VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

9.30 - 19.30

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Igår var jag och mamma iväg från tidig morgon till sen kväll. Blev Ikea och Väla. Oxå var jag hos en specialist läkare angående min migränyrsel för att se om han kan hjälpa mig och få bukt på min yrsel jag har 24/7. Blev en massa frågor om massor och en ny tid om 2 månader för att göra en riktig undersökning.
Så var en kanondag igår, och tur med vädret oxå.
 
Men tillbaka till shoppingen, hitta massor men köpte bara lite. Kände att jag inte ville handla bara för det var massa billigt och snygga kläder. Ska lixom hinna använda oxå. Och redan köpt massor med kläder på kort tid. Hitta även en skitsnygg vinterjacka på NewYorker, velade hit o dit, o den följde inte med hem. Känns fel att köpa vinterjacka nu och sen har jag hittat en annan jag är sugen på sen innan.
 
Så igår blev det en tröja för 99 kr på H&M
 
 
 
Obligatoriska trosorna på Lindex, alltid 3 för priset av 2
 
 
 
Och när vi passerade stadium så hade dom Nike ryggsäck precis vid ingången för 199 kr, så den kunde jag ju inte bara gå förbi när jag ändå hade planer på en ny.
 
 
 
Just de ja, hitta ju krukor på Ikea som fick följa med hem. 8 st faktiskt, men dom har jag inte tagit kort på. Pallade inte...hahaha
 
 
 

Bound

Kategori: Filmtips

 
 
 Dottern till en förmögen fastighetsmäklare förälskar sig i en yngre man, som introducerar henne till BDSM.
 
 
 
 

Johan Falk: Lockdown

Kategori: Filmtips

 
 
En attack sker inne i det stora polishuset i Göteborg och polisledningen försätter omedelbart byggnaden i ”lockdown”, ingen får komma in eller ut. Nästan samtidigt startar en stor rättegång i byggnaden bredvid. Det är Seth Rydells (JENS HULTÉN) ärkefiende Vijay Khan (ALEXANDER LANGE) som begärt omprövning av sin dom då det framkommit att GSI använt sig av möjligtvis olagliga metoder. Samtidigt dyker Helén Falks (MARIE RICHARDSON) ex upp, Örjan Bohlin (JOHAN HEDENBERG) med en massa dokument som han stulit i Estland. Dokument som kan vara lösningen på att identifiera den okända, stora maffiaorganisationen som hotat Johan och hans familj. När Örjan lämnar över dokumenten till Helén – som har antytt att om han hjälper familjen skall han få träffa sin gravida dotter Nina (HANNA ALSTERLUND) och sitt barnbarn i framtiden – så märker de inte att maffian hela tiden följt Örjan hack i häl. 
 
 
 
 

Nike Air Force 1

Kategori: Skor

 
 
Beställde ju skor i tisdags och följt hela transporten, tokigt..haha..men ville ju så gärna att de skulle komma, har ett stort tålamod, men inte nu..haha.
I alla fall så gick starten från Frankrike i tisdags, och sen var dom i Tyskland i onsdags, för att igår ha landat i Danmark. Och i morse när jag vaknade såg jag att det stod Sturup Malmö. Och har hoppats hela dagen på att få ett sms, men nädå. 
Men vet ni, det ringe på dörren typ vid 16-tiden och där står ett kvinnligt ombud med ett paket.
JIIIPPIIIIE mina skor, ända hem till dörren.
 
Tackar sarenza.se för snabb leverans med fri frakt. 
 
Riktigt fin om fötterna är jag nu. Hoppas bara jag kan lyckas och hålla dom vita och fina. Svårt och vara rädd om vitt, och när man är de för mycket så brukar olyckan vara framme.
 
 
 
 

Överraskningens dag

Kategori: Jag o min vardag

 
Idag överraskade min morbror och hans sambo, mamma och mig med att ha rest ända hit från Trelleborg. Nä de tog inte bilen, de kände för att resa runt i Skåne. Mycket trevligt besök.
 
Körde på en kycklingsallad ikväll med ruccola, tomat, gurka, sockerärtor och sojabönor. En riktigt god sallad. Lätt jag ska göra den imorgon med.
 
