VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Colony

Kategori: Serier

 
 
 
 
Colony ligger i en framtiden, och kretsar kring en familj som leds av Holloway och Callies som måste fatta svåra beslut för att försöka överleva. De bor i LA, som har ockuperats av en kraft utanför murarna. Medan vissa människor har valt att samarbeta med myndigheterna och gynna FROM den nya ordningen, har andra gjort uppror och fått ta konsekvenserna.
 
Denna serie startade i USA den 15 januari och alltså har bara 2 avsnitt visats så här långt, men jag gillar den.
 
 
 

The loft

Kategori: Filmtips

 
 
 
Fem vänner som delar på ett loft för sina utomäktenskapliga affärer börjar ifrågasätta varandra efter att ett kvinnligt lik hittas i fastigheten.
 
 
 

Game of thrones

Kategori: Serier

 
Hört mycket om denna serier i några år, men aldrig riktigt känt för att titta på den. Så häromdagen tog jag tillfället i akt och började kolla. Och nu efter en säsong fattar jag inte varför jag inte började kolla redan när serien startade. Den är ju skitbra. 4 säsonger kvar att titta på, gissar att jag kommer att avverka dessa ganska snabbt
 
 
 
 
 
 
 

Bus i snön

Kategori: Jag o min vardag

 
 
På vägen hem från Netto och Ica gick jag och Linda genom parken, och en perfekt plats med massa orörd snö. Ochäntligen fick jag slänga mig i snön och göra en ängel
 
 
 
 
 

The gift

Kategori: Filmtips

 
 
 
Simon och Robyn är ett ungt gift par, vars liv flyter på enligt planerna tills den dagen då de stöter ihop med en av Simons gamla bekanta från high school. Till en början känner Simon knappt igen den lite udda Gordo, och efter vad som först verkar vara ett oskyldigt möte på stan, börjar han dyka upp allt oftare. En rad av ovälkomna möten och mystiska presenter senare, bjuder paret in Gordo i sitt hem. Något de bittert kommer att få ångra.

Dark places

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
Som barn överlevde Libby Day en brutal massaker som tog hennes mammas och två systrars liv. 25 år senare tvingas hon återigen konfrontera denna mörka dag i hennes förflutna, då hon kontaktas av ett hemligt samfund besatt av att lösa kända brottsfall

The Last Witch Hunter

Kategori: Filmtips

 
 
Film med snygge Vin Diesel...haha
 
Filmen följer en odödlig häxjägare i ett modernt New York som tvingas samarbeta med sin största fiende, en kvinnlig häxa, för att förgöra en klan med häxor som planerar att släppa loss en stor förbannelse på mänskligheten.
 
 
 
 

Shadowhunters

Kategori: Serier

 
 
En ny serie som hade säsongspremiär igår i USA..verkar rikgtigt bra om man gillar demoner och annat övernaturligt
 
 
Shadowhunters är en TV-serie som baseras på böckerna i bokserien The Mortal Instruments skriven av Cassandra Clare. Serien är delvis en reboot av filmen The Mortal Instruments: Stad av skuggor som baserades på den första boken i bokserien
 
 
Efter hennes mamma blir kidnappad, måste Clary våga sig in i den mörka världen av demoner på jakt för att hitta ledtrådar som kan hjälpa henne att hitta sin mor.
 
 

The Shannara Chronicles

Kategori: Serier

 
 
Tusentals år efter vår civilisations ödeläggelse är jorden uppdelad i De Fyra Länderna som bebos av flera olika folkslag alver, dvärgar, troll, tomtar och människor. I centrum finner vi Shannarafamiljen, vars ättlingar behärskar en forntida magi och deras äventyr förändrar ständigt världens framtid.
 
 
Säsong 1 är igång och är på avsnitt 4 för er som är nyfikna. Längtar redan till nästa avsnitt släpps
 
 
 

Solace

Kategori: Filmtips

 
 
 
Ett medium (Anthony Hopkins) arbetar med FBI för att fånga en seriemördare
 
 
 

Seal Team Eight: Behind Enemy Lines

Kategori: Filmtips

 
 
Seal Team Eight måste kämpa sig djupt in i Afrikas Congo, avveckla en hemlig urangruva, och stoppa vår farligaste fiende från att smuggla vapen ut ur landet.
 
 
 

Svinen

Kategori: Boktips

 
 
 
Jorma Hedlund har egentligen dragit sig tillbaka, det är slut på det kriminella livet. Men tipset om värdetransporten är för bra för att passa. En sista stöt, sedan får det vara nog. Till en början löper allt enligt planerna. Men rånet går fruktansvärt fel, och Jorma blir en jagad man. Samtidigt försöker Danny Katz ta reda på vad som har hänt hans förra knarklangare Ramón och hans flickvän Jenny. Katz gamla sug efter droger har dragit in honom i en härva som bara växer. Hur gick det till när Ramón plötsligt kom över en massa knark? Och vem är egentligen Jenny? Spåret leder till en början in i Stockholms porrbransch och därefter i en riktning Katz aldrig hade kunnat ana. Bara en sak är säker: någon vill hindra honom från att hitta sanningen.
Carl-Johan Vallgren skriver som Lucifer. Svinen är en fristående fortsättning på Skuggpojken(2013), den andra boken i en serie noir-thrillers om Danny Katz.

Dark matter

Kategori: Serier

 
 
En mysteriethriller om sex personer som brutalt väcks upp från sin kryosömn då deras rymdskepps livsuppehållande system slutar fungera. Trots att allt tyder på att det är de som är besättningen har de inget minne av sina egna liv eller varandra.  I brist på sina egna identiteter kallar de sig för smeknamn i nummerordning utifrån när de vaknade.
Trots bristen på minnen har de alla sex tydliga personligheter
 
Snart börjar vi få oroande ledtrådar om de sex personernas bakgrund. En närbelägen gruvkoloni hotas av Det onda bolaget och dess ledja mördare. Nummer Ett blir lite betuttad i en ung gruvarbetartjej och föreslår att de ska hjälpa kolonialisterna mot de legosoldater som ryktas vara på väg. Men när skeppsandroiden vid ett för dramatiken lägligt tillfälle återfår några utsuddade minnen, visar det sig att våra sex minnesförlustdrabbade vänner inte alls är några oskyldiga frihetskämpar. Tvärtom: de är the bad guys. Vapnen i skeppets lastrum är tänkta att användas för mord. Vart kommer deras lojalitet att hamna, och vem har suddat ut deras minnen?
 
Hela säsong 1 finns att se nu, och säsong 2 kommer någon gång under detta året
 
 
 

Skuggpojken

Kategori: Boktips

 
 
Denna boken var en riktig sidvändare med spänning på exakt varenda sida. Gick inte att släppa taget om den, så jag läste slut den på en dag, uppdelad på ca 2 timmars läsning åt gången.
 
 
Sommaren 1970 försvinner en liten pojke från Kristinebergs tunnelbanestation i Stockholm. En främmande kvinna tar honom vid handen och går därifrån, och han är borta. Många år senare försvinner också pojkens bror, Joel Klingberg. Hans fru vänder sig till Danny Katz, makens gamla vän från försvarets tolkskola, ett språkgeni med solkig bakgrund, och ber honom om hjälp. Katz går motvilligt med på att börja leta, och upptäcker snart att det finns fler hemligheter i den mäktiga familjen Klingberg.
 
 
 
 

Beck: Gunvald

Kategori: Filmtips

 
 
En undersökande journalist hittas misshandlad till döds i sitt hem, där även fingeravtryck från en ökänd indrivare påträffas. Mordoffret har blivit hotat av högerextremister, men det är främst hans arbete med en bok som fångar Beck-gruppens intresse. Fallet får en fruktansvärd vändning och plötsligt står mycket mer på spel än att hitta journalistens mördare. Martin Beck och hans kollegor har aldrig tidigare tvingats balansera yrkesroller med privatliv på samma svårbemästrade sätt som nu.