VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Sleepy Hollow

Kategori: Serier

 
 
Upptäckte att jag missat en ny serie på TV3, som börja i måndags. Tack och lov för tv3play.
Det verkar vara en riktigt bra serie som går på måndagar kl: 22.00, så nu är den förbockad i tv-tidningen så den inte missas
 
 

En nytappningen av Washington Irvings klassiska spökhistoria. I rollen som Katrina Crane ser vi det svenska stjärnskottet Katia Winter. Efter att elitsoldaten Ichabod Crane (Tom Mison) avlider 1790 under ett uppdrag signerat av George Washington, vaknar han plötsligt upp igen i Sleepy Hollow och året är 2014. Han inser snart att han är mänsklighetens enda hopp. Återupplivad tillsammans med vår hjälte är nämligen den huvudlöse ryttaren, som nu är på framfart i staden. Men det är bara början. Den skoningslöse motståndaren visar sig vara en av fyra ryttare som Ichabod måste krossa. Han tvingas att samarbeta med en hårdbarkad polis, Abbie Mills (Nicole Beharie), för att rädda Sleepy Hollow - och resen av världen. I rollen som Kapten Frank Irving ser vi komikern Orlando Jones. Alex Kurtzman och Roberto Orci, som även ligger bakom ”Star Trek” och ”Cowboys & Aliens”, står för manus. Regissör är Len Wiseman, som tidigare gjort filmer som ”Underworld” och ”Die hard 4”.

Rollista: Svenska stjärnan Katia Winter (Katrina Crane), Tom Mison (Ichabod Crane), Nicole Beharie (Lt. Abbie Mills), Orlando Jones (Captain Frank Irving), m.fl.

 

 

 
 

 

9 månader

Kategori: Smulan

 
 
Idag är det 9 månader sedan fina lilla Smulan fick somna in. Kan inte fatta var all denna tid tagit vägen, men samtidigt ibland så känns det som evigheter sedan. Men det är ju pga att saknaden är så enorm.
ååå alltså, katter borde bli lika gamla som oss människor kan jag tycka.
 
 
 
 

Pacific rim

Kategori: Filmtips

 
 
Gick igenom filmer igår efter melodifestivalen och upptäckte då att jag totalt glömt bort denna film, så den blev de att vi såg.
 
 
 
 
 
Det började med att enorma monster plötsligt kom som från ingenstans och plågade mänskligheten med härjningar, som kostade miljontals människoliv och hotade utarma jordens resurser. För att stoppa dessa kaiju började världens nationer att bygga jättelika robotar, jaeger, som med mänskliga piloter bekämpar monstren med en kombination av råstyrka och intuition

Ost & lök

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Provade några nävar av denna sorten igår och säger bara aj aj aj vad dom var svåra att sluta äta, farligt goda med andra ord. Tur man har karaktär och inte klämde hela påsen..haha, nä..nu får resten sparas till nästa helg. Eller kanske till  melodifestivalen ikväll..haha!!!
 
 
 
 
 
 

Falsk information

Kategori: Tankarna flödar

 
 
Alla vet ju att facebook är den värsta boven i att det sprids så mycke falsk information. Och folk bara fortsätter och tro på allt utan att ta reda på vad som är sant och inte sant.
 
Igår såg jag en text om Evas underkläder, och det stod så här:
 
AKTA ER FÖR EVAS UNDERKLÄDER! Detta bluffföretag skickar orders som du aldrig har beställt och sen ber om ursäkt och vill att du skall skicka tillbaka varorna. (du står då själv för frakten, som de lovat att betala tillbaka.) När du gjort som de ber dig om, så kommer de hävda att tiden för returen har gått ut. Vilket är bullshit! Och sedan försöka kräva dig på fakturan av varor som du inte ens har. Får du ett paket ifrån Evas underkläder så hämta INTE ut det! Sprid denna länk vidare för att skydda oss mot bluffföretagen!
 
 
 
Så det jag då gjorde var att maila dom denna information och idag fick jag svar:
 
 
Hej,

Vi blev varse om det här sent igår och tyvärr så är det en kund som är missnöjd. Vi försöker alltid att tillmötesgå våra kunder, men om vi börjar göra för stora undantag för en kund så måste vi göra undantag för alla kunder, vilket vi tyvärr inte kan göra.

Vi är ett mycket seriöst företag med en webbutik som funnits sedan 2008 och vi har specialiserat oss på underkläder i lite ovanligare storlekar, vilket uppskattas av våra kunder. Tyvärr är det så att en missnöjd kund hörs 10 gånger mer än vad 10 nöjda kunder gör. 

Hör gärna av er till oss på kundtjänst, info@evasunderklader.se eller 08-201 310 om ni har några frågor eller funderingar.

MVH
Rebecka, EvasUnderklader.se 
 
 
 
 
Anade att det var typ något sånt här skumt som var anledningen till att en person börjar sprida falska saker. Varför kan inte var och en bara göra det som är rätt, istället för att smutskasta när dom inte är nöjda.
Så innan ni delar information så ta reda på detta, det kan faktiskt skada mer än och hjälpa. Och då menar jag allt. 
Djur och människor som efterlyses, står inte polisens nummer med i sökningen så är den kanske inte alltid sann. Jag delar aldrig något sådant. Tänk om det är någon som vill en person illa eller någon som vill stjäla djur. Ja det finns så mycke
 
 

3e gången på en vecka

Kategori: Jag o min vardag

 
Såja, nu har jag varit igång igen och bakat frukostbullar. 3e gången på en vecka, men bättre de än att kasta mjölk. Jag dricker ju inte mjölk så det används bara i mitt hem till bakning och potatismos.
 
Passar bra med eftersom jag med jämna mellanrum tröttnar på köpt bröd från affären
 
 
 
 

OJ

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Var tog helgen vägen, redan söndag ju..hmm.
 
Som jag ana så banga personen igår, men fick ett oväntat samtal så fick faktiskt besök igår iaf. Ett mycke trevligt sådant. Såklart såg jag ju på Melodifestivalen och inte direkt några låtar som föll mg i smaken, men helt klart att de var rätt som gick vidare till finalen. Oscar Zia och Ace Wilder.
 
 
 
Potatisen är kokt och salladen ska göras om ett tag. Såklart kommer receptet att läggas ut i min matblogg under dagen. Så håll utkik om ni är nyfikna, annars låt bli...hahaha!!!
 
http://mariesrecept.blogg.se
 
Vet inte varför inte mina länkar i bloggen inte går att klicka på, får ta o kontakta ansvarig för denna portal och se vad felet är.
 
Nu ska jag sätta mig med ett hemarbete vi fick i fredags för att vi fick sluta tidigare.
Sen är de den vanliga söndags städningen som ska göras så man har allt i ordning hela veckan när man kommer hem sent.
 
 
 
 
 
 
 
 

5 år sedan

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 
Nu sitter jag här med handduk om ett nyfärgat hår. Kom på att det är 5 år sedan jag valde att bli svarthårig, vilket jag verkligen inte ångrar.
 
Född blond och vill verkligen inte vara det igen, kollat gamla bilder med jämna mellanrum, men känner bara att det där är inte min färg längre.
 
Okej har väl lit grått under det svarta kan jag tänka mig om jag hade låtit de växa ut en längre tid, men vad gör det. Hör ju till att bli gråhårig när man åldras. Kan tycka det är lite charmigt på vissa faktiskt. Men så är det med allt, en del klär i vissa saker och en del inte.
 
Men som de ser ut nu så kommer detta svarta att följa mig livet ut, går inte och färga över med annan färg utan att bleka det och nej tack vill inte ha sånt frätande skit i mitt långa hår och riskera att de blir bränt och förstört.
 
Jag är ju nöjd med det svarta, så de så!!!!
 
 
 
 
 
 

Lördag lördag lördag

Kategori: Jag o min vardag

 
Vaknade med ett ryck i morse och trodde jag försovit mig när jag såg att klockan var 8. Men kom snabbt på att det ju är lördag. Pigg och vaken så jag gick upp, följt OS och gjort lite annat.
 
Grattis Sverige till stafett guldet!!!
 
 
Precis kommit hem efter en runda på Ica, var tvungen och ha mer dill, gjort en god potatissallad i förmiddags som jag tänkte göra mer av imorgon och ha med som lunch kommande vecka.
 
Nu blir de damma och städa av här hemma, färga håret (utväxten), få i mig en midda, såklart potatissalladen jag gjort, och sen får vi se om jag får sällskap till Melodifestivalen eller om personen bangar..haha...tror det blir att se den ensam faktiskt, brukar aldrig ha fel när jag känner något på mig.
 
Nåja, trevlig lördag till er alla....
 
 
 
 
 
 
 

Ledig dag

Kategori: Jag o min vardag

 
Varit rätt flitig idag på min lediga dag, japp ledig varje onsdag, lite lyx faktiskt..haha
 
Nåja, har varit ute i ärenden, tvättat 4 maskiner tvätt och röjt en del, fixat lunchen till imorgon och bakat ett gäng frukostbullar.
Och såklart tittat till TV och OS med jämna mellanrum, får man ju inte missa.
 
Om ett tag är det dags att sätta igång med middan tror jag.
Texasben och ugnsbakade grönsaker med min egen vitlöksdressing/sås
 
 
 

Vänliga veckan

Kategori: Tankarna flödar

 
 
Förstår inte varför det hela tiden kommer dagar, veckor osv som ska vara för ett ändamål som folk väl kan vara oavsett tiden på året. Jag menar som nu, vadå vänliga veckan. Kan inte bara alla vara vänliga mot varann oavsett dag istället för att använda sig av ett påklistrat fejkfejs.
Förstår inte detta...eller jo, folk kan inte vara vänliga mot andra pga denna eviga avundsjukan vi har i vårt avlånga land. Sverige är hemskt på det viset faktiskt. 
Finns absolut ingen rättvisa i dagens samhälle och ej heller jämlikhet. Skam är det.
 
 
http://hd.se/inrikes/2014/02/10/vanliga-veckan-gor-comeback/
 
 
 
 

Prisoners

Kategori: Filmtips

 
Måste tipsa om denna filmen, har ni inte sett den så gör den. Gripande och spännande exakt hela tiden och ändå varar den i 2 tim och 22 min
 
 
 
Kelly Dovers sexåriga dotter Anna och hennes bästa vän Joy försvinner på Thanksgiving och när polisen inte lyckas koppla den misstänkte kidnapparen Alex Jones till fallet, tar Kelly saken i egna händer. Med en känsla av svek från polisen tar han det desperata beslutet att kidnappa Jones för att tvinga fram ett erkännande. Men är Jones gärningsmannen eller är han ett offer? Tiden rinner iväg och Loki, polisen som är kopplad till fallet, får en övermäktig uppgift att rädda en situation som försvåras för var minut.
 
 
 

24 minus 2

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Var ute en runda i lite ärenden tidigare idag, underbart väder med att solen titta fram. Man ville ju nästan inte gå in, lite vårkänslor över det hela. Men nej inte än, mer snöö först tack, minst 2 månader till.
 
Nu har jag bakat ett gäng frukostbullar med 3 sorters mjöl, 24 st blev det och provade såklart 2 stycken, ett måste ju innan de åker in i frysen.
 
Här hemma är det OS som gäller varvat med sysslor i hemmet och ikväll är de ju Melodifestivalen omgång 2 och QX galan som inte får missas
 
 
 

Helgen är räddad

Kategori: Jag o min vardag

 
Ja som alla vet så börjar ju OS idag med invigning, och för min del som är tokig i sport så är min helg räddad. Får se om jag kommer att titta ensam eller om jag får/vill ha sällskap. Inte många jag känner som är så sportintresserad som jag är.
Men jag tänkte nog inte gå upp halv 7 när det är helg o ledigt, kanske vid 9, beroende på hur sen natten blir. Sånt man aldrig vet ;)
 
 
 
 
Lördag 8:e februari
06.30 – 08.10 Snowboard, herrar, slopestyle, final, åk 1
09.00 – 11.30 Ishockey, damer, grundspel
09.45 – 10.55 Snowboard, herrar, slopestyle, final, åk 2
11.00 – 12.05 Längdskidor, damer, 7,5+7,5 km Skiathlon
12.30 – 15.25 Skridsko, speed skating, herrar, 5000 m
14.00 – 16.30 Ishockey, damer, grundspel
15.00 – 15.30 Freestyle, damer, puckelpist, kval 2
15.30 – 17.20 Skidskytte, herrar, 10 km sprint
15.30 – 19.05 Rodel, herrar, åk 1, 2
15.30 – 20.05 Skridsko, Konståkning Team: Isdans, damer kortprogram, par fria programmet
17.30 – 18.35 Backhoppning, herrar, normal backe, kval
19.00 – 20.35 Freestyle, damer, puckelpist, finaler
   
