VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Läskigt värre

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Skulle bege mig ut och hittar inte mina nycklar....skrämmande...letar och letar, finns inte här.
 
Då kommer jag på att jag nog igår eftermidda glömt kvar dom i dörren, kollar den och där är inga. Då kopplar de att någon nog knacka på min dörr när jag var i duschen för en stund sedan. Ser till slut en lapp på min dörr om att grannen vill jag ska knacka på. Och vilken tur, han hade sett nycklarna igår när han kom hem och tagit dom eftersom jag inte öppna när han knacka på. Hmm..skumt att jag inte hört de.
 
Ja, tack till grannen som tog hand om nycklarna i alla fall...usch om dom hängt där hela natten eller om någon annan tagit dom.
Har ju hänt nån gång att jag sovit med dörren olåst, läskigt det med
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gott nytt år

Kategori: Okategoriserat

   
 

Näst sista dagen

Kategori: Jag o min vardag

 
 
På detta året!!
 
Och vet fortfarande inte vad jag vill göra på nyår, vilket är imorgon. Är bjuden på ett par fester. Varav en inte är på hemmaplan, sista tåget går hem vid 1-tiden på natten. Mindre kul och åka då. Har sovplats hos en vän, men är inte så glad för att sova borta, som den dåliga sovare jag är. Så jag får fundera på det här..hmmm!!
 
Men funderar även på att bara bli hemma, bädda ner mig med serier och film. Festar gör jag ju så mycke annars ändå.
 
Men har någon nåt förslag så är de bara och säga till, vem vet ;)
 
 
 
 

Sömmerskan jag

Kategori: Jag o min vardag

 
Fick ju tyg och nytt påslakan set av mamma i julklapp, så idag har jag sytt gardiner och renbäddat. WOW..vilket sovrum jag fick, supermysigt när man kommer in dit. Så nöjd alltså.
Kommer bli riktigt mysigt och ligga där ikväll/inatt och kolla serie/film, och sova
 
Alltihopa är köpt på http://www.jotex.se/
 
 
 

The walking dead

Kategori: Serier

 
Många har pratat om serien i några år, men jag har bara känt att jag inte varit intresserad. Just pga att sombies är så trist och ger inget, men även för att jag följer så många andra serier. Så efter inatt kan jag ju säga att det är en grymt bra och spännande serie. Går verkligen inte oxh slita sig
 
Körde hela säsong 1 och gav mig sedan på 4 avsnitt in i säsong 2, kunde verkligen inte slita mig. Men klockan 6 i morse tvinga jag mig själv annars blir de heltokigt med sömnen ju..haha.
Men idag ska jag såklart titta vidare.
 
Och till er som tänkt som jag..Jag säger bara..SE SERIEN..ni kommer inte att ångra er
 
 
 
Småstadspolisen Rick Grimes blir skjuten och hamnar i koma, en dryg månad senare vaknar han upp på ett övergivet sjukhus. Hans familj är borta, hans hemstad ser ut som en krigszon och verkar ha övergivits i all hast. Men det är inte det värsta, det går omkring halvruttna människor överallt, människor som borde vara döda men som ändå lever, de är "levande döda", de är hungriga och farliga. Snart får Rick reda på att något slags virus har spridit sig, ett virus som förvandlar människor till zombier. All media har upphört att sända och civilisationen har fallit samman. Rick måste nu försöka hitta sin familj och överleva i denna fasansfulla värld där döden lurar överallt. Men kanske är inte de levande döda det värsta hotet, utan rent av de människor som fortfarande lever
 
 
 
 
 
 
 

White house down

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
Polisen John Cale har just nekats sitt drömjobb, att skydda President James Sawyer på Secret Service. För att inte göra sin dotter besviken med den dåliga nyheten tar han med henne på en rundtur i Vita Huset. Samtidigt omringas byggnaden av en tungt beväpnad paramilitär grupp. När det utbryter kaos och tiden innan landets regering faller blir knapp, är det upp till Cale att rädda sin dotter, Presidenten, och landet.
 
