VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

När kommer "du"???

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Go'morron!!
 
Nu undrar jag var snön är, längtar efter att vakna upp och öppna persiennen och se hur vitt det är ute. Det är nåt visst med första snön och sen att det fortsätter att fullkomligt vräka ner till minst en meter..haha..ja jag vet, jag drömmer, för så mycke snö får vi aldrig i Skåne. Även om vi haft 50-60 cm de senaste 4 åren. Men verkar som de lär dröja innan den kommer..hmm...Började faktiskt med vinterjackan i förrgår, men lite väl varmt för en sån som mig som aldrig fryser. Men har inget val, min vår/höst skinnjacka är lite väl kylig ändå.
 
Ser folk med mössa och vantar redan, nä de där får vänta minsann, vad ska dom har på sig när de blir riktigt kallt enligt deras tycke. Folk klär på sig för mycke alldeles för tidigt o sen går dom o "gnäller" hela vintern att dom fryser. Jag kan visst ta på mig en mössa om det regnar nu när det är kallare väder, men det är ju för att jag inte gillar blött hår på vinterhalvåret, på sommaren är de mer mysigt och bli blöt av regnet. Då kan jag stå där ute i de och bli helt blöt..haha. Och nej, man blir inte sjuk av att bli blöt av väder osv som de flesta tror, de är faktiskt konstaterat att ni har fel.
Blir ni arga på mig nu så bjuder jag på det..haha..men tänker ni logiskt så fattar ni vad jag menar...eller hur???!!!???!!!
 
 
Åååååå vill ha
 
 
 
 

Fisk borde man äta varje dag

Kategori: Dagens midda

 
Jag gillar fisk bättre än kött och alltid gjort, även som barn. Mamma var ofta ensam om att ha barn som gilla fisk. Men vad gör det, resultatet är ju att hon har en smart dotter..haha
 
 
Foliepaket i ugnen med torsk, potatis, morot, lök och kryddor
 
 
 

Vinst i stormen

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Igår var både en bra och dålig dag. Eller de där med dåligt handlar ju mer om stormen och orkanen som kom och drog med sig massa träd, takdelar där jag bor. Lite obehagligt med tanke på om de hade farit in genom en ruta. 
Strömmen stannade oxå kvar, trots att de blinkade ganska ofta och dålig bild på TV mellan varven. Läste ju hd.se LIVE om allts som hände runt om i Skåne, så man kan ju säga att man kom lindrigt undan. Hoppas ingen var ute och utmana ödet och strök med pga detta
 
St Jude (Judas) är en av Jesu apostlar – inte att förväxla med Judas Iskariot – och ett katolskt helgon som får stå för orkanvindar och förstörelse som England döpte den till och Simone som vårat SMHI döpte om den till efter den som hade namnsdag igår.
 
Och mitt i allt detta oväder så går MFF och vinner över Elfsborg i Borås, vilket gav dessa poäng de behövde för att vara klara SM vinnare.
 
Heja MFF - Guld skall glimma där det hör himma
 
Äntligen har dom gjort det igen, 2010 var ju sist, Skånes och Sveriges stolthet
 
 
 

Lite tidigare än vanligt

Kategori: Dagens midda

 
Ugnsbakad falukorv & hemmagjord potatismos
Har jag nyss fått i mig, valde en lite tidigare midda, man vet ju inte om stormen tar strömmen
 
 
 

Beslut är taget

Kategori: Jag o min vardag

 
Idag har jag tagit ett beslut tillsammans med AF att avbryta min utbildning pga att jag varit sjuk så mycke sen starten.
 
Så det som kommer att hända är jag ska få ett datum när jag kan påbörja den igen, och då blir detta från början. Härligt, äntligen förstod dom vad jag ville.
Sen är de peppar, peppar för att jag får vara frisk.
 
Hur helgen var kommer ni inte att få veta, tyvärr..vill ju vara lite hemlig..haha. Man delar inte med sig om allt i sitt liv i bloggen, men det förstår nog alla som läser om mig och vet vem jag är. Lite privat vill man ju faktiskt vara.
Men kan ju säga att min helg var kanon, plus att de hände en sak som jag inte hade räknat med, och hur nöjd jag är över detta stannar mellan mig o den/de som de gäller
 
Nu ska jag röja balkongen så inte allt som är där far iväg med kommande storm, vill ju inte att nedersta rutan i balkongdörren ska gå sönder.
Så får man hoppas att de inte blir så illa så strömmen försvinner. Vill gärna kunna kolla TV ikväll och sitta vid datorn.
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Kategori: Jag o min vardag

 
Precis bakat klart 45 st kardemummabullar och ska senare gå och ge några till mamsen. Fick en bit jättegod dajm rulltårta av henne igår, farligt god så den ska hon baka igen.
 
