VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

1 vecka sedan

Kategori: Jag o min vardag

 
Idag är det prick en vecka sedan ca kl: 13.15 som min lilla Smulan fick somna in.
Tårarna rinner bara jag tänker på det. Kan inte fatta att hon är borta. 
Får för mig varje dag att jag hör henne komma eller att hon gör annat här hemma. Vill ju bara att hon ska komma till mig och kela och gosa. Saknar henne nåt enormt.
Världens underbarast katt.
 
Kortet är taget bara timmarna innan
 
 

Pusselipuss

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Smulan & jag.
 
Saknaden och sorgen är enorm
 
 
 
 
 
 

Med posten

Kategori: Boktips

 
 
 
Kom dessa 2 böcker igår från cdon.
Men när jag kommer och läsa dom vet jag inte, har ett X antal biografier,
plus håller ju på med triologin "Åttio dagar....". Dock inte läst på flera veckor och ni vet ju varför.
 
 
 

Tack fina Sandra

Kategori: Jag o min vardag

 
Fick ännu ett mail med en fin bild som fina vännen Sandra byggt till mig. Har den nu som bakgrundsbild på faceboook.
Värmer verkligen när ens vänner tänker så på oss
 
 

Tack snälla Carola

Kategori: Jag o min vardag

 
Såg på min facebook att jag fått mail. Gissa om jag blev glad. Carola som jag har som vän där hade satt ihopa bilder på Smulan i en fin ram. Tack snälla du för att du gjorde detta. Med tanke på att vi endast haft kontakt via facebook och aldrig träffats så värmde det faktiskt lite extra att du tänkt på mig och min lilla Smulan.
 
Tack ännu en gång Carola
 
 

Minneshylla/altare

Kategori: Jag o min vardag

 
Igår var en mycke tuff dag efter att jag hämtat posten. Fick räkningen ang avlivning av Smulan. Allt blev lixom mer verklighet när man såg hennes namn på räkningen,, vad för sprutor hon fått osv. Tårarna rann och spruta om vartannat, visste inte var jag skulle ta vägen. Kändes som jag inte ville leva längre. Gjorde så ont i mig. 
 
Kan fortfarande inte fatta att hon inte finns i livet hos mig längre.
Undrar hur det kommer att bli när hon kommer tillbaka som aska i en urna.
Vill bara att hon ska komma springande fram till mig och säga mjau. Skulle ge vad som helst för att få lite mer tid med henne i livet, men vet ju att det inte går. 
 
Har haft 4 katter (plus kattungar från dessa katter) innan henne och det gjorde ont att förlora dem, men detta är värre för hon var så himla speciell och går inte att beskriva med ord. Bara de som fått lyckan att träffa henne vet vad jag pratar om.
 
Har idag fått foton som jag beställt (tack fuji för att de bara tog 2 dagar) och fixat till 2 ramar och satt på minneshyllan/altaret i mitt vardagsrum.
Inte riktigt färdigt än, lär komma till en hel del efterhand gissar jag. Men det får duga så länge, och det känns bra att ha gjort det. Kan man kalla det en liten tröst på vad jag gick igenom igår kanske. Nja vet inte, finns ingen tröst i att förlora sin livskamrat.
 
Fina lilla Smulan, hoppas du har det bra där du är nu. Och glöm aldrig att jag kommer att tänka på dig  och sakna dig varje dag så länge jag lever
 
 

24 maj 2013 ca kl:13.15

Kategori: Jag o min vardag

 
Detta var igår och snart ett dygn sedan. Den värsta dagen i mitt liv. Fick ta beslutet att ringa veterinär som kom så att lilla Smulan fick somna in helt fridfullt i min säng. 
 
Var hjärtskärande och tårdrypande och se henne ta sitt sista andetag. Förstår inte hur jag ska kunna leva utan henne, vad jag än gjorde här hemma så var hon med, så om jag bara satt på toa så kom hon, när jag duscha och stängde av vattnet så kom hon in och ville bli klappad, satt jag vid datorn hade hon sin egen dyna där som hon låg på och när hon tyckte att hon inte fick uppmärksamhet satt hon sig upp och la huvudet på sned åt båda hållen och sen kom en tass på pannan som talade om för mig att nu fick jag minsann klappa henne, hon skulle alltid bli nattad med massa pussar innan vi släckte lampan för att sova, hon hade sin egen kudde som hon sov på (den tar jag inte bort). Ja det finns så mycke och skriva om henne, men känner att tårarna rinner och svårt och se vad jag skriver.
 