 
 
 

Mellan jul och nyår

Kategori: Tankarna flödar

 
Mat är inte farligt, det gäller och äta rätt.
Blir så trött på att se status nu på facebook där folk skriver att det är dags och banta efter all julmat, men hallåååå hur löjliga är ni då. Julmat hör till och sen är det inte den ni går upp av, utan allt godis o sånt där, och man behöver ju inte proppa i sig som värsta godis monstret, eller? Ja alltså om man nu är så himla orolig över vikten. Alla är fina som dom är. Aldrig att jag skulle börja fundera på att banta för att jag ätit julmat. Det är ju som vilken annan mat som helst, bara det att det saknas typ sås o potatis, pasta eller ris, så med andra ord inga direkta kolhydrater, som så många människor är rädda för.
 
Nä ät och var glada under jul och nyår. Finns faktiskt de människor i världen som inte ens får nån mat varje dag.
 
Trams att man ska se ut på ett visst sätt för att tro att det gör en omtyckt, den som inte gillar dig för hur du ser ut är inget och ha i ditt liv. Det är personligheten som gör dig till den människa du är och INTE vikten. Usch för ytliga människor, kan verkligen inte med sånt och såna personer skulle aldrig ha en plats i mitt liv.
 
 
 
 
 

Förvirringen är total

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Var ute med sopor och såg då maskros i rabatten, de kan man väl kalla förvirring om nåt. Har då aldrig sett detta när det är jul och vinter. Eller ja vinter o vinter, är ju plusgrader här
 
 
 

Härlig julafton

Kategori: Jag o min vardag

 
Var en jättebra julafton med mamma igår. Ja vi satt själva, har inte den där lusten att vara med hela släkten i Trelleborg. Och sen fick jag ju min mens oxå när jag vakna igår o mår skit då, så ingen höjdare att resa bort då.
 
I alla fall så åt vi såklart massa julmat och blev riktigt soffmätta..haha.
Många fina julklappar som vi båda blev glada för. Men måste ju visa det bästa från min mamma, kommer att bli ett sååå fint sovrum alltså
Såklart blev jag glad för allt jag fick, men detta var klart bäst
 
Gardintyg, så nu blir de att sy gardiner fort, för jag är sååå nyfiken
 
 
 
Oxå påslakan set i samma motiv
 
 
 

7 månader

Kategori: Smulan

 
Julafton idag och det känns inte alls som annars, min fina lilla saknade Smulan är inte med mig denna julen ju. Känns jättekonstigt och inte få lägga några julklappar under lilla granen åt henne. Och det var dessutom den granen som var hennes.
 
Tårarna rinner nerför mi kind och svårt att se. Men vet ju att hon har de bra där hon är nu. 
 
God Jul på dig lilla Smulan, och du finns i mina tankar 24/7
 
 
 

Gör detta redan nu

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
Vill redan nu passa på att önska God Jul, för vet inte ifall jag hinner det innan julafton helt plötsligt är här. Men sååå trist att det inte är någon snö och inte lär komma någon
 
 
 
 

IBS är o hälsar på

Kategori: Jag o min vardag

 
God morgon!! Fast jag vaknade för ca 2 timmar sedan. Gick verkligen inte och sova.
Är inte den som klagar i vanliga fall, men nu har jag fåt nog av min mage som krånglat konstant i ca 3 veckor. Min IBS mage, ni som vet vad det är vet hur jobbigt det är, ni andra får goggla fram vad det är. Tar för lång tid att skriva här. Och är absolut inget kul att lida av kan jag säga. 
Så idag lägger jag om min kost sakta men säkert, eftersom det blir julmat i dagarna 2 snart och det vill jag ju äta. Men efter det blir det stenhårt med att ta bort allt som inte är bra för min mage.
 
