VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Sofie Sarenbrant

Kategori: Boktips

 
 
En författare jag vill tipsa om, har nu läst alla hennes 6 böcker och det tog ca 1 månad, tog lite tid pga bokningar på biblioteket. men det har varit värt all väntan.
 
Så ni som gillar och läsa ska absolut läsa alla hennes böcker.
 
Här kommer ordningen på de, 1 och 2 hänger ihop, 3-6 är fristående men handlar om polisen Emma och hennes liv, så alltså bör dessa läsas i ordning för att få hela handlingen.
 
1: Vecka 36
 
Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor.
I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.
Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand ...
 
 
 
 
2: Istället för dig
 
Det har gått sexton år sedan en gravid kvinna försvann i Brantevik. I dag är fallet nedlagt fastän ingen egentligen vet vad som skedde den där fruktansvärda sommarveckan.
Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa.
I dag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton år gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om sin bror.
Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur. I stället för dig är fortsättningen på Vecka 36.
 
 
 
 
3: Vila i frid
 
En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen.
Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall. Vila i frid är första delen i en ny spännande deckarserie om polisen Emma Sköld.
 
 
 
 
4: Andra andningen
 
Stockholm Marathon har hittills klarat sig från dödsfall, men när startskottet går för det 35:e maratonloppet genom tiderna ställs allt på ända. Det är den första juni men det är kallare än på julafton. Precis utanför Stadion faller en man ihop och förs till ett sjukvårdstält men mannens liv går inte att rädda. Kriminalpolisen Emma Sköld är ledig den här dagen och finns på plats för att heja på sin syster Josefin som springer. När Emma är vid Rålambshovsparken har en livlös kvinna precis upptäckts vid vattnet och Emma rycker in. Det är ingen tvekan om att kvinnan bragts om livet. Finns det en mördare bland löparna? Och när i sådana fall dyker nästa offer upp?
 
 
 
 
5: Visning pågår
 
 Morgonen efter en husvisning i Bromma hittas pappan död av sexåriga dottern Astrid. Inget tyder på inbrott och mordvapnet är en av familjens egna köksknivar. Det enda som talar för att någon utomstående kan vara inblandad är att Astrid påstår att en okänd man har klappat henne på kinden under natten.
Emma Sköld på Länskriminalpolisens våldssektion utreder fallet. Hon misstänker att mannens hustru kan ligga bakom dådet, men när fler mord sker i samband med husvisningar ställs allt på ända. Vad är det egentligen som pågår i det på ytan idylliska och välmående bostadsområdet? Och vad är kopplingen mellan offren?
 
 
 
6: Avdelning 73
 
När kriminalinspektör Emma Sköld vaknar upp på sjukhuset har hon ingen aning om vad som har hänt. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter med sambon Kristoffer och åkte till stallet. Emma får reda på att hon har legat i koma i fem månader efter en ridolycka.
Under Emmas frånvaro har Kristoffers före detta flickvän klivit in i rollen som ny mamma, en uppgift hon absolut inte vill lämna ifrån sig. För att hålla ett vakande öga på Emma har Hillevi tagit jobb på sjukhuset. Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.
Emma har en känsla av att något inte stämmer, och hon försöker febrilt tvinga fram minnen av olyckan. Hon blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts och ber sin kollega Nyllet om hjälp att ta reda på sanningen. Varför skulle någon vilja göra henne illa? Och vem är den främmande kvinnan som dyker upp i hennes drömmar hela tiden?
 
 
 
 

Kyckling och pasta sallad med curry

Kategori: Recept

 
Åt en riktigt god kyckling och pasta sallad med curry igår när vi var på Emporia i Malmö. Så idag har jag försökt återskapa denna, fast utan majs och purjolök för det hade jag inte hemma.
men vet ni..jag lyckades med smaken. Jag kan det här med mat jag, skryt? kanske det, men jag vet att jag är duktig på mat, så de så..haha
 
Ingredienser:
100 gram pastaskruvar
60 gram sojabönor (frysta)
400 gram kycklingfilé (blir ca 250 gram när de är stekt)
1 dl turkisk yoghurt
1 msk thai sweet chili sås
1 tsk curry
 
Blanda yoghurt med chili såsen och curryn. Rör om väl.
 
Koka pasta och låt svalna, tina upp sojabönorna, stek kycklingen i tärningar och låt svalna. Blanda sedan alltihopa med varandra.
Ställ i kylen. Som med all sån här mat så blir den godare ju längre den får stå och dra, så för mig blir det en portion senare idag.
 
Man kan även ha i majs och purjolök, men det hade jag inte hemma, så det får bli nästa gång.
Bara och ta vad man tycker är gott, men gurka o tomat är uteslutet för det gör bara det hela vattnigt.
 