Men fy vad jag saknar henne, kan inte beskriva det med ord. Kommer på mig själv med att vilja ropa på henne. När jag vakna idag var jag på väg och ge henne frukost. Men där kom ju ingen liten Smulan. Hon pratade alltid med mig, talade om när hon kom in i rummet eller när hon hoppa upp i sängen, eller om jag varit ute o kom hem så kom ett mjau precis som hon sa hej.
 
Bilden är tagen bara timmarna innan hon fick somna om, jag låg i sängen med henne hela tiden ända tills veterinären kom. Hon låg tätt intill mig i min famn och spann och mådde så gott.
Är glad att jag tog beslutet nu medan hon mådde som bäst, itsället för att vänta tills det var riktigt akut och man hade fått se henne må dåligt.
Det som igår gjorde att jag tog beslutet var att det kom lite blod från cystan och ju mer hon slicka så öka det. Fast de sista 2 timmarna så blödde hon inte alls. kanske hade de stannat av och hon kunde varit med mig över helgen. Men såklart inget jag våga chansa på. Det hade ju bara varit för min egen skull. Så det var bättre att ta beslutet och veterinären sa att det var ett bra beslut för hon led inte.
Jag fick 3 veckor med henne efter att jag hitta cystan på henne.
3 veckor som gick alldeles för fort.
 
Inom en månad kommer hon tillbaka till mig kremerad i en liten urna
 
Vila i frid lilla underbara fina Smulan
 
Hoppas du har de bra där du är och att du träffar dina gamla sambos Junior (cherokees pappa) och Cherokee, men även Bushido som var mamma till Cherokee, som tyvärr dog innan du flytta in hos mig
 
 
 

Nu gör jag....

Kategori: Jag o min vardag

....kväll!!!
 
Har varit en relativt bra dag trots att mina tankar hela tiden går till lilla Smulan.
 
Men fick nya öppningar inne på kursen idag, fast tänker inte avslöja något innan jag varit på mina möten nästa vecka. Bara att hoppas på det bästa. Och går allt igenom så lär det bli att flytta och starta ett nytt liv nån gång efter sommaren. Ja starta nytt liv eftersom det innebär ny mark med nytt folk. Såklart hänger de gamla livet alltid med i bagaget. Men att komma från Perstorp kan nog bli ack så skönt.
 
Som sagt inget avgjort än. Allt ska klaffa. Och om det inte gör det så är det ju bara att ta nya tag. Positiva jag, som alltid!!
 
Härlig sovstil på min lilla tös
 
 
 
 
 

I parken idag

Kategori: Jag o min vardag

 
En anka med sina 8 ungar, ville inte gå för nära och störa
 
 

Rectify

Kategori: Serier

 
Serie tokiga jag ahr hittat en ny serie som verkar intressant, någon som sett den och kanske vill uttala sig? Tänker såklart kolla in den ändå, men alltid kul med reflektioner
 
 
  
 
 
Rectify handlar om Daniel Holden (en suverän Aden Young) som dömd till döden väntat 19 år på verkställandet. Brottet: våldtäkt och mord på en ung kvinna. I stället upptäcks ny DNA-bevisning och Daniel släpps fri. Åklagaren och många med honom tror att en skyldig man släppts, vi andra lämnas att undra och tveka.

Go'morron!!!

Kategori: Jag o min vardag

 
Uppe med tuppen som vanligt, kan inte sova som jag borde. men vad gör det, sova kan man göra när man är pensionär och inte har så mycke att sköta...haha.
 
Har upptäckt att jag har fler besökare här i bloggen nu när jag knappt är flitig, lite kul tycker jag. Men ni vet ju alla varför jag inte är så inspirerad att blogga just nu. Så ni får helt enkelt ta det som det kommer.
Händer inte så mycke i mitt liv just nu, vill vara med Smulan så mycke som möjligt innan det är dags att säga hejdå. Sorgligt men sant...
 
Fast idag om ett par timmar så ska jag sätta mig på bussen och åka på ett möte med AF. 
 
Ingen sol idag heller, men de gör inget, lite regn skadar inte och det behövs för det är så kvavt och jag har svårt och andas pga min astma/allergi. Tur det finns mediciner i alla fall.
Folk är som tokiga med att klaga på facebook över vädret. Förstår inte hur man orkar lägga tid och energi på något man inte kan påverka. Bättre och vara glad över vad man har och vad man kan ändra på om man inte trivs med sitt liv. Själv så trivs jag alltid med livet och klagar inte. Lixom inte min grej, allt är som det är.
 