De här med IBS är från person till person hur man mår och vad man kan äta och inte äta. Och när de onda och kramperna och illamåendet osv kommer så är det inte kul. Först kan det vara så att jag inte varit på toaletten på kanske 5-7 dagar och det är då kramperna uppstår, man får lägga sig i fosterställning och bara vänta på att det ska lätta, vilket ofta tar flera timmar ibland dygn, och när det då väl är dags så mår man så dåligt att man kan sitta där i nära timmen. Och efter är man så slut så man går och lägger sig.  Eller så är det så att man tommer konstant hela dagen vad man än får i sig och detta kan då hänga med i 3-7 dagar. 
 
Men sedan jag fick diagnosen 2008 så har jag fått bra kontroll på att slippa den här flera dagars tömmningen, värre är de med förstoppningen den är svårare o få kontroll över, men hellre det än diarré.
Ja nog om det, kanske inte så kul och läsa om..haha
 
Detta är absolut ingen rolig sjukdom kan jag säga.
Finns inga mediciner för mig att ta, eftersom dessa tabletter innehåller salmiak och det klarar inte min mage eftersom jag 1997 opererade bort gallblåsan pga gallsten, så tar jag dessa så blir de gallkänningar o det är inte behagligt. Men tack o lov så slipper jag gallstensanfall, för det var inte o leka med kan jag säga. Ja ja nog om mina krämpor...finns fler..haha.
Men blir inte bättre än man gör det till.
 
Nu ska jag göra ett matschema till mig för året ut så jag kan få lite bukt på min IBS mage iaf.
 
 
 

Ett röjartag kanske

Kategori: Jag o min vardag

 
Passar bra en regnig och blåsig dag som denna.
Ta tag i hemmet riktigt ordentligt så det är fint tills julafton ska firas här hemma.
 
All julmat i kylen frestar mig nåt enormt, ser den ju varje dag, flera gånger om dagen när man öppnar kylskåpet. Nåja, bara 3 dagar kvar, sen ska de frossas och njutas..mums
Påtal om det så var det så gott med tacos igår så man låg helt orörlig i sängen och kollade film, mitt sällskap sa detsamma...haha.
Får nog bli samma mat idag känns de som, man slänger lixom inte mat.
 
 
Var nöjd med allt som livet ger och allting som du kring dig ser. Glöm bort bekymmer, sorger och besvär!
 
 
 
 
 

Lugnt men inte ensam

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Just de ja, det är ju fredag idag. Vad händer hos er då? Själv ska jag faktiskt ta det lugnt för en gångs skull. Men inte ensam, får besök och vi ska äta tacos..mums..och sen blir de film i massor tills sänggående.
Tycker jag låter som en perfekt fredag.
 
Har ju festat varenda helg nu ett tag och känner att det kan vara dags för en liten paus. Sen är de ju mellandagarna och nyår som är på ingående och då vet man aldrig vad som händer.
 
Gammal bild från nån gång när jag ätit tacos
 
 
 
 
 
 
 

Getaway

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
Brent Magna är en utbränd racingförare som tvingas utföra olika uppdrag bakom ratten på en bil när hans fru kidnappas. Hans enda hjälp är en ung dataexpert och tillsammans har de inget val annat än att lyda en mystisk mans order som ser allt de gör via kameror monterade i bilen.
 
 
 
 

Lättare kan de knappast bli

Kategori: Dagens midda

Rikedom och fattigdom

Kategori: Tankarna flödar

 
Det här ämnet kan man skriva så mycket om, men tänker bara gå in på en del som jag känner för och som jag märkt utifrån.
 
Alltför många människor klagar över att de har för lite pengar. Varför? Det är något var och en vet svaret på. Vissa kan göra något åt det, och vissa inte, så är det bara. Men att sitta och klaga och gnälla hjälper inte. Att vissa är rika är ju oftast pga deras framgångar, som t ex de som äger företag och liknande.
Men att sitta och vara avundsjuk på detta hjälper absolut inte er. Ta tag i er egen ekonomi, finns säkert många sätt och ändra om så man har mer pengar över. Nu menar jag fortfarande inte alla. Men många av er kan göra detta.
 
