VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Tillbaka igen

Kategori: Jag o min vardag

Nu är huvudvärken/migränen tillbaka igen. Började för ett par timmar sedan. Trött på den. Har tagit panodil, sen även diklofenak och köpt en 33 cl coca cola, så hoppas det lättar lite. Ville ju som sagt städa. Men ack vad jag bedrog mig. Kommer ju inte iväg till träning heller.
Ont så jag knappt kan se, men ville ändå meddela mig ifall det tar tid innan nästa inlägg. Hoppas inte.


http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9903/16/migran.html


Hittade denna artikeln nyss i aftonbladet, riktigt gammal men väldigt intressant och läsa.







Lite nyttigt för magen

Kategori: Dagens midda

Nu börjar min migrän från igår lätta så hoppas jag kan städa o städa o städa under kvällen..haha. Fått i mig en god midda nu. Min magsjukdom IBS krånglar fortfarande så jag äter försiktigt.

Så idag blev det matvete blandat med stekt strimlat kött, färsk svamp, charlottenlök och zucchini med brysselkål, tomat o gurka.


Racerfart :)

Kategori: Jag o min vardag

Hämtat nya modemet och kopplat indet. Jäklar vilken racerfart de blev på internet nu. Och här har jag suttit i månader och segat. Skönt och hittat felet. Lixom inte de första man tänker på att modemet kan vara slutkört. Man tror ju först att de är datorn och nåt virusskit som är så lätt att få ju.
Så imorgon ringer jag och uppdaterar hastigheten från 6 till 16. Bara 39 kr dyrare, en struntsumma ju




Ett riktigt litet mini modem

Gekås shoppingen

Kategori: Kläder



Massa bra och ha



2 söta häxor o hårsnoddar



Grått lakan och 3 gråa örngott och en kudde



Nya moppar med skaft



Mössa o vantar



4 silvriga bordstabletter och en bordslöpare



Lite mer bra o ha



















3-pack t-shirt, bra o ha på gymmet




Här var då allt jag köpte när jag var i Ullared i lördags.

Hoppas jag får mitt nya modem imorgon så mitt internet o dator går att använda som vanligt igen. Orkar inte sitta vid datorn när jag hela tiden kopplas ner. Så, så fort allt är klart så blir jag aktiv här igen, hoppas ni förstår

Smärta & problem

Kategori: Tankarna flödar

Det blir inga uppdateringar från helgen idag. Har fått migrän och legat i timmar nu, mår riktigt dåligt, känns som huvudet ska sprängas.

Har försökt att hålla på med inlägget om Ullared men modemet krånglar riktigt mycke nu, så jag får nog vänta med att göra detta tills de nya modemet kommer, hoppas på imorgon eller i alla fall senast onsdag.
Svårt och lägga upp massa bilder när de tar minuter för att en bild ska komma upp eller så kommer det att "åtgärd avbröts".

Hoppas ni har överseende för att det blev strul för mig



Problemlösningar

Kategori: Jag o min vardag

Äntligen har felet med min dator blivit löst. Den har ju länge varit slö och skum och visat inget internet och inte kommit in på de flesta sidor man begärt. Fick den formaterad igår och inlagt windows 7, som jag sagt nej till i några år. Men fick ge mig eftersom min nya dator som byggdes i aug-11 inte fick ut sin fulla kapacitet med xp. Och det märker jag verkligen idag, härligt. Men den fortsatte ändå att sega så har idag pratat med internetleverantören ang mitt modem som är 9 år gammalt och han kollade upp signaler och packningar osv från där han sitter i Göteborg och de visa sig att mitt modem har gjort sitt. Ett nytt skickas idag, som sen kommer till mig imorgon eller övermorgon. Ska sen dessutom uppgradera hastigheten från 8 till 16, sen jäklar blir de snabbt minsann...hehe


Lovar att under kvällen uppdatera om helgen, blev aldrig så igår söndag pga lämnade iväg datorn hastigt och lustigt som jag inte var beredd på. Men kände att det var viktigt och kolla upp vad som var fel med min dator för den mådde ju inte alls bra sen ca en månad tillbaka. Skönt de inte var virus iaf..haha

Såg precis att detta inlägg är nr: 1999

En riktigt bra och härlig dag

Kategori: Jag o min vardag

Började med att jag vaknade 05.22, inte lönt och somna om. Fixade ordning mig och till katten och kl: 07.00 började bilen rulla mot Ullared. Vi var framme vid 9-tiden. Hittade massor som jag är jättenöjd med. Har såklart tagit kort på allt men hinner tyvärr inte lägga ut bilder idag, så de får vänta till imorgon.

Är bjuden på fest ikväll och funderar starkt på att gå eftersom det är med vänner som jag inte umgås så mycke med som förr pga de fått barn osv. Så känns som detta kunde vara kul att göra. Jag vet, jag har ju sagt att jag inte ska festa på länge, men när det händer något annorlunda för en gångs skull så känns det ju extra lockande. Men har inte bestämt mig än. Fick min mens i morse och den har ökat på nu och då är det mindre kul att lämna hemmet.

Får äta och ta en dusch och känna efter vad jag vill.

Hur som helst så får ni titta in här imorgon, för då kommer jag att lägga ut massor av bilder på det jag shoppat och sånt där.

Önskar alla en trevlig lördag



NEJ dagen

Kategori: Jag o min vardag

Jaha då har man varit på Ica idag igen, såklart med lilla mamsen. Ja jag vet, fan vad jag handlar..haha. Men vi såg billiga kotletter igår som vi hoppa över, och ångrade oss. Men tyvärr var dom slut. Så blev lite frukt och grönsaker, plus matlagningsyoghurt och 3-pack dressing som jag tänkte testa till mina hemmagjorda pommes ikväll.

Idag är det Trubadurafton på Vincents skafferi vilket jag bojkottar rakt av. Sen imorgon är de trubaduraftonoch tacobuffé ät så mycke du vill för 70 kr på Perstorps Bar & Rastaurang och även detta bojkottar jag. Med andra ord en lugn helg utan fest. Ska ju till Ullared imorgon, åker redan kl: 7 på morgonen, vilket innebär att jag får upp vid 6-tiden. Är ingen frukost människa ju, plus att dusch med hårtvätt fixar jag ikväll, så blir de en lugn tidig morgon på de viset. Bara upp och duscha av kroppen och mata katten typ.

Ska bli superkul att komma till Ullared, hoppas jag hittar mycke sånt där "bra-och-ha" och kanske något lätt i klädesväg.



En funktion som ger många tillfredsställelse

Kategori: Dagens midda

Precis kollat dagens avsnitt av serien "Revenge". Gillar skarpt att tv3play finns, eftersom serien krockar med CSI Miami på kanal 5. Och det här med att spela in på min dvd är evigheter sedan jag gjorde och orkar inte längre. Mycke bättre att många kanaler har play funktionen. Plus att jag är medlem på en sida där man kan ladda ner dagens avsnitt av många tv-program, såklart en laglig sida. Man får begära att gå med och sen ge en anledning till varför just du ska vara med. Min var att jag på mitt senaste arbete jobbade 2-skift, mycke övertid och extra på helgerna, så jag missade ofta mina favoritserier. Och det gav mig inträde redan dagen efter jag gjort min förfrågan.

Annars under kvällen har jag suttit och besvarat massa viktiga mail och annat pappersarbete, plus att sista räkningen för denna månad är betald.

Såklart tagit en paus med lite midda, idag blev det; ugnsbakad lax med stekta färska champinjoner som jag rörde ihop med matvete och några brysselkål bredvid. Riktigt gott och kräver inga kryddor alls, inte ens salt.
Man blir riktigt mätt oxå på matvete, bara och ta 1/2 dl och koka på lägsta värmen i 15 min och sedan dra bort grytan från plattan och låta stå och dra i ca 5 min.




Nu ska jag ta hand om lite innan jag ska krypa under täcket med en bok eller film. Får se vad jag känner för när jag väl kommit så långt som till sovrummet...