Söndag 9:e februari 
07.30 – 08.40 Snowboard, damer, slopestyle, final, åk 1
08.00 – 10.10 Alpint, herrar, störtlopp
09.00 – 11.30 Ishockey, damer, grundomgång
09.45 – 10.55 Snowboard, damer, slopestyle, final, åk 2
11.00 – 12.45 Längdskidor, herrar, 15+15 km Skiathlon
12.30 – 14.35 Skridsko, speed skating, damer, 3000 m
14.00 – 16.30 Ishockey, damer, grundomgång
15.30 – 17.20 Skidskytte, damer 7,5 km sprint
15.30 – 19.25 Rodel, herrar, åk 3, 4
16.00 – 19.10 Skridsko, Konståkning Team: herrar, damer och isdans fria programmet
18.30 – 20.15 Backhoppning, herrar, normal backe, final

Usch vad hemskt

Kategori: Tankarna flödar

 
Såg precis en artikel på aftonbladet som gjorde mig upprörd och illa till mods. En giraff unge ska avlivas och obduceras helt öppet på Köpenhamns Zoo. Ja så att barnfamiljer kan se detta, tycker inte att det är något för små barn att ta del av. Och vad jag menar är att de kanske finns de som missat denna artikel och råkar av en händelse komma precis när de sker. 
Usch för att det får gå till så här.
 
Sen ska lilla giraffen bli mat åt lejonen, hemskt..ja ja jag fattar väl att dom oxå ska ha mat. Men att fånga in vilda djur och tjäna pengar på inlåsta i sin inhägnad/bur har jag aldrig gillat. I de vilda och fria sker det ju naturligt att olika djur dödas av andra djur för överlevnad inget man kan påverka
 
Kanske gillar ni inte mina jämförelser, men hoppas ni förstår mitt tänk, om inte så tänk efter både positivt o negativt så förstår ni, för jag tycker inte det är okej och fånga vilda djur och sen ska dom bli mat åt de andra vilda djuren. 
 
Tror nog att majoriteten av mina läsare håller med om att detta är hemskt.
 
 
 
 
Kolla så söt han är
 
 
 
 
 
 

Korv och mos

Kategori: Dagens midda

 
Fick sluta lite tidigare idag, så kom hem 16 istället för 17. Hunnit fixa lite här hemma och fått i mig en god midda och sitter nu här nyduschad och väntar på att klockan ska bli dags för "Farmen".
 
Såklart är mosen hemmagjord och inte nåt bläigt tvi vale pulver
 
 
 

Torsdag

Kategori: Jag o min vardag

 
Sitter i Hässleholm på min aktivitet. Ont ont ont i det onda..haha..är iaf glad att de släppt i höger sidan. Men mindre kul att vakna varje morgon med så förbannat ont i nacken, skuldran och i armarna och att de domnat av och sticker i fingrar. Helvetes irriterande när man inte kan röra sig som man brukar. Bara och hoppas på att det släpper nån gång, annars får jag väl uppsöka sjukgymnasten igen eller läkare. Vill bara veta vad det är och få bukt med det. För är nu inne på 4e veckan, tröttsamt.
Nähä nog gnällt minsann..haha
 
 
Imorgon är det fredag och OS invigning, vilket jag såklart inte ska missa, eller jo lite blir de kanske, eftersom jag inte kommer hem förrän vid 17-tiden med tåget. Funderar på att köpa nån snabbmat på vägen hem, typ en pizza, riktigt längesen jag åt.
 
Oxå ska jag bestämma mig för en sak oxå angående imorgon, om jag vill eller inte vill. Tur att det inte är ett livsavgörande val..haha!!!
 
 
 
 

The Hunger Games: Catching Fire

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
Katniss Everdeen och Peeta Mellark har återvänt hem efter deras gemensamma vinst av Hungerspelens 74:e upplaga. Segern innebär att de återigen måste lämna sin familj och sina vänner för att ge sig ut på en segerturné runt Panems distrikt. Längs vägen märker Katniss att ett uppror ligger i luften, men huvudstaden har fortfarande god kontroll samtidigt som president Snow förbereder för den 75:e upplagan av spelen, en tävling som kan komma att förändra Panem för alltid.

The Hunger Games

Kategori: Filmtips

 
 
Varje år direktsänds Hunger Games som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt lottas två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta i tävlingen. De skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stylas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer, för att sedan delta i spelet där bara en vinner – den som överlever. Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungergames har hon inget skydd. När det är Prims namn som dras i lottningen ser Katniss ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen