VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

The Strain

Kategori: Serier

 
 
 
 
 
Ännu en ny serie jag hittat på tv6play. Nytt avsnitt varje fredag och den är på avsnitt 3 så här långt.
Gillar man allt med vampyrer så gillar man denna
Lite samma stuk som The Walking Dead och samma påverkan med att man inte kan sluta titta
 
 
Ett flygplan landar på John F. Kennedy International Airport med ljuset släckt och dörrarna förseglade. Alla fönster är täckta och ingen rör sig ombord. Epidemiologen doktor Ephraim Goodweather (Corey Stoll) och hans team skickas för att undersöka. Ombord hittar de 206 lik och fyra överlevande. Situationen förvärras när kropparna börjar försvinna från bårhusen. Goodweather och en liten grupp medhjälpare måste nu kämpa för att rädda inte bara sina egna nära och kära, utan hela mänskligheten, från en vampyrepidemi. Den bloddrypande serien produceras av Guillermo del Toro bygger på hans och Chuck Hogans romanserie. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wentworth

Kategori: Serier

 
 
Så heter en serie jag hittade igår på tv4play.
 
http://www.tv4play.se/s%C3%B6k?utf8=%E2%9C%93&q=wentworth&button=
 
Vet inte om de går att klicka på länken, annars är de ju bara att kopiera den o lägga den i adressfältet.
Finns bara 4 avsnitt av säsong 2 ute just nu, och vet ej än vilken dag den går på, men gissar på söndagar, får väl se
 
I alla fall är det en serie om ett kvinnofängelse och jag tycker den är bra så här långt
 
Handling:  Bea Smith blir dömd till fängelse efter att hon försökt döda sin våldsamme make och hamnar på Wentworth. Hon kastas in i en värld av våld bland de kvinnliga fångarna som styrs av den lesbiska Franky.
 
 
 
 

Smoothie to go

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Fyndade på Netto idag, endast 129 kr. Nyss testat den och är nöjd, härlig färg oxå.
 
 
 

Flitens lampa lyser

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Snön vräker ner och jag vill ju absolut inte vara inne, så ikväll blir det o'boy groggar i trevligt sällskap. Vilket jag är värd med tanke på all energi jag haft idag och gjort av med. Har städat alla skåp i köket ordentligt, sorterat och kastat en del. Dammat överallt i hela lägenheten, dammsugat och torkat golven. Och nu står kardemummabullar på jäsning och ska snart in i ugnen.
Sen blir det midda; stekt lax, potatis och romsås.
 
Just de ja, ska ju renbädda oxå, men ganska snabbt gjort innan jag hoppar in i en härlig dusch.
 
Hoppas ni får en trevlig kväll allihopa
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fynden

Kategori: Kläder

 
 
Idag kom äntligen mina kläder från haléns.
 
Byxorna är supersköna, svårt och förklara känslan, men dom är maskinstickade och riktigt mjuka och varma, så kan nog absolut ha dom i vinter. Ska testa eftersom jag inte är frusen alls av mig.
Synd bara att dom är en storlek för stora, och vill inte skicka tillbaka eftersom dom är slutsålda.
Endast 150 kr per plagg, det kallar jag fynd
 
 
Framsidan
 
 
 
Baksidan
 
 
 
Oxå var där en stickad tröja med, en långärmad i exakt samma material som byxorna. Och framsidan är täckt i skinn, riktigt cool och rockig tröja. Helt klart min stil.
En liten aning längre bak än fram, jäkla mode det är nu, gillar ju inte långa tröjor alls
 
 
 
 
 
 
 

2 veckor

Kategori: Jag o min vardag

 
 
I morse vaknade jag upp till att snön sakta dalade ner och nu 6 timmar senare ser det ut så här. Inte så mycke, men bättre än inget. Och det bästa är att de snöar fortfarande och vad väderrapporterna säger så ska vi ju få en hel del snö denna och nästa vecka. 
Ja, det hade varit riktigt underbart
 
Och min nya samsung tar minsann bra bilder
 
 
 

Lucy

Kategori: Filmtips

 
 
 
Lucy är en amerikansk student i Taipei som tvingas till att smuggla droger efter att ha blivit satt i en prekär situation av sin pojkvän. Hon är en av fyra som får den nyuppfunna drogen inopererad i sitt innandöme i syfte att smuggla den till Europa. Efter att ha misshandlats av en av knarkkungen Jangs män läcker substanserna ut i hennes blodomlopp, vilket förvandlar henne till en metamänniska som gradvis får tillgång till större och större del av den mänskliga hjärnan.
 
 
 
 
 

Kladdigt i matteboken

Kategori: Smått & Gott

 
 
 
 Vad är kladdigt i matteboken..?
Pythagoras sats
 
 
Haha, var bara tvungen
 
 
 
 

Orphan Black

Kategori: Serier

 
 
Började på en ny serie igår, "Orphan Black", är på säsong 1 och finns bara 2 så här långt. Men säsong 3 börjar i april i USA.
 
En serie som jag haft i tankarna väldigt länge, men eftersom jag följer typ 30 serier redan så lät jag den vara. Så tack vare uppehåll från de flesta serier så gav jag igår denna en chans, och det ångrar jag inte. Nu har jag svårt och slita mig ju. Så båda säsongerna lär vara sedda innan måndag morgon, helt klart.
 
Den handlar om Sarah, en kvinna som stjäl identiteten av ett självmordsoffer som ser exakt ut som henne.
 
Mer vill jag inte berätta, fall i fall någon vill titta på den. Vet ju själv hur trist det är om någon berättar i förväg om något man ska titta på.
Men lovar att den är fartfylld, spännande och intressant. Man kan väl kalla den thriller med inslag av
sci-fi, men inte den sortens sci-fi som ni kanske tror. Ge den en chans, ni kommer inte att ångra er
 
 
 

 

John Wick

Kategori: Filmtips

 
 
En riktigt bra actionrulle som jag såg igår, längesedan man såg en så bra film. Alltså måste ni verkligen kolla på denna. Ni kommer inte att ångra er.
 
 
 
En före detta torped förföljs av en gammal vän som fått i uppdrag att döda honom.
 
 
 
 

Stort WOW

Kategori: Skor

 
 
På vägen till Netto så såg jag rea i skoaffären och vände om och gick in. Och det första jag ser innanför dörren är ett par kängor som jag faller för direkt.
Och det visade sig att där var min storlek, alltså 35:or...wow..vet inte när dom hade det sist. Och till saken hör att jag hade sådan tur oxå att det var en vinterkänga. För i fredags så läckte min vinterstövel (låg) in vatten och det visade sig att där var en spricka under till i sulan.
Så detta kan man absolut kalla min tur dag. Ni har väl redan förstått att kängorna fick följa med mig hem. Tog till och med på mig dom i affären, kunde inte vänta tills nästa gång jag skulle ut..haha
 
 
 

Mini men lagom till en person

Kategori: Dagens midda

 
 
Längesedan jag la ut dagens midda, så det är kanske på tiden eller? Ja ja, jag gör det ändå.
Idag blev det en mini fläskpannkaka, recept finns under samma namn i min matblogg...mariesrecept.blogg.se
 
Så himla gott att man nästan fick lust o göra en till, allt som allt tar den ju bara max 30 min göra
 
 
 

Stor miss

Kategori: Kläder

 
 
Var nere för att lägga tvätt i maskinerna i tvättstugan och på tillbakavägen så tog jag en koll i postskåpet. Och vad hittar jag där, jo min fina mössa från Shanghai som jag väntat på i nästan en månad. Grrr...att jag missa och kolla posten i fredags. 
Men äntligen har den kommit och är helt underbart skön att ha på sig. Tjock och mjuk för endast 79 kr med fri frakt, det kallar jag fynd.
Den lär användas flitigt om det blir kallt
 
 
 
 

White Collar

Kategori: Jag o min vardag

 
Vilket oväder vi har idag igen. Tur man är inomhus.
Blev för en stund sedan bjuden på fest i Helsingborg, men tackade nej pga vädret, man vet ju inte hur tågen kommer att gå o att ge sig ut i denna stormen är bara dumt.
 
Så jag ska göra en god middag snart och sedan bädda ner mig i sängen med ett "White Collar" maraton.
Har ni inte sett serien så gör det. Riktigt bra och påminner om serien "Suits" som jag körde i våras tror jag det var och hoppas den ska starta snart igen med en ny säsong
 
 
 
 

Hobbit: Femhäraslaget

Kategori: Filmtips

 
 
Såg denna filmen igår hemma i soffan och till er som ännu inte sett den på bio och inte ska.
Ja då kan jag tipsa om att den ligger ute på swefilmer.com, bara att bli medlem och sen klicka på filmen och titta direkt. Absolut inget fel på filmen, det är som att se den på en köpt dvd 
Bästa sidan att kolla filmer och serier på, jag menar, vem laddar ner nu för tiden när det går att göra så här.
 
