VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

The Company You Keep

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
 
Jim Grant har gjort en hyfsad karriär som småstadsadvokat och lever ett välordnat liv tillsammans med sin 11-åriga dotter. En dag blir han ombedd att hjälpa en kvinna vid namn Sharon Solarz som blivit gripen, misstänkt för ett mord som begicks på 70-talet i samband med ett bankrån. Trots att Jim inte vill, och heller inte vill ange varför, blir han indragen i fallet. När journalisten Ben Schulberg börjar nysta i historien hittar han trådar från det förflutna som leder till Jim...
 
 
 
 

Regniga söndag

Kategori: Fest/Party

 
Hallå folket!!
 
Klagar ni på vädret idag? Regnet öser ju ner och det är ju sånt alla brukar hänga upp sig på..haha..ja eller ganska många i alla fall. Men inte jag, man kan inte styra över vädrets makter.
 
Helgen är över, och det har varit en underbar sådan.
 
I fredags blev allt bestämt helt spontant och ett par vänner kom över och drack vin, öl och cider med mig. Det var himla trevligt, blev en sen natt/tidig morgon.
Mer än så avslöjar jag inte. Men kan säga att jag känner mig nöjd..hehe!!
 
 
 
 
 
 
 

Fredag igen

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Känner ni som jag att veckorna bara rusar iväg? och idag är ingen rolig dag, för exakt 5 veckor sedan så fick min lilla Smulan somna in. Saknaden är enormt jobbig
 
Vad händer idag då? Den frågan har jag inte ställt mig förrän just precis nu. Har blivit bjuden på fest på annan ort, men kommer inte att åka iväg. Väljer att bli på hemmaplan denna helgen. Sen vad som händer idag/ikväll får jag väl se, håller det öppet och bestämmer inget i förväg. Roligare om det händer något kul helt spontant.
 
Vad ska ni själva hitta på idag? Inte grilla väl? Blir avis då även om vädret inte är det bästa, men det är iaf varmt och regnar inte.
 
 
 
 

Här är jag

Kategori: Dagens midda

 
Hej läsarna!!
 
Inte alls känt för att blogga idag.
Men har i alla fall varit i Helsingborg på kursen och kom hem strax efter midda. Fortsatt och röja lite här, så imorgon ska tydligen min storstädning bli klar, skönt.
Och vet ni, det är fredag imorgon igen. Gillar inte alls att dagarna rusar iväg så här. Hinner inte med
 
Min midda, kycklinggryta och potatis.
 
Finns lite olika recept på just kycklinggrytor i min matblogg
 
 
 
 
 

Flera månader sedan

Kategori: Dagens midda

 
 
Hitta en kotlett i frysen, så idag har jag ätit kött, vilket jag inte gjort på flera månader minst. Ja ja förutom min biff stroganoff då, men inte samma sak lixom.
Ugnsbakade grönsaker blev de till denna kotlett
Är ju inte så glad för kött och aldrig varit, fisk och kyckling är så mycket godare
 
 
 
 
 

Låskolvar

Kategori: Jag o min vardag

 
 
För några veckor sedan fick vi nytt system i tvättstugan. Att skriva upp sig på listor finns inte längre. Utan de tär en tavla nu med 3 tider per dag, som man låser fast sin kolv i. Ja ni vet nog vad jag menar, för dom flesta har de så ju.
Vi fick lösa ut en kolv för 100kr, som vi får tillbaka när vi flyttar.
 
Nu till det roliga...
Tänk att detta system var vad som krävdes för att man ska få ha sin tvättetid i fred, helt otroligt. Och inte alls många som tvättar längre, visst sen finns det en tvättstuga till i huset bakom mitt, undrar hur fullt där är. Här är ju ändå över 70 lägenheter till 2 tvättstugor.
Jag är i alla fall supernöjd.
Men tänk att det skulle ta 10 år innan husägaren fatta det..haha
 
Låsanordningen är oxå kanon. Man låser dörren med sin lägenhetsnyckel och sen fäller man upp en bricka som täcker detta lås, där möts denna bricka av en mindre bricka och där låser man fast sin låskolv. Och vips så kan ingen ta sig in.
Skulle de mot förmodan så att någon inte tar bort sin i tid så ringer man vaktis, så kommer han med huvudnyckel och fixar de
 
 
Vår ser ut så här, fast bara 3 tider per dag, 8-12, 12-16, 16-20
 
 
 
 
 

Vädrets makter

Kategori: Jag o min vardag

 
Jaha och nu är folket igång igen och klagar via facebook på att det är en typiskt svensk sommar för att det regnar. Men alltså helt seriöst hallå vem bryr sig, skaffa er ett liv va..hahaha.... lite regn skadar inte och behövs för att naturen ska fungera. Och sommaren är faktiskt inte slut än, som alla alltid vet så brukar det bästa vädret komma i augusti. Så håll ut gott folk, minst 2 mån kvar på sommaren, ja om de räcker, vi har ju i flera år nu haft varmare än vanligt ända in i oktober
 
För min del passar det utmärkt eftersom jag påbörjade min storstädning igår. Och jag klagar aldrig på vädret. Vi styr inte över vädrets makter. Plus finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder.haha
 
Nä nu ska jag ner och lägga i en maskin tvätt
 
 
 
 

3/5 utrymmen klara

Kategori: Dagens midda

 
 
Blev köket, vardagsrummet och toaletten som jag hann med och storstäda idag. Hallen och sovrummet kvar. Det är sovrummet som tar längst tid. Har ju hundratals böcker i hyllor där, plus ett hundratal kramdjur m m. Bara att se glad ut och fortsätta imorgon. Plus har tvättedag med.
 
