VÄLKOMMEN IN I MARIES HUVUD!!!!

Jag Är Som Jag Är Och Ska Vara. Mig Själv!!!

Nu finns ett kanske

Kategori: Tankarna flödar

Har bojkottat de 2 festerna jag var bjuden till som är på annan ort. Känns inte bra och vara hemifrån så långt när man inte mår bra. Att kunna ta sig hem när man vill och behöver är A och O i ett sådant läge. Men är nu bjuden på fest hos Jimmy som är min granne, skulle komma runt 10-15 pers tror jag det var, minns inte alla namnen just nu. Gör midda nu och smakat lite på vinet, så får jag se om jag gör mig klar sedan och går dit. Beror som sagt på hur jag mår och känner.

Hörs imorgon om inget annat




Gott Nytt År

Kategori: Jag o min vardag



Ser inte ut och bli något nyårsfirande för mig i år. Jag mår inte bra så de får nog bli ryggläge hela dagen/kvällen. Men det ska väl gå det med...


Önskar er alla Gott Nytt År och ta det lugnt med alkoholen och raketerna så det inte sker någon olycka




Ny maträtt

Kategori: Dagens midda

Hittade på en ny maträtt idag, gjorde de bara så helt spontant som alltid med vad jag har hemma. Så det blev en supergod kött & grönsaksgryta.

Recept finns som alltid i min matblogg

http://mariesrecept.blogg.se


Bara och ta en titt, supersnabb och lätt att göra. Precis som de flesta av mina maträtter är.






Undrar om det blir så.....

Kategori: Tankarna flödar

....att jag blir sjuk. Känner mig helt trött, matt och orkeslös. Ont i huvudet och helt färdig med andra ord. Kan det vara nåt virus på ingående? Hoppas inte.

Ska i alla fall börja göra midda nu så får jag se sen vad jag gör. Är egentligen bjuden på fest hos några jag inte träffat på ett bra tag. Hade varit kul att dricka lite och snacka skit med dom. Men som det känns nu är det helt uteslutet. Får väl se senare





Gratis är gott

Kategori: Jag o min vardag

Varit ute på promenad med mamsen, plus vi var inom Ica en runda. Hade ju fått kupong om gratis kladdkaka, får man inte missa..haha.




Köpte lite annat gott med ju som sallad, clementiner och socker ärtor (10kr/paketen, billigt) och lite annat som behövdes.




Dessa är ju så goda till allt, plus tugga på bara sådär när man blir sugen.

Blandade färger

Kategori: Dagens midda

Sitter här nyduschad och mätt och belåten även om det var några timmar sedan jag åt midda. Idag blev det stekt skinksnitzel med ugnsbakade grönsaker; blomkål, morot, röd paprika och sparris.




Funderar nu på att röja klart här hemma och sedan bädda ner mig i sängen med tv. Har blivit en riktig serienörd de senaste veckorna. Men det finns ju så bra serier och man kan se när man vill och slipper vänta på nästa avsnitt i en hel vecka.
Ja filmnörd är jag ju sedan innan..haha...avverkar nog en sådär 5-10 filmer per vecka, men sen är det ju oxå ett intresse. Tror jag har närmare 1000 filmer snart.


Hörs vi inte mer idag så får ni sova gott, på återseende imorgon



PS: glömt och berätta om igår kväll ju. Det var en trevlig dejt kan jag säg, men med vem och var de stannar hemligt än så långe. Kanske avslöjar längre fram. Får se. Hemlisar är ju alltid kul, eler vad säger ni? NEJ, säger ni såklart för ni vill ju veta...haha..får ni inte...lalalalala...hehe









ca 55 timmar kvar.....

Kategori: Tankarna flödar

........och jag har fortfarande inte bestämt mig än för vad jag ska göra på nyår. Just nu känns det som att jag bara vill bädda ner mig i sängen den dagen med katten och massa filmer och gott att äta. Känner inte alls det där fest suget som man brukar ha. Kan det vara för att snön saknas och att det är plusgrader varje dag, iigår hade vi 10 grader varmt. inte normalt i december, fast i Skåne är det ju alltid varmare på vintern. Eller så kan det vara för att jag festat så mycke detta året och känner att jag behöver en paus. Jodå paus ska det bli under hela januari och februari hade jag tänkt, hoppas jag kan hålla det oxå så det inte dyker upp nåt som jag absolut inte kan motstå eller missa..haha..ja hni vet hur det är. Lev för dagen och fånga den på bästa möjliga sätt, det är jag det.

Ja ja, får väl se på lördag hur jag gör.....*suck*



Köpte förresten denna boken idag, endast 39 kr, skitrolig läsning, kommit 1/3 del, och där är verkligen mycke som stämmer in på mig. Nästan skrämmande mycke.





Men sen är jag ju så att säga en häxa och född med "gåvan". Kan mycke med tarot, kristaller och mycke annat som man inte berättar hej vilt för allt och alla.






Var bara tvungen alltså

Kategori: Smått & Gott

Satte mina nya skor i skohyllan i hallen och var bara så tvungen att fota detta. Härligt med massa skor att välja mellan. Visserligen bara adidas gymnastikskor, men det är det bästa jag vet att gå i. Gillar inget annat i skoväg.


Nu är dom här

Kategori: Kläder

Idag kom då äntligen mina 2 efterlängtade par adidas sneakers/basketkänga. Skitsnygga och riktigt sköna och mjuka. Man kan gå med dom direkt utan att få skovskav eller klämskav, ja sånt trist ni vet. Båda paren är lite för stora, men vad gör det. Folk i min närhet "klagar" ju ändå på att jag har för små fötter..haha. Har ju 34-35 i skor.





Extra snören i rött



Extra snören i vitt

Slut för idag

Kategori: Smått & Gott

Blir inga mer inlägg idag. Har blivit uppvaktad och ska ut på äventyr, ja eller ut och in o sen ut igen och sen in...haha..hur lät det?? Menar såklart ut från mitt hem, och in i någon annan bygnad och sen ut ur den och hem till mitt igen nån gång ikväll/inatt/imorgon.

Spännande detta.... Nu kan ni läsare sitta där o undra över om jag har en dejt och med vem osv..haha..rätt åt er, eller vad säger ni.

Berättar imorgon såklart...tror jag



Utmanar er igen...

Kategori: Smått & Gott





...på ett parti WORDFEUD....vågar ni??? haha...

Kul att ni är så många som redan addat mig, gör de gärna igen på...xariedehexx

Kom igen nu fegisar..haha

Men ni som fuskar genom att ha laddat ner ett program för att hjälpa er bygga ord, ja ni behöver ju inte adda mig, det är INTE rent och schysst spel!!!!!!!!!!!






82 timmar

Kategori: Tankarna flödar

Ja de tär så många timmar som det är kvar av 2011. Välkomnar sedan 2012 och hoppas på att det blir någon snö.

Började kolla ny serie inatt "Grimm", riktigt bra. Så ni som gillar Supernatural och sånt, bör absolut se denna.

Vaknade 8 i morse efter 3 timmar sömn. Smulan var hungrig och fick mat, sen bäddade vi ner oss i sängen igen med tv. Började känna mig trött efter "Våra bästa år" så jag somnade en timme, och nu känner jag mig inte alls kry. Nyser och är ganska matt i kroppen, pratat med mamma och hon har blivit jätte förkyld under natten. Kanske är det samma jag ska åka på, hoppas inte. Har ju de sista gångerna haft en konstig form av förkylningar som gårr över på 36 timmar. Tur kan man väl kalla det. Brukar annars vara förkyld ca en gång i kvartalet, nu minns jag inte när jag var det sist.


Förresten..hur ser era nyårsplaner ut???

Jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska, har lite och välja på. Visserligen går det att göra 2-3 av förslagen under samma kväll. Men ja, jag vet inte, får fundera



Blixtrar & smäller

Kategori: Tankarna flödar

Under en veckas tid nu, ja kanske lite mer, har det avfyrats en massa olika raketer här dygnet runt. Tycker att de borde införas en lag på att man bara får göra detta på själva nyårsafton och inte annars. Finns så många djur och barn som mår dåligt av detta. Ett onödigt ont att behöva ge sina djur lugnande en längre tid och inte veta var man t ex kan gå ut med sin hund.

