VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Dag 4 av 14

Kategori: Jag o min vardag

 
4e semesterdagen idag och den har jag tillbringat på Väla med mamsen. Vi åkte tidigt i morse. Och jäklar vad folk det var på tåget då. Märks det är semestertider.
 
Massa affärer var vi inne i, men hitta inte alls mycke. Kräsna jag med min egen stil, alla tröjor/toppar är ju så förbannat långa. Jag vill inte ha såna som räcker ner över rumpan, de ska ha en längd som slutar precis där troskanten börjar. Och då snackar jag om boxertrosor, vilket jag såklart köpte några idag. Ååå att jag är så kräsen när det gäller kläder, där var ju så mycke rea på allt. och ändå blev det så lite jag fick med mig hem. Suck
 
Var fasen ska jag hitta tröjor som jag kommer att trivas i, hmm...får väl inte ge mig och fortsätta och leta.
 
Just de ja, när vi gick av bussen vid Knutpunkten så sitter Billy Kim från farmen där på en bänk, lite kul och se henne live, hon var sig lik.
 
Byxor från New Yorker. Har ett par sådana sedan tidigare med svart där dessa har orange/korall rosa, blir inte klok på hur jag ska beskriva färgen..haha.
Mycke bra byxa, för man kan dra upp dom till strax under knäet utan att det ser klumpigt ut.
 
 
 
Oxå ett linne, även detta från New Yorker
 
 
 
Oxå lämnar man aldrig en shoppingrunda utan att ha fått med sig boxer hem, 3 par denna gången. Dom i mitten ligger med baksidan upp, annars hade ni ju inte fått se den coola texten..haha
 
 
Nu är man då hemma igen och ska försöka komma på något gott att äta till middag ikväll. Så trött på mat när det är så varmt väder. 
 
 
 
 
 

Rutigt och gott

Kategori: Jag o min vardag

 
Gjorde en laddning våfflor och bädda ner mig i soffan med filmen "Sabotage". Kolla föregående inlägg, riktigt bra film som ni måste se
 
 
 

Sabotage

Kategori: Filmtips

 
 
Medlemmarna i en DEA-insatsstyrka sänds in på ett uppdrag som officiellt är att sätta dit en drogkartell, men de beslutar sig för att även råna dem på miljontals dollar. När de har gömt undan pengarna och tror att de kommit undan stöter de på patrull i form av en lönnmördare med hämnd på agendan.
 
 
 

Inställt

Kategori: Jag o min vardag

 
Blir inget Väla idag, vi väntar pga det lovats oväder med regn och åska. Mindre kul och vara på resande fot då. Sen vet man aldrig hur kraftig åskan blir. Tänk så slår den ut tågsignalerna så att tågen slutar gå eller blir försenade. Nä sådant kan man vara utan.
 
Just nu regnar det ju, dock inte så att det vräker ner, men ändå. Jodå nu ökar regnet på. Så gör rätt i att stanna hemma.
 
Så vi satsar på fredag istället, imorgon kan jag ju inte pga sjukgymnasten på förmiddagen.
 
Nu ska jag ta mig en frukost och sen får det bli Netto och börja hamstra hem Cola Zero flak, har bara 20 burkar kvar från förra rundan..haha. Men gott är det
 
 
 
 
 
 

Helst naken

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Oj oj oj, vad jag städar och röjer här hemma idag. Gick upp halv 8 i morse och började nästan direkt. Okej lite pauser har jag såklart. haft Får passa på och fixa detta riktigt ordentligt medan jag har semester. Så imorgon ska jag belöna mig med att åka till Väla och shoppa, måste verkligen ha fler sådana där under knäet korta byxor. För denna värmen verkar hålla i sig länge än.
 
Så man kan ju säga att alla jeansen oxå har semester.
 
Önskar att man kunde springa naken överallt i denna värmen som de gjorde på stenåldern. Men nejdå de går inte nu på vår tid för då blir man våldtagen eller tagen av polisen för föragelseväckande beteénde. Hände ju med en man häromveckan som massa folk snappat upp på facebook. Var han full eller nåt, eller var de bara ett vad om att han minsann skulle visa att han vågar. ja det är frågan.
Jag hade i alla fall inte fegat...haha..ni som känner mig vet.
Finns en halv sådan incident på Flamingo i slutet av 90-talet. Kanske någon läsare var där och minns...hahaha!!!
Nåja, hemma i min lägenhet kan jag i alla fall springa så mycke naken jag vill och när jag vill, så de så!!!!
 
Nä nu ska jag ut och rota runt i köket och se vad jag vill ha till midda ikväll. Eller kanske ska strunta i det och göra våfflor, varit sugen på det ett tag nu ju.
 
 
 
 
 
 
 
 

Där stack den iväg

Kategori: Jag o min vardag

 
Ännu en helg som bara stuckit iväg och det är söndag. Idag blir de städa och tvätta känns det som. I alla fall tvätta för tiden är bokad.
 
Vad som hände i helgen väljer jag att hålla för mig själv..hehe
Vet ni är nyfikna..haha..men ni får väl fundera och gissa och fantisera själva..haha..snäll jag är va? ja klart jag är :P
 
Ikväll får jag besök verkar de som, lite filmkväll är de tänkt. Får se om jag kan hitta några riktigt intressanta filmer någonstans
 
Och vet ni...jag har SEMESTER i hela två veckor...yehooooo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mesar!!

Kategori: Jag o min vardag

 
Freeeedag och äntligen hemma. Nu laddar jag för 2 veckor semester.
Fy faen så hett det är idag och på tåget kokade det, tur den resan bara tog 11 minuter, mer hade jag nog inte klarat, Hela kroppen dryper ju av svett...urk.
 