Blev en snabblagad middag idag, stekt nypotatis med sparris och mina egna vitlöksbiffar. 
 
 
 

Tagit tag i det

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Allt, ja nästan allt har blivit lidande sen min lilla Smulis fick somna in. Har verkligen inte mått bra, och gör fortfarande inte. 
 
Men idag har jag i alla fall påbörjat en storstädning av mitt hem, en sådan jag gör varje sommar och varje jul. Städar och dammar och torkar av exakt allt som finns mellan golv till tak. Och ni som minns, så brukar detta ta några dagar, kanske 3. Får se om jag hinner bli klar innan fredag.
 
På torsdag försvinner ju all tid fram till ca 14-tiden då jag är i Helsingborg på kursen. Men imorgon tvättar jag och är ändå hemma så tror nog jag ska hinna.
 
Startade i köket och kommit lite längre än halvvägs.
Helt underbart sen när det är klart, så himla kliniskt rent i flera dagar. Ja för sen börjar ju nya dammet lägga sig...skittradigt..haha!!!
 
 
 
 
 
 
 

Vilken liten sötis

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Idag när jag kom ut från Knutpunkten i Helsingborg så stod det folk och delade ut mini cola burkar till alla som gick förbi.
Coca Cola Zero 150 ml. Härligt läskande när man rest i värmen en timme. Kom på att jag nog aldrig testat den, och den var minsann inte alls dum.
 
Visst är den liten och söt :P
 
 
 

1 månad

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Jag kan inte fatta att det är 1 månad sedan min lilla söta fina Smulan fick somna in. Kan inte fatta att hon är borta. Ingen rolig dag idag alls och jag som ska åka in på kursen strax.
 
Saknaden gör så ont, känner mig inte hel utan henne. 
 
R.I.P lilla Smulisen
 
 
 
 

Welcome To The Punch

Kategori: Filmtips

 
 
 
När en ökänd brottsling tvingas återvända till London, får detektiven som länge jagat honom en sista chans att fånga honom.
 
 
 
 

Reslutatet

Kategori: Jag o min vardag

Hansel och Gretel: Witch Hunters

Kategori: Filmtips

 
 
 
Som barn var de nära att dödas av en häxa som de till slut kunde förgöra. Nu, flera år senare, är Hansel och Gretel professionella häxjägare som är ute efter blod och vedergällning. Med sina vapen, styrka och attityd fruktar de ingen – fram tills den dag då de ställs de inför något mycket större än häxor.
 
 

Mat i massor

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Idag blir det full rulle här i köket.
 
Just nu står degen på jäsning som ska bli piroger. Stor laddning korv stroganoff för infrysning ska göras samt en middag som jag ska äta idag. Vad de blir får vi se.
När man bor och lever ensam är det svårt att göra grytor och sånt till bara en person, och vad är då bättre än storkok, sparar tid och pengar.
 
Bra och ha färdiga rätter i frysen när jag varit borta en hel dag på kursen i helsingborg. Bara att värma och koka, ris, pasta, potatis eller vad man nu vill ha till.
 
Där finns nu färdig kycklinggryta, kycklingsoppa, biff stroganoff, tacosoppa, köttgryta...sen såklart massa annat men de kräver ju tillagning. Blandat är bäst.
 
Och recept på min mat hittar ni såklart som vanligt i min matblogg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Som det kan bli ibland

Kategori: Fest/Party

 
 
Hade ju bestämt att inte göra ett dugg på själva midsommarafton, men allt kan ändras och det är då det blir så mycke roligare.
 
Åt midsommarmat med mamsen och gick sedan hem för att bara ta det lugnt. Satte mig en stund vid datorn, vilket resulterade i att jag prata med en person där på chatten och detta sluta med att denne kom hit och vi gick vidare till ängen och drack vin där.
Fick tända en liten brasa där (finns en färdig grill) pga alla knotten, riktigt ettriga var dom. Lite efter midnatt gick vi och letade upp festen vi visste fanns. Gott om folk. Blev även ett nattbad. Kom hem klockan 7 på lördagsmorgonen. 
Så summan av detta var att jag hade en väldigt trevlig midsommar.
 
Igår tog jag det lugnt med massa film och så, såklart inte ett dugg bakis. Härligt....
Men gissar att många var det istället...haha
 
 
 
 
 

Undrar ni nåt????

Kategori: Jag o min vardag

   
 
 
 
Såklart tidsinställt inlägg. Bra finess o kunna använda
 
 
 
 
 
 

4 veckor, 28 dagar

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Idag är det hela 4 veckor sen lilla Smulan fick somna in och inte blir saknaden lättare. Kan inte fatta att det snart är en månad sedan jag fick klappa och pussa på henne sist.
Känns som det var hur längesen som helst jag fick gosa med henne, fast sen känns det som det var häromdan hon var här. Men det är väl det där sista man gjorde som känns långt bort just bara för att man saknar så de gör ont.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trevlig midsommar!!

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Vill önska Er Alla En Trevlig Midsommar!!!
 
Så vad ska ni göra då???
 
Själv ska jag äta sill och potatis med mamsen så hon slipper göra detta ensam. Efter det så får jag se vad som händer. Finns mycke och välja på. Men håller allt öppet och inte lovat någon något även om vissa vill jag ska komma och inte sitta hemma ensam, eftersom jag inte mår så bra sen jag fick hem urnan med Smulans aska förra fredagen.
Men att vara bland massa folk när jag sörjer är inte vem jag är, jag trivs ensam då
 
Nåja, nog om det...och gör nu inget som inte jag skulle gjort..haha!!!
 
 
 
 
 
 
 

Just nu

Kategori: Dagens midda

 
 
I denna värmen går de då rakt inte att äta varm middag så idag valde jag att äta salladen på kvällen istället för till lunch.
 
Kyckling med tomat, gurka, romansallad och en näve pasta skruvar. Och min egen dressing gjord på turkisk yoghurt
 
Köpte en liter jordgubbar innan idag på Ica så den ska jag äta till TV och film senare ikväll, mumselimums ska de bli
 
 
 
 
 

Tuff dag i köket

Kategori: Jag o min vardag

 
Har tillbringat ganska mycke tid i köket idag, men det gav bra resultat.
Och i och med detta så blev det en kycklingklubba och potatissalladen från igår till midda
 
Påminner er om att recept på den finns i min matblogg
 
 
Hittade billiga kycklingklubbor på Netto i förmiddes som jag har grillat och rensat och frusit in i portioner till min dagliga lunch sallad, vilket sparar mycke tid
 
Tips om detta i min matblogg
 
 
 
Och medan detta blev klart i ugnen så satte jag en deg och gjorde piroger som blev riktigt goda.  
 
Receptet hittar du i min matblogg såklart
 
 
Oxå har jag diskat i massor, blir en del när man kockar o har sig.
 
 
 
 

Kryddade byxor

Kategori: Äventyr

 
 
Varit iväg på Åby marknad i Klippan, så nu behöver man inte åka på fler denna sommaren. Sett en, sett alla..haha. Fast vem vet, blir säkert fler, jag menar jag går ju kurs i Helsingborg och där är ju festival i slutet av juli.
 
Hittade idag ett par orange färgade 3/4 dels byxor. Äntligen, letat som en galning efter denna färg eller grön när det gäller just såna byxor. 150 kr var inte farligt dyrt tycker jag. Jag lär ju synas om nån blir av med mig..haha
 
 
 
 
Oxå såklart kryddor som jag köper varje sommar. 11 påsar för 100 kr, som hittat. Så nu kan jag fortsätta och skapa goda recept igen. Köpte även koriander som jag ska experimentera med, aldrig använt den kryddan ju.
 
Den indiska kryddan påminner lite om curry, men så mycke mer och godare smak, rundare lixom, fick ju dille på den för ett tag sedan. Hade glömt att jag köpte en påse förra sommaren, och poff så var den helt plötsligt slut. Så hoppas 3 påsar räcker till nästa sommar, annars får jag se till o köpa fler på en annan marknad innan säsongen är över
 
 
 
 
 

Just nu.....

Kategori: Smått & Gott

 
 
 
.......från min balkong!!!
 
 
 
 

Smarrigt gott

Kategori: Recept

 
 
Nu har jag fixat ihop min egen potatissallad, ett helt kilo som jag ska dela med mamsen. Perfekt mat när vi kommer hem imorgon efter att ha varit på äventyr. Ja alltså vi kommer såklart inte äta upp allt imorgon fattar ni väl..haha..någon tänkte nog så nu, erkänn, eller hur..haha.
Nä detta får allt räcka ett par dagar till oss. Mäktigt, saftigt och så smarrigt gott
 
Ni hittar receptet i min matblogg
 
 
 
 
 

Dead Man Down

Kategori: Filmtips

 
 
En snygging att vila ögonen på i över 90 minuter...*slurp*
 
 
 
 
"Dead Man Down" är en spännande och annorlunda thriller som utspelar sig i New York där en gangsterledare får upprepade hot och håller sig till ett tight gäng för att skydda sig. Trots det kommer hoten och dödandet allt närmre. En av hans närmaste män blir förförd av en mystisk fransyska, som i sin tur är ute efter hämnd.
 