Sov gott så hör vi imorgon


Förändringar

Kategori: Tankarna flödar

Ingen gillar förändringar när dom väl kommer. Först blir man förvarnad att det ska ske, ja oftast. Men sen vänjer de flesta sig vid förändringen.

Som det här nya nu på Facebook ang "tidslinjen", folk "gnäller" till höger och vänster. Och kan förstå dessa personer till viss del för jag tycker inte heller att det nya ser roligt ut alls faktiskt.

Så nu har jag skapat ett evenemang som jag kallar "Strejk mot tidslinjen". Bryr mig egentligen inte så mycke om att de ska ändras, utan skapandet av evenemanget var mer för att samla alla gnällspikar på ett och samma ställe...haha..så har dom ju någonstans att skriva och klaga och ha sig istället för att man ska se det i statusen hela tiden från många. Bra va? hehe

Fast ibland så tänker man faktiskt oxå som så att göra ett forum för just "gnäll" av alla dess slag. Men tror inte folk hade slutat i sina statusar ändå..haha

Ja ja, var och en gör som den vill. Har själv slutat med att facebooka så ofta som jag gjorde innan, inte så kul längre. Sen finns det ju nåt som heter att man har ett liv oxå.

Detta är vad jag tycker utan att jag för den sakens skull ser ner på andra som tillbringar mycke tid på facebook, som sagt upp till var och en hur mycke man vill vara där. Där är ju en del kul spel oxå.



26 januari

Kategori: Jag o min vardag

Varit ute i ärenden, plus på Netto. Billig lax, 4 portionsbitar för 29 kr, så det blev hela 3 sådana paket. Så nu är frysen smock full med middagar fram till den siste april, känns bra. Blir väl inte så mycke nya recept så ofta nu gissar jag. Har mycke lax och kyckling i frysen. Men några kommer jag säkert såklart och hitta på.

Har bestämt mig för att leva på lax, kyckling och ugnsbakade grönsaker så mycke de bara går. magen krånglar riktigt mycke nu. Inte kul alls att ha diagnosen IBS. När kramperna väl kommer så håller de i sig i flera dagar i sträck ju och man mår illa så man kan spy. Och ovanpå detta förvärker inför mensen.

Ja ja nog om detta, finns de som har de mycke värre. Hoppas bara att inte allt även pågår på lördag när de blir Ullared hela dagen.

Snöar förresten just nu, förrädiskt när den lägger sig över alla isplättar som finns på gator och trottoarer. Men jag vill ändå ha snö i massor. Trodde ju nästan att det inte skull komma någon, men till slut så och vi har ju dessutom massa minusgrader. Så nu trivs jag. Vill vara mer ute än inne.


Nähä ut i köket och ta hand om disken jag lämnade efter mig igår, fy mig att inte ta detta samma dag..haha. Ska även kolla vad jag vill äta med lax ikväll...


Ibland är.....

Kategori: Jag o min vardag

.....Facebook bra att ha.

Läst där för en liten stund sedan om en vän/granne som heter Linda som ska till Ullared och hade 2 platser över. Så vi tog kontakt via mobil och bestämde att jag skulle med, ja min mamma hänger oxå på. Oxå en vän till Linda.

Detta ska bli riktigt kul, jag har ju inte varit där på minst 20 år, blir ju så när man inte har körkort.
På lördag morgon kl: 07.00 bär det iväg. Blir spännade och se vad där finns till mig och om jag kommer hem med massor eller knappt något alls. Ibland kan jag vara så där extra snål mot mig själv, fast att jag inte behöver tänka så.






Hard Cat Night

Kategori: Jag o min vardag

Vilken tuff natt alltså och allt pga min lilla katt.

För att ni ska förstå bättre så får jag först berätta detta; Min katt har alltid hoppat på ytterdörrens handtag så dörren har aldrig kunnat vara olåst. Men de senaste 2 åren har hon knappt gjort detta. Även när man tar dörrnycklarna så kan hon komma och ska följa med när jag ska ut genom dörren.

Men så igår eftermidda fick hon ju följa med ut, upp till min mamma och hälsa på. Efter vi kom hem så börja hon hoppa igen på dörrhandtaget och jamade gång på gång.
Stängde innerdörren när jag gick och la mig igår. Och var så glad att jag kände att ju kunde somna innan 1 inatt. Men vad händer då? Jo, jag vaknar 01.45 av att hon håller på att hoppa på handtaget på inerdörren och ligger på golvet och drar sig längs dörrspringan där nere och kraffsar med tassarna. Kallar på henne gång på gång ända till vid 6-tiden i morse. Och då fick jag äntligen sova fram till 8-tiden. Sikken en buse alltså. Men sånt kan man ju inte bli arg på. Tur man inte skulle upp tidigt och jobba. Bara gymmet som uteblev, var ju sömngångaren själv när klockan ringde. Men gör inte så mycke eftersom jag tränat mån- och tisdag.

Hoppas nästa natt blir lugnare....

Hon är för söt min lilla Smula (smulan)





Full fart in!!

Kategori: Jag o min vardag

Var en runda hos mamma i eftermiddags och lånade hennes hemtelefon, billigare när man ska ringa viktiga samtal.

I alla fall så tänkte jag att Smulan kunde få följa med, längesedan hon var där ju, ända sedan jag var på Kreta förra ret i april då hon bodde där i 8 dagar. Så transportboxen som står i hallen (gjord i flätad korg) tog jag och flyttade en bit ut mitt i hallen och då kommer hon springande rakt in och sätter sig och blev hur glad som helst. Mamma bor 2 trappor bort, så jag kan gå genom källaren o slippa gå ut om ifall hon skulle bli rädd eller nåt.
Väl hos mamma så sprang hon ur boxen och pratade och tittade runt för att till slut hitta täcket mamma har framför balkondörren eftersom det drar nere vid golvet. Och där lägger hon sig och myser. Allt med lite sol fångar hon och sen blir hon där.

Visst är hon söt?





Om ett tag var det tänkt att jag skulle ut och gå med Jimmy, men har fått brev med posten som jag måste sitta och besvara och skriva. Men inte så farligt att det blev inställt. Känner av den jävla mensen är på ingående, 3e dagen nu, ont i korsryggen som bara den och mår riktigt illa. Så snart är det dags att vara typ sängliggande i 1-2 dygn, inte alls kul detta. Bättre var de då jag hade hormonspiral och p-spruta och slapp mens o allt vad det innebär i hela 11 år. Det var 11 underbara år det...haha.


Storkok för frysen

Kategori: Recept

Har nyss gjort en laddning med Tacosoppa, hela 9 portioner blev det. Ska frysas in för bra tillfällen som t ex, lunch eller om man har lite bråttom och inte hinner laga mat. Eller så äter jag helt enkelt av den varje dag tills den är slut..haha..ja den är ju så god.

Så här kommer receptet, lättlagat och snabblagat.


TACOSOPPA


500g färs
1 liten burk majs
1 glasburk med ärtor och morötter
1 burk krossade tomater
1 påse tacokrydda
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
1 burk skivad svamp
1 halv zucchini
1 gul lök
salt
vitpeppar


Stek färsen med tacokrydda, salt och vitpeppar
Häll 1 liter vatten i en stor gryta tillsammans med krossade tomater och buljongtärningar. Häll i den stekta färsen.

Tärna zucchinin smått och hacka löken, och stek några minuter på järnet tillsammans med svampen. Häll sedan i detta i grytan med det andra.

Låt allt detta stå och småkoka i ca 7-8 min, smaka av med salt och peppar om det behövs.