Recept hittar ni här i min matblogg
 
 
 
 
 
Städning pågår, sen får jag se vad som händer. Funderar på lite vin med Sandra ikväll, men får se, har ju varit sjuk i 2 mnader nu, gått upp och ner hela tiden, hemska hostan är kvar..*suck*!!!
Annars får de väl bli lugnt och lite film och serie avsnitt i sängen.
 
 
 
 

Frågan är ...

Kategori: Skor

 
 
Om jag nu hittat skor som jag vill ha. De finns på dinsko och går att skicka efter, till och med min storlek 35. Men vet inte ändå, vill ju helst prova direkt lixom. Det bästa är att dom är fodrade och det är ju det jag letar efter. Skapligt pris oxå
 
Får väl ta mig en funderare över helgen, är ju inte kallt och vinter än, men risken är att dom tar slut om jag väntar för länge. Ja sikket dilemma jag har ang dessa här förbannade vinterskorna..haha
 
 
 
 
 

Mammas..

Kategori: Dagens midda

 
 
Grönkålssoppa är bara så bäst.
Nyss fått i mig en stor tallrik och såklart kokt rimmat fläsklägg till den.
 
Helt mätt alltså, får nog ta en kvart i soffan..haha
 
 
 

Morrar argt

Kategori: Kläder

 
 
 
Grrrr, varför ska man ha så små fötter för, aldrig finns de min storlek.
Ja 35 har jag...grrrr...Vill ha dessa ju..*snyft*
 
Hmmm, frågan är om jag ens får tag på några kängor i år, förra året gick det inte min väg. Okej, jag kan gå i sneakers (höga gymnastiskor adidas) hela vintern, inga problem. Är inte frusen av mig, men blir de mycke snö igen finns risken för att de blir vått igenom o de är inte bra ju
 
 
 

5 månader

Kategori: Smulan

 
 
 
Usch, idag är ingen rolig dag. Det är 5 månader sedan min fina söta lilla Smulan fick somna in. Fattar inte var denna tiden tagit vägen, känns fortfarande som igår och saknar henne nåt enormt. Går inte en dag utan tårar
 
Vad jag än gör eller var jag än är i mitt hem så saknar jag henne, hon var med överallt vad jag än gjorde. Och pratade i massor gjorde vi, inte för att förstod varann, men sa jag nåt så svara hon och tvärtom. Hon är/var den mest speciella katten jag mött i hela mitt liv.
Finns ingen som henne det är jag helt säker på. Inte bara jag som sagt detta, alla som träffat henne har oxå sagt det.
 
Man kan ju hoppas på ett liv efter döden eller när man dör att man möts igen, denna tankegången kan ibland hjälpa när man sörjer, men tyvärr inte så mycke, men ändå. Alla har vi många tankar om det här med döden. jag själv anser att man inte bara kan dö och sen är de inte mer.
 
 
 

När ska jag lära mig...

Kategori: Kläder

 
 
...att inte fönster shoppa på internet...haha
 
Men finns så mycke fint, och man hittar lättare vad man gillar än när man springer ut och in i affärer. Visst håller ni väl med mig. Tror dessutom att kläder köps mer tack vare internet. Bekvämt och kommer nästan ända hem till dörren
 
 
 
 
 

Åååå alltså...

Kategori: Skor

...jag måste nog sluta sitta och spana runt på nätet, för alltid dyker det upp nåt som jag blir helt såld på. Kolla bara dessa skorna. Snacka om att jag vill bli ägare till dom.
Men blir det massa snö så får dom stå o se fina ut fram till våren, annars kan jag lätt använda dom. Får väl ta mig en funderare. jag saknar ju inte sneakers precis. Står 3 par olika i hallen. men man kan absolut inte få för många
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Black List

Kategori: Serier

 
 
 
Läste om en ny serie förra veckan som började på tv3, men kände då att jag inte kan följa alla serier som dyker upp, hur mycke jag än gillar just serier som är spännande. och just denna serie krockar med  Agent Of S.H.I.E.L.D på kanal 5. Där kostar det ju att titta på deras play
Men så idag så kom jag på att den kanske finns att se gratis på TV3, och mycket riktigt så är det så. med andra ord så kan jag nu följa denna serie som verkar riktigt bra. Påminner lite om Hannibals relation till Clarice. Så alltså i min smak
 
 

Raymond "Red" Reddington, en efterlyst brottsling, överlämnar sig frivilligt till FBI i deras högkvarter. Han hävdar att han och underrättelsetjänsten har ett gemensamt intresse: att få fast livsfarliga förbrytare.

