VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Sakta men säkert framåt

Kategori: Jag o min vardag

Nu är hela vardagsrummet avdammat/torkat och dukar borttagna. Resten av lägenheten kvar. Plus nya dukar ska strykas och det ska julpyntas överallt i massor. Fullt med tomtar, glitter och kulor i olika färger m m.
Just de ja, fönsterna ska putsas...orkanen vi hade här i söndags gjorde ju fönsterna helt grusiga och knappt man kan titta ut. Oxå upp med nya gardiner.
Så min gissning är väl att jag är klar någong gån i helgen om jag inte blir frisk fort.
Jävla gnäll...jag vet..haha. Kan inte låta bli ju. Nädå, de går ingen nöd på mig. Bara lite frustrerad att jag inte fått gjort detta i tid just pga sjukdom. Men hinner i alla fall bli klar en bit innan julafton och det är ju det jag vill.

Ska även ta kort på det mesta så jag kan visa hur fint jag får det, ja fint om jag får säga det själv, men familj och vänner säger varje jul att jag är julpyntstokig och det blir så varmt och mysigt med alltihopa. Och sånt är ju alltid kul att höra

Lite av mina julprydnader, har dubbelt upp ungefär



Hade ju dessutom en liten paus med en dusch och midda. Blev örtmarinerad kyckling, blomkål, min nya veckosallad, sockerärtor, gurka och chilimarinerad vitlök.






Medan jag städade databordet så låg Smulan där helt utslagen på sin dyna och rörde inte en tass



Och nu blir de soffan en timme och kolla på kanal 5 serien "Body of proof". Efter det får jag se om jag orkar fortsätta här eller om jag bäddar ner mig och sätter på en film.
Vill städa mer.........

På G, på G, på G

Kategori: Tankarna flödar

På G var det ja. Och detta innebär att jag äntligen har börjat röja här hemma, ni vet den där julstädningen jag tjatat om ett tag...haha..en del som kommit i vägen. Men provar idag i alla fall och gjort lite, mår som sagt inte bra alls. Men när jag är sjuk så orkar jag inte ligga och ligga. Då får någon komma och binda fast mig i sängen..haha. Någon frivillig? Nä, skoja bara!! Jag vet nog mina gränser..usch, där ljög jag. Jag kör på till jag stupar tyvärr när jag är sjuk, skadad osv.
Finns ju faktiskt de som har de värre än mig. Mitt i det negativa så måste man tänka positivt. Och det gör jag alltid. Folk som känner mig brukar säga att de inte förstår hur jag kan vara så positiv till allt och att inget stoppar mig.

Nähä, nu ska jag ut i köket och fixa lite midda, blir kyckling idag med men med massa grönsaker, inte så sugen på midda idag så då passar det bra med sånt plock där man kanske kan få massa nyttigheter till energi och tillfrisknande. Är ju riktigt massa trött med, och det är ju något jag aldrig/sällan är. Jag med mina 4-5 sovtimmar per dygn.


Julklapp idag

Kategori: Jag o min vardag

När jag var på Ica idag så hitta jag en kattkalender för 2012 bland kattmaten. Stod inget om vad den kostade eller hur man skulle kunna få den. Brukar ju vara att man ska köpa något för att få den gratis så att säga.

Jag gick och letade efter ett butiksbiträde och hittade ägaren Ingmar. Han visste inte heller något om denna så han sa "säg till i kassan att det är en julklapp från mig".

Så himla snällt av honom :)

Mamma fick oxå en


WORDFEUD

Kategori: Smått & Gott

Tänkte se om någon vågar utmana mig på ett parti Wordfeud

I så fall kan ni adda mig på   xariedehexx

Ses och hörs där kanske




30 november

Kategori: Jag o min vardag

Usch för igårkväll. Var inte alls kul, hade 38,6 i feber. Har ju en vilotemp annars på 36,0 så man kan ju säga att jag verkligen hade feber. Låg under täcket med kläder och frossade och mådde allmänt dåligt. Där stannade jag hela kvällen, förutom var uppe och fixade till lite kyckling som skötte sig själv i ugnen, oxå hade jag gjort en veckosallad innan jag mådde som sämst. Så det var gott och få i sig.

Inatt blev det 2 filmer "2012 Ice Age" en bra katastrof film, oxå "Fright Night", där jag inte alls var beredd på att de handlade om vampyrer, men den var ganska så bra fast lite knasig mellan varven. Så ingen film jag kommer att se igen.

Idag mår jag lite bättre och hoppas på att kunna fixa och dona här hemma lite då och då, måste ju ta pauser mellan varven eftersom febern inte är helt bort och att jag är ganska matt i kroppen och lederna känns inte alls starka. Hoppas i alla fall att vad det nu än var så är det på väg bort. Får väl välja bort allt vad träning heter denna vecka. Inte bra och köra pass på gymmet när man har en infektion i kroppen.

Ska ut en runda om ett tag och få lite frisk luft. En snabbis på cykel ner till Ica och sen se om jag orkar med och vara nyttig här hemma...hoppas


Tänk...redan den 30 november...24 dagar till julafton och 31 dagar kvar av 2011. Nu känner jag verkligen som så att var tog detta året vägen. Fast har haft sjukt roligt ändå. Ska se om jag kan göra lite sammanställningar för varje månad om det bästa som hände och lägga upp när 2012 börjar.




Frisk luft ibland

Kategori: Jag o min vardag

Mamma ringde och skulle till Netto en runda och fråga om jag ville med. Och det gjorde jag, tänkte att lite frisk luft kanske gör lite susen när man inte är riktigt kry. Detta ledde till att jag hitta billig kyckling och lax, så nu är frysen proppfull och middagar fram till den 15 mars 2012. Ja den är ju alltid full. Och jag som inte skulle handla mer..haha..eller hur!!! Men gott med massa mat hemma så kan man alltid tillaga vad man än vill. Där finns nu; kyckling olika sorter, lax, grytbitar, strimlat kött, 2 sorters snitzlar, färs, kålpudding, falukorv, bacon m m.

Och nu ska jag lägga mig och vila lite, tog på kraften och ge sig ut. Men det var skönt med frisk luft såklart.

Hoppas på att orka ta tag i hemmet lite senare. Min julstädning i helgen blev ju inte av pga att jag inte är riktigt kry. Men har ju rätt så gott om tid på mig.


Ingen bra dag idag

Kategori: Jag o min vardag

Samma gäller idag, mår inte bra och orka rinte blogga och sitta vid datorn. Tar astma medicin mer än vanligt och mår helskumt. Hoppas de släpper snart så jag återgå till allt jag vill, såsom träna och blogga, ta tag i julpyntandet osv här hemma


Vila o återkomma

Kategori: Jag o min vardag

Hostar, nyser, frossar och ont i kroppen. Kan det vara en förkylning eller är de mitt astmaanfall sen i fredagsnatt som de finns sviter av. Tack för att ambulans kom så fort som den gjorde. Slapp dock åka med efter massa prover, kollade hjärta o puls o gav mig syrgas o sånt. Denna gången hade jag ju egna mediciner hemma

Så nu stoppar jag i mig lite mer mediciner och bäddar ner mig i sängen och ser om jag mår bättre senare. Så kanske jag berätta om min trevliga fredag senare








Slappedag och kväll

Kategori: Jag o min vardag






ÅTERKOMMER IMORGON, KÄNNER FÖR ATT BARA SLAPPA IDAG!!!!!!!!!!!!!!!!

















Sweden Rock Shop

Kategori: Smått & Gott

Glömt en sak idag ju...

Fick nya Sweden Rock katalogen. Blir helt sjuk av att bläddra i den, finns så mycke jag vill ha. Får fundera riktigt noga på vad som är viktigast i den. Byxor vet jag i alla fall.


Förra fredagen

Kategori: Smått & Gott




Känns bilden igen? ja det är ju det jag fick levererat hem förra fredagen, helt orörda paket. Men ikväll blir det nog "tyvärr" så att jag kommer och nalla av dessa.
Folk vill verkligen ha med mig ut ikväll. Så får väl vara så snäll och göra dom glada...haha

Hörs vi inte mer idag så vet ni att jag är ute och gör samhället osäkert..haha


Party eller .......????

