VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Riktigt saknat

Kategori: Dagens midda

 
 
Mmm äntligen har jag fått gjort och ätit hemmalagad potatismos. Några månader sedan sist pga nypotatis. Till detta stekt kycklingfilé och kokt blomkål.
Riktigt mätt nu och tror jag lägger mig i sängen och vilar magen en stund. Nänä inte sova, blir på rygg med tv på såklart.
 
 
 

Gjort av med pengar igen

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Haft en shoppingdag på Väla med Annica och hennes döttrar plus hennes mamma. Har varit himla trevligt. Handlade dock inte alls mycke, var lite kräsen och sparsam idag. Men å andra sidan har jag handlat mycke kläder den sista tiden. och snart ska de köpas lite inför vintern, såsom ny mössa o vantar. Vinterkängor och lite annat
 
Billiga linnen på NewYorker blev det
 
 
 
2 st av detta för 15 kr styck
 
 
 
49 kr
 
 
49 kr
 
Ångrar lite nu att jag inte köpte fler linnen med tanke på att de var så billiga, men men så kan det vara.
 
 
 
 

Shoppingrunda

Kategori: Jag o min vardag

 
Vaknade vid 7 i morse av att jag försovit mig, blev lite smått irriterad för det händer typ aldrig mig. Så jag fick ett litet ryck, ringde mamma och vi bestämde oss för att åka till Hässleholm för att köpa en väckarklocka.
 
Sagt och gjort så hitta jag en flock på Ur & Penn, men fastna för en supersöt miniliten sådan så den fick de bli. Jäkla ljud i den trots den lilla storleken
 
 
Visst är den väl supersöt
 
Hitta även där inne örhängen som jag ska ha när jag börjar kursen, lite lättare att plocka av och på med pluppar än ringarna jag har i nu. Får ju inte ha smycken när vi jobbar i köket
 
 
 
 
 
 
2 T-shirts på Intersport för 199 kr, jag gillar ju såna med tryck
 
 
 
Och på Lindex hitta jag ankelsockar som är lite tjockare, perfekt, letat efter såna länge o slippa de som går halvvägs upp på smalbenet nästan, ja ni vet såna som nästan får en att kännas som man kvävs..haha. De man har på sommaren är väl lite för kalla kanske.
Så är dom sköna så blir de att köpa fler
4 par för 99kr, inte så farligt
 
 
 
Oxå 2 såna här helt vanliga linnen på H & M för 49,50 kr per st.
 
Så tycker allt att jag kom hem med massa fynd idag. Fast jag bara skulle ha en väckarklocka eftersom jag inte längre litar på min mobiltelefon..haha
 
 
 
 

Runt milen

Kategori: Jag o min vardag

 
Var på Netto med mamsen och på hemvägen bestämde vi oss för att cykla en annan runda hem, så det blev nog nära milen vi var ute och trampade
 
Fina näckrosor hitta vi oxå
 
 
 
 
 
 

Trolltider

Kategori: Smått & Gott

 
Hur många minns när den gick som julkalender 1979? Jag gör, det var ju en favorit och är fortfarande.
Sen har den gått i repris 1985 och 1994-95.
 
Har fått hem den nu och tänker kanske starta den ikväll, en liten nostalgitripp är ju aldrig fel 
 
 
 
 
 
 
 

Värmeslag?

Kategori: Dagens midda

 
Går på tåget i Helsingborg vid 11.17 vidare till Åstorp och byte till buss där. Varmt satan kan jag säga, och inte nog med det så är värmen på full speed i bussen. Vilket inte bussföraren märkt och kunde inte reglera eftersom allt sånt sitter bakom honom och får göras på ett visst sätt.
Kan ju säga att de 40 minuterna var hemska.
 
Väl av bussen så hade jag sånt tryck i huvudet och kände mig yr, så när jag kom hem så landa jag rakt i sängen och slockna där i 2 timmar.
 
Fått i mig midda och en liter vatten nu och en tablett, så hoppas de lättar i huvudet under kvällen.
 
Just de ja, ny tidtabell i brevlådan..så från och med den 9 sept är de tåg som gäller hela vägen och dessutom nya pågatåg, sååå skönt och perfekt nu när jag ska börja pendla varje dag tidig morgon dit och sen kväll hem
 
 
Vitlöksbiffar & ugnsbakade grönsaker
 
 
 

Snyggingen ger tips

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Sitter just nu inne i Helsingborg och det är min näst sista vecka på kursen.
 
Visade idag upp mitt papper för en av coacherna ang att jag ska gå kockutbildning och då säger han att jag kan höra av mig när det är dags att praktisera för han känner några stycken som äger restauranger runt om i Skåne och bl a Örnässlott i Landskrona.
 
Och denna coach är ju han snyggingen som spelat i eliten i HV71
 
Låter kanon och kan ju inte bli bättre.
Så de tänker jag absolut göra när det blir dags.
Alla kontakter för sin framtid är ju bra
 
 
 
 

Ny vecka var det ja

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 

Tillökning

Kategori: Jag o min vardag

 
Igår kväll blev det tillökning i min samling, hos min duktiga granne
 
En text på insidan av vänster överarm & en liten stjärna på den där lilla örontappen
 
 
 
 
 

Fy fasen...

Kategori: Dagens midda

 
 
...sååååååååååå gott!!
 
Baconlindad köttfärslimpa 
 
&
 
ugnsbakad potatis, morot och palsternacka
 
 
 
 
 

Helgen

Kategori: Fest/Party

 
 
(bilden är från balkongen i fredags när vi satt där)
 
 
Jaha då var denna helgen över.
Fredagen var jättetrevlig med ett par vänner och vin på min balkong. Vid 2 på natten så fick vi mitt i allt ringa 112 pga jag fick ett astmaanfall, fick andas in ventoline i en gasmask här hemma och vänta på att min puls på 125 skulle gå ner. Min egen ventoline ville ju inte funka, blir så ibland, tur att det inte händer så ofta.
 
En timme senare körde ambulansen iväg igen för då mådde jag bättre, tur...för jag ville verkligen inte åka in till sjukhuset. Mina vänner var snälla och stannade kvar så de såg att jag mådde bättre. Tack till er, ni vet vem ni är.
 
Igår lördag var jag skakig/darrig och tog det bara lugnt med säsong 1 av Angel (finns 5 säsonger för er som inte vet) Tror jag sett denna serie säkert 50 ggr, så bra ju.
 
Idag är de tvätta & städa som gäller. Sen ska man väl försöka sova tidigt pga upp halv 6 imorgon till Hbg och kursen, bara 2 veckor kvar där sen är de dags för utbildningen. Hoppas den tiden går fort för jag är så nyfiken nu.
 
 
 
Denna lapp fick jag av min grannes söta dotter. Haha de står raggare, men med de menar hon att jag raggar på killar..haha..hon är rolig hon
 
 
 

Lyckliga jag

Kategori: Dagens midda

 
 
Trodde denna fredag skulle bli som vilken fredag som helst och att jag skulle ha en lugn och skön helg.
Men ack vad jag bedrog mig, och vad gör det när man får goda nyheter.
 
När jag kom hem efter lite ärenden så betala jag lite räkningar och ser då att det är på väg in en stor summa pengar till mig, vilket jag överhuvudtaget inte visste något om och fattar ingenting. Men de är som de ska i alla fall och tur är det.
 
Den andra glada nyheten kom via mail ca 1 timme efter och det var från handläggaren på AF. Den 9 september börjar min restaurangutbildning så jag ska bli kock.
Yehoooo..............
 
Fattar ni vad glad jag är och vilken underbar fredag alltså, kan ju inte bli bättre.
 
Så har bestämt med några vänner att de ska komma hem till mig och fira detta.
 
 
Hunnit få i mig en god midda med, bäst och äta i tid, vet hur slarvig jag kan vara med mat när jag vet att det ska festas.
 
Provade att råsteka potatis, morot och palstenacka ihopa..och satans gott kan jag säga.
Till det hade jag fläskfilé. Lite kött för ovanlighetens skull
 
 
 

Tårar

Kategori: Smulan

 
På lördag är det 3 mån sedan som min lilla Smulan fick somna in. Kan inte fatta var tiden tagit vägen. Samtidigt som de känns som häromdan, de är ju för jag minns hur de var så tydligt, så känns det som evigheter sedan, men detta pga att saknaden är så himla stor och stark.
Gör fortfarande så ont i mig att sakna, och kan ju säga att de inte går en dag utan att jag fäller en tår eller flera. Det är riktigt jobbigt. 
Ni får gärna tycka jag är tramsig nu, men varenda kväll så säger jag godnatt till henne där hon finns i sin lilla urna. Och tänder även ett ljus för henne varje kväll när jag ska sova. Bara ett värmeljus som inte kan göra skada utan uppmärksamhet eftersom det står så pass säkert.
 
 
 
 
 
 
 

Syndigt gott

Kategori: Jag o min vardag

 
Blev sugen på choklad. Slängde ihop en smet och gjorde 15 st chokladmuffins.
Lätta och snabba att göra, tar ca en kvart efter att smöret smält.
 
Aha, vill ni ha receptet, nja de får bli senare då i min matblogg.
Har inte tid och sitta med det just nu...
 
