VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Sjukt fräcka

Kategori: Kläder

 
 
 
Alltså frågan är, ska jag eller inte. Vill ha dessa ju, så coola.
Särskilt de till höger
 
 
 
 
 
 

Kliar i fingrarna

Kategori: Boktips

 
 
Kommer ni ihåg att jag förra veckan berättade om en ny bokserie som handlar om vampyrer? Ja klart ni gör! Idag kom i alla fall del 1 och 2 med posten, 9 kvar att beställa, och jag är jättenyfiken på att börja läsa. Men håller ju på med boken om han Peter Rätz som var undercover i olika MC gäng och fick gå under jorden efter att han blev avslöjad.
 
Äh kan väl läsa 2 böcker samtidigt..haha..eller hur ska detta sluta, 2 böcker som jag kanske fastnar i, plus att jag ju har serien 24 som är såååå spännande att titta på.
 
Vilket dilemma jag har, stackars mig..haha
 
 
 

Perstorp i ett nötskal

Kategori: Smått & Gott

 
 
 
 

Nytta med nöje

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Vilken helg jag haft, varit så lat så ni anar inte..haha..men ibland behöver man de, kom på att de faktiskt varit så i 3 dagar...haha....så 4e dagen idag Serietokiga jag :P
 
I fredags kolla jag ju på serien "24" säsong 2, såg klart den, blev väl ca 12 avsnitt och igår gav jag mig på säsong 3 och såg 16 avsnitt. Och idag ska jag minsann se klart den säsongen, 8 avsnitt kvar.
 
Men just nu så städar o tvättar jag, lite nytta har jag allt tagit tag i.
 
Men det har varit en lung och skön helg, tror jag behövde det.
 
 
 

spännande till sista minuten

Kategori: Jag o min vardag

Hela 12 avsnitt körde jag av serien 24, vilket innebär att jag e klar med säsong 2. Våga inte börja på trean för då hade jag nog inte kunnat slita mig.Nu ligger jag i sängen...mysVäljer att läsa mig trött med denna spännande bok ja börja på häromdagen.

aj aj aj

Kategori: Jag o min vardag

Ligger i soffan med en jävla migrän. Bra med blogg app i telefonen. Glömmer bort den alltför oftaMin paprika jag planterade för drygt 2 månader sedan.

Men...........

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Nu är det ju fredag igen, hallååå var tar veckorna vägen. Nästa vecka är månad juli här. 
Ja ja, denna helgen har jag inget planerat och tänker ta den som den kommer som alltid, bjuden på fest i Helsingborg, men väljer att inte åka dit, pallar inte.
Vem vet kanske blir en Danmarks tura imorgon, hade inte suttit fel ju. Ganska längesen sist.
 
Härligt väder så jag tänkte faktiskt snart bege mig ut på en skogs PW, blev ingen igår pga att precis när jag skulle gå så vräkte regnet ner. Jag menar, vem vill bli dyngsur i kläderna och håret, inte jag i alla fall. Men idag ska jag väl ha tur.
 
Förresten var riktigt lat igår...haha..körde typ 10 avsnitt av serien "24" är på säsong 2 och sååå spännande ju. Så blir jag hemma idag så kör jag resten av den säsongen..haha...bara för att jag kan.
Så man kanske skulle ta och beställa hem en pizza till det, bra med hemkörning ju. Vet inte när jag åt en pizza senast, nog i vintras tror jag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rött & saftigt

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Äntligen hemma igen.
Inom Ica och fick med mig jordgubbar hem, så nu ska jag mumsa på dom och titta lite på serien "24". Sen får man väl göra lite nytta här hemma efter det, plus ut på en skogs PW i det fina vädret. Ja om det inte blir regn och åska som de utlovats.
 
 
 

Sista dagen

Kategori: Jag o min vardag

 
Sitter inne i Hässleholm och fick veta att det är min sista dag på kursen, trodde de var nästa vecka oxå. Får till och med sluta tidigare idag, så kl.12 går jag istället för kl. 16. Helt underbart med tanke på att det är toppenväder. Funderar på att ta en liten shoppingrunda, eller kanske åka hem med tåget kl.12.31.
Så som det ser ut nu verkar det som att jag är ledig hela juli månad. Men får väl se vad AF säger när jag får tag i min handläggare. Har ju nu detta med knäet och handskas med. Hoppas mitt läkarintyg kommer snart, jag vill ju veta
 
 
 
 
 
 

House of night

Kategori: Boktips

 
Jag har alltid varit glad för att läsa böcker, brukade läsa runt 3-4 böcker i veckan. Det senaste åren har de blivit kanske en i veckan.
 
Men nu är jag igång igen med minst 2 i veckan. Och idag har jag varit inne på cdon.se och spanat runt, för mina böcker här hemma börjar sina. Och hittade en serie som heter "House Of Night" och finns på svenska, hur kan jag ha missat denna serien som verkar sjukt bra när man läser om de 11 böcker som finns än så länge. Dessa ska jag lätt ha, men att köpa alla på en gång blir ju lite väl mycke känner jag. Så blir nog att jag kör på att köpa 2-3 st per månad, ja om jag klarar det..haha
 
 
 
 
 

60 st

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Saftiga kardemumma bullar blev bakade ikväll, bra och ha i frysen. ja, så länge dom varar...hahaha
 
 
 
 
 

Potatis på annat sätt

Kategori: Dagens midda

 
 
Haft problem med min IBS nu ett par dagar med kramper alla tider på dygnet. Så igår funderade jag på vad jag kunde äta idag som är snällt för magen. och kom då på mina zucchiniplättar som jag gör då och då. Tänkte morot och lite annat, men stanna vid potatis.
 
Så potatisplättar med stekt ytterfilé blev det idag. 
 
Recept hittar du i min matblogg
 
http://mariesrecept.blogg.se/2014/june/potatisplattar.html
 
Verkligen riktigt gott, och en bra variation på potatis.
Kokt potatis och sås är absolut inte min grej
 
 
 
 
 
 

Snygga varulvar

Kategori: Ögongodis

 
Idag startar säsong 4 av "Teen Wolf", och man får äntligen vila ögonen på snyggingen
Tyler Hoechlin igen...*slurp*!!!!!!
 
 
 
 
 

Hello Darling

Kategori: Skönhetsvård

 
 
Idag kom då den 3e och sista parfymen med posten från Victorias Secret. Och även denna gången lyckades jag med ett bra köp utan att ha luktat på den först.
Nästan så man får lust att köpa alla sorterna som finns..haha
 
 
 

Rädsla är hemskt

Kategori: Jag o min vardag

 

Sovit riktigt dåligt inatt. Vilket bottnar i att jag hade en tid hos tandläkaren idag. Är så rädd varje gång att de inte går att beskriva med ord.

Men tandhygeinisten (ny) som jag fick idag var riktigt bra. Tog bilder och tittade över alla tänder noga.

Resultatet är att jag inte hade några hål..yehoooo..har bra och starka tänder tack och lov. Hoppas jag aldrig behöver laga. Men blir ett besök till min tandläkare ändå pga nåt skumt med ett svullet tandkött, som tandhygeinisten inte kunde avgöra vad kunde vara. Oxå ska jag fixa till en av mina bettskenor som jag inte kan använda pga klöks när jag har den på. Och då går de ju inte och somna alls.

 

Har även ringt Kupolen i Klippan och fått en tid nästa vecka för start av min rehabilitering av mitt trasiga knä. Hoppas det nu går och fixa så bra de går.

 

Inget vidare väder idag, så då passar jag på och drar igång med en städning

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Ni måste prova detta

Kategori: Dagens midda

EM i friidrott på TV, såklart något jag inte missar/missat. Men har dammat och strökit dukar och bytt i vardagsrummet samtidigt, så nu är där fint som tusan.
 
Nyss fått i mig en god midda jag vill tipsa om.
 
Kycklingfilé med zucchiniplättar
 
Till en person behövs ; 1 ägg, 100 gram riven zucchini, 2 msk mjöl, salt o peppar, rör ihopa allt till en jämn smet och klicka sedan ut till 4 st små plättar på stekjärnet.
 
 
 

Tvingade mig..haha

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Paketet bara stod där inne på badrumsskåpet och skrek och skrek, vilket den gjort i typ 2 veckor..haha. Så jag fick ju vara så snäll och använda möget.
 
Så nu är utväxten svart igen i håret. Usch, hatar det..tar en hel evighet att skölja ur, plus jobbiga 45 min o vänta med de i håret, kliar o svider o allt möjligt. Ja ja, den som vill bli fin får lida pin.
 
Fick ett roligt telefonsamtal med, så nu är frågan om jag ska sätta mig på tåget till Hässleholm ikväll och åka iväg för lite skoj. Var ju iväg igår i Helsingborg. Men å andra sidan, jag bor ensam och gör som jag vill när jag vill alla dygnets timmar...de ni..hehe
Det positiva är ju att jag åker gratis/billigt med sommarkortet...ååå som jag ska utnyttja detta denna sommaren, har så mycke planerat, så det blir säkert bra. Eller ja, planerat o planerat, inget jag gör. Men har och välja på om jag vill/känner för att göra det.
 
Någon där ute som vill hänga på, går de säkert o fixa, men då får ni hojta till
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raze

Kategori: Filmtips

 
En riktigt bra och spännande film som alla bör se
 
 
En kvinnofängelsefilm, om Sabrina som blir bortförd och plötsligt befinner sig i en underjordisk håla och tvingas kämpa mot andra oskyldiga kvinnor för att roa åskådare.
 
 
 
 

Till er alla

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Idag väljer jag att vara snäll mot mamsen och äter midsommarmat med henne, efter detta vet man aldrig vad som händer. Är bjuden på 2 olika fester, har inte sagt ja till nån av dessa. Beslutsångest om vilken jag vill gå på..haha. Men en blir det i alla fall
 
 
 
 
 

Enkelt är gott

Kategori: Dagens midda

 
Inte så sugen på mat idag och kände inte för midda.
Så det blev stekt ägg med hemmagjord biff och tomat på ett riktigt gott surdegsbröd. Oftast är de enklaste allra godast.
 
Men imorgon ska jag äta som en häst, så de så..haha
Midsommar med sill och päror i massor..*slurp*.
 
 
 
 

Undrar om jag kommer att synas :P

Kategori: Kläder

 
 
Litet paket från bonprix.se
2 bh med men såna vet ni hur dom ser ut..haha
 
 
 

Klockrent

Kategori: Smått & Gott

 
 
 
 
 
 
 
 

Positivt vs negativt

Kategori: Jag o min vardag

Har idag äntligen fått träffa ortoped läkaren i Hässleholm. Inte de roligaste beskedet, men jag har ju velat veta ett tag varför jag inte blir bättre och har så ont och nu vet jag....
Bara så dumt att jag inte sökte mig dit redan förra våren. Men de är jag som är som så att jag går och har ont i en hel evighet tills det inte går att stå ut mer
 
Fick mina misstankar bekräftade hos ortoped läkaren i Hässleholm idag. Jag är så felbehandlad på Krisitanstad sjukhus som man kan bli för 3 år sedan då jag slet av korsband fram o halva insidans ledband. Smärtor o annat dygnet runt. Känns skönt fast det nu är en lång rehabilitering framför mig. Och funkar inte denna så blir de en stor operation som innebär ställning fastskruvad i knäet och kryckor i månader o sedan efter de 1 år innan jag är ok igen. Så nu håller jag tummarna för att slippa en operation
 
Blir och ringa sjukgymnast hos Kupolen i Klippan imorgon eftersom jag fått remiss dit av min läkare till en specialist på just ledbandsskador. Hoppas, hoppas verkligen att deras hjälp kommer att göra så min vardag blir bättre.
 
Ni som varit med på min resa från sommaren 2011 vet hur ont jag haft när knäet veket sig, helt plötsligt har man legat där i gräset eller nåt och skrikit av smärta och inte vetat var man ska ta vägen så ont de gör. Idag så gör jag allt försiktigare och hittat olika knep och sånt för att så ofta som möjligt undvika att det händer.
 
Kommer även att få ett läkarintyg/utlåtande över vad jag inte får jobba med, inte göra osv.
Så de där med kock drömmen kan jag bara glömma för läkaren sa att det är det sista jag ska göra ang knäet, ett av de tyngsta och mest påfrestande arbete för just trasiga knä.
 
 
 
 
 
 

Lite nytt

Kategori: Kläder

 
 
Idag kom paketet från ellos.se
 
 
 
 
 
 
 
 
Oxå denna duken som jag hitta på marknaden igår 110 cm lång till köksbordet
 
 

Men vad är detta då

Kategori: Jag o min vardag

 
Skitkul...sovit typ en timme inatt, och halv 6 i morse började magen krampa. Så nu är de toa varvat med fosterställning i soffan. Ibland är bara min IBS så störig. Hoppas bli bättre till tåget går vid 12. Ska ju äntligen få träffa min ortoped läkare angående mitt skadade knä. Och det vill jag verkligen inte missa.
Gått med detta i 3 år nu och måste få veta vad jag kan göra, får göra osv.
 
Härligt att det i alla fall är fint väder idag igen. Det gör en lite piggare om inget annat. Nu vidare till soffan igen och hoppas på det bästa
 
 
 
 

Allt som allt 104 kr extra per månad

Kategori: Jag o min vardag

Idag har jag fyndat för endast 349kr/mån i 2 år. priset börja på 599 kr/mån men jag höll på mig till ett bättre pris . Detta belopp innebär en ny telefon och surfplatta, för endast 104 kr mer per månad än jag har nu, eftersom jag tidigare laddade med 245kr/mån. Det kallar jag ett riktigt kap.
 
Nu ska jag bara fundera på om jag vill flytta över mitt gamla nummer eller ta det nya jag fick, för detta är ju 3 och inte comviq.
Trodde aldrig jag skulle lämna comviq, haft de som operatör sedan 1997.
Men med detta erbjudande gick de inte och tacka nej, så kan det gå när man åker på marknad, Åbymarknad har jag varit på idag.
 
Fick med mig kryddor och en löpare till mitt köksbord hem oxå.
 
 
 
 

Kan inte sluta lukta

Kategori: Skönhetsvård

 
Minns ni att jag beställde billiga parfymer från Vivtorias Secret förra veckan? Nåja, dom kom i alla fall idag. Och kan ju säga att jag inte kan sluta lukta på dom..haha..så det var verkligen på vinst eller förlust en stor vinst.
 
 
 

Morgonstart

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Morgonrunda på 4,8 km avklarad och frukost intagen, bestående av makrill på knäcke och kokta ägg. Det var inte helt fel. Och en bra start på morgonen.
 
Snart blir det att färga håret (om jag orkar/känner för det). Ta en dusch och sätta mig på tåget och träffa en viss person. Sådant här härligt väder kan man bara inte sitta inne i. 
 
Och från och med idag börjar ju sommarkortet gälla, frågan är hur mycke jag kommer och vara hemma denna sommaren..haha. Tack ni underbara vänner på andra orter än hålan Perstorp. 
 
Flytta? Ja absolut
 
Just de ja, beställde en del kläder igår via nätet, och nu bara längtar jag tills dom kommer. Hoppas allt passar och är vad jag söker
 
 
 
 
 
 

En dag som alla andra

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Är ni skrockfulla med tanke på vad det är för dag idag, inte jag. Borde jag vara det? Nej, jag lever nu och tar allt som det kommer. Varför bry sig om något som en siffra på en dag.
 
 
Idag sticker jag nog iväg på annan ort och umgås med folk jag vet jag kan räkna med och lita på, några sådana finns det inte precis i Perstorp. Kan nog räkna dessa på en hand.
Alla är så fega och ska vara alla till lags istället för att säga rent ut vad dom tycker och sluta umgås med folk som inte är nåt att ha i sitt liv. Detta kallar jag att vara falsk.
 
