VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Rond 2

Kategori: Jag o min vardag

 
Jaha då var det dags igen för en halsfluss. Slutade med förra kuren penicillin i lördags och nu är det dags igen.
Har mycke ondare denna gången och hög feber. Så tror inte de blir direkt något bloggande i helgen.
Får bli riktigt lugnt, nerbäddad i sängen med massa film känns det som..*suck*.
Var ju lixom bjuden på stor fest på annan ort idag, och planen var att sitta med en vän imorgon och dricka öl och kolla finnkampen, plus att mamsen fyller år....hmm.
 
Så är de bara och hoppas på att jag blir frisk fort och inte åker på en rond 3.
 
Nu ska jag vila en stund
 
 

Kvällen är här

Kategori: Jag o min vardag

 
Ja jag vet, jag har ätit midda idag men tyvärr blev de inget foto på detta. Var lite stressad för att hinna fixa den innan favoritprogrammet "Halv åtta hos mig" började.
Vad det blev? Jo de ska jag berätta...stekt lax, bulgur, stekt färsk svamp och gröna bönor...yummie!!
 
Börjat må skit igen med, halsen gör ont ont, bara det inte är dags för halsfluss nr 2, slutade ju med penicillin helgen som gick, vet inte hur de är med körtelfebern heller riktigt, vet bara att jag är allmänt matt, trött och orkeslös lixom. Men jag kör ändå på och gör massa mellan varven, envis som jag är.
Ger de över helgen, om inte bättre får de bli farbror doktorn på måndag tror jag.
 
Nu ska jag röja lite i sovrummet, har ju renbäddat så det ska bli mysigt att krypa ner där efter en skön dusch
 
Natti natti hörs imorgon
 

Dagen började inte bra

Kategori: Jag o min vardag

 
Vaknade lite över 5 i morse och då bara sovit ca 2 timmar. Typiskt när jag satt klockan på ringning vid 7.  Både jag och katten kände oss hungriga så en liten frukost fick det bli för oss. Gick sen och la mig och ställde om klockan till 07.40. Gick upp efter ytterligare en timme sömn och väntade in vaktis som skulle komma vid 8. Men halv 9 var han inte kommen så jag skickade ett sms och han ringde upp och kom med frugan sin 10 min senare. Och nu är frys/kyl på plats, skitbra och fint blev det. Härligt med nya saker.
 
Och nu har är jag faktiskt lite nyvaken..haha...blev ju så trött. Men sov bara 2 timmar.
 
Så kaos i sömnen med andra ord. Inte nog med det för det åskade o regnade som fan i morse, plus jag vaknade med huvudvärk och mensvärk, inte kul alls..mindre viktigt jag vet. Men bloggen är min, så de så..haha
 
Nu blir de i alla fall städa resten av dagen känns det som.
 
Fick dessutom en kallelse till tingsrätten som vittne ang försök till mordbrand på Flamingo den 3 augusti..bläää..vill inte alls. Men tur vi är ganska många som ska dit. Och går man inte dit så får man betala 2000kr i vite och det är jag inte road av.
 
 
 
 
 

Ny gryta

Kategori: Dagens midda

 
 
Hittade på en ny köttgryta till midda idag. I denna hade jag; skink grytbitar, morötter, gul lök, broccoli, färsk svamp och vit paprika. Själva grunden till grytan var vatten, köttbuljong och creme fraiche. Och kryddade såklart köttet oxå, med svart- & vitpeppar plus grillkrydda och lite lite salt.
 
Kan ju säga att jag helt klart ska göra denna fler gånger
Blev 2 portioner till som får göra sällskap med annat i frysen, bra och kunna ta fram när man har ont om tid.

Ut med gammalt in med nytt

Kategori: Jag o min vardag

 
Äntligen har vaktis varit här och hämtat den gamla kyl/frysen, men tyvärr kom inte den nya på plats.
Det behövs sågas för att kunna komma in på höjden och kanske lite på sidorna med. Men det var inget man kunde se innan den gamla kommit bort. Så jag är helt förstående med att jag får vänta tills torsdag och få allt fixat.
 
Anledningen till att den gamla stod kvar från torsdag till fredag var ju för att den nya inte kunde tas i bruk förrän efter några timmar enligt instruktioner. Sen skulle den gamla frostas av vilket var klart på fredagen. Då bestämde jag fest så då ville jag inte krångla med den.
 
Men hur som helst är den i alla fall borta nu. Och jag är nöjd...
 
 
 

TV mys

Kategori: Jag o min vardag

 
Kände för att göra några goda mackor ikväll så jag drog med mig mamma ner på Ica och inhandlade ett italiensk lantbröd.
 