Kategori: Tankarna flödar

Pratat i telefon med Linda i nästan en timme, blev en del snacka där ja..haha. Det är ju fest hos Jimmy med massa folk ikväll och dom vill jag ska komma. Men fan, vet inte. Har värsta beslutsångesten. Har ju varit så skönt att vara hemma 2 helger nu, så vad gör en till lixom. Eller kanske jag är förtjänt av att ut och partaja, är ju dessutom ett nytt ställe som har grandopening. Visserligen lite utanför centrum. Men tar kanske 20 min att gå dit eller nä en kvart kanske. Fast går alla samtidigt så kan de kanske bli långsmat pga massa snack och kissepauser. Jodå sånt gör vi trots vi vet att det kan kosta oss 800 kr, men i en liten by är de nog inte så stor risk att åka dit. Jag kan ju kissa typ var 10e meter när jag druckit, hopplös jag är..haha.

Har nu satt 2 liter vin på kylning, fall i fall lixom. Får ju inte vara dum. Att stå där ikväll och se att allt vin är varmt, usch vilken hemsk tanke. Nä vinet ska vara kallt, godast då ju.






Näh minsann, ta mig i kragen och bege mig till Ica kanske, inte för att det är så viktigt det jag ska ha. Men så slipper man tänka på det i helgen. Ja ja, får se hur jag gör




Jag: klantfian :P

Kategori: Tankarna flödar

Klar på gymmet för en stund sedan och tänkte då att jag skulle cykla bort om Ica en runda när jag ändå är ute. Men då upptäcker jag att jag inte har mitt VISA-kort med mig..*suck*. Hem och kolla var det är. Och då ligger det på micron. Vad fan gör det där..haha. Har ju ett sådant där dubbelvikt fodral till alla plastkort, id osv och sen en sedelficka. Så förstår inte varför jag tagit ur mitt visa. ja ja, tur man har nära till allt. Så nu ska jag strax bege mig ut igen. Eller vänta, klockan är 09.39 och Våra bästa år börjar 10.20 så kanske får vänta.


Dagen med tankar innan fredag

Kategori: Tankarna flödar

Är imorgon bjuden till fest för att gå till ett nyöppnat ställe här i byn. Men helt ärligt så känner jag inte alls för att festa. Har ju inte festat nu sen den 4 november och känner att det är himla skönt och ha vita helger ett bra tag framöver nu, plus att jag vill satsa på träningen och komma i form. Och detta förstör jag ju om jag drar iväg och häller i mig, vin, o'boy groggar osv. Bättre och träna så långt jag vill nå tills jag är vid det resultat jag vill se. Sen kan jag ju festa igen, fast mer med måtta och inte nästan varje helg som jag gjort i många år. Har ju upptäckt hur kul det är och träna. Ja gymma inomhus. Hade aldrig ens föreställt mig att det skulle vara så kul och givande, både för kroppen och energin.

Så vad gäller imorgon får jag fundera hårt på. Men som jag känner det nu så vill jag inte alls festa. Och det är samma känsla som jag haft i 3 veckor nu, så därför tror jag minsann det blir att stanna hemma även denna helgen.
Har ju dessutom ganska mycke att göra i min lägenhet innan 1a advent.


Nu: Frukost!!

Kategori: Jag o min vardag

Sitter idag vid datorn och äter min fukost, ett knäcke med rökt skinka, är ju inte en frukost människa och aldrig varit. Men eftersom jag varit iväg och tränat i drygt 2 timmar så är det ju rätt bra och äta något efteråt.

Duggar ute så idag blir det en sådan dag där jag håller mig hemma och pysslar i min lägenhet. Julstädning och sånt ni vet. Men pyntet kommer inte upp förrän på lördag, senast söndag eftermidda.




ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ VAD JAG LÄNGTAR EFTER MASSVIS MED SNÖ !!!!!!!!!!!!!!!!!!



Nu har jag lyckats igen

Kategori: Dagens midda

Jodå, det blev en liten powernap i eftermiddags. Skönt var det för nu är jag full av energi och full gång med julstädningen. Får väl se hur länge jag håller på ikväll.

Har dessutom fixat midda. Hittade på ett nytt recept av sådant jag hade hemma. Har ju alltid det mesta hemma för att kunna tillaga vad jag än vill. Och idag blev det sensation, så jäkla gott alltså.

Blev en gratäng med svamp, röd och gul paprika, kycklingfilé, ris, charlotten lök, cremé fraiche, cremé bonjour, kryddor och broccoli.

Finns nu utlagd i min matblogg, så är ni nyfikna så är det bara att ta ett besök där

http://mariesrecept.blogg.se





Jag gillar mest att hitta på maträtter där man slänger ihopa olika ingredienser i en gryta eller en ugnsform. Kött, potatis och sås är inte så mycke min grej. Men såklart händer det att jag äter det då och då. Men kyckling och fisk är godast, plus man kan göra väldigt mycke med strimlat kött och färs.









Power (nap)

Kategori: Smått & Gott

Funderar på att ta mig en sådan, en liten en. Bara sovit 3 timmar inatt och känner mig en aning sån där inte få tummarna loss lixom. Oc jag som igår påbörjade min julstädning som ska vara klar tills sängen kallar på lödrag kväll/natt.
Så de där med powernap brukar ju göra susen, en nap och sen har jag power igen....smart eller hur..haha


Ibland kan man bli arg

Kategori: Tankarna flödar

Facebook har ju att man kan skriva sin status om alla vet. En del uppdaterar hela tiden med vad dom gör, vilket jag inte gör. Tydligen leder sådant till att folk ändå vet allt om ens liv, fast de inte har en susning om detta.

Jag skrev så här på facebook...."Fy faen vad jag varit duktig som tränat i 2 timmar tidigt på morgonen..hehe".

Detta var mest som ironi mot mig själv. Jag anser att har man en person som vän på facebook så ska man acceptera personen för den den är och inget annat, annars är de ju bara att ta bort den vännen om man nu stör sig på något hos den. Nä, jag tror många håller kvar vänner för att de är så förbannat nyfikna på deras liv.

I alla fall var det en som svarade på min status med dessa orden..."Inte så svårt när man inte måste gå o jobba"...

Jag svarar då: "Joho jag är visst duktig. Finns något som heter olika arbetstider, så de så :P Då kan man träna på morgonen istället för på kvällen, perfekt".

Vad jag då menar är att den här personen vet väl inte på vilka tider på dygnet som jag jobbar. Jobbar man inte tidigt på morgonen så är de ju ett bra tillfälle att gå att träna. Jobbar man till kl. 16 får man ju gå och träna då och samma om man t ex jobbar 2-skift då får man ju träna eftermidda varannan vecka och förmidda när man jobbar eftermidda. Svårare än så är det inte.

Men idag verkar folk inte tänka längre än näsan räcker. Och i det här fallet så ser jag det bara som ren och skär avundsjuka. jag gör vad jag vill och låter andra göra det oxå. Springer inte runt och stör mig på andra folks statusar eller liknande. Var o en skriver de den vill o vill man inte läsa eller bara komma med stötande kommentarer, ja då är de ju bara att ta  bort personen som vän. Anser inte såna personer vara några riktiga vänner.

Och som sagt igen, ingen vet om jag jobbar trots jag skriver om min arbetslöshet. Jag kanske är timanställd och jobbar få procent, eller kanske rent av jobbar hemifrån med något där jag får riktig lön. En del saker håller man för sig själv tills man vill dela med sig av det för att det känns rätt.
Inte bara för att det ska så vara. Jag har kompisar som går på socialen och inte fan ser jag ner på dessa eller kränker dom på något sätt alls. Socialen är bra för de flesta för att komma vidare i livet, men absolut inget någon ska "utnyttja" i fel syfte.

Ville bara lufta lite med detta inlägget. Som person blir jag aldrig arg och sur och sånt där. Och tar det mesta med en klackspark. Tänker aldrig nånsin lägga energi på folk som är emot mig på nåt sätt. Utan jag anser mig vara längre kommen i livet eftersom såna personer uppenbarligen inte har ett eget liv, när de måste störa sig på andras...

Nu blev detta lite större än jag tänkt, så allt jag skrivit är såklart inte riktat åt personen ang min status, utan det var bara det att jag kan ju faktiskt ha ett jobb som inte alla vet om.
Trivs med att vara lite hemlig/privat, för då får man vara lite mer ifred.

Bra start på morgonen

Kategori: Jag o min vardag

2 timmars träning avklarat. En riktigt bra start på morgonen. Man blir så pigg och full av energi resten av dagen. Pratade med min PT om att träna mer än 3 dagar per vecka och det tyckte han jag gjorde rätt i. Så kommer nu att köra t ex. måndag, onsdag, torsdag och lördag. I alla fall så de blir 2 dagar i rad nån gång, men inte 3 för en dags vila behövs. Vill göra extra träning i och med mitt knä och hoppas på att det snart blir så friskt det kan bli. Peppar, peppar så har inget hänt med menisken så här långt. Vill verkligen inte bli opererad.

Bjuder på lite bilder från gymmet.








Var även en runda hos mamma efter gymmet för hon ska åka iväg till mormor i Trelleborg. Ja min mormor men hennes mamma ju..hihi!!

Var sugen på frallor, men vår gårdsbutik i mitt hus hade bara gårdagens och det vill jag ju inte ha. Kl:11 skulle de komma nya bullar, men nä..orkar inte vänta så länge, hungrig nu ju. Tur jag har bröd i frysen. Så nu blir det frukost och en dusch.

Morrn, morrn

Kategori: Jag o min vardag

Sovit typ 3 timmar men är lika glad för det. Bara man kommer ur sängen sen är man pigg igen.
Så nu ska jag strax sätta mig på cykeln och trampa till badet för ett träningspass. Ska bli skönt och få göra av med lite energi och plåga kroppen riktigt ordentligt..haha.



Hur kan man göra så här mot sitt barn

Kategori: Dagens midda

Eftersom jag bor ensam och oftast äter middag ensam så blir det att jag gör detta i soffan med TV på. Idag valde jag "Dr Phil" på sjuan. Vilket inte var så smart, för halvvägs in i min portion så handlar programmet om feta barn, riktigt stora barn. En 7 åring på 57 kg, en 4 åring på 70 kg. Mammorna gav dem all sorts mat för att slippa höra deras skrikande att de ville ha mer mat.
Förstår inte hur man som förälder kan låta sitt barn stoppa i sig så mycke. Ett exempel var den ena pojken som på en dag åt paj, 2 portioner nuggets, 1-2 påsar chips, kex och kakor, 7 burkar läsk..säkert glömt nåt, men bara detta är ju på tok för mycke och mycke onyttigt.
Så med andra ord så tappade jag aptiten på min midda och den portion jag tillagat, stängde tv och fortsatte att försöka äta och det gick bättre. Men lämnade kvar lite potatis.




Var går gränsen???

Kategori: Tankarna flödar

Läste nyss lite aftonbladet på nätet och hittade dessa 5 sakerna som en undersökning visat sig vara otrohet....


Här drar vi gränsen för otrohet

1. Kyssar.

2. Sex.

3. Kel och smek.

4. Flirt, inklusive sms, mejl eller telefonsamtal.

5. Middag, bio, gå på stan tillsammans.

(Källa: Nätdejtingsajten Zoosk.se)


Vad tycker ni är otrohet? Håller ni med om allt detta?
Jag hålle rinte alls med om punkt 6, att gå på bio eller stan tillsammans med en kille är väl ändå inte otrohet. Fast klart, om det är med en totalt okänd kanske de kan räknas dit..

Tar ett exempel som tjej då:
Jag har väl lika stor rätt att skaffa nya vänner i det motsatta könet fast att jag har ett förhållande med en kille. Jag menar, ska man bara kunna lära känna nya vänner i tjejer för att det inte ska klassas som otrohet. I så fall tycker jag att de som tycker så är väldigt trångsynta. För alla har vi ju vänner i båda könen. Så man är inte otrogen för att man lär känna någon ny person från det motsatta könet tycker jag.

Tror att regler, krav och gränser gör att många är just otrogna. Alltså nu menar jag inte att jag försvarar otrohet, utan menar mer att det kan vara därför som sådant sker. En del säger ju inte till sin partner hur den känner och mår för olika s k "krav". Själv så hatar jag verkligen otrohet, fattar inte hur en kille eller en tjej kan ha ett sexförhållande med någon vid sidan om vecka efter vecka utan att ha skuldkänslor. Då kan jag tycka att det är bättre att man gör slut och sen "knullar runt", ursäkta ordvalet men tror nog ni förstår hur jag menar.

Mindre ljusa timmar

Kategori: Tankarna flödar

Man märker verkligen att vi går mot mindre och mindre timmar med dagsljus. Finns inte mycke folk som vill ut och göra något som t ex ut på promenad. Jag själv påverkas inte av detta. Jag promenerar och går ut ändå. Men många av mina vänner och andra jag känner hänger lixom inte på. Går verkligen inte att locka ut dom oavsett vad, latmaskar eller..haha. Nä skojar bara. Men många blir ju deppiga av mörkret. är ju något som funnits i alla år. Är bara glad att jag själv inte påverkas, eftersom jag gillar mörkret, det innebär ju mys och pyssel på olika sätt.

Försökte med min status locka med mig någon på promenad nu under eftermiddan men inte en enda som hörde av sig. Taskiga dom är då..haha. Äh, jag får ut och promenera själv, men inte idag för nu har jag dragit igång med mer julstädning. Det är ju första advent på söndag och varje år så gör jag klart med allt julpynt och sånt dagen innan. Så på lördag innan jag lägger mig ska allt vara klart.


Mycke innan midda

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade vid 7 tiden i morse. Gjorde mig klar och cyklade till gymmet, körde ett pass där på 1 1/2 timme. Ena löpbandet är trasigt och det andra var där en kille som sprang på så jag kände att jag inte orkade vänta ut honom, hade säkert fått sitta där i typ 20 min, så får köra på det imorgon istället.

Hem och fick en dusch, kollade "våra bästa år" som är så spännande nu. När John dog för ett tag sen så sa jag direkt att DiMera gubben kommer att återuppväcka honom på något sätt som alltid med allt han lyckas med hjälp av sin Dr Rolf. Ibland såklart lite overkligt, men tyvärr en serie jag sett sedan 198 och inte kan släppa. Men på senare tid har jag slutat och titta exakt varje dag.

Och nu har jag varit på Ica och fått hem lite till katten, plus lite andra ärenden och banken eftersom man inte kan logga in via nätet pga bedrägerier mot swedbank. Hoppas att det löser sig snart.
Så trött på att männiksor inte har ett eget liv utan måste in och hacka alla sidor som finns och dessutom att de vill åt ens pengar, bättre de skaffar ett jobb och inser att man lever efter vad man tjänar. En del har mer ut än andra men sen är det ju oftast så oxå att de som tjänar kosingen har slitit för dessa pengar.

Tur att jag har mina sparade pengar på ett annat konto som inte kan drabbas av något alls. Måste ju in på banken och föra över om jag vill använda av dessa. Och sen så är det ju att swedbank i Perstorp inte har några kontanter sen den 1 november, kan nog bli lite knas med det ibland för många människor. För egen del så drabbar det inte mig och det känns skönt.


Gör kväll nu minsann

Kategori: Dagens midda

Jag ska snart ner och hämta det sista i tvättstugan, sen tänker jag göra kväll och bädda ner mig i sängen och kolla på de program jag följer på måndagar. Börjar känna av trötthet i mina tittor riktigt ordentligt. Sovit lite och upp tidigt med full rulle hela dagen i affärer och andra ärenden, städat och tvättat här hemma och lite annat. Så fullt förståeligt om jag känner mig en anings aning slut i kroppen. Blir upp tidigt och träna imorgon igen. Samma tid hade jag tänkt.

Så gott folk, vi hörs imorgon..sov gott när ni ska det.

Bjuder på en bild av min midda...Pasta & köttfärssås


Mycke massa gott

Kategori: Jag o min vardag

Varit på Netto plus Ica en runda och fått hem massa gott. 2 kg bordskyckling för 45 kr, 800 gram skalade räkor för 59 kr så nu kan jag göra många räkmackor på lördagar, mums. Oxå blev det ju en del apelsiner, äpplen och clementiner, plus billigt sköljmedel som luktar sååå supergott.
Ja, vad köpte jag mer..hmm...jo 4 stduschcreme för 20kr Palmolive 500 ml.

Oxå en söt liten julstjärna, ett måste när det är jul.




Var inom biblioteket oxå och fick med mig 2 böcker hem, hopppas dom är riktigt bra, för är sugen på att läsa med massa spänning, Dean Koontz brukar ju lyckas med sådant.

Kurr, kurr i magen. Kanske borde ätit.
Bara fått i mig en macka idag och ändå varit uppe sen kl: 07.00.
Men först ner och byta i maskinen i tvättstugan




.......07.00.......

Kategori: Jag o min vardag

Klockslaget då jag vaknade, hade satt klockan på halv 8 ju. Riktigt skönt och vakna innan för då känner man sig så mycke piggare, även om jag bara sovit ca 4 timmar.
Men trots det så har jag precis varit iväg på gymmet i 2 timmar. Underbart skönt. Bara 1 person när jag kom dit men sen kom det några till efter hand och en av dessa var en kärring/tant som tog upp en station genom att hon satt kvar när en annan kom och prata med henne och detta skedde i säkert 10 min. Att dom inte fattar att dom stoppar andra från att köra sina program. jag menar..hade ju varit skillnad om jag fått vänta för att hon satt där och tränade.
Ska försöka komma dit tidigare imorgon så jag slipper henne...haha.