 
 

Långt hår

Kategori: Jag o min vardag

 
Tänkte jag skulle tipsa er om hur jag sköter mitt långa hår som är ner en bit över rumpan och ja..DET ÄR ÄKTA och INTE löshår. Vet att många borstar och sliter och har sig och det är så FEL!!
 
Jag tvättar mitt hår varje dag, för jag klarar sällan att hoppa över en dag, men de händer ibland ändå, jag få lixom tvinga mig till det.
Jag försöker även göra inpackning varje söndag, men ibland glömmer jag
 
Men så här gör jag:
Jag tvättar det med schampoo såklart. Sen de här med balsam tar jag inte i hela håret, utan jag vänder huvudet upp och ner, haha..ja ni fattar va. Och tar sedan bara balsam i det långa som hänger ner över huvudet.
När duschen är klar så är de handduk om håret i allt från 30-45 min, just för att inte vara så blött så hela min rygg/tröja blir blöt.
Här släpper jag då ut håret och drar fingrarna igenom nerifrån och upp och fastnar jag så reder jag ut försiktigt. Inte slita och dra för då går stråna sönder ju.
När det sedan torkat några timmar senare så drar jag antingen fingrarna genom igen på samma sätt eller en bredtandad kam (sån där som man hade till permanentat hår på 80-talet), även här kammar jag nerifrån och upp. På det viset så blir där inga knutor och fastna i.
 
Innan jag ska sova gör jag samma sak med kammen, för när jag vaknar på morgonen så är de då superlätt att reda ut.
 
Ibland sover jag med en eller två flätor för att skydda håret mot att gnidas mot lakan och så när man sover. Blir ju mycke hår för mig överallt..många har frågat om jag inte trasslar in mig i detta när jag sover...haha...nä, tror man vänjer sig
 
Har inte varit hos en hårfrisörska sedan 1989. Mamma har klippt längden genom åren, men nu klarar jag det hela helt själv, vilket känns bra. Och gör de kanske 3-4 ggr per år. Eller i alla fall när det är så långt så jag sitter på det.
 
Sen färgar jag ju utväxten svart var 3e månad oxå, och hela håret 1-2 ggr per år, född blond men trivs i detta svarta
 
Och till saken hör är att många tror man måste klippa sig varannan månad för att de ska växa och bli långt och inte bli slitet. Men det är så fel.
Har visat upp mitt hår för många frisörer och alla har dom blivit lite chockade över att mitt hår är så välvårdat ändå. Me jag har ju alltid varit rädd om de och skött det bra, så därav resultatet.
 
Så ni med långt hår eller som vill ha de, prova detta så ska ni se att de funkar och ge inte upp, ha tålamod
 
Just nu idag är mitt hår ca halvvägs över rumpan, kanske dags o kapa av 5 cm..usch..brr..rena mardrömmen...haha
 
 
 
 
 

Mobbing är inte okej

Kategori: Tankarna flödar

 
Såg "Vakna med NRJ" i morse. och precis när jag slår på tv:n så är Ullared Ola-Conny där och pratar om sitt liv. Han berättar hur mobad han blivit, plus att folk kommit fram och kommenterat programmet "En stark resa" på ett fult sätt. hans svar har då varit "ni har väl fler kanaler att titta på"...ett mycke bra svar.
Oxå berätta han att han träffat en kvinna, ja puma som Björken kalla henne.
 
Programmet börjar igen på måndag och jag tycker det är kul att få följa hans o Morgans äventyr. Och som han sa att filmarna klipper och tar fram de sämsta ibland.
 
Hoppas verkligen att folk slutar mobba Ola-Conny i sina statusar på facebook, även om de inte sett NRJ. För är de något jag verkligen hatar så är de mobbare, och jag som person har verkligen inte hat inom mig. Men att vuxna människor mobbar är hemskt, de ska föregå med gott exempel för barnen, ja nästa generation.
Visst, sen kommer alltid barn att mobba, men de lär sig med åren att man inte ska och sen slutar de flesta. Att mobba är ett typiskt beteende för osäkerthet, avundsjuka, dåligt självförtrende, grupptryck osv.
 
Så ni som läser detta och är medvetna om att ni mobbar...SNÄLLA SLUTA GENAST!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad är på gång

Kategori: Jag o min vardag

 
Vaknade i söndags med feber, frossa och ont i kroppen, mådde bättre igår. Och i morse kl: 5 efter bara 4 timmar sömn så vakna jag med huvudvärk och världens yrsel, de fanns inte en tanke på att gå ur sängen, så fick sjuka mig idag. Somnade långt om länge om, och kom upp vid halv 11. Kändes skumt, mår dock bättre nu...fast lite som om en ångvält kört över mig. Fattar inte vad som försigår, ska jag bli sjuk så kan de väl bryta ut ordentligt....hmm och grrrrrr.
 
Nåja har iaf startat min storstädning i eftermidda och sovrummet blev början, inte så mycke kvar innan det är klart. Och det gäller såklart allt från golv till tak.
 
Varit på Ica med en runda och där hade dom 3 gröna växter för 100kr, delade med mamma, jag två och hon en.
Krukorna är bara provisoriskt, ska hitta några fina nånstans. Byta ut till likadana för alla blommor i storarums fönstret
 
 

Hade ni vågat?

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Äntligen är ett favoritprogram tillbaka. Vad pratar jag om? Jo, IDOL såklart. Kommer att sitta klistrad kl: 20.00..............
 
Jag verkligen gillar nya förmågor när det gäller musik och få se dessa utvecklas, visst sen finns det ju vissa som man kan tycka gör bort sig och inte hör hemma där. Men som jag ser det så är det modigt gjort. För...hade ni själv vågat???
 
Finns ju en del av dessa som blivit kända genom åren.
 
 
 
 
 

Thai och tröja

Kategori: Dagens midda

 
Kom hem med bussen 12.19 från Helsingborg, visste att mamma skulle komma från andra hållet 10 min senare, så såklart väntade jag in henne.
 
Hon köpte varsen thai box till oss som vi gick hem till mig och åt. Himla gott för bara 49 kr.
 
 
 
Oxå hämta vi ut ett paket från bonprix.
Blev bara en tröja till mig, den andra var för stor så den fick mamma.
 
 
Nu blir de snart och sätta igång och städa, vilket nog lär ta hela veckan, ska köra en sån där storstädning igen från golv till tak så här är riktigt rent och fint innan jag påbörjar min kockutbildning. För sen lär de dröja ända till julstädningen innan jag hinner göra det igen.
Kommer ju att vara hemifrån ca 12 timmar varje dag.
Längtar redan, ska bli spännande och få laga maträtter som man aldrig gjort. Blir en riktig utmaning
 
 
 
 

Pojkflicka vs flickpojke

Kategori: Tankarna flödar

 
 

Har tänkt på det här med pojkflicka. Ja jag är en sådan, men det har inte något med min sexuella läggning att göra, jag är hetero och gillar INTE tjejer. Utan jag bara är det, jag gillar inte tjejsaker, kläder, smink osv, och aldrig gjort. Det är inte min grej.

Men om sedan en kille skulle vara flickpojke, ja då kallas han genast bög eller liknande. Det finns inget som heter att man inte får vara eller inte får göra när det kommer till det kön man är född till. Vi är bara människor och har lika stora rättigheter.

Jag kommer aldrig någonsin se ner på en person som är "annorlunda", för jag anser att vi alla är lika mycke värda. Hetero, bisexuell, gay, transa osv...man måste ju få vara den man är och inte den samhället vill man ska vara.

 

 

 

 

Iron Man 3

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
 
 
I Iron Man 3 ställs den egensinnige men genialiske industrimagnaten Tony Stark/Iron Man mot en fiende, The Mandarin, vars kraft inte har några gränser. När hela Starks värld slås i spillror beslutar han sig för att leta upp den som är skyldig. Nu måste han mer än någonsin förlita sig på sina tekniska uppfinningar, sin genialitet och sin instinkt för att kunna skydda dem som står honom närmast och bekämpa ondskan med alla medel.
 
 
 
 

Inte igår men idag

Kategori: Dagens midda

 
 
Var egentligen tänkt att jag skulle ätit pizza igår, med hemkörning. Men valde att baka min egen idag.
 
Och som vanligt hittar ni receptet i min matblogg
 
 
 
 
 
Nu blir det snart en dusch och sedan filmmaraton, eller ja några filmer i alla fall.
 
 
 
 

Sveket

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
 
 
 
En ung kvinna kommer in till Ystads poliskontor för att anmäla sin mamma försvunnen. Strax efteråt hittas mamman död i närheten av familjens hem. Ystadspolisen hamnar i ett fall som hela tiden rör upp nya trådar samtidigt som polisen misstänker att fadern är den skyldige. På det personliga planet blir Martinsson allt mer orolig för Kurt som börjar få det svårare med minnet.
 

Den som söker

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
Efter sina föräldrars plötsliga död upptäcker Tuva att hon är adopterad och börjar tillsammans med sin dotter söka upp sina rötter – en känslomässig färd som leder tillbaka till den lilla staden där hon växte upp. Men vad är det egentligen invånarna så desperat försöker dölja…? Hoten växer sig starkare ju närmare  hon kommer sanningen.