 
 

Adidas VS Nike

Kategori: Skor

 
 
Snyft, nu sviker jag adidas. Hittade billiga Nike Air Force 1 (Gs) hos sarenza.se.
 
http://www.sarenza.se/nike-air-force-1-mid--gs--s2091-p0000083903?ectrans=1
 
Först skulle dessa kosta 721 kr, men så blev jag medlem och fick 100 kr rabatt. Så 621 kr är precis lagom. Och de hade dessutom storlek 35. Svårt och hitta skor till mina små fötter ju.
Hoppas dom kommer nu i veckan, stod ju 2-4 dagars leverans
 
Och det bästa av allt är att det är fri frakt och retur
 
 
 
 
 
 

Minihamburgerbröd med krämig kycklingsallad

Kategori: Recept

 
 
Igår när vi var i Hässleholm så var vi inom ica maxi och där stod det en man och gjorde reklam för minhamburgerbröd och korvbröd. De visade vad man mer kan ha i dessa än korv och hamburgare, och såklart ett smakprov med kycklingsallad i en bit korvbröd.
 
 
Lånar bild, för jag orkar inte dra fram mina ur frysen.
 
Så jag valde att köpa minihamburgarbröden. Och idag gjorde jag en krämig kycklingsallad till dessa.
Allt jag hade i är på en höft och efter smak och tycke, men ska försöka komma ihåg här nu.
 
Salladen jag gjorde räcker nog till 4 bröd, har ju ätit 2 redan, och mer kvar.
 
1 dl turkisk yoghurt
3-4 msk felix chilisås
1 1/2 dl isbergssallad eller ruccolasallad
strimlad rödlök
150 gram grillad kycklingklubba
salt och grovmalen svartpeppar
Skulle egentligen haft i såna där groddar med, men de fanns inga på Ica igår när jag kom hem. Provar nästa gång.
 
Men som sagt var, ni kan ju prova er fram. Bara att ta i lite i taget. Men rör ihop yoghurt och chilisåsen först så ni får den smak ni vill ha
 
 
 

En dag med goda nyheter

Kategori: Dagens midda

 
 
Japp det är det, som gäller min framtid. Andra gången på kort tid som jag får såna bra nyheter. Men tyvärr så varken får jag eller kan jag dela med mig av detta. Grrrrrr på sånt. Vill ju lixom bara vråla ut vad det här.
 
Så idag firade jag med en kebabsallad från Amigos, så jävla god och mäktig. Räcker till 2 portioner ju.
Glömde ta kort på brödet man fick till, men ni vet nog hur det ser ut, sånt där delat i tårtbitar med smält ost på. Mumsigt som bara den
 
 
 
 

The Night Crew

Kategori: Filmtips

 
 
 Ett gäng prisjägare ska skydda en kinesisk kvinna på ett motell ute i öknen, från ett gäng kriminella som av nån anledning är ute efter kvinnan..
 
 
 
 
 

Cirkeln

Kategori: Filmtips

 
 
En natt när månen färgas blodröd, befinner sig sex unga tonårsflickor i en övergiven folkpark, dragna dit av en mystisk kraft. Där avslöjas en gammal profetia. De är ”De utvalda”, en grupp häxor - utsedda att rädda världen. Plötsligt är tiden i gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat.
 
 
 

Aloe vera strawberry

Kategori: Smått & Gott

 
 
Provat denna idag, riktigt supergod.
Blir en runda till Netto imorgon och köpa fler, fanns ju fler smaker som är värda att prova.
 
 
 

Don´t Blink

Kategori: Filmtips

 
Tio personer anländer till ett avskilt Mountain Resort för att finna det helt öde. Utan bensin för hemresan, tvingas besökarna att stanna och undersöka mysteriet kring det övergivna stället.
 
 
 
 
 

Jurassic World

Kategori: Filmtips

 
 
Det har gått tjugotvå år sedan John Hammonds dröm om en nöjespark med levande dinosaurier och äntligen har den förverkligats. Arbetet med genetiskt material har givit forskarna mer kunskap om de förhistoriska jättedjuren än de kunnat drömma om. Nu har de förstått så mycket om utvecklingen att de törs undersöka hur den skulle fortsatt om inte en meteorit satt punkt för dinosauriernas välde ...
 