Gjorde mig 3 mackor med rökt lax, kalkonbröst, köttbullar, tomat, gurka och sallad och avnjöt framför tv:n.
Har alltså tittat på "Halv åtta hos mig", "Robinson" och "CSI NY".
 
 
 
 
 
 
 
 

Lön, räkningar och annat ni vet

Kategori: Jag o min vardag

 
Såja då har man varit och gjort av med pengar på både Netto och Ica, men idag köpte jag inte ett dugg onödigt. Duktiga jag...
Kom hem med 4 tunga kassar plus en kattsand på 5 kg, pust, flämt när solen steker.
 
Och även mina räkningar är betalda. Påtal om det..har sett att många skriver om detta i sina statusar på facebook. Beklagar sig för att de fick lön och som nästan tog slut, men man väljer ju faktiskt sina räkningar själv och hur man vill leva. Jag klagar aldrig, jag får alltid det att gå runt, plus får över. Ekonomisk kallas det, plus att jag hamstrar som ni vet vid det här laget. Frysen till exempel har middagarfram till den 15 november, skönt och ligga månader fram. Vilket innebär att jag kan låta bli och köpa sånt en hel månad, men tyvärr gör jag inte det. Dyker alltid upp nåt på extra billigt pris som jag inte kan motstå..haha.
 
Just de ja kyl och frys...hmm..ingen vaktis så långt ögat kan nå. De skulle komma idag och hämta den gamla och sätta den nya på plats, den nya står lixom ivägen för att städa. Inte så kul och dammsuga och torka golv när man inte kan ta hela golvet i köket, plus om dom kommer så får jag ju göra om det. Känns nästan som jag får ut och jaga fatt på dom. Haft det så här sedan i torsdags ju och det börjar bli lite trist.
 
 
 
 
 
 
 
 

Eget mumsigt påhitt

Kategori: Dagens midda

 
Idag har jag hittat på en egen midda. Tacokyckling, så jävla gott det blev alltså. Receptet ligger i min matblogg
, men väljer att lägga det här oxå.
 
 
Gissar på att receptet räcker till 3-4 portioner
 
 
INGREDIENSER:
4-500 g kycklingfilé
1 gul lök
ca 150 g stekt färsk svamp ( hade förstekta i frysen så gissar på ca 10 färska)
1 1/2 dl creme fraiche
2-3 dl vatten
1 påse tacomix/krydda
 
GÖR SÅ HÖR:
 
Strimla kycklingen och stek som den är utan någon krydda alls. När den är klar så slå på vattnet och häll i påsen med taxokryddan och rör om. Låt småputtra på låg värme i ca 5 min med omrörning då och då, ungefär samma som när man gör tacofärs, men här ska inte vattnet koka bort utan vara grunden till såsen.
 
Klicka i creme fraichen och rör om.  Här kan det vara som så att du behöver hälla i lite mer vatten, beror ju på hur du vill ha din sås och hur mycke du vill ha.
Låt puttra nån minut till.
 
Jag åt det med pasta, men är säkert gott till ris också
 
 

Söndag

Kategori: Jag o min vardag

 
Vilket idag innebär tvätta och städa för mig.
 
Fredagen blev inte pizza och filmmys som bestämt. Klara-Stina lockade mig till att träffa Ove, Göran och Anders..hmm..grr på henne...haha..nejdå.
Vi var ett litet trevligt gäng som förfestade hemma hos mig.
 
Stinornas coola killar..haha
 
 
Sen drog vi vidare till flamman.
Säger bara en sak om den kvällen där..den siste idioten är inte född än. Men man är van och blir inte förvånad längre. Men att folk måste ljuga och använda våld är riktigt patetiskt.
 
Såklart efterfest oxå, men där stannade jag inte så länge...duktiga jag.
 
Igår lördag gjorde jag absolut ingenting mer än kollade film typ, äntligen sett "Battleship" och kan säga att det var en riktigt bra och mäktig film. Oxå såg jag "The Pact", hade lite hårresningar i början av filmen. Inte rädsla men ni vet så där så man ryser.
 
Vet ni vad jag åt i sängen tillsammans med katten? Jo dessa..mums
 
 
Fast lilla Smulan fick inte lika mycke räkor som mig, måste vara lagom annars kräks hon upp dom igen ju. Och viktigt att dela i småbitar annars bara leker hon och bollar med dom, ja så som katter gör när de ska döda sitt byte ni vet.

Fredag igen

Kategori: Jag o min vardag

 
Jaha då var det fredag igen. Och alla vet ju att jag idag ska vara hemma med en vän och äta pizza och kolla en del film.
 