Jag har alltid levt efter min egen regel, svik mig och du åker rakt ut ur mitt liv utan och blinka. Och med svek menar jag i stort sett allt, men framförallt att ljuga om småsaker som är extremt löjligt. Ni vet vilka ni är för de har ni fått veta med ord o inga visor från mig.
Jag har alltid sagt vad jag tycker och tänker till allt och alla och kommer aldrig och sluta med detta och tål man inte det, ja då är du inte en person som ska vara vän med mig. Så är det bara.
 
Nåja, trevlig fredag till er alla och gör inget som inte jag skulle gjort..haha
 
 
 
 
 
 
 
 

Min favorit

Kategori: Jag o min vardag

 
Åååå vad glad jag blev när jag kom hem, hittade denna polkagrisstång innanför dörren. Stort megastort Tack till Annika för att hon köpte en sådan till mig när du var i Gränna, du är för snäll du  Synd bara att jag inte var hemma när hon var här och skulle lämna den. Och sen att hon lyckades pricka in min favorit var ju de bästa, ja hon visste ju att jag ville ha nåt med lakrids/salt.
Får ta och åka till Helsingborg och hälsa på henne nu under sommaren. Köper ju sommarkortet imorgon. Och hela 2 månader att åka var jag vill i hela Skåne. Mycke är redan planerat, så ska klämma in en tur till henne oxå.
 
 
 
 

Tokarev

Kategori: Filmtips

 
 
När den ryska maffian kidnappar dottern till en före detta kriminell, söker han upp sitt gamla gäng för att utkräva hämnd.
 
 
 
 
 
 
 

Rosa är bra för hjärtat

Kategori: Dagens midda

 
 
Ugnsbakad lax & nypotatis, med en egen vitlök och paprika sås/dressing,
tomat och gurka
 
 
 
 

Doftande erbjudande

Kategori: Skönhetsvård

 
Fick ett intressant mail från cdon.com igår. Parfymer som de satt ner med 60 %. Vilket innebar 115 kr för 250 ml Victorias Secret parfymer. Så jag slog till och beställde 2 st. Och priset per flaska sluta på 90 kr, tack vare en värdecheck på 50 kr. Det kallar jag fynd.
 
Hoppas nu att jag köpt rätt dofter för mig.  Den översta var den jag fastna för först och fick sen tips av några personer om den, och den nedersta känner jag igen från andra bloggare osv.
Hursom så ska de bli spännande och se hur gott jag kommer och lukta...hehe
 
 
 
 
   
 
 
 
 

Mitt stora beroende

Kategori: Jag o min vardag

 
Fyllt på mitt förråd med Cola Zero som tyvärr har blivit mitt dagliga beroende. Men lika glad är jag för det...haha. Trots allt så innehåller de inget socker utan aspartam som ger sötningssmaken bara.
 
Fått hem 3 flak sedan igår, gissar på att de blir minst ett till om inte 2-3 st..hahaha.
Kommer ni ihåg sist? Då köpte jag 3 st zero och 1 light, det sista flaket där är öppnat. Så går de när jag dricker minst 2 om dagen. Billigt på Netto denna veckan, 24 st för 89 kr, som hittat kan jag tycka...slurpelislurp gottit.
 
 
 

Non-Stop

Kategori: Filmtips

 
 
När Bill Marks dotter dog fick han problem att behålla jobbet som polis och han sitter nu av tiden som flygsheriff och ser sitt nya jobb som en ren skrivbordskommendering. 

Men dagens färd blir allt annat än ett rutinuppdrag. Kort efter att resan från New York till London påbörjats får Bill ett antal märkliga meddelanden. Om han inte kan förmå regeringen att överföra etthundrafemtio miljoner dollar till ett konto, kommer en passagerare att dö var tjugonde minut.
 
 
 
 
 
 

Fullt ös

Kategori: Fest/Party

 
 
Blev bjuden på fest igår kväll, så de var snabba ryck här hemma att bestämma mig för om jag skulle och kastade mig i duschen.
 