 
 

Insurgent

Kategori: Filmtips

 
 
Tris söker efter allierade och svar i de dystopiska ruinerna av ett futuristiskt Chicago. Tris och Four är nu på flykt från Jeanine, ledaren för den makthungriga falangen De Lärda. De måste försöka ta reda på vad det var som Tris familj offrade sina liv för att skydda och varför ledarna för De Lärda gör allt som står i deras makt för att stoppa dem. Tris är plågad av sina tidigare beslut men gör allt som står i hennes makt för att skydda dem hon älskar. Samtidigt ställs hon inför den ena omöjliga utmaningen efter den andra när hon, tillsammans med Four, försöker få fram sanningen om det förflutna och slutligen framtiden för deras nya värld
 
 
 
 

Johan Falk: Blodsdiamanter

Kategori: Filmtips

 
 
Gruppen för särskilda insatser följer upp ett spår som leder dem till kavkazmaffians högkvarter. Niklas Saxlid, medlem i GSI och specialist på undercover verksamhet, blir den som får i uppdrag att infiltrera maffians verksamhet. Något oväntat inträffar och Niklas försvinner spårlöst. Under tiden så har Rydell gänget delats upp i två läger, där den ena sidan lierat sig med Seth Rydell och de andra med Jack Rolander. Rydell falangen öppnar upp ett samarbete med kavkazmaffian samtidigt som Jack Rolander falangen knyter hårdare band till en pakistansk liga, ledd av Vijay Khan.
 
 
 
 

Mums mumsigt

Kategori: Smått & Gott

 
 
Hitta dessa på Ica häromdagen, riktigt goda. Luktar lite som popcorn och svag smak av det, men ändå inte. Finns 3 sorter. Någon med svartpeppar och nåt frö och sen rosmarin med nåt annat frö. Ska nog prova alla.
Plus att dessa riskakor är hälften så tjocka som vanliga. Alltså lite tunna
 
 
 
 
 

Kyckling och massa gott

Kategori: Recept

 
 
Igår gjorde jag en riktigt god och mättande kycklingsallad. Massor med tillbehör. Bara och ta så mycket ni känner att ni orkar äta. 
 
Stekt kycklingfilé
Isbergssallad
Sojabönor
Sallads sockerärtor
Majs
Gurka
Svamp
Rädisor
 
Och min egen vitlöksdressing gjord på turkisk yoghurt och vitlök
 
 
 

Till salu: BH

Kategori: Säljes

 
 
 

Provar detta här...

Någon som är intresserad av dessa, eller kanske känner någon som är.
3 st BH i storlek 75 DD....Att jag säljer är för att dom är för små o jag glömde skicka tillbaka (klant är jag), så med andra ord är de aldrig använda, o de ser ni med att lapparna är kvar.

Jag vill ha 70kr/st eller alla 3 för 200 kr + frakt om de ska skickas

 

 

 

 

Kiwi vs mörkblå

Kategori: Kläder

 
 
Fick ju ett paket förra veckan från Bonprix med korta byxor. Tyvärr så var storlek 36/38 alldeles för stort för mig. Så jag gjorde en nybeställning i storlek 32/34. Och idag kom paketet, så riktigt jävla (ursäkta) sköna byxor att ha nu i sommar. Slutar strax under knäna, ja om jag puffar upp dom lite. Så är de att ha korta ben.
 
 
 
 
 

Japp

Kategori: Smått & Gott

 
 
 
 

Måndag var det ja

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Nästan nyss hemkommen efter en tidig morgonpromenad i skogen. Skönt när det inte var så varmt.
Strax en dusch och sen blir det ut i lite ärenden. Ska eventuellt senare idag sätta mig på tåget till okänd ort och se vad som händer. Har en lten dejt faktiskt. Och det får ni tolka som ni vill..haha
 
I alla fall är det måndag och ny vecka. Som vanligt inget planerat, vilket jag ju aldrig gör.
Ska bara på återbesök till arbetsterapeuten på vårdcentralen och berätta om att ha sovit med handledsskenor i 8 veckor. Så får vi se vad hon säger om detta.
Misstänkt karpaltunnel ju. Sådant går att operera som tur är, men hoppas jag slipper. Läskigt och göras under lokalbedövning. ja om jag nu kan det eftersom jag är allergisk mot den som finns hos tandläkaren, vet att de har en annan sort oxå. Men obehagligt oavsett, minns ju hur jag skaka och inte fick luft. Riktigt obehagligt.
 
Ja ja, nog om detta. Undrar om detta gråa väder spricker upp till sol i eftermiddag som det är sagt. Inte mig emot om det inte gör det. Värme är inte riktigt min grej, längtar redan till vintern...haha...fast riktigt skönt o slippa massa kläder.
 
 
 
 
 
 
 

150705

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Haft en kanonhelg med massa skoj som jag inte tänker avslöja, så de så..haha.
 