Häll i majs och ärtor och morötter i grytan med alla de andra ingredienserna och låt koka ca 3-4 min





Om ni provar mitt recept så hoppas jag att ni kommer att gilla denna soppa lika mycke som jag.
Man kan även ha i lite oregano under tiden soppan kokar, jag hade det förra gången och provade utan denna gången. Lika gott vilket som



Lax & Pastagratäng

Kategori: Recept

Under eftermiddagen har jag städat och pysslat och haft mig. Även hittat på en ny maträtt som jag tänkte lägga ut här och nu, har egentligen en matblogg för alla mina recept som jag hittar på. Men tänker från och med idag även börja lägga mina recept här. Känns lite mer kul och ha det med här oxå. Kanske även för er läsare och slippa klicka er vidare till min andra blogg. Men ni får gärna titta in där ändå när ni känner för det.
Och adressen dit är ju:  

http://www.mariesrecept.blogg.se


LAX & PASTAGRATÄNG till 2 personer


Vad gäller ärtor, majs och paprika, så finns det i en blandning i frysdisken i affärerna, min är köpt på Ica.


2 portioner:

2 bitar lax, 200 g
2,5 dl pastarör
8 mellanstora färska champinjoner
1 charlottenlök
1 dl majs, paprika o gröna ärtor blandning
5-6 msk cremé fraiche
riven ost, tog den jag hade hemma


Baka laxen inlindad i aluminium folie i ugnen på 200 grader i ca 35-40 min. Jag la in den otinad.

Koka pastan enligt paketet/påsen.

Skiva svampen och stek.

Rör ihopa lax, svamp, grönsaker och cremè fraiche i sen skål tillsammans med pastan.




Häll över i en ugnsfast form och strö över osten





Sätt in formen i ugnen i 15-20 min, tills osten smält och fått lite färg.





Kan serveras med en sallad, men jag hoppade över det för kändes som den kunde vara rätt mäktig och det var den.




Helgen som gick och annat

Kategori: Jag o min vardag

Fy på mig som inte bloggat under helgen..haha..men här kommer helgens uppdatering i alla fall.

Fredag:
Satt hemma hos mig och drack vin med Jimmy, vi hade allmänt trevligt och prata i massor, tror han behövde det. och som vän ställer man ju upp. Strax innan midnatt så hamna vi op krogen där det var karaoke, rätt mycke folk, lite annat folk än där brukar och det är ju mer kul än att bara se de gamla vanliga. Vid stängning var där en kille som är ute efter mig som tyckte de skulle vara efterfest hos Jimmy eller mig. Så vi sa vi skull gå och fixa ett flak öl, men tillsaken hör att vi smet iväg..haha..sen ringde min mobil gång på gång och massa sms. Jag tog mig lite nattamat och la mig i sängen och kollade tv och somnade sedan.

Lördag:
Hade en lugn sådan med mycke film och serier.

Söndag:
Även denna dag blev relativt lugn, städade en del och kollade tv och läsa.

Skönt med sådana helger ibland.

Men idag är det måndag och då börjar mitt allvar igen. Var och tränade tidigt i morse, fick gå dit pga de frusit på under natten och all snö på vägar och trottoarer hade gjort så de var halt och knöligt. Har efter det sökt några jobb, städat vidare. Inte klar än. Och snart får de nog bli lite lunch, magen kurrar. Tacosoppa känns det som det får bli






Nu ska jag.....

Kategori: Jag o min vardag





....ja de får ni veta imorgon. Har i alla fall bestämt mig för vad jag ska göra ikväll, äntligen..haha..Tog ett antal timmar.

Blev ni nyfikna..hihi....lugn, fortsättning kommer imorgon, jag lovar..hehe





20 januari

Kategori:

Dagens förutsägelser för vågen:


Var noga med att använda ditt sunda förnuft och inte missköta ditt företag när du skriver på kontrakt eller överenskommelser. Du behöver inte omedelbart säga ja till allting. När det gäller affärer ska du försöka ha lite is i magen.



Djurplågeri/Djurplågare

Kategori: Tankarna flödar

Kommit till min kännedom idag att en som jag känner har fått sin katt slaktad. Hon hitta den helt uppskuren och bara skinnet kvar. Hur fan kan man göra något så ruttet. Såna personer borde få uppleva exakt samma själv. Förstår inte hur en människa kan göra något så sjukt.

Sen en annan person som har en hund som från början var rund och fin. Idag är den nästan bara skelett och det syns att den mår dåligt. Hoppas verkligen att den får ett värdigt avslut eller att den kanske kan komma till en bättre ägare och få bli frisk och må bra.
Säg inte till mig att anmäla detta, för det har redan några andra gjort. Är bara glad att jag slipper se hunden dagligen.

Fy fan(ursäkta) vad jag hatar människor som inte kan ta hand om sina djur. Varför skaffa ett djur när man ändå inte klarar av ansvaret. Inte bara och ta en kattunga, valp osv för att dom är söta, dom blir vuxna och kärver exakt samma som när de var ungar. Men sånt händer ofta..."åå så söt, en sån vill jag ha"..jaha o vad var tanken bakom de orden. ja de kan man undra.


Alla mina djur har blivit gamla hos mig, plus en del födda hos mig. Alla har dom dött eller blivit avlivad pga sjukdom eller ålder helt enkelt

Katt 17 år
Katt 14 år
Katt 10 år
Häst 16 år
Häst 13 år
Råtta 3 år
7 Undulater i åldrarna 9-12 år
Marsvin 5 år

Har haft fler djur, men minns inte exakt alla just nu på rak arm, men ni ser, de har blivit gamla hos mig.

Och idag har jag en katt som blir 14 år i år. Hoppas hon blir riktigt gammal hon med




??? FREDAG ???

Kategori: Jag o min vardag

Så var det då fredag igen och detta året har jag ännu inte druckit någon alkohol och inte varit på fest. Men idag har jag några val på vad jag kan göra, och kan inte bestämma mig.


* Vara hemma och ha besök av en kompis, vilket blir att vi kommer att data nörda oss..haha
* Gå på fest och gå på krogen
* Sitta hemma med en vän och dricka vin och sedan gå ut på krogen
* Strunta i allt och alla och bara vara hemma ensam med god mat och filmkväll


Hmm...svårt val idag, lite beslutsångest tror jag bestämt att jag lider av...haha

Vad tycker ni att jag ska göra??????????


Förresten det är massa snl ute, kom igår och regnade bort, men kom nytt under natten/tidig morgon..härligt


Alltid för mycke

Kategori: Dagens midda

Nyss ätit midda, hade en färdig köttgryta i frysen, var bara och värma och koka lite pasta till. Ja lite ja..haha..kokar alltid för mycke pasta så jag får kasta typ hälften, och aldrig lär jag mig. Känner ni igen er med detta konstiga fenomen???
Lättar med ris, man tar 3/4 dels dl oxå blir de lagom, eller kokar 2 potatisar så är de ok. Men inte pasta, kvittar hur jag gör så blir de alltid för mycke..hmm





Mått illa sen ungefär i middes, står mig upp i halsen, fattar inte vad det är. Men äta gick i alla fall, hoppas de går över snart igen. Är ju tänkt att ut och gå ikväll med  Jimmy. Men nog inte så road om jag mår så här. Får gå och lägga mig i sängen med tv och se om de släpper. Ändå drygt 2 tim till den planerade promenaden

Torsdag

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade 05.46 idag, alltså 12 min innan klockan ringde. Känns skönt när sådant händer, trots endast 4 timmar sömn. Valde idag att hoppa över träningen, en vilodag efter 3 dagar i rad var nog på sin plats. I alla fall så har tagit hand om lite här hemma och resten av dagen kommer nog att bestå av att rensa lite i garderober. Var ju ett tag sedan.

Hoppas vädret vänder till det bättre o slutar regna så Jimmy och jag kan ut och gå ikväll.
Just nu ösregnar det ju



LYCKLIGA JAG

Kategori: Jag o min vardag

 




MÅSTE BARA BERÄTTA ATT DE SNÖAR HÄR, DET BARA FULLKOMLIGT VRÄKER NER OCH ÄR RIKTIGT VITT, SÅ HÄRLIGT, UNDERBART..ÄNTLIGEN..HOPPAS DET FÅR LIGGA KVAR NU MED!!!!!!!!!