 
 
 

Johan falk: Tyst diplomati

Kategori: Filmtips

 
 

När GSI är ute på spaningsuppdrag möter de oväntat Pernilla Vasques, en gammal kollega till Johan Falk från säkerhetsbranschen. Det verkar som att Pernilla förser terrorister med vapen, för att mörda en diplomat i Stockholm. Allt är dock inte som de ser ut när händelserna sätts i rullning.

Samtidig får vi följa Rydell gänget. Gängets andreman, Jack Rolander, har börjat misstänka att Seth Rydell samarbetar med polisen och det har uppstått spänningar. En ny kriminell gruppering, vid namn Kavkazmaffian, har etablerat ett MMA gym i Kortedala vilket leder till ytterligare problem för Rydell gänget.

Mycket pekar på att de senaste årens händelser hänger ihop på något sätt och det blir upp till GSI att återigen slå håll de på de kriminella organisationerna som finns i vårt samhälle.

 

 

 

Igår var det onsdag!!!

Kategori: Kläder

 
 
Och då satte mamma och jag oss på tåget till Hässleholm för en shoppingrunda, måste ju använda sommarkortet. Men tyvärr så kom jag inte hem med så mycket. Så är det att vara jag, är sååå kräsen när det gäller kläder och gillar inte det kvinnliga alls, men sådan är och har jag alltid varit. Jeans och en tröja räcker för mig.
Kjolar, klänningar, blusar och annat krims krams mönstrat och annat sånt där har aldrig funnits i mina garderober.
 
Så igår blev det:
 
En tröja från H & M
 
 
 
Och som alltid trosor och ankelsockar från Lindex
 
 
 
 
När vi sedan gick av tåget här hemma och kom vid torget så var jag ju bara tvungen att köpa jordgubbar av mannen som satt där
 
 

Johan falk: Ur askan i elden

Kategori: Filmtips

 
 

Johan Falk bestämmer sig för att följa med en död maffiaboss hustru till Lettland för att på plats försöka lösa en gåta som gäckat honom i tre år. I en stuga utanför Riga görs ett fynd som chockar både Johan Falk och göteborgspolisens specialenhet GSI. Samtidigt håller en lettisk maffiagruppering på att lyfta upp gömda och glömda sovjetiska militärcontainrar från vattenfyllda gruvhål en bit därifrån. Containrar fyllda med vapen. Och allt skall upp till Sverige!

Samtidigt släpps de flesta av originalmedlemmarna ur Rydellgänget ut från ett långt fängelsestraff. Tillsammans med nyrekryteringar på anstalterna går nu Seth Rydells gäng från tre till tjugotre medlemmar över en dag, och maktbalansen i Göteborg kastas om totalt. På den vilda muckarskivan i Rydells nya, legitima lokaler där alla är samlade sker ett våldsamt attentat.

 

Ur askan i elden är den första filmen av sammanlagt fem stycken.

 

 

Vendetta (2015)

Kategori: Filmtips

 
 
A detective pushed beyond his limits will stop at nothing for vengeance.
When his wife is killed by a criminal that he put away, Mason, a
hard-nosed detective, deliberately gets arrested in order to get revenge.
While inside, Mason discovers a new criminal enterprise that those
behind it would kill to protect.
 
 
 
 
 

Skin trade

Kategori: Filmtips

 
 
 Efter att hans familj mördats av serbiska gangsters går en amerikansk detektiv ihop med en thailändsk detektiv för att hämnas.
 
 
 
 

Survivor

Kategori: Filmtips

 
 
Filmen handlar om en anställd på utrikesdepartementet, stationerad i London som har fått uppdraget att förhindra terrorister att ta sig in till USA. När någon försöker sätta dit henne för brott hon inte har gjort, måste hon rentvå sitt namn och samtidigt stoppa en stor attack mot Times Square
 
 
 
 

Hayride 2

Kategori: Filmtips

 
Detective Loomis återvänder för att avslöja sanningen bakom legenden om Pitchfork.
 
 

 

AWOL-72

Kategori: Filmtips

 
 
En desertör med hemlig myndighetsinformation, är en efterlyst man, förföljd av ryska specialförband, LAPD, och en farlig mördare.
 
 
 
 

Mad max: Fury Road

Kategori: Filmtips

 
 
I resterna efter en värld som fallit samman strider människorna mot varandra i en galen jakt för överlevnad. Det skoningslösa ökenlandskapet är långt ifrån all mänsklig värdighet. Kanske står hoppet om ordning i detta kaos till två rebeller som vandrar sina egna vägar. Max är en ensamvarg som letar sig till ödemarken för att fly från minnet av sin förlorade familj.
Imperator Furiosa försöker istället ta sig ur öknen för att hitta tillbaka till den värld hon en gång kände.
Ingen av dem kan undvika att dras in i det fullskaliga vägkrig som rasar.
 