Tror nog ni är många därute som håller med mig.
Eller vad säger ni?


Dagens rätt blir alltid rätt

Kategori: Dagens midda

Äntligen fått mat i magen, förstår inte varför jag alltid väntar in i det längsta med att göra midda. Så sitter man där hungrig i allt från 30-60 min varenda gång. Tur man lärt sig att inte kasta i sig maten för då hade man ju varit hungrig en timme senare.
Kanske skulle sätta fasta mattider..hmm..kommer inte att gå, det vet jag. Kan inte äta om jag inte är hungrig. Och äta bara för ätandets skull är ingen höjdare.

Idag blev det ugnsbakad lax och även grönsaker som jag ugnsbakade; brysselkål, blomkål, röd paprika och morot. Oxå romsåsen från julen som jag hade kvar. Hur gott som helst







Inte som planerat

Kategori: Tankarna flödar

Vaknade kl: 8 i morse, och då var de full storm med ösregn så jag valde att bli hemma från träningen. Mindre bra och kul och gå ut då ju. Tänk om man blåser iväg i mörkret, usch hemsk tanke. Blev lite frukost och sen mys i sängen med tv och Smulan (katten). Fixade lite papper som kommit på efterkälke tack vare julen och allt runt omkring. Så nu är man ikapp med detta.

Nu skiner solen och de blåser inte fullt så mycke. Men att ta sig till träningen nu är som förgjort, vid denna tiden är där smockat med folk och man får vänta länge mellan övningarna och det tänker jag inte utsätta mig för och bli kall och så mellan de olika passen. Så hoppas på bättre lycka imorgon bitti.

Idag är det även dags att sammanställa alla sökta jobb så jag kan ringa Af kundtjänst och meddela vad jag sökt, om man inte gör detta så kan man bli avstängd från sin a-kassa och det vill man ju inte.


Så vad händer då mer idag? Jo trodde ju att jag skulle få sms om att kunna hämta mina skor på posten. Men tror inte det blir så. Stod 1-2 arbetsdagar i mailet, och paketet gick iväg igår, så imorgon är dom nog här istället. Så nyfiken nu ju.


Annars har jag inget planerat alls idag. Kanske lite städning och så, sen får jag se. är ju väldigt spontan när det gäller att hitta på saker och ting, och gillar inte alls att planera.




Krossa idealen eller nåt

Kategori: Tankarna flödar

Jag följer Kissies och Miixx bloggar för att de är äkta och ärliga i sitt skrivande. Även om dom är så mycke yngre än mig. Känner inte igen mig i dom alls eftersom jag aldrig varit intresserad av smink, mode och sånt där. Men om nu dom vill ändra sig på olika sätt ang t ex brösten, läpparna och näsan, ja låt dom då göra detta. Tycker det är väldigt omoget att skriva massa kränkande i deras bloggar som väldigt många gör. Tror ju inte dessa personer hade använt samma ordval till sina vänner om dom hade gjort skönhetsoperationer, nä då tror jag att dom hade sagt något helt annat, inte vågat vara ärlig fullt ut utan lindat in det i bomull för att inte såra sina vänner. Men till helt okända går det bra att såra och vara ful i orden och då oftast anonymt med. Hur moget är detta då? Inte ett dugg tycker jag. Men det är så typiskt den svenska avundsjukan, plus att majoriteten av människor faktiskt inte har ett eget liv.

Vad mig beträffar själv så får folk gärna säga saker bakom min rygg eller komma med elakheter i min blogg, jag påverkas inte ett dugg av detta. Jag vet vem jag är och varför och jag trivs med mitt liv. Men att läsa om hur folk mobbas får mig att vilja kräkas. Alla är vi fina och vackra på vårt eget lilla vis. Alla kan inte tycka samma, inte ha samma smak osv. Man har rätt och tycka och tänka på olika sätt. Men tycker ändå att man kan välja sina ord bättre än att kalla en person för ful, äcklig, missbildad och sånt där onödigt.


Var är Sveriges ungdom på väg egentligen? Vad får dessa ungdomar till att vara så hatiska?

Vet ju att det i regel är som så att en som är mobbad blir en mobbare själv, så frågan är om det är just såna här personer som skriver elakheter


Hoppas i alla fall att många vaknar upp och skaffar sig ett liv ju äldre dom blir

Kunde inte låta bli ;)

Kategori: Smått & Gott

Halva kylen är full med julmat, hade tänkt frysa in allt idag, men just som jag skulle göra det så tänkte jag.."äh, va faen, kör på en tallrik julmat idag med"...så det blev det. Och lika gott igen, fast fattas några saker, men de gör inget. Men sen får de va bra. Imorgon blir det att laga riktig midda.




Någon mer än jag som kört på julmat 3 dagar i rad..hehe



Annandag jul

Kategori: Jag o min vardag

Go'morron...haha..nejdå, varit vaken några timmar trots sen natt. Men är glad att jag hoppade över festen och utgången igår. Kände inte alls för det. Känner inte ens för att festa till det på nyår, trots att jag är bjuden till 2 olika fester på annan ort. Blir väl att bestämma sig i sista minuten på lördag känns det som.

Vad händer då idag? Hmm, vet ej. En storm har ju dragit förbi och härjar uppåt i landet. Och här är det reg, rusk och grått, kanske blir en promenad om vädret blir bättre. Annars ska jag pyssla med en del här hemma. Pyssliga jag....


Förresten såg filmen "Shark Night" inatt, trodde den skulle handla om att det var en haj som åt upp människor som badade och sånt där ni vet, men den handlade om lite me rän så som man inte var beredd på. Inte så tokig film ändå





Har den nya filmen "The Human Centipede II" oxå, om ni sett den så minns ni ettan, var inte så äcklig som jag trodde den gången, men igår kände jag lite äckel av den så jag brydde mig inte om att kolla. Kanske ser den en annan dag. För denna ska tydligen vara ännu råare och äckligare än den första. Någon som sett 2:an och kan säga något om den???






Storfyndat rejält

Kategori: Smått & Gott

Kollade min mail och hade fått ett rea erbjudande från Sneakersnstuff.com.
Hittade ju mina höga adidas basketkängor där i april i år och trivs kanon i dom, och vill ju ha svarta sådana, ja eller nåt liknande.

Och jag gick rakt på ett par röd och vita, bläddrar vidare och hittar då ett par exakt likadan fast i svart och vit. Så jag som alltid gillat sådana här skor har ju såklart svårt och välja, så jag slog till och bställde båda paren. Även om jag kanske inte kommer att använda dom på ett bra tag, så finns dom i alla fall hos mig. Har ju alltid så svårt och få tag på de gymnastikskor jag vill ha. Så det här var rena rama lyckan för mig.

Dessutom billigt, 540 kr per par, skulle ha kostat 899 kr per par, plus att det blev fraktfritt.
Nu är det bara att hålla tummarna för att det är rätt modell och rätt storlek.


 




Visst är dom supersnygga? Våga inte säga emot mig..haha


Julafton vs Juldagen

Kategori: Dagens midda

Igår var det då julafton och man åt massa gott så man var riktigt tjockt mätt hela kvällen, men det gör inget. För all denna goda mat äter man bara en gång om året och då får man lov och proppa i sig tills man storknar..haha.

Vi delar alltid upp vår mat istället för att sätta fram allt på bordet. Och som jag berättat så var det bara min mamma och jag som firade jul tillsammans i år.