Önskar er alla en trevlig dag
 
 
 
 

Bättre köp får man leta efter

Kategori: Kläder

Har i många år köpt mina behåar på cellbes, men de senaste två åren när jag beställt så har deras DD kupa varit för liten och fått skicka tillbaka hela tiden. Och i förra veckan av en slump så dök det upp reklam om 3-pack  bygel behåar för endast 199kr på facebook. Slog till och beställde 2 paket.
 
Och kan ju säga att det är de bästa jag nånsin haft, de är mjuka och behagliga och man känner inga band eller tryck i axlar som skaver och håller på. helt underbara är dom. 80E är min storlek, så nu kommer jag alltid att beställa därifrån. De har även större stolekar än E.
 
Klicka på länken så kommer ni till de jag köpte
 
 
 
 
 
 
 

Blå Band

Kategori: Jag o min vardag

 
Hittade något nytt och gått på Ica idag. 3 pack kalla såser för endast 11.90 kr. Man tar en påse och blandar med 2 dl cremé fraiche. Men jag tog turkisk youghurt istället och hade sen denna till en sallad. Hur gott som helst. Så har ni inte provat så gör de.
Där fanns 3 olika, valde dessa två och minns tyvärr inte vad den 3e var för smak. Ska kolla upp den imorgon. Tror att jag inte minns den pga att smaken nog inte lockade
 
 

Lör- & söndag

Kategori: Jag o min vardag

 
Måndag och ny vecka igen. Dagarna rusar som alltid.
Det enda positiva är att min lilla katt inte blivit sämre i alla fall.
 
Tog mig faktiskt lite egen tid och avkoppling i lördags med Sandra, vi satt på en äng ca 5 min gångväg hemifrån och drack lite vin och cider. Hur mysigt som helst. Dit kom även Nabil som sedan följde med mig hem och kollade ESC, bra gjort av Danmark att vinna den. Sandra satte sig på bussen och åkte till vår gemensamma vän.
Jag ville hålla mig på hemmaplan pga Smulan.
 
Igår var det ju söndag och finalen i hockey VM, vilken match alltså och så underbart att det blev guld för Sverige.
Förresten så dela jag och Smulam på ett halvt kilo räkor med skal i sängen..mums tyckte hon. Även om de tog lite tid att skala. men min lilla katt sitter så fint och väntar. Sen när man lägger fram en räka så säger hon mjau
 
Idag sitter jag inne i Helsingborg på kursen och slutar runt 12-tiden. Ska bli skönt och komma in igen, sömnen inatt var knappt någon alls. Har sovit väldigt dåligt länge nu. Så frågan är om jag inte tar en kvart på den lille visaren när jag kommer hem. Får se eftersom jag inte behöver gå upp halv 6 imorgon.
 
 
 
 
 

A.Good.Day.To.Die.Hard

Kategori: Filmtips

 
 
Bruce Willis är tillbaka som allas vår actionhjälte John McClane. Även den här gången hamnar den hårdnackade New York-polisen på fel plats vid fel tillfälle, efter att ha rest till Moskva för att hjälpa sin son Jack . John och Jack har inte ett helt okomplicerat far- och son-förhållande, och det faktum att Jack är minst lika envis som sin pappa förenklar inte saken. Men med Moskvas undre värld efter sig och med tiden emot sig för att stoppa ett krigsutbrott, måste de trots detta samarbeta och två McClanes visar sig vara en svårslagen kombination.
 
 

Vehicle 19

Kategori: Filmtips

 
Paul Walker spelar en man som släpps ur fängelset men får fel hyrbil när han lämnar anstalten. En bil som innehåller nyckelbevisning i en stor korruptionsrättegång. Genast ser poliserna sin chans att lägga skulden på den tidigare dömda. Nu måste han komma undan hela polisstyrkan i en stad han inte känner till och det enda som kan rädda honom är att få bevisen till åklagarsidan i tid.
 

Interview With A Hitman

Kategori: Filmtips

 
 
En legendarisk torped i den östeuropeiska undre världen tvingas fly till London efter att ha blivit förråd av sina egna. Han jobbar sig snart upp i hierarkin, men det förflutna har en tendens att hinna ikapp.
 
 
 

Parker

Kategori: Filmtips

 
 
Parker är den mest vågade, noggranna och hänsynslösa tjuven i branschen. Han är expert på planering och genomförande av till synes omöjliga rån. Allt han kräver av sina medbrottslingar är absolut lojalitet och att de följer hans plan slaviskt. Men när det sista rånet slutar med ett dödsfall på grund av slarv, tackar Parker nej till att vara med gangsterchefen Melander och hans gäng i deras nästa stora jobb. De är inte villiga att ta ett nej utan överfaller honom och lämnar honom att dö. Mot alla odds överlever Parker och lovar hämnd mot dem som förrådde honom.