Reddington har nu ett explosivt förslag - han vill samarbeta med FBI, men insisterar på att endast tala med Elizabeth Keen (Megan Boone, "Law & Order: Los Angeles"), en ny och oerfaren profilerare. Keen ställer sig frågande till Reddingtons plöstliga intresse för henne, men han upprepar att det att det är någonting särskilt med henne. Efter att FBI lyckas gripa en terrorist han lämnat information om, avslöjar Reddington att denne förbrytare bara är den första i en lång rad. Under de senaste två decennierna har han nämligen sammanställt en lista med ärkeskurkar, politiker, spioner och internationella terrorister, som FBI inte ens vet existerar, trots att de är några av världens värsta brottslingar. Reddington kallar den för sin "svarta lista".

 

 

 

 

Liiiite sugen på dessa ju

Kategori: Skor

Ingen nådig måndag

Kategori: Jag o min vardag

 
Börjar med att jag släcker lampan vid 23-tiden helt yr och illamående o skakig för att se om jag kan somna i tid pga upp 5. Hinner typ ligga o slumra i 10 min så drar ett högt tjutande igång. Upp fort och tror att nåt brandlarm gått i en lägenhet, men hör inget i trapphuset från nån lägenhet, men ljudet hörs nåt fruktansvärt in i trappan.
 
Kan då konstatera att det kommer från en bil, närmare midnatt är det ännu inte tyst. Bara att konstatera att de inte går och få nån sömn. Så jag ringer 11414 och får prata med dom där, går ut och tar registreringsnummer på bilen, får namn och adress till den som äger bilen. Rakt över gatan, så inte alls långt och gå, har kvar polis i telefonen och ringer på porttelefonen utan svar. Då menar polisen på att jag ska ring på hos alla i trappan. Men det säger jag nej till, vill inte väcka alla folk om dom lyckats somna och inte vaknat av oljudet. Så där finns inget och göra mer än och gå hem och hoppas på att bilbatteri tar slut fort.
 
Eftersom jag fortfarande mår så dåligt med yrseln och går in i dörrkarmar och flimrar i ögonen, mår illa och darrar så ringer jag 1177, sköterskan säger då att det är pga medicinen jag tar och att jag ska gå och lägga mig så när jag vaknar dan efter så skulle jag må bättre. Fattar dock inte hur jag kan må så just då, när jag tagit medicinen sedan i onsdags.
Ja en sak är säker, tänker inte ta medicinen mer.
 
Ringer upp mamma för att hon ska slippa vara orolig pga detta, sitter då vid köksbordet och ser en spindel komma springande rakt över mattan bort från mig, som jag skrek, stackars mamma i luren. och just där den kom hade jag precis stått och hällt upp dricka, gissa hur mycke jag rös och de kröp i kroppen på mig..PANIK DE LUXE kan jag säga.
 
Mamma säger då om jag har nån spray jag kan spruta på den, jodå hittar världens minsta flaska o spindeln är ju världens största och tänker bara ..hur ska detta gå,,,,, ja för mig är den världens störtsa  så rädd som jag är..haha. Ni som känner mig vet hurdan panik jag får
Men fy fan vilken pärs o närma mig den o spraya, halva flaskan fick den på sig  blev sedan stilla.
Fy fan alltså vad jag hatar dessa odjur, önskar att jag inte var så rädd, det är riktigt obehagligt att se dom o vara så rädd.
 
Tror klockan var runt 4-tiden på morgonen när jag lyckades somna, kunde ju inte ligga ner för då snurra huvudet ännu värre i 190. Nästan varit vaken ett dygn då ju.
 
Kändes i kroppen igår vad man varit med om under natten som gick....
 
 
 

Söndag igen, och en regnig sådan

Kategori: Jag o min vardag

 
Veckan som gått har verkligen rusat iväg, men är väl bara för jag legat sjuk, äntligen på bättringsväg, medicinen jag fick har verkligen gjort underverk. Fortfarande förkyld o hostig men mår mycke bättre. Skönt.....
 
Helgen har varit helt ok och lite till.
 
Lugn fredag med Idol och tacos.
 
Igår lördag storstädade jag och hade en "dejt" med film och lite annat. Perfekt dejt, eller hur..du vet vem du är..hehe
 
Idag kan jag bara ta det lugnt eftersom jag tvättade i fredags och städningen är klar.
 
Lite sugen på att börja sy gardiner som ska upp i köket till första advent. Tyget kom ju i fredags, mycke snabb leverans från http://www.cellbes.se/
Bara 3 dagar tog det, kan man verkligen inte klaga på
 
Men tror jag väntar med att sy dom, annars vill jag ju bara ha upp de med en gång..haha
 
 

Penumbral månförmörkelse

Kategori: Okategoriserat

 
 
Något som sker ikväll/inatt.
Enligt NASA:s hemsida ska de vara kl: 23:51:25 i America, Europe, Africa, Asia.
Kan ju bli spännande och hålla lite koll och kanske få till det med kameran.
 
