller sånt här men idag gör jag.

Har kollat på "Halv åtta hos mig" o "Idol". Och nu är de bara lugn kväll som gäller.

Sitter o väntar på att matchen mellan MFF & HIF ska bli klar, just nu leder ju MFF..hoppas verkligen att MFF vinner annars kommer jag bli sår i öronen imorgon på jobbet av en viss person gissar jag...ja han mitt ex som inte förtjänar mig.
Vet inte fler på jobbet just nu som håller på de laget.

Det är så underbart att vara singel, riktigt skönt kan jag säga. Ska jag minsann vara länge nu.
Bara tänka på mig själv för en gångs skull. Inte gjort de på 2 år. Dags nu...

Varit en runda hos grannen oxå, dom hade skaffat en liten söt kattunge, så sjuk jag blev...vill oxå ha ju

Gammalt & Nytt

Kategori: Jag o min vardag

DAGENS INLÄGG KAN MAN VERKLIGEN KALLA UT MED DET GAMLA OCH IN MED DET NYA

Gjorde en sak igår för att få bevisat att min s k pojkvän, som jag inte haft nåt ihop med dom senaste veckorna, ljugit för mig en hel massa som jag redan misstänkte direkt. Men är sådan att jag vill ha bevis innan jag gör saker o ting. Och idag fick jag bevisat att han visst har nåt ihop med sitt ex som han sagt att han inte har.
Men hon får honom gärna för dom är ju av samma skrot o korn om även han varit otrogen mot mig som han alltid hatat om nån är för just detta ex som han är hos nu igen var konstant otrogen mot honom o ändå trillar han dit igen. Inte nån vidare smart kille kan jag säga.
Äckligt men ack så sant.
Så idag åkte han ut helt ur mitt liv...alltså ut med det gamla...

OCH de nya som kom in var en TV...
Följde med mamsen efter jobbet för att hjälpa henne o titta på Tv om hon ville köpa en ny, hon hitta 42 tums o det sluta med att vi båda köpte precis likadana.
Försäljaren o vi bestämde att han skulle leverera hem dessa imorgon pga min TV fanns i en butik i Hyllinge.
Snacka om impulsköp..

Senare på kvällen vid 19-tiden ringer mamma o säger att TV:n är på väg, då visa de sig att TV från Hyllinge kommit med försäljarens kollega.
Så in kom det då alltså en helt NY tv idag,.
Är jättenöjd med mitt köp även om jag blev av med massa tusenlappar. men min gamla tv är en tjock tv o hängt med i 9 år o antenn uttaget har krånglat ett tag, så de va nog tid o köpa ny nu.


Ny vecka och nya utmaningar

Kategori: Jag o min vardag

Måndag och ny vecka, ska bli spännande och se vad den har med sig.
Jobbar ju eftermidda denna veckan, vilket innebär kl:14-23, fast fredan är ju kort 14-18.

Kom upp vid 9-tiden idag. Bra och göra det när eftermidda innebär mindre fritid och sånt där.
Inte gjort så där jättemycke mer än röjt i köket, fixat maten till jobbet, plockat lite här o var och såklart sett min favoritserie "Våra Bästa År".
Och även lyckats hitta resterande avsnitt av säsong 1 av serien "The Vampires Diaries" som jag jagat så länge nu, så ikväll när jag kommer hem vet jag precis vad jag ska göra.

Har idag tagit ett beslut angående mig själv och honom, jag är singel nu och tänker fortsätta och vara det. Men beslutet innebär mer än så som jag återkommer till en annan dag.
Ska i alla fall stå på mig ordentligt. Mig går man inte bakom ryggen på ostraffat, även om jag inte låter detta störa mitt liv. Är absolut inte långsint, utan har en plan istället..hehe. En mycke smart sådan där några stycken inte kommer att fatta vad som hände...haha...är jag elak nu?! Nä, låter farligare än det är. Men tror ändå mina nära vänner kommer och gilla det eftersom dom känner mig.

Nä, nu ska jag göra det sista innan det är dags och trampa ner till jobbet...

Önskar alla en trevlig måndag...hörs ikväll



Lördag igår ja

Kategori: Jag o min vardag

Fastnade i många timmar på Spotify, hade ju hjärnsläpp i fredags med att komma på gamla godingar, men igår gick de minsann undan o blev en del.

Skulle haft ett film maraton igår, men blev sen fest hos min granne o därifrån drog vi vidare till en gemensam killkompis. Men tyvärr var dom flesta trötta o försvann en efter en så till sist gick jag hem vid midnatt.
Väl hemma så gjorde jag lite nattamat..vårrullar o sen var jag med rätt trött så de fick bli sängen.

Idag ska jag på söndagsmidda hos min mamma plus att jag tvättar o städar fram tills dess.

Fredag i nytt sällskap

Kategori: Jag o min vardag

Jobbade först kl:06-14 med dom eviga toasitsarna som kommer med jämna mellanrum, fast det roliga är att företafet säger att jag är den som är duktigast o snabbast med att montera dessa. Sånt blir man glad över.