Nu dags för frukost och en dusch. Sen är det tvättedag för mig oxå och en del ärende.
Hörs senare....

Billigt & Gott

Kategori: Dagens midda

Lite mat i magen har jag nu fått. Rensar frysen lite på färdiga middagar. Hittade en köttgryta, så den fick det bli. Och till de kokte jag ris och brysselkål..mumselimums var det såklart.


Påtal om rensar frysen. Japp ett måste för imorgon ska där in 800g räkor för endast 59kr som finns på netto, plus 2 bordskycklingar som är så gott. Bara att krydda själv och sen sköter den sig själv i ugnen. Var nåt mer som var billigt där imorgon som är ett måste, margarin minns jag. Ja ja, jag har skrivit en sån där handlelapp så jag inte missa nåt. Hmm..och jag som inte skulle handla så mycke mer eftersom jag har middagar i min lilla frys fram till den siste januari nästa år. Men kyckling är ju en favorit i alla dess sorter och på alla sätt och vis, så det är ju ett måste.




Race till Rihanna

Kategori: Jag o min vardag

Satte på nya plattan med Rihanna för att kunna höra musiken ut i köket när jag stod och diskade. Hör då hur katten ylar och börjar ha världens race i hela lägenheten så mattorna far omkring och så höll hon på i säkert 5 min i ett sträck. Haha, så söt hon är. Tror bestämt hon gillade volymen och Rihannas rös. Härligt när hon godkänner min musik :P.

Såg sista avsnittet på TV 3 av serien "Pretty Little Liars". Hoppas verkligen det kommer en säsong 2, serien kan ju inte bara sluta så. Längtar i alla fall efter att få se mer.


Melancholia

Kategori: Filmtips

Såg en väldigt annorlunda film igår som heter "Melancholia". Den varade i 2 timmar, och första timmen kändes riktigt seg. Men tack vare att det hände något med bruden hela tiden så kunde man inte låta bli att titta eftersom man visste vad den handlade om. Så nu när jag tänker efter så var den faktiskt inte så dålig. Är ju en sci-fi film med kända skådespelare, plus att man får ha ett mycke öppet sinne när man tittar på den. Är ju faktiskt något som skulle kunna hända i vår värld. Med tanke på att ingen styr över jorden, planeterna, solen och månen och allt sånt där.

Och tänk på vad filmen heter så kan ni koppla det till det som händer med personerna i filmen, som kommer att verka skumt och galet

Här kommer lite text om filmen i alla fall...


Intet ont anande Justine och Michael gifter sig och den storslagna festen hålls på Justines halvsyster Claires och hennes förmögne man Johns enorma lantställe där man inte har sparat på någonting för att ställa till med ett överdådigt bröllopsfirande. Efter hand som Melancholia närmar sig Jorden upphävs flera av den okända planetens normala fysiska lagar. Med skräckblandad förtjusning ser den lilla familjen på när den enorma planeten svävar förbi deras egen planet men bara för att erfara att den vänder och kommer tillbaka - den här gången med kurs rakt mot Jorden.

Skådespelarna är ju bl a Kirsten Dunst och Alexander Skarsgård


Söndag och ännu en vecka är gången

Kategori: Dagens midda

Söndag, söndag, söndag.....

Är en sådan där dag som folk inte gör mycke i största allmänhet. Undrar varför det blivit så. Fast att ha en dag i veckan som är sådan är ju väldigt skönt, och kanske bra inför en ny vecka med full rulle med jobb, barn som ska till skola och dagis och sen hämtas, de ska göras mat. Skjutsa barn till aktiviteter. Som förälder ska man hinna med sig själv oxå under all denna stress. Nu har ju inte jag några barn själv, men är inte så svårt att räkna ut hur de som som har barn har det med allt.

Kvällen igår blev lugn för mig. Hittade på ett nytt recept på mat som går att hitta i min matblogg under namnet "Rörig kycklinggratäng", och jäklar vad god den rätten blev alltså. Så enkel och snabb att tillaga. Ta en titt om ni känner för det


http://www.mariesrecept.blogg.se








NEJ sa jag

Kategori: Smått & Gott

Blev bjuden på en fest ikväll för en stund sedan men tackade NEJ!! Denna helgen är vit och ska så förbli.







Men nästa helg får jag se för en tjej frågade om jag vill hänga med på fest och sedan vidare till ett nyöppnat ställe där en grupp från dansbandskampen ska spela. Inte för att jag gillar sådan musik, men hade kanske varit kul och gå till ett nytt ställe och se vad det kan ge. Kanske blir ett bättre tillhåll i framtiden än vad gamla Maxim/Flamingo är.
Ja ja en vecka dit, så får se hur jag gör då. Behöver ju inte bestämma mig nu på direkten ju.




Större haklapp kanske

Kategori: Smått & Gott

Sitter vid datorn och lyssnar just nu på snyggingen "Daughtry" nya album. Så jävla snygg är han oxå så man sitter ju och drägglar över alla bilder på honom. Tror bestämt jag behöver en stor haklapp snart..haha


Lördagen är här

Kategori: Jag o min vardag

Usch idag blir det inte mycke aktiviteter för mig. För som jag berättade igår så fick jag ju min mens, och fy fan vad ont jag har och mycke kommer där oxå. Mindre viktig info. Men det är ju trots allt min blogg.

Är bjuden på en fest ikväll men har tackat nej och det kommer jag att stå fast vid. Min andra vita helg och har tänkt att köra så här året ut och sen även början på 2012. Fast varje år är de oftast så att jag inte festar alls under januari och februari. Varför det blivit så vet jag inte.

Förresten, Rihannas nya album är riktigt bra. För er som inte hört den än och gillar henne.



Men va faen är detta då

Kategori: Tankarna flödar

Antingen läser ni detta inlägg med totalt obetydlig info eller hoppar ni över det...hahaa





Nåja, tror ni läser för att ni blev nyfikna..haha.

Har haft ont i magen sen jag vaknade och inte fattat varför tills nu för en liten stund sedan. Upptäckte då att jag fått min mens...."hallååå vem har sagt att du får komma idag".. Är ju lixom bara 17 dagar sen sist, alltså skulle du inte besöka mig förrän nästa helg..hmm..skumt detta här. Men fy faen vilken mensvärk jag har denna gången alltså. Blir att bädda ner sig i sängen hela kvällen och kolla "Vampieres Diaries" som har säsongspremiär idag, oxå såklart "Idol" där mina favoriter är kvar. Fast tror Amanda F vinner, sagt det från början, men kan ha fel. Sen efter det så får de bli film maraton tills jag somnar.
Såklart ska jag göra god midda oxå; grillad kycklingklubba, med hemmagjorda friterad pommes, sallad och tzatziki.




Grrrrrrrrrrr x 1 000 000 000

Kategori: Tankarna flödar

Bor på första våningen och tack vare jag gör det så kan jag hänga ut min mattor och rista dessa ut över mitt balkongräcke. Men blir så trött på alla bilar som tvunget ska parkera precis nedanför min balkong. Det är ingen parkeringsplats. Carporten ligger ca 1 m från min balkong, så hur svårt är det att köra in bilen där...*suck*. Så nu är det dags och bli på krigsstigen igen.

Fick nyss dammsuga utan att rista mattor, för annars hade väl bilägare gapat om denne kommit precis när jag höll på. Fast det är min rätt att göra eftersom personen inte får parkera där.
Hoppas ta denne på bar gärning i helgen, ska ju ändå dammsuga igen och då ska minsann mattorna ut. Oavsett om bilen står där. Då tar jag ingen hänsyn. Hård men rättvis det är jag det.



Vit helg och 12 liter vitt

Kategori: Smått & Gott

Fick för en stund sen 12 liter vitt vin levererat hem till dörren, har en snäll vän som handlar till mig när han är i Tyskland. Helt perfekt. Och detta är ett vin som jag dessutom gillar ju. Om det nu var samma som sist, återstår att se när jag smakar på detta, blir ju inte denna helgen eftersom den ska vara alkoholfri. Hmm, får nog kolla mina foton, tror jag tog kort sist.
Ska minsann kolla nu direkt...ett ögonblick................................................................


Jodå, det var samma som sist. Sikken tur :)



En bra uppfinning???