Hemma igen

Kategori: Jag o min vardag

 
Studiebesöket gick jättebra, och utbildaren trodde att jag kunde börja om ca 3 veckor.
 
Det tråkiga är att jag måste kapa mina äkta långa naglar....snyft...haha
Och får inte har örhängen och piercingar när vi jobbar i köket, massa pilleri med o ta av o på. Men men, vill man ha dom kvar så får man ju göra så. En utbildning är ju faktiskt viktigare och jag ska ju bli kock. Matlagning som jag brinner för.
 
Blir långa dagar, får gå upp vid 5-tiden på morgonen och ta tåget halv 7 och sen hemma runt 17-tiden på kvällen.
 
Starten går med en 3 veckors testmodul i bl a svenska och matte och intresse av matlagning för att se var man ligger i kunskap.
 
Efter det väntar 15-20 veckor med massa teori och en del praktiskt, även 6 veckor praktik delat på 2 ggr. När dessa veckor är klara så är man kallskänka och väljer sedan inriktning och det är då jag väljer kock såklart och denna del är väldigt individuell hur lång tid den tar
 
 
 
Lernia ligger ca 15 min gångväg från Ramlösa station, gick den vägen tillbaka idag och tänker göra det så ofta jag kan både morgon o kväll, jag menar vadå sätta sig på en buss i typ 5 min, nä då går jag hellre.
 
Tack Annica igen för att du hämta upp mig och visa var det låg, plus letade upp en genväg som jag kan gå, kunde inte bli bättre.
 
Nu blir de midda och lite annat, dags för kursen imorgon plus meddela dom att jag kommer att sluta där inom kort. Alltså upp halv 6 imorgon
 
Sen är det så med att de dagar vi lagar mat så äter vi ju de vi tillagar o det innebär att jag inte behöver ta med mig midda varje dag, och hur bra är inte det då. Sparar lite pengar...haha..och jag som har typ 90 middagar i frysen..hehe....hamstern Marie när det är billigt i affären
 
 
 
Just de ja...grannens pojke klarade operationen galant, skönt och höra. Inte bara de jag hört utan dessutom hör jag att han är pigg och glad däruppe. Hörs som en liten elefant i taket..haha..men de gör inget, barn ska få leka
 
 
 
 
 
 

Idag är dagen D här

Kategori: Jag o min vardag

 
Go'morron!!
Fast har faktiskt varit vaken en bra stund, så de så :P
Om ca 2,5 timmar går bussen/tåget mot Helsingborg och mitt besök på Lernia för kommande restaurang utbildning. Spännande....
 
Och snälla Annica i Helsingborg ska hämta uppp mig på Ramlösa station för att köra mig dit så jag inte går vilse..haha..nädå, har bra lokalsinne och vet var det ligger på ett ungefär.
Men kan ändå vara bra så man kommer dit direkt.
Ska ju bara vara ca 2 km och tänkte promenera dit sedan om/när jag börjar där. I alla fall om det inte är ett jäkla busväder. För då får jag ju ta stadsbussen.
 
Tänker även på en grannen idag och en hennes lilla son som är iväg och gör en lite riskfylld operation. Men det går säkert bra, kirurger är duktig idag ju.
 
Hörs ikväll hur det gick för mig idag
 
 
 
 
 

Perfekt väder

Kategori: Dagens midda

Ert eget fel att det sprids skit om er

Kategori: Tankarna flödar

 
Innan jag börjar skriva detta inlägg vill jag påpeka att jag endast pratar om Perstorp och folket som bor här. Nu menar jag såklart inte alla folk, men hel del i alla fall. Och ja, jag bor på orten därav mitt inlägg.
 
Har absolut inga fördomar, utan detta är endast en tankegång från mig, som jag vill dela med mig av
 
Har tänkt på detta länge....eller ja funderingar runt det och nu känner jag bara att jag måste få skriva av mig och se om nån håller med eller känner igen sig.
 
Ser ofta statusar på facebook där folk "gnäller" över att det snackas bakom ryggen, att folk lägger sig i vad man gör och inte gör, att saker läcker ut om dom.
 
Men alltså snälla ni...skriv inte ut hela er vardag i statusen. För det är just så allt sprids om er. Det finns inget som heter att folk måste hålla hemligt och vara tysta när alla kan läsa det öppet. Men visst..man kan ju låta bli och sprida vad man läst. Men se..de går inte för det finns gott om folk som gillar att sprida runt allt dom läser och hör pga att de inte har ett liv eller pga avundsjuka, och när de når typ person nummer 7, så har ju historian ändrats en hel del.
 