 
Avslutningen i Bilbo Baggers äventyr tillsammans med Thorin Ekensköld och de tretton dvärgarna. Efter att ha återkrävt dvärgarnas rike från draken Smaug har gruppen oavsiktligt släppt lös Smaug som rasande låter sin eld drabba de försvarslösa i Sjöstaden. Thorin är besatt av den återfunna skatten och offrar såväl vänskap som ära för att inte förlora den trots att Bilbo desperat kämpar för att få honom att ta reson. Slutligen tvingas Bilbo fatta ett riskfyllt beslut – men ännu större faror väntar. Den mäktige fienden Sauron har skickat en armé av orcher för att anfalla Ensliga berget, något som undgått alla förutom Gandalf.
 
 
 
 
 

Beck: Familjen

Kategori: Filmtips

 
 
Gangsterbossen Zlatko Lozanovic blir skjuten och Beck-gruppen kartlägger alla Zlatkos fiender, vilket visar sig vara större delen av Stockholms undre värld. Det blir en kapplöpning mot tiden då även Zlatkos underhuggare söker förövaren. 
 
 
 
 

Till dig som är avundsjuk på andra

Kategori: Okategoriserat

 
 
 
 
 
 
 
 

Just nu

Kategori: Jag o min vardag

 
 
De fullkomligt vräker ner snö i massor, och de blir fort vitt där ute. Hoppas de fortsätter så hela dagen, trots att oväder är på väg in över landet.
Gör inte mig nåt om de blir snöstorm..haha..bara jag får snö så är jag nöjd :P
 
 
 
 

Snygg kombo

Kategori: Kläder

 
 
 
Gick in på halens.se och kollade rean där. Hittade tröjan på bilden som jag föll för direkt och när jag bläddrade vidare så fastna jag även för byxorna som har en svart baksida.
Och sen helt plötsligt ser jag denna bilden med dessa 2 plagg tillsammans.
 
Så tydligen var det så att jag skulle ha detta. Nu är det bara att hålla tummarna för bra passform när de kommer med posten
 
 
 
 

Att vara singel

Kategori: Tankarna flödar

 
 
 
 
Det är så sjukt skönt att vara singel, ångrar inte en sekund att jag avslutade mitt senaste förhållande för snart 5 år sedan.
 
Att vara singel är att ha total frihet. Jag kan komma och gå som jag vill 24/7 utan att behöva meddela mig till någon var jag ska, när jag kommer hem och vad jag ska göra. Mitt hem är mitt hem och jag har det som jag vill.
 
Såklart att det finns positiva saker oxå med förhållande, men du kan ändå inte vara helt fri då som när du är singel, så är det bara.
 
Sen hör ju till saken att jag har väldigt svårt för att bli kär och få känslor för någon, och blir det så för en kille så är de över lag som kompis. Killar är de bästa varelserna att vara kompis med. Tjejer är så krävande när det gäller bekräftelse och sådan har jag aldrig varit, jag är den jag är, och gillar du mig så gör du det o gör du inte det, ja då är det ditt problem, inget jag lägger tid o energi på. Jag har inget behov av att vara omtyckt av allt o alla. Jag är stark och står med båda benen på jorden o blir inte berörd av om nån snackar illa om mig eller liknande. För mig är det bara ett tecken på att dessa personer är avundsjuk på mig o mitt liv. För är det något som det finns för mycket av så är det just denna hemska svenska avundsjuka. Tänk om bara alla kunde sköta sitt och vara glada för vad de har och hur deras liv ser ut. Inget är så dåligt att man inte som person kan göra det bättre
 
Har pga lögner, svek, intriger o skitsnack valt bort en del personer i mitt liv sedan våren 2013, vilket jag inte ångrar. Såna människor tar bara energi o är inget o umgås med. Ni vet vilka ni är för jag har sagt det till er. Ärlighet i alla lägen från min sida. Men glömmer såklart inte allt roligt jag gjort med dessa personer, minnen har man alltid, både bra o dåliga.
 
 
Ångrar heller inte att jag aldrig skaffade barn, det har inte varit min grej. Plus har inte velat skaffa barn till denna onda värld vi lever i idag.
Det enda som är lite synd är ju att min mamma som gillar barn aldrig fått något barnbarn.
 
