VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Dödens pendel

Kategori: Boktips

 
 
 
 
 
När Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd är hennes son den ende som anar oråd. En försvunnen klocka gör honom övertygad om att någon varit inne i hennes sovrum på natten. Kommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahärva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg. 

Samtidigt får Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung frisk människa plötsligt drabbas av hjärtstillestånd verkar märkligt och han får inte händelsen ur tankarna. 

När sedan en nittonårig flicka hittas död i sin säng kort därefter, inser även Johan Axberg att något är allvarligt fel. En märklig detalj fångar hans uppmärksamhet: flickans klocka är försvunnen. 
Går en seriemördare lös i staden? 

Änglamakerskan

Kategori: Boktips

 
 
 
Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.

Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt - en historia fylld av tragiska öden och hemligheter.

Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?

Strike back

Kategori: Serier

 
 
 
Strike Back är en fartfylld, världsomspännande thriller serie. Som handlar om två agenter– Michael Stonebridge och Damian Scott (han anländer i säsong 2) – i den hemligstämplade organisationen Section 20,  Denna actionfyllda serien utspelar sig på exotiska platser och är full av oväntade vändningar när de två huvudpersonerna reser jorden runt för att hindra terroristernas onda uppsåt och deras försök att bringa anarki och förstörelse till vår planet.
 
Säsong 1 har 6 avsnitt, medan säsong 2-5 har 10 avsnitt. Synd att där inte finns fler säsonger av denna kanonserie. Och inte fel och titta på dessa snyggingar heller i flera timmar...haha
 
 
 
 

kvällsgott

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Mums för 5 kr per ask på ica
 
 
 

kvällen blev sen

Kategori: Jag o min vardag

 
Fick ett ryck vid 20.30 tiden att baka.  Så ett gäng kardemummabullar blev det.  Bäst o passa på nu. För om 2 veckor går min första av två operationer i mina händer av stapeln. Då de lär dröja länge innan jag kan göra som jag vill.
Karpaltunnel operationer är det jag ska gå igenom.
 

Fyrvaktaren

Kategori: Boktips

 
 

Det är en ljus försommarnatt. En kvinna kastar sig in i sin bil, händerna på ratten är blodiga. Med sin lille son i baksätet flyr hon mot den enda trygga plats hon vet: ön Gråskär utanför Fjällbacka.

Ett par dygn senare mördas en man i sin lägenhet. Han var kommunens nyanställde ekonomichef, som efter många år återvänt till sin barndoms Fjällbacka. En skötsam och omtyckt person. Men när polisen i Tanumshede börjar kartlägga hans liv kommer de en rad hemligheter på spåren.

Det visar sig att mannen besökte Gråskär innan han dog. I folkmun kallas ön Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda aldrig lämnar den, och att de har något att berätta för de levande.

Damien

Kategori: Serier

 
USA har börjat sända denna nya serie om Damien, sonen från Omen filmerna. Verkar riktigt bra
 
Efter att ha upptäckt sitt ursprung, måste Damien Thorn klara av livet som Anti-Kristus.
 
 
 

Rosewood

Kategori: Serier

 
 
 
 
Åter dags för ett nytt tips på en serie, har sett alla 12 avsnitt av säsong 1 som är ute just nu, visas varje torsdag i USA. En serie värd att kolla på
 
 
Miami patolog, Dr Beaumont Rosewood, Jr., finner hemligheter i människors kroppar med hjälp av sin state-of-the-art laboratorieutrustning.

Sjöjungfrun

Kategori: Boktips

 
 
 
En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Trots att Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har gjort allt för att finna honom, vet ingen om han är död eller levande. Efter fyra månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen. 

Fallet kompliceras när det avslöjas att en av hans bekanta, författaren Christian Thydell, under mer än ett års tid fått ta emot anonyma hotbrev. Christian står inför sitt stora genombrott och på releasefesten för sin roman Sjöjungfrun får han ytterligare ett meddelande. Han bryter samman och visar breven för Erica Falck, som har hjälpt honom med manuset. 

Christian försöker sedan bagatellisera alltihop och vägrar att gå till polisen, men Erika smugglar med sig ett av breven och visar det för Patrik. Hon har anat att det är något som plågar Christian, och hon är oroad över vad som kan hända. 

Patrik inser faran. Någon hatar Christian djupt. Och denna någon verkar vara en förvirrad och skadad person som inte skulle tveka att sätta sina hot i verket. Polisen inser snart att det finns ett samband mellan breven och mordet, och spåren för dem tillbaka i tiden ..

Slasher

Kategori: Serier

 
 
 
Serien kretsar kring en ung kvinna som står inför en rad skrämmande copycat mord, som baseras på de allmänt kända morden av hennes föräldrar för 30 år sedan.
 
Serien hade premiär i USA den 4 mars o 2 avsnitt är visade så här långt. Och helt klart en serie i min smak. Man får vara med och försöka lista ut vem och varför

Beck: Vägs ände

Kategori: Filmtips

 
 
 
Tre brutala mord sker i ett hus i en stillsam förort. Offren är en före detta polis, hans fru och deras 10-årige son. Beckgruppen tar sig an fallet och upptäcker att det finns ett dolt säkerhetsrum i offrets villa, med bland annat stulna vapen. Man säkrar fingeravtryck från en kriminell som var inblandad i ett rån för 4 år sedan. Efter rånet sköt han sina kumpaner och försvann spårlöst med rånbytet på 6,3 miljoner. Frågan är hur vapen har hamnat hos den före detta polisen och vad han har för koppling till rånaren? Fallet väcker starka känslor i Polishuset och får högsta prioritet.

Tyskungen

Kategori: Boktips

 
 
 
Hur mycket vet vi egentligen om våra föräldrar? Vilka hemligheter i det förflutna kan förklara handlingar i nuet? 
Dessa frågor tvingas Erica brottas med när hon inser att hennes döda mor under andra världskriget umgicks i samma krets som den äldre man som hittas mördad i sitt hem i Fjällbacka. Trots att Erica egentligen borde skriva på sitt nya bokmanus kan hon inte låta bli att gräva djupare i fallet. Och trots att Patrik precis inlett sin pappaledighet dras även han in i utredningen. 
Erica börjar läsa moderns dagböcker och upptäcker att Elsy varit med om fruktansvärda upplevelser. Dramatiska, sorgliga händelser som förklarar varför hon var oförmögen att knyta an till sina döttrar. Men många frågetecken kvarstår. Vad var det som väcktes till liv när Erica några månader tidigare sökte upp den mördade mannen? Vem eller vilka var beredda att döda för att sanningen om det förflutna inte skulle komma fram?

Stalker

Kategori: Boktips

 
 
För nio år sedan dömdes prästen Rocky Kyrklund till rättspsykiatrisk vård för ett brutalt mord. Själv minns han ingenting. Efter en svår olycka har han återkommande blackouter.
Samma sommar som hans återanpassning till samhället påbörjas, skickar någon en filmsekvens på en kvinna i ett fönster till polisen. Nästa dag hittas kvinnan död i sitt hem. Det är inte bara det bestialiska våldet som leder tankarna till Rocky Kyrklunds gamla mord. En ny film kommer till polisen. Ingen förstår vad som händer och Joona Linna är försvunnen sedan mer än ett år. Nästan alla tror att han är död. Nästan alla.