Fixade o hade mig när jag kom hem från jobbet o efter middagen jag åt så la jag mig på rygg i soffan o råkade slumra till o vaknade efter 20 min...ooops då var klockan nästan halv 6, då var de bara o kasta sig in i duschen..bråttom, bråttom ju.
Men jag är snabb med sånt så de fixa sig i tid. Tur att man inte är sån som håller på med smink o frissan osv för då hade jag väl behövt en timme eller nåt...haha

I alla fall så vid 18-tiden på så kom Sabina hem till mig, vi har aldrig förr umgåtts men pratat o så via min granne plus mötts här o var ungefär.
Vi satt o snacka o kolla idol o spotify såklart o hade himla trevligt. Snacka såklart massa "skit"..haha..och ni skulle bara visst om vem/vilka..haha!!
Sen fick vi ett ryck o bestämde att gå ner till flamman o kolla folket.
Som vanligt lite folk där men trevliga Robert med vän var där o kom o satte sig vid vårt bord.
Sen bar det hem vid halv 2 tiden. ja dom stänger ju tyvärr kl:1...synd för det är typ då folk börjar bli på G ju.

Denna kväll igår med Sabina gör jag gärna om snart igen o så kände hon oxå. En mycke enkel tjej att umgås med.

Ännu en givande dag denna vecka

Kategori: Jag o min vardag

Sitter just nu och tittar på "Halv åtta hos mig", ett mycke bra och trevligt program. I alla fall för mig som gillar matlagning.

Idag gick jag upp halv 7. Varit och jobbat kl: 8-17. Även idag blev det på kontoret med inventering. Och idag verka det som att det blev klart. Men i och med nytt system så lär jag ju bli uppkallad då och då för kontroller så det funkar med rätt antal osv...

Mamma kom och mötte mig när jag slutade och vi var på Netto och fyndade mycke mat och sen inom Ica oxå en runda för min lilla katt behövde mer sand i sin låda. Får aldrig understiga ett djup på 10 cm, min regel och så mycke trevligare för katten att det inte blir blött och geggigt.

Hitta en ugnsfast form oxå på Netto för endast 39kr. En sån där med handtag på kortsidorna. Har ju bara olika i glas och porslin. Så till helgen ska den invigas med en ny maträtt jag tänkt hitta på.
Att hitta på nya maträtter är en stor passion för mig.





Nä, nu är det dags för säsongstart av "Idol" på TV.


Köttröra varvat med potatis

Kategori: Recept

Gjorde en ny maträtt igår...
Gick ut i köket för att se vad jag hade som jag kan kunde slänga ihopa till något nytt, hade ju redan bestämt mig för att jag ville ha något med potatis.
Och här är då resultatet...


Räcker till 2-3 personer beroende på hur stor man är i maten.

ca 300 gram strimlat kött
10-12 färska champinjoner
1/2 stor purjolök
en liten gul paprika
en liten röd paprika
1 köttbuljongtärning

Stek köttet i de kryddor du vill ha, jag hade grovmalen svartpeppar, paprika pulver o lite grillkrydda.
Skiva o stek svampen gyllene brun...lägg i kött, paprika o purjolök o stek på några minuter.
Skala o skiva potatisen tunt.

Varva med potatis först o salta, sen halva röran, potatis igen o salta o resten av röran o potatis överst i en ugnsfast form.
Koka upp 2,5 dl buljong tärning o häll över det hela

In i ugnen på 200 grader(jag har varmluftsugn) i ca 60-75 min beroende på potatissort o tjocklek på skivorna


Skriv gärna vad du tyckte om du provar detta....

Respons är roligt

Kategori: Jag o min vardag

Riktigt kul med responsen jag får ang min blogg o att den ska lösenordsskyddad.
En vid namn Filippa säger att hon följt min blogg o vill fortsätta, riktigt kul för det är för mig en helt okänd person. Kul när anonyma ger sig tillkänna o gillar ens blogg.
Så till er alla, ni kommer såklart att få mitt lösenord.

Idag har jag då jobbat på kontoret (är ju annars operatör) med inventering mellan kl:8-17 (carolinas gamla dator jag sitter vid). Lägger in produkter, massa osv i ett nytt program som företaget startat upp. Blir säkert bra när de är klart o alla har lärt sig hur de funkar. Hoppas oxå att chefen o ägaren blir nöjd med det jag gör.
Ska jobba med samma imorgon på samma arbetstid.

Ikväll är de mest lugnt, går o plockar lite o sånt där. Ska snart se på CSI på femman. Sen blir de nog sängen o fortsätta på boken jag börja på igår, blev ju hela 100 sidor igår, riktig sidvändare så jag tappa bort tiden totalt, men somna ändå rätt så tidigt tycker jag, runt 1-tiden.
Är ju sån att jag bara behöver runt 5 tim sömn per natt.

VIKTIGT

Kategori: Jag o min vardag

Min blogg kommer att bli lösenords skyddad inom kort pga att det finns folk som inte har med mitt liv o göra längre.
Vissa kan inte läsa det man skriver ordagrant utan läser in det dom själva tror att jag menar, fast att jag kan mena annat i mina inlägg o de nöjet ska dom inte få.
Dock så struntar jag i om dom låter mig ingå i deras liv för att dom inte har ett eget liv.
Såna personer blir aldrig vuxna utan måste skapa intriger hela tiden o jag vill inte vara med i detta.
Men dom får gärna prata om mig om dom vill, då vet jag ju att dom mår dåligt på min bekostnad o det bjuder jag på.

Så ni som vill fortsätta att följa min blogg, lämna gärna en kommentar att ni vill ha lösenordet så fixar vi detta.