Med andra ord är de ert eget fel om det sprids runt något om er som ni egentligen kanske inte borde dela med alla vänner på facebook. Alla man har på listan är faktiskt inte nära vänner, har man t ex 200 vänner så finns det inte en chans att man kan lita på alla dessa. Max 5-6 stycken skulle jag vilja påstå.
 
Och en sak till, ska ni ljuga så gör det ordentligt.
T ex: säg inte en sak till en person och sen samma dag eller annan dag finns där något i statusen som avslöjar dig.
 
Jag var med om detta för ett tag sedan och jag har inte sagt åt den personen än eftersom jag inte umgås med denne utan är bara vän pga umgicks när vi var små och senare i lite vuxnare ålder ett par år och att vi bor i samma by. Men tycker det är fult och komma med en historia som inte ens är sann. Särskilt med tanke på att denne och jag inte umgås, vi hejar på varann på byn om vi möts, kanske byter ett par ord eller nåt.
Vad denne ljög om kan kvitta, det är bara principen att inte ljuga om en sådan sak. Riktigt löjligt och omoget känner jag
 
Mycke bättre att alltid hålla sig till sanningen, en lögn kommer alltid fram förrr eller senare. Om en person inte kan ta sanningen så är den ju faktiskt inte en vän.
 
Jo jag vet att det finns vita lögner, och tror inte en enda inte dragit en sådan. Men det är ju i regel såna som inte skadar någon på nåt sätt alls
 
Så..det var väl det hela. Och nu lägger jag det bakom mig. Ville som sagt bara skriva ner det eftersom det är min blogg och ibland är de kul när tankarna flödar
 
Kommer säkert några anonyma glirings (haha..mitt eget ord) kommentarer/påhopp från någon, men bespara er detta för det biter inte ett dugg på mig.
Folk får säga och tycka vad dom vill om mig, jag är som jag är och ska vara. Mig själv!!!!
 
 
 
 

Gallowwalkers

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
 
 
 
En förbannad revolverman (Snipes) vars offer kommer tillbaka från de döda rekryterar en ung krigare att hjälpa till i kampen mot ett gäng zombies.
 
 
 
 

Framtiden ser ljus ut

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Blev inte att jag blogga mer igår, var för glad och svävade lite på moln faktiskt.
 
Fick äntligen svar på det som jag gått och väntat på i ca 2 måndar, min lilla hemlis som ni kanske minns att jag skrivit om.
 
Och igår släppte jag bomben på facebook eller rättare sagt 2 utbildningsbomer och idag gör jag det här.
 
Fick alltså brev om studiebesök på Lernia i Helsingborg ang restaurangutbildning och kunna bli kock på papper och inte bara hemma i mitt eget kök. Så på torsdag får jag veta mer där inne om det hela. Har fattat det som att man ska genomgå en testmodul på 3 veckor innan man blir antagen och kan välja inriktning. Hoppas verkligen jag klarar denna och att testerna börjar inom kort.
 
Hur som så ska de bli superkul att starta intagningen och jag ska ge järnet för jag ska in och gå denna utbildning. Har ju lite planer för framtiden som jag hoppas kunna göra verklighet av.
 
Sen är det även så att jag i maj månad blev uttagen till att bli övervakare till en kille med start nu i september, men han har tyvärr strulat till det så pass att jag inte vill ha nåt med honom att göra.
Så den 28 aug tänker jag ändå åka in på utbildningen, kanske frivården hittar någon annan jag kan hjälpa istället.
 
Känns bra detta, ser ljust ut ang framtiden för mig. Men som sagt jag tror aldrig på något innan jag har det på papper. Även om ett studiebesök innebär att jag är antagen och bara ska få ett startdatum (det har jag däremot papper på).
 
 
Om det är som när jag gick och utbilda mig till maskinställare för 5 år sedan så innebär de att åka hemifrån runt halv 7 på morgonen och hemma vid halv 6 på kvällen. Långa dagar, men det är de så värt, en utbildning kan ingen ta ifrån en.
 
 
 
 
 
 
 

VA

Kategori: Jag o min vardag

 
Måndag igen..hallåååå vad är det som händer. Hinner verkligen inte med nu, de går för fort.
Men i lördags var en trevlig dag/kväll/natt.
Drack vin med Sandra på min balkong och hade skoj med grannarna. Sedan åkte vi vidare till annan ort och var på 2 olika uteställen. Blev hämtad på natten av snälla grannen Annica, skönt så slapp vi passa tåg/buss. Igår tog jag de relativt lugnt trots att jag inte var bakis (aldrig varit som ni vet).
 