Fast först så vräkte regnet ner





Allt inställt ikväll

Kategori: Jag o min vardag

Blir ingen promenad med Jimmy ikväll, vi är båda så trötta så vi nästan kan somna sittande. Jag för jag somna halv 3 inatt o uppe sen 6 i morse. Och han för ett psykofall som är ute igen och ringt på hans dörr o lånat en tändare o ljög om att hon var nyinflyttad, sen ringde hon konstant på hans dörr under hela natten.

Hon är inte klok alls, hade henne som granne 2007 och då slog hon sönder sin lägenhet ett antal gånger o en natt var hon ute i trappan och sparka o banka på alla dörrar, även min. Jag fick ringa polisen så de kom och fick hämta henne med handbojjor, och då hamna hon på psyket. Förstår inte varför de släpper ut henne hela tiden när hon inte kan klara sig själv.
Och alltid kommer hon hit i vårt kvarter och håller på.

Även middan hoppar jag över, orkar inte o inte sugen alls, får bli nån sån där mini baguette som man stoppar i ugnen 10 min sen är den klar

Så hörs nog inte mer ikväll







18 januari

Kategori:

Dagens förutsägelser för vågen:


En nuvarande affärspartner kan hjälpa dig att skapa ökad medvetenhet och förståelse för dina sanna värderingar och materiella önskemål. Balansera det med en kärleksfull inställning.





Man tar vad man har

Kategori: Dagens midda

Fick nyss ihop en riktigt god lunch. Ugnsbakad lax med svamp, zucchini, sparris o matvete. Oxå pressade jag egen blodgrape juice.

Vet ni hur gott detta var..oj oj säger jag bara..hehe. Har en portion kvar så får se om jag äter den ikväll eller sparar det till lunchen imorgon




Och nu till något helt annat. Ni vet att jag ju köpte en sänglampa igår, och nu är den ju uppe, invigde den med att läsa bra länge igår kväll. Så härligt när de är bra ljus. Och här har ni resultatet av hur de blev. ja ja jag vet, sängen är inte bäddad...haha



Krampat

Kategori: Jag o min vardag

Har nu legat i 3 timmar i sängen med världens kramper, ont som faen gör det. Gallstensanfalls känningar, och såna är inte roliga. Är opererad sedan 1997, men ibland kan man få känningar i gallgångarna och det är mycke mildare än om man hade haft gallblåsan med sten eller grus.

Vet inte vad detta berodde på, om de var proteindrinken med chokladsmak eller de bara kom av ingenting. Åt ju bara ett knäcke med makrill i tomatsås till detta. Och de åt jag igår med och alltid innan klarat.

Får se imorgon efter nästa proteindrink, blir de samma då, så får jag nog ta och sluta med detta. Lite trist eftersom jag la 500kr på detta, men kan kanske hitta nån som vill köpa detta av mig då istället för att de bara blir stående här till ingen nytta.

Ska slänga ihopa lite lunch nu och se om jag kan bli av med resten av det onda, hoppas.
Så håll tummarna för mig är ni snälla




Passande bild..haha...kanske inte riktigt så ont jag har/hade, men ni förstår nog


Nära, men inte riktigt

Kategori: Jag o min vardag

Duktig idag igen..Uppe 06.00 och cyklade till gymmet. Körde 20 min uppvärmning på löpbandet. Sen med fasta vikter i 45 min, körde stenhårt. Går ju och göra det när man är helt ensam. Avslutade med rodd 1 km på 6 min...wow..hehe.




Nu hemma och tagit mig en proteindrink, 3 dl med chokladpulver. Smakade rätt gott vid första klunken, men ju mer jag drack så kändes det som om jag skulle vara nära att klökas, men det gjorde jag aldrig som tur var. Jag är ju rätt känslig när det gäller pulvergrejer, kunde knappt ens äta potatismos förr, fast den var gjord på färsk potatis.
Nåja, jag vänjer mig väl. Vill man bli fin får man lida pin..haha
Ställde mig på vågen oxå däruppe och den visade -5kg på 8 dagar, inte dåligt. Blir nog bra det här känns det som.

Ikväll är det ju dags för promenaden.


Dagens midda

Kategori: Dagens midda



Idag blev det kycklingklubba till midda, och skinnet äter jag inte av olika anledningar. Till detta ugnsbakade grönsaker; sparris, sockerärtor, röd paprika, blomkål och zucchini.

Påtal om midda så känns det som jag vill göra fisk imorgon, en sån där i en form i ugnen med en vit svampsås, så gott, ett recept som mamma hittade på när vi barn var små, typ 30 år sedan..haha


Dagens promenad blev inställd, men gör inte så mycke. Var ju och tränade i morse. Så vi tar det imorgon istället

Nu är jag snart äntligen klar med tvättandet och kan gå och duscha och hoppa i en mysig pyjamas.




Usch som jag missat

Kategori:

Oj, såg att jag missat 6 dagar ang vågens förutsägelser, så här kommer dagens i alla fall. Känns lite meningslöst och skriva de andra, de dagarna har ju redan varit. Måste skärpa mig och skriva in det varje dag. Lätt och glömma när det är något nytt man hittat på för bloggen som ska ske dagligen. Får sätta en minnes lapp vid skärmen eller nåt.


Här kommer dagens då då

17 januari

Vissa problem kan lösas när du öppnar ditt hjärta och gör dig beredd att ge och ta mer. Ekonomin är viktig just nu, så glöm inte bort det temat.


Paket + inredning

Kategori: Smått & Gott

Varit ute en runda, fick ju sms om paket...

Idag kom äntligen mitt paket från gymvaruhuset. Proteinpulver för träningen, 2 st 750 gr med chokladsmak och en 750 g jordgubb.
Har köpt hem 1 kg frusna jordgubbar oxå fall i fall drycken inte smakar så jättegott. Men vad jag läst och hört så ska de vara goda och lätta att dricka. Perfekt för mig som har så svårt att äta frukost. Ja jag vet, det har jag sagt innan..haha




Tog en runda inom "alltid fel" haha, nädå..butiken heter "Allt-i-el". Har länge velat ha en lampa över sängen. Mycke bättre när man ligger och läser än som nu så har jag en som står på byrån bredvid sängen. Den är inte uppsatt än så bild kommer när detta är gjort. Måste ut och jaga upp en slagborrmaskin först ju. Blir nog inte det lättaste.





08:20

Kategori: Jag o min vardag

Gick upp kl: 06.00 idag igen och tog cykeln till gymmet. Körde ungefär samma pass som igår, fast lite längre rodd och löpband. Sånt kan man aldrig göra för mycke.
Så fort de blir ljust tidigare på morgonen så ska jag börja promenera ner till gymmet istället. Gillar inte alls att gå ensam när det är mörkt.

Nu blir det att få i sig lite frukost och ta tag i tvätten.
Ska väl städa lite oxå idag känns det som.
Och renbädda som sen är så härligt och krypa ner i








En sådan power dag alltså

Kategori: Jag o min vardag

Idag har jag varit riktigt duktig tycker jag, ja om jag får säga det själv...haha. Nyss varit ute på promenad i 1,5 timmar med min vän Jimmy. Och i morse var jag ju och tränade lika länge. Så det kan man väl verkligen kalla en dag full med motion och träning, och imorgon ska jag på det igen.

Min plan är att träna varje morgon mån-fre. Ta promenade varje dag, utom möjligtvis att ha lördagen som en vilodag. Men det får vi se då. Finns säkert de dagar istället som de spöregnar och man inte känner för att gå, så då kan ju de vara vilodag från promenad istället.
Känns härligt att ha kommit igång igen. Man känner sig så mycke piggare när man håller igång på olika sätt, även om jag alltid är pigg och sprallig, men just träning gör ju nåt helt annat med kroppen.