 

piZap

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Ett väldigt enkelt program att leka med bilder i på facebook.
 
 
 
 

Första gången blev en höjdare

Kategori: Dagens midda

 
 
WOW vilken midda idag.
 
Har haft mamsen på midda, vi har ätit Biff Stroganoff, vilket var första gången jag tillagade. Ja även första gången jag gjorde mat av nötkött, är ju inte den som gillar för mycke kötträtter. Så nu kommer jag ju att göra denna rätten fler gånger, helt klart. Blev 3 burkar oxå för infrysning, perfekt
 
Du hittar som alltid receptet i min matblogg via länken här under
 
 
 
 
 

Hon ville in

Kategori: Jag o min vardag

 
Vaknade tidigt i morse av att jag hörde Smulan jama och krafsa på ytterdörren. Tog en bra stund innan jag fatta vad som hänt. Jag hade alltså drömt att hon smet ut i trappan ut jag sett det och sen talade om att hon ville in. Hemskt och drömma en sån sak. Gick ju inte och somna om för blev så ledsen att det inte var sant.
 
Allt kändes så himla verkligt.
 
Detta är ju inte det enda. Tycker jag hör henne dagligen på olika ställen här hemma. Att hon hoppar ner från nåt, kommer gående bakom mig när jag sitter vid datorn, eller att hon kommer upp i sängen m m.
Jobbigt och höra och känna detta utan att hon är där.
Skulle göra vad som helst för att få henne tillbaka.
 
Men en sak vet jag och det är att jag gjorde rätt i att kremera henne, så jag fick hem henne igen. Känns tryggt och veta var hennes kvarlevor är. Och att man kan ha det så föralltid.
 
 
 
 
 
 

Regnsbågsbron

Kategori: Jag o min vardag

 

Sitter och letar efter en fin urna till Smulans aska på nätet och hittade denna fina texten. Kan kännas bra och ha nåt sånt och tro på när saknaden och sorgen är så stark.
 
 
 

Regnbågsbron

På den här sidan himlen finns en plats som kallas Regnbågsbron.

När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon dör, så kommer det till Regnbågsbron. Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner så att de kan springa och leka tillsammans.

Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken, och våra vänner har det varmt och skönt. Alla djur som har varit sjuka och gamla blir återställda till hälsa och vigör; de som varit skadade eller handikappade blir friska och starka igen, precis som vi minns dem i våra drömmar från gångna tider.

Djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak; de saknar alla någon väldigt speciell som de varit tvungna att lämna kvar. Alla springer och leker tillsammans, men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.

Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva. Han springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset, hans ben bär honom fortare och fortare. Han har sett dig, och du och din speciella vän möts till slut i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.

Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte, dina händer smeker på nytt det älskade huvudet, och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur som så länge varit frånvarande från ditt liv men aldrig från ditt hjärta.

Sen går ni över regnbågsbron tillsammans....

 

 

 

Tack för igår

Kategori: Jag o min vardag

 
Igårkväll flydde jag fältet, bara kände att jag behövde komma bort. Och allt detta tack vare en gammal vän som jag inte träffat på bra länge. Fick sms från henne där hon fråga vad jag gjorde, och jag berätta om detta med urnan och sånt. Och hon tyckte inte jag skulle sitta ensam och att hon fanns där för mig. De värmde, även om jag trivs bäst ensam när jag är ledsen och inte mår bra, med tanke på att jag sörjer min fina katt Smulan.
 
Tog i alla fall bussen till Klippan dit där hon var på en liten fest. Drack lite vin och tog sedan bussen hem igen vid midnatt. Var tomt och komma hem och se urnan igen, så de blev en jobbig natt med lite sömn.
 
Tack till dig vännen för att du övertalade mig att komma igår, de var trevligt och få sitta och prata gamla roliga minnen med dig. Du vet vem du är så detta får vi göra om igen snart.
 
 
 
 
 
 
 

Nu har du fått komma hem igen

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Idag blev dagen då Smulan fick komma hem igen. 
 
Att få hem henne i en urna känns som att uppleva den 24 maj igen, att sakna henne gör så himla ont. Men vet att jag gjorde rätt som valde detta alternativ, nu vet jag alltid var hon är.
 
Hoppas bara inte det kommer att ta mer på mitt psyke än det redan gör. Vet att jag är stark som person och alltid varit, vad som än hänt mig i mitt liv. Men i detta fallet känner jag mig så svag, förvirrad och ensam. Aldrig känt sådan här smärta att sakna någon så enormt mycke.
 
Önskar att man kunde vakna upp och att det bara hade varit en mardröm, men tyvärr så är det inte så. 
 
 
R.I.P min lilla älskade söte fine Smulan.
Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta och mina tankar, glömmer dig aldrig. Du var så speciell och unik på alla sätt. Du var med mig överallt i hemmet vad jag än gjorde.
 