Men vad är då Penumbral månförmörkelse?
 
 När månen inte alls träffas av jordens kärnskugga, utan endast av halvskuggan, får vi en penumbral månförmörkelse.
 
 
 
 

Frestande plagg

Kategori: Kläder

Sevärt på torsdagar

Kategori: Serier

 
Det går 2 bra serier på kanal 5 kl: 21.00-23.00 på torsdagar, avsnitt 3 är båda på. Tyvärr missa jag avsnitt 1 av båda.
Men hädanefter tänker jag inte missa ett enda. Serietokiga jag..haha
 
Agent Of S.H.I.E.L.D
 
En Marvel serie som ni absolut inte får missa, går bara att uppfatta att det finns en säsong just nu, men blir säkert fler som med alla andra serier
 
Agent Phil Coulson sätter ihop en liten grupp specialagenter, särskilt utvalda ur den internationella brottsbekämparorganisationen S.H.I.E.L.D. Tillsammans har de i uppdrag att utreda nya underliga företeelser som dyker upp runt om på planeten Jorden och skydda de vanliga mot det ovanliga och det naturliga mot det övernaturliga. Teamet består av agent Grant Ward, specialutbildad i stridsteknik och spionage; agent Melinda May, pilot och kampsportsexpert; agent Leo Fitz, extraordinär ingenjör; agent Jemma Simmons, geniförklarad biokemist, samt nybörjaren Skye som är en lovande hacker.
 
 
 
 
Under The Dome
 
 
Och denna skriven av Stephen King som heller inte får missas. Finns 13 avsnitt än så länge, får väl se om de blir mer än denna säsongen
 

Vi får vi följa invånarna i den lilla staden Chester’s Mill som plötsligt skärmas av från omvärlden av en ogenomtränglig, men genomskinlig kupol. Stephen King har tidigare skrivit att han i boken ville leka med tanken kring hur människor agerar då de tas ut ur den sociala miljö de alltid tillhört.

I tv-serien följer vi en liten grupp människor som försöker förstå vad som orsakat kupolen, och hur de ska ta sig ut ur den, samtidigt som paniken och skräcken växer bland de övriga invånarna i den lilla staden.

 
 

Billigare kan de inte bli

Kategori: Dagens midda

 
Hittade en förpackning med 2 st 800 grams ringar JM falukorv (godaste märket) på Netto för 29kr, så idag gjorde jag min korv & potatis soppa till midda.
Perfekt en höstig o regnig dag som denna
 
Som vanligt hittar ni mitt recept på denna i min matblogg
 
 
 
 
 
 

Snabbframkallat

Kategori: Jag o min vardag

 
Fick ett erbjudande per mail om 50 bilder gratis, med porto på 39 kr från
 
 
 
Klart jag slog till, och bara 3 dagar tog det att få dessa. Alltid så fin kvalitet på bilderna, sååå nöjd.
 
Massa matbilder och några på Smulan. Vad jag ska göra med alla dessa matbilder får förbli en hemlis ett tag till. Ni lär märka när jag avslöjandet kommer,
jag lovar ;)
Men tills dess får ni sitta där ovetande och nyfikna..haha
 
 
 
 

Vad är gott...

Kategori: Dagens midda

 
 
....när man är sjuk i förkylning? Inget!!
 
Så idag kör jag på en sallad med pasta, kyckling, tomat och gurka
 
Pastan har jag rört ihopa med olivolja, tomatpuré och basilika, blir så himla gott..men allra godast om det får stå o dra i kylen några timmar
 
 
 
 

Och vad fattas mig då?

Kategori: Jag o min vardag

 
Efter att ha varit riktigt sjuk sedan i fredags så uppsökte jag idag vårdcentralen. Min vanliga läkare var inte där så jag fick en annan och kan ju säga att han verkade inte alls veta vad han prata om.
Fick hostdämpande/slemlösande som innehåller morfin. Han påstod att min hosta var för att kroppen höll på att "städa" upp efter förkykningen, ja så kalla han det. och till saken hör att jag har alla symptom som när jag fick diagnosen lunginflammation
 
Jag sa även till honom om min lunginflammation som jag hade för en dryg månad sedan, och han lyssna på lungorna och påstod dom var okej. Ja eller hur, jag ahr lixom astma och de hörs alltid från min lungor oavsett om jag är sjuk eller inte.
Finns lixom en sån där apparat som mäter lungkapaciteten där uppe o ändå fick jag inte blåsa i denna.
Så har inte jag blivit bättre till fredag så kommer jag att ringa dit igen och kräva min vanliga läkare och hoppas på att han är där då. För denna jag fick idag har jag inget gott och säga om.
 