Nu är frågan om jag ska åka med folket till Landskrona festivalen idag eller imorgon eller skippa det helt och hållet. Hmmm...
 
Lite sugen på vin på min balkong ikväll, eller imorgon kväll, någon som känner sig manad? Antagligen inte, mina läsare har blivit så mesiga på att hänga på när det gäller fest..hahaha!!!
 
Nåja, trevlig fredag till er alla vad ni nu är gör och ska göra
 
 
 
 

Lift x 2

Kategori: Jag o min vardag

 
 Precis fått i mig lite mat, stekt ytterfilé med stekt potatis och sallad. Hoppas magsåret inte krånglar pga sådan mat.
 
 
Såklart varit på min aktivitet idag igen. På väg till tåget i morse så kommer en bil körande och stannar intill mig där jag står och väntar på att kunna gå över vägen. Väldigt nära hemmavid. Det visar sig vara Lisa som går med mig på ÖB, hon erbjöd mig lift, himla snällt.
 
Varit en bra dag där inne, men där är alltid kul och trevlig med bra människor. Har bl a gjort en nyckelring av sånt där paracord band som jag visa förra veckan i form av ett överlevnads armband.
Kollade lite på youtube hur man gjorde, sen testa jag själv och det blev rätt direkt som om jag inte gjort något annat. Ska ta foto sen så ni får se, för de vill ni vill? Ja klart ni vill...haha
 
Fick sluta kl:15.00, en halvtimme tidigare, sådant blir man glad över. och även nu erbjöd mig Lisa lift hem, tackade såklart ja, så kom jag hem ca 30 min tidigare.
 
Imorgon är det då min sista dag och sen semester i 2 veckor. Kan nog bli skönt, min plan nu är en storstädninga av allt mellan tak och golv, ja en sådan jag gör varje sommar. Lär ju ta några dagar, men det gör inget. Gillar ändå inte att vara i solen.
 
 
 
 
 

Skrivtorka

Kategori: Jag o min vardag

 
Idag har jag inte nåt speciellt att blogga om, inget intressant kan jag tycka.
Varit på min aktivitet från 8.00-14.30, ja vi fick sluta en timme tidigare. Just de ja, var ju hos sjukgymnasten i förmiddes. Och då ropar nån mitt namn. Men hallå där, de var ju Stina som jag inte sett på måååånga år, vi umgicks i yngre ålder plus red ihopa. Kul att träffa henne minsann.
 
Blir lugnt här hemma idag, huvudvärken från igår är kvar. Värmens fel, hoppas de slår om lite snart, med regn, jaja åska med då fast jag inte gillar det. men det rensar ju upp om inget annat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fruktansvärt hett idag

Kategori: Dagens midda

 
Pust och flämt vad det varit varmt idag och är fortfarande. Tur att lokalerna jag är i är svala. Men såklart tar man sig ut i solen ändå. Ett måste mellan varven.
Riktigt trevliga kurskamrater har jag oxå där inne.
 
Precis provat något nytt till min kycklinggryta. Barillas Risoni, har ni inte provat detta så är mitt råd att göra det. Kan ersätta ris till exempel.
Kolla min matblogg om ni har lust
 
 
 
 
Nu blir det att låta maten sjunka och sen ta en runda på mitt motionsredskap, 10 min x 2 blir det idag, blir ca 7-8 km, lagom känns det som. Har ju sjukgymnasten imorgon förmiddag en timme. Så mer träning för knet då som gäller
 
 
 
 
 
 
 

Gröna fingrar

Kategori: Jag o min vardag

 
Oj vad min egenodlade paprika växer, 3 månader sedan jag satte kärnorna. Den första paprikan blir större o större, och nu har en till tittat fram en bra bit, plus fler blommor som snart trillar av för att visa fram en liten paprika. Heja mig, lyckas med dom varje år. Eller nja, glömde sätta förra året ju
 
Och min telefon tar minsann bra bilder tycker jag
 
 
 

Hade vägarna förbi

Kategori: Jag o min vardag

 
Blev en runda på Ica när jag kom hem från Klippan med tåget. Såg ju att där var billig och god glass. Dock inte alla sorter och välja på. Den där päron och lakrids har jag nog aldrig provat. Men minns när jag var liten hur god GB:s päronsplitt var. Endast 5 kr/paket...slurp
 
 
 
 
Spagetti & köttfärssås till middag ikväll och sen får jag väl ta lite glass till efterrätt, men de får bli efter min kvällspromenad. Ser ut och bli en sen sådan pga värmen. Tror jag ska passa på och spana lite efter kantareller oxå, sett många lägga ut på facebook att de plockat. Vill ju jag med. och påtal om att plocka, vet ju ett ställe fullproppat med blåbärsris. Hoppas kunna plocka lite av dessa oxå när de mognat. Bra och ha i frysen till mina smoothies.
 
 
 
 

Nästa vecka

Kategori: Jag o min vardag

 
Sitter inne i Klippan och vill bara hem och ligga ner i fosterställning, 3 timmar kvar. Fy fan vad min mage krampar och svider, mår illa och allmänt kass. Pågått nu i 2 månader. Misstänker magsår, och som alltid så går jag för länge med nåt. Det känns nära nog ett gallstensanfall, symtompen är ungefär desamma. Hur jag vet detta? Jo, för jag fick opererat bort gallan 1997, tack och lov.
 
Men får vänta med läkare till måndag, vill inte ha någon frånvaro av att åka till läkaren. Behöver ju bara träffa läkare för att få ett svar på vad det är och kanske någon medicin som hjälper. Så kan jag ju bota den under mina 2 veckor som jag har semester.
Ganska jobbigt detta, för vet snart inte längre vad jag kan äta.
Frukostarna klarar jag mig alltid igenom utan smärta.
Har hög smärtgräns och är envis, så till nästa måndag klarar jag mig nog.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny vecka och på väg

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Ny vecka igen. På väg till min aktivitet och hemma vid 16.30 ikväll.
Glömmer alltid bort att jag har min blogg app i telefonen, men idag kom jag på det igen. 
 
Sjukgymnasten klockan 10 som vanligt, mån-, ons- och fredag även denna veckan.
Tur man kan gå fast att främre korsband är av. Människokroppen är ett helt mysterium för sig.
Tung i huvudet av all värme, behövs ett rejält åskoväder och regn även om jag inte alls gillar åska.
 
Just det ja, igår såg jag klart säsong 8 av serien 24. Tänk att jag redan är framme vid den säsong som sänds på tv, får se om jag ger mig på den, eller väntar tills jag har alla 24 avsnitt, den är ju så spännande så jag har inte lust att vänta i månader ifall den slutar mitt i.
 
Ha en bra dag allihopa
 
 
 
 
 
 
 

Stackars människa

Kategori: Tankarna flödar

 
 
 
 
Att en person tror sig veta något om mitt liv och retar sig på allt jag gör och säger, får mig att må bra. För det visar klart och tydligt att personen inte har ett eget liv.
Denna personen har skapat sig en egen fantasi om mig som den uppenbarligen inte kan släppa. Men varsågod, det stör mig inte. Jag skrattar gott åt alla kommentarer och mår bara bättre och bättre för varje kommentar som kommer.
 
Personen har nu hittat min matblogg, och kommenterat där. Så idag tog jag bort lösenskyddandet av denna blogg, just för att personen ska få mer och läsa om mitt liv och reta sig på.
 
Som jag och mina vänner kan få skratta åt.
För precis som jag så tycker de att denna personen är helt sjuk i huvudet. Stackars människa att inte ha ett eget liv utan måste försöka leva mitt.
Kan ju undra om personen kanske är kär i mig, och stör sig på att denne kanske en gång fått nobben av mig eller liknande.
 
Jag vet bäst själv om mitt liv och ingen annan, så med andra ord, inget denna personen skriver i kommentarer kan påverka mig. och hade denna personen känt mig så väl som den verkar tro hade den förstått att det inte går att påverka mig på något sätt alls med massa löjliga, sjuka och oärliga kommentarer. Jag skiter fullständigt i vad folk tycker o tänker om mig, det vet alla som känner mig.
 
Så kom igen din idiot, hitta hit och kommentera så vi får skratta åt dig o tycka synd om dig att du inte har ett eget liv
 
 
 
 
 

Spontant telefonsamtal

Kategori: Jag o min vardag

 
Igår vid 20-tiden när jag låg som mysigast i soffan och kollade serien 24 så ringer telefonen. En person som sa att den var nära Perstorp och fråga om jag ville ha besök. Och eftersom det var ett tag sen så sa jag ja, gillar ju spontana saker.
 
Personen hade med sig vin och cider, hur gott var inte det då. Satt uppe och snacka och hade trevligt till 3-tiden inatt. Ångrar inte en sekund att jag sa ja till besöket. Får vi snart göra om igen.
 
Och ändå var vi uppe vid 9-tiden idag, och nu står ärtsoppan på spisen och puttrar, spännande och se om det blir gott. Vet inte varför jag aldrig kokt ärtsoppa, har väl hel enkelt varit enklare och köpa de där färdiga paketen på Ica. Men blir detta bra så blir de aldrig mer färdigköpt.
 
Och idag får man väl se vad lördagen bjuder på
 
 
 
 
 
 

Var tar dagarna vägen

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Knappt lönt och åka in till ÖB idag ju, vi fick sluta tidigare så jag var hemma kl:11, men snällt att vi fick det i alla fall.
 
Hunnit med en promenad till Netto och Ica med mamma.
 
Var tar dagarna vägen, redan fredag igen, inga planer för idag, men allt kan hända, klockan är ju inte så mycke. Fest? Nja, lite sugen kanske pga vädret, mina tankar är då att sitta ute ett gäng och dricka och snacka "skit", men med vem och om det blir får vi väl se. Längesen man var på ängen och hade skoj, inte en enda gång än i år, får väl se om det blir nåt med det. Saknar ju det faktiskt. Minns sommaren 2012 då var vi många där och hade riktigt skoj även om där var en del intriger eller vad man ska kalla det. Men det positiva väger över de negativa för mig.
 
Nästa vecka oxå på ÖB, sedan har jag 2 veckor semester. Inga planer som vanligt, tar det som det kommer. Sommarkortet kan ju ta mig var som helst i Skåne, så något äventyr blir det kanske. Väla är inplanerat med mamsen i alla fall. Så en plan hade jag visst ändå..haha!!!
 
 
 
 
 
 

Pruttande mat

Kategori: Jag o min vardag

 
 
HAHA...sant ju!!!
 
Har köpt gula ärtor och ska prova och koka egen ärtsoppa, spännande. Ack så gott ju och sen får man lov och fisa bäst man vill, så de så..hahahaha. Tror det blir att göra detta i helgen. Ärtorna ska ju ligga i blöt minst 12 timmar innan de kan kokas
 
Och ni tjejer, varför skäms ni över att fisa???? Alla människor gör det, helt naturligt. Så fram för mer fisande..hahaha
 
 
orka inte ta kort på paketen så lånar en från nätet, exakt den jag köpt ju
 
 
 
 
 
 
 

Min andra lediga dag

Kategori: Jag o min vardag

 
Igår tog jag ut en semesterdag pga att min morbror med sambo och ena sonen kom hit från Trelleborg till mamma för att hämta mormor. Vågade inte sätta henne på tåget så som hon mått när hon var här.
 