Hemma hos Madde kom ävem Maria och Magnus. Trevligt och mysigt på hennes balkong. Och de nya vinet jag hade köpt var skitgott, så de var ett bra köp och fler flaskor ska ska köpas hem.
 
Rätt vad det var så var klockan halv 10 och alla fick bråttom för tåget gick 21.50, jag sa att vi aldrig hinner och det hade vi inte gjort om inte Rickard hade kommit körande, tvingade honom....haha...att köra oss till stationen, och det var tur för vi hade aldrig hunnit gå.
 
Häftigt tåg vi åkte med, snyggt som fan
 
 
 
Hamna sen på Milano i Klippan där de var karaoke, en del kända ansikten, men mest konstigt folk.
 
 
Tack för att jag hann vända bort ansiktet. Gillar inte alls och vara med på bild ju..haha
 
Idag är det dagen efter och jag mår som en prinsessa. Och påtal om de så är de kungligt dop idag, de måste man ju följa på TV tycker jag
 
 
 

Födelsedagspresent

Kategori: Jag o min vardag

 
Hemma från Ikea och monterat en ny TV bänk, skitfint blev de, den är ju i samma färg som soffbord.
 
Just de ja..fick den i för tidig födelsepresent av min snälla mamma.
 
Köpte lite annat smått och gott oxå till hemmet
 
 
 
 

Utan vingar tack och lov

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Ja tack och lov att de inte föddes med vingar, för då hade inte jag funnits.
De krypen är bland de värsta jag vet. Ni som känner mig vet hur rädd jag är. Fy fan alltså, jag får panik i hela kroppen när jag ser en sådan.
 
Tack för att mamma bor nära när dom dyker upp i lägenheten, då får honom komma och ta dom fort som attan, för jag vågar verkligen inte vara i mitt hem när där är en sådan...brrrrr bara jag tänker tanken ifall de hade haft vingar. Fy för ini fan alltså.
 
 

Nu ska de matchas

Kategori: Jag o min vardag

 
Såg då alltså "Revenge" igår, 8 avsnitt som jag slipper sitta o vänta på att TV 3 ska sända vecka efter vecka.
 
De slutade både dumt och bra...grr.. undrar hur länge man nu ska behöva vänta på säsong 4. Till hösten bara hoppas jag.
 
Nu hoppar jag tillbaka till serien "24" som är full av riktig spänning hela tiden. Massa säsongen framför mig, härligt. Har man nåt att titta på sena kvällar/nätter, eller när de inte är nåt speciellt på TV.
 
Nähä, nu sticker jag till IKEA för att köpa hem lite ny inredning. Bl a den där TV bänken jag velat ha ända sedan jag köpte nytt soffbord i januari, samma serie och matchar varann ju. Kommer och bli sjukt fint. Och nöjd blir jag :)
Vad mer det blir, får man se när man är där och går runt, finns ju så mycke fint och billigt.
 
 
 
 
 
 

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Kategori: Tankarna flödar

 
Nu är jag fan trött på att ha grannar. Att man aldrig får sova när det är natt, blir väckt runt 1 på natten och sen är det igång igen vid halv 5-5 på morgonen. Hur svårt är det att visa respekt och hänsyn. Trodde alla människor fattade sådant när man bor som man gör, men å nej inte här inte. Jag skiter i om folk har fest när det är helg, men vardagar är fan fel, det är då folk ska upp tidigt för att jobba osv.
 
Ska göra slag i saken och söka lägenhet på annan ort, orkar inte ha det så här. Får sova typ 3 timmar per natt, och vissa dagar ska jag upp halv 7. Jag behöver oxå min sömn för att fungera även om jag alltid sovit dåligt och få timmar, men detta som pågår nu tar priset. Här är fan aldrig lugnt
 
Har dessutom stora problem med min IBS och misstänkt magsår.
Jag behöver lugn och ro. Måste jag köpa ett tält och sticka så långt ut i skogen jag bara kan för att få lite tystnad? Ja, det verkar så faktiskt. Någon som vill med för jag är mörkrädd...men fan ta dig om du snarkar, då får du inte hänga på..haha
 
Imorgon är det Rock i parken i Klippan, kanske blir att åka dit beroende på väder och så, kanske skulle göra det och sova borta för att i alla fall slippa störiga grannar.
Hatar/ogillar/kan inte sova borta.
 
