VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Snabba Cash 2

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
Heter filmen jag såg igår.
 
Handling:
JW - en gång lovande Handelsstudent med för stor hunger efter snabba cash. Nu betalar han priset; fyra år på Norrtäljeanstalten. Fängelsetiden är tuff men JW har en plan på hur han ska komma ur den kriminella världen och vända sitt liv tillrätta. Men en dag förändras allt då en ny livsfarlig fånge kommer till anstalten, en man från JWs våldsamma förflutna - Mrado Slovovic. Jorge Salinas – kokskungen från Sollentuna, återvänder till Stockholm efter tre år i landsflykt. Jorges plan är att göra en snabb koksdeal, men planerna går våldsamt fel och resulterar i död och förödelse. Nu måste Jorge fly, från både polisen och den serbiska maffian, tillsammans med den som räddade hans liv – Nadja, 17 år.Mahmud Al Askori – juggarnas tjallare som precis fått ett nytt jobb inom organisationen; att vakta horor på en öde campingplats. När två tjejer lyckas fly kan han bara återbetala sin skuld på ett sätt - att hitta och döda Jorge Salinas.
 
 
Såklart var den bra, men dock inte riktigt så bra som ettan, hände inte så mycke men de när den slutade så märktes det att de ska bli en triologi.
Den 3e och sista beräknas ha premiär under 2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ensamstående vs gifta/sambo

Kategori: Tankarna flödar

Eftersom Jag känner och umgås med en del ensamstående mammor så kommer denna tanken upp lite då och då i mitt huvud, plus diskuterat de med ganska många.
 
En ensamstående mamma bjuder hem några vänner på mat och de dricker lite vin till maten, och sitter sen vidare i soffan med lite mer vin och massa snack till kanske 1 på natten med sina barn hemma. Som såklart sover i normal tid. Vad kallas hon då?Jo då blir hon per automatik en dålig mamma som sägs sitta och supa när hon har barnen hemma. Hur kan man tänka så?
 
 
Här får ni ett annat scenario som alla verkar tycka är okej.
 
En familj med man, fru och barn eller bara sambo med barn, gör exakt samma med vänner och mat och dryck och kallas inte dåliga föräldrar.
 
Förstår inte tankegången här.
Varför är de inte okej att göra så som ensamstående mamma? Jag menar såklart inte att alla tycker så. Men dom flesta gör och det fula är att en del smyger med detta och går och anmäler detta till socialen. Man gör inte så, alla har rätt och ta hem vänner och göra vad man vill så länge de går rätt till oavsett om man är ett par eller ensamstående.
 
Men så här har de varit i alla tider, att vissa folk ser ner på de som är ensamma med barn o att det snackas om att det är för jävligt att dom festar och lever livet. Men dom flesta som gör detta är de som inte sopat rent framför sin egen dörr.
 
 
 

Gott nytt år

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Önskar Alla Mina Läsare Ett Riktigt Gott Nytt År!!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 

Det här med nyår

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Vad händer hos er till nyår??????
 
 
 
 
Denna nyår har jag bestämt mig för att bojkotta. Tycker inte att nyår är något speciellt längre. Är bjuden på fest, men känner inte alls för det. Så tänker faktiskt bli hemma, äta något gott och kela med katten, tillbringa kvällen i sängen framför tv:en, är ju fars på sjuan och sånt gillar jag, plus har lite filmer jag kan se. Ibland reagerar Smulan på raketerna och ibland inte, men oftast är hon ganska lugn. Och då känns det ändå bättre att vara hemma med henne. Festa kan man göra så många andra helger om året och det är just vad jag gjort. Så nu tar jag en paus från allt vad festa heter, gäller även inledningen av 2013.
 
 
 
 

Färgblandat grönt

Kategori: Dagens midda

 
Idag blev det skinksnitzel och en sallad på tomat, ruccolasallad, romansallad,
rödlök, gurka och grön sparris.
Och såklart lite av baguetterna jag baka igår
 
 
 
 
 

TV mys i lyx

Kategori: Okategoriserat

 
 
 
 
Åååå vad jag vill ha denna alltså
 
 

The Bourne Legacy

Kategori: Filmtips

 
Hittade en film igår i min samling som jag missat att jag hade, blir så när man har närmare 1000 st och ett flertal osedda. Men i alla fall så var den skitbra. Riktigt bra. Har ni inte sett den så se den
 
I The Bourne Legacy möter vi en agent i samma miljö vars liv påverkats av händelserna i de tidigare historierna
 
 
 

Nybakat & sallad

Kategori: Dagens midda

 
Blev sugen på sallad idag så jag har bakat 4 franska baguetter, var även och lämnade 2 st hos mamsen och glad blev hon. Delar alltid med mig till henne när jag bakar nåt. Överraskningar är kul, både att ge och få, men mer att ge faktiskt.
 
Här är recept på baguetterna
 
 
 
Och här har ni mitt recept på salladen
 
 
 
Och nu tänker jag gå och bädda ner mig i sängen. Fick min mens idag och har så fruktansvärt ont så de strålar ut i hela nedre delen av ryggen och förblöder gör jag ju snart med, så tråkigt för så är de varje gång och finns inte en enda värktablett som tar bort de onda. Får tänka positivt med att typ på tisdag el onsdag är de onda borta...aj aj aj inte kul alls iaf
 
Sov gott, hörs imorgon

Att trängas är inte okej

Kategori: Jag o min vardag

 
Mamma och jag står i kassakön på Netto och har typ 10 st bakom oss. Då kommer en kille och öppnar den andra kassan och säger att vi med kort kan gå till honom. Då kommer det en man och försöker tränga sig in framför och då talar jag om att man inte tränger sig på de viset. hans försvar är att han stod längst bak. Jag bara..alltså då får du ju ställa dig där igen, men nejdå då tränger han sig in bakom min mamma och ingen i kön säger nåt alls.
Såhär gör man bara inte. Alla vill vi få handlat och komma ut, därav det kallas kö.
 
Idiot eller nåt kan jag tycka
 
 
 

Alltid för mycke av det goda

Kategori: Dagens midda

 
Varför, varför, varför...
Äter man alltid så förbaskat mycke när det är såå gott...haha
Att man aldrig lär sig heller!!
Ja ja får bli soffan en sväng nu då tills det lättar i magen.
 
Grillribbs, potatisgratäng och stekt färsk sparris
 

Två för en tia gånger två

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
Var tvungen och ta en andra runda på Ica nu ikväll, hade ju glömt köpa julmust, fy på mig..haha..hur kunde jag bara glömma nåt sånt. Men bra ändå, för jag fick med mig god glass hem oxå, bara 5kr för en halv liter, såklart jag tog två..slurp. Oxå lite bananer såklart. Måste passa på och äta de när magen inte protesterar.
 
 
Ja ja jag vet, det är inte apotekarnes, men man fick 2 st för 10 kr,
jag menar 5 kr flaskan är ju värt att prova, eller.....
 
Och nu står grillribbs och en liten potatisgratäng i ugnen, till de ska jag även steka färsk sparris...mumsig va...Mmmmmmmm
 
 
 

Efter 6-7 år

Kategori: Jag o min vardag

Upptäcker Smulan sladden som går från tangentbord ner till dator lådan. Börjar dra och bita i den..haha..en sån busa hon är, men ack så söt
 
 
 
Oj ser att de jag spillde på tangentbordet inte riktigt gått bort, får ta och putsa på de lite mer
 
 
 
 

Kanske i min garderob

Kategori: Kläder

Finns inte många tjocktröjor/långärmat hemma hos mig, tycker det är för varmt och gå klädd i. Ja fast det är vinter så tycker jag så. Det ska vara kortärmat året runt. Men nu är de så att jag hittat några snygga hos gina tricot.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyårslöften???

Kategori: Okategoriserat

Fredag igen och 3 dagar kvar av detta året, okej 4 då om man räknar denna dagen. Ska minsann inte dricka en droppe alkohol idag, ska hålla mig till julmust och en god midda och massa film, så de så. Tror ni mig?...haha. Hade inte jag heller gjort. Men nu är det faktiskt så att det är 110 % sant.
 
Strålande solsken, några få minusgrader..härligt. Fast de kunde gott snöa :P
 
Har ni börjat fundera på några nyårslöften? Inte jag!! Sysslar inte med sånt, man kan göra saker oavsett datum tycker jag. Fast har ett par vänner som ska sluta röka på nyår, hoppas dom klarar de och önskar dom lycka till.
 
Det enda jag ska börja nya året med är att lägga om min kost lite så min IBS lugnar sig, har varit mycke FY FY mat ett bra tag nu. Så magen mår inte alls bra.
 
 
 
 
 
 
 

Coola bobbisar

Kategori: Kläder

 
Tycker denna BH är riktigt fräsig, fast vet inte om jag själv skulle trivas i den med alla nitar
Vet att den fanns innan på ginatricot, kanske slutsåld eftersom det är ett tag sedan och att den varit populär för många tjejer.
 
 
 
 
 
 
 

Att tänka på

Kategori: Okategoriserat

 
Köper själv aldrig några smällare/raketer, så onödigt. Slöseri med pengar oxå
 
 

Det här med åldern

Kategori: Tankarna flödar

Var precis nere i våran gårdsbutik "Emmas Livs" och killen i kassan där är alltid så trevlig och vi kom in på ålder och han undra hur gammal jag var, jag sa gissa och han sa 32-33 kanske. Så jag svara 45 och han blev helt paff och lång i ansiktet...haha...och mena på att jag såg så ung ut.
Detta är ju något som hänt mig nästan dagligen hela mitt vuxna liv att folk gissar att jag är yngre än jag är, och hur det kommer sig gissar jag på lyckligt lottad, plus välbevarad hy pga att jag aldrig hållt på med smink, krämer, solarium osv. Men även att jag sportat i hela mitt liv fram till ca 2003. Sen att jag gått upp i vikt kan kvitta för de bryr jag mig inte så mycke om eftersom jag vet att det är pga kortison och skador genom åren. Men sånt går att bota om man känner för det
Men som sagt tar aldrig åt mig av nån gissning angående min ålder, har aldrig brytt mig om sånt, fast man svarar ju artigt tack ändå såklart.
 
Många jag känner har haft ålderskriser, ni vet 25,30,40 osv. Själv har jag aldrig haft detta eftersom jag vet att vi alla blir äldre och äldre och anser bara åldern vara en siffra. Man måste kunna ha kul så länge man kan, för de finns en dag då man inte orkar mer, och det är inte för att man känner sig gammal utan för att kroppen blir gammal, och det är ju inget man kan stoppa hur pigg och energisk man än är.
Och det är inte fel att ens förälder går på krogen vid 60-70 års åldern, varför ska dom sitta hemma för att dom kommit till åren, orkar dom så ska dom såklart gå dit och ha sitt lilla roliga.
 
Visst sen kan jag förstå en del som kanske har lite panik över sin ålder eftersom de börjar komma till åren för att skaffa barn och inte hunnit med detta i tid, med de menar jag att när man nåt en viss ålder som kvinna är äggen slut ju. För min del har de aldrig varit ett problem eftersom jag redan i 20 års åldern bestämde mig för att aldrig skaffa barn och ångrar mig inte, bara synd om mamsen som aldrig får bli mormor. Redan som tonåring sa jag att jag aldrig skulle gifta mig och det står jag fast vid.
 
Så alla ni där ute som känner er gamla, gör inte de, det är en viss charm med att bli äldre med kan jag säga. även om jag fortfarande känner mig som 25 i både kropp och själ, hoppas att jag kan härja runt lika mycke som jag gör nu i minst 15-20 år till.
 
Jag har alltid haft vänner i olika åldrar som jag trivts med, så jag bryr mig inte ett dugg om hur gamla folk är. JO när det gäller killar..haha..då måste de vara lammkött ju, fast de vet ni som känner mig..haha..så har de varit hela mitt liv oxå, jag attraheras inte av de som är äldre än mig (gubbar) och aldrig gjort, sen om dessa gubbar tar åt sig av att jag kallar dom just gubbar så får dom väl kalla mig kärring om dom vill, de struntar jag totalt i. Ingen kan tycka lika, så är de bara.
 
 
 
 
 

Snabba Cash

Kategori: Jag o min vardag

 
Hmm, fått hem 2an nu. Men kan fan inte komma ihåg om jag sett 1an. Ibland har jag filmer som jag glömmer och titta på, blir så när man har tokmånga.
 
Så ikväll tänker jag titta på dessa, ja såklart inte ettan om jag sett den. Jag som har så bra minne annars, men när de gäller filmer så rör jag till det och alltid gjort. Märker inte att jag sett filmen förrän jag typ sätter igång den, fast sen finns de såklart massor som jag aldrig glömmer att jag sett. Blir väl så när man ser runt 10-20 filmer i veckan och alla dessa serier jag följer. Men det är kul och ett stort intresse. Film, musik och laga mat(hitta på egna recept) hade jag aldrig klarat mig utan
 
Men som sagt, borde ju komma ihåg ettan eftersom denna läckerbit är med..hehe
 

Sinister

Kategori: Filmtips

Äntligen ahr jag tagit mig i kragen och kollat denna filmen, haft den i flera veckor. Klart godkänd, tror de kommer en uppföljare. Känns som det
 
 

Ellison skriver skräckromaner baserade på verkliga händelser och sätter en ära i sin grundliga research. När han flyttar med sin familj till ett hus som tillhört offren i en makaber avrättning, håller han husets dunkla historia för sig själv. I en låda på vinden hittar Ellison gamla filmer, som blir det första mötet med en berättelse om bottenlös ondska. Gradvis utvecklar sig och fördjupas fasan när det förflutna möter nutid på ett oväntat och påtagligt sätt.

 
 

Taken 2

Kategori: Filmtips

 
Precis sett på denna och den var riktigt bra, absolut lika bra som den första. Annars brukar uppföljare balla ur eller nåt, men nej inte denna
 
 

Liam Neeson är tillbaka som Bryan Mills, den skicklige  CIA agenten som dragit sig tillbaka, men som tvingades nyttja sina  mycket speciella kunskaper för att rädda sin dotter undan hänsynslösa slavhandlare i Paris. Bryans förflutna gör sig dock fortfarande påmint och de mord han tvingades begå för att rädda sin dotter måste sonas.

 
 
 

 

 

Mys på hög nivå

Kategori: Jag o min vardag

Min katt Smulan fick en mysig fleecefilt i julklapp av min mamma, och den lämnar hon inte i första taget. Trots att hon har typ 5 olika ställen med fleecefiltar...haha..så söt då!!
Mys på hög nivå, gosig filt och värmen från elementet
 
 
 
 

Fastspända

Kategori: Smått & Gott

 
Precis renbäddat min säng och kom på att jag skulle tipsa er om en skitbra sak som gäller lakan. Jag har haft dessa i ett antal år, och det var ett riktigt bra köp.
Som ni vet så ligger ju aldrig lakan på plats, de kasar hit och dit. För er som inte visste det så finns det lakanspännen. Vet ej var jag köpt mina, men jag hittade exakt likadana om ni vill köpa. Kvittar om man har stora eller små lakan, dom funkar lika bra ändå.
 
Klicka på länken så kommer ni dit
 
 
 

Annandag Jul

Kategori: Okategoriserat

 
 
Vad gör man en dag som denna.
All snö är borta, sååå trist..buhuhu..haha. Nä men, jag tvättar faktiskt och röjer runt lite och sen ska jag hitta på lite hemlisar..hehehe.
Vad gör ni själva?
 
Oxå sitter jag och funderar lite grann på att ta bort massa s k vänner på facebook, trist och logga in där dagligen när många av dessa inte kan annat än sätta ut statusar där de klagar och gnäller över hur de mår, hur trist deras liv är, eller snacka skit om andra folk bakom ryggen, sån kan jag vara utan. Finns alltid de som har de värre, har sagt de innan och så länge jag kan minnas.
Eller så stänger jag ner mitt konto där, finns roligare man kan göra via datorn/internet. Visserligen har jag slutat och prenumerera på ganska många, för då slipper man se vad dessa skriver, men då poppar de lixom bara upp nya personer som inte ahr nåt vettigt att komma med...haha..hur man än gör så slipper man inte undan. Jo om jag gör som jag skrev...stänger mitt konto!!!
Tänkte att jag skulle bestämma mig innan året är slut. 5 dagar kvar. Helt sjukt att detta året snart är slut.
 
 
 
 
 
 

Till vederbörande

Kategori: Okategoriserat

Till dig  som la (lade) din löjliga kommentar, så vill jag bara säga, skaffa ett liv. För din kommentar är borttagen. Sånt (sådant) trams är inget o ha, långt mindre att jag skulle skriva nåt (något) om den kommentaren.
I min blogg skriver jag om precis vad jag vill och hur jag vill. Så stör det dig så sluta läs den, svårare än så är de (det) inte.
Och jag vet vem du är och att du skrev som du gjorde var väntat lixom...ooopsss...liksom heter de visst..haha.
Så vem är barnslig här, jo DU. Och den sista idioten är inte född än, så känn dig inte ensam trots att du har ett sorgligt ensamt liv
 
Detta var allt du fick från mig..bye bye du patetiska människa

Så kan man ju oxå sova

Kategori: Jag o min vardag

 
Bara titta så söt hon är min lilla Smulan
Tror hon tyckte ljuset var för skarpt
 
 

Juldagen

Kategori: Jag o min vardag

 
Hade en riktigt trevlig och mysig julafton med mamsen igår, massor med god mat och såklart julklappar.
 
Hon blev riktigt glad för min överraskning oxå, som var en Janssons Frestelse, visste ju att hon gillar det och jag aldrig gjort det. Så jag lyckades och göra en god sådan och ändå var det första gången nånsin. Hon sa även till mig att smaka, men jag var lite sådär. Men va fasen tänkte jag, måste ju smaka vad jag själv gjort och kan ju säga att jag verkligen gillade det. Har alltid varit emot varm sill, men detta kan jag tänka mig att äta fler gånger.
 
 
 
 
Ni ser min Jansson längst ner till vänster på en bit folie, ser väl fin ut.
 
Vi hade dessutom: dillsill, löksill, tomatsill, gravad lax, romsås, ägghalvor med svart rom och räkor, rökad ål, julost och julkorv.
Efter detta kom resten fram som var: stekt brysselkål (förkokt), skinka, prinskorvar, mammas goda köttbullar, brunkål.
Och såklart även bröd och JULMUST i massor..hehe
 
Lite senare idag ska vi på det igen, ska bli mums..längtar redan..haha
 
 

Lucka 24

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Julafton imorgon och jag har gjort en riktigt bra överraskning till min mamma, hoppas bara hon gillar den. För det är verkligen nåt jag aldrig gjort. Så det blir spännande och höra vad hon tycker. Vad det är får ni veta efter julafton..hehe..lite hemlig måste man få vara
 
Det är ju så att mamma och jag firar jul ensam sen några år tillbaka, varför? Vi har själva valt detta, och INTE pga nån osämja med släkten som bor i Trelleborg. Utan dom har vi bra kontakt med.
Men kan tycka det är riktigt mysigt och bara vara vi två, vi har köpt mat för över 500kr..haha. Prinskorv, ål, ägg, brunkål, brysselkål, sill, gravad lax, skinka (griljeras i skrivande stund)....jag har gjort egen romsås. Undrar om jag glömde nåt. ja ja isåfall kommer de bilder på detta efter jul.
Blir iallafall och äta julmat minst 3 dagar i rad...mumisgt ju
 
 
 

God Jul Till Er Alla

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Idag har jag massa och förbereda inför morgondagens julfirande, så tänker ta lite semester fråm bloggen och bara njuta av allt vad julen innebär.
 