Faktiskt kul och träffa dom även om det är typ 10 år sedan sist. Eller ja min morbror var ju här en sväng förra sommaren och hämtade mamma. Jag är inte den där personen som pallar med att umgås med släkten..haha
 
Idag är de bara en ledig dag helt enkelt som ÖB (öresundsbemanning, om ni glömt varför jag skriver ÖB) gav oss alla. Snällt..men imorgon är de dit igen som gäller.
 
Varit uppe sedan 7, hunnit med en promenad på ca 45 minuter, cyklat på mitt nya träningsredskap i 20 minuter. Blir mer ikväll när det är Glamour på TV..haha..cykla cykla cykla är bra för knäet. Fast nästan roligare att cykla i naturen, tyvärr pnka på den och inte orkat ta tag i och fixa det, får väl göra det till helgen..kanske..haha
 
Snart blir det ut i lite ärenden....
 
 
 
 
 

Min nya leksak

Kategori: Motion & hälsa

 
 
Som jag fick av mammas granne från Irak som flyttar till Tyskland och inte kan ta den med sig. Snäll familj, en sådan kostar ju ändå nån tusenlapp.
 
Ett bra redskap att ha för träning av knäet här hemma när jag t ex tittar på nåt på TV, förena mytta med nöje är ju bra som ni vet. Sparar man tid på
 
Har faktiskt redan cyklat 4 km på 10 min, är tänkt att jag ska göra detta varje dag eftersom jag gör det hos sjukgymnasten. Oxå ökar man på mottrycket med tiden så de blir tyngre o tyngre att cykla, men försiktigt nu i början så inte knäet blir överansträngt
 
 
 

Tillverkning

Kategori: Jag o min vardag

 
Varit en helt ok dag på ÖB. Fick sluta en halvtimme tidigare, vilket såklart uppskattades.
Fick göra lite arbete en timme i eftermiddag, packade lite lakrids, snacka om att man blev sugen..haha..oxå har jag gjort ett såkallat överlevnadsarmband till mig idag, snyggt va....svart, vitt och militärgrönt, syns dåligt på bilden
 
 
 
Träningen i förmiddags gick oxå bra, härligt och vara igång och känna att något händer med knäet.
 
Var även en runda på AF. Fick ju veta i fredags att jag har rätt till 4 veckor semester. Så jag la in om det och fick ett ja på plats, så nu får jag semester vecka 31 och 32, sparar en vecka till jul och den sista veckan att använda som strödagar om det är nåt jag måste iväg på.
 
Typiskt att jag inte visst detta förra året, för då hade jag ju ingen semester alls
 
Nu dags för middag, har ju i stort sett inte ätit idag, en riskaka och lite vattenmelon, magen är verkligen knäpp på sitt sätt...grrr...spagetti och köttfärssås kör jag på
 
 
 
 
 

Tack för att det äntligen kom

Kategori: Jag o min vardag

 
Härligt att det regnat sedan sent igår kväll, äntligen. Som jag längtat efter lite paus med denna värmen.
 
Som ni såg igår så körde jag 4 filmer, alltså bodde jag i soffan igår, för det blev ju några avsnitt av serien 24 oxå, såklart!!! Fel dag, skulle egentligen gjort det idag med tanke på mysväder.
Men nej, idag är det tvätta och städa som gäller. Kommande vecka är jag ju borta hela dagarna och vill inte ha sånt göra om kvällarna då.
 
Så när jag är klar med det jag ska här hemma idag så slänger jag mig i soffan igen och kör fler avsnitt av 24..haha..låter som en mycket bra idé tycker jag.
 
 
 
 
 
 
 
 

The outsider

Kategori: Filmtips

 
 
 
Kretsar kring Lex Walker som får reda på att hans dotter har dött, men när han anländer till Los Angeles och upptäcker att kroppen inte är hennes, startar han en utredning kring mysteriet.

The human race

Kategori: Filmtips

 
 
 
Åttio slumpvalda personer blir plötsligt bortförda från en gata mitt i stan till surrealistiska, okända och öde omgivningar. Där får de veta att de alla blivit utvalda att delta i ett brutalt lopp på liv och död. Reglerna är enkla: nuddar du gräset dör du, blir du varvad dör du och bara en person kan vinna. Utöver det finns det inga restriktioner för hur man tar sig till toppen. Men varför är de utvalda, vad är det för lopp och vem har fört bort dem?

vampire academy

Kategori: Filmtips

 
Jaha så kollar man denna filmen och upptäcker efteråt att det är baserat på böcker som finns i flera delar. Typiskt....
 
 
 
 
Efter två år på rymmen är Rose och Lissa tillbaka på S:t Vladimirs Academy, en något ovanlig skola för unga vampyrer och halvvampyrer. Nu ska de fortsätta sin utbildning.
   Lissa är moroi, en dödlig vampyr med goda magiska krafter som hon måste lära sig att hantera. Rose är dhampir, en halvvampyr, och hon måste fortsätta sin träning för att kunna bli beskyddare, en sorts livvakt med uppgift att försvara moroi till varje pris.
   Om Rose får som hon vill kommer hon att få skydda en speciell moroi efter sin examen. Nämligen Lissa.

X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
Den ultimata X-Men-ensemblen slåss för sin överlevnad över två tidsepoker i X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST. Alla karaktärer från originaltrilogin går samman med sina yngre jag från X-MEN: FIRST CLASS i en kamp där de måste ändra det förflutna för att rädda vår framtid.

Jaha..tack för den

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Vaknade klockan 7 i morse och gick inte och somna om, måste vara värmen. Somna vid 3 inatt och sovit skitdåligt, visst det gör jag alltid, men denna natten har varit extrem.
 
I alla fall så klädde jag mig och tog en 45 minuters promenad i de fina vädret. Bättre än att ligga och vända och vrida sig i sängen.
 
 
 
Ringt mamma och mormor mår bättre.
Hon är ju hos mamma nu en vecka. De ringde ambulans vid 16-tiden igår och då svarar de på 112 att de kan ta 4 timmar innan de kommer. Va fan håller dom på med, mamma ringde igen vid 19-tiden och då var där telefonkö på 112 och till svar fick hon att de skulle ringa tillbaka inom 2 timmar.
Vid 20 tiden kommer en läkarbil hem till henne och undersökte mormor noggrant
Alltså så här får de ju bara inte gå till, min mormor är inte 20 år precis, hon är faktiskt 85 år och de klassas väl som gammalt och alla symtom då kan vara livshotande.
Frågan är om man inte skulle ta och göra nån form av anmälan/klagomål.
 
Detta gjorde mig arg igår kväll kan jag säga
 
 
En sak till, tog ju ut min piercing i tungan i tisdags. Provat och ha den i lite då och då sedan dess, dock bara korta stunder i taget. Men det går verkligen inte. Helt sårig och svider och torr i munnen i underkäken, plus tungan känns bredare än vanligt och gör ont lixom, svårt o förklara. Men är rädd för att min tid är förbi med piercad tunga.
 
Folk säger att det inte växer igen på lång tid...FEL..hålet har blivit smalare och smalare av att bara ha i piercingen ca 3-4 timmar per dag. Kan ju gå 12 timmar mellan gångerna med.
Ja ja jag överlever nog om jag måste ta bort den för gott...synd bara ändå. Känns naket utan på nåt sätt...snyft...hahaha
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helt ok trots värmen

Kategori: Dagens midda

 
Precis som jag och många andra så är man inte så glad för varm mat i denna hettan vi fått vad gäller väder. Men trots det så var min middag idag riktigt god
 
Precis duschat och kan inte bestämma mig för om jag ska hoppa på tåget och åka på fest i Helsingborg med utgång.
Känns nästan som det är bättre och stanna hemma, serien 24 i soffan tills jag blir trött och vill nanna lockar faktiskt mer.
 
Stekt ytterfilé, kokt potatis som är stekt, min egen vitlökssås/dressing
 
 
 
 

Bra start på denna dagen

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Känns som en bra dag detta, hemma igen och precis fått i mig lite kycklingtabbouleh
 
Tog tåget 08.19 i morse till Klippan och på det satt även fina Jennifer, vi fick oss en liten pratstund och att slå följe en bit på vägen när vi hade gått av tåget.
 
Knä träningen gick bra idag, körde på en timme ungefär. Och har nu bestämt att det ska vara måndagar, onsdagar och fredagar Kl: 10.00. Jag är ju ändå i Klippan hela dagarna och har friskvård på schemat den tiden, så kan ju inte bli bättre.
 
Sen när jag kom till min aktivitet strax runt 10 tiden så får jag veta att vi ska få gå hem klockan 12, vilket det inte blev, utan det blev halv 12. Tur så jag slapp vänta en timme på tåget.
 
Fick även idag veta att jag tydligen har rätt till 4 veckor semester, så jag ska kontakta försäkringskassan och se när mitt s k brytningsdatum är. För att få veta hur många dagar jag har rätt till. Hoppas inte datumet gått ut. Så kanske jag tar en vecka ledigt första veckan i augusti, brukar ju vara en fin månad vad gäller väder
 
 
 
Gott gott från Netto
 
 
 

Förbannad

Kategori: Jag o min vardag

 
Bara förnamnet när det gäller myndigheter. Inget roligt brev jag fick, men imorgon är det jag som ska ringa och föra väsen för jag har rätten på min sida.
 
Fan att det ska bli så när det bytas handläggare eller vad man nu ska kalla personen. Andra gången på en månad, så trött jag blir.
 
Jag vet att jag har rätt och bevis för detta, så den ansvariga personen ska få sina fiskar varma imorgon.
 
 
Andra klagar på försäkringskassan, men med dom har jag aldrig haft något problem, som tur är
 
 
 
 
 
 

Sysselsättning

Kategori: Jag o min vardag

 
*flämt o stön*...Puh vilken värme det är alltså, jag fixar verkligen inte att vara ute i solen.
 
Nyss kommit hem, lite svalare i lägenheten tack och lov, plus en fläkt i taket i vardagsrummet. 
 
Varit iväg på en introduktion i Klippan på Öresundsbemanning. Verkar helt ok.
Väldigt slappt verkar där vara.
 
Börjar kl: 8.00 varje dag, men jag kan åka med tåget in 7.49 istället för 7.19, väldigt snällt tycker jag.
Sen söker vi jobb till kl: 10, varav 30 minuter är frukost. Efter det har vi friskvård kl: 10-11 varje dag, man får chansen att gå ut och röra på sig eller vad man nu vill göra för nåt, funderar på att snacka med sjukgymnasten och ha min tid hos dom den timmen. Annars får jag väl ut och promenera, allt för mitt knä.
kl:11-12 är det nån workshop och även kl: 13-14.
Middag har vi kl:12-13.
På eftermiddagen kl: 14.00-15.30 så ska vi packa lakrids, bara för att man inte ska sitta hela dagarna.
Och sen tar jag tåget hem 15.50, känns helt ok.
Just de ja, vi slutar kl: 14 på fredagar.
 
Nu är det en handlingsplan med att hitta rätt yrken för mitt knä, vilket jag kan få göra bl a genom att praktisera för att se vad mitt knä orkar. Men inte akruellt än, eftersom jag precis kommit igång med rehab av knäet. Men att leta företag i väntan är inte fel, så det får det bli.
Allt blir ju som att starta från noll igen, eftersom jag inte vet vad framtiden säger om knäet ang vad jag kan jobba med.
 
Träffa på 2 kända ansikten där inne, som jag gick på Eductus med förra året vid denna tiden.
 
Nä nu ska jag ta och äta lite, kokt ägg och knäcke känns som en bra idé
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just precis

Kategori: Okategoriserat

 
 
 

Fick min dom idag

Kategori: Jag o min vardag

 
Idag kom läkarintyget med posten från Ortopeden i Hässleholm, så nu blir de till att hitta ett helt nytt yrke för mig som ska passa mitt knä..*suck*. Tur att jag är envis och positiv och aldrig ger upp. Men min plan att bli kock är ju bara att slå väck, för det kommer aldrig att hända, tyvärr. Och att jag är maskinställare (gått utbildning) och maskinoperatör på papper har jag inte heller någon mer nytta av
 
Så här stod det:
 
Härmed intygas att Marie Bengtsson har en främre korsbandsskada i höger knäled som ger sig tillkänna i form av instabilitetsbekymmer, men även smärta efter längre tids gående och t ex lyft där hon behöver gå ner i knäböj/huksittande.
Föranleder även vissa svårigheter med knästående moment.
Med tanke på ovanstående bekymmer bör patienten undvika tunga industrijobb, kock etc som involverar moment med mycket gående, vridningar, behov av lyft etc.
 
 
 
Ett mycke bra skrivet intyg, bra förklarat. 
Nu är det bara AF kvar som ska avgöra om jag ska kodas.
 
Börjar i alla fall imorgon på en aktivitet i Klippan eftersom jag är i FAS 3. Fick välja själv, och eftersom det inte är aktuellt med att arbeta under tiden sjukgymnast rehabiliterar mig, så fick det bli nåt som heter Öresundsbemanning, får se vad introduktionen ger imorgon.
Perfekt är oxå att både aktivitet och sjukgymnast finns på samma ort, så behöver jag inte åka hit o dit hela tiden.
Sämre är att jag inte får nåt ledigt i sommar som det var sagt från början vad gäller juli månad. Ja ja, de kan väl kvitta lite eftersom jag ändå inte gillar att vara i solen. Snö tack som alla vet..haha..
Har i alla fall fått vara ledig i nästan 2 veckor, bättre än inget alls.
 
 
 
 
 

Ökar hela tiden

Kategori: Jag o min vardag

 
Min paprika växer fint. Och massa nya är på gång att växa fram, går bra det här
 
 
 

Ingen bra start på dagen

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Idag var det inte kul att vakna, tänkte ju ta en promenad klockan 7 i morse, men de gick verkligen inte. Har träningsvärk från igår. Men smärtan jag har i knäet är värre, den är icke nådig. Hoppas att den kommer och försvinna med tiden i och med träningen.
Träningsvärk hör till, men inte det onda även om jag haft ont dagligen i 3 år nu.
 
Får försöka mig på en promenad ikväll om det går.
 
Idag kommer mormor hit. Mamma ska hämta henne vid tåget i Hässleholm, ska bli kul. Inte träffat henne på 2 år tror jag det är. Hon bor ju i Trelleborg och rätt lång väg när man inte har körkort och bil
 
Snyft, har även fått ta ut min stav i tungan. Gjorde det igår, varit torr och sårig i munnen och tungan har känts konstig nu en vecka, plus ont i halsen när jag sväljer. Nåt som inte stämmer. Och staven var då jobbig och ha, hoppas kunna sätta tillbaka den igen. Känns sjukt konstigt att inte ha den där. Lite separationsångest..hahaha
 
 
 
 
 
 
 

Idag gick starten

Kategori: Motion & hälsa

 
Varit iväg på rehab av knäet på Kupolen i Klippan med hjälp av en sjukgymnast. Hon är riktigt bra.
 
Fick först cykla, blev 4,5 km på 10 minuter.
Efter det blev det 4 övningar som alla gjordes 3 x 10 st.
Avslutade med att cykla igen, även nu 4,5 km på 10 minuter.
 
Kändes riktigt bra.... och på fredag är det dags igen.
Fram tills dess blir det 1 timmes promenad varje dag
 
 
 
 
 
 

regnbåge

Kategori: Okategoriserat

 

 
 
 

Regnbåge

En regnbåge uppstår när solljuset bryts och reflekteras i vattendroppar. Solen måste alltså belysa vattendroppar för att det skall kunna bildas en regnbåge. Dropparna kan exempelvis vara regndroppar eller droppar från en vattenspridare eller ett vattenfall. 

När solljuset passerar in i en vattendroppe bryts det och delas samtidigt upp i regnbågens färger. En del av det ljus som kommit i droppen reflekteras, det vill säga speglas, i droppens bortre yta, och lämnar sedan droppen samtidigt som ljusstrålen bryts ytterligare en gång. Detta är den primära regnbågen.

Strålarna träffar droppens klotformiga yta olika snett, och det kan kanske tyckas att det borde betyda att det också skulle lämna droppen åt olika håll. Emellertid sker en ansamling av ljus i en riktning. Därför har ljuset som kommer ut ur droppen större intensitet i en bestämd riktning och samtidigt är det svagare i andra riktningar. Det är därför det bildas en regnbåge.

Ljusstrålen kan även speglas två gånger inuti droppen och då uppstår ytterligare en regnbåge, som dock är svagare utanför den första. Den kallas för den sekundära regnbågen.

Mer detaljerade beskrivningar och fler bilder hittas via länken till "Atmospheric Optics" i högerspalten.

Reflekterad regnbåge

En mycket säregen regnbåge kan ibland synas, se bilden i högerspalten. Det är den reflekterade regnbågen. Solljuset som bildar den reflekterade regnbågen har då speglats i en lugn sjöyta, som inte behöver vara inom synhåll för den som ser fenomenet.

smhi

Kategori: Okategoriserat

Åskväder förekommer framförallt på sommareftermiddagar, i stora bymoln som byggts upp genom soluppvärmningen under dagen. En annan typ av åska förekommer i samband med fronter, där kall luft möter varm. 