Först så kör vi sill, ägg, rökt lax, ål, romsås




Sedan dukar vi av detta och fixar till nästa runda och äter, och den bestod då av; skinka, köttbullar, prinskorvar, brysselkål, brunkål




Ikväll ska vi äta av alltihopa igen. Lika gott då som igår och bli sådär äckligt mätt..haha


Min lilla gran med våra julklappar




Oxå såklart en del julgodis, som vi knappt rörde, blev att vi öppnade paradis asken. Man var ju så mätt efter all mat. Plus att ingen av oss är så glada för godis, men de hör ju till och då måste man ju ha det.




Batteriet i kameran tog slut, hade glömt och kolla och ladda, så julklapparna har inte blivit fotade ännu. Får göra det när batteriet är laddat.


God Jul

Kategori: Jag o min vardag

Nu är jag klar med allt utom baket, så nu ska jag ta mig en varm dusch och hoppa i PJ:n och sen ut i köket och göra det som ska göras.

Passar även på att önska alla mina läsare en riktigt God Jul.

Gissar att jag inte lär sitta vid datorn imorgon. Julafton är ju en sådan dag som man får lov och ta ledigt från sitt bloggande och allt annat utan dåligt samvete.





Så vi hörs på söndag med massa bilder och text om julaftonens mat och julklappar....


Halva avklarad

Kategori: Dagens midda

Nu är halva min "att göra idag" lista avklarad. Smulans toalett, bakning och torka golven kvar. Tog en paus och fixade till lite midda, gjorde absolut inget avancerat idag. Filéade en kycklingfilé och gjorde egna pommes i fritösen, plus en egen vitlöksdressing. Hade tänkt ha sallad oxå, men orkade inte. Vissa dagar får man slappa till det med midda som är superenkelt och göra och som tar mega kort tid. Gott var det i alla fall






Så nu är det väl bara och lyfta på häcken och sätta fart med resten. För sen måste jag ju kolla säsong 7 av "Grey's Anatomy", spännande som alltid




Full rulle

Kategori: Tankarna flödar

Paketet med julklappar till mamma hämtade och hon var med men hon fick gå ut och vänta medan jag hämtade ut det. Expediten skänkte mig 2 påsar så jag kunde gömma riktigt var paketet kom från, snällt.
Vad det är får ni se efter jul eftersom man inte vet hur stor "läcka" det finns på nätet..haha.

Nu blir det full rulle här hemma:

* röja undan en del
* dammsuga
* torka golven
* hämta ner en hel del mat från mamma
* skura smulans låda så den blir julfin med massa ny sand
* baka en sak
* slå in julklappar

Tror inte det var mer sen, kan ha glömt något men de lär jag ju komma på sen i så fall.



Förresten, hur firar ni jul?

Här är det bara mamma och jag. Hela vår släkt bor nere i Trelleborg, och varken mamma eller jag har körkort, oxå har jag min katt. Svårt och hitta kattvakt i juletider. Men vi klarar oss bra ensamma. Har visserligen tvillingbröder, men dom bor långt bort och umgås inte med dom sen 8 tillbaka. Varför? För att dom inte kan acceptera mamma och mig som vi är utan vill bestämma över vad vi gör, hur vi klär oss, och var vi bor osv. Helt sjukt är det. Lång historia och tänker inte gå in på detta. Går ingen nöd på mig för detta i alla fall. Tycker bara synd om mamma ibland, eftersom de bara har en mamma och bara ens kan strunta i henne på de sättet bara för att hon inte gör/är som dom vill.



Nähä, dags och dra igång här hemma. Hörs senare

Lite väl sent

Kategori: Recept

Dan före doppare dan redan. Tänk att det är julafton imorgon, inte längesedan alls denna månaden började och nu är den snart slut. Mycke trist att vi inte har en vit jul här nere i Skåne i år. En höstig jul kan man kalla det. En vit jul är så mycke mysigare, plus det känns mer som jul då ju. Tror det är rätt långsökt att det skulle hinna komma snö på 24 timmar faktiskt.

Ska snart ner till Ica och hämta ut ett paket som legat där i 2 veckor, mammas julklappar är det. Vet inte varför jag inte hämtat ut de tidigare. Eller jo det vet jag ju egentligen, har sökt efter rätt tillfälle för att kunna smyga med det. Och som ni vet så går vi alltid och handlar ihopa, roligare med sällskap. Men idag ska jag smita iväg riktigt hemlighetsfullt..haha.


Förresten gjorde romsås inatt, mycke godare om den får stå och dra 1-2 dygn innan den ska användas.

Mitt recept på denna:

2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1/2 tsk salt
En burk rom, svart helst men går bra med röd oxå
1 liten hackad röd lök


Rör ihopa allt i en skål






Det här med facebook

Kategori: Tankarna flödar

Majoriteten har väl en facebook profil gissar jag. Jag har haft min i några år nu och funderar på att lägga ner den. Börjar bli trött på att alla bara beklagar sig där över småsaker och alla massutskick med att man ska "klicka på gilla knappen" hit och dit. Jag kallar sådant för bekräftelsebegär. Mindre kul att se dagligen från många. Och det går ju inte att undgå det lixom. Jo genom att ta bort dessa vänner, men ja då blir det ju inte många vänner kvar på listan..haha.

Vet att det finns många som tycker som jag. Så får helt enkelt se hur jag gör. Har de senaste 2 veckorna knappt varit där, varit inne och spelat mina spel; farmville, Bubble witch saga och smurfarna. Men grannarna där hjälper ju mig och då får man ju såklart hjälpa tillbaka.

Och vill sen mina vänner ha tag på mig så finns ju både mobilen, de vet var jag bor plus man har en mail, och det går lika bra tycker jag.



Årets julklapp

Kategori: Tankarna flödar

Matkassen är tydligen årets julklapp. Och det förstår jag inte riktigt. Finns ju så mycke annat som kunde blivit det. Att ge bort mat i julklapp är helt ok, men då tänker jag mer på annat såsom kanske ett presentkort på Ica eller någon annan affär. Eller om man vill ge bort mat man gjort, t ex inlagd sill eller något i konservburkar som man vet att en person gillar. En jul så gav jag min mamma "Bullens korv" som finns just på konservburk, var mest som en skoj klapp. Men hon blev glad och tyckte det var kul. Ett år gav jag bort ett kort jag gjort själv där det stod att jag bjöd mamma och hennes dåvarande sambo på midda på kinarestaurangen som fanns här innan.
Så det där med mat finns det så mycke mer att ge av än en sådan där förbeställd matkasse.





Eller vad säger ni, skulle ni vilja få en matkasse i julklapp????







Undrar detta

Kategori: Tankarna flödar

Sedan i söndags så har min blogg ökat med läsare och inte lite heller, utan med ca 100 nya läsare/dag. Bara så pang boom över en natt så visade statistiken att den blivit läst av ca 100 st till. Och detta bara fortsätter att stiga i antal. Jättekul tycker jag. Men förstår inte vad det beror på eftersom jag bloggat dåligt sen i fredags. Så ni nya läsare får gärna göra er till känna genom nån kommentar om ni känner för det.

Jag som bara började blogga för 3 år sedan som en kul grej och att vänner kunde följa mig i min vardag var tillräckligt för mig. Men hur kul är inte det då att det finns massa andra människor som gillar min blogg.
Så då får ni ju inte glömma min andra blogg, där jag lägger ut massa recept som är mina egna och ingen annans.

http://www.mariesrecept.blogg.se



Ännu en gång...


Är jätteglad för att ni är så många som visar intresse för min blögg. Kom gärna med tips om vad ni vill se mer av. Ni vet ju rätt bra vad min blogg handlar om nu. Och frågor är till för att ställas och få svar på så länge det är "normala" frågor




Go'midda

Kategori: Tankarna flödar

Aj aj aj och fy fy fy på mig..haha...nu undrar ni såklart varför, men de ska jag berätta. Skäll på mig om ni vill..haha

Som ni vet så kör jag "Grey's Anatomy"(ja jag vet..tjat..haha) varje kväll/natt och gjort ett tag nu. Vilket resulterat i att jag vänt dygnet helt fel, inte alls bra. Får nog ta och vända rätt detta efter jul. För då är lär jag vara klar med serien, bara säsong 7 kvar nu. Säsong 8 sänds ju på TV nu.
Men till alla som inte sett serien så kan jag tipsa om att den är både spännande och rolig. Och karaktärerna i serien är superhärliga, plus ett gäng slurpiga puddingar..hehe.


Så vad händer då för mig idag? Jo, ska ta tag i det sista med städning och sånt innan jul. Så jag bara kan slappa och ta det lugnt imorgon när det är fredag.

Och kan LOVA att jag inte ska partaja imorgon. Lovar aldrig något, men nu gör jag. Tror ni mig? Klart ni gör!!! Festar inte dagen innan julafton, bara dumt.




Väldigt osmart

Kategori: Tankarna flödar

Här kommer inlägget som jag bad er hålla utkik efter....


Idag när jag tvättade så tog jag en koll inne i det så kallade mangelrummet och får då se en sladd som går från fönstret till ett vägguttag. Tog en närmare titt på varför. Och ser då att sladden går från vägguttaget upp till en granne, med andra ord så stjäler han ström.

Inte alls vidare smart och göra så här med tanke på brandrisken. Sladden går ju ut genom fönstret som står på glänt och sedan vidare upp via väggen till hans fönster, och från fönster i mangelrummet till mark är det bara några dm. Så vem som helst kan göra nåt, plus att sladden inte är jordad. Och inte nog med det, det är ju stöld av husägaren oxå. Helt totalt förbjudet och göra så.

Men för de utan ström så är det tydligen så att nöden inte har någon lag.
Kollade för en stund sedan igen då jag hämtade sista tvätten och då var sladden borta. Så gissar att vaktmästaren eller någon annan upptäckt detta och sagt till.





Kolla sladden och kopplingen med, inte alls vidare smart



Många färger

Kategori: Dagens midda

Har hunnit med en del sen sist. Bl a griljerat julskinkan och provsmakat den, så riktigt gott alltså. Nu gäller det att hålla fingrarna i styr tills på lördag..haha. Tror ni att jag klarar detta? Annars får någon komma och smälla mig på fingrarna :P

Har även tvättat 4 maskiner och kommit halvägs med städningen. Får fortsätta efter jag kollat på tv, "Halv Åtta Hos Mig" som inte går att missa :P

Middagen är oxå avklarade, gjorde ugnsbakad grönsaker och stekte lite grytbitar till detta. Så himla gott och göra så med grönsaker, så nu har jag hittat ett nytt dille eftersom jag gjorde så igår med. Fint med alla färgerna oxå.




Tanken var att jag skulle göra julgodis idag men hoppar över detta helt då vi redan köpt en del, plus att ingen av oss är så glada för godis. Och det här med knäck, det fastnar bara i tänderna ändå. Och riktigt jobigt att äta med en piercing i tungan kan jag säga. Ja det vet väl ni som oxå provat detta.


OBS---OBS---OBS

Någon gång under kvällen så kommer jag med ett inlägg som handlar om en riktigt galen och oansvarlig granne..*suck*..fast man blir inte förvånad längre över hur folk kan bete sig alltså.
Det hela blir i både text och bilder....

Utmana mig....

Kategori: Smått & Gott

.............om ni vågar..haha.

Wordfeud....adda mig på xariedehexx

Dan före dan före dan före dopparedan

Kategori: Tankarna flödar

Ja nu är det bara 3 dagar kvar till julafton. Massor och göra innan dess eftersom jag legat med migrän i 2 dygn. Känns bättre idag och håller nu på att tvätta, och ska börja städa om ett tag.

Helgen som gick bestod av vin i trevligt sällskap för att sedan hamna på flamman och träffade trevligt folk. Blev nog lite full för jag har minnesluckor..haha. Minns inte riktigt när jag gick hem så det blir hackigt berättande. Hemma så ringer telefonen, en tjej jag sa upp bekantskapen med för ca 7 mån sedan, hade mött henne tidigare på kvällen på flamman, hon ville jag skulle komma dit där hon var. Och jag var ju inte trött och kände för mer fest, så hon fick möta mig i parken och det gjorde hon. Uppe hos killen hon var hos var en Sara, verkade vara en trevlig tjej. Men han som bodde där var lite väl för mycke om man säger så, trodde jag skulle göra än det ena och än det andra med honom. Knappast.......Så jag bara sa att jag går oxå gick jag. Går inte in djupare på detta.
Kom väl hem runt 4 på morgonen.


Angående tjejen från mitt förflutna så berätta jag om allt skit jag fått höra som hon pratat om mig, hon nekade till detta. Får väl se vad som händer med allt detta. Men en sak vet jag och det är att många snackar bakom ryggen när dom blir sur och ovän med någon, vilket inte jag gör. Helt onödigt... Är jag inte kompis med någon mer så går jag vidare och struntar i det hela. Men det är jag de, inte alla som klarar av detta.

Lördagen tillbringade jag mestadels i sängen med "Grey's Anatomy", helt såld på den serien och är just nu i mitten på säsong 6.
Men hade faktiskt ett litet besök med i lördags av en kille som jag sms:a med i fredags innan jag gick på flamman. Vadå han vill ha mig igen. Fast nej tack inga strulisar för mig, det kan jag vara utan även om jag inte vill ha något förhållande.

På gång

Kategori: Tankarna flödar

Börjar lätta lite i huvudet nu, men tänker ändå vara försiktig och inte sitta vid datorn idag heller.
Lite roligt och logga in i bloggen idag, för jag har ju inte varit flitig alls sedan i fredags och ändå har mina läsare ökat skyhögt. Undrar vad det kan bero på. Kul är det i alla fall. Men skumt eftersom jag brukar göra 2-5 inlägg per dag och då är de långt ifrån så många läsare. Men blir glad oavsett antalet såklart.

Hoppas kunna/orka komma tillbaka och vara flitig imorgon

Blir mer väntetid

Kategori: Jag o min vardag

Ligger med migrän sedan igår sen eftermidda så jag orkar tyvärr inte uppdatera än angående helgen, men lovar att det kommer. Och innehållet blir fest, krogen, efterfest, en korkad kille och ett återseende med en före detta vän.


Hoppas ni orkar vänta på mig....



Fy på mig

Kategori: Jag o min vardag

Har upptäckt att jag varenda helg är dålig på att blogga. Men blir så när jag som person aldrig planerar något utan kan få små ryck hit och dit vad jag ska göra. Så det är precis vad som hände i fredags och igår. Så jag återkommer lite senare med uppdatering angående helgen. Ska till mamma om någon timme och äta midda och fixa hennes hår.


På julbordet

Kategori: Tankarna flödar

Hur ser erat julbord ut? Har ni något utöver det som vi har på vårat? Vad i så fall? Berätta gärna....



Ägg
Tomatsill
Löksill
Dillsill
Senapssill
Rökt lax
Romsås
Ål

Skinka
Köttbullar
Prinskorvar
Brunkål
Brysselkål

Bröd
Julost
Rökad korv
Julmust


Tror det var allt. Kanske glömt något men det upptäcker jag väl om ni svarar med något jag känner igen.

Har såklart köpt; chokladkartonger och annat godis oxå. Nötter får jag vara utan eftersom jag är allergisk




Hamstra som hamstrar

Kategori: Smått & Gott

Som alla ni läsare vet vid det här laget så är jag en mästare på att hamstra hem massor av allt. Så idag så blev det lite mer hamstra. Denna gången till katten, även om jag alltid har massor med burkar, torrfoder och sand och annat hemma till henne. Så idag blev det fler burkar pussi och sand. Bättre och ligga långt före, så kan man rätt vad de tär en månad ha lite mer över och köpa något annat man velat ha en längre tid till exempel.



     


Detta är vad jag använder dagligen och varje fredag får hon en liten mini burk av lite finare mat



     

Och däremellan får hon riktig kyckling, räkor och annan fisk då och då när jag äter sådant till midda. Hon är bortskämd min lilla tös. Men har inga barn så hon är mitt lilla barn och får allt jag bara kan komma på att ge henne.