Kan ta ett exempel...en person sitter och gnäller dagligen över att inte ha pengar så det räcker, nä då får man ju sluta dricka öl och köpa ciggaretter dagligen, För dessa 2 saker är absolut inte nödvändigt och kostar 1000-lappar varje månad.
 
Alltför många människor idag vet inte hur man handlar billigast för att överleva på en liten inkomst. Många är även för lata för att göra något åt detta. 
 
Man blir inte lyckligare av pengar. De som är rika är inte lyckligare än de som är "fattiga". Tvärtom, de med mindre pengar finner så mycke mer lycka i annat, och uppskattar det där lilla som inte de rika gör. De rika samlar på sig materiella ting som de egentligen inte har någon nytta av, medan de "fattiga" gläds åt varje liten sak de lyckas få råd till att köpa. 
 
Så med detta vill jag ha sagt, att det är endast DU själv och ingen annan som kan förbättra din situation. Jag tror på att allt går bara man vill, men det är ju positiva jag det.
 
Så ni där ute som har de kämpigt med ekonomin, ger aldrig upp. När pengarna styr ert liv, det är då ni inte har något liv och lever andras och därmed är olyckliga.
 
 
 

Idag igen såklart

Kategori: Dagens midda

 
 
Körde på ugnsbakade grönsaker idag igen, fast med mina smarriga vitlöksbiffar.
Tror kanske det blir grönsaks/rotfrukts vecka, känns lite så faktiskt.
 
 
 
 
 

Cravings

Kategori: Jag o min vardag

 
För över en månad sedan, så provade jag detta, och nu är jag så tokig i det så att det alltid måste finnas hemma hos mig. Äter det till frukost ibland, men framförallt som mellanmål och när jag blir sugen på nåt. Riktigt beroendeframkallande.
 
 
 

Snö, mat och dop

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Ååå var är snön och vintern, väntar och väntar ju. Men bara regn och plusgrader så långt ögat kan nå. Förstår att många är glada lver att slippa snö och minusgrader, men inte jag...snyft..vill ha det nu. Så frågan är om det blir en vit jul. Hoppas...och att snön sedan ligger ända in i april eller maj helst..hahaha
 
Förresten idag är det min dag, den dag jag döptes i Östra Klagstorp kyrka utanför Trelleborg för 46 år sedan. Tänk vad åren går, men bryr mig inte så länge jag får vara frisk och rörlig på det sätt jag själv vill och trivs. Sen att jag har mitt trasiga knä och lite annat, ja det kan kvitta. Jag är envis och en fighter, allt går bara man vill. Inget gnäll här inte.
 
Igår gjorde jag en gruppsida på facebook som var mycke uppskattad, sånt är roligt. Att min matlagning och recept uppskattas.
 
Nu ska jag till mitt förråd och röja, vaktis har äntligen hittat nyckeln till ytterdörren där. Bara 4 mån som jag tjatat..haha
 
 
 
 
 
 
 
 

Ät mer grönsaker

Kategori: Dagens midda

8 dagar till julafton

Kategori: Jag o min vardag

 

Varit på Netto och Ica och köpt lite mer som ska finnas på julbordet.
 
Vad har ni på ert julbord????
 
 
Vi har:
 
JULMUST!!!!!!!!!!!
 
Brunkål
Köttbullar
Julskinka
Prinskorvar
Brysselkål
 
 
Ägg
Ål
Olika sorters inlagd sill
Romsås (min egen)
Gravad lax
Rökt lax
Ost 
Rökta ringen
Bröd
 
 
En del julgodis, men inte så mycke för jag är inte så glad för godis. Aladin asken är där iaf, eller vänta vi har nog köpt Paradis kom jag på..haha
 
 
 
 
 
 

Händelserna

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Jaha då är de söndag idag, var tog helgen vägen? Hmm..
 
I fredags var i alla fall skitkul och trevlig hemma hos mig med Sandra, Patricia, Subhi med kompis och några till som jag väljer att hålla hemligt..haha. Vi höll på till runt 3 på natten. 
 