 

Åska uppträder oftast i kraftigaCumulonimbus (bymoln). Ibland syns detta inte tydligt eftersom dessa bymolnen kan vara inbakade i mer sammanhängande regnmoln. 

Cumulonimbus växer snabbt på höjden genom starka uppvindar. Efterhand som molnet växer till sker en separation av elektriska laddningar så att den nedre delen av molnet blir mest negativt laddad och den övre delen positivt laddad. Hur denna separation av laddningar går till är ännu inte helt klarlagd, men den hänger troligen ihop med att molndroppar, regndroppar och snöflingor rör sig upp och ned i molnet med olika hastigheter.

När spänningsskillnaden blir tillräckligt stor mellan mark och moln sker en urladdning. Urladdningar sker också inom moln och mellan olika moln. En ganska ny upptäckt är att det även då och då kan förekomma urladdningar riktade uppåt mot jonosfären, så kallade "sprites".

Ett åskmoln är ofta några km brett vid basen och kan ibland sträcka sig ända upp till tropopausen (gränsen mellan troposfären och stratosfären). Sommartid ligger tropopausen vanligen på 9-12 km höjd i Sverige. 

I tropikerna ligger tropopausen snarare på 13-18 km höjd varför åskmolnen kan bli mäktigare där. Riktigt kraftiga åskmoln kan tränga upp några km ovanför tropopausen. Ibland kan band med åskmoln återfinnas utefter en flera tiotals mil lång sträcka längs en kallfront.

Oftast på eftermiddagen

Det kan åska vid alla tider på dygnet, men oftast sker det på eftermiddagen och den tidigare delen av kvällen. Förklaringen ligger i hur åska uppstår. 

Det krävs en separation av laddningar för att bygga upp de spänningsskillnader som är en förutsättning för att det skall kunna uppstå en blixt. Denna laddningsseparation sker i välutvecklade bymoln (åskmoln), där huvuddelen av de negativa laddningarna samlas i molnets nedre del, medan de positiva laddningarna dominerar i den övre delen. 

Bymoln kan bildas över land när solen värmer markytan genom att luften längst ner i atmosfören värms upp och börjar stiga. Luften avkyls under sin väg uppåt så att luftens vattenånga kondenseras till molndroppar. 

Den här processen startar typiskt under förmiddagen. Då är molnen till en början små och ser ofarliga ut. Under dagens lopp tornar molnen dock upp sig mer och mer, så att de på eftermiddagen är fullt utvecklade och åskan kan börja. 
Den här typen av åska är alltså ett typiskt eftermiddags- eller kvällsfenomen. Men dessutom finns åska som är knuten till fronter, zonerna mellan varma och kalla luftmassor. Eftersom fronterna kommer och går utan dygnsrytm blir denna typ av åska jämnare fördelad över dygnet. 

Även på vintern

Åska förekommer även vintertid, fast inte alls lika ofta som under sommaren. Att det är vanligare med åska när det är varmt beror på att de kraftiga bymoln där åskan uppstår bara kan bildas när det är gott om vattenånga i luften.  Och detta är kopplat till temperaturen. Ju varmare det är desto mer vattenånga kan finnas tillgänglig.

Trots det, är det faktiskt inte så ovanligt med åska på vintern i södra Sverige i samband med oväder. Vanligast är vinteråska i kusttrakter, speciellt vid västkusten samt ett par tre mil in över land. Då rör det sig oftast bara om enstaka blixtar och vanligen ute över relativt varmt vatten.

Åska i världen och Sverige

Åskfrekvensen är i världen störst i tropikerna och avtar mot polerna, exempelvis har Amazonas upp till 250 åskdagar per år. Nära 2000 åskväder rasar ständigt i jordens atmosfär. Enligt Ingrid Holfords bok "Book of weather" anges Bogor i Javas bergstrakter som den åskrikaste platsen på jorden med 322 åskdagar per år. 

I Sverige åskar det 5-20 dagar om åre och landet träffas av omkring hundratusen blixtnedslag varje år. 

Den värsta kombinationen av blixtar och nederbörd som man känner till från vårt land inträffade på Fulufjället i nordvästra Dalarna den 30-31 augusti 1997. Fjället träffades av cirka 700 blixtnedslag under några timmar och i det värst drabbade området uppskattades regnmängden till cirka 400 mm under loppet av 24 timmar. 

Under ett våldsamt åskdygn 10-11 augusti 1992 registrerades omkring 32000 nedslag i södra och mellersta Sverige av SMHIs dåvarande blixtpejlsystem (LPATS).

Följde med mig hem

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Gjorde dessa jordgubbar, redan varit och nallat av dom..haha. Men fy fy, ska mumsa på dom ikväll när det åter är dags och köra några avsnitt av serien "24". Började på säsong 6 igår. Tänk att jag redan hunnit med 5 säsonger á 24 avsnitt. Men den är ju så sjukt  bra och fruktansvärt beroendeframkallande.
 
Nähä ner och hämta sista tvätten i tvättstugann, sen ska det dammsugas och torkas golv och lite annat
 
Hoppas inte åskan kommer hit även om den behövs, men jag verkligen hatar/ogillar åska, obehagligt fenomen
 
 
 
 

Lördagsbestyr och mys

Kategori: Jag o min vardag

 
Nu har jag dragit igång en storstädning.
 
Ikväll får jag besök av ........... hehe  och vi ska dricka gott, plus jag ska göra nån god midda till oss. Bara mys hela kvällen lång. Känns som en bra lördag.
 
Hoppade över att åka till Väla, kände inte alls för det. Får se vilken dag det blir istället.
 