Har hört från andra att dom klagar på vårdcentralen här att inget görs rätt osv. Har idag fått erfara detta, och jag som aldrig klagat alls på dom. är där tack och lov väldigt sällan.
 
Så idag blev jag inte alls klok på vad som fattas mig.
 
Men en sak vet jag..och det är att det finns de som har de värre än mig, och hoppas verkligen att dessa personer inte drabbas av nån feldiagnos där uppe
 
 
 
 
 

Hitta en till i frysen

Kategori: Dagens midda

Julfint kök

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Gjort en beställning på gardintyg. Så nu ska de sys nya gardiner till jul.
De kommer att se ut ungefär så här, det är samma tyg och mönster i alla fall. 
Sen får vi se vad jag får för ideér under tiden jag fixar med tyget
 
Har velat ha ett rödrutigt tyg i flera år men inte hittat något jag riktigt gillat, men tror detta kan bli kanon i mitt kök med tanke på allt julpynt och dukar som jag redan har.
 
 
 
 
 
 

Värda att se

Kategori: Smått & Gott

 
Kanske har glömt någon, men då får jag återkomma med detta. Jag följer så många serier så ibland glömmer jag bort de på rak arm bara så här
 
Ojjjjj ser ni felet i bilden..haha...ja ja bättre lycka nästa gång
 
 
 
 

Varm om huvudet

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
 

Gratäng vs sallad

Kategori: Dagens midda

 
Igår slängde jag snabbt ihop en midda eftersom jag var orkeslös och behövde energi. Tog de jag hade hemma.
 
Även det ekla är gott
 
Kokte lite pastaskruvar och rörde ihop med lök och kassler med turkisk yoghurt och basilika, la de i en liten form och strödde över lite ost, in i ugnen tills osten hade smält och fått färg.......mumsigt som bara den
 
 
 
Hade pasta och kassler kvar sedan igår så gjorde mig en liten sallad på det idag, tog även tomat, gurka, olivolja och tomatpuré
 
 

Nu är den här

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Tog en runda till Ica med mamsen för att få lite luft och känna av hur jag mår och om jag kan komma iväg imorgon.
Och gissa vad jag hitta på där på Ica???
 
Min favorit..JULMUST!!! 
Hoppas den blir kall fort i kylen, är sååå sugen ju
 
 
 
 

Sjukor var de här ja

Kategori: Jag o min vardag

Bara 3 veckor sedan jag sluta med penicillin ang lunginflammationen. Fått veta att mitt immunförsvar är nedsatt pga detta.
 
Jotack det har jag verkligen fått känna av i helgen. Har legat i sängen i 3 dygn helt kass i en dunderförkylning igen. Plus att min mens kom..ja vadå bara ge mig allt på en o samma gång..haha
 
I lördags var riktigt obehagligt, som dessutom var min födelsedag och kunde ha spenderats bättre, men fick ställa in Köpenhamns resan.
Började på lördagen frysa o skaka o hacka tänder. Låg ner bäddad fullt påklädd och dubbla täcken, inget hjälpte. Anade feber och tog tempen och mycke riktigt, 40.3 stanna den på. Aldrig nånsin haft så hög feber, riktigt obehagligt. Låg o gjorde detta i flera timmar, till slut lugna de sig, men fy vilken evighet de kändes som trots att jag tagit smärtstillande o febernedsättande.
 
Idag känns de att man varit med om en pärs och enligt 1177 så ska jag ta de mycke lugnt nu eftersom jag nyss haft den där lunginflammationen o att den sitter kvar i kroppen ganska länge och de där med nedsatt immunförsvar. Börjar jag hosta eller blir mer dålig så skulle jag kontakta VC.
 
Så nu är de bara att hoppas på att det går åt rätt håll. Är riktigt trött på att vara sjuk nu
 
 
 
 
 
 
 

idol

Kategori: Jag o min vardag

gillar verkligen min blogg app. Bra påhitt.Ligger i sängen o kollar idol. Jäklar vad duktiga dom är i år. Och några snygga o titta på..hahaVem tror ni vinner? ??

HAVEN & JAG

Kategori: Jag o min vardag

 
Helgen är räddad, hittade en serie här hemma som jag glömt bort att jag hade men minns att jag tipsat om den här i bloggen för ett bra tag sedan. "Haven" heter den, sett ett avsnitt och den verkar bra. 3 säsonger har jag så de ska väl räcka ett tag, hoppas jag.
Passar bra nu när jag åkt på en dunderförkylning igen (en månad sen sist), hoppas bara inte jag åker på en ny lunginflammation. En sak är säker och det är att jag kommer att bo i sängen i helgen som de känns nu, så får jag hoppas det hjälper att bli frisk till måndag.
 
Om serien:
 
Haven är en drama TV-serie löst baserad på Stephen Kings roman Colorado Kid. Serien handlar om underliga händelser i en fiktiv stad i Maine som heter Haven, och är filmad på södra stranden av Nova Scotia i Kanada. Den är en amerikansk / kanadensisk samproduktion.
Skådespelare är Emily Rose, Lucas Bryant och Eric Balfour, vars karaktärer kämpar för att hjälpa stadsbor med övernaturliga lidanden och skydda staden från effekterna av dessa lidanden. Författarna av serien är Jim Dunn och Sam Ernst.
 
 
 

 
 
 

Jaha

Kategori: Jag o min vardag

 
Då är man sjuk igen. Ringde VC men dom ville inte ta emot mig pga att mitt halsonda börja igår, och halsprov visar inget förrän efter 3 dagar. Och ändå är mandlarna superstora och gör ont, haft ont i kroppen hela veckan och idag har jag feber, ont i kroppen och helt orkeslös.
 
Till svar fick jag att vila och försöka kurera mig över helgen, annars fick jag ringa för en tid till läkare på måndag. Och sen var de så oxå att mitt immunförsvar är nedsatt pga lunginflammationen jag nyligen haft. Så hoppas att detta mående bara är en enkel förkylning.
 
Det enda positiva med att vara sjuk över helgen är att jag inte missar så mycke av min utbildning. Och imorgon är det min födelsedag och verkar som jag kommer att ligga sjuk då.
Har i alla fall avbokat resan till Köpenhamn. Den får vi ta en annan gång
 
Nu ska jag bädda ner mig igen och hoppas på att inte bli alltför sjuk.
Tur jag har massa filmer och nya avsnitt från serier.
 
 
 

Ett dille kanske

Kategori: Jag o min vardag

 
Har idag provat torkade aprikoser för första gången, och vet ni? Det var ju hur gott som helst!! Fattar inte varför jag inte provat detta innan, jag som är så glad för frukt. Fast å andra sidan är de ju färsk frukt jag då pratar om. Känns som detta nu är något jag alltid kommer att se till att ha hemma.
 
Har ni någon annan god torkad frukt att rekommendera så tar jag gärna emot tips
 
 
 

Beställning

Kategori: Dagens midda

 
I tisdags så beställde jag Grönkålssoppa av min mamma, hon gör den så himla god ju. Så nu har jag varit och ätit detta med kokt rimmat fläsklägg. Helt proppmätt kan jag säga och så nöjd och belåten..mums!!!
 
 
 
 

Kärnfritt

Kategori: Jag o min vardag

 
Köpte en ask med kärnfria vindruvor på Ica igår, och helst plötsligt var dom borta, undrar vem som åt dom..haha. Så fick ju köpa nya idag.
Så jävla goda alltså och endast 15 kr för 500 gram
 
 
 
 

Grrrrr

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Åååå Grrrrr...veckans nya avsnitt av "Sons Of Anarchy" slutade riktigt dumt...grrr...nu får man vänta ända tills nästa vecka...inte alls populärt säger jag bara.
 
 
 

Miljökunskap

Kategori:

 
Idag var egentligen sista dagen för kursen "Miljökunskap ur ett branschperspektiv", men eftersom det är grupparbete och annat så blev inte allt klart idag, vilket innebär att det blir redovisning imorgon ang en miljövänlig meny. En tre rätters meny för 4 personer som får kosta max 400 kr.
Så jag och en annan tjej var iväg på Willys och kollade in priserna på alla ingredienser och de hela slutade på 395kr. Bra räknat tycker jag. Medan de två andra killarna satt kvar på Lernia vid datorerna och skrev igenom vad olika årstidsmenyerna innehåller. Bra uppdelat och vi spara lite tid på detta sättet
 
Förrätt - Gazpacho
Huvudrätt - Entrecote, basilikasås, klyftpotatis och ugnsrostade rotfrukter
Efterrätt - Tarte Tatin
 
Sen var det även en uppgift där vi skulle göra tre rätters meny för varje årstid som skulle vara ekologiskt och närproducerade livsmedel.
 
Rätt kul och intressant. men ganska trött på det här med redovisning vid varje avslutad kurs.
 
Härligt att komma hem 14.30 idag med tanke på allt strul igårkväll. Lite mer egentid här hemma skadar aldrig när man går upp 5 och sen hemma runt 17-tiden.
 
 
Ska försöka skriva något om min utbildning varje dag. Om det kan vara något roligt för er att läsa om
 
 

För er som är....

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Nyfikna på hur det går på min utbildning...
 