Igår var ju dagen efter, och trots att jag aldrig blir bakis så tar jag alltid en sån dag med ro, så vad var då bättre än lite gott och äta och maraton med boxen Buffy och vampyrerna, ja i alla fall så hann jag med en säsong ( säsong 3 eftersom jag börja på den för 1 veckan sedan.)
Det är en sådan serie jag aldrig tröttnar på, så därför kör jag den minst en gång varje år.
 
Söndag idag då då, varit på Förmedlingscentralen med mamma, Annica och hennes barn. Men hitta inte alls lika mycke som jag brukar, så blev massa bra och ha typ.
 
Även fått veta att en kompis son blev kraftigt misshandlad och rånad igår, fy fan för såna idoter alltså. 3 killar på en ensam stackars kille. Hoppas dom får ett ordentligt straff och att killen inte får men för livet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cosa Nostra

Kategori: Smått & Gott

 
 
Oooo, hitta denna coola över internet. Måste ha ju..haha...lite väl dyr, typ 798 kr. Oxå är jag inte den som ens gillar whisky ju. Men vill lätt ha flaskan för att den är cool och man gillar ju gangsterfilmer.
 
 
 
 

Oväntat sms

Kategori: Jag o min vardag

 
Har snackat med Sandra om att dricka lite vin hos mig imorgon och eventuellt att det kommer nån till hit. Ja då får jag sms idag av en kille som vill komma över och bjuda mig på vin, det visar sig att han köpt lägenhet på andra sidan gatan. Tur för han det, för de rucklet till hus han hyrde kan ju inte precis vara varmt nu när de är på väg och bli vinter.
 
Men varför ska jag behöva välja, bättre att alla vi alla träffas hemma hos mig och umgås. Allt kan hända gissar jag, men nej....imorgon stannar vi på hemmaplan. Nästa helg blir det utgång nämligen.
 
 
 
Mina absoluta favoriter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Billigt & gott

Kategori: Dagens midda

 
 
Fläskfärsen är billig på vårat Ica supermarket idag, så jag har minsann hamstrat. Finns så mycke man kan göra med färs. I och med detta så blev det lite av den till middag, ett nygammalt recept, glömt att lägga ut det i matbloggen, men nu finns det där i alla fall. Bara att klicka länken så kommer du dit.
 
 
 
 
Så gott och riktigt sådär äckligt mätt ni vet..haha. Blev ju över, så nu vet jag vad jag ska äta imorgon
 
 
 
 
 

Favorit i repris

Kategori: Jag o min vardag

 
Var ju ett tag sen jag visa att jag köpte min favoritdryck...haha...så ni inte tror att jag slutat och sviker. Ååå nej minsann, kommer inte på fråga. De dricks tills de är slut i affären. Och sen hamstras det så jag har en bit in på nästa år såklart..haha
 
 
 

Nyttigt och gott

Kategori: Dagens midda

 
Fått i mig en god midda, något man egentligen borde äta varje dag. Tänker då på rotfrukterna som är så mycke nyttigare och mer mättande än pasta, ris osv.
Kanske skulle ta och leva på det varje dag ett tag nu, i alla fall rotfrukterna. Det hade min IBS mage gillat skarpt.
 
Stekt kycklingfilé & ugnsbakad palsternacka, morot och brysselkål
 
 

Snabba Cash: Livet Deluxe

Kategori: Filmtips

 
 
 
JW lever på landsflykt, nu fast besluten att få reda på vad som hänt med sin försvunna syster Camilla. Spåren leder till Stockholms undre värld. Jorge ska göra en sista stöt, Sveriges genom tidernas största värdetransportrån.
Men under de komplicerade förberedelserna möter han en kvinna från sitt förflutna: Nadja

Så sant så

Kategori: Smått & Gott

 
 
 

Beslutsångest

Kategori: Jag o min vardag

 
Hallå tisdag!!
 
Vädret kan ju verkligen inte bestämma sig, känns lite så som jag kan vara ibland med vissa saker, även om jag är väldigt bestämd av mig och ett nej är ett nej.
 
