VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Star Trek: Beyond

Kategori: Filmtips

Efter att förgäves ha försökt att förmedla en fredgåva från en ras till en annan, åker Enterprise till den nya rymdstationen Yorktown. Dit kommer också ett fartyg som med nöd och näppe lyckats fly från en nebulosa. Resten av besättningen är fortfarande strandsatta på en planet inuti nebulosan. Enterprise, som närmaste skepp, beslutar sig för att undsätta de nödställda.

Inuti nebulosan blir Enterprise dock attackerat av en svärm av små skepp, vars sammanlagda anfall tvingar Enterprise på flykten, illa skadat, och med stora delar av besättningen tillfångatagen. Enterprise kraschar på samma planet och blir fullständigt förstört, vilket tvingar Kapten Kirk och de kvarvarande besättningsmedlemmarna att försöka frita sina kamrater.

 

 

En orolig grav

Kategori: Boktips

 
En man blir innebränd i sitt hus vars ytterdörr är låst utifrån. Offret, en före detta studiekamrat till arkeologen Ruth Galloway, har strax före sin död skickat ett brev i vilket han berättar att han gjort ett sensationellt fynd i närheten av Blackpool. Fyndet rör den legendariske kung Arthur och eftersom Ruth är specialist inom området gamla skelettdelar ber han om ett expertutlåtande. I samma brev framgår att han är rädd, men han hinner aldrig förklara varför.
 
 
 
 
 

Mina pågar

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
Sover hos mig varje natt och är jätteduktiga med allt. Superkeliga i massor. Fast Mikki är lite större än Månz, men så är det ju med en kull kattungar. Alla är inte lika stora.
På bilden är det Mikki till vänster, och då såklart Månz till höger
 
 
 
 
 

Känslan av död

Kategori: Boktips

 
 
Det är halloweenkväll i Norfolk. På Smiths museum förbereder man ett ovanligt evenemang. Inför en handfull speciellt utvalda gäster ska en medeltida kista öppnas. Den väntas innehålla kvarlevorna av en biskop som levde på 1300-talet.

Arkeolog Ruth Galloway kommer i god tid för att övervaka öppnandet. Men museet verkar märkligt tomt och tyst. Efter en stund hittar hon intendenten livlös bredvid kistan, mördad, blödande från näsa och mun. Ett fönster står öppet och en död orm ligger inglasad i ett hörn av rummet.
 

The Hoarder

Kategori: Filmtips

 
 
En ung kvinna hamnar i en underjordisk lagringsanläggning med en vän, och är instängd och förföljd av en mördare.
 
 
 
 

Månz & Mikki

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
Mycket duktiga små pågar jag fått, tog bara ett dygn så var dom uppe i min säng och nu sover dom där varje natt. Inte en enda natt har dom härjat runt, ja förutom första natten då då...haha. Okej, sen är jag vaken till runt 1-2 tiden på natten. Men som sagt dom äter bra o kunde gå på låda samma dag jag fick dom. Trots att dom är födda på landet o aldrig gått på låda. De var ju lite handskygga i början, kanske de första 2 dagarna. Men nu kommer de hela tiden och spinner o vill bli kelade i massor. Så mysigt
 
 
 
 

Huset vid havets slut

Kategori: Boktips

 
 
 
Ruth Galloway har precis börjat jobba igen efter föräldraledigheten och kämpar för att få ihop vardagen med arbete och barn. Och när man i det lilla samhället Broughton Sea"s End hittar benen efter sex döda män i en grotta på stranden, kallas Ruth omedelbart till platsen.

När Ruth daterar benen till tiden för andra världskriget riskerar samtidigt en gammal välbevarad hemlighet att avslöjas som tar heder och ära av några av de män som anses ha gjort stora insatser för sin bygd och sitt land under kriget. Det är inte många som var med på den tiden som ännu är i livet. Men när en tysk journalist plötsligt mördas inser Ruth och Nelson att det fortfarande finns människor som är villiga att döda för att sanningen inte skall komma fram. Ju fler ledtrådar polisen finner, desto mer komplicerad ter sig sanningen. Vad är Projekt Lucifer och vad vet familjen som är bosatt i det stora huset vid havets slut, om det som hände för sextio år sedan?

Månz & Mikki

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
 
Kärlekarna i mitt liv
 
 
 

Nu så

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
Fick nån bild på sötisarna igår. Även lyckats få den ena i famnen en kort stund o pussat på, såååå mysigt. Inte riktigt handtama än ju eftersom de kommer från landet. Men lärt sig kattlådan direkt, sååå duktiga.
Busat halva natten, så har inte fått mycke sömn, men vad gör de. Dom är ju så härliga
 
 
 

Tillökning i familjen

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
 
Idag kom 2 små pojkar hem till mig. 3 månader gamla.
 
 
Har ju sagt hela tiden sen Smulan fick somna in för 3 år sedan att ingen skulle komma in efter henne, men jag som person fungerar bäst med katter runt mig, någon att få ta hand om och pyssla med.
Har inga foto på dem ännu, så jag lånar från uppfödaren, så ni får se lite i alla fall
 
 
 

Janusstenen

Kategori: Boktips

 
 
 
Vid en utgrävning i Norfolk hittas ett skelett, till synes begravt under en vägg. Ruth Galloway kallas till platsen som arkeologisk expert. En av hennes första teorier är: ett offer till guden Janus. Under romartiden var det nämligen under just väggar och dörrar som man begravde offren till denne gud. Inom kort kallas Ruth även till en byggarbetsplats, där man har hittat ett skelett från ett barn.

Avengers grimm

Kategori:

 
 
När Rumpelstiltskin förstör Magic Mirror och flyr till den moderna världen. De fyra prinsessorna av "Once Upon a Time" -Cinderella, Törnrosa, Snövit, och Rapunzel-sugs genom portalen också. Välutbildade och begåvad med magiska krafter, måste de fyra kvinnor slåss mot Rumpelstiltskin och hans armé av trälar innan han förslavar alla på jorden.

Cell

Kategori: Filmtips

 
 
 
 När en elektronisk signal sänds över mobilnät över hela världen, mobiltelefon användare är direkt och farligt omprogrammeras till rabiata mördare. Norrut genom New England för att hitta sin ex fru och son är Clay Riddell i sällskap av en grupp överlevande för att kämpa en hord av mord "phoners" som deras värld drabbats av i apokalyptiska galenskap

Flickan under jorden

Kategori: Boktips

 
 
 
 
 
I sumpmarken utanför King"s Lynn i Norfolk hittar polisen människoben. Man misstänker att det är kvarlevorna efter Lucy Downey, en flicka som kidnappades för tio år sedan, och kallar in arkeologen och benexperten Ruth Galloway. När Ruth undersöker benen visar det sig, till kriminalkommissarie Harry Nelsons besvikelse, att benen är mer än tusen år gamla.

Ända sedan Lucy kidnappades har Nelson fått mystiska brev som innehåller referenser till rituella offer. När ännu en flicka försvinner och Nelson får ett nytt brev ber han Ruth om hjälp med att tolka breven. Samtidigt som Nelson och Ruth närmar sig varandra visar det sig att Ruth svävar i livsfara för att hon hjälper polisen. Jakten på kidnapparen blir en kamp mot klockan för både den försvunna flickan och Ruth själv.
 

Rosa fötter

Kategori: Skor

 
 
Har alltid sagt aldrig. Haha..... Men nu va jag tvungen o köpa som inneskor pga hälsporre
 
 
 

Aj aj ont

Kategori: Jag o min vardag

 
Jaha..e de inte de ena så e de de andra. Nu hälsporre. Stötvågor o tejpad fot i minst 2 månader med vila. Besök hos sjukgymnasten en gång i veckan för dessa stötvågor o ny tejpning, tills det blir bra. Kan ju säga som så att dom där stötvågorna inte var att leka med, riktigt läskigt var det. Snyft inga mer skogspromenader
 
 
 

Falleri fallera falleralla

Kategori: Boktips

 
 
8e och sista boken i serien, kollade igår och har tydligen läst fort, för hela 30 dagar tog alla dessa böcker. Med andra ord en spännande serie o en riktig sidvändare som man inte kan lägga ifrån sig
 
 
 
Det blåste kalla människofientliga vindar i landet, och han började förlora hoppet om att själv kunna göra någonting för att styra om dem. Teamet var dessutom helt klart ur form och medarbetarna snudd på aggressiva mot varandra. Atmosfären inne i bilen var så mättad av sorg och ilska att det var med lättnad de till slut klev ut och mötte den piskande yrsnön. Och en av de mest fasansfulla brottsplatser de någonsin hade upplevt.

Två personer mördade på öppen gata i centrala Stockholm. En medelålders kvinna och en liten pojke, brutalt nedklubbade med en hammare. Och det var bara början. Början på slutet.

Tyrant

Kategori: Serier

 
 
Tydligen har jag missat denna serien på nåt sätt, hitta oxå nåt om att TV3 visat säsong 1. Kanske säsong 2 med, eller, nån som vet? Nåja säsong 3 hade premiär i USA den 6 juli. Så nu har jag lite avsnitt att komma ikapp. Den verkar bra efter att bara ha sett 3 avsnitt natten som gick
 
"Tyrant" handlar om Bassam "Barry" Al Fayeed, den yngste sonen till en ökänd diktator i det påhittade mellanösternlandet Abbudin. I över 20 års tid har han bott i USA där han "amerikaniserat" sig, han arbetar som läkare, är gift med en amerikanska, har två tonårsbarn och kallar sig Barry. 
 
Han har ingen som helst längtan efter sitt gamla hemland. 
 
Men när hans brorson ska gifta sig övertalas han att ta med familjen och hälsa på. Vilket visar sig bli ödesdigert. Abbudin står på randen till ett inbördeskrig med en revolutionsledare som vill störta Barrys far och Barry blir indragen i de politiska sammansvärjningarna.
 
Fares Fares spelar Barrys barndomsvän, den regimkritiske journalisten Fauzi Nadal. Alexander Karim gör revolutionsledarens son Ihab Rashid. Bakom "Tyrant" står en av "Homeland"-skaparna, Howard Gordon.
 
 

Tjockare än vatten

Kategori: Boktips

 
 
 
En kvinna hittas dränkt i sitt badkar av sitt barnbarn. Hon har fått tungan utskuren och Conny Sjöberg och hans kollegor tolkar det som att någon ville få fram budskapet att kvinnan som var psykolog dog för att tystas. Samtidigt hittas en rad katter dränkta runt om i Stockholm. Det kommer att visa sig att allt har sin orsak långt tillbaka i tiden, och att allt kretsar kring vatten, katter och död.

En del bara

Kategori: Jag o min vardag

 
Satt och kollade imdb över filmer som USA släpper i år, och där var en hel del intressanta. Så tänkte...varför inte tipsa om dessa, så kan ni ju själva kolla upp om de är något för er.
 
Maadari  15 juli
Star Trek Beyond  22 juli
Jason Bourne  29 juli
Imperium  19 aug
Mechanic Ressurection  26 aug
Patient Zero 2 sept
Solace  2 sept
Snowden  16 sept
The Infiltrator  16 sept
Nerve  16 sept
Deepwater Horizon  30 sept
Delirium  30 sept
Underworld: Blood Wars  14 okt
Jack Reacher: Never Go Back  21 okt
Inferno  28 okt
Rings 3  28 okt
The Strangers 2  2 dec
Kidnap  2 dec
The Bye Bye Man  9 dec
Passengers  23 dec
Assassin's Creed  23 dec
Patriots Day  23 dec
 
 

5 dagar

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Med start igår sitter jag bänkad fram till söndag och kollar friidrott EM på kanal 12.  Bästa sporten som finns, förutom hästhoppning såklart.
 
Har inte haft tid o fixa nåt o äta pga det, så fick bli en paket vindruvor innan
 
 
Men snart är där en paus på 49 minuter, så då tänkte jag slänga ihop en kycklingwok. Precis man hinner det ju...hahaha
 
 
 

Captain America: Civil War

Kategori: Filmtips

 
 
 
Captain America: Civil War tar vid där Avengers: Age of Ultron slutade. Steve Rogers leder det nya teamet med Avengers i deras fortsatta arbete för att skydda mänskligheten. Men när Avengers är inblandade i en stor internationell händelse, som resulterar i att oskyldiga drabbas av stora skador, ökar kravet på att ett nytt system ska installeras. Ett system som innebär att en styrelse ska avgöra när man bör anlita Avengers tjänster. Detta beslut splittrar Avengers samtidigt som teamet försöker försvara världen mot en ny och ondskefull kraft.
 
 

shoppingrunda

Kategori: Kläder

Åkte till Hässleholm med mamma som hade tid på röntgen. Åkte lite tidigare så vi kunde shoppa. Och tur var de. Hann precis hem innanför dörren så kom ösregnet. 

Fyndade 2 par shorts på H&M för 99 kr paret. Supersköna 


Och på kappahl var där tag 3 st 5 pack sneakers sockar o betala för 2, 199 kr blev de. Oxå trosor på lindex som jag inte orkar fota..haha

Hennes iskalla ögon

Kategori: Boktips

 
 
 
Ett oväder drar in över staden. Det hindrar inte stockholmarna från att söka sig ut i fredagsnatten, men två av dem kommer inte hem igen. En av dem sågs senast på ett av Söders populäraste vattenhål, den andra på sin arbetsplats inte långt därifrån. 
När Conny Sjöberg och hans kollegor kopplas in finner de obehagliga likheter mellan fallen. Båda kvinnorna har levt under mental press, och ingen av dem saknar skäl att frivilligt ge sig av. Men den dramatiska upptäckten av en död kropp ger all anledning att tänka om.

Dracula

Kategori: Serier

 
Hittade en serie på en säsong som heter Dracula, utspelar sig i slutet av 1800 talet i London, den var faktiskt riktigt bra. Bara 10 avsnitt så jag körde ett maraton på den igår
 
Dracula travels to London, with dark plans for revenge against those who ruined his life centuries earlier. However, his plan is complicated when he falls in love with a woman who seems to be a reincarnation of his dead wife.
 
 
 
 

dark matter 2

Kategori: Serier

 
 
 
Säsong 2 premiär i USA 1 juli
 
En grupp på sex personer utan något minne av vem de är och var de kom ifrån vaknar upp på ett rymdskepp . Namnger sig "One" till "Six" i den ordning de vaknat upp, de stabiliserar sitt fartyget och börjar försöka lista ut vad som hände med dem.

Killjoys 2

Kategori: Serier

 
 
Säsong 2 hade premiär i USA 1 juli
 
Killjoys följer en trio av hårt levande prisjägare - nederländska, John, och D'avin- ta på interplanetära uppdrag, jagar och fångar dödliga brottslingar genom ett avlägset systemet som heter Quad. De har svurit sinsemellan att förbli neutralt under en blodig, multi-planet klasskamp som hotar att förstöra Quad. Men deras egna förflutna och händelserna runt dem börja dra dem djupare in i denna farliga virvel av krig.

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Kategori: Filmtips

 
 
 
Verklighetsbaserad film
 
En amerikansk ambassadör dödas under en attack mot ett amerikanskt läger i Libyen och ett säkerhetsteam försöker reda ut den kaotiska situationen.

även idag och nån dag till

Kategori: Jag o min vardag

 

Marauders

Kategori: Filmtips

 
 
 
En grupp FBI-agenter har fått i uppdrag att ta fast ett gäng skickliga bankrånare, men upptäcker snart att de inte bara är ute efter pengar..
 
 

queen of the south

Kategori: Serier

 
 
Start av säsong 1 i USA den 24 juni
 
 
Om en kvinna Teresa i Mexico som blir tvungen att ta till flykten då hennes drogsäljande pojkvän blir mördad. Och hamnar i klorna på en kvinna i sin flykt till USA

Batman v Superman: Dawn of Justice

Kategori: Filmtips

 
 
 
Efter händelserna i Man of Steel har Stålmannen blivit både avgudad och hatad av människor runt honom. Folket har hamnat i en nästan ändlös debatt om hur Stålmannen hanterar sina gudalika krafter och fruktar att han inser att han kan använda sina förmågor till något annat, mindre anständigt syfte. Gotham Citys egen brottsbekämpare, den klokare och mer erfarne Batman, bestämmer sig för att kolla upp saken och eventuellt konfrontera Stålmannen. Medan den interna konflikten mellan två av jordens största superhjältar trappas upp, så hotas mänskligheten av en fara som världen aldrig någonsin har skådat.

filmgodis

Kategori: Jag o min vardagAmerican gothic

Kategori: Serier

 
 
Serie premiär säsong 1 i USA den 23 juni 
 
De Hawthornes, en välmående Boston familj, måste omdefiniera sig efter upptäckten att deras nyligen avlidne patriark kan ha varit en seriemördare. Misstanke uppstår att en av dem kan ha varit hans medhjälpare.