 
 
 
 
 

14 av 22

Kategori: Serier

 
 
Idag börjar "Revenge" igen på TV3, totalt glömt att serien fortsatte i USA i januari. Så idag visas fortsättning från i höstas på tv, alltså avsnitt 14 av 22. Och jag kan absolut inte vänta på att få se ett avsnitt i veckan, så jag tänker fuska och se alla avsnitten idag, imorgon, ja så fort jag bara kan.
Bara 6 timmar de rör sig om sammanlagt ju, inte ens ett maraton..haha
 
 
 
 
 
 
 

4,6

Kategori: Motion & hälsa

 
 
Idag tog det 51 minuter att gå 4,6 km, men det var upp och ner i backar med kan jag säga. och idag fick jag inte så ont i knäet som i måndags. Gjorde nog rätt i att vila i 2 dagar. Så imorgon är det bara på det igen. Hoppas på en morgonpromenad då istället, mycke skönare att gå runt 8-9 tiden.
 
Verkar som de blir IKEA imorgon eller lördag, härligt...så jag kan få köpa den där tv-bänken jag vill ha. Som matchar mitt soffbord.
 
 
 
 
 

Ååå vad jag vill

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Ja jag vill så gärna, men har bestämt mig för att vänta till hösten.
 
Nu undrar ni väl..haha
 
Jo, det är det här med tatueringar. Förra sommaren gick jag nytatuerad exakt hela sommaren. Så i år tänker jag inte göra detta, dels pga att jag ska göra så mycke och känner inte för att jag måste ta hänsyn till min kropp och solen. Jag vill kunna göra vad jag vill och vara var jag vill.
Så jag väntar till om ca 3 månader.
 
Men ni ska bara veta hur sugen jag är alltså, ska ju göra klart min sleave. Det kommer att ta tid, men ska bli kul när de är klart. Alltid spännande och få se resultat.
 
Kommer nog aldrig och sluta att tatuera mig, även om jag såklart inte kommer att täcka hela kroppen, men blir nog inte långt därifrån...haha
 
Finns inget snyggare och sexigare än tatueringar..hehe.
 
 
 
 
 
 

Vuxna människor som ljuger

Kategori: Tankarna flödar

 
Vad är det för fel på er? Hur svårt är det att säga nej, eller bara rätt och slätt säga som det är.
 
Nä då ska de kommas med ursäkter som inte ens stämmer, ni vet väl att en lögn alltid avslöjas i slutändan. Det gäller även dumma vita lögner.
Exempel på det är att säga en sak och sen läggs en status ut på facebook och personen är avslöjad. Tror ni verkligen man behåller vänner på det sättet.
 
Jag har alltid kört rakt och ärligt oavsett om det glädjer eller sårar, fast på ett bra sätt så personen förstår och inte går där och är just sårad. 
Därför lovar jag heller aldrig något, för jag som person kan ändra mig i sista minuten och vill aldrig boka upp mig i förväg, och detta vet alla mina vänner, och därför blir de aldrig några missförstånd med vad jag vill och inte vill och jag slipper göra så fult som ni andra, ljuga/vit lögna osv.
 
Så skärp er, ni får inte fler vänner för att ni tror att ni kan dölja något, för de kan ni inte. Jag har kommit på flera personer med detta och jag har slutat konfrontera pga att jag anser att de inte är riktiga vänner. Vad jag gör istället är att jag utesluter dessa ur mitt liv.
 
Kan man inte vara ärlig så har man inte i mitt liv och göra
 
 
 

SRF

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Några vänner fråga mig för ett bra tag sedan om jag ville med till Sweden Rock och sova i husvagn. Idag är jag glad att jag tackade nej. För detta väder de lovat hela veckan är inte precis någon höjdare att vara ute i hela dagarna.
 
