VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Katterna

Kategori: Jag o min vardag

 
Ägnat kvällen åt att baka ett gäng lussekatter. Fick ett ryck och blev sugen. Annars har jag som standard att baka dessa dagen innan lucia, ungefär. Men ibland får man tjuvstarta..haha
 
Recept finns i min matblogg sen flera år tillbaka, ifall ni är sugna på att göra likadana
 
 
 
 

Momentum

Kategori: Filmtips

 
 
 
Alex Farraday, en vacker, smart och hänsynslös femme fatale, är delaktig i ett rån när en av hennes kumpaner mördas brutalt i samband med att kuppen misslyckas. Medan hon försöker fly mordscenen får ledaren för ett internationellt brottssyndikat, Mr. Washington, syn på henne. Mr. Washington och hans män är på jakt efter en väldigt speciell nyckel och har nu siktet inställt på Alex.
 
 
 

Battlestar Galactica: Blood & chrome

Kategori: Filmtips

 
 
Första Cylonkriget. Unga William Adama är en nyexaminerad, kaxig pilot; hans första uppdrag går dock inte riktigt som han tänkt sig.
 
 

Close range

Kategori: Filmtips

 
 
Scott Adkins är den stenhårde ex-soldaten Colton MacReady, en hård jävel som går lös på löst folk. Efter att MacReady omedvetet fått med sig topphemlig information från en hänsynslös drogkartell får han oväntade bekymmer. När kartellen tar upp jakten på honom är det inte bara den hemliga information de vill åt, de vill döda allt och alla som står MacReady nära.
 
 
 
 
 
 

Maze Runner: The Scorch Trials

Kategori: Filmtips

 
 
Efter flykten från labyrinten trodde Thomas att han och de andra skulle få sina liv tillbaka. Men ingen av dem visste vilken sorts liv som väntade dem. Nu vet de. En bränd jord, förstörd av klimatförändringar och sjukdom. En värld som härskas av kaos. Flykten är långt ifrån över.
 
 
 
Maze Runner: The Scorch Trials (2015)

Nu är den här

Kategori: Jag o min vardag

 
Härliga underbara vintern och snön har kommit till Skåne, började igårkväll och snöat hela natten. Lyckliga jag....gissar på 3 dm, men nu när man kollat mer nog så vetefan om det inte är nära halvmetern. Underbart är det i alla fall....yeehoooo
 
 
 
 
 

151113

Kategori: Kläder

 
 
Var i Hässleholm typ hela dagen igår. Var på röntgen och träffade sen ortopedläkaren, så nu får vi se vad som händer framöver, utredningen är inte klar. Vill bara veta vad det är så jag kan handskas med det eller vad man kan göra för att vardagen ska bli enklare. Vad mitt problem är? Det är mina händer/tummar som krånglar. Kan vara artros som börjat sa läkaren, för smärta kommer före att det syns på röntgen. Hoppas inte, men vi får se, magnetröntgen nästa. Så lite fredagen den 13e otur kanske. Fast jag tror inte på sådant skrock
 
I alla fall så blev det lite shopping igår. Hitta ett par skitsnygga byxor men tyvärr så är storlek 38 för stort och de hade ingen 36, typiskt. Annars hade dessa fått följa med hem igår.
 
Men de här med tröjor med långärm gillar jag, så 3 sådana på H & M blev det, vadå de kostar ju bara 99kr/st, precis lagom.
 
 
 
 

Tänk på ett tal

Kategori: Boktips

 
 
Jag läser ju ganska mycke. Ofta 2 böcker per vecka. Böcker som jag köper eller lånar från biblioteket. Just denna är lånad och måste rekommendera den då den är spännande från första sidan och griper tag i en, man blir lixom som den där detektiven som ska lösa gåtan. Och denna gången hade jag mina misstankar redan efter ett par kapitel och igår när den tog slut, så fick jag alltså rätt. Nu har jag två till böcker framför mig av samma författare, John Verdon
 
All denna informationen finns inte bak på boken, men däremot kanske den gör er nyfikna och vill läsa

Dave Gurney, en pensionerad kriminalare, får en dag besök av en gammal kamrat från collegetiden som har ett ovanligt problem. Mark Mellery har fått ett mystiskt brev. Det är skrivet på vers och slutar med: "Strax ska du få se hur väl jag känner dina hemligheter, tänk på ett tal vilket som helst upp till tusen och öppna det lilla kuvertet." När Mark Mellery tänker på 658 och tittar i det förseglade kuvertet finner han exakt samma tal där och orden: "Förvånar det dig att jag visste att du skulle tänka på 658?"

 Vem gömmer sig bakom avsändaren X Arybdis? Vem är det som kan läsa hans tankar? Vem är det som vet vilket tal han spontant skulle välja? I brevet antyds också Marks förflutna som alkoholist, en mörk period i livet som han trott att han för alltid lämnat bakom sig.

 Fylld av fruktan ber Mark att Dave Gurney ska hjälpa honom. Gurney är till en början mest road av det mystiska brevet. Men när Mark efter ett par veckor hittas död med uppskuren hals på sin egendom och flera mord inträffar, där offren fått samma typ av brev, finner sig Gurney plötsligt indragen i den dödliga jakten på en intelligent psykopat och seriemördare där även hans eget förflutna blir ett hot.

 

 
 

Circle

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
I en mystisk kammare vaknar femtio främlingar upp för att finna sig själva fångade utan något minne av hur de kom dit. I en inåtvänd cirkel och oförmögna att röra sig, lär de sig snabbt att varannan minut, måste en av dem dö... avrättade av en konstig maskin i mitten av rummet.

Zero tolerance

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
När man hittar liket av en ung kvinna i Bangkoks utkanter, läggs fallet på kriminalpolisen Peter. När det visar sig vara dottern till den före detta paramilitären Johnny, får det ödesdigra konsekvenser. Besatt av vrede och hämndbegär svär Johnny att jaga och döda sin dotters mördare till varje pris. Något som mynnar ut i en vansinnesjakt genom stadens undre värld – som förvandlas till ett inferno av blodig och våldsam uppgörelse.