Underbart väder idag igen och man vill ju inte vara inne, men tyvärr får det bli så. Tvätt och städning pågår.
Men senare ikväll blir det minsann ett x antal kilometer i skogen, ett måste varje dag ju. Skogen är bland det bästa jag vet, så lugnt o fridfullt. Där var jag ju alltid när jag hade hästar, oavsett årstid, något jag saknar väldigt mycke.
Men har vant mig o lärt mig att det inte blir mer ridning för min del pga knäet. Tråkigt men sant.
Jo, om det blir operation så lär jag få och kunna rida igen är det sagt. Men när och om den blir av, ligger långt fram i tiden ännu. Meniéres och migränyrsel har ju stoppat mig från att träna hos sjukgymnasten. Hoppas hoppas det snart blir någon medicin så jag kan få lite rätsida på att kunna må bättre. Får väl se vad nästa läkare säger om 4 veckor. 
 
Just de ja, det är ju semester oxå...göttigt kan jag säga
 
Nä nu ska jag fortsätta här. Ha en underbar söndag allihopa så hörs vi väl snart igen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Citydagarna

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Varit och haft en jättetrevlig dag i Kristianstad med min lilla mamma. Och ja, jag gör mycke med henne, för att jag gillar det, plus att hon oxå kommer ut och iväg här och var. Därför vi köpte sommarkortet ju...
Tänk om alla kunde ha lika bra kontakt med sin mamma, ja pappa med såklart. Men nån sådan har inte jag, han dog 1993 tyvärr.
 
Nåja, tillbaka till dagen det gäller.
 
Hittade 3 st t-shirtar för 199 kr, så jag tog såklart 6 st, endast 398 kr allt som allt.
Och jag gillar ju såna tröjor och inte dagens mode där tröjorna sitter slickade, så när man rör sig så korvar dom sig runt en...haha
 
 
Håll i er nu, fyndade en tröja för 49 kr på Cubus. Och den är inte någon mörk färg, utan ROSA/CERISE eller vad man vill kalla färgen, fattar ni, jag har köpt en tröja med färg...haha. Hade kanske inte gjort det om den hade haft sitt originalpris på
199 kr, men ett fynd är ett fynd.
 
 
 

Säsongsstarter

Kategori: Serier

 
 
Kom på att jag glömt berätta vilka serier som haft säsongstart. I alla fall till er som är lika serietokig som mig. Så här får ni veta ifall ni missat det:
 
 
Pretty Little Liars säsong 6 starta den 3 juni
 
Hannibal säsong 3 starta den 5 juni
 
Beaty and the beast säsong 3 starta den 13 juni
 
Suits säsong 5 starta den 26 juni
 
Under the dome säsong 3 26 juni, men såg idag att den börjar på kanal 5 ikväll
 
Teen wolf säsong 5 starta den 30 juni 
 
Oxå börjar säsong 2 av The Strain nu denna månad, 12 juli
 
Och sen i sept-okt börjar alla de bästa serierna igen, längtar redan efter t ex: Walking dead, Vampires diaries, The originals, Grimm, Arrow, och många fler
 
 
 
 
 

Beroenden x 2

Kategori: Jag o min vardag

 
Har blivit extremt beroende av sojabönor, har det till typ allt, eller bara äter en näve när jag är sugen, så mumsigt alltså. 
 
 
 
Sen har vi ju det här med cola zero, finns alltid ett X antal flak hemma hos mig, hamstrar när det är billigt på netto. Dricker minst 2 st per dag. Gjort sedan typ förra vintern. Gott gott det med
 
 
Hmm..undrar om jag har fler beroenden, tror inte det. Hade ju det här med choklad väldigt länge, men just nu så är de inte alls ofta som jag äter det. har väl tröttnat helt enkelt.
 
Vad har ni för cravings????
 
 
 
 
 
 

Het motionsdag

Kategori: Motion & hälsa

 
 
Snacka om motion idag.
Först 45 min skogsrunda tidigt i morse. Sen runt middag så fick jag gå och le cykeln ända hem, ca 1 km, vänster hand på styret så jag kunde rulla på framhjulet och höger hand som bar bakhjulet, med massa pauser, jobbigt som fan ju. Allt detta pga att mitt lås gett upp o gick icke att öppna. Sen kom snälla vaktis o klippte upp låset, o sen iväg o köpa ett nytt hos Niklas.
 
Och nu har jag precis varit ute i 40 min i skogen, mestadels sicksackat och hoppat hit o dit på stigarna pga 100 tals mördarsniglar, så jävla äckligt...ööööö alltså. Blir väl samma imorgon för de lär ju leva med oss hela sommaren, tyvärr.
 
Så sammanlagt har jag minsann avverkat ca 9 km idag....
 
Nu blir det en dusch, lite mat, stekt kyckling med sojabönor (som jag fått dille på)