VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Blood & Oil

Kategori: Serier

 
 
Hade svårt och somna inatt, så vad göra då. Jo, prova en ny serie som hade säsongspremiär igår. Och kan ju säga att efter bara ett avsnitt så blev jag fast och längtar nu till nästa...*suck*.
 
 
 Serien följer ett ungt par som flyttar till Rock Springs, North Dakota efter den största oljefyndigheten i amerikansk historia.
 
Billy och Cody Lefever flyttar till Rock Springs, ND, där det är bråttom för nya stora oljefält. De drömmer om att få sin bit av kakan, men de har en svår start. När Cody får veta att hon är gravid, vill hon återvända hem.  På sitt nya jobb på apoteket, råkar Cody få höra att Hap ska köpa McCutching Ranch varifrån han vill borra i området. Billy lånar pengar för att köpa ranchen. Deras spelande lönar sig, och de gör sin första miljon
 
 
 

Kom på att....

Kategori: Serier

 
 
..........jag glömt och meddela olika serier som har haft säsongstarter. Kommer ju många nu under oktober med, lovar att meddela detta framöver. I alla fall för er som gillar sådan info...
 
Gotham säsong 2 började den 21 september
Grey´s Anatomy säsong 12 började den 24 september, som tydligen är den sista säsongen
Hawaii Five-O började den 25 september
Once Upon A Time säsong 5 började igår 27 september
 
Och som sagt nu i oktober inväntar vi;
 
Homeland säsong 5     4 okt
The Walking Dead säsong 6    11 okt
Sleepy Hollow säsong 3    1 okt
Haven säsong 5 avsnitt 14,   8 okt     de avbröt ju mitt i säsongen där
Chicago Fire säsong 4    13 okt
The Originals säsong 3     8 okt
Arrow säsong 4    7 okt
The Vampires Diaries säsong 7     8 okt
Grimm säsong 5   30 okt
The Flash säsong 2    6 okt
Supernatural säsong 11    7 okt
Teen Wolf  säsong 5 avsnitt 11, även här bröt dom mitt i säsongen
Dessa datum är enligt IMDb och det brukar stämma....
 
Oxå har vi Beauty And The Beast säsong 4 som tydligen ska komma i år, men ännu inget startdatum
 
Och nästa vecka sänds The Strains sista avsnitt av säsong 2
 
Fear The Walking Dead säsong 1 pågår och är på avsnitt 5, bra spinoff serie till The Walking Dead. Man får veta hur allt började
 
 
 
 

Murder in the first

Kategori: Serier

 
 
 
Jodå, hittat en ny serie igen, inget ovanligt när det gäller mig. Och bra är den oxå. Finns 2 säsonger ute just nu och vet inget om fler säsonger än.
 

Under den första säsongen, San Francisco detektiverna Terry English och Hildy Mulligan undersöker två till synes oberoende mord för att upptäcka att båda offren har ett samband till Silicon Valleys biljonären  Eric Blunt.

 

I den andra säsongen, San Francisco återhämtar sig från en dödlig skolbuss massaker, English och Mulligan undersöker dödsfallet av en kollega och avslöjar en konspiration inom polisen som hotar att skaka staden till dess kärna.

 

 
 

Scream

Kategori: Serier

 
 
Vid det här laget vet ni ju redan att jag är tokig i serier...haha. Så med andra ord har jag hittat en till med Wes Craven som gick bort för snart 3 veckor sedan. Hela säsong 1 finns ute nu och säsong 2 kommer nån gång nästa år.
 
What starts as a YouTube video going viral soon leads to problems for the teenagers of Lakewood and serves as the catalyst for a murder that opens up a window to the towns troubled past.
 
 
Hittade ingen beskrivning på svenska och pallar inte just nu översätta vad den handlar om. Men ni som sett filmerna och kan engelska förstår nog. Finns ju som sagt en viss likhet. Riktigt bra serie som jag kan rekommendera för er som gillar skräck.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mr Robot

Kategori: Serier

 
 
Då var det dags igen. Hittade en ny serie, denna gången på TV faktiskt..."Mr Robot". Men eftersom jag inte kan vänta på kommande avsnitt har jag nu hittat hela säsong 1, såklart på dreamfilm. Och den verkar vara riktigt bra. Så blir nog ett maraton på den imorgon (10 avsnitt)!!!
Säsong 2 börjar någon gång nästa år enligt imdb.
 
En mystisk anarkist anlitar en programmerare med en social störning, han kan bara interagera med folk genom att hacka dem
 
 

Fantastic Four 2015

Kategori: Filmtips

 
 
Fyra astronauter får superkrafter och blir tillsammans det fantastiska superhjälteteamet Fantastic Four.
 
Fantastic Four är en amerikansk superhjältefilm om Fantastic Four, den tredje filmen baserad på hjältegruppen och en reboot på franchisen. 
 
 
 
 

Star Trek: Into Darkness

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
När besättningen på Enterprise kallas hem stöter de på en ostoppbar kraft inifrån den egna organisationen. Den har raserat flottan och allt det står för, vilket resulterat till en värld i ett tillstånd av kris. Kapten Kirk startar en människojakt i en numera krigshärjad värld för att fånga en man med massförstörelsevapen. Eftersom våra hjältar drivs in i ett episkt schackspel på liv och död kommer kärleken att utmanas, vänskap kommer att slitas sönder och uppoffringar måste göras för den enda familjen Kirk har lämnat: hans besättning.

150914 (igår ja)

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Igår var jag äntligen hos ortopeden i Kristianstad med mina handleder. Började ju i högern 2009, fick dag- och nattskena. Sen bröt jag hela utredningen pga att jag fick fast jobb på Sveaplast och det kändes viktigare. Sedan dess har smärta osv kommit och gått. Men i mars i år så fick jag samma i vänster handled och sökte upp läkare och blev skickad till arbetsterapeuten hos sjukgymnasten. Fick en nattskena för 8 veckor, återbesöket sedan blev en remiss till ortopeden. Så det var därför jag var där igår.
Gjorde en massa tester osv. Men läkaren ville inte sätta igång en nervoperation direkt ang karpaltunnel. Utan vi bestämde en sådan där EM nånting test som handlar om att kolla alla nerver i båda armarna. Han mena på att om de opererade nu så kanske de fanns en liten risk att de missade något annat. Så nu får jag gå med detta onda ett tag till...*suck*...tur jag har tålamod, med tanke på allt detta som jag drabbats av det senaste året. Men skam den som ger sig. Finns inget som är så dåligt att det inte kan bli bättre.
 
Efter sjukhuset blev det en runda i lite affärer. Hitta dock bara en tröja på H&M, men ett bra fynd/köp för den är så jäkla skön och mysig.
 
 
Ska ju till en specialist med min Meiniéres och migränyrsel om 2 veckor o se om han kan fixa till med min yrsel. Så då blir det mer shopping ute på Väla. Vill hitta en ny vinterjacka, denna gången med en hätta. Skönt och ha om det regnar. Visserligen använder jag mössa. Men en hätta skyddar ändå mer.
 
 
 
 

The Last ship

Kategori: Serier

 
 
Spanat på denna serie ett bra tag nu. Så igår tog jag reda på lite mer. Och upptäckte att det fanns 2 hela säsonger att tillgå. Så jag gav den en chans igår, och kan ju säga att jag fastna direkt och körde ett maraton på hela säsong 1, gick bara inte att sluta titta. Så idag har jag kört igång säsong 2.
Och enligt imdb ska de bli en säsong 3, men tyvärr finns det inte mer info än så.
 
The Last Ship", handlar om överbefälhavaren Tom Chandler (Eric Dane från Grey's Anatomy) och hans besättning på ett amerikanskt militärfartyg som varit i radioskugga under fyra månader på ett uppdrag i Arktis. När de får kontakt med omvärlden igen finns inget kvar av de liv de lämnat bakom sig. En virussmitta av okänd art har slagit ut 80 procent av jordens befolkning och mänskligheten sätter nu sitt hopp till att Chandler och hans besättning kan finna svaret på virusgåtan. I övriga huvudroller ses Rhona Mitra och Adam Baldwin
 
 

Coleslaw

Kategori: Dagens midda

 
 
 
Har länge haft i tankarna att göra en egen coleslaw, så idag slog jag till.
Har googlat runt ang ingredienserna och nu gjort en egen på en höft, men höll koll ändå så jag kunde dela med mig.
Läste också någonstans att om man saltar den strimlade vitkålen och masserar in saltet en stund så mjuknar kålen, och det var verkligen ett bra tips.
 
Jag använde potatisskalaren till att strimla vitkålen, nimt som bara den.
 
400 gram vitkål
1 stor morot
1 röd lök
1 tsk salt
3 msk vitvinsvinäger
1 tsk socker
1-2 vitlöksklyftor
2-2,5 dl matyoghurt (hade det hemma) eller grekisk yoghurt
 
Strimla vitkålen och salta den och massera/krama en stund. Riv moroten och strimla rödlöken och lägg ner i vitkålen.
 
Tag en liten skål och blanda yoghurt, vitvinsvinäger, socker och vitlök. Häll över och rör runt tills allt blir jämnt blandat.
 
 
Så idag åt jag den med hemmagjorda pommes och stekt kycklingfilé
 
Har ju min matblogg där jag lägger recepten, men har börjat komma ihåg att även dela med mig här. Inte alla som vet att jag har en matblogg
 
 
 

Happy happy happy

Kategori: Boktips

 
 
Började ju läsa serien "House Of Night" förra hösten, så spännande serie att jag läste ut dessa 6 jag hade på riktigt kort tid. Blev att jag stannade på bok 6 av 12 pga att inte alla i fortsättningen fanns i pocket. Och jag hade inte lust att betala närmare 1000 kr för 6 böcker. Bättre då att vänta tills alla släpps i pocket format.
 
Men idag så fick jag tag på resterande böcker på vårat bibliotek, och jag som inte trott att serien ens fanns där...grrr...att jag inte kollat upp detta tidigare.
Enda nackdelen var att de inte hade bok nr: 7 och det är ju den som jag ska börja med. Men de skicka iväg en beställning så nu är de bara att hålla tummarna för att den kommer innan helgen. För just nu suktar jag som bara den efter att få börja läsa denna skitbraiga serie.
 
 
 
 

Postcard Killers

Kategori: Boktips

 
Läste slut denna boken häromdagen, vill tipsa om den eftersom den var riktigt bra. Tog en himla vändning när man försökte få grepp om vem mördaren/mördarna var.
Och Liza Marklund är ju en fantastisk författare, här i denna boken i samarbete med James Patterson.
Började igår på hennes sista bok "Järnblod" om tidningsreportern Annika Bengtzon
 
Jag läser ju ganska mycket, skulle tippa på runt 10 böcker per månad. Men glömmer tyvärr av att tipsa er om detta, ja ni som oxå gillar att läsa. Är det något jag ska fortsätta med tycker ni???
Ja ja, hur som så gör jag det oavsett vad, ska bara lägga det på minnet.
 
 
 
 
 
 
Medierna kallar dem The Postcard Killers. De är unga, vackra och välutbildade - och de skär halsen av unga människor över hela Europa. Eftersom de postar vykort till en journalist i varje stad där de dödat är rubriken given: The Postcard Killers har mördat igen

Nu har de kommit till Stockholm. Det inser Dessie Larsson, journalist på tidningen Aftonposten, för hon har precis hittat deras kort i sitt postfack. Tillsammans med Jacob Kanon, mordutredare från New York, dras hon motvilligt in i våldsverkarnas vanvettiga värld. Jacob Kanon har varit mördarna hack i häl i ett halvår, och hans skäl är djupt personligt. Hans dotter Kimmy är ett av deras offer. Han har bara ett mål i livet: De ska jagas till helvetet fryser. 

Jacob och Dessie befinner sig snart i en accelererande spiral av våld och död. Vilka är mördarna? Vad driver dem? Hur kan de stoppas? Till slut återstår bara en rasande kamp mot klockan - och tusen kilometer norrländsk asfalt... 
 
 

Linssoppa

Kategori: Recept

 
 
 
 
 
Gjorde en svingod lättlagad linssoppa till lunch idag. 
 
 
Olivolja
1/2 gul lök
3/4 dl röda linser
1 morot
1/2-1 tsk röd curry pasta
1/2 grönsaksbuljong
4,5 dl vatten
1-2 vitlöksklyftor
salt & peppar
 
 
Riv moroten, finhacka lök och vitlök, fräs sedan detta med olivolja i någon minut tillsammans med currypastan. Häll på vattnet, lägg i buljongen och linserna och en nypa salt. Koka allt i ca 10 minuter. Ta eventuellt i mer salt. Peppar är efter smak
 
Nästa gång ska jag prova med en ruta (100 gram) fisk (alaska pollock). kan nog bli gott, kanske lite broccoli också.
 

Lite inredning

Kategori: Inredning

 
Blev en tur till förmedlingscentralen med mamma och en granne. Schysst när man blir tillfrågad om man vill åka med och saknar körkort.
 
Hittade en matta till hallen. Snacka om att den blev snygg hos mig...
Hitta såklart annat smått och gott med, som t ex massa ljus nu inför höst och vinter, mys ju.
 
 
 

Southpaw

Kategori: Filmtips

 
 
Billy “The Great” Hope är regerande mästare i lätt tungvikt, och har med sin oortodoxa boxningsstil, gjort sig känd som en brutal och offensiv fighter. Sporrad av sin egen känsla av otillräcklighet och starka behov av kärlek, pengar och berömmelse har han kämpat sig till allt han drömt om. Men en dag inträffar en tragisk händelse som får Billys liv att rasa samman. Från att ha varit på topp, både i och utanför ringen, förlorar han allt och hans dagar blir en tjock dimma fylld av sorg, alkohol och droger. Billys nedåtspiral blir allt värre, tills den före detta boxaren Tick tar på sig att få honom på rätt köl igen. Billy tvingas nu möta sina demoner, och inse att ibland är man sin egen största motståndare.
 
 
 
 

Absentia

Kategori: Filmtips

 
 
Tricias make Daniel har varit försvunnen i sju år. Hennes yngre syster Callie flyttar in med henne när Daniel till slut blir dödförklarad och stressen blir för stor. ... 
 
 
 
 

Terminator Genisys

Kategori: Filmtips

 
 
När ledaren för mänsklighetens motståndsrörelse, John Connor, skickar Kyle Reese bakåt i tiden till 1984, för att skydda Sarah Connor och säkra framtiden, leder en rad oförutsedda händelser till förändringar i tidslinjen. Plötsligt befinner sig Reese i en ny och främmande version av det förflutna, där han finner osannolika allierade, däribland The Guardian (Arnold Schwarzenegger), farliga nya fiender och ett oväntat nytt uppdrag: att återställa framtiden.
 
 
 
 
 

zoo

Kategori: Serier

 
 
Hittade en ny serie igår "Zoo", som jag körde ett maraton på, alltså 10 avsnitt. Spännande och bra som bara den och jag är helt såld. Säsong 1 har 13 avsnitt så nu är det bara att vänta på de sista avsnitten de 3 kommande veckorna.
 
 
Zoo utspelar sig på olika delar av världen, där vi får följa forskare som utreder varför många vilda djur plötsligt börjat bete sig annorlunda. Djurens förändrade instinkter har lett till många dödsfall bland människorasen och det är upp till forskarna Jackson Oz, Jamie Campbell och Mitch Morgan att se till att djuren inte utplånar hela människan. 
 
 
 
 

Nu jagar jag runt

Kategori: Kläder

 
 
Hösten är på väg och gissar att jag börjar använda långa byxor om typ en månad, beror lite på vilka grader det blir ute. Är ju så långt ifrån frusen man kan bli. Fast å andra sidan tycker jag alla gnäller och börjar för tidigt med vinterkläder. För sen när kylan verkligen kommer så finns det ju inga varmare kläder än folk redan börjat med för tidigt. Hänger ni med?
 
Men i alla fall så har jag hittat 2 par byxor som jag ska klicka hem inom kort.
Ett par äkta skinnbyxor, har alltid velat ha skinnbyxor men aldrig hittat just "DE DÄR" men nu har jag gjort det, och sen ett par andra, ja som ni ser på bilderna.
Blir säkert fler, men dessa är mina favoriter just nu
 
 
 
 
 
 
 
 

Skinn och dragkedjor

Kategori: Kläder

 
Igår kom äntligen mitt paket från bonprix med 3 par byxor. Snabb leverans, endast 5 dagar. Men tyvärr så var 2 par för stora och inte riktigt vad jag tänkt mig.
 
Men dessa svarta mc skinnkänslabyxor var helt klart min stil, så himla sköna och fräcka
 
 
 
 
Visar även bilden från bonprix hemsida
 
 
 

Plockemat när den är som bäst

Kategori: Recept

 
Finns nog inget som är så gott som en tallrik full med olika smaker. Så igår blev det en sådan med räkor, ägg, ruccola, tomat, kyckling och min egen nya vitkålssallad. Känns nästan som att det kommer att bli en sådan även idag, får väl se.
 
 
Receptet på salladen ligger ute i min matblogg, men tänkte ändå dela det här...
 
150 gram riven vitkål
150 gram riven morot
20 gram riven ingefära
2 krm cayennepeppar
1 krm salt
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
 
Skulle haft i lite purjolök också, men tyvärr glömde jag köpa detta.
 
Strimla vitkål med en osthyvel eller potatisskalare, jag provade med båda o gilla skalaren bäst.
Riv moroten.
 
Rör ihopa allt det andra till en sås, ingefäran ska rivas på järn på de tätaste hålen, och häll det över vitkål och morot och rör om väl. Godare om det får stå och dra en dag.
 
 
 

Ååå härliga torsdag

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Eller inte..hahaha!!!!!
 
Somnade runt 2 inatt och vaknade halv 6 i morse och vad händer då. Jo icke att jag kan somna om, kämpar en timme. Ger upp, klär på mig. Så nu har jag varit ute på en timmes promenad i skogen. Härlig tystnad där och inte människa mötte jag, inte ens någon med hund..haha. Underbart väder i alla fall...
 
Nåja, nu ska jag försöka få i mig lite frukost för om ett par timmar bär det iväg till förmedlingscentralen. Får väl se om man fyndar något kul där. Lite tavlor hade inte varit fel. Vill ha lite ny inredning känns det som.
 
Ha en bra dag allihopa
 
 
 

Är hösten här?

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Säkerligen är den på ingång även om det är varmt idag och man fortfarande kan gå lättklädd.
Men vet ni vad jag gillar med hösten? Jo....
 
-Det blir mysigare att tända ljus på kvällarna
-Man kan börja använda alla jackor igen, som bara hängt där under sommaren. Detsamma gäller alla jeansen/långa byxor
-Det är mysigare att vara inomhus, mysa ner sig i soffan med en bra film
-Det blir godare att dricka varm chokladmjölk
 
Finns säkert mycket mer, men det är vad jag kände just nu
 
 
Men än är vi inte där, inte när det kommer till kläder för mig i alla fall. Alldeles för varm av mig för att börja klä på mig en massa redan. Vinterjacka tar jag ju aldrig fram före november. Just det, ska köpa en ny sådan. Vill ha en med luva ju....
 
 
 

Grattis på din dag

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Idag fyller min mamma år, världens bästa mamma. Så jättemassa grattis till henne på hennes dag. Kommer att bjuda henne på middag som hon själv valt, plus en överraskning såklart