Men alltså i lördags snöa det med 12 minus på natten och i söndags kom de massa snö för att några timmar senare regna bort, Igår var det sol i nån timme och idag är de grådisigt med 6 plusgrader.
Var blir vinter och snö av, vill ha flera dm nu ju, fast helst en meter..haha.
Får väl snart flytta till Norrland. Nähä minsann, aldrig..jag är skåning o här stannar jag..haha
 
 
Dags o sätta fart med lite pappersarbete o ut i ärenden
 
 
 

Riddick

Kategori: Filmtips

 
 
 
Riddick har lämnats kvar på en bränd och övergiven planet. Snart upptäcker han att han inte är ensam på planeten då han blir jagad av något mer dödligt än han tidigare stött på. Det enda sättet för Riddick att överleva och ta sig ifrån den ogästvänliga planeten är att aktivera en nödsändare och sända ut ett larm till varenda prisjägare i hela galaxen, som är ute efter att tillfångata honom och lösa in belöningen.
 
 

Härligt uppvaknande

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Igår vaknade jag till detta härliga, men snyft efter några timmar så börjar det regnar och allt försvinner igen. Sorgligt som bara den
 
 

Lördagsäventyr

Kategori: Fest/Party

 
 
Här kommer då lördagens äventyr.
 
Under tiden jag bakar lussebullar så känner jag bara att jag inte vill sitta hemma utan hitta på något, så jag ringer Sandra och hon hakar på direkt med att dricka vin. Och då är klockan strax innan 17.
Bullarna blir klara och jag slänger i färg i håret.
18.00 anländer Sandra
 
 
 
Vi dricker vin, spelar musik, och sitter och snackar och tar sedan tåget till Klippan strax innan 23.00. Bestämmer oss direkt för Rackis, dricker där goda drinkar och tyvärr så får vi åka hem 2 timmar senare pga det är då sista tåget går. Men de fuskiga är att de är mer snö där än på hemmaplan, så tur att snö galna jag bestämde oss för att åka dit..haha
 
 
Väl på hemmaplan halvvägs hemma så ringer Subhi och undrar vad jag gör. Bestämmer att möta upp honom och hans kompis utanför hans jobb. Sandra går hem för att hämta sin vovve hos sina föräldrar. Jag går och möter och sen med Subhi hem, där blir de pommes som han varit snäll och gjort på sitt jobb, plus öl och cider. Sandra anländer lite senare.
Vid 5 på morgonen blev det hemgång i snö och 12 minusgrader, kylan kändes verkligen i kinder, näsa och öron. Tur man inte hade så långt hem.
 
Kan ju säga att det var en lyckad och trevlig kväll/natt

The Mortal Instruments - City Of Bones

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
På en nattklubb i New York blir Clary vittne till ett mord som begås av tre tonåringar som bär svärd och vars kroppar är täckta av märkliga tatueringar. Offrets kropp går upp i rök och Clary inser att det bara är hon som kan se mördarna. Dagen efter försvinner även hennes mamma spårlöst. Det visar sig att tonåringarna är Skuggjägare, ett släkte vilkas uppgift är att försvara mänskligheten mot demoner, och att Clarys mamma har burit på en hemlighet - även hon är en Skuggjägare. Detta blir början på ett äventyr bland demoner, vampyrer och varulvar. 

Yehooooo

Kategori: Jag o min vardag

 
Snön vräkte ner här för ett par timmar sen, men tyvärr slutat nu. Men ett vitt täcke har vi alla fall. Hoppas det kommer mer, så mysigt ju
 
 
 
 
Och nu har mamsen nyss varit här med nybakade mandelmassa bullar.
Själv så har jag en deg på jäsning som ska bli lussekatter/bullar
 
 
 

Hours

Kategori: Filmtips

 
 
WOW vilken bra och gripande film vi såg hos mig inatt, den måste ni helt klart se. Och saken gör ju inte bättre att det var med nu bortgågna Paul Walker...R.I.P
 
Nolans nyfödda dotter ligger i respirator på sjukhuset efter en komplicerad förlossning som kostade Nolans fru livet. Plötsligt slår orkanen Katrina till med full kraft, översvämmar sjukhuset och slår ut all el. I en kamp mot klockan tvingas nu Nolan kämpa mot stormen
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Heja Kevin

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Grattis till vinsten Kevin Walker, den förtjäna du igår.
 