Fick flyttat över allt till nya kyl och frys igår. Och kan ju säga att frysen var ju större än den gamla så nu kan jag äntligen baka och fysa in. Vem vet, kanske gör nåt i helgen. Ostbullar hade inte varit fel.
 
Vädret idag är riktigt höstigt men inte så kallt, så gissar att hösten är på ingång. Gör inget, jag gillar den årstiden med alla dess färger, plus att jag är född på hösten. Om knappt 2 månader fyller jag 45 år. Just de ja, de gör jag ju..måste jag verkligen ha fest då..näe, tror inte de. Får se vad jag känner för då, min dag är en fredag. Och då festar jag ju nästan alltid ändå ju..haha!!!
 
Nähä lite frukost och en penicillin
 
PS: så trist när man sms:ar vissa folk o dom inte ens kan svara. Nu får dom själva höra av sig. Jävla trams och lathet..haha...DS
 
 
 
 
 

Det här med husmanskost

Kategori: Dagens midda

 
Det är helt klart det godaste man kan äta enligt mig i alla fall.
 
Äntligen har potatisarna blivit så man kan göra mos. Som jag längtat efter det, även om jag är riktigt förtjust i nypotatis.
Så idag gjorde jag biffar, potatismos och kokt blomkål till detta. Tänkte ha i blomkål i moset, men får göra det en annan gång, tror det kan bli riktigt gott faktiskt.
 
 
 
Dagens midda har jag inte direkt varit flitig med på ett bra tag, månader känns det som. Men har varit ganska trött på alla mat, så de jag ätit är typ de jag kommit på i sista stund och då kanske inte varit så märvärdigt, därför jag inte tagit kort och delat med mig. Får såna perioder ibland, men särskilt på sommaren när det är varmt.
 
 

Efterlängtad vitvara

Kategori: Jag o min vardag

 
För ett par veckor sedan så var jag och pratade med husägaren om ny kyl och frys för den jag har får is på väggen inuti som sedan töar så jag får torka minst en liter vatten varje dag.
 
Tänkte att det nog kommer och ta tid att få en ny eftersom det är en rätt slö och glömsk husägare.
Men idag så kom den minsann. Och nu har jag en jäkla röra här. Den nya får ju stå till sig på en egen plats i några timmar innan den kan kopplas in. Sen ska den startas upp och allt flyttas över. Men vaktis är snäll och kommer och fixar in den på sin rätta plats imorgon.
 
Ska bli kul och se sen oxå om jag får ner min dyra elräkning, har ju lixom runt 540-580kr/mån, utom nu på sommaren då ligger den på ca 460-480
 
 

idag och 2 dagar till

Kategori: Jag o min vardag

 
Har nog gjort för mycke idag känns det som. Kroppen börjar ge upp..ajabaja och överanstränga sig när man är sjuk...ja fy på mig..haha.
Så nu ska jag minsann bädda ner mig och kolla klart sista säsongen av Buffy. Undrar hur många gånger jag kört den serien egentligen, 50 kanske, men den är ju så förbannat bra, och snygge Spike & Angel..*slurp*!!
 
 
Imorgon är det torsdag och jag har en hel del ärenden som jag måste göra, hoppas bara jag mår så bra så jag orkar ut. men jag MÅSTE..så bara och ta fram min starka envishet och vilja så fixar det sig.
Sen på fredag ska jag slappa med en vän, de blir filmer och pizza.
WOW...kryss i taket, Marie ska ha en vit helg. Tror ni mig? HAHA..men jodå de ska ni göra för det är bergsäkert :P
 
 

Dagens goda gärning

Kategori: Jag o min vardag

 
Varit ute en runda, blev Netto såklart. Lite jag behövde där, och idag kom pengarna jag väntat på en vecka. Lite trist när de blir så. Men det har i alla fall inte gått nån nöd på mig som tur är.
 
Gjorde en god gärning oxå till fina bästis vännen Linda alias Klara-Stina. Man fick köpa 3 pkt kaffe för 99kr om man handlade för 150kr, så jag ringde och frågade om hon ville ha, och det ville hon. Själv dricker jag ju inte kaffe och aldrig gjort.
Hon ligger oxå sjuk precis som jag, så snäll som jag var så tänkte jag på henne. Visst är jag väl en bra vän? Såklart..hehe.
Hon blev i alla fall jätteglad...
 
Nu ska jag ta och röja lite här i omgångar, måste ju vila mellan varven så jag inte överanstränger mig nu när jag är sjuk. Men orkar verkligen inte ligga hela tiden och bara ta det lugnt. Jag måste ha och göra. Envis och stark vilja som jag har.
 