T ex; satt jag på toa kom du o ville bli klappad, lagade mat, kollade tv, satt vid datorn, i duschen(ja hon kom in trampandes när jag var klar), sov bredvid mig i sängen på din egen kudde efter att vi sagt godnatt eller så sov du på min arm tätt intill mig, låg i mitt knä vid datorn osv osv...finns massor att rabbla upp. Vi prata alltid med varandra, och hade du sovit och kom in i de rum jag var i så sa du alltid mjau för att tala om att du var vaken. Och när jag varit ute och kom hem så sa jag alltid hej och då svara du med ditt härliga fina mjau.
Tystanden utan dig är olidlig....
 
2 st klotljus i guld är tända och får vara så tills dessa brunnit ut
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu fick jag den

Kategori: Smått & Gott

 
 
 
Har läst o sett reklam länge om funlights nya saft, pear och kiwi. Och hitta den på Ica idag. Dock finns den bara i små flaskor o kostar samma som en stor. och för er som vet så är där inte en enda kalori i denna.
 
Har precis blandat den med hemmagjort bubbelvatten från min soda streamer. Så gott alltså. Blir en favorit i mitt hem, så får den kosta lite mer.
 
 
 

Bojkotta eller inte?

Kategori: Tankarna flödar

 
 
Ja det är frågan det.
Gäller facebook. Så trist att logga in där och se hur många som bara kan klaga och gnälla. och berätta exakt allt om sitt liv, vad dom ska och vad dom gjort från morgon till kväll.  Typ tyck synd om mig och att det sedan kommenteras till personen i fråga att de tycker synd om denne. Det är inte att hjälpa, det är att stjälpa.
Dessa borde skaffa sig ett liv och få uppmärksamhet på ett annat sätt tycker jag.
 
Och sen finns det vissa som hänger ut folk, både såna de känner och inte känner, det kallas nätmobbing om ni glömt det. Inte schysst alls och göra så oavsett vad det gäller. Visst kan man bli arg. men då räcker de ju om man skriver t ex: "nu är jag arg på en viss person och jag tror du vet vem du är".....ja om man nu vill avreagera sig.
Bättre att konfrontera personen mellan 4 ögon.
Och sen att sitta och klaga över Ola-Conny och Morgans reseprogram att dom är korkade och fattar nåt, det är ju bara så barnsligt. Varför tittar man på programmet om man stör sig så mycke. Och sen dessutom skriva att man skäms på deras bekostnad. Bara så omoget onödigt och uttrycka sig så när de inte ens känner personerna.
 
Alla är inte lika begåvade, och alla är bra på nåt, plus ingen är ful osv. Folk som klagar på andra är de som inte trivs med sig själv o har dåligt självförtroende. Ser inget dåligt i att inte ha bästa självförtroende, men man kan faktiskt göra nåt åt det så det blir bättre. Plus tänka att man är bra som man är, finns alltid nån som tycker om en, alla kan inte tycka lika.
Men att sluta klaga på allt o alla är ändå nåt man borde tänka på
 
Därför funderar jag på att ta bort mitt konto, visserligen har jag blockerat folks statusar för att slippa se detta alltför mycke, men de verkar inte hjälpa för det kommer nya hela tiden som inte kan vara positiva.
Jag menar, var för inte skriva ut sånt som är roligt istället, för ingen kan ha ett så dåligt liv att det inte går att göra bättre.
 
Jag är den mest positiva människan, jag vet och det vet mina vänner oxå. Och vet oxå att alla inte kan vara som jag. Men att bara vara negativ är inte hälsosamt. 
 
 
 

3 veckor sedan kl: 13.15

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Kan inte fatta att det idag är 3 veckor sedan som lilla Smulan fick somna in. Tiden går men det känns som igår, och det gör fortfarande lika ont. Saknar henne nåt enormt
 
 
 
 
En dikt som jag fick via facebook mailen av snälla Carola
 
 
 