Det går framåt och bra, inget och anmärka på där. Massor med teori, egen uppgifter, grupparbeten osv. Just nu kör vi miljökunskap, och den kursen tar slut imorgon, Sen är det livsmedels hygien i 9 dagar som gäller..*pust*.
Har i alla fall fått goda lovord igen från utbildaren att jag är entusiastisk och skärpt. Sånt är ju aldrig fel att höra även om jag inte är den som vill glänsa om ni förstår hur jag menar. Alla är vi ju duktiga på vårt eget lilla vis, vissa mer inom vissa ämnen men sånt kallar jag talanger och att vi alla har olika sådan. Oj blev det rörigt förklarat..haha..hoppas ni förstod ändå o att jag endast mena det som något positivt.
 
Idag har varit en bra dag förutom från kl: 15.00 då vi fick sluta, kände att jag inte hann stressa iväg till bussen för att ta mig till Ramlösa för att hinna med tåget 15.20. Vilket var rätt så tur det, för när jag istället valde bussen till Knutpunkten och kom in där så är tåget 15.47 inställt pga att tågen måste köra sakta på sträckan mellan Åstorp till Klippan. Vilket jag märkte när jag gick på tåget kl: 16.17 för detta ledde till att tåget kom fram 17,16 istället för 17.03.
Så det kändes verkligen att man varit på resande fot i 2,5 timmar enkel resa.
 
Men bättre att tågen kör i 30km/h istället för att en olycka händer när där var vägarbeten och vägarbetare i spårkanten.
Säkert många som gnällt över detta idag osv, men jag tyckte det var respektfullt och snällt att vara försiktig även om jag kom hem senare än vanligt.
 
 

Jaha då var de gjort

Kategori: Dagens midda

 
Egen kalops blev det idag som jag redan berättat tidigare, och den blev lyckad, som alltid när jag lagar mat..haha...måste få skryta lite ju!!
Har allltid ätit mammas kalops, därför aldrig blivit av att jag gjort det själv. Men det är inte så att hon lagar mat till mig, utan vi bjuder hem varandra varannan gång typ, plus att hon alltid får en portion när jag hittar på nya maträtter. Varför inte lixom? Hon är ju min mamma och tog hand om mig när jag var barn, så nu är det min tur att visa min uppskattning.
 
Kommer att lägga ut mitt recept på detta i min matblogg, men tror inte det blir idag. är ni nyfikna så håll koll och glömmer jag så påmin mig gärna om ni känner för det.
 
 
 

DVD spelare

Kategori: Jag o min vardag

 
Kom på att jag glömt och berätta att jag fick min nya dvd med posten i fredags. Tummen upp till
http://cdon.se/  som var duktiga som alltid med sin snabba leverans, beställde den på onsdagen och fick den på fredagen. Snabbare kan de knappast gå via internet.
 
Orkar inte ta kort på den så ni får nöja er med en bild från google
 
 
 

Söndag

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
Jaha och var tog då helgen vägen. Rusar i 190 som alltid. Men har i alla fall fått vila upp mig känns det som. Idag blir det att ta det sista med städandet och tvätta. Ska även göra kalops för första gången i mitt liv. Har alltid låtit mamma göra det för hennes blir så god, men hon har tröttnat på kalops, så nu får jag göra det själv. Men vad gör de när jag verkligen gillar att laga mat som ni alla vet.
 
 
Förresten igår upptäckte jag en skylt på grannens dörr
 
"Islamskt Kultur Center"
 
 
 
 
Nej nej nej, nu har jag fått nog o mer bevis på vad som försiggår där inne och framförallt varför där är sån trafik var 10e minut dygnet runt sedan ca en månad tillbaka, plus att deras dörr slår i min dörr så jag blir väckt på natten, och det funkar inte när jag ska upp kl: 5 på morgonen. Dom har bönestund där 5 ggr per dygn..suck. Och det hörs oxå ska ni veta.
Men detta tänker jag sätta stopp för, aldrig att det kan vara rätt att dom har inrättat en s k moské eller vad de nu heter för islamister/araber.
 
Jag är inte ett dugg rasist, utan det finns en gräns för hur mycke man får störa sina grannar. Och det bor ju inte någon där inne, utan bara en samlingsplats för ca 20 pers. ja ni kan ju själv tänka er hur de hörs när det är bönestund. Jag hör hellre att grannens barn ovanpå leker för de hörs inte hälften så mycke, om man nu ska göra en jämförelse över sånt som låter störande ibland. Ja eller vad man ska kalla det, men ni fattar nog hur jag menar.
 
Det ska vara tyst mellan Kl:22.00-8.00....de säger lagen och ja jag har läst den av hyresvärden pga en annan granne på andra hållet intill mitt sovrum, så därför vet jag detta. Så imorgon blir det och ringa honom så han tar tag i detta.
 
 

The Frozen Ground

Kategori: Filmtips

 
Riktigt bra verklighetsbaserad film
 
 
En polis i Alaska slår sig ihop med en ung kvinna som lyckats fly från en seriemördare, och tillsammans jagar de honom för att föra honom inför rätta.
 