 
Som sagt jag trivs singel och tänker fortsätta och vara det. Just för att det är min grej att vara det. Klart jag haft förhållanden o många av dem har varat i flera år. En del bra sådana o en del dåliga, men det är det förflutna och jag blickar alltid framåt och jag lever för dagen och tar den som den kommer. Funkar för mig o alltid gjort.
 
Hade kinnat skriva hur mycket som helst inom detta ämne, men gjorde det lite mer kortfattat hur jag ser på det o känner. Sen får alla andra tycka som de vill, det är så människan är, alla kan inte tycka likadant.
 
 
Lycka till alla ni där ute som har sambo/man/fru/flickvän/pojkvän, familj o barn o allt det där
 
 
OBS: inte lönt o lägga en dum kommentar för jag lägger inte ut den o kommer inte ens att ta åt mig av den. Det är min blogg, o jag hade inte skrivit om det jag gör och tycker om jag som person hade varit känslig o rädd för fula o dumma kommentarer. Allt sånt skit rinner av mig som vatten. jag vet vem jag är o så även mina vänner o familj o det räcker för mig. Jag har inget behov av att hela Sverige ska gilla mig.
 
Så till haters om jag har såna, ja en har jag o den personen vet jag redan vem är o stalkar mig med idiot kommentarer, jag bryr mig inte om något negativt.
 
Glad och positiv 24/7 det är jag de, det går inte att trampa på mig eller trycka ner mig. Jag växer av dålig kritik. Så de så
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tröttare än tröttast

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Har pratat med flera personer idag som känner som jag.
Andra dagen i rad här. Känns som jag aldrig vaknar, går runt och är trött hela tiden. Fattar ingenting, och imorgon ska man börja gå upp kl: 05.30 igen.
Så med andra ord så kommer jag väl att bli vrålpigg typ runt 22-tiden ikväll som de senaste 2 kvällarna som gått...suck på den.
 
För mig som typ aldrig är trött så känns detta ju konstigt. Behöver som regel bara 5 timmar sömn per natt. Men nu känns de snart som jag varit vaken i 3 dygn ju. Ja ja finns värre problem ju
 
Förresten nyss invigt min vita proslinsgryta som jag fick av mamma i julklapp. Blev korv stroganoff, storkok såklart. Lite middagar för infrysning, bra att ha och ta med som matlåda.
Inte jätteglad för korv, men en å annan gång går det bra som stroganoff eller ugnsbakad.
Men sen får vi se om det blir matlådan imorgon, har ju ett antal timmar på mig att avgöra detta.
 
Nähä, dags för en massa pappersarbete, plus en hel hög mail att svara på. Går verkligen bra för min matblogg. Kul himla kul är det....
 
 
 
 
 

Kock drömmen

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Var nyss och rota i frysen för att se vad jag vill ha till middag ikväll.
 
Och då kom tankarna till att min kock utbildning jag började på hösten 2013 hade idag betytt att jag varit färdig kock. Trist att det inte gick vägen för mig där.
 
Men läkare osv sa att man inte kan jobba som kock, stå upp hela dagen och gå runt på ett hårt golv när man har en korsbandsskada. I detta fallet saknar jag det främre korsbandet sedan sommaren 2011. Och som ni vet så går jag ju på rehab hos sjukgymnast på Kupolen i Klippan. När hon tycker att jag är klar där så ska hon skriva en utredning till min ortopedläkare och sen ska de avgöras om jag kan får en operation eller inte. 
Jag kan inte ens springa och får inte simma, vilket är trist, för att gå på badet och simma hade varit skoj. Som det vattendjur jag är :P
 
Tänk och få ett nytt korsband och kanske hoppa på kockutbildningen igen, hade ju varit drömmen.
Om inget annat så har jag i alla fall min utbildning som Polymertekniker, vilket i stort sett betyder maskinställare inom plast. Den examen tog jag 2009. 
 
Nähä, åter till vad jag ska ha till midda kanske. Tror de blir fisk av nåt slag faktiskt
 
 
 
 
 
 

Paus paus paus

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Håller på att städa bort julen, men kände för en paus faktiskt.
 
Alla dukar är strukna och utbytta och dammat plockat bort julprydnadssaker. Men har verkligen inte kommit halvvägs. Alla som varit hemma hos mig vet verkligen hur MYCKET julpynt jag har, exakt överallt. Till och med på toaletten.
 
men det får ta den tid det tar, bara jag är klar innan onsdag morgon då jag ska tillbaka till arbetet och då även dra igång igen med sjukgymnastiken. Ska bli skönt även om ledigheten har gjort mig gott med tanke på min sjukdom. Har kunnat slappna av på ett helt annat sätt även om jag aldrig känner mig stressad, men är medveten om att jag stressar och alltid gjort. Tur man inte tagit skada av det. Finns ju folk som går in i väggen och sånt kan verkligen inte vara kul.
 
Minns mina 2 år på Sveaplast. Jag var mer där än hemma. Förutom mina 40 timmar per vecka så jobba jag alltid över vissa vardagar och minst 2 helger per månad och då handlade det om 12 timmars pass, ibland var jag där helt ensam 18.00-06.00. Konstigt att jag inte var rädd, ja mörkrädd som jag är. Men nope, kände mig trygg, hade ju även ett larm hängande runt halsen ifall något skulle hända.
Ja ja nog om det, ibland när man skriver/pratar om något så rusar ju tankarna iväg och det ena leder till det andra. Vilket det gjorde här.
 
Jag trivs med livet och alltid gjort och sedan att jag är arbetsnarkoman tycker jag känns bra. Har fina betyg på detta från ett X antal arbetsgivare.
 
Ha en bra dag allihopa om vi inte hörs mer idag, för nu ska jag röja vidare här hemma. Och belöna mig med en god middag ikväll och fortsätta på serien White Collar som jag börja på igår, den verkar riktigt bra, har 5 säsonger så här långt, så det ska väl vara ett tag. Denna månad drar ju alla mina serier igång igen på olika datum, men en del börjar inte förrän i februari/mars
 
 
 
 
 
 

PayPal

Kategori: Jag o min vardag

 
Så här skrev jag på facebook nyss....
 
"Haha, mig lurar man inte. Fick mail om att verifiera mitt PayPal konto för att där är ovanlig aktivitet. Till saken hör att jag inte ens har ett sånt. Och sen kallar dom mig även ett killnamn som förnamn men rätt efternamn. Att det kan vara så kul att vara bedragare. Bättre dom skaffar sig ett jobb o tjänar pengar"
 
 
 
 
Till saken hör att namnet dom kallar mig för är en av mina bröder, fast efternamn är fel för han gifte sig för några år sedan och bytt till sin frus flicknamn.
 
Så hur fick dom ihopa det namnet med min mail, sen att bara ens skicka ut till någon som inte ens har ett sådant konto. Och även om jag hade haft det så skulle jag aldrig klicka på länken där det stod att jag skulle verifiera mitt konto pga ovanlig aktivitet.
 
Sådant här skit går jag inte på, så kvittar det vem det kommer från. Men tyvärr finns det andra folk som tror på sådant här och kan bli av med en massa pengar.
 
Bluffmail kommer aldrig att sluta komma, men detta var första gången jag fick ett. och tji fick dessa bedragarna. Har såklart blockerat avsändaren och dyker det upp ett till så är det ju för att de bytt mailadress och då är dom ännu dummare om dom skickar ut ett till just mig igen.
 
 
 
 
 
 

True Blood

Kategori: Serier

 
 
När serien började 2008 så kollade jag säsong 1, men tappade intresset pga så många andra bra serier jag följer. Men nu under min ledighet när alla andra serier har paus under jul och helger, så passade jag på att ta upp tittandet av serien. Vilket blev så galet att jag sett alla säsonger nu under min ledighet, och ångrar mig inte en sekund. Beroendeframkallande helt enkelt
 
Kommer att bli tomt utan serien. Och tror många tycker som jag, att Alexander Skarsgård gör sin roll så jävla bra som vampyren Eric, och sen ska vi ju inte snacka om hur läcker den mannen är. Behöver jag ens säga att jag drägglat, ja inte bokstavligen, men tror ni som känner som jag fattar...haha
 
 
 
 
 
 

Beck- Rum 302

Kategori: Filmtips

 
 
En ung kvinna hittas strypt på ett hotellrum i centrala Stockholm. Martin Beck och Gunvald Larsson utreder fallet där spåren leder åt flera olika håll - från stans förorter till nattlivet runt Stureplan. Samtidigt får de tampas med en ny polischef och Martin måste vänja sig vid det faktum att hans dotter dejtar en polis.