 
 

Onsdag

Kategori:

 
Härlig natt och dag med massa regn. Äntligen, behövs verkligen. Fast ni andra klagar säkert på dagens väder..haha!! Men inte jag, nu vill jag ha snö...
 
Förresten fick denna fina blomma gratis på Ica igår
 
 
 

Ett tag sedan

Kategori: Dagens midda

 
Kände att det var ett bra tag sedan jag la ut om dagens midda. Nåt ni saknat? Ja ja i alla fall så lägger jag ut de idag. Dock inget märkvärdigt, snabbt och lätt när man ligger dålig. Dessutom inte ätit midda på några dagar så.
 
Kycklingfilé, bulgur med svamp och bönor.
 
 
 
Mätt och belåten, och dags och gå ner till tvättstugan och sätta igång dagens sista maskin
 
 
 
 
 

Hett satan

Kategori: Jag o min vardag

 
Nu har vi haft heta dagar i snart en vecka. Så typiskt att sommarvädret kommer när alla barnen börjat skolan. Många somrar som det varit så nu.
 
Denna värmen är för bra för mig faktiskt. Och ännu värre nu när jag ligger sjuk. Halsfluss, körtelfeber, huvudvärk, hosta, feber, ont i leder och muskler, trött o orkeslös, kan de bli värre? NÄÄÄÄ!!!
Ja nu gnäller jag, min tur nu tycker jag..haha...Äh, huvudsaken är i alla fall att man blir frisk nån dag, frågan är bara när. Ska kontakta vårdcentralen imorgon för ett återbesök för att ta blodprov och kolla av körtelfebern, plus bli kollad i halen igen. Det var vad läkaren sa i torsdags ju. Bäst och lyda när jag är så pass allvarligt sjuk.
Ja ja nog om detta...
 
Händer inte mycke i mitt liv just nu, tar de mest lugnt och tar tag i saker här hemma efterhand som jag orkar. Saknar att blogga ju. Skriva är kul...
 
Natti natti på er

Hej hej

Kategori: Jag o min vardag

 
Är fortfarande sjuk i halsfluss och körtelfeber. Det går upp och ner hela tiden med måendet. men hoppas kunna vara igång med bloggen igen nån gång under veckan. Just nu orkar jag mest klara av vardagen så att säga.
 
 
 

Sjuk

Kategori: Jag o min vardag

 
Om ni undrar var jag tagit vägen så blev jag sjuk i tisdagskväll, ont i halsen, feber och helt öm i kroppen, vaknade upp igår onsdag och kunde knappt svälja. Blev värre o värre. Uppsökte läkare idag, mandlarna är så svullna så de finns knappt nån passage mellan dom, plus massa vita prickar.
 
Domen blev halsfluss och körtelfeber, så nu blir de penicillin i 10 dagar, en hästakur som läkaren sa.
 
Hörs när jag mår bättre

Hård gårdag

Kategori: Fest/Party

 
Började med att jag stack och mötte upp Linda igår vid Ica, in på bolaget och köpte varsen 3 apor. Sen vidare hem till mig och bänkade oss på balkongen.
Sms terrade Pierre men han var inte alls på G. Till slut lyckades vi övertala honom så han kom över..haha. Ingen kommer undan oss och vår övertalningsförmåga
 
 
När mörkret började lägga sig fick ju ha lite kvällsmys med värmeljusen.
 
Även Subhi dök upp hos mig. Skittrevligt och kul hade vi ända tills klockan halv 4 i morse.
 
Min balkongvägg blev riktigt fin oxå..haha
 

Ove, Anders & Göran

Kategori: Jag o min vardag

 
Verkar som Linda och jag ska "prata" med dessa godingar ikväll.
Så gott folk vi får höras imorgon
 
 
Kom halvvägs med städandet i alla fall, alltid något, kan ju fortsätta imorgon för vi bokade om Danmark resan till onsdag.
 
 
 

Fort går de

Kategori: Jag o min vardag

 
Ny vecka igen. Var tar dom vägen, rätt vad det är så har ännu en ny vecka bara försvunnit. Det bästa med att tiden rusar är att snön snart är här igen..hehe...längtar lite faktiskt, eller ja rätt mycke som många vet...haha
 
Idag blir de städa i massor för imorgon blir det en runda till Danmark/Helsingör. Kronan har sjunkit där så alkoholen är rätt mycke billigare. Dit och spana in lite vin och se om jag kan få med mig lite gott hem. Resan är ju gratis tack vare sommarkortet. Bäst och utnyttja, går ju ut på onsdag.
 
 
 
 
 
 

En liten kräftis

Kategori: Jag o min vardag

 
Såja nu har mamsen och jag haft våra lilla kräftis hos mig, såå gott och mätt är man oxå.
Tror jag ska köpa fler imorgon...59kr på Netto Jumbo kräftor
 
 

Toppen dag

Kategori: Fest/Party

Igår lördag var en riktigt bra och rolig dag/kväll/natt.
 
Började med att Pierre kom hem till mig vid halv 4 tiden, jag korkade upp mitt vin (läs: 3 apor) och han sina öl. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och kollade OS, synd att Emma Green inte fixade en medalj.
 
Vi hade riktigt trevligt och runt 23-tiden drog vi ner till Flamingo. wow med folk där var, och ändå var det lördag, folket brukar mest vara där på fredagar.
När de stängde så sms:a jag Linda på vägen hem när vi passerade där hon bor och fick då ett sms att dom drack kaffegök och ville vi skulle komma upp, och såklart gjorde vi de. Där blev de att dom spelade lite wii, jag tittade på, aldrig spelat sånt, är inte mycke för spel.
 
Sen blev de hemgång runt 3 tiden inatt. Resten är en hemlis..haha..vad nyfikna ni blev nu då.
 
 
Nu tvättar jag och sen blir de kräftkväll med mamsen, längtar..så gott med kräftor ju. Kanske köper fler i veckan, såg att Netto har billiga kommande vecka med ju.
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Kategori: Jag o min vardag

 
Är glad att jag inte festade igår, var riktigt skönt med en lugn hemmakväll. Och tur var det oxå, för så dåligt som jag sovit inatt pga fått mens ont som faen och blöder satan i det, varit uppe typ varannan timme och bytt bindor, får ju lägga 3 dubbelt..suck..ja ja mindre viktigt o läsa, men ändå.
 
Så vad händer idag då? Jo ska snart iväg en runda till Netto med mamsen, vill ha hem vatten plus nån dricka till kräftorna vi ska äta imorgon.
 
Finns planer för ikväll via sms, men vi får se hur de blir med de. hade varit kul
Oavsett ang kvällen så ska jag titta på OS, bl a höjdhoppning med Emma Green, hade varit så kul om hon fick en medalj.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bege mig ut
 
 
 
 
 

Då var de ont om tid

Kategori: Jag o min vardag

 
Eftersom jag festade till det igår när det var torsdag så missa jag nästan att det var fredag och inte lördag..haha.
 
Så halv 2 kom jag på att massa papper skulle lämnas in och min rapport för att få lön skulle postas. Och allt detta skulle göras innan kl: 15.00. Men jag hann efter mycke om och men, en kvart innan typ..haha.
 
Tog en runda inom Flamingo och satt där några timmar med Linda och några till och pratade med ägaren Tanya. Hur sugen blev man inte då på att dricka ikväll och gå ner dit..hmm...Linda är inte barnledig och så gott som alla andra har flytt byn för Hässleholmsfestivalen. Taskiga vänner..haha..nädå, jag hade oxå kunnat åka med dit men vill inte. Inget bra väder heller för att vara där precis.
Men tog en runda till bolaget i alla fall och fick med mig en 3 apor hem, fall i fall, annars kanske de blir att dom används imorgon.
Lite småsugen är jag allt, fick nog helt klart mersmak från igår..haha.
 
 
 
 
 

Igår vs idag

Kategori: Jag o min vardag

 
Vaknade för en halvtimme sedan skitpigg. Och upptäckte då att jag fått min mens och nu börjar mensvärken komma igång..blääää.
 
Igår hamnade Linda & Jag på våran äng, såklart...var annars..haha
Vi satt där och drack vin och pratade massa skit..haha. Satt där till runt 23-tiden och då var de kolsvart ute, och vi såg istort sett inte varann, tur vi båda hade ljusa byxor på oss.
Gick hem till mig och lekte lite med youtube och drack till 00.30-tiden
 
Var en supertrevlig kväll som vi snart får göra om igen
 
Nu är jag sååå sååå dagen-efter-hungrig :P

Var är vi????

Kategori: Jag o min vardag

 
Ja gissa de ni..haha
 
Tidsinställt inlägg är detta:
 
Gissar på att vi, Jag & Linda, just nu sitter ute nånstans i de fina vädret där vi tycker det är mysig, dricker vin och snackar skit och börjar bli ganska så runda under fötterna..haha..eller kanske tar vi de lugnt med fyllan. Man kan ju faktiskt dricka lite med. Eller kan vi de? haha..tror inte det!!!
Ja ja vi får väl se imorgon hur allt slutade.
 
Men hoppas ni har de lika mysigt som oss var vi nu än är
 
 
 
 
 
 

Kul och göra nån glad

Kategori: Jag o min vardag

 
Var och mötte mamma vid bussen, tog en runda inom Ica. Köpte ju billiga kräftor innan idag på Netto, så vi fick ju ha bröd och ost oxå till dessa. Med oss menar jag Mamma och jag. Varje år äter vi kräftor ihopa eftersom de här med kräftskivor alltid blir så svinigt, folk tappar och har sig, sen luktar de i hela huset..haha. Så på lördag ska vi ha vår egna kräftis.
 
I alla fall så gick hon sen med mig hem och fick kaffekokaren och blev jätteglad. Härligt och göra sin mamma glad.
 
Nu blir det snart nåt lätt till midda, sen kommer Linda och hämtar upp mig för nåt vi ska göra, bara hon och jag. Kan behövas. Längesen de bara var vi två helt ensamma.
 
Så hörs vi inte mer idag, så på återseende imorgon.
 
 
 
 
 

Erbjudande = ett måste

Kategori: Jag o min vardag

 
I flera dagar nu har de ju varit rena hösten, men de jag sa igår om att det känns som hösten är på ingång, det tar jag tillbaka. Var nyss på Netto och tog på mig långa byxor och det skulle jag inte ha gjort för det är riktigt varmt ute..*pust, flämt*...haha.
 
Att jag var ute på Netto så tidigt idag var för att köpa en kaffekokare till min mamma, hon är ju i Trelleborg hos sin mamma. Så nu har jag bestämt mig för att hon får den av mig i födelsepresent, lite för tidig eftersom hon inte fyller förrän den 1 sept. Men hon är svår att köpa presenter/julklappar till. Hon har ju lixom allt. Och hon är ju precis som jag och använder inte smink och massa bling bling.
Nu måste jag bara hitta nåt mer att ge henne, men det ska hpn få exakt på sin dag!!!
 
 
 
 
 

Morgondagen

Kategori: Tankarna flödar

 
Först måste jag säga att det var himla kul och se Sverige ta sig till semifinal i handbollen, hoppas de blir medalj.
 
Angående rubriken...
Fick ett sms av en vän om att hitta på en sak imorgon ikväll. Får se om det blir av eller inte. Men förslaget var inte helt fel. Kan vara välbehövligt efter en tids röra hit och dit med folk och fä..haha.
Tur att jag som person aldrig bryr mig värst mycke om saker och ting, tar det mesta med en klackspark och går vidare med livet en dag i taget. Inte många är som jag, jag vet.
 
Som Linda..hon fråga mig för ett litet tag sedan om jag alltid mådde bra och aldrig var nere. Mitt svar blev: ja jag är faktiskt alltid glad och uppåt, alltid positiv och ingen som kan trampa på mig och blir aldrig på dåligt humör osv. Och ändå är jag tjej..haha...tjejer är ju kända för humörsvängningar av olika anledningar, men nåt sånt har aldrig drabbat mig nånsin. Inte ens när jag har mens, och då har man ju ändå rätt att vara kinkig pga alla hormoner osv.
 
Att bry sig i onödan gör bara att andra mår bra på ens bekostnad och sånt tillåter inte jag. Så snackas de nåt illa om mig eller liknande skrattar jag i stort sett och tänker att de är dom som inte har nåt liv utan vill leva mitt. Och det bjuder jag på.
 
Nä, glada och positiva Marie är de här....
 
Tänkte lägga in bild, men de vill inte funka
 
 
 
 
 
 
 

Färgad blandning

Kategori: Dagens midda

 
När det gäller middagar så är det allra godast att bara blanda ihopa vad man känner för, eller vad man har hemma för stunden. Själv har jag ju alltid de mesta hemma och kan välja och vraka som jag vill.
 
Idag blev de en blandning med kycklingfilé, matvete, ärtor, majs, paprika, svamp & en sallad till det.
 
 
Och nu ska jag tillbaka till soffan och spana in OS hästhoppningen
 
 
 
 

Sikken osis för honom

Kategori: Jag o min vardag

 
Ååå va trist att Rolf-Göran Bengtssons häst är skadad. Sikken otur alltså, just när det är OS.
Sorgligt som bara den...Ja vad mer kan man säga...Mycke mycke synd
 

Är den över nu

Kategori: Jag o min vardag

 
Go'morron!!
Kan det vara så att hösten kommer tidigt i år. Har ju varit rena höstvädret nu i flera dagar. Inte mycke sommar vi fick i så fall. Lite synd kanske, eller nja vet inte...längtar faktiskt lite efter den där vit varan ni vet. Just de, SNÖ..haha..är jag knäpp, nähä bara förtjust i snön ju.
 