Önskar Er Alla En Riktigt God Jul
 
 
Hörs tidigast på tisdag gissar jag

Trevlig kväll till er alla

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Önskar Er Alla En Trevlig Fredagskväll!!!
 
För det ska jag ha.
 
Dags och hoppa in i duschen, korka upp vinet och göra mig klar. Tar visserligen bara typ 20 min sen är jag klar, med dusch och kläder då menar jag. Inget massa smink och sånt trams för min del, på sin höjd lite svart kajal och mascara, men absolut inget måste, kan vara kul ibland, typ när man ska ut och roa sig. Fast tar timmar för håret och torka, vilket är viktigt nu när det är vinter, vill ju inte gå ut och bli kall om huvudet, kanske man blir sjuk, mindre bra. Där kan de vara en fördel med kortare hår, men NEJ aldrig att jag klipper mig, de vet alla som känner mig..haha!!
 
Hörs och syns imorgon
 
 

Vill, ska, måste ha

Kategori: Kläder

Tjocktröjor

Kategori: Kläder

Huller om buller dag

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Nu har jag invigt min dammsugare. Och måste säga att jag köpt en väluppfostrad sådan, den varken bet mig i hälsenan eller fastnade och hoppade över nån tröskel, och den lät till och med bli att skrynkla mattorna när den rullade fram...haha. Så inga klagomål här inte.
 
Vet ni vad mer..Jo jag har, 5 flaskor av apotekarnes julmust, alltså ca 7,5 liter. Hur länge tror ni att detta räcker? Jag gissar på en vecka..haha.
 
Fredag idag...Vilket innebär fest med Linda, Alli och Sandra, är ju lixom karaoke på Flamman och det får man ju inte bara missa även om man kan gissa sig till vilka som går dit. men kommer åtminstone folk från andra orter. Så nu är vinet på kylning och nedräkningen ahr börjat, gissar på kl: 18 ungefär.
 
Förresten de snöar ju idag. Redan kommit en hel del, hoppas ju på en riktigt vit julafton.
 

Att folk bara orkar

Kategori: Okategoriserat

 
Himla masshysteri i det är bl a på Facebook, i folks bloggar om att världen ska gå under imorgon.
 
Sen är de ganska fult att skämta om sånt oxå med tanke på att det säkerligen är ganska många som tar livet av sig idag pga rädslan att de tror på detta. Något som hände sist de spreds att jorden skulle gå under. Plus alla barn som blir rädda och skrämda.
 
Det är bara mayakalendern som tar slut imorgon, precis som vår kalender tar slut den 31 dec, och kinesernas nån gång mellan 21 jan-19 feb.
 
Svårare än så här är de inte....
 
Hörs imorgon
 
 
 
 
 
 

Husmanskost är lätt godast

Kategori: Dagens midda

 
 
Håller ni inte med, husmanskost är de godaste som finns...
 
 
Mmmm...fått i mig stekt fläsk och potatismos, och såklart hemmagjord, inget pulver skit här inte.
 
Men fy fy mig, glömde grönsakerna i alla hast, får skylla de på att jag höll på att svälta så hungrig jag var..haha
 
 
 
 
 
 

"Ny familjemedlem"

Kategori: Jag o min vardag

 
Haha, nog för att min gamla dammsugare jag köpte för 9 år sedan är liten, men idag fick jag min nya med posten och kan bara säga att den är mini mini superliten jämfört med den andra..haha. och påsarna ska vi inte prata om..haha..minsta jag sett. Men för 249 kr kan man ju inte klaga. Blir invigning imorgon
 
Kolla själv och jämför.
 
Vit är den nya och blå är den gamla
 
 

Något jag aldrig skulle göra

Kategori:

Förstår mig inte på folk som skaffar barn när dom inte ens kan ta hand om sig själva o långt mindre har en ekonomi som klarar detta. Ett exempel är att gå på socialbidrag, då väntar man tills man har en fast inkomst via arbete tycker jag och detsamma om man är sambo/gift och bara har en inkomst.  Det är inte bara den ena föräldern som ska stå för inkomsten, och en mammapeng är inte stor för den som är arbetslös.
 
Jag skulle aldrig nånsin skaffa barn om jag levde på socialbidrag eller om min pojkvän hade jobb och inte jag. Man kan faktiskt vänta. Okej kanske inte gäller de som kämpar för att bli gravid och har problem och kanske inte lyckas förrän de är nästintill för gamla (menar såklart när kvinnan inte producerar ägg längre).
 
Sen måste jag oxå ta upp det här med underhåll, kan bli kul och se hur många mammor som verkligen förstår vad jag menar, eller om de går igång och blir sura för att dom inte tänker till om vad jag skriver.
 
Vad jag menar är att oftast så är det mamman som får barnen vid en seperation, och att pappan har dom varannan helg eller varannan vecka.
Mitt exempel är pappa varannan helg. Vet mammor som "gnällt" över att pengarna inte räcker pga det lilla underhåll de får plus barnbidrag. Men nu är det ju så att båda ska lägga till samma summor. Nu kan jag inte summorna ang dessa bidrag, men låt oss säga att de blir sammanlagt 2300kr, varav underhåll är 1200kr, ja då ska ju mamma lägga till lika mycke till barnet alltså 1200kr, med andra ord blir det 2400kr till barnet. Är ju lixom inte bara pappan som ska stå för kostnader för barnet för att han inte bor där.
 
Blev ni arga o tjuriga på mig nu? haha...tror ändå ni förstår min tankegång och att den är logisk om ni tänker efter. Oavsett hur knapert de kan vara att få pengarna att räcka till i dessa tider.
 
Och nu är det ju dessutom så att jag var 4år och mina bröder 1 år när vi förlorade vår pappa, menar inte att han dog då, utan att han försvann helt ut ur våra liv. Så jag vet precis hur de är att leva med en ensamstående mamma. Och det har inte gått nån nöd på mig och mina bröder.
 
Jag anser att allt går bara man vill, eller vill ju tro ALLT!! Men såklart går ju inte allt, de vet väl alla..men ni förstår ändå min tankegång. Ja de är vad jag vill tro i alla fall.
Och nä jag har inga barn, men jag kan väl ändå tycka o tänka o se vad som är logiskt eller inte, behöver inte ha barn för att fatta att båda föräldrarna ska stå för lika kostnader för sina barn.
 
 
Nu fick jag tyckt till lite om detta, slutar här för de kan annars bli hur mycke som helst
 
 

4 av 20

Kategori: Serier

 
 
Nu har ajg sett 4 avsnitt av serien och känner att den absolut är i min smak. Gillar spänning där man får tänka till lite och gissa på vad som komma skall, vem som är skyldig till vad osv. Ja listan kan bli lång.
 
Så nu går jag istället in till tv:n i sovrummet och tittar vidare. Spännande...Undrar när jag kommer o somna inatt då..haha
 
 
 

The Lying Game

Kategori: Serier

 
Har idag läst om en ny serie som det känns som jag skulle vilja se. Så finns det någon därute som sett denna och kanske kan berätta vad ni tyckte.
"The Lying Game" heter den, såg på imdb att säsong 2 börjar i januari, fast såklart i USA.
 
Bara och se meningarna; lost twin, dark secret, deadly game gör att jag vill se den riktigt mycke.
 
 
 
 
 
 

SAMCRO/SOA

Kategori: Kläder

WOW..hittat en sida full med hoodies från Sons Of Anarchy.
Så är ni intresserade så titta in.
 
 
Är själv lite sugen på en sådan här
 
 
 
 
Eller kanske bara en T-shirt
 
 
 
 

För dom som är oroliga

Kategori: Okategoriserat

 
Tycker det är hemskt att det är sådan masshysteri om att jorden ska gå under på fredag 121221. Finns för många människor som tror på detta och mår dåligt av det. Klart den inte går under. Olika kalendrar har olika slutdatum och mayakalendern har 21 dec, vår kalender ahr 31 dec, men 1 jan börjar ny för oss igen och så för alla.
 
Så är det till nån tröst för er som är rädda och oroliga så klicka på länken och läs.
 
 
 
 
 
 
 
 

RÄTT ELLER FEL ???

Kategori: Tankarna flödar

 
 
Vad säger ni om detta...RÄTT ELLER FEL?????
 
 
Läste detta här
 
– Vi tittar på det och kan tänka oss att ändra reglerna så att barn under tio år kan få bankkort, om de är mogna för det, säger Carl Renström, kortansvarig på Handelsbanken till tidningen. Handelsbanken har idag 13-årsgräns. Även SEB och Swedbank har en 13 årsgräns för bankkort till barn. Nordea erbjuder idag bankkort från 11 års ålder.
 