Vi lämnar dig inte! Inte för en sekund lämnar vi dig!
Våra kroppar har lämnat det här jordiska, kattsliga, det är sant. Du tog adjö av min varma tass, min svala nos och min spinnande kropp med de skimrande ögonen. Du kan inte bära mig i famnen längre. Kanske har du till och med grävt en liten grav som ska rymma de fysiska resterna av min lilla kropp. Eller kanske vet du inte ens, men anar, att jag lämnat detta liv hos dig…
Men inne i dig kommer jag alltid att finnas. I din hjärna och i ditt hjärta, och i din hud, dina ögon och dina händer, kommer minnet av mig alltid att finnas kvar!
Du kommer att vakna mitt i natten av att än en gång ha känt mina tassar gå över täcket och röra vid dig i sömnen. Du kommer att se mig skymta i ögonvrån snett bakom dig, just där skuggan möter ljuset, i ett hörn, eller en vrå. Du kommer att se min svans skymta ute, i ett prång, bakom en buske, över ett staket. Du kommer att höra ljudet av mig lapande vatten där inga vattenskålar längre finns. Och du kommer att höra mitt mjauo, såväl i vakenhet som i sömn, som ett rop någonstans ifrån.
Och det beror på att jag aldrig kommer att gå ifrån dig! Den kärlek du har gett mig, kommer att hålla en gnista av mig kvar! Den kommer alltid att brinna i din närhet, och när du lyfter upp och klappar en annan katt, med dina mjuka händer som smekt mig så kärleksfullt, då kommer varje ömsint beröring att fortplantas också till mig.
Och i den kattens förnöjda ögon kan du se, om du tittar noga, den där lilla lågan som en gång var jag. Hos varje katt du möter, och kanske hos en ny katt som kommer att dela sitt liv med dig, kommer du att se den där glimten av det Eviga Livets Katt, där jag är nu.
Någonstans i alltets gåta finns minnets ekon, som kan låta dig behålla allt det fina och det svåra vi upplevde tillsammans. Men där finns också sången som jag spinner för dig, och som aldrig kommer att tystna. Om du lyssnar noga, kommer du att kunna höra den precis när du vill, kärlekens sång från din älskade katt, som älskar dig tillbaka.
Ibland, just när du är precis i det där skimrande ljuset precis mitt emellan vakenhet och drömsömn kommer du att välbekant känna min speciella nosbuff stryka över din kind, som en änglavinge, känna en kattstor tyngd trampa sig tillrätta på armen! Och tro mig, just då är jag där hos dig!
Din AllraKäraste ÄnglaKisse

The Call

Kategori: Filmtips

 
Denna måste ni se, spännande som bara den. Och sånt kan ju faktiskt hända i verkligheten någonstans i världen
 
 

Jordan Turner är en erfaren larmoperatör, men när hon gör ett fel i ett fall där en ung kvinna kidnappas och senare hittas mördad, känner hon sig skakad och osäker på om hon kan fortsätta sitt jobb.

Snart kidnappas ännu en ung kvinna, Casey Welson, och Jordan får en ny chans att göra rätt och samtidigt rädda en ung kvinnas liv.

 

 

 

Inget kul igårkväll/inatt

Kategori: Jag o min vardag

 
Usch, har varit en riktigt jobbig natt, jag kvällen oxå igår. Fick den slutgiltiga fakturan från veterinären och allt kom upp igen, tårarna rann och det gick inte att hejda.
Orka snart inte ha det så här längre, vill bara det ska vara en mardröm och att jag vaknar snart och allt är som vanligt och lilla Smulan är hos mig.
Har aldrig nånsin mått så här dåligt. Helt tom och förvirrad.
 
Tack och lov för en halv sömntablett så jag kunde somna från det hela vid 1 inatt, men bara för att vakna supertidigt och känna samma sak.
Väntar på avin om urnan som är det sista, kanske man får lite lugn och ro i kroppen då, när jag vet att hon är hemma hos mig igen. Inte att man slutar sakna o sörja, men att det kommer att kännas tryggt och
veta var hon är.
 
Varför är kvällarna den tidpunkt då man saknar mest och är som mest ledsen? är det för att man sysselsätter sig hela dagen och då inte får chans att tänka lika mycke. Även om jag tänker på henne mest hela tiden.
 
Nähä nu ut i lite viktiga ärenden
 
 
 

Små för första gången

Kategori: Jag o min vardag

 
Glömde ju berätta är när vi var ute idag i helsingborg så var där en mås med 2 små ungar på ett tak. Eller rättare sagt 2 måsar med vars 2 ungar, de ena paret mindre än dom andra. Så söta..
Synd dom var så högt upp så man inte kunde komma närmare
 
Medan vi stod där och titta så flög ena mås mamman iväg o då cirkulera 3 andra måsar på avstånd ovanför o passade dessa små liv från rovfågeln som gärna ville när o ta dom.
Så fina fåglar som hjälps åt.
Hoppas verkligen att alla 4 ungar överlever
 
 
 
 
 
 

Hit och dit, och fram och tillbaka

Kategori: Jag o min vardag

 
Idag har jag då gått tillbaka till min kurs efter lite sjukskrivning, ja ni vet ju varför. 2.5 timmar har jag och 3 andra promenerat runt i ett industri område på förmiddan och utfört en marknadsundersökning. Gick mycke lättare än vi trodde. Men snacka om att vi var trötta i våra fötter och ben efteråt. Och hett satan var det ju med. Undrar hur långt vi gick, minst en mil tror jag. Så idag blir de ingen kvällspromenad, ja just de ja, jag gick 3,3 km igår på 38 min, inte dåligt med tanke på mitt trasiga knä. Men nu jäklar ska det tränas upp och kanske få lite mindre ont.
Ska börja med att gå ensam och komma upp i ett tempo, därefter ska jag ut och gå ibland med en tjej som oxå gillar kvällspromenader. Kan vara kul att ha nån o gå med ibland ju
 
Blev lite kissnödig på vägen och alla som känner mig vet ju att jag inte har några problem med att göra detta utomhus..haha. Men fick snällt leta upp en toalett och domstolen/tingshuset var närmast, vilket resultera i att jag fick gå igenom en säkerhetskontroll som de infört där. Jaha då har man varit med om sådan oxå. Nja inte första gången, gjorde ju det när vi åkte till Kreta oxå för 2 år sedan. Men i alla fall första gången på hemmaplan så att säga.
 