Kategori: Smått & Gott

Har i många år tyckt att BH banden inte är sköna när de går rakt ner där bak, skulle hellre haft ett kryss. Kan väl vara oxå för att jag har stora bröst, naturligt stora då alltså. Typ DD/E kupa. Och igår hitta jag något som verkar kanon att sätta i bh banden där bak. Visserligen sägs dessa oxå funka till att brösten blir lite större. Men det struntar jag i, kan dessa hjälpa mina axlar och så blir jag bara glad. Billiga var de ju oxå, bara 39kr för 4 st.




Äntligen är det slut på BH-band som bara vill kana ner.

Du får ett set med 4 st BH Clip, 2 svarta och 2 vita.

Fungerar på alla BH-band.

Slipp BH-banden som skär in i skuldrorna och att BH-banden syns när du har linne på.  Enkelt att fästa.

Lyfter bysten, Extra stöd åt ryggen.

Tillverkade i tålig plast. Storlek ca 60x40 mm







Ska minsann maila försäljaren att jag tipsat om dessa i min blogg.

Hoppas de kommer inom kort så jag får prova. Återkommer då med ett utlåtande




Igen och igen och igen

Kategori: Jag o min vardag

Sagt de många gånger men gör det igen. Nu är det minsann fredag igen och jag fattar absolut inte var dagarna tar vägen, dom bara flyger iväg i 190 typ. Det positiva med det är att det snart är jul och kanske snö är på igång inom kort, hoppas. Det negativa är att jag inte hinner med allt jag vill/ska göra. Och ändå går jag arbetslös, jodå man har mycke mer och göra då än man trodde. Så nu när jag tänker på min tid med 2-skift med massa övertid varje vecka så undrar jag hur jag hann med allt jag gjorde då, men det är just de som är kruxet, jag hann verkligen med allt jag skulle.

Så alltså, fredag idag... Och den ska jag tillbringa med med god mat och Idol ikväll. Ingen fest och utgång för mig denna helgen heller. Känner verkligen inte för det.


Pantofflegröd???

Kategori: Dagens midda

Har haft mamma här ett tag i eftermiddags, hon mena på att hon kunde putsa mina fönster när hon inte har något att göra för hon tycker sånt är roligt. Hon är rolig hon och snäll. Men får se om jag låter henne göra det pga all värk osv som hon har. Jag menar..jag kan ju faktiskt själv putsa dom.


Har nu fått i mig midda, lite tidigare idag än vanligt. Men har tänkt att dammsuga strax, ville inte göra det innan middan pga att jag var så vrålhungrig.

God midda blev det; Stekt lunchkorv, hemmagjord pantofflegröd som de heter på äkta skånska, alltså potatismos...med stekt lök och broccoli.


Ingen bra natt/morgon

Kategori: Jag o min vardag

Lyckades somna innan kl: 2 inatt, men bara för att vakna en stund senare av att min katt var superbusig, hon hade race i hela lägenheten där hon med jämna mellanrum kom i racerfart upp i sängen och hoppade på mig. Haha, så söt hon är. Så när jag sen vaknade igen vid 7-tiden och var uppe och gav henne mat så kände jag bara att jag var tvungen att sova mer. Helt yr och virrig ju. Sagt och gjort.. La mig och sov till 10-tiden. Så, nu är jag utvilad och kan fortsätta med mitt städande och allt sånt där.




Gissar att det var Emma som sa att min jacka var en typisk mariejacka..haha..roligt när folk känner en ganska så väl och kommer med roliga kommentarer.

Som igår när jag la ut på facebook att man skulle skriva en sak som jag gillar och då dök bl a detta upp...julmust, räksmörgåsar, snö, tomten, adidasskor, min mamma, min katt, hästar.




Detta är verkligen kul

Kategori: Smått & Gott

Köpte 2 fredskallor för ett tag sedan med 3 veckors mellanrum i 2 olika affärer och den jag köpte sist som är lite mindre är helt otrolig med att blomma, just nu är där 9 st blommor, syns inte riktigt på bilden tack vare att 3 st är lite små fortfarande. Men jag följer dom noga och hoppas kunna ta ett kort där man ser alla. Gillar när blommor trivs. Och jag har faktiskt gröna fingrar utan att skryta...hehe



Jagar mössor

Kategori: Smått & Gott

Spanat en liten stund på nätet nu efter någon eller några mössor jag skulle kunna tänka mig, men det är svårt. Himla svårt. Där var en sida som hade fri frakt och fri retur, så då kan man ju skicka efter några stycken och prova i lugn och ro och sen skicka tillbaka de man inte vill ha. Perfekt....


          


 

6 timmar senare

Kategori: Jag o min vardag

Har hunnit med riktigt mycke. Sökt några jobb, snålt på marknaden fortfarande. Ska ta och leta upp intressanta företag och skicka ansökningar till oxå, man vet ju aldrig, ibland kan de nappa fast de inte söker folk. Kan ju inte få mer än ett nej. Oxå har jag städat och torkat av allt i köket, tog säkert 3 timmar. Skönt när julastädningen delas upp, för annars hade jag fått köra en vecka i ett sträck känner jag. Vill ha allt klart till 1:a advent för då ska jag julpynta, ja såklart dagen innan. Vilket tar en hel dag med tanke på hur mycke julsaker jag har.

Oxå har jag såklart ätit midda, tur jag hade kvar från igår som bara var att värma.

Nu ska jag ta mig ett glas julmust och nån frukt och lägga mig i sängen med Smulan och titta på "Halv åtta hos mig"...


Hittade vinterjackan jag velat ha i 2 månader på en annan sida på nätet idag för endast 1031 kr. Typiskt nu när jag köpt en. Stnd jag hann göra det annars hade jag sparar 1000kr ju.
Ja ja, jag är i alla fall jättenöjd med den jag köpt, lite synd bara att den inte hade någon hätta, men det finns ju många olika sorters mössor. Har 2 st och ska inhandla någon ny tänkte jag.

Kanske ni läsare vet någon bra sida där det finns mycke mössor att välja på?????
Tacksam för alla tips






Vitt var de här ja

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade vid 6-tiden i morse och såg då att det var helt vitt ute av frost och 5 minusgrader, så nu är väl vintern på ingång. Hoppas jag som längtar efter snö.

Somnade om till kl: 8. Matade katten och tog en macka och cyklade sen iväg och tränade, lika skönt idag. Man får sådan energi resten av dagen när man börjar den med träning.

Varit iväg på Ica och Netto och handlat lite frukt, yoghurt och kattmat m m.

Nu ska jag ta och städa några timmar.


Just de ja, middan igår kommer här. Har över så det blir ju samma idag.


Kort dag

Kategori: Jag o min vardag

Denna dagen har gått oerhört fort tycker jag. Sen sist jag skrev har jag fixat middan, tog kort men inte lagt in i datorn, får göra det imorgon så jag kan visa det goda.

Oxå har jag såklart kollat på TV, har ju alltid någon serie jag tittar på varje dag, förutom lördagar för då är där absolut inget kul alls på tv. Tur det finns filmer och andra serier man kan fixa och kolla på då ju.

Ja, vad har jag mer gjort? Jo gett katten tonfisk och räkor på sin födelsedag. Köpte inga leksaker för hon har säkert 100 st sådana. Och sen så köper jag så mycke annat till henne med jämna mellanrum. Fleecefiltar i olika färger till hennes olika sovplatser osv.

Nä nu ska jag bädda ner mig och titta lite på tv, försöka sova tidigare än vanligt igen så jag kommer upp och tränar tidigt, mycke skönare att göra detta på morgonen, plus inte så mycke folk på gymmet vid den tiden.

Så härligt väder ju

Kategori: Jag o min vardag

Mamma ringde och fråga om jag ville med ut och såklart ville jag det. Vi cyklade en runda till Netto. Köpte lite nyttigt som t ex broccoli och lite onyttigt, kan ni gissa vad...haha. Ni som känner mig vet nog.




Oxå passade jag på att köpa saffran som i år kostar 20 kr för 0,5 gram, förra äret kostade det 40 kr. Minns det så väl, 80 kr för att baka lussebullar som man fick äta med andakt..haha


Hemma igen

Kategori: Jag o min vardag

Då har man haft nästan 2 flitiga timmar på gymmet, känns bra. Tror jag ska dit imorgon med faktiskt. Ska ju egentligen inte träna dagar i rad sa min PS. Men ibland vill jag nog göra det känns det som. Sen när man blivit van så kan man ju köra mån-fre och ledig på helgen. Lägga promenader och jogging där typ. Jo det tror jag kan bli bra. Skönt och få röra på sig och låta kroppen arbeta. inte precis van att gå hemma och ta det lugnt.

