VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Sofie Sarenbrant

Kategori: Boktips

 
 
En författare jag vill tipsa om, har nu läst alla hennes 6 böcker och det tog ca 1 månad, tog lite tid pga bokningar på biblioteket. men det har varit värt all väntan.
 
Så ni som gillar och läsa ska absolut läsa alla hennes böcker.
 
Här kommer ordningen på de, 1 och 2 hänger ihop, 3-6 är fristående men handlar om polisen Emma och hennes liv, så alltså bör dessa läsas i ordning för att få hela handlingen.
 
1: Vecka 36
 
Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor.
I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.
Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand ...
 
 
 
 
2: Istället för dig
 
Det har gått sexton år sedan en gravid kvinna försvann i Brantevik. I dag är fallet nedlagt fastän ingen egentligen vet vad som skedde den där fruktansvärda sommarveckan.
Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa.
I dag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton år gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om sin bror.
Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur. I stället för dig är fortsättningen på Vecka 36.
 
 
 
 
3: Vila i frid
 
En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen.
Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall. Vila i frid är första delen i en ny spännande deckarserie om polisen Emma Sköld.
 
 
 
 
4: Andra andningen
 
Stockholm Marathon har hittills klarat sig från dödsfall, men när startskottet går för det 35:e maratonloppet genom tiderna ställs allt på ända. Det är den första juni men det är kallare än på julafton. Precis utanför Stadion faller en man ihop och förs till ett sjukvårdstält men mannens liv går inte att rädda. Kriminalpolisen Emma Sköld är ledig den här dagen och finns på plats för att heja på sin syster Josefin som springer. När Emma är vid Rålambshovsparken har en livlös kvinna precis upptäckts vid vattnet och Emma rycker in. Det är ingen tvekan om att kvinnan bragts om livet. Finns det en mördare bland löparna? Och när i sådana fall dyker nästa offer upp?
 
 
 
 
5: Visning pågår
 
 Morgonen efter en husvisning i Bromma hittas pappan död av sexåriga dottern Astrid. Inget tyder på inbrott och mordvapnet är en av familjens egna köksknivar. Det enda som talar för att någon utomstående kan vara inblandad är att Astrid påstår att en okänd man har klappat henne på kinden under natten.
Emma Sköld på Länskriminalpolisens våldssektion utreder fallet. Hon misstänker att mannens hustru kan ligga bakom dådet, men när fler mord sker i samband med husvisningar ställs allt på ända. Vad är det egentligen som pågår i det på ytan idylliska och välmående bostadsområdet? Och vad är kopplingen mellan offren?
 
 
 
6: Avdelning 73
 
När kriminalinspektör Emma Sköld vaknar upp på sjukhuset har hon ingen aning om vad som har hänt. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter med sambon Kristoffer och åkte till stallet. Emma får reda på att hon har legat i koma i fem månader efter en ridolycka.
Under Emmas frånvaro har Kristoffers före detta flickvän klivit in i rollen som ny mamma, en uppgift hon absolut inte vill lämna ifrån sig. För att hålla ett vakande öga på Emma har Hillevi tagit jobb på sjukhuset. Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.
Emma har en känsla av att något inte stämmer, och hon försöker febrilt tvinga fram minnen av olyckan. Hon blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts och ber sin kollega Nyllet om hjälp att ta reda på sanningen. Varför skulle någon vilja göra henne illa? Och vem är den främmande kvinnan som dyker upp i hennes drömmar hela tiden?
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: