VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Slappt och härligt

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Jaha, då var det söndag igen. Bara att konstatera att helgerna kommer för att försvinna lika fort igen.
 
Hur har då min varit? Jo, helt perfekt. Bjöd mamsen på middag igår när vi hade tvättat klart. Glömde ta kort, men vill ni veta vad vi åt så kan ni följa länken här under (ja om den går att klicka på..hmm)
I alla fall så är det en av mammas favoriter när det gäller mina egna recept.
 
http://mariesrecept.blogg.se/2011/november/rorig-kycklinggratang.html
 
 
Tyvärr har jag inga filmtips denna helgen eftersom jag bara kört fullt med serie avsnitt som t ex: Suits, Criminal Minds, Crossing Lines..och lite andra serier på tv play kanaler som krockar mitt iveckan med andra program.
 
Och idag tänker jag fortsätta slappa faktiskt. Skulle ju egentligen ha städat, men va fan det gör jag ju alltid känns det som. Och på tisdag är jag ändå ledig och kan ta det då.
Ska bara med mamma till sjukhuset i Hässleholm till ortoped för hennes knöl på foten, verkar bli samma operation som hon gjorde för typ 30 år sedan. Knölen kom ju tillbaka för flera år sedan o nu orkar hon inte mer för den gör ont och stör när hon ska köpa skor. Så hoppas verkligen hon får bli opererad.
 
Nä, nu ska jag återgå till mina serier!! Höres och störes!!
 
 
 
 
 

9 månader sedan sist

Kategori: Jag o min vardag

 
 
och äntligen är du här igen för att stanna några månader, ska bli så gott och umgås med dig..slurp.
 
Ja vad fan pratar jag om..haha
 
Jo..JULMUSTEN har landat på Netto, och ingen är gladare än mig kan jag lova.
 
Dock inte det godaste märket, men det kan kvitta när man längtat i nåt som känns som en hel evighet
 
 
 
 
 

House of night del 3-6

Kategori: Boktips

 
 
Igår kom äntligen mitt bokpaket från cdon, och inte vilket som helst. Utan det var fortsättningen på "House Of  Night".
Har ju sparat på att läsa del 1-2 som jag fick för ett tag sedan. Inte kul och behöva vänta när det är som mest spännande. Men nu kan jag köra på bäst jag vill ett tag i alla fall.
 
Jag är ju en riktig bokmal och när tid finns kan det bli 2-3 böcker i veckan, men just nu ligger jag bara på en. Har ju mina serier på TV och i datorn som jag inte vill missa.
 
Gillar man vampyrer och massa mystiskt så ska man helt klart läsa dessa.
 
 
 

3 days to kill

Kategori: Filmtips

 
 
Alltså hörreni ni, denna här filmen måste ni bara se. Längesedan jag såg en så bra film. Och dessutom med Kevin Costner, vet inte när jag såg en film sist med honom. Men riktigt jävla bra var den i alla fall
 
 
 
 
En svårt sjuk agent planerar att lägga karriären på hyllan för att kunna ägna sina sista månader i livet med sin familj. Han ges möjligheten att pröva ett nytt botemedel om han gör ett sista uppdrag.
 
 
 

Världens klagomur

Kategori: Tankarna flödar

 
 
Jag har valt att ha vänner där jag slipper lögner, skvaller, intriger, gnäll osv
 
Men ändå drabbas jag av sådant tack vare facebook. Inte för att jag sitter där o läser runt och scrollar och sånt där. Utan så fort man loggar in så dyker de bara upp massa skit. Sen finns det dom som skriver allt dom gör från de vaknar tills de går och lägger sig, där kan man ju undra om de inte har något liv alltså.
 
Ja ja detta har jag ju sett i flera år nu, men funderar skarpt på att lägga ner min sida där. men sen är det synd eftersom det gynnar min matblogg i olika grupper, plus min egen där jag delar mina recept m m.
 
Så hur löser man då detta, jo med att stoppa alla aviseringar från allt folk som bara snackar massa skit, hänger ut folk, klagar och gnäller. Så jag får väl ta en dag till att göra detta och sedan känna efter om jag vill vara kvar.
 
Men är riktigt trött på facebook faktiskt, även om jag inte loggar in där så ofta.
 
Så ser ni mig försvinna så vet ni varför, de som vill ha tag på mig har mitt telefonnummer och vet var jag bor och ni andra som inte har det, ja det betyder ju att jag inte vill ha er i mitt liv pga någon anledning.
 
 
Hoppas ni alla får en trevlig tisdag för nu sticker jag iväg till Klippan
 
 
 
 
 
 
 

7500

Kategori: Filmtips

 
 
 
Passagerare ombord på ett plan över Stilla havet stöter på en övernaturlig kraft.
 
 
 
 

Favorit hemma hos mig

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Denna kvarg i olika smaker är en favorit hemma hos mig, har den i smoothie varje dag. Men man kan även äta den som den är, så himla frisk och god.
Kört den med blåbär i flera månader nu, oxå fanns den inte hemma på Ica i fredags, så då tog jag en jordgubb istället och den var minst lika god.
 
Har ni inte provat så gör det.
 
 
 
 
 

På väg

Kategori: Jag o min vardag

 
Till tåget strax, in till Klippan på min aktivitet, träning hos sjukgymnasten i eftermiddag. Ser alltid framemot dessa träningarna. Även om jag i dagsläget vet att jag får göra om det när operationen är avklarad. men huvudsaken är att jag blir frisk så att säga.
 
Tänk att jag sen ska få kunna rida igen om jag vill det o allt annat, som t ex att springa en runda i skogen, simma och sånt där.
Har ju alltid sportat ända sedan jag var liten.
 
Hästar i många år, fotboll, handboll, innebandy, badminton, simning i Karpen m m. Sådant man saknat nu i flera år ju. 
 
 
Ha en bra dag allihopa
 
 
 

Transformers: Age of Extinction

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
Det har gått tre år sedan Sentinel Primes förräderi och decepticons ödeläggelse av Chicago. Trots att autobots hindrat att jorden ödelagts räknas de redan som överflödiga av världens regeringar. Det är när bilmecken Cade upptäcker att långtradaren han ska slakta för delar är en autobot, den legendariske Optimus Prime, som det blir uppenbart att det finns krafter som gör allt för att autobots inte ska återaktiveras. Samtidigt uppmärksammas hela världen på ett nytt hot. Något världen aldrig skådat förr. 
 
 
 
 

The experiment

Kategori: Filmtips

 
Men hallå där, hur har jag kunnat missat denna filmen från 2010. Grrrr på mej, riktigt bra. 
 
 
 
Tjugosex män ställer upp i ett psykologiskt experiment i ett fängelse där några ska vara vakter och några ska vara fångar. Men rätt snart så börjar det hela att gå väldigt galet.
 
 

Falcon rising

Kategori: Filmtips

 
Kändes direkt som en B-film, men nyfiken som jag är när det gäller filmer, så den var väl inte helt kass kanske. Som sagt en smaksak
 
 
 
En före detta marinsoldat, John 'Falcon' Chapman, flyger till Sao Paulo för att hämnas sin systers brutala överfall.
 
 
 
 

Expendabelles

Kategori: Filmtips

 
 
 
En diplomatisk tjänsteman tas till fånga och fängslas och ett team av kvinnliga elitkommandosoldater sätts ihop för en vågad räddningsaktion.
 
 
 
 

Lördagsbestyr

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Uppe tidigt minsann fast det är lördag, kl: 8.00. Gick sedan med mamma till tåget och Ica på hemvägen.
 
Nu är det full rulle med städning och snart börja tvätta. Även precis gjort ett storkok av min goda tacosoppa, ändrade lite i receptet och har inte potatis o majs i denna gången.
 
Receptet hittar ni i min matblogg
 
http://mariesrecept.blogg.se/2012/january/tacosoppa.html
 
 
 
 
Ikväll ska jag göra räkmackor till mig och en vän, vi ska ha ett film maraton är det tänkt. Tänkte även göra en äpplepaj med vaniljsås, ja om vi inte blir för mätta av mackorna.haha
 
Känns som en bra lördag detta
 
 

Snön är välkommen nu

Kategori: Jag o min vardag

 
Fredag igen och helg. Går fort nu. Men inte mig emot, då kommer snön fortare :P
Och denna helgen ska jag minsann inte festa, utan bara ta det helt lugnt med en storstädning och massa filmer.
Vad ska ni hitta på då?
 
 
 
 
 

Fått min dom

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Sjukgymnasten har nu kommit fram till att mitt knä är så pass ostabilt att hon kommer att skriva i sin rapport till ortopeden att det behövs en operation för att jag ska kunna fungera i min vardag vad gäller allt.
Har ju dessutom fått Meniéres som ni redan vet., vilket påverkar min balans.
 