Själv kan jag tycka att det är galet, tänk så många små barn som kan bli rånade och utnyttjade pga detta. Så små barn tänker inte på samma sätt som de äldre barnen, tycker att barn ska få vara barn så länge de kan och inte bli vuxna i förtid. Så tummen ner för detta känner jag
 
 
 

Tips på bloggar

Kategori: Okategoriserat

Då var det dags igen

Kategori: Okategoriserat

 
Mamma fick ta sig till VC idag för de onda i hennes rygg har inte blivit bättre, tvärtom. Ringde för en stund sedan o är på väg till akut röntgen i Hässleholm för nu trodde läkaren att hon kunde ha hostat sönder ett revben när hon hade lunginflammation för ett par veckor sedan.
Hoppas verkligen att dom hittar felet snart, för nu har hon gått med detta i 3 veckor. Och jag gillar inte alls att min mamma har så ont och att det inte kommit fram än vad felet är.
Men som alltid så ställer jag upp dag som natt för henne om hon behöver min hjälp.
Varför jag inte är med henne? Nä för hon tyckte att hon kunde åka själv. Jag tjatade men nä hon proppsade på att åka själv. Lika envis som jag..haha. Mor och dotter de märks..haha
 
 
 

JFR.SE

Kategori: Kläder

 
Tack vare en annan bloggare så har jag nu hittat ännu en sida med saker jag vill ha. Ååå vad jag ibland önskar att jag var miljonär även om de inte går nån nöd på mig..hehe.
 
Men kolla så snyggt, kanske inte klacken på kängan, vill ha mer platt lixom. Men fräsiga var dom. Tror den där jackan kommer och hamna hemma hos mig inom kort, vem vet.
 
Titta in och kolla
 
 
Snäll jag är som gör reklam för deras sida utan att ens har shoppat där nån gång
 
 
 
 

Lägg pengarna på viktigare

Kategori: Tankarna flödar

 
Fick för en tid sedan detta här häftet med 140 frågor, la det åt sidan, några veckor senare kommer en påminnelse med brev. och nu för tredje gången har de kommit ytterligare ett häfte.
 
Varför jag tar upp detta är för att man läser så mycke om att de dras ner på en massa inom vården, t ex mindre anställda och att våra gamla inte har det så bra,
 
Hur kan man då lägga massa pengar på massutskick av alla dessa enkäter.
Okej att skicka ett, men därefter även 2 påminnelser är väl ändå för mycke. Jag menar, inte fan kommer jag och fylla i den bara för jag får påminnelser. Hade ju varit bättre om dom lät bli och la pengarna på viktigare saker inom vården. Förstår inte tankegången runt detta.
 
Tänk så många som får hem sånt här och multiplicera det med
6-7 kr för det är vad ett porto kostar. Med andra ord har de lagt ut runt 18kr på mig. Hoppas det inte kommer mer nu.
 
 

Experimenterat i köket

Kategori: Dagens midda

 
 
Precis fått i mig en midda. Gjorde ett nytt recept på en gryta med kyckling idag. Som vanligt så hittade jag på efterhand som jag höll på i köket och valde av sånt jag hade hemma och kan ju säga att det blev riktigt gott. Så nu fick jag 2 middagar till för infrysning. Kanon
 
Receptet hittar ni i min matblogg via länken här under, in och titta om ni är nyfikna och kanske rent av vill testa
 
 
Inte bästa bilden tyvärr, dumma digitalkamera
 
 

The Secret Circle

Kategori: Serier

 
 
Igårkväll/inatt så fastnade jag i en serie som heter "The Secret Circle".
Förra vintern så fick jag tag på 5 avsnitt av säsong 1, och efter de har de varit knivigt, men nu fick jag i alla fall tag på resterande så säsongen blev komplett.
Vilket resulterade i att jag inte kunde sluta titta inatt, så kommande kväll/natt blir ju såklart att titta vidare..
Ni som gillade "Förhäxad", "Angel" och "Buffy Och Vampyrerna" kommer att gilla denna serien oxå.
 
Den handlar om:
 
Cassie Blake, som efter att ha förlorat sin mamma upptäcker att hon inte bara är häxa, utan även nyckeln till vad som kan släppa lös en hundraårig kamp mellan gott och ont

Mätt och belåten

Kategori: Dagens midda

 
Ätit majskycklingklubba med potatis och blomkål, plus min egna champinjonsås.
Alltid när jag äter kyckling med ben så rensar jag på en annan tallrik så man slipper allt kladdande och pillande medan mat äter.
 
 
 

"Ny familjemedlem"

Kategori: Jag o min vardag

 
Eftersom jag i lördags fick säga hejdå efter 9 år så har jag idag hittat en ny dammsugare som ska få komma hem och bo hos mig. Fick bli på http://ellos.se  eftersom jag inte hittade någon på hemmaplan. Har inget kökort och kommer inte iväg. Lixom mindre kul att bära på en dammsugare hit och dit i stan med tåg och sånt. Nä tacka vet jag internet, skitbra när man inte kan komma iväg.
 
Så här har ni den endast 249kr, billigt och bra när man behöver en akut, hoppas den kommer i veckan, stod 5-7 dagar, klickade på express, men vet inte om de funkade eftersom jag gjorde samma erbjudande för ett par veckor sen
 
 

10 januari 2013

Kategori: Serier

 
Minns ni serien jag tipsade om förra veckan?
 
Såg reklamen på TV på femman igår, och tydligen ska denna serie börja där den 10 januari nästa år, om drygt 3 veckor. Jag såg klart säsong 1 inatt och kan inte mer än fortsätta säga att den superbra. Så vill ni sen den så missa inte detta datum.
 
 

Nej är nej

Kategori: Fest/Party

 Go'midda!!
Dagen efter här. Pigg och vaken och som alltid INTE bakis. Nån som är avis..haha. Töväder ute, snyft...vill inte att snön försvinner ju
 
Hade en skittrevlig kväll hemma hos Linda & Alli igår, drack och skrattade och spelade bowling (wii). Tog en runda till flamman oxå, men som alltid på lördagar är där ganska tomt på folk. Men rätt skönt ändå, så slipper man de störigaste..haha. Kom faktiskt hem redan lite över midnatt.
 
Varför förstår inte vissa killar att ordet nej betyder NEJ!! Mig är de lixom inte lönt att "tjata" på, har jag nobbat så är de så de alltid förblir.
 
Nähä nu är de minsann dags och ta itu med tvätten. Sen ska jag bädda ner mig med massa serieavsnitt och nån film. Bra söndag kan jag tycka
 
 

R.I.P efter 9 år

Kategori: Jag o min vardag

 
Satte sladdan från dammsugaren i kontakten i hallen som jag alltid gör eftersom den då räcker runt i hela lägenheten. Och vad händer jo de blir en poff smäll som var obehagligt hög. Dator och stereo blev helt tyst, jaha en propp tänkte jag. Ner i affären som ligger i mitt hus (Emmas Livs) och lyckliga jag får där tag i ett paket med proppar. Glädjen är som gjord denna lördag.
 
Kommer upp och sätter i en ny propp och startar dammsugare, ännu en ny poff och glädjen försvann i ett naffs Jaha då är de dammsugaren som gjort sitt tänker jag. Men envis som jag är så provar jag en gång till i en annan kontakt som går på samma propp och exakt samma händer.
 
Så nu är det lite sorg här eftersom jag måste göra mig av med min fina blåa dammsugare jag haft i 9 år...*snyft*!! Nu måste ni ju tycka synd om mig ju..hehe.
 
Ska kontakta vaktis på måndag, så nån elektiker kan komma och kolla med för säkerhets skull. En glödlampa vid datorn small ju bara timmarna innan detta med dammsugaren och de lukta då bränt från den.
Så nåt skumt har de nog uppstått här.
 
Titta så liten och söt den är
 
Nu blir de att rista mattor på balkongen så jag får dom nåtsånär rena, och dra fram kvasten och sopa golven.
Har som tur är redan hittat en lånedammsugare. Alli är snäll och lånar mig den efter helgen
 
Snart duschen och sen iväg på fest och ha skitkul, hörs imorgon
 
 

Lördag

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Vaknade vid 7 i morse och såg då att det kommit minst 1 dm snö, så härligt. Det har ju dessutom blåst hela natten. Inga massa minusgrader längre, utan väldigt milt och härligt. Hoppas verkligen denna snö får ligga kvar så vi får en vit jul.
 
Har idag fått problem med min IBS. Magen gör ont och krampar som bara den, det var de jag vaknade av tidigt i morse så jag gick och la mig igen och lyckades somna om, men samma smärta fortfarande, ett bra tag sedan nu som de gjorde så här ont. Och ändå tycker jag att jag kört en bra kost, men kan vara det vita brödet som jag rostat hela veckan. Hoppas bara att det släpper till ikväll då jag ska hem till Linda och Alli och ha kul.
Det jobbiga är att det krampar och gör ont samtidigt som jag mår illa som om jag vill kräka. Men det tror jag inte jag gör, för har inte kräkt efter nov-97 då jag opererade bort min gallblåsa. Har hört att man har svårare för det då. Fast vet inte, för jag har inte kräkt många gånger i mitt liv, nog aldrig ens haft maginfluensa.
Finns en del IBS mediciner, men tyvärr är de vissa saker i dom som jag inte tål, vilket är himla trist. Men försöker man bara hålla sig ifrån den kost som framkallar symptom så brukar de läsa sig av sig självt. Minns hösten 2008 då jag gick mycke sjukskriven pga detta. Kunde ju ha diarré i en hel vecka för att sen vara förstoppad i en hel vecka och sånt här är inte kul kan jag säga. Vad man än åt fick man inte behålla det. Det var även då jag fick min diagnos.
 
Ja ja nog om det, men håll tummarna för mig att jag kan gå ut ikväll i alla fall.
 
 

Allt är hemmagjort

Kategori: Dagens midda

 
Middagen idag blev hemmagjorda vitlöksbiffar, hemmagjorda pommes av potatis som jag skar i stavar och friterade i fritösen, vitlöksdressing på färsk vitlök och cremé fraiche. Oxå en sallad till som jag glömde ta kort på för den hade en egen tallrik fast var ju bara tomat, gurka och isbergssallad.
 