8 dagar

Kategori: Jag o min vardag

Jaha då var det den där dagen igen...ni vet..fredag..haha. Endast 8 dagar kvar till julafton, nu går de undan i racerfart.
Vad ska då jag göra idag..hmm..vet ej. Men planen är att vara hemma och ta det lugnt även denna helgen. Är bjuden på fest i Helsingborg, vilket hade varit kul kanske eftersom man så sällan går ut där. Finns även fest på hemmaplan med karaoke på krogen, men där har man varit så många gånger och alltid samma folk. Fast tror där kommer att vara en viss kille ikväll eftersom han var där sist det var karaoke för 3 veckor sedan. Och han tog det nog som att jag bara går ut då det just är karaoke. Men jag är inte intresserad av honom så, utan han är mer mysig och trevlig på något sätt. Känt honom i många år ju.

Ja ja får väl se vad som händer ikäll, men helt ärligt så känner jag inte för att festa idag. Kan ju ändras vem vet. Men tänker jag efter så är det bara onödigt att festa och gå ut på hemmaplan eftersom det börjar och slutar på exakt samma sätt som alla andra fredagar jag varit ute. Lät jag negativ? nejdå..jag bara konstaterade för mig själv och delade med mig av detta till er. Vet mycke väl att det inte blir roligare än man har det. Och jag kan inte påstå att jag har tråkigt när jag festar. Tvärtom blir de ju alltid förfest, krogen och efterfest till sen natt/tidig morgon. Vilket gör att hela helgen blir en slappehelg trots att jag aldrig blir bakis eller liknande.


Hade glömt den lilla söta jue

Kategori: Smått & Gott

Kom idag på att jag ju har en sån där datagran som man sätter fast i USB. Tur det för något sådant kan man inte vara utan, så liten och söt och skiftar i färgerna; blå, röd, grön och gul.
Inte det lättaste att kort på skiftningarna, tog säkert 100 bilder. Så dessa fyra får duga. Rätt bra ändå tycker jag. För den gula stannar ju inte lika länge som de andra färgerna




Har ni oxå en sådan här gran????



Mumselimums mums

Kategori: Dagens midda

Såja då var även middagen avklarad. Blev samma som igår, fast bytte ut wokgrönsakerna mot blomkål.

Kunde inte låta bli eftersom matvete är så himla gott. Och sen äter jag ju alltid kyckling flera gånger i veckan eftersom jag inte är så glad för kött.







Har ni inte provat matvete så gör det. En halv deciliter räcker till en portion och kokas med 1 dl vatten i 15 min, ta sedan bort grytan från plattan och låt det stå och dra några minuter. Mycke, mycke godare än ris. Ja nyttigare oxå ju



3096 dagar

Kategori: Smått & Gott

Äntligen kom boken jag väntat på ända sedan i aug-sept.

"3096 dagar-Natascha Kampusch"

Endast 39kr på cdon i pocket format. Gillar de formatet bäst för de tar minst plats med tanke på att jag är en bokmal.







Ska se om jag kan slita mig från "Grey's Anatomy" säsongerna ikväll och kanske börja läsa denna boken istället




Oväntat är uppskattat

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade ca 06.45 idag och gjorde mig klar för ut i regnet och cykla till gymmet. Blev närmare 2 timmar där, sååå skönt.
På vägen hem så ringer min mobil och det är en gammal vän som jag inte träffat på riktigt länge eftersom han inte bor där jag bor längre. Så vi bestämde att han skulle komma förbki.
Hem och fick en dusch och strax efter kom han och jag överraskade med att ha gjort räkmackor till oss, en uppskattad fika kan jag säga. Tyvärr så glömde jag ta kort mitt uppe i allt att vi var så glada att ses och hade så mycke att prata om. Och nu för en liten stund sedan så körde han hem.
Vi bestämde att jag skulle ta tåget till honom en helg efter allt med julen är över och gå ut i Helsingborg eller ta en tura.

Så idag har varit kanon alltså. Han körde även mig och mamma upp till Netto och jag fick hem en ny 6-pack 1,5 liters julmust.


Snart dags att påbörja middan känns det som.


Ställde mig på vågen idag, vilket jag inte gjort på en vecka och den visade -3 kg, men de går jag upp till jul igen..haha.



Återkommer

Kategori: Tankarna flödar




Har haft fullt upp sedan 7-tiden i morse, så jag kommer att berätta om detta lite senare. Hinner inte sitta och skriva massa just nu. Hoppas ni kan vänta.....







Störd datanörd...haha

Kategori: Dagens midda

Suttit vid datorn större delen av dagen och svarat på massa mail och sökt en hel del jobb. Ja fast jobb försöker jag ju söka varje dag. Även om det knappt finns några. Som säljare finns det massor men inget för mig, det är ju i regel baserat på vad man gör och lyckas sälja och då har jag ut mer från a-kassan. Men hoppas på turen när man minst anar det.

Nyss ätit midda. Kyckling idag igen, fast sån där bordskyckling, med matvete, egen svampsås och grönsaker.





Nu blir det att ta hand om disken och lite annat smått här hemma. Får ju göra lite nytta idag eftersom jag varit en riktig datanörd..haha


Otrevlig julklapp

Kategori: Tankarna flödar

Fick precis hyreslappar för jan-mars 2012. Med en hyreshöjning. Rent ut sagt förjävligt när det inte är som det ska här. Tvättmaskinerna är sönder nästan varje vecka, häromdan funkade bara en av fyra. Ska bli roligt och se om dom funkar nästa vecka när jag ska tvätta. Och sen är det någon som går och tar bort tvättlistorna hela tiden, och nu är dom borta igen. Den som städar trapporna vet inte hur man gör, äckligt med damm och skit och mög där. Gården är nerskräpad och rabatterna fulla med skit. Soprummet ser ut som en soptipp. Nya fönster har vi fått, men inte alla som det är gjort ordentligt hos, de drar och är kallt hos dom precis som jag hade för några månader sedan.

Hyresgästföreningen kan ju gå in och hjälpa här, men där är jag inte med och inte mycke lönt då knappt någon här i husen är medlem. Så det är väl bara att acceptera att det är dyrt och bo här nu. Men mindre kul för min ekonomi, och dessutom få det precis så här innan jul, och sen att inte kunna meddela detta tidigare utan 17 dagar innan det blir ny månad, det kan jag tycka är dålig stil faktiskt.

Lägre hyra i denna byn finns inte och jag har ingen möjlighet att gå från en tvårummare till en etta. Hade nte fått plats med mina saker där.
Hoppas, hoppas på att få ett jobb inom en snar framtid så man får ut lite med per månad än när man går på a-kassan.






Är det så här det kommer och bli för många

Kategori: Smått & Gott

Avslöjar kvällens hemlis

Kategori: Smått & Gott

Av degen jag satte tidigare ikväll blev det lussekatter. Vet jag sa att jag skulle vänta pga full frys, men tog fram middag till imorgon och torsdag så får in en del där nu ju. Hoppas på alla.
Och nej inga russin, så gnäll inte på mig över det..haha...men gillar verkligen inte russin.






Tur jag inte väntade för har stoppat i mig en nu, kunde inte hålla mig och man ska ju alltid provsmaka de man bakar innan man kan bjuda på de, eller hur..hehe

Nu jäklar

Kategori: Smått & Gott






Har en deg på jäsning, vad de blir får ni se resultat av senare..hehe



Känslan infann sig inte

Kategori: Dagens midda

Blev inget med laga midda idag, kände inte för det och inte direkt hungrig så jag slängde ihopa en sallad som blev riktigt god.

Ugnsbakad kycklingfilé med ruccolasallad, röd paprika, tomat, gurka och räkor





Blir jag hungrig senare ikväll så har jag ju yoghurt hemma och knäcke.
Ibland har man ju såna där dagar där man inte är så sugen på mat.