 
Hoppas ni får en bra lördag
 
 
 
 
 

Större och större

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Satte ju kärnor/frön från en paprika i april, och den växer på bra minsann.
 
 
 

Inga hemma i det stallet

Kategori: Tankarna flödar

 
Fick för en stund sedan ett mail från en 24 årig kille, som löd så här:
 
"Hej! Hur är läget i det fina vädret? Använder du p-piller? Vill du ha barn med mig i framtiden?"
 
Snacka om att jag fick mig ett gott skratt. Han missa totalt att jag blir 47 år i år, vilket innebär att det ju är kört för mig att kunna bli gravid. Ni som känner mig vet att jag inte vill ha barn, så han kontaktade verkligen fel person. Han känns bara som en korkad desperat pojkspoling, och gissar på att han skickar runt detta mail till allt och alla som är tjej. 
Sjuk värld vi lever i, fast det är inget nytt. Ingenting förvånar mig längre.
 
Till saken hör att han skickat detta mail till mig om och om igen, säkert 5 ggr på en timme. Slutar han inte så får jag väl blockera honom. Den siste idioten är inte född än....
 
 
 
 
 
 

Ut och resa lite

Kategori: Dagens midda

 
Skorna jag la ut igår som jag vill ha blir det inget med. Fick tag i de på Stadium i Krisitanstad per telefon och skorna har inte den stötdämpningen jag behöver för knäet.
Så detta innebär att det får bli en tripp till Väla. Hoppas kunna åka dit på lördag.
 
Och här har ni dagens: Kokt torsk, potatis och broccoli. Japp bara enkel kokt mat, allt för min IBS mage ska må bättre. Hoppas jag
 
Stor tallrik
 
 
 
 
Okej här har ni även gårdagens middag, kom på att jag inte lagt ut den.
 
Stekt kycklingfilé och tabbouleh, typ 30 gram bulgur, en halv tomat, 5 cm gurka och lite smaksättning, recept på den finns i min matblogg. Har ni inte provat så gör det, men akta för man blir beroende..haha
 
Liten tallrik så ser de mer ut..haha
 
 
 
 

Adidas, vad annars

Kategori: Skor

 
Promenadskor var de ja som jag måste köpa, hittade ett par på Stadiums hemsida. Men nu är frågan, ska jag ta tåget dit till Kristianstad som är gratis (sommarkortet) eller ska jag beställa dom och få dom med post för 50kr i frakt. Hmm..ja kan jag, men sen är frågan om de kommer att passa och sitta bra. Har ju lyckats innan med 3 par adidas sneakers, visserligen inte från stadium. Måste bestämma mig fort så de inte tar slut, lixom rea nu...förr 399kr och nu 200kr..som hittat ju
 
 
 
 
 

Aaaa...grrrr

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Äntligen fått tag i de på ortopeden i Hässleholm, väntar ju på läkartintyg från min läkare. Han hade hunnit gå på semester så det är inte underskrivet.
Men som det ser ut nu så verkar det som att jag kommer att bli sjukskriven under hela min rehabilitering av knäet. Grrrrrrrrrr..pallar fan inte gå hemma, vill ju ut och jobba. Men fattar att jag måste träna upp knäet som fan för att försöka slippa operation. Och sådant tar ju sin lilla tid. Bara att acceptera att jag måste ta det lugnt så det inte blir värre pga ett arbete som kan göra det hela värre.
 
Trist men sant.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Färgglatt

Kategori: Smått & Gott

 
 
 
 
 

Köra stenhårt i 6 månader

Kategori: Jag o min vardag

 
Hemma igen från sjukgymnasten, en mycke bra sådan som förklarade allt med mitt knä och vilka planerna är.
 
Hon drog i knäet och kollade stabilitet, balansprov, och muskel koll.
Har inte alls bra balans i det trasiga knäet, och nån muskel finns knappt i låret och runt knäet.
Så nu ska de tränas 2 ggr/vecka stenhårt för att bygga upp muskler för att sedan hoppas på att balansen kommer tillbaka. Till att börja med blir detta i 6 månader och är det inte bättre så kommer det att bli en operation sa hon. Hoppas verkligen inte.
Ingreppet görs tydligen med titthål, 5 st allt som allt. Där är en rehabilitering på ca 9 månader.
 
Oxå är det stenhårt med att ut o gå en timme om dagen. Måste hitta ett par nya gympaskor som är stötdämpande. För dom jag har är inte bra för knäet. Kommer ju inte och bli det lättaste med mina storlek 35 fötter, de flesta såna skor har en minsta storlek på 36, och den storleken badar jag ju i. Kan ju lixom ofta även ha 34:or, men väljer alltid 35.
Ååå vilket problem va..haha.
Får väl ta tåget till Hässleholm en dag och spana i sportaffärerna där och hoppas på det bästa. Jaga blir ju billigt nu när jag har sommarkortet.
 
Tänk om inte Krisitianstad sjukhus hade behandlat mig fel, då hade jag antagligen varit friskare i knäet...grrr på dom
 
 
 
 
 
 
 

Då är dagen här

Kategori: Jag o min vardag

 
Idag är det äntligen dags för att åka till Kupolen i Klippan och träffa en sjukgymnast specialist för knäskador som i mitt fall
Främre korsband helt av och insidans ledband skadat och halvt av.
Hoppas verkligen de kan hjälpa mig så jag slipper operation.
 
16 dagar kvar sen går jag över till abonnemang hos 3, och det verkar fortfarande som att jag kommer att byta nummer, Känns som det är dags för det. Finns alltför många som inte bör ha mitt nummer.
Vill man ha mitt nya får man säga till, jag pallar inte sitta och dela ut det överallt.
 
Nä nu ska jag röja lite innan det är dags och gå till tåget