Idag blir det mer massa OS. 5 dagar kvar sen är det över. Härligt att Sverige tog ett brons igår i brottningen, kollade faktiskt på den matchen.
 
Blir ingen buffé i Hässleholm idag. Både Sabina och jag kom på annat som vi glömt vi måste göra var för sig, så vi får ta det en annan dag. Och den där festivalen där ska jag inte åka på, som jag känner nu och gjort några dagar så tänker jag faktiskt ha en vit och lugn helg hemma. Dags för de känner jag. Har varit full rulle med festandet 5 helger i rad, och nu är jag ganska mätt på både folket och alltihopa. Det i fredags var droppen som fick bägaren att rinna över. Idiot som försökte elda upp Flamingo. Visst, personen sitter ju häktad, men finns fler inblandade. Händer för mycke sjuka saker i denna byn, fast det vet man sen många år tillbaka, så inget förvånar en längre.
 
Nä nog om detta....Lite frukost och sen ner till Ica en runda tror jag
 
 
 
 

Denna måste jag ju ha

Kategori: Smått & Gott

 
Satt och googlade igen medan det var paus i OS, friidrotten är igång nu. Spännande..
 
Tillbaka till googlandet. Hittade en lur till mobilen, så fräckt ju, en sån måste jag ha. Ska googla vidare och se vem som säljer en sådan. Hitta den ju bland bilder och telefontillbehör typ.
 
Visst är den så fräck så ni oxå vill ha en sådan???
 

Suget är här

Kategori: Jag o min vardag

 
ja jag är så jäkla sugen på något men vet inte vad. Nåt gott och äta typ. Tror det är glass, funderar på en promenad till Ica. Visst är sånt jobbigt???
 
Har tagit fram bär från frysen och en smoothie är de ju tänkt att jag ska göra, men känns inte som detta stillar mitt sug..hmm..grrrr. Världsproblem eller hur..haha!!
 
Imorgon har jag och Sabina planerat att åka in till Hässleholm och gå på Wok House på deras Buffé. Hon är sugen på sushi, vilket jag aldrig ätit och tror inte det är nåt jag skulle gilla, känns inte så i alla fall. Men får väl se imorgon vad jag tyckte. Ska hur som helst bli gott med all sån mat.
Festivalen börjar ju oxå där imorgon, gissar på bra med folk. Bara vi får mat så skiter vi i vilket..hahaha
 
Det ser jäkligt gott ut på bilden, men nja..inte så glad för rått, gravad och rökt lax är gott
 
 
 

Blev lite tidigt idag

Kategori: Dagens midda

 
 
Blev hungrig så de fick bli en tidig middag idag. Stekt potatis, stekt lax och wokgrönsaker...gott gott såklart.
Och den intog jag framför tv:n. OS som ni minns att jag stenkollar på..haha.
 
 
 

Depend i massa färger

Kategori: Smått & Gott

 
Satt och googlade runt och hittade dessa fräcka nagellacken. Har ju märket Depend i andra vanliga nagellack sen många år tillbaka.
Och dessa jag precis hittade måste jag ju bara ha. Svart, blå och grå till exempel. Snygga fräcka mönster/sprickor eller vad man ska kalla det.
Visst är dom sjukt snygga och coola??
 
 
 
 
 

Go'morron världen

Kategori: Jag o min vardag

 
Kommer ni ihåg den låten med Jimmy Jansson från musikprogrammet på 3an, Fame Factory hette de väl, jag så hette han väl i efternamn va. Jag minns i alla fall, söt var han oxå..hehe
 
Vad tror ni jag ska göra idag då? Jo jag ska kolla OS. Gissade ni rätt???
Tänkte ta alla papper som ligger på hög och sätta in i pärm medan jag tittar på TV. Förstår inte varför man aldrig lär sig att sätta in dessa papper varje månad. Att man aldrig lär sig. Är absolut inte ensam om att inte göra så, eller hur? Aja, erkänn nu att ni där ute är lika slapp som jag..haha.
 
Lite frukost nu kanske....
 
 
 

Att jag kunde glömma detta då

Kategori: Dagens midda

 
Klant klant är jag..haha
 
Har ju varit dåligt bloggande ett tag nu, men jag följer faktiskt OS i London i massor. Har trott hela tiden att jag bloggat om detta och därför lyst rätt bra med min frånvaro. Händer lixom inte mycke i mitt liv just nu, massa TV bara. Tråkig säger ni..nähähä då, inte alls..haha. Det är ju både kul och spännande, så ni får stå ut med en relativt tom blogg veckan ut faktiskt.
 