Och idag måste jag ta tag i några ärenden och en del här hemma.
 
Är sommaren slut eller är de bara lite svalka som kommit för att stanna ett litet tag.
Nja mig kvittar de faktiskt nu för de har varit en underbara sommar, så nu tänker jag vänta på snön..haha.
 
 
 
 

JUST NU!!!!

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
 

Lördag då då

Kategori: Jag o min vardag

 
Grus i ögonen, säkert hela Sahara öknen, känns så i alla fall. Somna vid 4 i morse och uppe igen redan kl: 08.00. Och detta bara för att Friidrotts VM börjar idag, och det får man INTE missa. Ska följas tills det slutar.
 
Ikväll blir de lite fest hemma hos mig och sen sticker vi till annan ort för utgång.
Perfekt väder oxå.
 
Så önskar er alla en toppen lördag för de ska jag ha, och gör inget som inte jag skulle gjort..hahahahahahahaha!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Kategori: Jag o min vardag

 
Klockan är bara lite över 2 och helt plötsligt har de inkommit 3 olika förslag/inbjudningar på vad jag kan göra idag. Men frågan är om jag vill något av det. Känns som jag vill tillbringa denna fredag ensam med film och tacos..hmm...men tyvärr har jag beslutsångest. Inget ovanligt ju..haha
Ja ja, klockan är ju inte så mycke så behöver lixom inte bestämma nåt nu.
 
Har även gett ett förslag per sms till en viss person, men frågan är om denne nappar på det. Hade suttit perfekt, hallååå snart 3 veckor sen sist vi gjorde vad vi gör lite då och då..hehe. Får väl se vad denne känner för och likaså jag när de börjar bli kväll ;)
 
Just de ja, imorgon börjar friidrott VM..och såklart ska jag följa varenda minut, så de blir att vakna halv 8 imorgon bitti. 
 
Nu ska jag ta tag i lite städning tror jag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Och där kom de man väntat på

Kategori: Jag o min vardag

 
Äntligen kom regnet, var ute och cykla och blev lite blöt. Men gör inget för regnet var så välkommet, och nu har de börjat åska, vilket jag inte gillar precis. Men kanske min 2 veckors huvudvärk släpper efter detta. Att vakna och somna med det är ingen höjdare.
 
Kan tänka mig att folk sitter och "gnäller" över vädret nu. Så ointressant. Jag menar..de har ju varit en underbar sommar med mycke sol och värme så de finns absolut inget och klaga på, regn behövs då och då. Men de som klagar är de som inte har nåt bättre för sig, eller hur...haha
Så gissar att facebook statusarna kommer att bombas från vissa folk.
 
 
Förresten, snart är de dags för ännu en tatuering eller kanske 2..har 4 planerade
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bullar och paket

Kategori: Jag o min vardag

 
 Har nu under eftermiddan hittat på ett nytt eget recept på frukostbullar och för bara en liten stund sedan blev dessa klara. Och som alltid hittar ni receptet i min matblogg.
 
 
 
 
 
 
Mitt i baket som det sms om ett paket på posten. Så jag tog min racer bike och stack ner till Ica och hämtade ut detta. Lite nya kläder igen, härligt
 
Ni som inte sett vad bonprix har i kläder..GÖR DET..det har blivit en favorit för mig att handla från. Så snygga och sköna tröjor o behåar.
 
 
 
 
3 pack för 199kr
 
 
 
farfarströja 129kr
 
 
 
2 - i -1 tröja 99kr
 
 
 
 
 

Var är regnet

Kategori: Jag o min vardag

 
Lika varm dag igen...hade inte skadat med lite regn nu
 
Kom upp tidigt i morse, varit ute i ärenden. Köpt lite mer mjöl och en sort till och tänkte att jag skulle sätta en deg på nya bullar som jag själv ska hitta på.
 
Och kom då på att jag ju inte ätit idag, inte gott med mat när de är så äckligt varmt.
Så nu blir de en sallad med kassler, tomat, gurka, isbergssallad, italiensk salladskrydda och olivolja
 
 
 

A Resurrection

Kategori: Filmtips

 
Såg även denna film inatt och vill inte skriva så mycke om den eftersom den är lite av en tankenöt för vissa kanske. Men bör ses, helt klart....
 
Handling:
 
En mobbad pojke hävdar att hans döda bror lever. Ingen tror på honom tills en seriemördare börjar härja på skolans område. Är det en mördare från bortom graven, eller en hänsynslös hämnare av kött och blod?
 
 
 

The Colony

Kategori: Filmtips

 
 
Såg denna filmen inatt, och den var riktigt bra. Så har du inte sett de...GÖR DET!!!
 