Har tränat flitigt hos sjukgymnasten i snart 3 mån och vi ska köra på i ca 3 månader till för att bygga upp muskulaturen runt knäet och benet. Vilket även kommer att hjälpa mig när operationen är gjord. När den väl är gjord blir det kryckor en tid och sen köra igång rehabilitering som kan ta upp till ett helt år.
 
Men det välkomnar jag hellre än att gå och halta, ha sån värk och att knäet viker sig med jämna mellanrum, vilket gör så förbannat ont (ja, ni som varit med när det hänt vet ju hur jag vrålat av smärta)
 
Tur att det finns ett sätt att fixa ett nytt korsband.
 
 
 
 

A single shot

Kategori: Filmtips

 
 
Den tragiska döden på en vacker ung flicka startar en spänd och atmosfärisk katt-och-råtta-lek mellan jägaren John Moon och några hårdkokta brottslingar...
 
 
 
 

Räddningen igårkväll

Kategori: Jag o min vardag

 
Nästan ett måste när det är dagen efter, i alla fall var det så för mig. Man springer ju o är småhungrig mest hela tiden
 
 
 
 

Ender's game

Kategori: Filmtips

 
 
70 år efter ett krig mot aliens skickas en ung och ytterst begåvad pojke till en rymdbaserad militärskola, för att förberedas för nästa invasion.
 
 

Edge Of Tomorrow

Kategori: Filmtips

 
 
"Edge of Tomorrow" utspelar sig i en nära framtid där en utomjordisk ras har attackerat jorden. 

Hela världens militära styrkor går samman för ett sista kamp för att försvara oss. Cage är en av de oerfarna soldaterna som hamnar mitt i vad som verkar vara ett rent självmordsuppdrag. Han dör inom några minuter, men återupplivas märkligt nog och tvingas att leva om sin sista dag, och dö, igen och igen och igen… 

För varje gång blir han dock lite smartare och skickligare i sin fight mot ondskan.
 
 
 
 
 
 

Go'morron!!!

Kategori: Fest/Party

 
 
Ja, fast jag varit vaken sedan 8-tiden. Kan verkligen inte sova när det är natten till dagen efter. Men har i alla fall lyxen att aldrig bli bakis.
 
Grannen hade med sig tequila igår, farligt, farligt..haha...kvittar hur mycke jag borstar tänderna idag, kommer ändå en doft av den där tequilan, men gott var det.
 
Hamnade som planerat på Bishop Arms i Hässleholm igår, trevligt och mysigt ställe. Träffade på en gammal barndomskompis där och snackade i massor.
 
Kan helt klart tänka mig att åka dit igen
 
Idag tänker jag göra så lite som möjligt och köra på med filmer. Men först blir det att tvätta lite
 
 
 

Bara så där ryck

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Nu har min granne och jag fått ett ryck. Blir att dricka vin hos mig ikväll och sedan ta tåget till Hässleholm och spana in Bishop Arms där. Kan nog bli kul, nytt ställe och nytt folk :)
 
Systemet nästa och lite andra ärenden.
 
 
 
 
 
 

Breaking at the edge

Kategori: Filmtips

 
 
 
En gravid kvinna fruktar för sitt ofödda barns liv om hon inte hämnas ett övernaturligt väsen.
 
 
 

Dubbelt upp

Kategori: Kläder

 
 
Varit en sväng i Hässleholm idag för att förnya mitt id-kort. Och när man jämförde nya fotot med det på de gamla id-kortet så såg man ingen förändring på mig i utseende, ganska kul ju eftersom det ändå gått 5 år.
 
Var bara tänkt att skaffa nytt ID och sen åka hem, men hamnade på Lindex och det var dumt. För där hängde en skinnjacka och ropa på mig, provade den och blev såld, hängde tillbaka den. Gick och tog 2 st 4-pack ankelsockar och sen sa jag till mamma.."åker jag hem utan jackan kommer jag och göra mig själv ledsen"..haha...så jackan fick följa med mig hem, såklart
 
Hm, på bilden ser man inte det i sidorna på jackan längs med midjan och detsamma gäller på undersidan av armarna. Men den är skitsnygg och annorlunda och framförallt midjekort.
 
 
 
 
 
Och jag som redan väntar paket med en bomberjacka som jag beställde häromdagen, ja ja jackor kan man inte få för många av, eller
 Får väl visa bild på denna oxå då, även om den inte kommit än
 
 

Montana

Kategori: Filmtips

På gatorna i Londons East End upptäcker 14-årige Montana att den inflytelserika maffiaboss, och hans lakejer, som han arbetar för i hemlighet har mördat hans far. Samtidigt kommer Dimitrije, en före detta serbisk kommandosoldat, till stan för att leta efter maffiabossen. Han vill hämnas för mordet på sin fru och son. De upptäcker snart att de delar samma blodiga mål. Dimitrije lär pojken allt om mördandets mörka hemligheter och återupptäcker samtidigt den sanna meningen med livet, vänskap, ära och respekt.
 
 
 

Smaugs ödemark

Kategori:

 
Thorin och hans tappra medföljare har nått Sjöstaden och det är dags för hobbiten Bilbo Baggins att fullgöra sitt kontrakt med dvärgarna. Sällskapet måste nå till De Ensamma Bergen och Baggins måste hitta den hemliga dörren som ger dem tillgång till draken Smaugs skatt. Om Bilbo och de andra kan vinna, kommer de att kunna behålla den? Och kommer de att upptäcka vad som hänt med trollkarlen Gandalf?
 
 
 

En oväntad resa

Kategori: Filmtips

 
 
Berättelsen om Bilbo Baggers resa för att återkräva dvärgarnas kungadöme Erebor som för länge sedan erövrades av draken Smaug. Under resans gång korsas Bilbos väg av trollkarlen Gandalf Grå och plötsligt ingår Bilbo i en grupp bestående av tretton dvärgar som leds av den legendariska krigaren Torin Ekenskölde. Vägen mot dvärgarnas rike går via vildmarken, genom områden där orcher och troll härjar fritt. Målet för resan är Ensamma berget men först måste de ta sig igenom dvärgarnas tunnlar och det är här Bilbo träffar den varelse som kommer att påverka resten av hans liv – Gollum. Ensam med Gollum vid stranden av en underjordisk sjö upptäcker den intet ont anande Bilbo inom sig både ett mod och en falskhet han inte kände till själv. Det är också nu Gollums skatt, ringen som besitter en oväntad kraft och makt, hamnar i Bilbos ägo. En enkel guldring som bestämmer Midgårds öde på ett sätt som Bilbo inte ens kan föreställa sig i sin livligaste fantasi... 
 
 
 

The East

Kategori: Filmtips

 
 
Sarah Moss är en före detta FBI-agent och nu anställd av en privat underrättelsetjänst som har till uppgift att skydda högt uppsatta företag och deras klienter. Hon blir satt på ett uppdrag där hon ska infiltrera en miljöorganisation kända för att utföra hemliga angrepp på storföretag.
 
 
 

Fråga mig inte

Kategori: Jag o min vardag

 
Hade ju fest i fredags med Madde och Maria. Trevligt och så, men sen gick vi till karnevalen, minns jag köpte en öl. Och sen helt plötsligt vaknade jag upp halv 7 i lördags morse i min säng och vet ingenting om något. Men hittade min telefon trasig, ja själva displayen längst ner i höger hörn, krasad oxh några längre sprickor, men den funkar i alla fall...FAN ändå.
 
Jag måste ha varit bra full i alla fall...haha. Jo jag vet att jag saknade min telefon på karnevalen och var orolig att jag tappat den och gick hem för att kolla om jag tappat den. Vad klockan var då, ja det vet jag inte.
 
Nu är det slutfestat för mig på bra länge, vet exakt vad jag ska fokusera på istället.
 
 
 
 
 
 
 
 

Knullat runt

Kategori: Tankarna flödar

 
 
Blivit en massa skriverier överallt ang Paradise Hotel där Ylva sagt att hon legat med typ 300 tror jag att det var. Vilket jag inte tror på, med tanke på hennes låga ålder.
Men i alla fall, det jag vill komma till är att en kille där sa att det inte är acceptabelt att en tjej legat med många, men att en kille kan göra detta.
 
Förstår inte tankegången där, vi lever på 2000-talet. Kvinnor får göra som dom vill
 
Och sen att killar inte vill vara ihopa med en tjej som knullat runt när hon var singel, då de menar på att de inte vet om de kan lita på att tjejen kommer att vara trogen i ett förhållande.
 