Och till er som klagar på att han inte sjöng rent igår vill jag bara säga att ni verkligen är tondöva.
Att inte sjungit rent vid andra tillfällen kan jag hålla med om, men igår var han verkligen som bäst när det behövdes. Folk kan ju kolla på hans resa istället för att gnälla. Han har haft Idol och fotbollen hela tiden utom de 2 senaste veckorna, och de där kan verkligen få en människa att känna sig stressad och kanske inte kunna ge sången 100 %, men igår gjorde han det.
Och snick snack om att han har fans sen innan pga känd från fotbollen osv, han fångade helt enkelt svenska folket med sin charm och enkelhet som person.
Han har allt för att bli en stjärna....det gäller inte bara att kunna sjunga, de krävs så mycke mer. 
Ni som klagar/gnäller hade inte ens kommit i närheten av vad han gjort.
 
Lycka till i framtiden Kevin Walker
 
 
 

Rockade fett

Kategori: Dagens midda

 
 
Satans helvete (ursäkta) så bra både kevin & Elin var i sina framträdanden. Nu får man vänta lååång stund innan man får veta vem som vinner. Men tror nu att det blir Kevin, för han var bättre än bäst ikväll, ja Elin med. men sa faktiskt från första början när Kevin blev antagen att där har vi vinnaren, Precis som jag gjorde de året när Jay Smith vann.
 
Har ätit god mat till Idol i trevligt sällskap, så efter Idol blir det filmtajm för oss
Flyttar in till sängen, mysigare o ligga där o titta.
Ja wow, har kollat TV i vardagsrummet idag. Köpte ju en 42 tums platt tv för 3 år sedan o den är i storts sett inte använd (ni som känner mig vet), men blir så när man flyttar in gamla tv:n i sovrummet, mycke bekvämare och ligga där..haha. 
 
Allt hemmagjort såklart
 
Pommes i fritös, vitlöksbiffar och vitlökssås/dressing
 
 
 

Vem vinner

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
Har inte varit någon rolig natt med att inte kunna somna pga ovädret, därför var det så perfekt att DU dök upp helt oväntat och höll mig sällskap. Och nu är du hemma igen, men om ett par timmar på ingång för god mat och idol finalen med mig. Fick dock sovit ett par timmar i förmiddes. Tur det för annars hade de blivit vaken i 2 dygn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nå..vem tror ni vinner Idol ikväll? Elin eller Kevin? Jag tycker det är riktigt svårt, fast Elin sjunger ju bättre o renare än Kevin, plus hon är väldigt sprallig. Men sen är ju Kevin inte alls fel att titta på..haha.
Men vem de än blir av dessa, så tycker jag båda är lika mycke värda att vinna faktiskt.
 
 
 

Vad händer

Kategori: Jag o min vardag

 
I tisdags vid 21.30 försvann strömmen i mitt hus och runt omkring o var borta i ca 5 min, sen var det dags igen vid 1-tiden på natten o då bara i en minut.
 
Idag är de dags igen, för ca 30 min sedan så försvann den i ett par minuter och sen igen i en halv minut kort efter.
 
Alltså hallå stormen har inte ens börjat. Okej att det blåser på rätt bra nu.
 
Hoppas inte det fortsätter så här mer idag. Vill kunna göra vad jag ska med datorn och se mina tv-program, plus fixa midda lite senare.
 
Varje gång strömmen går så kommer ju inte tv och internet tillbaka direkt. I tisdags fick jag vänta på internet ända till dagen efter...suck alltså
 
 
 

Var tog du vägen

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Har tappat all matlust sen nån månad tillbaka. Och jag som gillar att kocka i köket och göra egna recept till min matblogg  http://mariesrecept.blogg.se/
 
Ingenting är gott längre, nu äter jag bara för att det ska så vara, typ när man är hungrig. Finns inget som jag är sugen på eller som är sådär jättegott ni vet, så trött jag blir på detta. Har visserligen såna perioder lite då o då, men nu har de varit för länge tycker jag.
 