 
Kretsar kring en grupp av överlevande som tvingats ner i underjorden på grund av nästa istid. Där måste de kämpa för att bevara mänskligheten mot ett våldsamt hot.
 
 
 
 
 

Lunch vs Midda

Kategori: Dagens midda

 
 
Det blev kycklingsallad idag igen till lunch, men de är ju så gott..fast imorgon ska jag nog lägga till lite bacon och röd lök tror jag.
 
 
Och till midda blev de min egen biff stroganoff med ris
 
Recept hittar ni i min matblogg
 
 
 

Energirik dag

Kategori: Dagens midda

 
Morgonen började med att jag gick upp ca 7.30. 
Tog såklart en runda vid datorn med frukosten.
 
Sen var det dags och tvätta några timmar, och passa på att städa med.
 
Tog paus med lunch som bestod av en kycklingsallad
 
 
Fortsatte städa efter lunchpausen.
Fixade massor i sovrum, såsom att vända bäddmadrassen, vilket man ju ska göra var 3e månad..hmm..inte de senate 2 åren för mig..fy på mig..haha. Satte på nytt svart överdrag på madrassen och renbäddade. Ååå va härligt jag ska sova inatt, finns inget skönare än en renbäddad säng. Hade gärna kunnat göra de varje dag. men lite väl mycke tvätt man hade fått då.
 
Nu har jag precis fått i mig middan som bestod av spagetti & köttfärssås.
Gjorde ett storkok, som jag kan frysa in.
 
 
 
 
Och nu väntar en efterlängtad dusch, har varit en svettig dag när man hållt på att röja här hemma i flera timmar. Så efter duschen är de bara och njuta och ta det lugnt tills ögonen vill stängas.
Måndag imorgon, vilket betyder upp 05.30 och åka till kursen i Helsingborg
 
 
 
 
 

Kräftskiva

Kategori: Jag o min vardag

 
Men bara en liten en tillsammans med mamsen. Hon festar ju inte längre, så varför då inte göra henne glad med att äta goda kräftor.
Och gott var de kan jag säga och nu är man riktigt mätt, börjat få huvudvärk oxå.
 
Hoppas den släpper för jag vill ut på en långpromenad med Sandra och hennes söta vovve ju....
 
 
 

Svalkar i hettan

Kategori: Dagens midda

 
 
Kasslersallad till lunch. Ikväll blir de kräftor
 
Vi har fptt så äckligt varmt igen och ingen bra luft, andra dagen i rad nu. Men ingen kan klaga på denna sommaren för den har varit riktigt fin, solig och varm. 
 
 
 
 

Åååå vill ha ju

Kategori: Skor

 
 
 
 

Händer väldigt sällan

Kategori: Dagens midda

 
 
Jag är ju inte den som äter så mycke kött, äter hellre fisk och kyckling. Men idag slog jag till med fläskfilé och till denna hade jag råstekt potatis och sallad.
 
Egentligen för varmt och äta varm mat idag, men hade lixom inte ätit sen 9 i morse.
 
 
 
 
 

Grönt och vitt

Kategori: Dagens midda

 
 
Som alla nog varit med om, så tappar man aptiten med jämna mellanrum, vilket jag har nu trots att de ligger en fin fläskfilé i min kyl. Och ingen aptit så funkar alltid grönsaker, i alla fall på mig. Fast å andra sidan har väl aldrig sås och potatis varit min grej, utan mer grytor där man slänger i vad man gillar och har hemma typ.
 
Så idag blev det mina egna biffar, kokt blomkål & broccoli
 
 
 
 

Godingar på rad

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Dessa måste helt klart kollas upp, har smakat några av dom ju. Den lila ser härlig ut.
Undrar om systembolaget här har alla så man kan beställa de som inte finns
 
Nu vet jag i alla fall vad jag ska dricka när vi ska ut och röja på annan ort nästa gång
 
 
 

1 augusti

Kategori: Jag o min vardag

 
och folk har börjat bli så negativa med att sommaren är över. Men alla som bor i Skåne vet att bästa sommarvädret brukar komma här i augusti. Och vadå sommaren är slut nu. Det är ju alltid toppenväder fram till runt siste septembe, så ni som vet med er sluta gnäll va. Vi har inte ens några kalla och svåra vintrar och inte fler månadre med snö och massa minusgrader. Man kan inte styra över vädrets makter. Inte ens SMHI, de försöker så gott de kan att rapportera.
Skaffa er ett liv istället för att "gnälla" över strunt.
Och klä på er va om ni fryser :P
 
För min del är de bra att de närmar sig vinter, och alla vet ju varför, eller hur..haha... JUST DET......SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!! Underbart med snö..hehe