Idag har jag middagsfuskat. Mamma kom ju från Trelleborg till Helsingborg och vi ahde sällskap hem så jag tog en runda på Netto och köpte där vars en färdigrätt till oss...en Biff stroganoff, fan den godaste färdigrätt jag nånsin ätit. Mamma fick en oxå så hon slapp laga midda efter sin resa på 3 timmar. 
Ibland får man fuska med maten, händer inte ofta kan jag säga. Eller ja ni vet ju hur mycke jag gillar och laga mat
Såg i morse när de lastades av jordgubbar, så gick jag inom Ica, men där satt inte min favvotös, utan en annan..men blev jordgubbar ändå såklart. Gått ner 5 kr i pris minsann
Så hela 40kr gick dom på
Tror jag ska köpa en varje vecka
 
 
 
 
 
 

Swedenrock online

Kategori: Kläder

Minnen i allt

Kategori: Jag o min vardag

 
Hittade billig färs på Ica idag, så jag köpte hem 2 kg, man kan ju göra så mycke med detta. Portionerar alltid upp runt 400 gram per påse, som jag plattar ut för snabb tining när man tar fram det. Idag tog jag och gjorde vitlöksbiffar och frös in råa. Men det var ingen höjdare alls att göra dessa idag. Smulan brukade alltid sitta så fint nedanför vid mina ben och vänta på lite rå färs. Vilket hon ju inte gjorde idag. Så tårarna kom och jag hade bara sån go lust att slänga färsen och strunta i alltihopa.
 
Saknaden efter henne är mäktigare än något jag varit med om. Saknar henne mest hela tiden. De gör så ont i mig. Förstår inte hur det någonsin ska bli lättare. Man säger ju att man går vidare med tiden men att man inte glömmer. Men just nu känns de absolut inte som att jag kommer att må bättre inom en snar framtid. Det är så ensamt så jag inte kan beskriva det med ord. Har ju alltid haft olika djur runt mig ända sedan jag föddes. 
Att ta in ett nytt djur eller ny katt, känns fel. Det är ungefär som att tro man kan ersätta henne, ja eller hur jag ska beskriva det. Jag vill inte att någon ska komma in och ta över efter henne.
Så det här med djur är inte aktuellt alls.
 
Ett flertal har frågat om de ska skaffa katt till mig. Alltså jag kan de själv om jag vill.
Jag undanbeder mig gärna fler förfrågningar om detta nu. Det finns ingen tröst för mig i att skaffa en ny katt. Tvärtom är det totalt okänsligt att bara ens fråga.
2 av er som frågat gör inget, för jag känner er så väl, så ta inte åt er. Men ni andra som knappt ens pratar med mig på facebook, sluta skicka mail om ny katt när ni inte kan skriva nåt annars.
 
Tack för mig och ha en bra dag
 
 
 

Dagen efter igår

Kategori: Jag o min vardag

 
Blev igår kväll bestämt att åka iväg till en vän. Så de var bara och kasta sig in i duschen och bli klar på ca 30 min, sen kom kompisen och hämtade mig med bil. Vidare till honom och hans son och drack vin och satt och snacka. Kom en trevlig granne oxå
 
Sen drog vi ut på en pub som var supermysig och trevlig, varit där en gång innan.
 
Vid halv 2 inatt hade jag lyxen att bli hämtad med bil av en annan vän. Härligt så slapp jag ta natt bussen hem.
 
Oj, var jag var..jo i hålan Klippan..haha..men bättre än Perstorp iaf..haha. Skönt och komma bort och se folk man inte känner, blir lite privatare då med att man slipper fulla folk som kommer fram och ska kramas och babbla.
 
Men mindre kul och komma hem till en tom lägenhet, första gången jag gjort det mitt i natten sen Smulan fick somna in för 2 veckor sedan (ja exakt 16 dagar sen idag). Det var inte alls kul, så somna typ 6 i morse.
 
 
Denna cider är en klar favorit den puben...slurp säger jag bara. Så blev ett gäng såna, 3-4 tror jag, får väl kolla mitt konto. Inte bra och gå ut med VISA kort..haha
 
 
 
 
 

Static

Kategori: Filmtips

 
 
Har ni inte sett denna filmen så gör det, den är inte alls vad man tror att den ska vara, fast man misstänker lite saker hot och dit. Jag tyckte i alla fall den var grymt bra. 
 
 
Handling:
 
Ett par som står inför äktenskapliga problem efter att ha förlorat sitt barn, finner att deras liv kompliceras ytterligare av en mystisk besökare
 
 
 
 
 

2 veckor sedan Kl: 13.15

Kategori: Jag o min vardag

 
Har haft en riktigt jobbig natt, mycke tårar och tankar. Kan väl vara för att det idag är 2 veckor sedan min lilla söta fina Smulan fick somna in. Älskad och saknad så de gör onte, finns inga ord som beskriver detta.
 