Oxå drack jag såklart JULMUST!!!!! Vad abbars lixom :P
 
Gott och proppmätt, men de var väl de som var meningen..haha
 

Tack fina Rosis & Andreas

Kategori: Okategoriserat

 
Jaha så hade jag då glömt hämta posten idag, tar ett tag och vänja sig vid att de numera är ett skåp i trappan där man har sin postlåda. Så var precis nere och hämtade upp min post, och vad hittar jag där..jo ett julkort från Rosis & Andreas, 2 supergoa människor. Haft kontakt via nätet sedan 2000 och inte träffats än, men hoppas det blir.
 
 
 

Nu går det för fort

Kategori: Jag o min vardag

 
Just de ja, fredag idag. Och detta kom jag på typ utanför Ica när jag mötte Alli och snackade en stund. och ändå vet jag att det är lördag imorgon..haha. Kan man väl kalla att dagarna/veckorna går på tok för fort. man hinner inte med. Kan ni fatta att det är julafton om 10 dagar, bara 10 dagar kvar till julafton..va va va..inte klokt ju.
 
Tillbaka till denna dag då. Eftersom jag ska iväg och festa till det imorgon så har jag idag valt en lugn hemmakväll, ska äta gott, kolla en skräckis, plus kolla vidare på serien "Person Of Interest". Tipsar igen, ni som inte sett den, gör det, så suveränt bra.
 
 

Slurp, dräggel, slurp

Kategori: Ögongodis

Då var det dags igen att bjuda på lite hotties att dräggla över för er tjejer.
Låter väl inte fel va?
 
Är ni killar som vill ha tjejer och göra detsamma över, ja då är de bara och säga till så fixar jag det...hehe
 
 

Personnummer

Kategori: Jag o min vardag

 
Vaknade vid 7 idag, kollat lite Vakna med The Voice, snygge Björken ju..hehe.
 
Fy fan, har 13 grader i mitt vardagsrum. Det drar runt balkongdörren, den är helt sned sen den gick sönder i våras, men det har man ju inte märkt förrän nu när de är minusgrader ute. Ringde hyresvärden och han lova att vaktis skulle komma och kolla på det idag. Hoppas jag verkligen.
 
Tänkte ta upp en annan sak nu med som min mamma ville ha reda på igår och det var när personnummer infördes och den sista siffran kom.
 
1947 började man använda personnummer med endast 9 siffror. Sista siffran som heter kontrollsiffra kom 1967. Så då är du ju inte så länge ändå som vi haft detta system. Tänk så anonym man var förr i tiden. Lyx kan jag tycke. Man finns men ingen vet var, lite hemlig..haha
 
Nej fan, nu får jag ta på mig mer kläder och flytta datorn som står vid balkongdörren, för så här kan jag inte sitta och ha det..brrrr....Och ändå är jag inte den frusna, men att vistas i drag är mycke värre än att ta på sig vinterkläder och gå ut
 
 

Pacific Rim

Kategori: Filmtips

 
Är en film som kommer till Sverige nästa år i juli. Ett måste att se med tanke på att Charlie Hunnam från "Sons Of Anarchy" är med i den, även Ron Perlman. Så gillar ni honom så lägg denna film på minnet
 
Vill ni läsa om den gör ni det här
 
 
 
 

Julmust

Kategori: Jag o min vardag

 
Varit ute i kylan för en runda på Ica, så jag måste bara berätta att jag äntligen fått hem
 
                                        JULMUST...hehe
 
Varit utan i flera dagar ju. Ett rent helvete har de varit..haha!! Knäpp? Jag? Nähähä minsann, ni som sgäer de har inte fattat tjusningen med julmust, så gottit ju :P
 
Nu ska jag städa

Lagligt eller olagligt?

Kategori: Tankarna flödar

 
Såg igår att en bloggerska lagt ut en adress var man kan köpa mediciner på internet. Det var allt från smärtstillande till sömntabletter, där många av dessa är narkotikaklassade i Sverige. Hur kan man göra så när största delen är yngre läsare. Känns som denna bloggare nästan uppmanar folk att köpa via nätet för att det är låttåtkomligt och billigt. Okej att man först fick chatta med en läkare via sidan för att få ett recept. Men alltså var tog undersökningen vägen. Tänk om en ung tjej eller kille får hem tabletter som det visar sig att denne är allergisk mot. ja då kan det vara för sent. Hur tänkte personen där som la ut artikeln. Tänkte inte alls vill jag påstå.
 
Alla vet ju hur farligt det är att äta massa tabletter av olika slag. Hur lätt yngre kan bli beroende, eller alla de som redan är beroende och lyckas köpa på detta sätt. Är det att bidra till missbruk? Ja det anser jag. Man går till en läkare och pratar och bli undersökt, inget annat. Tänk om de tabletter som skickas hem inte är vad de utlovats.
 
Kommer ni ihåg Kikki Danielsson, hon åkte ju dit för detta. Dömd som narkotikasmugglare.
 
Själv så tar jag max panodil, knappt det ibland, gillar inte och ta för mycke tabletter. Såklart kör jag penicillin om jag blir tvungen, man vill ju lixom bli frisk. Samma när jag gick med mitt onda trasiga knä förra året, då var jag ju tvungen och ta citodon, men gick oxå med det onda i över ett halvår innan jag sökte hjälp. Ja historian om detta känner ni ju till. Nu kan jag inte och får inte ta citodon för att det upptäckts att jag är allergisk mot dessa. Hände en incident i somras där jag trodde jag skulle dö, fick inte luft, hela kroppen domnade bort, helt yr och illamående.
 
Men hur som, tycker det är viktigt att folk förstår hur farligt det är att beställa mediciner via nätet. Så hoppas att fler får upp ögonen och förhindrar en vän eller liknande från att göra nåt så dumt som att beställa från internet
 
 
Tydligen har bloggaren tagit bort sitt inlägg, kanske inte så konstigt med tanke på alla arga kommentarer denne fick, plus att det låg i farozonen för en anmälan. Tänk att man inte fattar det själv. Men denna bloggen har verkligen spårat ur. Slutade läsa den ett tag för att den gav inget, bara massa om att äta kalorisnålt och träna. Så nu känner jag igen att den inte är värd att läsa

God morgon härliga vinter

Kategori: Serier

 
Idag var det mysigt och vakna upp, snön är ju kvar men det var lixom 22 minusgrader. Här i Skåne har vi ju knappt kalla vintrar så detta gillar jag skarpt.
 
Började kolla en ny serie igår, haft den ganska länge här hemma. Såg 4 avsnitt och är såld på den. Den heter "Person Of Interest". Ville egentligen sett fler avsnitt, men fick stå emot för annars hade jag nog somnat typ tidigt i morse..haha
 
Den handlar om en rik enstöring anlitar en före detta CIA-agent som ska förhindra brott innan de begås. Men han får inte veta vem som är offer och vem som är förövare.
Och han den rika enstöringen spelas av Michael Emerson som var med i "LOST" och även i denna serie är hans karaktär både kylig och mysko.
 
Rekommenderar verkligen denna serien
Den är inne på säsong 2
 
 

Dagens

Kategori: Dagens midda

Hela 62 st

Kategori: Jag o min vardag

 
Nu har jag bakat 2 satser med lussekatter till Linda, hela 62 st blev det eller nja 63 ju (shyyy säg inget till Linda..hahaha), men var ju tvungen och smaka av och kolla så dom var godkända, såklart var dom de, saftiga fluffiga och mumsiga.
 
Började vid halv 12 idag och klar nu klockan 4. Tog lite tid, men roligt har de varit. Alltid kul att baka. Ont i ryggen satan nu, men skit i det, de går över sen ju. Typ imorgon när jag vaknar förhoppningsvis.
 
 
 
Här är första degen
 
 
 
 
Och här har ni andra degen
 
 
 

Full rulle här hemma

Kategori: Jag o min vardag

 
Håller på med en sats lussekatter till min vän Linda och städar samtidigt. Ska göra en sats till åt henne lite senare. Har tänkt möta upp mamma vid tåget först som kommer från sjukhuset.
 
Annars är det detta som gäller idag. Mysig dag inne när det är massa snö där ute och typ 13 minusgrader. Hoppas väl snart på att hitta någa barn att få busa i snön med. Hade varit riktigt kul.
 
Så Linda lille sitter du nu där och är riktigt sugen på lite nybakat...hehe..när jag åt av mina igår så tänkte jag liiite på dig och sa högt..."Mmmm vad gott Linda"...hahaha
 
Bilder på baket kommer senare
 
 
 
 

Hämta haklappen!!

Kategori: Ögongodis

 
För här kommer det lite kvällsgott ögongodis att dräggla över.
Eller vad säger ni töser? Dom här pojkarna är väl inte fy skam att titta på..hehe.
 
 

Tror på 70 st

Kategori: Okategoriserat

 
Sådärja, nu har jag fått varor till beställningen. Linda har varit här en runda med alla ingredienser till lussekatter. Dubbel sats blir det att göra imorgon, tar väl en sisådär 5-6 timmar att göra gissar jag. Kul och baka som bara den, men framförallt kul att få göra det till nån annan och sen få ett utlåtande. Och precis som jag så vill dom INTE ha såna där små skrynkliga saker i..just de..russin heter det..haha!!
 
Hoppas på att kunna/hinna göra dom imorgon annars får det bli på torsdag.
 
Nu ska jag bädda ner mig i sängen med Smulan och kolla tv, eller nån film/serie. Känner mig ganska matt och frusen, vaknade så i morse, men sen blev de bättre och nu är de tillbaka igen. Hoppas inte nåt är på ingång som en sån där tradig förkylning. Då får jag ju helt enke supa bort den till helgen, för så kan jag inte ha det..haha
 
 

Sjukhuset

Kategori: Jag o min vardag

 
Varit iväg med mamma på akuten och röntgen i Hässleholm hela dagen, ska dit imorgon igen. Får hoppas det inte är nåt allvarligt som innebär operation.
 
Måste visa vad som fanns i väntrummet på akuten, litet runt bord med små stolar för barn, så mini pytte litet, urgulligt alltså, eller hur?
 
 

Röd, vit och gul

Kategori: Jag o min vardag

Mys på hög nivå

Kategori: Jag o min vardag

 
Varit ute i lite ärenden plus tog en runda hem om till Linda och snackade lite skit med henne och Alli. Så jäkla underbart väder. Massor av snö, säkert 50 cm. Så det var riktigt bra att jag tog på mina Björn Borg moonboots(heter så va..haha). Men ville egentligen vara ute mer, fast mindre kul ensam. Funderar på att sätta deg till lussekatter. Linda vill ju ha en dubbelsats, så tänkte göra hennes imorgon eller på onsdag.
 
 

Lite ledigt

Kategori: Okategoriserat

 
Myser med katten i sängen. Kollar TV, film och serier, perfekt en sån här mysig söndag när snön fullkomligt vräker ner. Återkommer imorgon. Tar lite bloggfritt idag
 
 
 

Go'morron!!

Kategori: Fest/Party

 
Hade en himla bra och trevlig kväll igår. Blev hastigt bestämt runt 17-tiden att gå till Lisa och hennes lillebror och dricka vin. Såklart hamna vi på flamman. Inte så mycke folk, men helt ok ändå. Linda med pojkvän kom ju oxå dit.
 
Oplanerat brukar ju bli bäst.
 
Gjorde nattamat, fick ju steka kött och göra pommes eftersom det inte fanns nåt annat "kött"..haha
 
Nä dags och äta, kan man göra hela dan när det är dan efter. Jäkla tur att man aldrig blir bakis
 
 
 
 
 

Fastighetsboxar

Kategori: Jag o min vardag

 
Igår fick vi nycklar till våra nya brevlådor, som ska börja gälla från och med måndag. Sån där box längst ner i trappan på väggen. Jag har tur och bor på första våningen..haha. Tror det kan bli riktigt bra, så alla brevbärare slipper slita som dom gör. Upp och ner i massor av trappor dagligen kan inte vara bra för kroppen
 
Låna en bild från en hemsida pga de står massa namn på våra  och de vill jag inte lägga ut här
 
 
 

Lyser med sin frånvaro

Kategori: Kläder

 
Har fortfarande inte hittat dessa kängor någonstans. Inte en enda kotte som vet, skulle bli sååå glad ju
 
 
 
 
Har tittat på dessa oxå, men inte samma sak ju. Annars får jag väl vara utan då..haha
 

En snöig 8 december dag

Kategori: Okategoriserat

 
 
 
16 dagar till julafton
4 dagar till datumet 121212
23 dagar till nyårsafton
Med andra ord bara 23 dagar kvar av 2012
Och nu rusar verkligen dagarna och deras timmar iväg i 190. Hinner ju inte med.
Kanske skulle träna och skriva 2013 och även säga det. Rätt som det är så är det 130101.
Nyårslöften tänker jag som vanligt inte avge, tycker sånt är trams. Kan man inte göra nåt utan ett speciellt datum kan man lika gärna låta bli.
 
 
Tror jag ska baka lussekatter idag, ska bara spana in frysen och möblera om där för att se så dom får plats. Annars blir det nog en lugn lördag med massa hemmapyssel.
 

No: 1

Kategori: Okategoriserat

God morgon!!!
 
Då vann Awa igår, precis som jag sagt från dag 1. Stort grattis till henne och hoppas hon hade en underbar kväll igår. Men även ett stort grattis till Benny som blev 2a.
 
 
 
 
 
 

Som jag sagt från starten

Kategori: Jag o min vardag

 
Ätit mina tacos, hela 4 st tryckte jag i mig, och fy fasen så mätt jag blev. Har legat på soffan med helt tjock mage..haha...ja ja jag får skylla mig själv, men det är ju så förbannat gott. Fick hälften över, så middan imorgon får bli detsamma, Gör inget med tanke på hur gott det är.
 
Kollat X-factor med såklart. Och som jag sagt och trott från början så gick Awa & Benny till final duellen. Men måste ju säga att allas duetter ikväll var riktigt bra, även Isaks. Han är duktig på att sjunga men tyvärr inte i min smak. När Benny gjorde sin duett med Orup så var det en utav mina favoritlåtar så får man säga så här så säger jag att det rann nog till lite i byxan där..haha!! Nu är det bara och vänta med spänning på vem som vinner. Min gissning är Awa, vilket jag oxå sagt från första programmet, fast man vet aldrig. Benny kan ju ta hem det. Hade varit kul. För hur de än är så fixar ju Andreas ett kontrakt med henne och då är hennes sångkarriär räddad. fast kanske Orup oxå gör med Benny oavsett vad. Ska lätt ha deras plattor i så fall.
 
En liten dusch nu och sen inta soffan igen för finalen
 
 
 
 
 
 

Ikväll blir det....

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
 
 
 
 
Efter det så vet man aldrig vad som kan hända..hehe
 
 

Knepigare än vanligt

Kategori: Tankarna flödar

 
 
Hmmm...och hmmm...och hmmm
Lite kluven här nu ang kvällen. Bestämt hemmamys med tacos och finalen i "X-Factor". Men nu har de dykt upp ett till förslag, riktigt kluven. Kan visserligen göra båda, men vill jag verkligen göra mer än jag ahde planerat. Ååå vad jag ogillar när sånt här händer. Alltid får jag då sån beslutsångest. Som om jag inte har de ofta då..haha. Jag är ingen typisk ja och nej sägare, jag vill alltid hålla allt öppet in i sista stund. Just för att jag alltid vill kunna göra som jag vill, vilket jag gör oxå. Ingen kan någonsin påverka mina beslut jag tar.
 
Men idag är de knepigare än vanligt..haha...får fundera skarpt nån timme!!!
 
 
 

Just nu där jag bor

Kategori: Okategoriserat

 

Euw på dig Linda

Kategori: Okategoriserat

 
Men alltså hallåååå...var tar dagarna, veckorna vägen då. Fredag igen. Känns som det var igår ju. Snart är detta året slut och vi välkomnar 2013. Ser jag framemot, nya händelser och utmaningar.
 
Idag då, fredag var det ja...Marie ska ha en lugn hemmafredag helt ensam, känner verkligen för det. Ska ju äta tacos till finalen av "X-factor". Vem vinner? Awa? Benny? Isak? Ja mig kvittar de bara det inte blir Isak, tror inte han är nån som kan bli så pass poppis än, han är för ung för en mansröst. Kanske om 10 år. Men tur smaken är olika. Fast hoppas ändå att svenska folket idag fattar hur man röstar, jämfört med de två senaste fredagarna.
 
Förresten drömde om Linda inatt, och den drömmen gilla jag inte alls, säkert inte hon heller när hon får veta..hahaha, hon får inte göra som hon gjorde i mina drömmar...euw...haha!!! Har ju sagt till dig Linda att du ska sköta dig..haha.
 
Nähä mamsen är på vårdcentralen och ska möta upp henne strax. Hoppas inte hennes lunginflammation är tillbaka, bara ett par veckor sen sist ju
 
Förresten, de har kommit ytterligare 1 dm snö inatt, så snart har vi en halvmeter, och vem är lycklig? Jo, JAG såklart!!!!!!!
 
 

Grrr....Grrr...Grrrrr

Kategori: Okategoriserat

 
Varför, varför, varför ska alla serier sluta så dumt och så spännande. Vill ju veta nu vad som komma skall. Men klart jag vet varför de är så här. Det är ju bara för att vi tittare inte ska sluta titta..haha!! Men man blir ändå lite frustrerad lixom.
 
Visst känner ni väl igen er i detta? Säg inte nej för jag kommer ändå inte att tro er..haha
 
Nu ska jag bädda ner mig med nån serie eller film tror jag. Oooops Andreas Carlssons biografi har jag visst glömt bort i typ en vecka nu, kanske dags och lägga lite tid på den istället. Den är ju trots allt bra så här långt, tror jag läst halva.
 
 
Natti natti mina vänner och ovänner..haha!!

Mamma räddade mig fast hon vet om det

Kategori: Okategoriserat

Haha, mamma gjorde de lätt för mig när hon ringde, hennes batter i höll på att ta slut och sa nåt i stil med ......."får nog köpa ny mobil"......perfekt tänkte jag och började söka på nätet. Då ringer hon igen och jag frågar, men nä hon ville inte ha så dyr julklapp. Men JO sa jag, så nu har jag beställt en ny Nokia till henne. Hon vill ha en enkel telefon och gillar inte detta med touch. Hon är som jag såld på Nokia, även om min touch jag köpte förra året är en Huawei med android. Känner väl oxå att jag snart får köpa en ny kanske pga batteriet, många gånger är de billigare och göra så än att köpa nytt batteri.
 
 
 
 
 
 
 

Viktig kväll

Kategori: Jag o min vardag

 
Ok glömde ta kort på dagens midda så ni får nöja er med att det blir i text. Skinksnitzel, råstekt potatis och sallad. Kändes lite som en sommardag att äta detta. Gott var det som bara den. Inte haft aptit på länge, så ibland funkar det att göra nåt sånt där lite flottigt..haha. Kanske får jag tillbaka min aptit igen snart. Tänk bara imorgon när jag ska äta tacos..mumma ju!!
 