Nu blir det en dusch och sen eventuellt lite frukt till CSI kl:21









Här har ingen hjärna arbetat

Kategori: Tankarna flödar

Alltså hur tänker en tidning när man lägger upp om kryssningsfartyget där räddningsarbete fortfarande pågår i ett mittuppslag med kryssningserbjudande bredvid.
Inte alls vidare smart gjort. Helt sjukt ju


Mycke för pengarna idag

Kategori: Jag o min vardag

Varit ute i lite ärenden och bl a fyndat rejält på Netto, 400 g lax(frusen i bitar) 30kr, en vit mortel för 15kr vilket jag velat ha länge, fast egentligen en sån där i grå marmor.
Oxå blev de frukt och grönsaker såklart.



Blev inom en runda på Ica med, hade ju paket och hämta där..."Twilight sagan" för endast 129kr, har sett alla filmerna, men ville ju ha dom själv oxå eftersom jag samlar på filmer. Hade redan "Twilight", men de gör inget, bättre med en box.



Även på Ica var där en del billigt som svamp, chi bröd/bullar, pålägg m m


När jag var klar där så kom jag ju på att jag skulle ha en SATA kabel till min nya dvd brännare, så tog en runda inom databutiken oxå. Tur var det, för där kosta sladen endast 29kr, när jag leta på nätet igår så fanns där ingen under 59kr. Så detta kallar jag ett fynd.

40 minuter

Kategori: Jag o min vardag

Har faktiskt tagit en powernap på 40 minuter, kände mig så frusen och smånannig i ögat efter duschen tidigare i förmiddags. Så behövde nog den eftersom jag bara sov ca 4 tim inatt. I vanliga fall klarar jag mig på dessa få timmar. Kan ha med vinter o mörker o göra. Plus att vi har skumt väder, skiftar från dag till dag hela tiden. Börjat ge upp om att vi får nån snö här nere i Skåne. Trist, mycke trist. Jag sm gått i nästan ett helt år o längtat...*suck*.

Visst jag, kom på en sak...fy fy fy på mig, glömt o skriva ut vågens förutsägelser dag för dag i flera dagar nu. Usch, gillar inte när de blir så att jag tappar bort mig. Visserligen inte dödsviktigt, men ändå. Får ta och fixa de under dagen. Eller vad säger ni?

Nu ska jag snart iväg till Netto och fynda lite, finns en del billigt enligt reklamen. Så får se vad jag får med mig hem.



90 minuter

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade kl: 5.32 idag. Tog kort därefter cykeln ner till gymmet. När jag kom var där 2 personer, och en halvtimme senare blev jag ensam. Riktigt skönt och kunna köra på i ett sträck utan att behöva vänta på någon som är där jag vill vara.
Så det blev 20 min på löpbandet och därefter 8 övningar, och avslutade med 20 min rodd. Får ju vara försiktig med knäet. Har fått en tid till MR den 26 januari. Ska bli skönt och få veta om där är nåt illa med knäet eller om de håller på att läka, bara att det tar sådan tid.


Får väl försöka få i mig nåt att äta, är inte så glad för mat så här tidigt på morgonen. Men ett måste ifall träningen ska göra nytta. Annars bryts ju musklerna ner igen.

Har förresten beställt proteinpulver från gymvaruhuset som jag ska dricka efter varje träning, blir nog lättare och få i sig tidig morgon än massa mat. Hoppas min beställning kommer nu under veckan.




Jag tog en med jordgubbssmak och 2 st med chokladsmak



Lite grönt oxå

Kategori: Dagens midda

Blev sugen på soppa och har ju några portioner i frysen sen jag gjorde Tacosoppan, la i lite spenat oxå, så gott.

Himla bra uppfinning det här med frys. Den utnyttjar till max, nästan allt går ju att frysa in. Sparar man både pengar och tid på.




Vad gäller soppor så är nog kycklingsoppa det enda i soppväg jag aldrig provat och göra. Kanske skulle ta och snickra ihopa ett sådant recept nu under veckan. Ska ta mig en rejäl funderar på det faktiskt. Soppor är ju så gott.

Knäppelördagen

Kategori: Jag o min vardag

Helknäpp lördagkväll/natt blev det.

Först runt 18-tiden började Jimmy och jag hit och dit om att dricka vin och åka till Harrys i Klippan, men 2 timmar senare så hade vi gett upp om detta. Kändes stressigt och ont om tid pga de stänger kl:01.00 och sista tåget hem strax innan där. Så vi bestämde att ta det en annan gång och komma på det lite tidigare på dan. Kankse på fredag, vem vet.

Sen på natten när jag ligger inne i min säng och kollar tv och funderar på att släcka ner och försöka sova, ja runt halv 3 på natten. Då låter det som 10 personer i trappan (mitt sovrum är ut mot trapphuset) och de står då och hänger i 8 minuter på grannens ringklocka, jadå jag tog tiden, hela 8 min, vilka idioter,, sparkar o slåt på dörren o skriker o har sig. Men sen är de ju oxå knarkare, i deras huvuden finns det ju inte precis något vett. Så hon var väl runt 6 i morse när jag somnade. Så värdelöst, min plan var ju att går upp vid 9 idag, men det blev 11..*suck*.

Varit och färgat mammas hår, skulle klippa det oxå men vi väntar tills imorgon, bättre.
Kvällen är här nu och inga planer, jo nån midda ska jag fixa, vet dock inte riktigt vad jag är sugen på än. Men det får ni ju som vanligt veta senare med bild, ja alltså vad jag lagade till.


Det här med fisk

Kategori: Dagens midda

Alltså jag skulle kunna äta fisk varje dag, särskilt lax. Det är ju så gott. Är ju inte den som äter kött så ofta, aldrig varit så förtjust i det. Men däremot kyckling.

Tillbaka till fisken så har jag nyligen avnjutit min midda bestående av ugnsbakad lax och även ugnsbakade grönsaker.



Härligt gott var detta.

Så vad göra nu en lördagkväll. Har inga planer alls. Men känner mig på bushumör i form av party till max och ut och göra någon ort osäker på något uteställe. Men tyvärr får man inte någon med sig idag, plus att folket har ont om pengar. Så jag får nog snällt stanna hemma och ta det nästa fredag istället. Fast då ska folket på Flamman för det är karaoke, och hur kul är det. Det stället drar samma folk, man kan det utan och innantill. Finns knappt drinkar de kan blanda och dåligt urval på öl och cider. Men blir väl så när det inte läggs ner tid och energi på att göra det bättre.

Varför inte utöka och göra tavlor med drinkförslag och kvällens drink och lite annat smått och gott, sådant fanns det för ett antal år sedan. Fast då var det en annan ägare och han tänkte på sina kunder.


Lördag

Kategori: Jag o min vardag

Ursäkta att jag inte bloggat på ett dygn men fick migrän tidigt igår eftermidda så jag tillbringade fredagen i sängen. Känns bättre nu så tänkte göra lite nytta här hemma.

Kommer att uppdatera vågens förutsägelser oxå under kvällen, jag dagens och de dagar jag missat.

Hela våren och lite till är räddad...haha

Kategori: Smått & Gott

Varit iväg och handlat lite och titta vad jag hittade på Netto. 12 flaskor julmust, 1,5 liters för endast 38 kr allt som allt. Kallar jag billigt. och ni som vet vad jag tycker om denna dryck fattar hur lycklig jag är..haha. Kunde ju inte bara gå förbi hyllan med dessa, de gick bara inte. Beroende kanske man kan kalla det. Så supergott ju

Har faktiskt inte druckit någon julmust på 7 dagar. Kanske dags att öppna en ikväll :P




Är ju bjuden på fest ikväll, men känns som jag väljer att ha ännu en alkoholfri helg. Ska dra fram dammusgaren nu och fixa med lite här hemma så får jag se senare. Men känner faktiskt inte för att festa. Även bestämt promenad med Jimmy efter hans slutat jobba.


