VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Alltid tillsammans

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
 
 
 

Springpojken

Kategori: Boktips

 
 
Dagen efter studenten hittas artonåriga Tindra Edvinsson knivskuren till döds på utsiktsplatsen Köpmanberget. Mordet påminner om ett fall för tjugo år sedan då en ung kvinna försvann spårlöst från sin studentfest.

Kriminalinspektör Johan Rokka kopplas in på mordet. Men det väcker plågsamma minnen till liv den försvunna kvinnan var hans ungdomskärlek Fanny och parallellt med utredningen börjar han nysta i det gamla fallet. Snart kommer han i kontakt med den grovt kriminella världen och plötsligt står Rokka återigen öga mot öga med en person han helst av allt velat glömma. Hur långt ska han behöva gå för att lämna sitt tidigare liv bakom sig för gott?
 
 
Springpojken (inbunden)

Z nation

Kategori: Serier

 
 
Vet att denna serien började sändas 2014, men just då kändes den inte som min grej. Men häromdagen gav jag den en chans och jag satt som klistrad hela säsong 1. Lite annorlunda serie med mycket skratt åt en hel del repliker och annat, och även massa action. 
Serien är i dagsläget på säsong 3 avsnitt 2. Och ja jag kommer att fortsätta följa den
 
 
Tre år efter att zombie viruset har rensat USA är är ett team av vardagshjältar ute på vägarna för att transportera den enda kända överlevande av pesten från New York till Kalifornien, där det sista fungerande viruslabbet väntar på hans blod.
 
Z Nation Poster

eld

Kategori: Boktips

 
De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.
 
 
Eld (kartonnage)

Just de ja

Kategori: Jag o min vardag

 
 
 

Mina pågar

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
 
 

Premiärer

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Serier som startat denna veckan är:
 
Lucifer säsong 2
Gotham säsong 3
Marvels Agent of shield 4
Chicago PD säsong 4
Chicago Med säsong 2
The Blacklist säsong 4
Greys Anatomy säsong 13
Rosewood säsong 2
Designated Survivor säsong 1
Hawaii Five O säsong 7
 
 
 
 
 
 

Van Helsing

Kategori: Serier

 
 
Igår släppte USA denna nya serie, 2 avsnitt på raken. Vilket jag gillade skarpt eftersom vampyrer är bland det bästa jag vet i filmer och serier
 
 
Vanessa Helsing, avlägsen släkting till kända vampyrjägaren Abraham Van Helsing, son återuppstår för att upptäcka att vampyrer har tagit över världen. Hon är mänsklighetens sista hopp att leda en offensiv för att ta tillbaka det som förlorats 
 
 
 

Läsa saga

Kategori: Jag o min vardag

 
I eftermiddags så la jag mig en stund i sängen o läste. Bok 2 i triologin är så himla spännande.
Och vad händer då..jo mina 2 pågar kommer såklart o ska vara med. Alltid nära mig vad jag än gör. Mina små sötnosar.
 
Fick en rolig kommentar ang bilden på facebook av snälla tant Anita:
 
"Det är väll klart dom vill du skall läsa sagor för dom :-D :-D du får köpa barnböcker :-D :-D"
 
Rolig tant den där Anita, man kan inget än att skratta. Ligger ju lite sanning i det, dom är ju som mina barn.
 
 
 
 

Mina söta pågar

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
 
 
 
 

cirkeln

Kategori: Boktips

 
 
Har nu läst första boken i en triologi, och kan ju säga att det är en riktig sidvändare
 
1. Cirkeln
2. Eld
3. Nyckeln
 
 
Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.
En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De har inget gemensamt. De vet inte hur de kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.
 
 
Cirkeln (kartonnage)

Med en hand

Kategori: Jag o min vardag

 
 
bakade jag ostbullar igår igen...mumsigt
 
 

Spåren vi lämnar efter oss

Kategori: Boktips

 
 
Spåren vi lämnar efter oss
 
 
Vilka spår lämnar du efter dig på nätet? Du berättar var du är och vad du gör, men du vet inte vem som följer dig ...Brutala kvinnoöverfall sker längs med gröna tunnelbanelinjen och skräcken sprider sig i Stockholm. Samtidigt som polisen Liv Kaspi tvingas ta ledigt i väntan på en internutredning rekryteras hon till ett litet privatteam, Erlagruppen, med uppdraget att lösa fallen. Sökandet leder dem in i nätets mörkaste vrår och förövarnas metod för att hitta sina offer visar sig vara djävulskt välplanerad. Våldet eskalerar och när kvinnor börjar försvinna spårlöst förstår Erlagruppen att det handlar om en kamp mot klockan. Det är bara en tidsfråga innan Gröna linjen-männen inser att någon är dem på spåren 

Härlig stil

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
 
 

Life on the line

Kategori: Filmtips

 
En besättning på män som gör high-wire arbetet med att fastställa elnätet drabbas plötslig av en dödlig storm. Verklighetsbaserad
 