Kvällen är här och mörkret har lagt sig, men inte fasen ska jag slöa för det. Nä jag ska ta och städa vidare på de jag började med innan idag. Sen får man inte glömma viktiga tv-program ikväll
 
* Revenge
* Criminal Minds
* Beauty And The Beast
 
 
Som tiden rusar iväg, bara 18 dagar kvar till julafton. Och jag har ännu inte hittat på vad jag ska ge mamsen i julklapp. Svårt när hon har allt ju. Funderar på flanell pyjamas byxor för de vet jag att hon vill ha fler av, fast lite trist eftersom hon fick såna förra året. Fast hon är som jag och blir glad för allt, tanken som räknas. Men nu gäller det att hitta såna hon vill ha, får ju bli på nätet eftersom det inte verkar som jag kan komma iväg nånstans. Många gånger är det bra att internet finns. Man kan köpa allt där. Hade inte klarat mig utan dator och internet. hade ni?? Dum fråga, klart ni inte hade..haha!!!
 
 

Ville ju inte in

Kategori: Okategoriserat

 
Gick ut en runda med mamma och mötte då Theodora och Hampus med sin lille påg, endast 13 dagar gammal. Äntligen fick jag se honom, och vaken var han minsann oxå, fast dom sa att han sover så gott som hela tiden.
 
Var på Ica oxå och köpte lite ingredienser, för jag ska minsann äta tacos imorgon, ska ha en lugn hemmahelg, känns som det är på sin plats nu. Inte mycke folk ute heller nu när de närmar sig jul är de ju massa julbord och firmafester. Men om 2 veckor då jäklar ska jag göra rent hus på krogen med Linda..haha!!!
 
Så härligt väder och all snö så jag ville ju egenltigen inte in, ska försöka ragga upp nåns barn i helgen så jag kan få ut och leka som ett litet barn..hehe
 
 
 
 

Fina öron

Kategori: Smått & Gott

Gjorde de till sist

Kategori: Serier

 
 
Har hela dagen dragit mig för att titta på veckans avsnitt av "Sons Of Anarchy", dels för att det är säsongens sista avsnitt (nr:13), plus hittar ingen info om när säsong 6 börjar.
 
Hade ju massa tankar om vem som dör, och allt annat trist som jag fick för mig skulle hända. Man kan ju räkna ut efter hand vad som komma skall.
 
Där var en lite obehaglig scen i början som jag valde att hålla för ögonen för, gillar inte när man har djur i filmer på de viset.
 
Sen var där en annan grej som jag i stort sett satt nästan och skrek NEJ högt för, men mer säger jag inte, fall i fall ett par personer läser som jag vet tittar på serien, lite snäll kan jag faktiskt vara mot dessa. Trots allt detta så sluta det både bra och dåligt tyvärr. Så de kan nog kvitta om jag skriver, för så är de ju med alla säsongsavslutningar i alla serier. Allt för att man ska vilja titta vidare.
 
 
 
 
 

Beslutsångest

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
Har i säkert 2 timmar funderat på om jag ska baka lussekatter redan idag. Lite tidigt kan jag tycka, brukar ju göra det dagen innan lucia. Risken är att om jag gör dom idag så kan jag inte låta bli dom..haha. Så kanske skulle vänta till imorgon ändå, eller varför inte till helgen..hmm..svårt val det här.
 
Är riktigt sugen på att baka. Ångrar nu att jag inte köpte citroner när jag var på Ica idag, så kunde jag gjort såna där citronmuffins. Lätt och vara efterklok. Kan ju inte baka för infrysning för då blir de proppfullt och jag håller ju på att göra plats för lussekatterna.
 
Dilemma jag har. En till frys hade ju inte varit helt fel...
 
 

2 rätt av 3 möjliga

Kategori: Kläder

 
Hemma igen och julmust med mig. Hämtat sista tvätten, ska städa klart och fixa midda tänkte jag.
 
Haha, kom ner på biblioteket för att lämna tillbaka 3 böcker och då säger expediten där att den ena boken kan jag behålla för den tillhör inte dom..haha..så tokigt de kan bli. Lånade om den jag missat.
 
Hämtade ut paketet från  http://www.ellos.se
 
Väldigt nöjd med mössan, mjuk och gosig. Men tröjan kunde varit en storlek större över axlarna, fasiken att man är mer bredaxlad än vad tjejer brukar vara. men får skylla det på alla åren jag träningssimmade, plus alla åren på hästarna som varit så starka så kroppen fått arbeta.
Fast känns ändå som jag kan behålla tröjan faktiskt. Den är skitmysig ju.
 
 
 
 
 

Underhåll

Kategori: Okategoriserat

Fick detta meddelande idag, så ni läsare vet om detta

 

Underhåll av servrar

Hej alla bloggare! Inatt mellan 23.30 och 08.00 kommer vi att uppdatera våra servrar. Detta kommer att innebära tillfälliga störningar under nämnd tid. Vi hoppas ni har överseende med detta. Mvh, Blogg.se
 
 
 
 

Äntligen en nyckel

Kategori: Jag o min vardag

 
Yeeehooo mitt paket har kommit, men fick det ju gratis med express, så de är och passa på. Beställde i måndags. Snabbt och bra. Hoppas nu bara att tröjan passar o att mössan är en sån jag vill ha.
 
Även fått lite oväntade pengar, så ska väl in på Ica och göra av med lite på mat...Haha..ja mattokig som jag är, eller nja snarare att jag gillar o laga mat o hitta på olika nya maträtter som ni vet. Ska ju baka lussekatter med, fast till de har jag allt hemma o kan köra igång när jag vill.
 
Förutom detta så tvättar jag och städar idag. Just de ja, tvätt....var nere i bytte i maskinen innan o minsann att vaktis med fru står och borrar upp sån där nyckeltavla, har bara tagit nästan 10 år..haha. Men bättre sent än aldrig sägs det. Hoppas det blir bättre nu, för folk kan inte boka för en hel månad och ej heller ta nån annans tid. Tror de kan bli skitbra faktiskt. Hört andra som är nöjda med detta system istället för lister man skriver upp sig på.
 
Nähä dags och göra sig klar, ska möta upp mamsen med
 
 

Om 3 månader

Kategori: Okategoriserat

 
Ååååå nej, såg precis på nätet att serien "Revolution" har uppehåll till mars nästa år. Typiskt att man ska behöva vänta så länge när en serie är så pass bra och spännande.
 
Så nu vet Du Peter oxå detta. Trist och illa för oss...haha
 
 
 
 
 
 

Hamilton

Kategori: Filmtips

 
Såg nya Hamilton filmen igår. "Hamilton 2: Men inte om det gäller din dotter". Den var riktigt bra, så har ni inte sett...SE DEN!!!
 
 
 
En gång i tiden hade den svenske underrättelseofficeren Carl Hamilton (Mikael Persbrandt) en familj. Men den utraderades i en hämndaktion. Då Carls 7-åriga guddotter Nathalie kidnappas kommer alla smärtsamma minnen tillbaka. När kidnappningens bakomliggande motiv blir kända intar de svenska myndigheterna en passiv roll vilket tvingar Hamilton till handling. Med hjälp av internationella kontakter lyckas han komma dem på spåren. Det politiska spelet gör att kidnapparna känner sig säkra i sitt hemland. Men de räknar inte med Hamilton, som tillsammans med några militärkollegor planerar en dödlig räddningsaktion. Alltför sent inser Hamilton vilka enorma krafter och makter som motarbetar hans uppdrag.
 
 
 
 
 

Minns ni dessa

Kategori: Smått & Gott

 
 
Jag gör och hade flera 1000 st, men tyvärr så försvann dom i flytten för drygt 10 år sedan. Eller så har dom råkat hamna i ett förråd i källaren där jag bodde innan och då jag ahde inbrott där. Mycke trist eftersom där var riktigt gamla bokmärken som jag fått som var från ca 60-talet.
Nu har jag ju en del stora kvar
 
 
Idag leker väl inte barn med bokmärken, aldrig hört nåt om detta. Gissar på att mobiltelefoner och datorer plus
tv- och data spel har tagit över.
 
 
 
 

Tack Peter

Kategori: Serier

 
Det finns en Peter som kommenterar lite då och då här i min blogg som jag inte vet vem är. I alla fall så vill jag tacka DIG Peter som tipsade mig om serien "Revolution". Har sett 2 avsnitt nu ikväll och den verkar riktigt bra, lär ju bli fler avsnitt innan sänggående.
 
Har dock bara fått tag på 10 avsnitt så här långt. Hoppas få tag på resten. Vet du mer info om detta så berätta gärna för mig!!
 
 
 
 

Korv & spöken

Kategori: Dagens midda

 
Ätit midda till julkalendern. Ett måste att titta på ju. Upptäckte även att Smulan gillade min hemmagjorda mos, att hon gillar falukorv vet jag sen innan. Rolig katt jag har.
 
Så nu vet ni att jag ätit mos och ugnsbakad falukorv, år och dagar sen jag åt. Men gott var det, så får komma ihåg att göra det lite oftare trots att jag inte är så glad för korv. Sagt det innan och nu helt plötsligt har det blivit en gång i veckan ett litet tag, ja tack vare en lyckad stroganoff. Och om knappt 3 veckor blir de prinskorvar, men det är ju rikgit gott, ja inte alla sorter, men JM som finns på Netto är en favorit
 
 

När våren kommer

Kategori: Kläder

Di Blåe Är Bäst

Kategori: Kläder

 
Åååå vad jag vill ha allt detta. Ska jag minsann ha med..hehe. Nåt sånt här är ett MÅSTE för ett MFF fan som mig.
 