Men sen tacka jag även nej eftersom jag har halv hörsel på ett öra, och det är inte så trevligt och lyssna på olika konserter då. De blir en form av rundgång och annat som känns i både öron och huvud.
 
Så idag i detta väder passar de perfekt att jag ska städa och tvätta.
 
Hoppas jag kan ta min dagliga promenad någon gång innan det blir kväll. 
 
 
 
 

5,6 och 67

Kategori: Motion & hälsa

 
Rundan jag nyss kommit hem ifrån var riktigt rolig. Gick på små stigar och större skogsvägar, lite asfalt, upp och ner i en del backar. Ut på en del slingor som finns markerade här och var. Tur man har bra lokalsinne. Och sen hade jag ju hästar i 26 år, så alla dessa vägar och skogar kan jag ju utan och innantill....
 
Men när jag hade gått ca 3,5 km så började mitt knä säga ifrån riktigt ordentligt. De vek sig utåt hela tiden mer och mer, vilket det gör i vanliga fall när jag går mycke, men idag var de värre. Kändes nästan som att jag inte skulle klara och gå hem och till saken hör att jag visste att jag hade minst 2 km hem.
 
Men hem kom jag och rundan sluta med 5,6 km på 67 minuter. En väldigt bra tid trots knäet. 
Skönt att det bara är 2 veckor kvar tills jag ska träffa min ortoped läkare. Behöver verkligen få veta hur läget är, 3 år sen nästa månad som jag trasa sönder knäet
 
Men jag ger mig inte, promenader kan aldrig skada på nåt sätt
 
 
 
 
 
 
 

23

Kategori: Jag o min vardag

 
 

57 st

Kategori: Jag o min vardag

 
 
Eftersom jag ändå håller på med massa här hemma, så slog jag till och bakade ett gäng kardemummabullar. Hela 57 st blev det denna gången. Men tänker inte avslöja hur många som redan passerat munnen rakt ner i magen..hahaha
 
 
 

Sol & skog

Kategori: Dagens midda

 
 
Sådärja, 4.5 km avklarade på en timme, alldeles för varmt att pressa på, plus ett dåligt knä som bestämmer takten, men de där visste ni redan.
 
Har dessutom fått i mig en liten midda/sen lunch.
En hemmagjord färs biff med lite lite fjärilspasta (ska ju i stort sett nästan undvika den pga mina magproblem, oxå en tomatsås som jag oxå gjort själv, så jävla god till pasta och på hemmagjord pizza.
Recept på den hittar ni i min matblogg eller klicka på länke om det går (har märkt att det ibland inte går att göra detta) ja annars vet ni det där med att kopiera o klistra in i adressfältet
 
http://mariesrecept.blogg.se/2013/april/mbs-pizza.html
 
 
Nu tänkte jag ta itu med lite städning och dammsuga.
 
Just de ja, började kolla serien "24" i fredags. Förstår inte varför jag aldrig kollat in den på TV. Men ja ja, nu har jag i alla fall 9 säsonger framför mig. 
 
 
 

Wow vilken kväll

Kategori: Fest/Party

 
 
Angående igår så kan jag bara säga, WOW vilken lyckad lördag alltså. Härligt folk, gott att dricka och nytt folk och krogbesök. 
 
Tyvärr så hade jag dåligt med batteri i telefonen så det blev inga bilder tagna, FAN att jag glömde min laddare hemma. Ja ja, kul hade jag i alla fall.
Och hade turen på min sida och fick skjuts hem inatt.
 
Och idag är det dagen efter och jag mår som en prinsessa som alltid. Vilket innebär att jag senare idag kommer att ta en lååång promenad i skogen, vad annars i detta sjukt härliga väder.
 
Känns nästan som man borde flytta till Hässleholm, har ju ändå planer på att lämna Perstorp, bara jag kommer till ett beslut om var jag vill bo. För här i denna hålan händer inte mycke alls. Därför är jag glad att mitt umgänge här är väldigt lite här. Umgås hellre med mina vänner på andra orter.