Tur vs otur

Kategori: Tankarna flödar

Fredagen den 13:e idag och det sägs ju vara en otursdag. Är detta något ni tror på? Jag gör det faktiskt inte. Finns många som det är en turdag för. Jag tror att den inbringar otur för att man går och spänner sig och tror att något dåligt ska hända pga att man hört att just denna dag är en farlig dag som innebär massa otur ända sedan man var liten.

Så för min del så tror jag inte ett dugg på det. Man skapar sin egen otur helt enkelt. Fast har full respekt ändå för de som tror annorlunda än mig. Alla är vi olika och tror olika.





REVENGE!!!

Kategori: Smått & Gott

Så heter den nya serien på TV3. Tyvärr så krockar den med CSI: Miami på kanal 5. Och blev så glad att den visas på TV3 play, vilket ju innebär att jag kan se den varje vecka. Har nyss sett dagens avsnitt och fastnade direkt för den. Kommer bli ett stort MÅSTE att se varje vecka. Längtar redan till nästa avsnitt. Och flera av karraktärerna är ju sådana som man sett i andra serier/filmer som man gillat.

Så ni som ännu inte upptäckt denna serien, kolla in den på tv3 play och se vad ni tycker.


http://www.tv3play.se/program/revenge




Detta är vad dom heter i serien.



Snabba paket gillas

Kategori: Smått & Gott

Beställde en ny dvd brännare i tisdags från cdon och nu ikväll kom ett sms om att jag kunde hämta ut den på posten. Så jag drog med mig Jimmy ner till Ica eftersom jag inte gillar mörker. Kom hem och packa upp den så fanns det ingen sladd till den, så blir att beställa en sådan oxå. Stod ju ingenting i infon om där var eller inte. Men gör inget. Går ju som sagt att fixa i efterhand.




Och strax efter jag kom hem så ringde Marielle om en film så hon kom förbi en timme och gav mig filmen "The Ring" hon hade dubbla av den. Snällt... Vi samlar ju båda på filmer och serier så de är alltid kul när man kan hjälpa varandra.



En bra bit på vägen

Kategori: Dagens midda

Suttit vid datorn i stort sett hela dagen. Har gått vidare och jobat med mitt projekt som jag började med i somras om ni minns. Nu ser det ut att ta fart lite mer, men fortfarande en hel del och göra innan det sätts i verket. Vill att det sa vara helt perfekt innan jag provar och ser om jag får igenom det. Hoppas, hoppas....Men kan inte få mer än nej. Skam den som ger sig. Att tro på sina ideér är viktigt. Och blir de inte som man tänkt är de ju bara och gå vidare. Så funkar i alla fall jag.

Har förutom detta såklart fixat till en midda

Stekt kycklingfilé med pastarör/penne rigate, svampsås och broccoli.


Verkligen skumt....

Kategori: Jag o min vardag

....väder varenda dag.

Idag stormar det och ösregnar mellan varven. Ingen vinter precis. Så frågan är hur länge vi ska ha detta höstväder. Ser mörkt ut ang att få snö..*snyft*. Tänker då rakt inte gå ut idag, vill ju lixom inte blåsa iväg. Får hitta på saker här hemma hela dagen istället. Går bra det med, ingen brist på fantasi i mitt huvud inte, och sen finns ju datorn och internet oxå, och där finns absolut inga begränsningar för vad man kan göra.





Inställt!!!

Kategori: Jag o min vardag

Kvällspromenaden blev tyvärr inställd pga att Jimmy fick huvudvärk och som jag sagt innan så går jag inte ensam när det är mörkt. Lite läskigt faktiskt. Men vi får gå en längre runda imorgon och har planerat in en runda på minst en mil till lördag. Då kan man gå när det är dagsljus ju.

Så resten av kvällen tänker jag tillbringa vid datorn och pyssla runt här hemma och nån film väl när det är dags att bädda ner sig i sängen.

Fast först får det bli en liten dusch....


Satt där den skulle

Kategori: Dagens midda

Sådärja, då var middagen avklarad...

Stekt skinksnitzel, matvete och champinjonsås (min egen såklart) och ugnsbakad sparris.




Om drygt 2 timmar är det dags att möta upp med Jimmy för våran kvällspromenad. Tjatig jag är om detta va..haha. Men de är riktigt kul ju att nån äntligen vill och orkar ut och gå. jag är inte så glad för att ut och gå ensam i mörker.


Ingenting göra dag

Kategori: Jag o min vardag

Idag är en sådan där "ingenting-göra-dag", ja alltså bara vara hemma och pyssla och ta det som det kommer. Skönt och sådana dagar ibland. Jag springer här och pillar runt i skåp och annat för att sortera de som står och tar plats som man kanske kan packa ner och sätta upp på vinden istället.

Midda blir de om ett par timmar och såklart kvällspromenaden. Sen vet jag inte så mycke mer. Tar de som de kommer helt enkelt.




Längtar lite till sommaren så jag kan ha fest på min balkong igen.


Vill vara trött ibland ju

Kategori: Jag o min vardag

Tog en vilodag från träningen, har ju faktiskt morgon gymmat och kvällspromenerat 2 dagar i rad, så en gym vila kan nog va bra. Men promenaden ikväll ska bli av. Fast man vet aldrig för det stormar rätt bra här och har regnat en del, men nu tittar solen fram. Vädret är verkligen konstigt och skumt, ena dagen strålande solsken, nästa ösregn o sen storm...hmm

Ja ja, att jag tog vila i morse var för lyckades somna vid midnatt för att vakna vid 2-tiden helt pigg och vrålhungrig. Tog några kiwi och kröp ner under täcket igen, fast det var inte det lättaste, var väl runt 4 tiden jag somnade igen. Men ändå uppe igen vid 9 snåret.

Inte alls kul att vara en dålig sovare. Har jag varit nästan hela mitt liv. Trött vad är det. Ju mer energi jag gör av med ju piggare blir jag. Medan det är tvärtom för andra. Någon som vill ha lite av min pigga sida? haha



Den dagliga avklarad

Kategori: Jag o min vardag

Varit ute på den dagliga kvällspromenaden med Jimmy, idag blev det 1,5 timme. Fått mig en behövlig dusch och lite kvällsmat som bestod av en skinkomelett med tomat och sockerärtor.


Belöning är ett måste när man varit flitig

Kategori: Jag o min vardag

Nu är toaletten skinande ren. Så skönt. Blir härligt och ta en dusch där inne efter kvällens promenad. Hoppas där är bra tryck i duschens nya handtag oxå.

Nu en liten kvällsfika för att jag varit så duktig..haha..nejdå, men faktiskt bara fått i mig lite Tacosoppa idag.


GB x 2

Kategori: Jag o min vardag

Blev sugen på att ha hem glass, så jag drog med mig mamma på en promenad ner till Ica.

Nogger & Lakrits puck fick det bli denna gången





Och nu blir det städa toaletten. Vaktis har varit här och bytt ut blandaren och duschslagen, plus rören och det under vasken. Har ju läkt vatten på båda ställen ett bra tag

10 januari

Kategori:

Dagens förutsägelser för vågen:


Den här perioden känner du ett ökat behov av trygghet när det gäller såväl arbete som som ekonomi. Extra pengar kommer troligen att bli verklighet.


En del nyheter är viktiga

Kategori: Tankarna flödar

Läste nyss på aftonbladet om säkerheten på facebook, ännu mera sturl. Fast å andra sidan förstår jag inte de människor som hela tiden skriver ut massa om var de ska och vad de tycker om andra. Klart de kommer och läcka ut till slut. Det bästa och rakaste är ju att gå direkt till personen i fråga så kanske inte skadan blir så stor. Tycker det är så jävla fegt att inte våga stå för vad man tycker och tänker. Nä istället så är vissa bara falska oxh säger en sak till personen och sen massa skit bakom ryggen. Usch för sådan människor....