Blir så att kvällar och nätter är värst, alla tankar kommer då. även om dagarna oxå är jobbiga, fast man gör lite mer då, ja i alla fall fösöker vara aktiv.
Nästa vecka blir det tillbaka till kursen, lite mer och göra och träffa folk. Den sociala biten har legat nere nu under denna tiden, verkligen inte orkat med folk. Jag ahr mitt eget sätt att läka så att säga.
Eller läka låter så fel, för jag kommer aldrig och komma över saknaden av henne.
Undrar oxå när urnan kommer. Knappt man vågar kolla postskåpet varje dag. Vet ju inte hur jag kommer att reagera den dagen avin kommer om att jag kan hämta ut paketet på posten, men hoppas på snart. Tror det kommer att bli riktigt skönt och få hem henne igen. Jag kommer och veta var hon finns hela tiden. även om hennes själ vandrat vidare, eller hur de nu funkar. Men tror de finns nåt efter döden
 
 

Just nu.....

Kategori: Dagens midda

 
 
Ser ni vad jag mumsar på ikväll???
 
Vissa har majs och ost oxå, men eftersom min mage inte tål osten så bra så får jag hoppa den.
 
 
 

Röda gubbar

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Idag fick en liter jordgubbar följa med mig hem från Ica.
Samma söta rar tös som står och säljer i år igen
 
 

Just nu

Kategori: Dagens midda

 
 
 
Currykyckling gryta med ris
 
Första riktiga middan på snart 2 veckor.
Riktigt gott i vanliga fall, men man har inte så god aptit när man mår som jag gör.
Saknar min lilla katt så de gör ont i mig mest hela tiden.
 
 

Friends !!!

Kategori: Smått & Gott

 
 
 

Kom att tänka på en sak

Kategori: Tankarna flödar

 
Varför jag kom och tänka på just detta vet jag inte. Men det bara poppa upp i huvudet liksom
 
Jag tänkte på körkort och sen det här med övningskörning på körskolor. Har dom alkotest där? Någon som vet? Jag vet inte. Om det nu är så dom inte har det, så tycker jag det bör införas. Just för att så många folk dricker varje dag på kvällarna och sen kommer de nästa dag och ska övningsköra. De har ju alltid alkohol i blodet. Nu menar jag folk som dricker exakt varje dag.
 
Vet personer som tagit körkort fast dom har problem med alkoholen. Detta är fal. När de väl har sitt körkort så kan de faktiskt köra ihjäl någon pga att de druckit och inte är skärpta.
 
Så tycker inte ni oxå att det borde vara alkotest varje gång innan man sätter sig i övningskörnings bilen? 
Jag menar varför få ett körkort påverkade för att senare bli fråntagen det i en poliskontroll.
Fast å andra sidan får ju personen skylla sig själv att den inte fattade att den skulle sluta med sitt missbruk.
 
Ja bara lite hit o dit tankar om detta.
 
Folk som har problem med alkohol ska inte ha körkort och ska inte köra bil, detsamma gäller de utan körkort, de ska inte heller köra bil
 
 

Jag vill....

Kategori: Jag o min vardag

 
 
..........springa barfota på en äng och blåsa såpbubblor!!!
 
 
 

Bullet To The Head

Kategori: Filmtips

 
Har idag sett denna filmen och såklart riktigt bra, Sylvester Stallone ju. Men lite klena muskler i denna filmen
Men den andra killen med muskler var ju en riktig läckerbit..mums
 
 
 
 
En polis och en hitman bildar en udda allians för att slå ner en gemensam fiende som har dödat deras respektive partners.
 
 
 
 

Balkongmys

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Blev hastigt bestämt sen kväll igår att Sandra skulle komma över till mig.
Så ett par timmar på min balkong blev det med liiiite liiite vin och öl.
Himla mysigt och kunna sitta där till nästan midnatt, nu är det verkligen sommar. Balkongen är ju nåt man längtat efter att kunna tillbringa tid på.
 
Skönt oxå att få lite sällskap så tankarna skingrades lite. Okej, blev en del prat om Smulan och så, men det gick bra även om gråten stod mig upp i halsen gång på gång.
Men jag behövde detta känner jag idag.
 
Så tack Sandra för att du är en sådan fin vän och att jag känner att du bryr dig i min svåra stund.
 
Idag funderar jag på att ta tag i det här med att städa en del. Typ inte gjort nåt på en vecka. Men blir så när man inte mår så bra......och jag som tokstädar nästan varje dag annars. Ja ja man har rätt att göra som man vill i sitt eget hem...så de så
 
Vill även tacka alla som är så snälla och omtänksamma mot mig på facebook. För att inte tala om min mamma som är helt underbar i alla lägen. Världens bästa mamma med andra ord