Mörkt, mörkt, mörkt

Kategori: Jag o min vardag

Idag har det verkligen varit en mörk dag och regnig sådan. Och nu är det snart kväll och då blir det bäckmörkt. Är sååå sugen på att baka men går inte, min frys är ju proppfull med middagar. Inte ens lussekatter har jag fått baka i tid i år som jag alltid gör. Så besviken jag är på mig själv, att jag inte stoppade mina matinköp i tid så jag fick in lussekatter där...suck och åter suck. Men så fort det bara går så ska jag baka och kränga som bara den..haha.




Glömde inom Ica i morse och hämta ut ett paket, lite av mammas julklappar ju. Så får passa på när jag är ute ensam så hon inte kan se det. För är hon med så kommer hon bara och undra vad jag beställt och då blir det lixom ingen överraskning även om hon inte kan se vad som är i paketet. Men är säker på att hon kommer och bli superglad för det jag köpt.





WOW....11 dagar kvar till julafton och idag är det Lucia, och jag har inte ens sett nån lucia, inte ens på tv, men de gör inte så mycke.


Inte missa snyggingen ju

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade 06.45. Satte på TV:n på femman, "vakna med the voice" var det där ju. Sällan ajg ser, men tog mig tid och titta idag. Snygge Björken är ju nåt man kan dräggla över en stund..haha. Precis min typ av kille. Tatuerad, rakad/snagg skalle, och de där ögonen..*slurp*.

Matade sedan katten och tog cykeln ner till gymmet och tränade i ca 2 timmar. Usch och fy att cykla hem i ösregn, skönt och komma hem efter det och bara droppa alla kläder man har på sig mitt i hallen. Tog mig en dusch och kröp sen ner under täcket i värmen en stund och kollade "Grey's Anatomy"..haha..vad annars lixom. Och där råkade jag somna en halvtimme, men riktigt gott faktiskt.

Och nu ska jag arbeta lite med datorn och papper som måste gås igenom...


I lördagsnatt

Kategori: Recept

Har ju glömt att visa och berätta....

I lördagskväll/natt när jag låg i sängen och tittade på "Grey´s Anatomy", så som alltid så far mina tankar iväg med ideér osv. Så jag pausade i tittandet och gick upp i köket och gjorde lite godis.
Tog bara 10 min ungefär.

Jag smälte ljus och mörk choklad och hackade mandlar smått och bredde ut chokladen över bakplåtspapper ganska tunt. Sen strödde jag på hackad mandel och mini marshmallows. Oxå in i kylen tills det stelnat. Just de ja, jag packade in det i bakplåtspapper och la tyngd ovanpå.

Supergott blev detta. Ska göra mer innan julafton för både mamma och jag har nallat lite av det..hehe.




Jag är ju inte den som gillar godis och aldrig gjort, men är däremot chipsoman och tokig i choklad. Synd bara att jag är allergisk mot nötter.



19 dagar kvar

Kategori: Dagens midda

Vad har då hänt sen sist???

Jo jag har tvättat 4 maskiner tvätt, fixat midda och det blev ugnsbakad lax med egen potatismos och kokta morötter, fick göra lite gurkmajonäs till mosen för den blev lite väl salt idag tyvärr. Men det är ju gott till mos så det var ingen fara.
Oxå har jag såklart diskat. Suttit i telefon en hel del, ganska länge med en nära vän som jag inte pratat med på ett tag så vi bestämde att ses och käka och dricka lite vin så fort julhelgerna och all stress är över. Så med andra ord blir det ju nästa år. ja nästa år ja, låter långt bort när man säger så. Men det är ju faktiskt nytt år om 20 dagar. Helt otroligt att det gått så fort, var tog 2011 vägen. Men det sägs ju att tiden går fort när man har kul, och jag klagar inte. jag som tar dagen och händelser som de kommer utan att klaga eller kräva mer än så.
Det är att trivas med livet och sig själv tycker jag.

Bilanx med Smulan

Kategori: Smått & Gott

Idag när jag var på Ica så köpte jag med mig 3-pack tuggpinnar från Bilanx hem till Smulan. Hon är ju 13 år och har lite dålig andedräkt och säkerligen tandsten för de får ju alla katter. Visste inte om hon skulle gilla dessa eftersom jag provat genom åren och inte funkat.

Jag tog ur en pinne ur sin förpackning och la framför henne men hon bara titta på den och gick iväg..haha. Men jag lät den ligga fall i fall och ca 20 min senare finns den inte där på mattan i hallen..hmm. Körde runt med dammsugaren i hela huset och det finns ingen pinne nånstans. Så jag hoppas och tror att hon har ätit upp den. Om det inte är så att hon burit iväg och lagt den nånstans.
Tog fram en till och la på en matta i köket så får vi se vad som händer.
Blir jätteglad om hon kommer att gilla dessa framöver. Bra för tänderna ju.


En aning bättre idag

Kategori: Jag o min vardag

Mår lite bättre idag angående mensvärken, skönt att den är på väg bort så man kan börja vara aktiv igen. Blev inte så sen natt inatt faktiskt, tror jag somna runt 3-tiden. Och har nu varit ute i lite ärenden, bl a Netto och köpt billigt schampoo och balsam, var ju bara tvungen och fylla på mitt förråd med sådant. Det kosta ju lixom 45 kr för 2 flaskor och shcampoo är dessutom på 500 ml.




Nu tänkte jag leta i frysen och se vad jag hittar på till midda lite senare. Men först bllir det ett varv med dammsugaren och svabben.


Farligt, farligt

Kategori: Jag o min vardag

Minns när "Grey*s Anatomy" började gå på tv och folk pratade om hur bra den serien var, men jag höll mig ändå borta från att kolla. Och vad har nu hänt då? JO, jag är helt hooked up i den serien, är i mitten på säsong 3 nu och jag började kolla på den för ca en vecka sen. Så svårt och gå ifrån och sluta kolla. Vilket även denna natten ledde till att jag somna vid 6-tiden i morse.
Fast passar himla bra nu när jag mår som jag gör ang mensvärk, illamående, ont i korsryggen och blöder som fan. Ja jag vet, inen viktig info, men i alla fall.

Varit ute en sväng på Ica och köpt lite frukt och mer bindor så jag klarar mig. Skönt väder och soligt. Hoppas jag mår bättre imorgon och kan komma iväg tidigt och träna.


Nu ska jag ta disken från igår, jag slarvaigt och hoppa den igår. Men ibland får man lov och göra så tycker jag även om jag kallas för att vara pedant..hehe


Här har ni middagen jag bjöd mamsen på igår, den är döpt till "Rörig pastagratäng" och finns i min matblogg

http://mariesrecept.blogg.se






Hörs imorgon

Kategori: Jag o min vardag

Somnade tidigt i morse efter en natt med "Grey´s Anatomy", kunde inte slita mig..haha. Vaknade strax innan midda och hade då fått min mens..*suck*. Världens mensvärk och blöder rikligt, mår illa och trött och ont, så jag har i stort sett legat hela dagen, förutom att jag gjorde midda och bjöd mamma på eftersom detta redan var bestämt. Vad vi åt får ni se imorgon. Kommer med uppdatering då om det och även om fredagen gissar jag även om den som jag sa jag skulle ha lugn. Och JA det blev den oxå.

Så..hörs imorgon...


Jahapp så var det då fredag igen

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade vid 7-tiden i morse efter 3 timmars sömn. Full storm men ingen snö, så jag bestämde mig för att inte bege mig ut och iväg och träna. Varningar hade ju gått ut om att hålla sig inne, och bara gå ut om man måste. Och anser inte träna vara ett måste, däremot att ta sig till jobbet och liknande.

Har sovit lite midda faktiskt, dumt nog, men kände  att jag behövde detta.

Såg på facebook idag att det där IQ-testet alla gjorde igår tydligen är ett virus. Är glad att jag aldrig gjorde samma dumhet som så många andra. Jag går aldrig på nåt alls vad gäller.."gör de och gör de osv". De går virus i massor på facebook ju och det borde alla fatta nu vid detta laget.
Jag spelar ett par spel, skriver nån status då och då och lägger upp bilder. Chattar och mailas med folk. Men sen är de inte mycke mer.