Upp och ner hela tiden

Kategori: Jag o min vardag

 
Ja som ni alla vet så finns det absolut ingen inspiration till att blogga. eller för den delen göra mycke alls. Allt detta pga katten, hon mår dock fortfarande helt ok trots cystan som syns och som hon tvättar ganska mycke, så den är rosa. Men har regelbunden kontakt med veterinär. Och fortfarande så kan hon få leva vidare så länge hon inte ahr ont eller slutar äta eller sover för mycke.
Och kan ju säga att vi leker en del, hon jagar forfarande saker som man drar runt med, min busiga lilla katt. Och äter gör hon lika mycke fortfarande.
 
Idag tog jag mig lite egen tid faktiskt och gick ut på en 45 min promenad i skogen för att skingra tankarna lite, ja så gott de gick, men med min runkeeper så visa de sig att jag gått hela 4 km..wow. Bättre än inget. Så tänkte försöka göra detta så ofta jag kan och känner för det.
Jag mår ju som jag gör eftersom väntan är jobbig, så det går upp och ner hela tiden. Förösker få min vardag att fungera med allt som är viktigt. Tack och lov så måste jag inte längre åka till Helsingborg varje dag, utan nu är det bara två halvdagar per vecka. men är ändå hemifrån för många timmar tycker jag, typ mellan 6.30-14.00. Hoppas bara inte hennes sista dag kommer just när inte jag är hemma.
 
 
 
 
 

Smulan

Kategori: Jag o min vardag

 
Gjorde ett bildspel med 13 bilder som ser ut som en film. Eftersom hon sitter och tvättar sig och jag klickar och klickar med kameran snabbt. Men det vill inte funka. Får se om jag kan få rätt på det

Inga förändringar

Kategori: Jag o min vardag

Har varit i kontakt idag igen med veterinär och så länge Smulan är pigg, äter och busar så är det inte dags än. Men har i alla fall bestämt mig när det är dags. Det blir avlivning i hemmet med spruta och sen tar veterinären med sig henne för transport till Malmö för kremering. Därefter får jag tillbaka askan efter henne i en urna. 
 
Andra alternativ var att de i Malmö tar hand om henne och kremerar och sen slängs askan bort eller i en minneslund. Och inget av detta känns rätt. Jag struntar totalt i vad det kostar. Hon är ju faktiskt som ett barn för mig, så att lägga 3000kr på de jag känner är bäst tänker jag göra. Så hon får vara hos mig sedan i en urna eller om jag hittar nånstans där jag vill sprida askan. Finns ju minneslund i Hässleholm där jag redan har en katt liggandes.
 
Så jag får ta ställning till detta sedan, men endast det bästa ska jag göra, och det är att hon får komma tillbaka hem till mig i en urna.
 
Det jobbiga är att gå och vänta på den dag då det är dags. Tankarna snurrar om jag ska ta bort henne nu medan hon mår som bäst trots sjuk eller om jag ska göra det akut när hon blivit sämre. Usch inte kul alls att tänka så här.
Därför jag rådfråga med veterinär, och hon sa att det var helt ok att vänta så länge hon inte har ont.
Och det har hon ju inte, för hon är precis som vanligt. Så får hoppas på att hon inte slickar sönder den cystan som är åtkomlig i ett juver, den i armvecket kommer hon ju inte åt.
 
Man kan säga att jag mår skit, gråter mycke, äter och sover i stort sett inget. Aldrig nånsin mått så här dåligt som jag gör just nu. Vill bara att det ska vara en mardröm som jag vaknar upp från och sen är allt ok igen
 
 
 

Ledsen och mår dåligt

Kategori: Jag o min vardag

 
Min 15 åriga katt Smulan har fått juvercystor och dessa har ökat på nu så hon har tyvärr inte så långt kvar och leva verkar det som. Hon mår bra annars och busar, äter och är kelen, ja allt som en frisk katt gör. Men Kommer tyvärr att få ta till en avlivning vilken dag som helst eftersom hon börjat slicka på ena juvret och det är inte bra om det går hål där. Veterinären sa att jag kunde vara lugn så länge hon inte har andra symptom. Men en operation är hon nog tyvärr för gammal för, plus att om det opereras så kommer det tyvärr tillbaka inom kort, plus att hon har en knöl till i ett armveck. Gråter mest hela tiden. Går inte och beskriva med ord hur jag känner och mår. Vill inte vara med om detta, vill bara att det ska vara en dröm. En dum elak dröm. Nä slutar skriva nu för tårarna bara rinner hela tiden.
 