Söker massa jobba, men ser mörkt ut, arbetslöshetens procent stiger ju oxå. Tydligen värre än när det var som värst 2008-09.
Men inte vara negativ, nån dag så vändet det. När man minst anar har jag lärt mig. Fast hade gärna haft ett jobb nu på medebumsen.

Funderar på att ta en runda till Netto lite senare, prova min nya jacka. Eller kanske inte, det är ju sol och inte alls kallt här nere i södra Skåne.

Nu ska jag ta mig en varm dusch


Och detta är inlägg 1800 såg jag. Undrar vilket datum inlägg 2000 kommer att få.







Tidig morgon

Kategori: Jag o min vardag

WOW, vaknade halv 8 idag. Känns bra. Kanske är jag äntligen på väg åt rätt håll. Jag vill ju somna senast 2-3 på natten så jag kommer upp runt 8 varje dag. Istället för sova mellan ca 05.00-10.00.

Idag fyller min lilla katt Smulan 13 år...HURRA HURRA HURRA för henne!!!!



Nu ska jag göra mig klar för att cykla iväg och träna, ska bli skönt och få komma igång igen. Hoppas nu att både knä och ischias håller sig snälla så jag får göra det jag vill.


Heldag iväg på äventyr

Kategori: Jag o min vardag

Mamma och jag kommer ner till stationen för att lösa biljett, då visar de sig att det varit världens vandalisering av biljettautomaten.



Vi går på tåget mot Helsingborg kl: 10.48 och lite efter Klippan så kommer tågvärdinnan för att kolla biljetter och vi berättar som det är och hon förklarar att hon vet detta och säger åt oss att köpa biljett från helsingborg till Perstorp när vi kommer fram dit, så är resan betald. Ja eller hur, hon kunde lika gärna inte sagt något alls, klart ingen betalar i efterhand när det inte ens går att kolla om vi köpt biljett i efterhand och dessutom i fel riktning. Men såklart är de ju tvugna att säga något eftersom de inte får dela ut gratis resor.

Så väl i Helsingborg tog vi bussen ut till Väla och gick rundor där i flera timmar. Jag var inne i säkert 15 affärer och kolla efter vinterjacka, men hitta inte alls den modell jag vill ha. Så det blev att jag gick tillbaka till Team Sportia där jag hitta en jacka jag föll för direkt, men som jag velade i en hel timme för. Till slut bestämde jag att jag ville ha den för annars lär jag nog inte få en ny jacka. Sagt och gjort, gick dit och köpte den. Hela 1999kr kosta den...Lite väl mycke för en jacka kanske, men ibland får man betala lite när man hittat nåt man vill ha. Så nu när jag är hemma igen så ångrar jag mig absolut inte.
Eller vad säger ni, visst är den snygg???



Efter detta köp så gick vu runt och letade efter något gott och äta, men ingen av oss var sugna på något vi såg. Så kom mamma på att hon sett Pölsemannen vid den ingången vi kom in. Så vi gick dit och köpte röda korvar, alltid gott.



Efter fikan så blev det besök i fler butiker, men vi hitta absolut inga fler kläder vi ville ha, så trist. Men får väl åka dit snart igen, så kanske.

Köpte 2 st lila mini pajformar på Bolagret...



Och nu är man äntligen hemma igen. Men har varit en rolig och trevlig dag oavsett om man köpte en massa eller inte. Skönt och bara få komma hemifrån och göra sånt man inte gör alltför ofta.


Nu blir det lite mat, köpte en färdig fiskgratäng på ica på hemvägen, orkar verkligen inte laga mat så här sent. Då hade jag ju inte fått mat förrän runt 21-tiden. Så ibland är det tillåtet att fuska




Känns som det är dags imorgon

Kategori: Jag o min vardag

Känns som vintern är på ingående nu. I alla fall att det börjat bli kallare. Så kanske dax och köpa mig en vinterjacka. Vill inte ha den från förra året, vill ju ha en med hätta/luva. Hittade en på nätet men där är massa strul när man fyller i och ska betala med VISA-kortet så jag hoppar nog över det där. Planen är att åka in till Kristianstad imorgon och se om jag kan hitta något liknande den jag egentligen vill ha. Kan ju altid hoppas. Den jag vill ha ser ju ut så här...








Kanske någon som läser min blogg och bor i just Kristianstad eller varit där som vet en affär med en liknande jacka. Tacksam för tips i så fall..


Nu ska jag ta mig en dusch och sen fixa vidare här hemma fram tills 22-tiden då det är lite på tv som jag vill se.







Flitens lampa lyser skarpt

Kategori: Jag o min vardag

Oj vad jag är igång och städar, håller på med sovrummet för fullt. Försökt putta runt min stora säng för att komma till under den. Har ju backar med dagböcker sedan 1 januari 1980. De vågar man lixom inte förvara i en källare eller på en vind. Tar lite plats under sängen och bökigt och städa där, men det är det värt. Varmt och svettigt, men smällar man får ta. 24 grader i sovrummet nu. ja minns ni, för några månader sedan hade jag ju bara 13 grader där. men sen fönsterkillen var och tätade igen så blev det varmt, för varmt vill jag påstå. Men klagar inte ändå. För nu kan jag äntligen slippa strumpor inomhus, jag gillar ju inte strumpor alls. Vintern är dum på de viset, att man måste ha. Men annars är ju vintern min årstid så jag står ut med dessa strumpor.

Haha, oj vad jag kom in på massa annat mitt i städningen. men de ena ger de andra ju.

Har äntligen lyckats få upp min taklampa i sovrummet oxå, köpte ju en kontakt och skurit o haft mig för att få in den i sockerbiten. Var lite kludd med att hänga upp den eftersom jag är kort i rocken även på en stol. 157 cm är inte mycke när man ska nå upp till taket. Men envis som synden är jag de, så jag fixade det.

Idag är det tänkt att jag ska städa i massor. och det ska jag minsann oxå.
men nu blir det en paus med min serie på tv "Pretty Little Liars", faktiskt en bra serie. men vem mördade egentligen Allison?!?!

Får 12 liter vin oxå ikväll, billigt. och jag som tänkt ha vita helger året ut. Ja ja, bra och ha hemma i framtiden, det blir ju inte gammalt och håller sig länge så.


Såklart eget påhitt

Kategori: Dagens midda

Äntligen fått mat i magen, varit hungrig flera timmar ju, nästintill svält..haha..nejdå, bara skojar. Finns de som har de värre så att min portion hade räckt till mer än en o ändå är den inte stor.

Såklart ett eget recept med stekt strimlat kött, selleri och köttbuljong i grädde med ris till...Såååå gott alltså. Gjorde för mycke som alltid, så får äta samma imorgon, men de gör inget. Har mycke o göra imorgon här hemma så då passar de bra med färdigt och bara värma, ja koka ris till oxå ju. men de sköter ju sig själv.




Tror detta blir mitt sita inlägg för idag faktiskt, tänkte ta och städa lite och sortera papper som ska in i pärm. Lätt man fastnar i saker och rätt vad det är så har flera timmar runnit iväg, men effektiva sådana då ju. Så hörs imorgon folket.


30 toppar

Kategori: Jag o min vardag

Sa till mamsen häromdan att jag skulle baka lite en dag. Och då fråga hon om jag inte kunde göra kokostoppar. Fick ett ryck att överraska henne med sådana och ställde mig och bakade för en stund sedan. Nyss varit och lämnat kakorna och hon blev jätteglad. Och goda blev dom oxå.


Usch vad jag är slö..haha

Kategori: Jag o min vardag




Legat i sängen och ätit dessa godingar och kollat Robinson finalen blandat med Wordfeud.
Tyckte det var rätt personer som gick till final och kul att Mats vann. Har gissat på honom ju.

Får väl ta och skärpa mig nu och gå och göra lite nytta, som disken och det här med att jag skulle storstäda denna helgen så jag inte har så mycke till första advent.

Magen kurrar oxå och vill ha mat. Men är inte så sugen just nu, så jag tar nån frukt och väntar med middan till senare.

Vad ska mina läsare hitta på ikväll då?

Själv ska jag ha en lugn hemmalördag, så skönt med en vit helg



Go'morron lördag

Kategori: Dagens midda

Nja inte riktigt, har faktiskt varit vaken i ca 2 timmar. Men legat o myst i sängen med lilla Smulan o spelat wordfeud.

Igår så bädda jag ner mig i sängen vid 17-tiden för jag mådde inte alls bra, frossa, nös mest hela tiden o mådde allmänt kasst. Låg till o med fullt påklädd under täcket trots 24 grader i sovrummet. Så frisk kan jag ju inte ha varit. Jag som så gott som aldrig fryser oavsett årstid.
Men idag mår jag helt okej faktiskt. Fattar inte vad det var igår, var helt bergis på att jag höll på att bli förkyld.

Gjorde i alla fall god mat igår till Idol som jag hade bestämt. Kycklingklubba, hemmagjorda pommes, tzatziki och sallad, med Nogger glass till efterrätt..mums var det.



11.11.11

Kategori: Jag o min vardag

Magiskt datum läser man överallt, men vad tror jag? Inget, men fräck ändå med samma siffra rakt igenom, inte alla som får vara med om nåt sådant.

Inatt skulle jag bakat men började må illa och gick o la mig strax efter midnatt, lyckades somna runt 2-tiden. Vaknade vid 8 med huvudvärk, så där fick jag svar på mitt illamående, migrån..*suck*. Tog panodil och la mig igen, somna ett par timmar och vaknade vid 13-tiden. Tung i huvudet och yr. Tänkte att frisk luft kan göra susen så jag lockade med mig mamsen ut på promenad, plus vi var inom på Ica.

När jag kom hem så hade jag ju köpt mjölk och bestämde mig för att prova dricka varm chokladmjölk med äkta kakao. Vilket jag inte gjort på minst 20 år. Gjorde ju alltid det när man var yngre och hade häst. Och kan ju säga att jag glömt hur gott det var, så detta blir kanske en vana om kvällarna nu. Bra, för då får jag i mig mjölk om inget annat. Tycker ju inte om den drycken neutral.


Fredag ja och såg på lapparna från krogen att det är karaoke idag, det är tydligen ändrat för de hade struckit över den 25:e och ändrat till den 11:e. Men nej, jag ska inte dit, även om det är de gångerna som krogen är fullpackad med folk. Jag känner verkligen inte för att festa idag.

Ska göra kycklingklubba, egna pommes o sallad till Idol och bara vara.


En sån där dag ni vet

Kategori: Jag o min vardag

Idag är det en sån där dag som jag har typ skrivkramp eller att jag inte har direkt mycke att komma med kanske.
Händer inte mycke idag, tvättar och städar och nyss varit en runda på Netto och handlat billigt.

Torsdag och snart helg igen och ännu en vecka som har gått för fort. Fast denna helgen ska jag minsann INTE festa, det lovar jag!! Ja jag vet ni hört de förr...haha..men allt jag lovar håller jag. Så ni ska få se..hehe.

En liten "olycka"!!!!!!!!

Kategori: Dagens midda

Dumma, dumma jag..haha. Ja varför säger jag så? Jo, gick in i sovrummet där Smulan (katten) låg i eftermiddes, låg där och gosade med henne och hon kröp upp i min famn intill hals, mage och ansikte på mig, så jag låg där och gosade och höll om henne och vips så vaknar jag en timme senare. Det var ju inte min plan precis. Fast var nog trött med tanke på uppe 6 i morse på lite sömn.
Ja ja gjort är gjort, hoppas bara jag somna inom rimlig tid inatt.

Har efter min oförberedde sömn städat toaletten, diskat och röjt undan i köket efter middagen, renbäddat sängen. Kollat lite tv.

Min nya rätt som jag komponerade ihop idag kallar jag för "Skruvad gratäng" pga pastaskruvarna. men även kassler, svamp och purjolök varvat med en tomatsås och en ostsås. Allt gjort på egen hand efter eget recept av vad jag hade hemma. Skulle haft i paprika oxå, men de glömde jag. Får väl komma ihåg det till nästa gång för maträtten var riktigt god.
Lägger såklart ut den i min matblogg någon gång under kvällen/natten om ni är nyfikna.

http://www.mariesrecept.blogg.se








Inte så mycke som det brukar

Kategori: Jag o min vardag

Hemma igen efter att ha gått rundor på Förmedlingscentralen några timmar. Faktiskt så gjorde jag inte av med mycka alls idag, endast 350kr, duktigt tycker jag. För i den affären brukar jag gå loss på mycke mer av sakerna och plocka åt mig mest överallt.

Ska ju baka och göra lite godis innan julafton är det tänkt, så fick fylla på med lite ingredienser till detta.



Oxå var jag bara tvungen att köpa julmust, beroende jag som alla vet..haha

Sen får man ju inte glömma choklad kalendern, har köpt denna i hela mitt liv, ja eller så länge den funnits/tillverkats. Så den är ett måste för mig.

Kokosmjölk, vitlöksdressing och duschcremé ser ni oxå.




Fräcka servetter med euro för en tia



Sen hitta jag massa dukar och hade svårt och bestämma mig, så det fick bli 2 röda med mönster för 10 kr/st, och en ny fleecefilt till katten, 5 st har hon nu lite här och var på sina sovplatser.





Hitta 2 st uppläggningskålar, plus var inne på julavdelningen och kollade. Hur mycke som helst och hade svårt och bestämma mig, men vi ska dit igen,
så tills dess kan jag ju fundera på vad jag vill ha/behöver.
Köpte 2 katter i olika ställningar med luva, har några sådana sedan tidigare så man kan väl säga att jag samlar på dessa, plus 2 tomtar



Köpte även servetter, svarta stearinljus, lite julskumgodis som ska vara till jul, A-Ö register till en pärm m m




Mitten av veckan

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade kl: 06.03 idag, sovit kanske 4 timmar sammanlagt, vaknade ju vid 3-tiden oxå. Glad att jag lyckades somna tidigare än vanligt (läs 5 på mogonen). Men hade ju planerat att svoa till runt halv 8, men sån tur hade jag inte. Istället får jag nu hoppas på att jag kan lyckas vända rätt dygnet. Vill somna runt 2-3 på natten och upp vid 8-halv 9. Mer lagom som arbetslös känner jag.

Om ett par timmar bär det iväg på shopping i Tyringe, "förmedlingscentralen" där om ni känner till den. Där finns allt utom mat. Så blir nog en hel del jag kommer att plocka på mig som alltid när jag är där. Vet ju lite som jag ska ha, men man hittar alltid massa annat oxå, sånt där som är så bra och ha lixom.






Så nu ska jag göra lite nytta här hemma i väntan på att vi ska köra om ca 2 timmar


Nu är det nog över

Kategori: Jag o min vardag

Ursäkta att jag inte bloggat på ett tag...men.....

Har legat pall i nästan 2 dygn nu och börjar känna mig bättre nu ikväll. Mått illa, haft frossa och helt matt i kroppen, trodde först jag åkt på nån magsjuka, men det verkade de inte vara. Så frågan är vad jag haft en släng av. Börjar känna mig bättre nu, så hoppas detta är på väg bort nu.
Inte läge och träna imorgon så jag väntar till torsdag. Imorgon blir det iväg på äventyr istället, ska shoppa loss om jag hittar massa jag vill ha.
Förmedlingscentralen har ju allt sånt där "bra och ha"!!

Nu blir det en dusch och tv resten av kvällen så jag är pigg tills vi ska åka imorgon...


Gårdagen ändrades fort

Kategori: Jag o min vardag

Skulle ju vara hemma igår och ta det lugnt med en helt vit helg. Men den planen sprack helt. Vid 19-tiden så dök en gammal vän upp helt oanmäld, som jag inte träffat på flera år. Han hade vägarna förbi och bestämde sig för att titta in hos mig med ett par flaskor vin. Och det kunde jag ju inte tacka nej till eftersom det var så längesedan vi sågs. Vi satt och prata, drack vin och kollade Idol fram till runt 23-tiden, då gick hans tåg hemåt.
Jag gick vidare på fest hos Jimmy, där var säkert 12 personer när jag kom dit, en del kom och gick oxå. Väldigt blandat trevligt folk. Där var de livat och glatt fram till halv 5 i morse. Då gick jag hem och la mig och sov till midda idag.
Och lyckligt lottade jag är inte bakis idag precis som alla andra gånger i mitt liv som jag festat, väldigt skönt att slippa sådant.

Idag blir det bara att ta det lugnt, ska väl sortera lite som jag vill ha upp på vinden som bara tar massa onödig plats här hemma. Oxå får jag väl leta fram nåt gott att ha till midda. Lite sugen på hemkörnings pizza, men känner ändå att jag vill spara den hundringen till något annat. Så det får bli att stå och kocka i köket ikväll.



Vad ska mina läsare hitta på idag då????