 
 

När de är som godast

Kategori: Jag o min vardag

 
Tror nog att vi alla gillar helt färska nybakade bullar. I alla fall gör jag det, så i förmiddags så baka jag en sats ostbullar, snacka om god frukost. Förr bakade jag alltid bullar o köpte sällan bröd. Är ju inte alls glad för att äta mackor. Men vad ska man annars äta till frukost som mättar.
Och till saken hör att jag bakade med en hand, vänster är ju karpaltunnel opererad, den fick hjälpa till lite försiktigt men inte alls mycke. Det ser man på formen...haha..men skam den som ger sig, med vilja o envishet går allt.
Så nu tänker jag baka såna här bullar ett bra tag framöver. Inte nog med att det är gott, blir ju himla billigt oxå.
Och förresten, såklart gick jag hem till mamsen med ett gäng så hon fick en god fika
 
 
 

Sötnosar

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

Jag på insidan av fönster o kisarna på utsidan på fönsterbläcket. Så söta busar

 

En Kvinna i blått

Kategori: Boktips

 
 
En kvinna i blått
 
 
När Ruth Galloways vän Cathbad vaktar ett hus i pilgrimsorten Walsingham i Norfolk, får han en kväll syn på något högst märkligt. På kyrkogården i närheten av huset sitter en ung kvinna, klädd i nattlinne och blå morgonrock. Morgonen därefter hittas hon död i ett dike utanför Walsingham. 

Månz & Mikki Mikki & Månz

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
 
 
 

Leona-alla medel är tillåtna

Kategori: Boktips

 
 
 
 
Leona -  Alla medel tillåtna : kriminalroman (inbunden)
 
Den okonventionella brottsutredaren är tillbaka i uppföljaren till succédebuten Leona - Tärningen är kastad! En man spränger sig själv utanför Riksdagshuset i Stockholm, men överlever. Agerade han ensam eller är fler dåd att vänta? Utredare Leona Lindberg sätts att förhöra honom. Men Leona, som nätt och jämnt klarat sig genom en rad hårda prövningar efter händelserna i förra boken är minst sagt distraherad. Hennes fokus ligger av förklarliga skäl på annat håll, familjen är splittrad, hon är utsatt för hot och i stort behov av likvida medel - fort. Tur då att hon har sin förmåga att som ingen annan tänka utanför boxen. Med en fot på var sida om lagen drar hon i gång en alldeles speciell verksamhet, där storslagna projekt ska genomföras. Och ju högre risker, desto större vinst i potten. Men tiden är knapp och hon pressas snart från alla håll och kanter. Jenny Rogneby skriver med ett halsbrytande driv, som tar andan ur en.

Sötaste pojkarna

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 
 
 
 

Mina söta pojkar

Kategori: Månz & Mikki Mikki & Månz

 

 

Leona-Tärningen är kastad

Kategori: Boktips

 
 
Leona - Tärningen är kastad : kriminalroman (pocket)
 
 
En sjuårig flicka går naken och blodig mitt på blanka förmiddagen in på en bank i centrala Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Det osedvanliga rånet väcker snabbt stort uppseende. Den unga Leona Lindberg, brottsutredare vid Roteln för Grova Brott vid Citypolisen, får ärendet på sitt bord. Utredningen innehåller en rad märkliga omständigheter och spåren visar sig så småningom leda åt ett oväntat håll.
 
 
 

Sacrifice

Kategori: Filmtips

 
 
Strax efter att kirurgen Tora Hamilton flyttat med sin make, Duncan, till Shetlandsöarna gör hon en häpnadsväckande upptäckt av en nedgrävd ung kvinna, med märken inristade i huden och ett gapande hål där hennes hjärta en gång slog. Tora börjar ställa frågor runt om på ön och slungas nu in i ett farligt mysterium...
 
 
Sacrifice (2016)

our kind of traitor

Kategori: Filmtips

 
 
 
 
Ett ungt engelskt par möter en gåtfull rysk affärsman under semestern. Vad de inte vet är att han är en penningtvättare, som försöker hoppa av till den brittiska underrättelsetjänsten innan hans fiender finner och dödar honom – och han har valt dem som sin livlina. Helt plötsligt är paret indragna i en dödlig jakt, som tar dem från Marrakech till London och Paris, och slutligen till de schweiziska alperna. 

Eld och djupa vatten

Kategori: Boktips

 
 
Eld och djupa vatten
 
 
Två syskon försvinner från sina fosterhem med bara ett par veckors mellanrum. Försvinnandena är oförklarliga och snart kör utredningen fast. 
En kort tid senare hittas foton på barnen tillsammans med en främmande kvinna. Mysteriet tätnar när kvinnan på bilden identifieras som 29-åriga Kajsa Rantanen, som strax därefter hittas död. Vad hände Kajsa och varför finns hon på bild med de försvunna barnen?