Här är länken om det hela på aftonbladet. Läs och tyck till


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14188881.ab




Lika gott idag

Kategori: Jag o min vardag



Fått i mig lite Tacosoppa till lunch, lika gott idag som igår. Resten får jag ta och frysa in. Perfekt när man inte har massa tid att stå i köket och kocka.
Svarat på några viktiga mail oxå. Och nu tänkte jag ut i köket och sortera lite i skåpen där för att se vad jag har och som jag kanske inte behöver som bara står och tar plats och samlar damm.



Inget bra alls nä

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade kl: 04.13 och kunde icke somna om. Och jag som satt klockan på ringning kl: 6. Så när väl de klockslaget infann sig så gjorde jag mig klar och cyklade och tränade. Tur dom öppnar så tidigt. Körde på en timme, hem och fick lite mat. Och sen kom tröttheten. Så jag hr faktiskt sovit mellan ca 8-10. Var jag värd efter bara lite sömn och en väldigt, väldigt tidig morgon.
Hoppas nästa natt blir bättre.

Härligt väder idag, lite kyla och solsken. Är så glad att jag som person så gott som aldrig fryser. Så det får gärna bli massa snö nu och runt 10 minusgrader.





Kvällen är här med gott

Kategori: Jag o min vardag

Nyduschad och hoppat i en pyjamas. Så nu blir det en kvällsfika och se på CSI på kanal 5. Får man inte missa. Sen blir de väl spela lite wordfeud...adda mig på xariedehexx om ni vill spela mot mig.
Oxå blir de väl läsa lite eller en film om där inte är något mer på tv, får se. Ska upp vid 6 imorgon igen och träna.


Rätt så blött ja

Kategori: Jag o min vardag

Precis kommit hem efter en promenad på en timme med Jimmy. Det duggregnade när vi började gå och halvvägs öka de på rätt bra. Och nu sitter jag här och hör hur regnet vräker ner. Tur vi kortade av rundan. Får hoppas på bättre väder imorgon när det är dags igen.

Trevligt och kul att äntligen hittat någon som verkligen vill och orkar ut och gå. Roligare med sällskap faktiskt









Massor sen sist

Kategori: Dagens midda

Ja nu har de skett en hel del sen sist jag skrev.

Varit en runda på Ica och handlat med mamma i förmiddags. Efter detta vek jag tvätten, plockade undan lite, skickade iväg jobbansökningar, dammsög och torkade golven. Och under denna tiden började det snöa här, så härligt.



Oxå kom mamma en runda och vi beställde lite nya sängkläder.
Bra med internetshopping

Och nu har jag gjort ett nytt recept på en supergod Tacosoppa, och såklart hittat på det själv och detta recept hittar ni som vanligt i min matblogg.

http://mariesrecept.blogg.se





Och nu blir det snart ut på promenad med vännen/grannen Jimmy. Ja hoppas han fortfarande vill fast det snöar. Hoppas det inte övergår till regn bara.




Inte alltid bra med små fötter

Kategori: Kläder

Hittade precis ett par supersnygga kängor som jag ville ha för 1733 kr. Men tyvärr så var minsta storleken 38. *suck*..min vanliga otur. Ibland är de inte bra att ha storlek 35.

Vill ni kolla in sidan så är adressen:

http://www.spartoo.se







Visst är dom snygga...riktigt snygga.....Åååååå vill ha större fötter..haha





9 januari

Kategori:

Dagens förutsägelser för vågen:


Om du är arbetslös under den här perioden kommer du att på allvar söka efter en meningsfull yrkesmässig väg genom livet och du kommer att lyckas i dina strävanden.





Nu är man på G igen

Kategori: Jag o min vardag

WOW..vaknade kl.6 idag och stack iväg och tränade. Men började lite mjukt efter 2 veckors vila. Så det blev bara 20 min på löpbandet. Fast går bara i rask takt fortfarande pga mitt knä. Hoppas få tid till ortopenden inom kort. Men körde närmare timmen på de fasta stationerna. Så nu känner man att man varit lite duktig i alla fall.
Och ikväll blir de 2 timmars promenad med Jimmy om det inte spöregnar, har ju hört att det ska regna och snöa idag. Men om det snöar så är det ett måste att gå ut, jag som fullkomligt bara måste ha snö..hehe

Dags för lite frukost. Yoggi, knäckemacka och kiwi.










Killar som slår sina tjejer

Kategori: Tankarna flödar

Somnade vid 6-tiden i morse, fastnade i en serie som vanligt..haha.
Men kom i alla fall upp vid 11-tiden.


Och kort därefter så kom min mamma och berättade om en tjej som blivit misshandlad av sitt ex bara ca 100 m från där vi bor. Känner tjejen väl och killen sådär. Han är sjukt galen och gjort mycke i sitt liv och slutar tydligen aldrig. Hon är på sjukhuset och vad vi vet så här långt så kan det vara rätt allvarligt med trumhinnor och huvud. Hoppas det är något som går att reparera i alla fall, så hon inte får men för livet.


Sen är där en annan tjej som har barn med en kille och denna killen var och tog deras 2 gemensamma barn inatt pga att hon tagit droger. Fast det gör han oxå, men han mena säkert på att han får ju inte träffa barnen när han tagit droger och då ska inte hon heller. Men stunt samma, deras problem. Vad jag vill ha sagt om detta är att såna föräldrar ksa inte ha barn, för det är endast barnen som blir lidande och kommer i kläm. Så frågan är om hon förlorar barnen nu eftersom hon blev tvingad till ett hem med barnen för att sluta knarka och det var sista chansen hette det. Så hur de tän går så är det synd om barnen vilket som.

Båda dessa händelser hände inatt/tidigt i morse. Ingen lugn stund i lilla Perstorp..haha. Tur man inte är inblandad i alla fall, även om det händer folk man känner.

Fast i dessa 2 fallen så är det faktiskt så här...ja ni får kalla mig hård o kall om ni vill, men om ni tänker efter så har jag faktiskt rätt. Så alltså, dessa 2 tjejer visste sedan innan att dessa 2 killar är kriminella, missbrukare och misshandlat gott om folk och tidigare flickvänner.

Den sistnämnde killen som har barn har jag oxå varit tillsammans med 98-00 men då var han inte riktigt sådan som han öär idag, fast de sluta med att han misshandlade mig utanför en krog och slog sig in med bollträ i min lägenhet och slängde ut tv, stero, dator m m genom balkongen, plus välte bokhylla och massa annat. Mina 3 katter jag hade då fick jag dra ut från soffans ryggstöd så rädda som dom var. Tur väl så bodde mamma granne med mig den gången så katterna kunde komma in till henne och bli så trygga det gick så fort som möjligt.

Detta var mycke värre än de få meningar jag skrev, men orkar inte skriva om detta även om jag gått vidare och inte mår dåligt av detta. Okej att man blir försiktig när det gäller killar kanske, fast inget jag märkt så. Inget får ju förstöra ens framtid pga att en idiot beter sig illa.




8 januari

Kategori:



Dagens för vågen:


Du är villig att anstränga dig lite extra för att försäkra dig om att människor kan lita på att du uppfyller alla löften och åtaganden i ditt yrkesliv. Din arbetsgivare är nöjd med dina ansträngningar.



7 januari

Kategori:


Dagens förutsägelser för vågen:



Idag ger du intryck av att vilja förverkliga dig själv, och du söker engagemang, stabilitet och laganda. Var inte rädd för att uttrycka dina djupaste behov.


Snart allt på plats

Kategori: Dagens midda

Oj oj oj vad jag hållt på här hemma hela dagen med att städa bort julen, strökit gardiner och massa dukar, dammat osv. Nu börjar de likna nåt och bli ordning här igen. Men blir tyvärr nog inte helt klar idag. Men det hade jag ju heller inte räknat med, men imorgon hoppas jag.

Tog såklart en paus med och laga midda. Idag blev det stekt strimla kött i en gryta med stjälkselleri, köttbuljongtärning och grädde och till det hade jag ris.

Receptet finns i min blogg, om inte så kommer jag att lägga upp det där senare eller imorgon någong gång.


Inte bra alls

Kategori: Jag o min vardag

Precis som igår så vaknade jag idag vid 6-tiden med huvudvärk, upp o ta panodil o krypa ner under täcket igen. Fy faen säger jag bara. Lyckades i alla fall somna från detta vid 9-tiden och sov till midda. Trött på detta nu. Får inte gjort som planerat ju. Träningen blir lidande, vilket jag så gärna vill för att det är kul, plus mitt knä behöver det.

Just det ja, mitt knä är nu äntligen under utredning, pratade med min ortoped läkare i torsdags, så nu ska jag in dit och bli ordentligt undersökt, plus en MR tydligen. För att säkerställa så att minisken eller andra mjukdelar inte tagit stryk sen jag skadade knäet i somras.
Peppar, peppar att de inte blir någon operation eller en lång tjock nål in under knskålen och tömma på blodfylld vätska som jag fick göra sist, var inte alls behagligt, kunde ju inte få lokal bedövning eftersom jag är allergisk mot detta.

Nä, nu ska jag fortsätta på min städning


Ett måste mellan varven

Kategori: Dagens midda

Tog en paus i mitt röjande här hemma och fixade till lite midda; vitlöksbiffar och ugnsbakade grönsaker blev det idag. Gott...

Och paus är ju något man är i behov av när man är flitig som bara den tycker jag. Eller vad säger ni? Klart ni håller med!!





Blev bjuden på fest hos Jimmy för en stund sedan, men ska INTE dit. Dels för att jag inte vill, plus en riktig apa som ska dit. Hon är inget o träffa om man inte måste, och det måste jag inte. Umgås inte med folk som inte kan bete sig som vuxna. Är man så pass gammal som närmare 60 år, ja då borde man varit vuxen för längesen, men inte hon inte. Tror hon är avundsjuk på hela mig av någon konstig anledning som är riktigt löjligt. Vadå, alla blir vi ju gamla någong gång. Bara att acceptera.


Bloggtävling

Kategori: Jag o min vardag

Jag följer en tjejs blogg sedan en tid tillbaka och den handlar om att träna och äta rätt. Och hon är dessutom rättvis och ser inte ner på överviktiga personer, tvärtom så brinner hon för att hjälpa er alla. Bloggen har många bra tips som verkligen ger stöd, vet andra som säger exakt som jag.

http://svettlukt.se

Där hittar ni Beas blogg.

Hon har även en tävling just nu, där man kan vinna ett matschema värde 999 kr.




Här kommer de jag missat

Kategori:

Här kommer då vågens förutsägelser som jag inte kunnat lägga ut pga sjukdom. Bara o gå bakåt i dagarna o kolla om något stämmer för er:

3 januari:

Detta är en framgångsrik tid för dig, när arbetsrelaterade målsättningar och ekonomiska aktiviteter visar sig produktiva eller lovande. Skatten innebär problem.


4 januari:

Om du är singel kan du få möjlighet att blanda arbete med nöje eller träffa en partner via jobbet. Din sexualitet är stark under dessa planetpassager.


5 januari:

Du kommer att lägga märke till att ditt fokus har förflyttats till drömmar om kärlek eller ett i första hand romantiskt förhållande.


6 januari:

En entusiastisk eller helhjärtad inställning till dina studier är vad som krävs idag, och det är ett sätt att uttrycka dig själv inför omvärlden just nu.

Nu är det nog borta

Kategori: Tankarna flödar

Har inte alls varit en rolig vecka kan jag säga. Började i måndags kväll med att migränen bara flög på så jag la mig tidigt och låg där i mörkret hela kvällen och natten och sov i omgångar. Inte mycke sömn kan jag säga. När det sedan blev tisdag så var migränen kvar och höll i sig till igår morse. Under dessa dagar har jag även haft frossa och feber plus mensvärk som varit fuktansvärd denna gången, även om jag mår skit varje gång. Idag känns det lite bättre i alla fall.

Härligt var det oxå att idag vakna till strålande solsken och en klarblå himmel, med tanke på att regnet öste ner igår och övergick till lite snö tidig kväll, men tyvärr så la den sig ju inte..*suck*.

Idag håller jag på att städa bort julen, kommer och ta tid. För nu ska de ju dammas överallt igen, strykas dukar som ska på, gardiner ska bytas i köket. Så tar nog hela helgen att få ordning på. Men det gör inget, ska ha en lugn och vit helg. Känner verkligen inte för att festa. Står mig upp i halsen lixom. Bra med pauser ibland. Kanske skulle ta och hålla fram till vårkanten. Jo jag tror faktiskt det om det inte händer något speciellt sånt där extra roligt för då kanske jag hänger på.


Nåja, önskar er alla en trevlig Trettondag

PS: ska uppdatera vågens dag för dagsenare, har ju inte kunnat göra det på några dagar. Har faktiskt inte rört datorn på 3 dagar, förutom snabba inlägget igår och sökte några jobb.

OBS

Kategori: Jag o min vardag

Är sjuk sedan i måndags kväll, migrän, feber, frossa, feber och mensvärk. Allt på en och samma gång, så orkar verkligen med någon dator. Hoppas ni läsare har överseende. Återkommer så fort jag kan.

Inga päror

Kategori: Dagens midda

Ha idag gjort kålpudding till middag, så gott, även om kåldolmar är godare...hihi. Hade inga potatisar hemma så det fick bli ugnsbakade grönsaker, vilket jag alltid har hemma av i massor. Men det funka det med.



2 januari

Kategori:




Även om det låter förvånande kommer ditt arbete att fungera som en källa till tillfredsställelse under denna tid. Dina kunder blir oxå betagna i dig.




1 januari

Kategori:




Du kanske finner en trygg tillflyktsort i en kärleksrelation, som stärker dig och distraherar dina tankar när det gäller obehagliga problem i din nuvarande relation.




Vågen dag för dag

Kategori: Smått & Gott

  


Köpte ju denna boken förra veckan. Och i den finns det "Förutsägelser månad för månad och dag för dag" för hela 2012. Så nu ska jag göra en kategori där jag skriver dagens förusägelser varje dag, så ni som har vågen som stjärntecken kan detta kanske vara intressant.

Kategorin heter " Vågen dag för dag"

Nyårsafton var det ja

Kategori: Jag o min vardag

Bestämde mig väldigt sent på nyårsafton att gå iväg på festen hos grannen Jimmy. Tror det var vid 20-tiden. Där var ca 12 personer. En kille och en tjej hade sin hund med sig och den och jag fann varandra rätt så snabbt, som alltid när det gäller mig och djur. Vi busade, han sprang iväg och jag kallade och han for upp i mitt knä och slickade mig i hela huvudet..haha..så söt, så höll de väl på en sådär 10 vändor, och då sitter de en kärring, ja jag kallar henne kärring för hon uppförde sig så omoget. Mitt när hunden är på väg upp i min famn så sliter hon tag i honom och drar upp honom i fotöljen hon sitter i och han skricker ju till rätt bra då. Så jävla omoget bar för att jag vet att hon inte gillar mig. Tände till på alla så jag gick ut på balkongen för att inte säga något dumt. Snällt av mig. Pratade med ägarna til hunden lite senare och dom tyckte oxå hon var väldigt onödig.
Annars var det en bra och trevlig fest. Blir inte roligare än man gör det. Kom hem vid 2 på natten. Många slutade festa tidigt, tråkiga människor..haha..nädå, ingen fara, jag var nöjd, var väl lite fuller oxå..haha.


Ja det var det hela om nyår, skriver inte ut massa namn osv eftersom jag inte vet om dom vill nämnas här.


Helgen och nytt år

Kategori: Smått & Gott





Kommer att uppdatera om helgen någon gång under dagen. Har en hel del och stå i idag. Så jag lyser nog ganska bra med min frånvaro här. Men den som väntar....hehe