Men hallååååååå...var i ligger problem knulla runt som singel och vara trogen i ett förhållande. Knullar runt gör ju de flesta när de är singlar. helt naturligt med tanke på att vi alla har ett behov av sex och närhet, och kanske inte känner för att ha ett förhållande.
 
Svårare än så här är det inte.
och personen är inte en sämre människa för att den knullat runt. Inte i mina ögon i alla fall. Vad en person har i bagaget heter det förflutna och det ska inte förfölja en person resten av livet, det är från den dag man lär känna varandra som räknas.
 
Hade en kille frågat mig hur många jag legat med, så hade jag nog svarat typ... " det är min ensak, och mitt förflutna har inte du med att göra, precis som jag inte har med ditt"...jag skulle inte ens ställa en sådan fråga till en kille, ja eller tjej. Man berättar om man vill, kanske till en bästis man litar på eller nåt.
 
 
Nä, mer knulla åt folket..hahaha
 
 
 
 
 
 
 

Partyfabriken

Kategori: Jag o min vardag

 
Fredagen är då här, vilket innebär att det är karneval i dagarna två här. Så idag blir det fest hos mig och sedan ner till karnevalen och leva loppan..haha.
Och att Partyfabriken står för underhållningen som vaniigt gillar jag, dom är riktigt bra och roliga. Massa schlager osv
 
 
Någon bloggläsare som ska dit kanske???
 
 
 
 
 

Bricks Mansions

Kategori: Filmtips

 
 
I ett dystopiskt Detroit huserar övergivna tegelbyggnader från bättre tider tungt kriminella gäng. Polisen är oförmögen att kontrollera den rådande kriminaliteten och har därför byggt upp en enorm mur runt området för att skydda resten av staden. I "Brick Mansions" styr den mäktige och hänsynslöse gangsterkungen Tremaine. För den rättstänkande och tuffe undercover-snuten Damien är varje dag en ständig kamp mot korruption och våld. För Lino är varje dag en utmaning för att kunna leva ett ärligt liv. Deras vägar hade aldrig korsats om inte Tremaine kidnappat Linos tjej och nu hotar att spränga hela området i luften.
 
 
 
 
 

Godzilla

Kategori: Filmtips

 
 
Jorden ställs inför ett hot större än vad civilisationen tidigare upplevt. Ett radioaktivt jättelikt monster utplånar allt i sin väg när hon skoningslöst trampar ner allt som människor skapat. Men mänskligheten låter sig inte trampas på hur som helst. Monstrens monster Godzilla är tillbaka. 
 
 
 

Redan hunnit massor

Kategori: Jag o min vardag

 
Ledig idag så den har jag utnyttjat på bästa sätt, varit ute i massa ärenden plus handlat en massa.
 
Ica har billig fläskfärs denna veckan, så jag har hamstrat såklart.
Och ledig dag som denna så tog jag mig tiden och gjorde massa olika färsrätter.
 
4 st 2-pack kåldolmar, 3 små kålpuddingar och 10 st biffar.
Allt rått och stoppat i frysen.
 
Men inget av detta blir min middag. Nä, för det blir ugnsstekt falukorv och hemmagjord potatismos, som jag varit sugen på länge, även om jag inte är så glad för korv. Men detta är verkligen supergott
 
 
 

PJ:s

Kategori: Kläder

 
 
Fick sluta tidigare idag och lediga imorgon pga vår handledare ska opereras imorgon, så det blir hemarbete med andra ord.
 
Fick ett paket idag från  http://www.cellbes.se/ , 2 st supersköna pyjamas, för varmt och sova med, men perfekt och mysa med i soffan framför TV:n, när de blir vinter
 
 
 
 

Världens bästa mamma

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Idag fyller mamsen år, världens bästa mamma!!! Var där tidigt i morse med en present och har nog aldrig sett henne så glad som hon blev för den. 
Det är något hon letat efter länge som hon vill samla på till sitt skåp i hallen, glömt och ta kort, så får väl göra detta när jag ska upp dit på middag ikväll.
Ja hon hann före mig, tänkte ju att det skulle vara jag som bjöd henne på middag
 
 
 
Är ni nyfikna på helgen? Haha..okej då.
Valde en lugn sådan faktiskt.
 
Men på fredag är det karneval och då ska jag ha fest hemma hos mig med några vänner, och sen sticker vi ner till karnevalen och ser om den kan leverera.