 
 
 

 
 

Pound of flesh

Kategori: Filmtips

 
 
Deacon vaknar upp disorienterad och upptäcker att hans ena njure saknas. Bit för bit kommer hans minne tillbaka, och han bestämmer sig för att ta reda på hur det kunde hända.
 
 
 
 
 

 

Waywards Pines

Kategori: Serier

 
Hittat en ny serie och sett 4 avsnitt så här långt, ett nytt avsnitt släpps varje torsdag i USA. Säsong 1 har 10 avsnitt och om det bara finns 1 säsong eller flera är det ingen som vet än, enligt den info jag sökt på.
I alla fall så fastna jag direkt i avsnitt 1 och ville bara se mer och mer.
 
Secret Service-agenten Ethan Burke (Matt Dillon, Crash) åker till Wayward Pines i Idaho för att hitta två kollegor som är spårlöst försvunna. Men när han väl har kommit in i staden inser han att det inte finns någon väg ut. 
 
 
 

Fast & Furious 7

Kategori: Filmtips

 
Såg denna igår, lika actionfylld och spännande och skitbra som alla föregående 
 
 
 Dominic Toretto och Brian O'Conner lever ett stilla liv efter att ha pensionerat sig från kriminalitet. Men det visar sig snart att faran inte är över, då Deckard Shaw gör entré för att utkräva hämnd för sin brors död
 
 
 

Ny vecka

Kategori: Smått & Gott

 
 
 

Sommaren är räddad

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Japp kan man säga , resa hur mycke jag vill i 2 månader.
Sommarkortet landade i min brevlåda igår.
Har redan en hel del planerat, Åby marknad ligger som start den 16e
 
 
 

Mammas dag!!

Kategori: Jag o min vardag

 
Som jag sa tidigare idag så kunde inte mors dag firas i söndags, så överraskningen till henne idag blev en skitgod chokladtårta, första gången jag gjorde den. Och nu ska jag fan skryta med att det var den godaste tårtan jag någonsin ätit o gjort. är ju inte den som bakat många tårtor i mitt liv. kakor är roligare och varar längre..haha..även om jag inte är glad för bakverk. Men baka är kul.
 
Recept googlade jag fram för nån vecka sedan, här är länken om ni vill kolla
 
http://www.tasteline.com/Recept/Chokladtarta_10
 
 
 
 
 
 
 

Var är sommaren???

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Många som undrar, men inte jag. Är inte alls mycket för det här med värme, sola osv. Så mig kvittar det. Fast å andra sidan så bryr jag mig aldrig om vad det är för väder. Vinter tack..haha. Fast att bada i havet hade inte varit fel, bara jag slipper och ligga på stranden. 
 
Lördag och vad händer här. Jodå jag lever och så. Tänkte köra en storstädning idag faktiskt. Ska senare över med en överraskning till lilla mamma. Blev ju inte att vi fira henne på mors dag förra helgen pga att det dök upp annat kul i hennes liv som vi gjorde. 
 
Nationaldagen idag oxå ju. Men den firar inte jag och aldrig gjort, jag är svensk alla dagar om året.
 
Vad händer hos er idag då? Fest ikväll eller? Får se vad jag känner för när jag är klar här hemma. Har några förfrågningar, men har beslutsångest, som alltid!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Green Street 3: Never Back Down

Kategori: Filmtips

 
 
Efter att hans bror har blivit brutalt misshandlad till döds måste fotbollshuliganen Danny återvända till sin hemstad för att söka försoning och samtidigt hamna i sitt gamla gäng med slagsmål som vardag.
 
 
 
 

Run all night

Kategori: Filmtips

 
 
En åldrande yrkesmördare tvingas ta sig an sin brutala före detta boss för att skydda sin avlägsnade son och hans familj.
 
 
 
 

Just det ja

Kategori: Serier

 
Ni som följer Pretty Little Liars har väl inte missat att säsong 6 startade igår och går att se direkt på dreamfilm eller swefilmer. Har såklart redan sett avsnittet. Spännande till tusen och bra slut för att vara avsnitt 1.
 
 

Bonprix

Kategori: Kläder

 
Alltid lika kul att hämta paket på posten, och ännu roligare när allt passar.
Denna gången handlade det endast om sovplagg, och riktigt billigt med
 
2 par pyjamasshorts 99 kr
 
 
 
2 par pyjamasshorts 99 kr, med volang nertill
 
 
Oxå 2 linnen för 99 kr, som även detta är sovplagg