 
 
 

Fontän mums

Kategori: Okategoriserat

 
 
Ååå vad sugen jag blir på att köpa en sådan här. Hur gott hade inte det varit och sitta och doppa olika sorters frukt och annat och bara njuta av chokladen. Mums säger jag bara.
Finns att köpa för 349 kr på http://coolstuff.se
Inte så farligt dyrt tycker jag

Olika årstider

Kategori: Tankarna flödar

 
Suttit och kollat in lite bloggar och annat. Ser att många ska resa utomlands över jul och nyår. Själv kan jag inte förstå varför under dessa högtider plus åka från all snön. Men de är ju jag de, snö är ju så underbart.
Har aldrig gillat värmen och att resa, okej har varit på Kos och Kreta, men inte för värmen utan mer för att prova på det här med att åka till annat land.
Att värmen aldrig varit min grej kan vara pga min astma, så svårt och andas då, men även att jag inte klarar av och vara i solen, men ändå klagar jag aldrig på någon årstid. Jag gillar dom alla, dom har alla sin lilla charm.
 
På sommaren klagar folk att det är för varmt och att de blir svettiga och måste duscha flera ggr om dan, på hösten att de regnar och dom blir blöta, på vinterna att det är kallt, blött och halt. Aldrig är det någon som är nöjd. Varför inte bara ta det för vad det är. DET GÖR JAG!! Man kan inte styra över vädrets makter, så bara och gilla läget.
Många sitter nu på facebook och uppdaterar sina statusar och klagar över snön och allt vad den ställer till med. Men det är ingens fel, för vi kan inte styra över de som sker, inte ens Skånetrafiken som så många klagar på. Visst kan jag förstå att folk blir frustrerade över att inte komma hem i tid, men varför klaga på skånetrafiken, inte deras fel att signalsystem störs, massa snö på spåret osv, ingen kan se till så de är fritt från snö på alla dessa viktiga platser, särskilt inte när de snöar i flera timmar i ett sträck. Så folket, SLUTA gnäll. Finns de som har de värre i andra länder, t ex de som saknar mat och vatten pga värmetorka osv.
 
Men tyvärr är det så att det alltid kommer att vara massa folk som gnäller. Själv så känns de lite som att vi svenskar är för bekväma/bortskämda för att vi har allt serverat. Sverige är ju lixom ett väldigt rikt land.
 
För egen del så tar jag allt för vad det är och bryr mig inte, allt går och lösa bara man själv vill.
Andas och ta ett steg i taget så ska ni se att de mesta blir bra i slutändan.
 
Vet att jag är fruktansvärt positiv, men de har jag alltid varit trots massa motgångar i livet. Finns inget som kan få mig deppig eller negativ. Sur har jag aldrig ens varit i mitt liv. Klart man kan bli besviken ibland, men de handlar ju om lite mer allvarliga saker än väder och vind.
 
Skickar ut lite positiv energi till er alla
 
 

Lycklig tisdag

Kategori: Jag o min vardag

 
Även idag vaknar man upp till snö och det snöar på som bara den nu. Det plogas en massa på gator och trottoarer, vilket är bra så folk kan ta sig fram.
Åååå vad underbart det är med snö. Nästan det bästa jag vet, julmust ligger nog överst på listan..hahaha!!
 
Skrev i min status på facebook igår om det var nåns barn jag kunde få låna och ut och leka i snön. Och min 9-åriga(tror hon är de) granne erbjöd sig att komma ner och ut med mig. Men tyckte det var lite väl sent kl: 20 på kvällen så får väl se om det blir idag eller en annan dag. Hade varit kul iaf. Eftersom de flesta vännerna gnäller o klagar på snön o inte vill gå ut.
 
Det strular lite med starten av projektet inne i Hbg, kanske att det blir att jag får ett nytt startdatum istället. Får väl se i eftermidda om jag får nåt meddelande om hur det blir.
 
 

Mycke av det goda

Kategori: Dagens midda

 
 
 
Kände att det var ett tag sen jag visade dagens midda.
 
Idag gjorde jag storkok på köttgryta och åt med ris. resten åkte såklart in i frysen i små portioner.
 
 
 
 
 
 
 
 

Var fasen finns dom

Kategori: Kläder

 
Har länge nu jagat nya vinterskor och nu är de lite panik när det kommit snö och det snöar just nu i massor. Har kollat runt överallt på nätet och hittar fan inte ett enda par jag vill ha. Eller så kostar dom flera tusen, nej tack!!
 
Har rotat fram de jag har i min garderob så de verkar som jag får använda dessa i år. Okej moon boots är ju popolärt trots mina Björn Borg har några år på nacken men knappt använda, detsamma gäller mina Bullhead kängor. Tur jag har nåt i alla fall. För kanske inte så lämpligt och springa runt i höga gymnastiksor hela vintern. Även om jag inte fryser så lätt. Men man behöver ju nåt som håller fötterna torra.
 
Tar tacksamt emot tips på var det finns snygga kängor som inte rånar bankkontot..haha
 

Vintervarm

Kategori: Kläder

 
Nu är funderingen över och beställningen till  http://www.ellos.se är skickad. Tog det med express för det var gratis, bra erbjudande med tanke på att snön och minusgraderna har kommit.
 
Så nu väntar jag på en mössa och en kabelstickad tröja i 100% bomull. Varmt och gott även om jag inte är den frusna.
 
 

Stalker

Kategori: Tankarna flödar

 
Kollade på programmet "Stalker" på TV3 för första gången veckan som gick, och tänker absolut kolla kommande avsnitt. Tycker det är en jättebra lag som kommit.
 
Inte klokt vad mycke sjuka människor det finns. Läste nu i aftonbladet om Johan från "Bonde söker fru".
Vad är det som får vissa männsikor att göra något sånt här sjukt, jag jag säger sjukt för det måste det vara. Ingen människa som utsätter en annan människa för något sådant kan vara normal i huvudet.
 
Vet själv när jag hade en kille som jag gjorde slut med, han ville inte fatta detta och förföljde mig på krogen osv, han till och med körde på min ena bror med bil in på Icas parkering, han flög över motorhuven, tur det inte var på vägen så bilen kom i snabb hastighet för då kunde det gått riktigt illa. Han skadade sig som tur var inte.
Fanns en granne i min trappa där jag bodde då, han på första våningen och jag på andra, han hade fått veta vad killen höll på med och kom till mig och sa att jag kunde kalla på honom alla tider på dygnet om mitt ex kom och störde. Så en gång fick jag göra detta och grannen sa då till mitt ex vad som gällde, och sen blev jag så gott som av med honom.
 
Men mitt ex satt även inne för mordhot på sin exfru, där var han och slog in hennes dörr med yxa och gick bärsärkagång i lägenheten, som tur var hade hon och barnen satt sig i säkerhet tack vare att han ringde och hotade per telefon. Hon visste ju hurdan han kunde vara
 
Tack snälla granne man hade den gången.
 
 

Mysigt uppvaknande

Kategori: Jag o min vardag

Ja det kan man verkligen kalla denna morgon och start på veckan. Vaknar och kommer upp och ser all snön och allt julpynt jag fick upp igår. Så mysigt alltså. Kan inte beskriva det med ord. Tror många känner som jag. Mest lycklig är jag ju över snön. Ska ut i den om ett tag.
 
Inatt hade vi 8 minusgrader ( ialla fall när jag somna runt 3-tiden), så nu kan man väl säga att vintern kommit till Skåne. Härligt...Jag fullkomligt njuter.
 
 
 
 
 

Alphas

Kategori: Serier

 
 
Ja det är namnet på ny serie jag hittat och funderar på att kolla upp om den är bra. Någon som sett den och kan säga om den är sevärdig?
 
 
 
 

Kör vidare

Kategori: Okategoriserat

 
På den där frågestunden jag gav er möjlighet till i fredags, hinner nämligen inte besvara några frågor och lägga ut idag. Får bli imorgon nån gång. Så kör på så väljer jag ut dom bästa.
 
 

Trasigt och saknas

Kategori: Jag o min vardag

 
Lär inte bli klar med julpyntet idag. Min ena 7 armade ljusstake har lagt av, men kanske inte så konstigt, köpte den ju 1995. Får jaga fatt på en ny imorgon. Likaså behöver jag mer glitter och lite annat tror jag. Så ni får vänta på bilderna till imorgon. För då ska de minsann bli klart.
 
Tyvärr har det slutat snöa, men vi har nog ca 15 cm i alla fall. Hoppas nu de får ligga oxå och inte bli töväder och sen minus på de. För halka är inget kul.
 
Har öppnat min chokladkalender idag och Smulan har öppnat sin. Har ni öppnat era, eller tillhör nån av er gruppen som tycker att man är för gammal? Man blir aldrig för gammal för nåt anser jag.
 
 
 
 
 
 
 

Första advent

Kategori: Jag o min vardag

 
Första advent idag, julskyltning och snön vräker ner, en sån underbar söndag med andra ord. Fast själv går jag inte på nån julskyltning, nog säkert 20 år sen sist. Känner inte att det är nåt, hade jag haft barn hade jag såklart gått dit för deras skull.
 
Nä jag tänder mitt ljus när jag käkar middan framför tv:n...haha. Helt perfekt.
Men nästa advent tror jag faktiskt jag ska bjuda mamsen på midda.
 
Igår var det ett stort FY PÅ MIG..haha...det var dagen efter o jag kände inte alls för att göra nåt speciellt, och NEJ jag var inte bakis. Men dagen efter för mig innebär ändå slappa och bara göra så lite som möjligt. Så idag ska jag ta tag i julpyntet. Kommer och ta timmar, har sååå mycke som ska upp. Men sen när det är gjort så blir man såå nöjd. Tänkte ta lite bilder och lägga upp senare ikväll.
 
 
 
 

Åh härliga söndags morgon

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade upp till massor med snö. Äntligen, kan ni gissa hur lycklig jag är? MYYYYYYYYYCKE!! Haha..
 
Det började ju snöa redan igårkväll.
 
Tog en bild med mobilen via mitt fänster så inte den bästa, men ni ser iaf att de kommit en hel del.