Så mitt meddelande till er är att min blogg kommer att ligga nere tills allt är över. Jag orkar inget just nu mer än att ta hand om min lilla ögonsten.
 
 

Ska eller ska inte, det är frågan det

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Nääää vad är detta. Tyckte de var igår typ jag skrev att det var fredag igen, och nu är fredagen här igen. Snacka om att tiden rusar nu. Men vad gör det när vi går mot sommaren. Ja även om snö är de bästa jag vet..haha. Men nu kan man snart gå ut i endast en kortärmad tröja och såna där knäkorta byxor. Hur härligt är inte det då.
 
Idag är planen att sitta ute med några vänner och dricka lite vin och öl, kanske grilla lite med, får se hur de blir med detta. Har ju...*suck*..fått min mens, typiskt den var försenad annars hade den varit borta idag, intressant va..haha.
Men är inte så road av att vara ute när den är med mig ju..hmm....hoppas kunna göra som planerat i alla fall.
Annars får vi väl ta detta nästa helg. Många sommarkvällar framför oss ju, så vi hinner nog..haha
 
 
Vad ska ni själva hitta på en solskensdag som denna??? Berätta gärna!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite frestande ju

Kategori: Kläder

 
 
 

Just nu...

Kategori: Jag o min vardag

 
 
......sitter jag vid min dator med en härlig kycklingsallad..mums!!!
 
 

2 maj är här

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Go'morron!
Ja jag går fortfarande på kursen, men lixom inget kul och skriva om varje dag, eller vad säger ni?
 
Har fått nåt jävla problem när jag skriver, kvittar om de är här I bloggen, facebook eller andra sidor, vokaler som äåö blir av med sin prickar överst och bokstaven i ändrar sig till stor bokstav, och de flesta orden blir understrukna med rött som när man har stavningsförslag I office....ja detta är bara några av felen. Det började hända efter att IE blev uppdaterade till 10, inget kul alls. Har undersökt I massor men hittar inte hur jag rättar till detta. Tacksam för tips och hjälp. Annars får jag väl formatera igen, lixom bara 4 mån sen sist.
Så hoppas ni har överseende om de fattas prickar over dessa vokaler ibland
 
Uppdaterar kl: 08.55, har hittat hur man åtgärdar "felet".....googlade o hitta de äntligen, fler som har problem så klicka på länken
 
 
 
 
Strålande solsken idag igen, även om det var natt/morgon frost, men det hör ju till när våren är på ingående. Mycke som börjat blomma oxå överallt. Längtar tills alla träden I skogarna fått sina gröna blad. Så mysigt I bokskogar ju.
 
Idag ska jag göra en ny maträtt som jag kom på igår, hoppas det blir gott. Falukorv kan jag avslöja att det blir, har ju inte experimenterat så mycke med de. För man gör oftast de vanligaste, plus att jag inte är så glad för korv
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ökad törst....

Kategori: Dagens midda

 
 
 
.....har stekt fläsk en förmåga att ställa till med.
 
Men gott var det tillsammans med hemmagjord mos och grönsaker.
 
 
 

En doft av nybakat

Kategori: Jag o min vardag

1 MAJ

Kategori: Jag o min vardag

 
Är ni bakis idag??? Rätt åt er..hahaha
 
Inte jag, för jag tog det lugnt igår och körde på med massa avsnitt av 90-tals serien "Tre Kronor", men å andra sidan vet ni ju att jag ALDRIG blir bakis. Fast känns som man ändå var ute igår pga att jag och mina grannar inte fick sova förrän vid 4-tiden i morse pga en galen granne. Tur man inte skulle upp halv 6 idag, för då hade jag nog gått i taket..haha.
 
Händer då denna 1 maj som även är en ingång i ännu en ny månad, hallåååå var tar dagarna vägen.
 
Idag har jag funderingar och tankar kring att baka kardemummabullar, ta en PW på 1-2 timmar i skogen, sol och klarblå himmel ju. Oxå ska jag fixa mig en kycklingsallad att ta med mig in på kursen imorgon.
Blir säkert röja lite här hemma oxå, som om jag inte gör det varje dag då..haha..men att ha rent och fint är A och O för mig. Så dammsugaren kommer ju i alla fall att åka fram.  
Sen får jag se vad mer det blir idag...