Får väl lägga upp dagens midda som inte är ett dugg avancerad, blev kyckling och bulgur med svamp, lök, ärtor, majs o paprika och klickar med turkisk yoghurt. Mums..Och bra nu för min IBS mage som bråkar
 
 

Usch för helgen

Kategori: Jag o min vardag

 
Måndag och ny vecka igen. Pratat med AF och inget där inte om att jag skulle på kurs, bara och vänta på nya handlingsplanen. Vilket inte brukar gå så fort.
 
Oxå då ang helgen. Har bara detta att säga. Tur att inte det bordet man brukar sitta vid på uteserveringen stod där det brukar för då hade vi väl alla blivit träffade av elden. Nu satt vi ca 5 meter från branden
Vad jag menar går att läsa på, idioter som försöker sätta eld på allmän plats när de sitter folk där, försök till mordbrand
 
 
Resturang Flamingo i Perstorp
 
Riktigt obehaglig upplevelse kan jag säga
 
Har tyvärr även en del problem med bloggen, går sällan att logga in, hoppas att dessa buggar snart rättas till
 
 
 
 

Härliga fredag

Kategori: Jag o min vardag

 
Då var det fredag igen. Och det innebär att det blir ängen om några timmar. Vi ska fira Lindas pojkvän Alli som fyller 30 år imorgon.
Har såklart köpt hem en bag in box 3 apor, vad annars..haha. Undrar om den tar slut idag som den gjorde förra fredagen. Svamp? sa ni de? haha, nänänä inte alls, bara törstig ju..haha.
 
Vet jag har bloggat dåligt denna vecka, men har lite skrivtorka eller nåt. Får hoppas de vänder till efter helgen eller nåt. För sluta blogga tänker jag då rakt inte göra.
Visserligen delar jag inte allt med mina läsare, lite privatliv har man ju jämfört med många andra som bloggare.
 
Men återkommer i alla fall imorgon och berättar om hur denna fredag blev. Det är ju ett måste för er nyfikna..hehe
 
 
 
 

Torsdag

Kategori: Jag o min vardag

 
Oj vad dagarna springer fort iväg nu. Snart är sommaren slut och skolorna börjar för barnen. Tycker inte jag hinner med det jag ska, får nog sluta festa...haha!!
Nä men idag ska jag banne mig städa och sen får jag se vad jag hittar på. Måste ut i ärenden oxå, eller kanske jag tar det imorgon. Får se helt enkelt...
 
Igår gjorde jag absolut ingenting, låg bara i sängen och körde Buffy maraton..haha..lat jag är va. Men jag gör de för att jag kan lixom..haha.
 
F*n, skulle ju ringt tatueraren i morse vilket jag glömde, där är 3 mån väntetid. Ja ja får ringa på tisdag. Har en annan tatuerare med, men han kan inte skriva texter.
 
Nu ska jag in i duschen i alla fall...på återseende
 
 
 
 

Spontanitet äger

Kategori: Fest/Party

 
Idag har Marie dagen efter och mår oförskämt bra.
 
Blev ett spontant ryck igår vid 18-tiden som Linda, Alli(eller Illa som jag döpte om honom till, hans namn baklänges ju) och jag gick upp till ängen för att dricka lite vin. Hann knappt sätta oss där förrän även Pierre dök upp. Visa sig att Jhonny, (som även var med oss hemma hos mig en runda innan ängen pga ett riktigt åsk och regnoväder) hade gått till parken och sagt var vi var.
 
Blev inte så sent däruppe, tills de blev mörkt ungefär. Men Linda och Alli gick hem till sig, och Pierre och jag gick hem till mig och drack upp de vinet jag hade och kollade OS till 5 i morse. Kul med nån som gillar OS precis som jag.
 
Just de ja, är ledig veckan ut som jag vet nu när jag ringde AF ang kursen jag ska börja på. Men min handläggare var inte där pga semester. Lite dumt och lägga min planering att jag skulle ringa idag när hon ändå inte är där. Så på måndag får vi väl se vad som komma skall. Väldigt nyfiken på den här kursen faktiskt, plus att jag ska byta AF så jag får åka till Hässleholm istället för Helsingborg, kommer ju via detta tjäna in en timme på morgonen och en timme på kvällen. Skönt och slippa gå upp 5 och komma hem vid 18-tiden.
 
Nu ska jag mysa ner mig med min one pice, eller sprakdräkt som jag säger..haha..och kolla på film eller Buffy och snygga vampyrer