Så vad äter jag då? Ja..hmm.. blir bl a  spagetti o köttfärssås, kycklingfilè på olika sätt med t ex ugnsbakade grönsaker eller wok, fisk med rotfrukter i foliepaket i ugnen.
 
Hoppas att jag snart får tillbaka aptiten igen.
 
Tänk...inte ens julmust dricker jag i massor i år...haha...blir kanske en 1,5 liters i veckan eller nån sån där på glasflaska 33 cl ni vet, eller på burk
Ska baka lussebullar till helgen, så hoppas att det kommer och vara gott i alla fall. Annars är nåt riktigt fel på mig...haha.
 
Mindre intressant inlägg, jag vet...haha
 
 
 
 
 

Inte för att ni har med det och göra, eller

Kategori: Jag o min vardag

 
Men ändå eftersom det är min blogg..haha
 
Snart fredag igen och ser framemot Idol finalen, kan ju hoppas på att DU hör av dig och kommer hit och gör mig sällskap. Men skulle inte tro att de blir så. Men jag är lika glad för de, så de så...HA!!!!!
 
 
Påtal om Idol ja, fy fan för alla dessa idioter som sprider på nätet att det var fel Walker som dog. Hur fan kan man bara sjunka så lågt. Dessa människorna har verkligen ingen skam i kroppen o absolut inget hjärta. Nog bland det värsta jag sett på internet, även om jag vet att nätmobbing händer typ var 3e person idag. Så sjukt så man mår illa.....
 
 
 
 
 
 
 

12 av 13

Kategori: Serier

 
Precis sett veckans nya avsnitt av "Sons Of Anarchy", alltså avsnitt 12 av 13 och säsong 6.
Och bara känner på mig att denna säsongen kommer att sluta riktigt spännande, och till saken hör att man sedan får vänta 9 månader igen på att säsong 7 ska börja...snyft och suck.
 
 

Full dag

Kategori: Dagens midda

 
 
Haft fullt upp med massa pappersarbete och telefonsamtal hela dan nästan, plus varit på ett möte. Börjar hända en del saker i mitt liv nu som är positiva. Men mötet kunde jag faktiskt varit utan, gav mig inte ett dugg för framtiden. Ja positiva jag säger nåt negativt, men just detta möte passar absolut inte vem jag är och vad jag står för. Så egentligen var jag inte negativ, för hade de passat mig hade jag lätt hoppat på det tåget.
 
Äntligen fått i mig mat, en midda, lixom typ 8 timmar sedan jag åt.
 
Stekt kycklingfilé & ugnsbakade grönsaker med stekt lök
 
 
 
 

snart måndag

Kategori:

Ligger här i sängen o funderar på nya veckan som börjar imorgon. Planerar en del som ska avslutas, startas och fixas. Mycke på gång efter en perfekt helg. Tack alla inblandade, ni vet vem ni är. Just de ja, kanske skulle fota lite här hemma så ni får se mitt juliga hem. Ska försöka göra de imorgon.

kom på att jag inte öppnat min choklad kalender innan ikväll o då kom tårarna o tankarna på Smulan. Hon hade ju en egen förra året från Ica med små mat burkar. Önskar hon var här hos mig

Nu säger jag natti och dröm söttR.I.P snygging

Kategori: Tankarna flödar

Paranoia

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
En ung man som nyligen blivit anställd av ett stort framgångsrikt företag får plötsligt en befordran. Men enbart för att hans chef vill att han skall spionera på sin chefs gamla mentor som sitter på hemligheter värda miljarder. 

Red 2

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
Pensionerade CIA-agenten Frank Moses återförenar sitt osannolika elitteam av agenter för att över hela världen försöka spåra en försvunnen bärbar kärnladdning.