 
 

Nu är den här

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Ja, äntligen är det helg igen. Varit fullt upp denna veckan, men kan ändå inte fatta var veckan tagit vägen. Fast ska bli skönt med lite ledigt och få ta tag i saker och ting här hemma som jag verkligen inte hunnit med. Så min plan är att ha en lugn helg, men som alla vet kan detta ändras i en jäkla fart eftersom jag är så spontan som jag är. Man lever bara en gång och det är nu, jag lever verkligen efter att lev idag som om du ska dö imorgon. Ja eller nåt i den stilen.
 
Så planen är en riktig storstädning som lär ta exakt hela helgen, blandat med film och serier, goda middagar, plus hälsa på Annica såklart pga en person. Vem och varför skriver jag inte ut här för alla behöver inte veta vad som försiggår i hennes liv.
 
Annars har jag som sagt inga planer.
 
Hoppas däremot att mitt paket kommer idag med min nya dvd. Blu ray:en som kom i onsdags skickade jag tillbaka igen, var inte alls nöjd med den av lite olika orsaker. Så en blu ray får jag införskaffa längre fram i livet. Just nu duger en dvd lika bra, även om jag redan har 4 st..haha..en funkar inte fjärrkontrollen till och en vill inte spela in, en tar inte brända skivor och den sista tillhör ett surround system. Så ja, en ny behövdes.....
 
Men hade de varit varmare ute med tanke på att det är sol och helt molnfritt så hade jag lätt suttit på min balkong med vissa personer och druckit vin. Jag klarar kylan varm som jag är, men alla är inte som jag ju. Så nu får vi snällt vänta tills nästa sommar.
 
Önskar er alla en trevlig fredag
 

För en liten stund sedan

Kategori: Dagens midda

Krigsstigen

Kategori: Tankarna flödar

 
Ja lite så har jag varit för en stund sedan. Är så trött på alla cyklar som ställs i trappan och låses fast i räcket. Alltså 7 st är där varje dag, plus kundvagnar på detta. 
Så idag fick jag tag på 3 syndare, 3 barn i 12-13 års åldern och de fick höra både de ena och de andra från mig. För de första så kommer inte brandkåren eller ambulans in där om det skulle hända något.
 
Jag frågade dom om de inte vet vad ett cykelställ är, lite ironi som man brukar när folk inte fattar. Till svar fick jag då att dom minsann bott i Sverige länge och visste detta.
Sa inte så mycke om det för kände att dom försökte vända de mot mig som om jag bara sa så om cykelställ pga att de inte kommer från Sverige.
Och så var inte fallet, för de gäller alla ang cyklar i trappan.
 
Vill man inte ha den i cykelstället så får man ju bära upp den till lägenheten, så gjorde jag i många år tills jag fick tag på ett gammalt cykelrum i huset att hyra av hyresvärden.
 
Varnade dom oxå med att jag klipper upp låsen och kastar ut cyklarna på gården.
Och där på marken utanför kontoret sitter hyresvärdens bror och gör inte ett dugg, vad säger man om det? Rätt kasst och mesigt kan jag tycka. Han säger dessutom att de finns regler från brandkåren och att husägaren kan åka på detta om det inte sköts.
En lapp om regler i trappan hade ju varit på sin plats kan jag tycka
 
Ja ja får se vad som händer framöver och om mitt budskap gick fram
 
 
 
 
 
 

Hej!!!

Kategori: Jag o min vardag

 
Är jag dålig på att blogga nu? Ja jag vet att jag är det, men blir så när man går upp 5 på morgonen och inte hemma förrän strax efter 17-tiden varje kväll. Och då är det full rulle med att fixa kvällsmat, maten som ska med nästa dag, en dusch och lite andra sysslor här hemma ju. Plus man vill se lite på tv eller en film.
 
Men ska försöka tidsinställa lite inlägg varje helg för kommande vecka och eventuellt ta en kvart varje kväll för ett litet inlägg.  Vill ju helst ha dagsfärska inlägg och inget i förväg.
 
Men hoppas ni förstår mig i alla fall att jag har väldigt mycke runt mig nu med denna utbildningen. 
 
 
 
 
 

I Spit On Your Grave 2

Kategori: Filmtips

 
 
Riktigt bra film, men väldigt rå så vill varna känsliga tittare
 
 
Vackra Kate har precis bosatt sig i New York där hon, liksom många andra unga kvinnor, försöker slå sig fram som fotomodell. Så hon blir glad när hon erbjuds något som verkar vara ett drömuppdrag, men vad som börjar som en oskyldig och enkel fotosession förvandlas snart till något helt fruktansvärt!