HJÄLPANDE HAND EFTERLYSES

Kategori: Tankarna flödar

  • Tänkte med detta inlägget tipsa om en sida som hjälper hemlösa katter på alla möjliga sätt, fick ju själv hjälp med en katt jag hittade och det tog ju bara 5 dagar så hade hon ett stödhem. Med stödhem menas att man tar hand om katten och ger den mat och kattlåda och massa kärlek. Veterinärvård står kks för som jag läste det på facbook. Ni kan även kolla deras sida där som heter "Hemlösa katter i Skåne".

    Har ni ingen möjlighet att ta hand om en katt så kanske ni i alla fall kan bidra med en liten peng till alla dessa katter. Allt är välkommet, så om det bara är en tjuga så är det en liten hjälp på vägen.







    DENNA TEXTEN HAR JAG KOPIERAT FRÅN DERAS SIDA PÅ FACEBOOK:

    Hemlösa katter i Skåne är en sida för katter som är hemlösa och är i akut behov av nytt hem.Jag är förmedlare för kattkommando syd och skriver här om katter som jag försöker hjälpa till nya hem.
    Vår hemsida är
    www.kks.nu Vi är i stort behov av jourhem, permanenta hem och ekonomiska gåvor.

    kattkonto till veterinärvård av KKS katter jag har hand om clearing 8214-9 konto 924040084-7 swedbank om man vill skänka en gåva till katter i nöd.

    Tack på förhand!
  • Helgen här igen

    Kategori: Jag o min vardag

    Alltså nu får ju veckorna sluta gå så fort. 50 dagar till julafton och 57 dagar kvar på detta året.
    Fredag igen, men denna helgen ska vara vit för min del. Har bestämt mig för att bara festa och gå ut när det är karaoke på krogen för då är där mer folk och roligare. Ja jag vet, det blir inte roligare än man gör det. och jag har faktiskt aldrig tråkigt vad jag än gör. Men har bestämt mig för att festa mindre och träna en massa eftersom jag behöver det för mina skador som knäet, ischiasen och så.

    Blev en sen natt, pysslade runt i mitt nya kök, jättefint är där nu. Så nu blir det mer städning idag. Bära upp lite saker på vinden, kan ju inte ha två köksmöblemang här.

    Ikväll ska jag hitta på något gott och äta till Idol tänkte jag. Kanske hemmagjorda pommes, får se.



    En dag med massor att göra

    Kategori: Jag o min vardag

    Ursäkta att jag inte alls har bloggat idag, men har verkligen haft massor att göra.

    Började med när jag vaknade, fixa med en del viktiga papper här hemma. Sen ut i ärenden, hjälpte mamma på banken ang och skaffa internet giro istället för bankgiro som hon har idag, det tjänade hon lite på ju. Sen var det Netto och Ica som gällde. Väl hemma och packat upp varor så fick jag en sån idé om att jag ville ha nya köksmöbler. Gick in på nätet och kollade och hittade på JYSK. Så jag ringde Örkelljunga och kollade så dom hade hemma och det hade dom. Ringde därefter till en kille med bil och körkort och frågade om han var sugen på att köra dit och han sa ja direkt, gissa om jag blev glad.

    Så vi körde då alltså till JYSK och jag fick med mig nya köksmöbler hem, svarta dynor till stolarna, 300 st värmeljus för 100 kr, ett kramdjur såklart eftersom jag samlar på sådana. Och en liten tomte på en bänk som ska pryda mitt hem under julen.

    Och kvällen har jag varvat med att montera mina nya möbler, ätit kyckling och sallad, oxå lite tv ju.."Halv åtta hos mig", "Criminal Minds" och "Unforgettable".





    Nu ska jag ta mig en dusch och sen ta hand om disken som jag hoppade över igår, fy fy fy på mig..haha..men ibland får faktiskt denna pedanten oxå vara lite lat ju..hehe





    Mörkt och kväll

    Kategori: Dagens midda

    Gillar faktiskt att kvällarna blir mörka så tidigt. Riktigt mysigt, blir på massa pysselhumör då ju.
    Man tänder ljus lite här och var och tar en dusch, hoppar i en mysig pyjamas och gör lite av varje här och var i hemmet blandat med tv och dator.
    Kan inte bli bättre.
    Och ibland så har man nån vän på besök och äter nåt gott och pratar i flera timmar. Finns så mycke mysigt i höst och vinter mörker.
    Håller ni inte med???


    Har fått i mig dagens midda oxå, blev marinerade grillade kycklingben och en sallad på isbergssallad, tomat, gurka, majs och rödlök.
    Glömde tyvärr ta kort på detta...(arg på mig själv).
    Så ni får nöja er med en google bild på vad för kycklingben jag åt. Dock äter jag inte skinnet, rena skräcken för mig sen 1997 då jag bruka äta det och fick gallstensanfall varje gång
    som höll i sig i allt mellan 6-12 timmar.
    Blev opererad det året för ultraljudet visade massvis med stenar.
    Gjorde skitont vid varje anfall, går inte och beskriva med ord alltså.


    Hembakat vs Soduko

    Kategori: Jag o min vardag

    Varit på Ica en runda och pantat 6 kassar pet flaskor, 102 kr blev det. Dumt och kasta flaskor ju. Gör jag aldrig.
    Handlade lite smått och gott. Oxå mina 2 tidningar som är de enda jag köper. Hembakat som kommer 6 ggr/år och Soduko som kommer ut varje månad, 2 tidningar som är ett måste.



    Oxå mötte jag lite vänner och prata lite, bl a ett par som fick en liten pojke för en månad sedan, så söt han var. Lik både mamma och pappa, annars brukar man ju bara se en förälder i dom när dom är så små. Och sen skiftar de med åren. Men inte här inte.


    Nähä nu ska jag ta och röja här hemma med disk och plocka undan, får väl ta fram dammsugaren oxå känns det som.


    Boende ordnat

    Kategori: Jag o min vardag

    Nu har jag varit iväg och lämnat av hittekatten i ett hem där den kommer och få det jättebra. En kompis fick hon med, som ska ha ungar när som.
    Skönt att hon nu fått tak över huvudet, mat varje dag och kunna sova gott.
    Allt gick jättebra och hon kommer och ha det riktigt bra där hon är nu. Inom ca 2 veckor kommer hon att få ett permanent hem.
    Är så glad över att kunna göra denna goda gärning och tackar Angelica i "Hemlösa katter i skåne" för all hennes hjälp. Fort gick det ju oxå.


    Nu är de soffan och tv som gäller och lite tv godis såklart. Nyttig idag, frukt är ju alltid sååå gott

    Lite som igår

    Kategori: Dagens midda

    Middagen är avklarad och gott var det.

    Blev samma som igår pga att jag fick champinjonsås över, fast bytte ut kycklingfilén mot fläsksnitzel.
    Riktigt härligt mätt nu. Så om en stund så ska jag ut och gå en runda igen och se om jag hittar katten.






    Glömde rödbetorna som jag la in igår, typiskt

    Allt är klart

    Kategori: Jag o min vardag

    Kommer ni ihåg utekatten jag berättat om?

    Har nu varit ute och gått rundor i massa kvarter och letat efter henne, men hon syns inte till någonstans alls. Typiskt..
    Har ju hittat ett stödhem till henne plus skjuts för att kunna lämna henne där ikväll.
    Men har i alla fall hittat en lösning om jag skulle hitta henne sent ikväll. Hon får vara hos en kompis över natten och sen även under dagen när han är och jobbar. Så är det ju bara att köra och lämna henne imorgon istället.
    Ja jag ger mig inte, katten ska in, den ska inte springa där ute mer utan mat eller tak över huvudet, den lilla stackaren.

    Kan man göra en god gärning för ett oskyldigt djur så gör man det. Jag gör det utan att tveka.

    Så det blir flera promenader lite då och då under kvällen för att hitta henne....







    1 november

    Kategori: Jag o min vardag

    Ännu en ny månad har startat. Jäklar vad tiden går undan alltså. 54 dagar till ljulafton och ca 4 veckor tills man kan börja julpynta, vilket jag tycker är så hääärligt.

    Inte varit en bra natt, kunde icke somna inatt, blev runt 5-tiden i morse, men kom ändå upp vid halv 11. Gillar inte detta alls. Vill somna i tid och komma upp runt 8-9, känns som man får mer gjort då lixom. Skulle ju tränat tidigt i morse var min plan. Men nu får jag hoppas på imorgon. För idag är det en god gärning ang katten som gäller. Så håll tummarna för mig att jag hittar henne innan kl:18 då det är dags att köra och lämna henne så hon får tak över huvudet och massa mat och gos.