Oxå är det fredag igen, nu rusar dagarna värre än värst tycker jag. Idag ska jag inte ut och roa mig på nåt sätt alls. Ska bli hemma i soffan och äta gott och titta på Idol finalen. Känns som Amanda vinner. Men efter att ha hört vinnarlåten av båda i radion så kan nog även Robin gå hem som en vinnare. Det roliga är att båda två är från Skåne. Och förra året vann ju Jay som oxå bor i Skåne. Hur sjukt kul är inte detta då. Visa alla icke skåningar hur bra vi i Skåne är..haha...de ni!!!!!!!!!


Just nu

Kategori: Tankarna flödar

Snöblandat regn håller på att falla just nu och gjort kanske en timme. Vilket jag hoppas kommer att övergå till att bara snöa under natten. Och att jag sen vaknar tidigt imorgon och tittar ut och ser att det är helt vitt. Hur underbart hade inte det varit. Fått cykla till gymmet i massa snö innan solen vaknat. Hoppas kan jag ju göra. Om inte imorgon så hoppas jag verkligen det är snö på julafton.


Mindre i köket

Kategori: Dagens midda

Nyss ätit midda i köket, precis som igår. Börjar bli en vana det här. En vana som resulterar i att jag inte orkar mina portioner längre, fick ju kasta lite pasta och grönsaker igår och samma hände idag.

Tror man äter och äter de man har på tallriken när man sitter vid tv:n för att man blir så inne i programmet att man glömmer man är mätt..haha...vad tror ni, som jag kanske???


Idag blev det svampsås gen, fick ju över från igår och finns ingen plats i frysen. Fyllde ju på med kycklingfilé idag, hela 2 kg. Tillbaka till såsen, hade till den stekt skinkgrytbitar, bandspagetti/tagliatelle, brysselkål och morot





Köpte även 6-pack julmust, så nu har jag 9 liter i mitt skafferi som jag ska snåla med så den varar riktigt länge. Magen har börjat säga ifrån oxå, så tänkte få den lugn innan det är massa god mat till jul. Den vill man ju kunna vräka i sig utan problem.

Förstörd natt

Kategori: Jag o min vardag

Var riktigt glad igår kväll att jag var trött vid 22-tiden, sovit lite natten innan och varit uppe tidigt o tränat. Så klockan var väl runt 23-tiden när jag somnade. Men bara för att vakna igen kl: 01.52. Och då hör jag grannen slå i sin dörr i min minst 2 ggr och sen slänger han igen den så de ekar i hela trappan. Så då fatta jag ju direkt att det var min granne som stört min sömn. Annars hade jag nog fått sova fram till vid 6-tiden då klockan skulle väcka mig. Alltså innebar detta att jag hade svårt och somna om igen, blev väl runt 5-tiden, men kom upp vid 9 i alla fall. Hoppade över gymmet och tänker ut och ta en promenad på minst 2 timmar efter att jag varit iväg i lite äreneden.
Sol och knappt några moln på himlen men 2 grader kallt, hindrar inte varma jag. Tror jag ska ta med mig kameran på promenaden oxå.



Flit och gott

Kategori: Dagens midda

Varit lite flitig nu under eftermiddagen med att ta fram den lilla plastgranen och 2 julabockar. Strökit gardiner till köket och hängt upp. Och pysslat med lite mer julpynt här och var. Man kommer ju på efterhand vad mer man vill göra.





Oxå har jag fixat midda och ätit. Invigde mina nya köksmöbler som jag haft en månad nu. Men tänkte det kunde vara kul att äta midda där nån gång, blir ju alltid vid tv:n annars. Tror de flesta som bor ensam gör som jag faktiskt.

Nåväl, det blev; stekt skinksnitzel, pastarör, min egen svampsås och grönsaker.




Ska ta kort på lite av varje där det är julpyntat här hemma så ni får se de sen. Låter väl bra? Tycker i alla fall jag...

Jag gjorde det inte

Kategori: Jag o min vardag

Varit på Ica en runda och handlat med mamma. Vi har köpt lite mer vad gäller julmaten, har bara lite kvar nu. Ja mamma igen ja..haha..men eftersom hon är sjukpensionär och jag är arbetslös så är det ju bra att vi kan göra sällskap när vi handlar osv.

Och idag köpte jag inte mer middagar, duktigt va??!!?? HAHA :P
Ska köpa det sista imorgon i middagsväg, 2 kg kycklingfilé på Netto ju för 79kr, kan man inte bara låta bli. Så mycke kyckling som jag äter på alla olika sätt.


Nu går det bli lite såkallad lunch här, magen kurrar illa


Kilona ökar vs rasar

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade kl: 06.16, hade satt klockan på 07.00, men varför somna om den stunden. Nä jag gick upp och gjorde mig klar och cyklade ner till gymmet och körde där i ca 80 min intensivt. Hade en pratstund oxå med min PS, och ska nu öka på kilona på träningsredskapen. Kul att man ökar kilona där medans kroppen minskar i vikt och omvandlas till muskler. Man känner sig riktigt stark ju...haha
Härlig känsla att träna på morgonen. När man kommit hem och fått i sig lite mat och en dusch så känner man riktigt hur energin flödar.

Just ja, fy för i morse när jag cyklade iväg. Helt mörkt och glashalt, såg ännu mer nä jag cyklade hem hur halt det var för då var det ju ljust. Så imorgon får det nog bli en promenad ner dit. Är inte alls sugen på att köra och ramla med mitt kassa knä.


Varmt värre

Kategori: Dagens midda

Har kört på som bara den här hemma idag så nu är det skinande rent överallt. Men har bestämt mig för att vänta med dammugning och torka golv till imorgon och göra det efter att jag varit och tränat. Hittade en tid i tvättstugan med nu ikväll så kör två maskiner med dukar och gardiner, så slipper man ha allt sådan när det är dags för den vanliga veckotvätten.

Middan idag blev kycklingben, blomkål och brysselkål, stekt aubergine och sockerärtor. Som ni nog redan märkt är jag tokig i grönsaker och ibland så äter jag bara det till midda med nåt kött, kyckling eller så. Superduper gott.



Och under nästan hela tiden när jag städade så låg Smulan på sin mjuka fleecefilt på fönsterbrädan i vardagsrummet. Ser ni henne???




Snart hämta sista tvätten, ta en dusch och sen blir de tv och såklart titta vidare på "grey's Anatomy", snart klar med säsong 2. Tur jag har säsong 3 och 4 oxå.
Sen får jag ut och jaga säsong 5-7.




Händer idag då?

Kategori: Jag o min vardag

Oj, vad jag var uppe tidigt trots att jag somnade vid 4-tiden i morse. Jodå jag kom iväg och tränade vid 8 snåret. Ätit frukost och fått mig en dusch och strötittat på Våra bästa år. Lite trött på serien eftersom det som händer nu är återkommande med något som hände John för runt 20 år sedan.

Så nu tänkte jag ta tag i hemmet.

Förresten lite vitt ute, inga moln och sol, lite kallt men inget som jag känner av, ja varma jag som alltid. Men hoppas att detta innebär att snön är på gång så det blir vitt till jul. Hade gjort mig sååå lycklig ju.



Kvällsgott med tv

Kategori: Jag o min vardag

Kollat CSI på femman och ätit lite gott till det. Kokt ägg och räkor.
Och nu äntligen fått mig en dusch, varit på väg flera gånger men så har jag fastnat i olika saker här i hemmet, vill ju få ordning och bli klar nån gång. Så nu får jag ta resten imorgon efter jag varit och tränat känns det som.




Lite suddig bild. Har upptäckt att min digitalkamera ger sådan bilder ibland sedan en tid tillbaka. Kanske skulle se över den, ändå haft den i 2-3 år ju. Kan det vara så att det är dags och köpa en ny. I så fall ska jag köpa en som ger svart/vita bilder oxå. Den jag har ska tydligen göra det, men där finns absolut ingen sådan funktion i menyn, skumt...
Det är en Olympus FE-20 ifall nån läsare har en likadan och kanske vet de här med svart/vita bilder. Kan ju hoppas...

Nä, nu säger jag godnatt till allt vad datavärlden heter, så hörs vi imorgon

Nu måste jag ta en paus

Kategori: Tankarna flödar

Köpte billig fläskfärs idag, 29,90 kr/kg. Precis packat om detta för frysen. Lägger alltid ca 3-4oor gram per påsen och plattar ut de så det blir ca 1 cm tjockt. Tar mindre plats, plus är lättare att tina upp. Ett bra tips om ni inte redan visste detta.

Har därefter gjort en ny lista som jag har över vad som finns i frysen uppsatt på kylskåpet. Och upptäckte att jag har middagar fram till den 6 april. Så ska bara köpa 2 kg kycklingfilé på fredag på Netto för 79kr, sen får det vara nog. Vilket jag alltid säger när frysen är proppful, men så dyker något billigt upp och jag kan inte låta bli eftersom det då i regel blivit lite plats i frysen efterhand som jag tagit fram. Men denna gången måste jag verkligen ta mig i kragen och stoppa detta eviga mat shoppandet ett tag fram över. Typ inte handla middagar innan den 1 mars.

Tror ni jag klarar detta..haha!!! Alltså jag måste verkligen ju. Har middagar för ett helt kompani







Matvete & lax

Kategori: Dagens midda

Röjt lite till här hemma, men blir nog inte klar ikväll. Men imorgon så ska de minsann bli klart. Måste.

Fått i mig midda med. Var på Ica innan idag och köpte då matvete, längesen jag åt. Något jag lärde mig att äta när jag gick i grundskolan. Idag serveras tyvärr inte sådant till barnen.

Ugnsbakad lax, kokt matvete, liten sås, sockerärtor och veckosallad blev dagens midda.


Ursäkta men satt fast

Kategori: Jag o min vardag

Ursäkta att jag inte bloggat i helgen, men fick tag på serien "Grey's Anatomy" och började titta på den i lördags och sen var jag fast. Så jag har kört maraton på den i helgen. Och igår upptäckte jag att de är på säsong 8 på TV. Oj, vad har jag ställt till med..haha. Kan ju inte sluta titta, men har i alla fall säsong 1-4 hemma nu




Hade dock en paus igår på ett par timmar då mamsen bjöd på midda, det blev revben, potatis och sås och grönsaker. Gott som faen, har inte ätit sås och potatis på jag vet inte när.



Och dumma serien gjorde ju så att jag inte blev klar med min städning i helgen, så den får jag försöka bli klar med idag..haha


Lyckligare än lyckligast

Kategori: Jag o min vardag

Just nu i skrivande stund så vräker snön ner här i Skåne där jag bor. Som jag längtat. Så underbart härligt. Hoppas de kommer mycke i massor så det är vitt till jul, minst en halv meter..hehe




Ännu en laddning

Kategori: Recept

Ny veckosallad gjord igen, har fått "dille" på den. Men sen är den ju så supergod oxå.
Tycker absolut ni ska prova och göra en sådan. Hittat på den själv,
eller ja som sagt finns många såna varianter.

Recept finns i min matblogg, men lägger ut det här så hittar ni det
lättare just i skrivande/läsande stund, bra va!!!



1/2 kg vitkål
1/2 kg morot
1 dl rapsolja
3/4 dl äppelcidervinäger
2-3 msk salladskrydda (sån där på burk ni vet)
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika


Tag fram en stor burk som ni kan förvara salladen i inne i kylen.
Strimla vitkål, riv morötterna, strimla paprikan smått. Blanda allt i burken.
Rör ihopa olja, vinäger och kryddan i en skål och ringla över salladen och rör om väl.
Klar att ätas, men ännu godare om den får stå och gosa till sig till nästa dag.
Denna sallad håller i kylen i ca 1 vecka, därav namnet





Och nu ska jag återgå till mitt städande som verkligen går framåt och blir så mysigt med allt julpynt, tar sin lilla tid. Men det är bara roligt. Tänk sen när man är klar och bara kan sätta sig ner och njuta och se hur fint man har det.


Då var de den där dagen igen

Kategori: Jag o min vardag

Alltså nu är det ju fredag igen. Var fasen tar veckorna vägen. Men idag, ja hela helgen ska vara vit för mig. Ska bara vara hemma och mysa, städa och pyssla klart i mitt hem. Ska faktiskt ta en sådan helg att jag är helt för mig själv. Himla skönt och ha de med jämna mellanrum, eller rätt ofta faktiskt.

Hade tänkt ta en morgonpromenad, men tror jag avstår, regnet vräker ner. Har tyvärr inget regnställ, kanske något jag skulle införskaffa. För då kan man ju vara ute i alla väder.




Vilken dag tycker ni bäst om?
Tror det är lördagar för min del faktiskt





Får spara på lite ju

Kategori: Dagens midda

Har nu sovrum och toaletten kvar. Men tänkte att jag tar det imorgon. Pyntar lite här och var med jämna mellanrum efterhand som ideér poppar upp i huvudet.

Ätit lite midda, fick bli bandspagetti och köttfärssås. Är ju tvungen att tömma av i frysen inför att jag ska baka lussebullar. Och en burk tar ju lite onödigt mycke plats.



Tror detta blir mitt sista inlägg för idag. men vi hörs imorgon igen såklart.

Sov gott!!!!!!!!

Juligt och fint är på ingång

Kategori: Jag o min vardag

Nu är jag verkligen på G här hemma. Vardagsrummet dammade jag ju igår, så nu har jag struckit alla dukar, typ 30 st. Placerat ut massa julpydnader i vardagsrum och kök, ja för köket är oxå dammat och avtorkat från golv till tak.

Nu är de bara toa, hall och sovrum kvar, plus putsa fönster, stryka gardiner och hänga upp. Och allra sist ska jag dammsuga och torka golven. Oxå en hel massa mer julpynt här och var, plus lilla granen ska fram, plast eftersom jag inte tål gran.

Undrar när jag blir klar med detta? Hoppas på att vara det till imorgon kväll, annars blir det i alla fall någon gång under helgen.

Just de jag, medan jag springer här och röjer och har mig så har jag min veckosallad på bordet och tar mig en gaffeltugga då och då. Man blir ju lite extra hungrig när det är full rulle. Men måste göra mer sallad för den är snart slut.

Vill ni veta hur man gör den så kommer jag att lägga ut receptet i min matblogg under dagen.

http://www.mariesrecept.blogg.se





Andningsnöd

Kategori: Jag o min vardag

Vaknade i morse av att jag hostade riktigt illa och hade svårt för att få luft. Tog min kortison och ventoline, blev inte mycke bättre, tog en dos till av båda efter ca en timme, sen började det lätta lite. Och anledningen till detta var att städerskan städat trappan i klorin, så jag fick ut och leta upp henne. När jag väl hitta henne och bad snällt om hon kunde byta medel så får jag till svar att jag ska sätta list på min dörr osv. Då fick hon till svar att de hjälper ju inte, all lukt går in ändå. Så till sist fick jag henne att förstå att man kan städa med t ex såpa. Så nästa gång skulle hon använda detta. Tur för henne för annars hade hon fått se en rasande arg Marie..haha.

Hon började dessutom med att det rökas i trapporna och att de går in i lägenheterna, äh det gör det ju inte. Ett par cigg om dan där är ingen fara för det är ju personer som är gående upp o ner i trappan som gör detta. men att tvätta i klorin är ju nåt som sitter i hela dagen just för att det är genom vått. Men det verka hon inte förstå. Kanske inte ni läsare heller för att jag förklara det lite knasigt...ja ja, hoppas i alla fal..hehe

Är lixom inte meningen att jag ska få problem med min astma en gång i veckan pga henne.